⭕️ ۸ نکته کوتاه درباره تحولات سوریه/ «مقاومت»؛ پروژه یا پروسه؟
عبدالله عبداللهی روزنامهنگار و فعال رسانهای نوشت:
🔹۱- تفسیر وقایع سوریه، مهمترین ضرورت امروز در حوزه تبیین است؛ اگر چه «واقعیتها» مهمند، اما امروزه «تفاسیر» هم به همان اندازه اهمیت دارند. دشمن میخواهد از سوریه این تفسیر را بسازد که «پروژه مقاومت شکست خورده است».
🔹دشمن تصور میکند «مقاومت» یک پروژه سیاسی است و با پروژه امنیتی-تروریستی-نظامی میتواند از بین برود. امّا واقعیت این است که «مقاومت» نه یک پروژه، بلکه «پروسه» محتوم است و نه یک امر صرفاً سیاسی، بلکه واقعیتی «طبیعی» و «اجتماعی» است.
🔹از آنجا که مقاومت یک پروسه اجتماعی وطبیعی است، حتماً راه خود را پیش خواهد گرفت و جلو خواهد رفت.
🔹۲- اسرائیل درباره وقایع سوریه مارش پیروزی میزند؛ او تصور میکند که این تحول در سوریه، مآلاً به نفع اوست. شاید در کوتاهمدت اسرائیل از این بلبشو نفع مقطعی ببرد، امّا اضطراب واقعی آنها در مقطع فعلی هم نشان میدهد که سوریه برای هر که امن باشد، برای صهیونیستها بعید است امنیت دائمی در پی داشته باشد.
🔹۳- توهم «منفعت مشترک با اسرائیل» یک ناواقعیت است. برخی کشورهای همسایه سوریه ممکن است تصور کنند که میتوانند پروژهای سیاسی-امنیتی پیش ببرند که در آن هم اسرائیل نفعی ببرد و هم آن گروهها یا کشورها! این یک ناواقعیت و توهم است. منفعت مشترک با اسرائیل در میانمدت و بلندمدت برای هیچ کشوری قابل حصول نیست؛ امّا عقل حکم میکند که کسی «هزینه مشترک» با صهیونیستها برای خود نخرد.
🔹۴- آنارشی و تروریسم چاقویی است که دسته خود را میبرد؛ این تصور که از گروههای بدسابقه میتوان ابزاری ساخت که به نفع یک دولت کار کند هم توهم است. تروریسم چاقویی است که دست صاحبانش را میبرد و این را در گذشته هم شاهد بودیم. مهمترین کشورِ عبرت در این زمینه خود آمریکاست؛ القاعده را تاسیس کرد و بلای جان خودش هم شد.
🔹۵- «تجزیه» سوریه خسارت برای همه است. برخی منابع میگویند که طرحی میان برخی دولتها با صهیونیستها و آمریکا وجود دارد که از طریق «تجزیه»، منفعت «همگانی» ببرند. اینکه صهیونیستها و آمریکائیها به دنبال تجزیه منطقه و کشورهای آن باشند طبیعی است؛ چون نفع آنها نابودی منطقه است. اما اگر برخی کشورهای منطقه تصور میکنند تجزیه سوریه، منفعتی برای آنهاست لاجرم باید ملتفت باشند که تجزیه خسارت و تهدید برای همه است و همسایگان سوریه در این زمینه بیش از سایران ممکن است هزینه بدهند.
🔹۶- آنارشی، استبداد و تروریسم نسخه اصلی لیبرالها برای سایر کشورهاست؛ این وقایع سوریه یک عبرت مهم برای همه باید باشد که میراث و نسخه اصلی لیبرالها و غربیها برای همه کشورها، فقط آنارشی، استبداد و یا تروریسم است.
برخی دچار این توهمند که غرب، دموکراسی و لیبرالیسم میآورد؛ امّا حتی یک نقطه از دنیا نیست که غربیها با مداخله خود دموکراسی به ارمغان آورده باشند.
🔹در همین منطقه غرب آسیا، در غزه انتخابات برگزار و حماس پیروز شد، آمریکا و اسرائیل به مقابله با آن برخاستند؛ در ایران انقلاب مردمی شد، آمریکا تا امروز همه نوع دشمنی کرده است.
