این که بانک های عامل (خصوصی و دولتی) هم خلق پول میکنند را حتی در کتب درسی دوره کارشناسی هم وارد کرده اند. اما هنوز بسیاری از اقتصاددانان ما نه با خلق پول و نه با خلق پول بانکی آشنا نیستند! و لذا نقش بانکهای عامل را در این فرایند باور ندارند.
این قطعه ای از کتاب اقتصاد کلان بلانچارد (۲۰۱۷) است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
یک مهندس می شود مسئول دیوان محاسبات و یک پزشک هم میشود رئیس مرکز پژوهشهای مجلس.
انتخابهای مجلسی که خود را انقلابی می داند برچه اساسی است؟
آیا یک حقوقدان، اقتصاددان یا یک مدیر مالی برای نشستن بر صندلی دیوان محاسبات وجود نداشت که انقلابی هم باشد؟
آیا یک متخصص در حوزه علوم اجتماعی و قانون گذاری برای نشستن بر مسند ریاست مرکز پژوهشهایس مجلس وجود نداشت که بتوان در این جنگ اقتصادی که کارکرد اصلی مجلس را تشکیل میدهد به او اتکا کرد؟
کدامیک از این دو فرد سابقه تیمسازی در حوزه پژوهشهای اقتصادی و مدیریتی داشتهاند؟
دوستان انقلابی از من ناراحت نشوید. متاسفانه انتخابهایمان بسیار سیاسی است...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
📚#مکتوبات_نهضت
❇️ کتاب «پارادوکس بانکداری قرضالحسنه» به کوشش جناب محمد گلیج، کارشناس ارشد حوزه پول و بانکداری؛ اثریست که به سراغ یکی از موضوعات فوقالعاده مهم رفته است و با بیانی ساده و روان سعی داشته تا پرده از واقعیتهای بانکی که در مفاهیم پیچیده اقتصادی گم و پوشیده شدهاند بردارد.
🔻نگارنده این تصور رایج و عمومی مردم را که بانکها را واسطهگر مالی میدانند به مثابهی یک خرافه معرفی میکند و از خواننده میخواهد تا با ارتقای سواد مالی و دانستن واقعیتها با این خرافه که نقش بانکها واسطهگری است مبارزه کند.
📌 مستند بودن در حین اختصار، و حجم کم در حین عمیق بودن مطالب از دیگر ویژگیهاییست که مخاطب را ترغیب به مطالعه این اثر میکند.
🖇 میتوانید به صورت رایگان این کتاب را از طریق لینک زیر مستقیماً دانلود کنید.
🔗 ydac.ir/mabth
#قرضالحسنه
#خلق_پول
#کتابخانهنهضت
#معرفی_اجمالی
🔅مؤسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
دربازار بورس چه می گذرد؟
محمد امیدوار؛ دانشجوی کارشناسی اقتصاد دانشگاه قم
قسمت اول
شاید از اولین بار که واژه ی "بورس" را شنیدید مدت زمان زیادی نگذشته باشد اما در همین مدت شاهد رشد سرسام آور شاخص کل بورس بوده اید.
بازار بورس اوراق بهادار مشخصا از دیرباز تا کنون محلی مناسب برای سرمایه گذاری بوده است ، سرمایه گذاری که علاوه بر کمک در تامین مالی بنگاه ها به کسب سود شخصی توسط افراد نیز منجر می شود.
البته منظورمان از بازار ، بازار اولیه ای است هنگام مبادله سهام شرکت با سرمایه افراد شکل میگیرد نه هنگامی که افراد به مبادله سهام با یکدیگر پرداخته و بازار ثانویه شکل میگیرد ، که البته می توان گفت وجود داشتن سازوکاری مناسب برای فروش سهام توسط افراد نیز الزامی بوده و همچنان نیز می باشد ، به هرحال این بحث بسیار گسترده است و ما بحث درباره ی آن را به کارشناسان و مسئولان این امر محول می نماییم.
این که بورس چه رسالتی داشته است و چگونه باید می بود، یا این که رفتار دولت و مردم در قبال آن چگونه باید بود ، در این بحث نمی گنجد و نیاز به ساعت ها بحث کارشناسی دارد ، اما چیزی که ما قصد بررسی آن را داریم این است که بدانیم امروز در بازار بورس چه می گذرد؟
باسدىی باسار بورص:
بازدهی واقعی بازار بورس اوراق بهادار بر اساس مقدار متغیر P/E یا همان "نرخ بازگشت سرمایه " تعیین می شود که این متغیر در پایان روز شنبه 4 مرداد 9911 برابر با 94.49 بوده است ، به عبارتی یعنی با در نظر گرفتن رشد واقعی سهام بر اساس فعالیت شرکت ها و قیمت فعلی آن ها با خرید سبدی متنوع و وزنی از سهام شرکت ها انتظار داریم تا ظرف 4..98 سال سودی معادل سرمایه اصلی داشته باشیم.
و این درحالی است که میزان رشد شاخص کل بورس ظرف یک سال گذشته معادل 657 درصد بوده است، حال خود این مورد را با سود بانکی یا اوراق مشارکت (بخوانید قرضه) مقایسه کنید.