🔹اما هرجای دیگر مداخله کرد، سرنوشتی که خود میخواست رقم بزند، تروریسم و آنارشی یا کودتا و استبداد بود. در همین ترکیه، میخواستند از طریق فتحالله گولن کودتا کنند؛ در سایر جاها هم که وضعیت مشخص است.
🔹۷- آنچه در سوریه گذشت مطلوب ایران و مقاومت نبود. در این تردیدی نباید کرد. امّا مقاومت فقط یک مسیر و یک طرح ندارد؛ به اصطلاح غربیها اگر Plan A به مانعی خورد، Plan B به صورت طبیعی جایگزین آن میشود؛ اما پروسه پشتیانی ایران از مقاومت قطعاً پایانی ندارد.
🔹۸- تصور میشود که با وقایع این روزهای سوریه، پشتیبانی مقاومت از لبنان قطع خواهد شد. اگر پشتیبانی مقاومت از یمن که در محاصره کامل است، تا الان قطع شده، پشتیبانی از لبنان هم در آینده قطع خواهد شد!
🔹مقاومت در بخشی از ملت سوریه کاملاً ریشهدار و درونی است و یک کالای صادراتی نیست؛ این گروهها هستههای مقاومت در سوریه علیه اسرائیل را همچنان ادامه خواهند داد.
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee
⭕️ از دیوار واقعیت با قصههای تخیلی نمیشود عبور کرد
سیدجواد نقوی فعال رسانهای نوشت:
🔹متأسفانه شاهد آن هستیم که به قول میشل فوکو فرانسوی، تحلیلگران نه تنها توان تحلیل درست را ندارند بلکه براساس هر موجی دوست دارند حرفی بزنند؛ مثلاً بشار اسد مجدد میشود دیکتاتور و زندانهای او میشود مسئله اصلی! اینجا تحلیلگر سوار موجی شده است که عقب نماند و از ویژگی تحلیل که «فکر» باشد، عقب مانده.
🔹برای فهم «دیوار واقعیت» در سیاست باید تاریخ مطالعه کرد. سوریه به عنوان کشور کودتا معرفی میشود؛ کشوری که شاهد ۸ کودتای مختلف بوده. آمریکا در ۳ مورد از آنها رسماً نقش داشته و نیروی خود را به قدرت رسانده تا اهداف واشنگتن را دنبال کند؛ اینجا یعنی یک کشور رسماً وارد بازی آمریکاییها شده و در چنین شرایطی دیگر وضع طبیعی بر آن منطقه حاکم نیست. معلوم است باید انتظار داشت دولت یا قدرت بعدی هم حاصل کودتا باشد چون مردم از اساس در این وضعیت نقشی ندارند. خب حافظ اسد هم به نوعی بازیگر همین وضعیت است و حتی در ۱۴ سال اول حکومتش هم سوریه شاهد ۲ کودتای ناموفق بود که طراحی یکی از آنها را آمریکاییها برعهده داشتند.
🔹در چنین شرایطی اصلاً چطور دوگانه «دیکتاتور» و «دموکراسی» شکل میگیرد؟ کشوری که هر حکومتی در آن به قدرت میرسد باید تلاش کند تا آمریکاییها و غربیها علیه حکومت کودتا نکنند اصلاً محل بحث دموکراسی نیست!
🔹اینجا یک زمانپریشی و تاریخپریشی به وجود آمده است. نماینده دموکراسی در سوریه چه گروه یا افرادی بودند که حالا خاندان اسد «نماینده دیکتاتوری» میشوند؟ اصلاً در خاورمیانه که از عربستان تا اردن و قطر همه با حکومت خاندانی و به کمک غربیها اداره میشوند، اسد چطور نماینده دیکتاتوری است؟ مگر در عربستان و حتی ترکیه که ادعای انتخابات دارد، کسی زندانی و بازداشت و اعدام نمیشود؟ تازه در آنجا به مراتب کمتر کودتا شده و خطر دخالت اسرائیل و آمریکا هم کمتر است!
🔹آنچه ما در تحلیلها شاهدیم، توهم عبور از «دیوار واقعیت» با قصههای تخیلی است؛ اینجا همان بحرانی است که همیشه خاورمیانه داشته؛ یعنی به جای اندیشیدن به واقعیت، به سمت قصههای غیر ممکن حرکت کردن! مسئله این روزها هم اینگونه است؛ آیا با گفتن اینکه «اسد دیکتاتور بود» واقعیت عوض میشود؟ طی ۸۰ سال اخیر در خاورمیانه با این حجم از درگیریهای وسیع چطور میشود از واقعیت عبور کرد؟
🔹خاندان اسد قطعاً مطلوب نبودند و حتماً اشتباهات فاجعهباری داشتند؛ اما در این منطقه مگر نسخهای جز درگیری با نیروهای غربی وجود داشته است؟ چطور درباره کشوری که مادر کودتاها بوده و آمریکا و اسرائیل همیشه در آن دخالت میکردند میشود به سادگی گفت صرفاً دیکتاتوری بوده که مانع خوشبختی مردم شده؟
🔹به نظر واقعیت این است که غربیها در خاورمیانه «مردم» را حذف و به جای آن چاه نفت را جایگزین کردهاند؛ این واقعیتی است که نادیده گرفته میشود و تا این مسئله حل نشود، دوگانه «دیکتاتوری» و «دموکراسی» قصهای تخیلی است.
🔹دیوار واقعیت افغانستان و سوریه به ما میگوید غربیها برای براندازی و کودتا از این دوگانه استفاده میکنند اما لحظه رسیدن به قدرت، کشورها را نابود کرده یا به مسلحین تحویل میدهند و در «فردای نظریه دیکتاتوری» هیچگاه خبری از دموکراسی نیست!
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ پنجره متفاوتی به درخواست یک دختر خانم از رهبر انقلاب برای گرفتن انگشتر ایشان
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee
عبدالرحمن فتاحی معاون ایرانی سرکرده تحریرالشام است که در ایران محکوم امنیتی و زندانی بوده
او با یادکردن از بن لادن، پیروزی تروریستها در سوریه را تبریک گفته و ادامه این حرکت در ایران را آرزو کرده است!
این «سوریهی آزاد» است؛ الگوی براندازِ مفلوک ایرانی و مخاطب احمقِ اینترنشنال
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee
میگه قبل از اینکه خونهمون در جنوب لبنان رو ترک کنم به اندازه یک ماه توی یخچال و فریزر غذا گذاشتم واسه رزمندهها. میگه میدونستم که بچهها توی روزهای جنگ میان خونه ما حتى جوری بستهبندی کردم که اگه عجله داشتن بتونن سريع بردارن و با خودشون برن...
و خوشحال بود که پیشبینیاش درست از آب در اومده بود. این تنها هدیهاش به جبهه مقاومت نیست؛ یکی از دو پسرش رو هم توی همین روزها در این راه داده؛ پسرش آرایشگر بوده و اونقدر کارش خوب بوده که بهش دیزاینر میگفتن وقتی بخاطر شهادت پسر اول، دومین پسرش رو برگردوندن خودش دست به قلم شده و نامه نوشته که من راضیام بذارید این یکی پسرم هم در همین مسیر بمونه...
💬 علی صدرینیا _ لبنان
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ قالیباف: افزایش قیمت بنزین در بودجه ۱۴۰۴ نیامده است
🔹رئیس مجلس: هیچ تصمیمی مبنی بر افزایش قیمت بنزین در بودجه ۱۴۰۴ لحاظ نشده است. طبق قانون، قیمتگذاری بنزین با دولت است.
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ تلاش مجری شبکه صهیونیستی اینترنشنال برای سفیدشویی گروه تروریستی تحریرالشام و جولانی به در بسته خورد: اینها همان داعشیها هستند که اتفاقا اکنون هم با لباسهای داعش در حال تسویه حساب هستند؛ تحریرالشام حتی به بیانیههای خودش هم پایبند نیست! چرخه انتقام در سوریه ادامه دارد و آمریکا و ترکیه فقط میخواستند اسد برکنار شود و برای بعد از آن برنامهای ندارند!
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ افشاگری فعال سیاسی اپوزیسیون علیه خیانتهای ربع پهلوی: پس از ملاقات رضا پهلوی با نتانیاهو بود که نمایندگان پارلمان اسرائیل حکم به تجزیه ایران دادند!
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee
⭕️ ادعای یک نماینده مجلس درباره ترور آیتالله رئیسی!
تا کی ما باید بر سر مواضع و کنش این نمایندگان مجلس در این سطح هزینه بدهیم؟ نمایندهای که باید نخبگانِ عاقل جامعه باشد در این وضعیت کنونی با طرح این ادعا تمام ارکان رسمی نظامی را به لاپوشانی و دروغ متهم میسازد.
میدانید که: پس از سقوط بالگرد از طرف مقامات عالی نظام به چندین دستگاه امنیتی و نظارتی ماموریت داده شد که مستقلا درباره سقوط تحقیق کنند و گزارش دهند، گزارش واحد نیز از بین همه گزارشات تهیه شد و هیچکدام این مطلب را تایید نکردند. گزارش به اطلاع رسید.
فایده این مواضع چیست؟
اصلا چرا انقدر حرف میزنید؟
چرا انقدرحرف هزینهساز میزنید تا سرمایه اجتماعی بر باد رود؟
💬 علیرضا زادبر
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee
⭕️ خیانت سیستماتیک در حق حزباللهیها
محمد زعیمزاده تحلیلگر سیاسی نوشت:
🔹یکی از اهداف مهم سخنرانی اخیر رهبر انقلاب که پس از رویدادهای مربوط به سوریه انجام شد، توضیح و تبیین وقایع با رویکرد اطمینانبخشی به جبهه مقاومت و بدنه حزباللهی و ارزشی نسبت به این ابررویداد منطقهای بود تا حداقل آنها در دام تحلیلهای منفعلکننده، غیرواقعی و تخدیرگونه نیفتند.
🔹اما کمتر از ۲۴ ساعت بعد از این سخنرانی، یک سخنرانی از یک نماینده مجلس منتشر میشود که در حال تحلیل ماجرای شهادت آیتالله رئیسی است. او با صراحت و بدون ارائه هیچ سند و مدرکی ادعای برخی حسابهای کاربری مشهور موساد در شبکههای اجتماعی درباره پرواز تلخ اردیبهشت را تکرار میکند و یک شبهه عمیق را در ذهن همان بدنه حزباللهی پدید میآورد. این ماجرا از دو منظر قابل تأمل است. نخست از نظر متن و دوم فرامتن ماجرا که حتماً مهمتر است.
🔹از نظر نگارنده صرف اظهارنظر در خصوص این موضوع یا موارد مشابه آن ایرادی ندارد و هر فردی میتواند در چهارچوب قانون از حق آزادی برخوردار باشد، اما با دو شرط؛ نخست آنکه دلیل و سندی برای ادعای خود بیاورد و دوم با ادعاهای سابق گوینده همخوانی داشته باشد یا اگر تفاوت دارد، بتواند علت این تفاوت را توضیح بدهد.
🔹در ماجرای سخنان این نماینده تا جایی که صحبتهای او پخش شده است، اشکالاتی وجود دارد. اولاً برای این ادعا هیچ سندی و مدرک خاصی ارائه نمیکند و به نظر میرسد بیشتر در حال پرکردن یک نوار است که زحمت رانندههای محترم تاکسی در مسیرهای طولانی را کم کند، ثانیاً ۲۴ ساعت بعد از سخنان رهبری، این حرف از جماعتی که خود را از شیعیان تنوری و سیاسیون ذوب در ولایت میخوانند، قابل قبول نیست.
🔹اما این موضوع از منظر فرامتن هم قابل تأمل است؛ چون مسئله فقط یک فرد یا یک گزاره نیست. با میزانسن عجیبی طرفیم که چهار بازیگر مهم دارد.
🔹ماجرای ضلع اول تا حدی قدیمی و تکراری است. ماسونشناسان و پژوهشگران رمل و اسطرلاب قدیمی، چند سالی میشود با حمایتهای پیدا و پنهان، سرشبکه کنشگری سیاسی شدهاند، سخنرانانی که عموماً سازوکار تولید استدلالشان ارجاع به رمزها و رازها و اخبار پنهانی و ماورایی است. سازوکاری که با یک گارانتی قضایی-امنیتی در سالهای قبل تلاش کرده به مخاطب بقبولاند که مثلاً رئیسجمهور اسبق، جاسوس اسرائیل است.
🔹ضلع دوم مخاطبانیاند که عموماً قربانی این طراحیاند؛ اما خودشان هم بیتقصیر نیستند. مخاطبی که به جای پیدا کردن منطق اتفاقات به راز و رمزها علاقهمند است، به جای علاقهمندی به تحلیلهای فسفرسوز و چندوجهی به اخباریگری و شنیدن کُدهای تخدیری روی خوش نشان میدهد و...
🔹ضلع سوم بستری است که برای پیوند این دو ضلع تدارک شده. «جامعه شبکهای»، اصطلاحی است که در علوم ارتباطات برای توضیح روابط جدید بین قدرت و ارتباطات استفاده میشود. کارکرد «جامعه شبکهای» ذیل پیامرسانهای مدرن، تغییر ساخت قدرت از ساختار عمودی به ساختار افقی است؛ یعنی به جای سازوکار بالا به پایین یا پایین به بالا، در ساخت جدید شبکهها قدرت به صورت افقی توزیع میشود. البته در این فقره ماجرا کاملاً برعکس و در این جامعه قرار است رابطهها در ظاهر شبکهای باشد؛ اما در عمل مراد و مریدی است.
🔹اما ضلع چهارم که از همه مهمتر است طراحان سیاسی و اسپانسرهای اقتصادی و ذینفعان این فرایند در قدرت هستند. آنها یک شبکه تخدیرکننده معرفتی میخواهند، یک جامعه تودهای که هرچیزی را باور کند و بستری که در عین شبکه کردن این دو، منقطع از بقیه عالم باشد و حس اکثریت بودن را به جامعه مدنظرشان بدهد.
🔹آنچه این روزها در فضای سیاسی و اجتماعی کشور میگذرد، حاصل پختوپز این جریان است. یک خطای سیستماتیک که بدنه ارزشی و انقلابی را به جای یک امت رشید و عمیق، یک جامعه تودهای میخواهد. جامعهای که باور کند ما کرخه و کارون را ساختهایم تا با آنها کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را غرق کنیم، دیگر هرچیزی را که ما بخواهیم باور میکند. اگر به او بگوییم به اینها رأی بدهیم چون خادمند رأی میدهند. اگر چند سال بعد بگوییم رأی ندهید چون خائنند باز باور میکنند و...
🔹البته وقایع اخیر خصوصاً اتفاقاتی که در ماجرای سوریه رخ داد و واکنشهایی که در جامعه شبکهایشده ایتا بروز کرد، احتمالاً حتی طراحانشان را هم نگران کرده است. حجم تولید خشونت کلامی و توزیع نفرت نسبت به برخی مقامات نظامی و غیرنظامی کشور در حدی بود که نشان میدهد این خطای سیستماتیک ممکن است بهزودی دامن طراحانش را هم بگیرد.
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ یخ در بهشت
🔹خادمان حرم مطهر امام رضا علیهالسلام در تلاش برای برفروبی و خدمت به زائران امام هشتم در نیمهشب
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ ۲۵ آذرماه؛ روز تکریم مادران و همسران شهدا
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee
⭕️ جراحت جزئی یک زائر در حرم حضرت معصومه(س)
🔹ساعاتی پیش فردی که گفته میشود دچار اختلالات روانی بوده با چاقو قصد ورود به حرم مطهر را داشته که پس از درگیر شدن با یکی از نیروهای امنيتي وارد صحن صاحب الزمان (عج) شده و با اقدام و تیراندازی به موقع عوامل یگان حفاظت و امنیت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) متوقف و تحویل مراجع قضایی شده است.
🔹لازم بذکر است یکی از زائران دچار جراحت سطحی از ناحیه پا شده که جهت درمان به بیمارستان اعزام شده است.
با همهمه همراه شوید🔻
@hamhamee