با احتساب قیمت های کنونی سهام شرکت ها ، این شرکت ها سود آوری بسیار کمی دارند ، یا این که اصلا زیان ده هستند ، اما با این وجود بدون توجه به میزان سودآوری و حتی ارزش جایگزینی شرکت ها ، به قیمت هایی بسیار بالاتر از ارزش واقعی خود معامله می شوند.
رفتار دولت و مردم:
در واقع خبری از "افراد عقلایی" یا "انسان اقتصادی" در کار نیست و افراد بدون
توجه به گزارشات شرکت ها و بازدهی و ارزش واقعی آن ها دست به معامله می زنند، از طرف دیگر دولت ، صدا و سیما ، کارگزاری ها و... نیز مردم را به سمت بازار سرمایه هدایت و به سرمایه گذاری در آن تشویق می کنند و این عوامل حباب بورس را همچنان بزرگ و بزرگتر میکند.
تاثیز پذیزی متقابل نزخ ارس و باسار سزمایو:
از طرف دیگر نرخ ارز به خصوص این روزها تاثیر مستقیم و زیادی بر روی بازار سرمایه دارد ، افزایش نرخ ارز در همین رشد دوماهه اخیر شاخص تاثیر زیادی داشته است ، که این امر به دو دلیل صورت می گیرد:
9. افزایش نرخ ارز به عنوان لنگر اسمی تاثیرش را بر روی بازار بورس گذاشته است و سبب افزایش قیمت بی حساب و کتاب اکثر شرکت ها شده است
2. البته به میزان کمی هم می توان رشد شاخص را به دلیل افزایش نرخ دلار نیمایی که مبنای محاسبه عملکرد و ارزیابی شرکت ها است دانست.
و از طرف دیگر رشد نامعقول بازار بورس سبب تشدید انتظارات تورمی و دوباره افزایش نرخ ارز می گردد و این چرخه ی افزایش نرخ ها و قیمت ها ادامه پیدا میکند.
و مانند همیشه دولت و بانک مرکزی نیز بر کنترل نرخ ارز تسلطی ندارند، البته عده ای هستند که معتقدند دولت برای جبران کسری بودجه دست به افزایش نرخ ارز می زند که این حرف اصلا با عقل جور در نمی آید ، زیرا منفعت آن کمتر از آسیبی
است که به اقتصاد کشور وارد میکند.
ىجوم نقدینگی:
عامل اصلی رشد شاخص بورس بدون شک هجوم نقدینگی به سوی این بازار سرمایه بوده که توسط افراد حقیقی و حقوقی صورت گرفته که به دلیل کسب سود ، سوداگری ، یا حفظ ارزش دارایی خود در برابر کاهش ارزش پول ملی بوده است.
ادامه دارد...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
ایران ۱۱امین کشور در ابتلا و ۷ امین کشور در مرگ و میر کروناست. یعنی درجه مرگ و میر مبتلایان بالاست. چرا؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دربازار بورس چه می گذرد؟
محمد امیدوار؛ دانشجوی کارشناسی اقتصاد دانشگاه قم
قسمت دوم
که با بررسی آمارها به راحتی قابل درک است که همچنان حجم زیادی از نقدینگی به سمت بازار سرازیر می شود و تا هنگامی که این سیل نقدینگی ادامه پیدا کند بازار اجازه ی اصلاح عمیق یا ریزش را پیدا نخواهد کرد و تنها در برخی از سناریو ها می توان خروج نقدینگی و اصلاح یا ریزش بازار را محتمل بود:
9. بازار دچار یک ریسک بزرگ سیستماتیک شود ، که البته تجربه نشان داده که عواملی مثل : خروج امریکا از برجام ، شهادت سردار سلیمانی و یا تشدید تحریم های امریکا ، جز تاثیری موقت و کوتاه مدت نتوانسته اند که تغییری در روند شاخص بورس ایجاد کنند.
2. محلی جذاب تر و با بازدهی بیشتر از بازار سرمایه برای سرمایه گذاری توسط مردم شناخته شود ، که این امر عملا ممکن نیست زیرا که خود دولت حامی بورس و مشوق مردم به سوی سرمایه گذاری در این بازار است تا بتواند دارایی های خود را با سازوکار بورس به مردم عرضه کند ، و از طرف دیگر افزایش نرخ ارز ، سود سپرده بانکی ، اوراق مشارکت و... هیچ کدام رقیب جدی برای بازار سرمایه محسوب نمی شود.(برای اطلاع از سقف های جدید نرخ سود علی الحساب سرپرده های بانکی به پیوست
در انتهای مطلب مراجعه فرمایید.) 9. و حالت سوم این است که مردم واقعا به سرمایه خود نیاز پیدا کنند ، مثلا برای
درمان ، مسکن و یا نیاز های اساسی ، که این امر نیز کمی دور از ذهن می باشد.
ریشش باسار و تاثیز آن بز رضایت مزدم نسبت بو دولت:
با این وضعیت اصلاح عمیق و عمومی بازار و یا ریزش آن باعث تشدید نارضایتی مردم نسبت به عملکرد دولت می گردد و علی القاعده دولت ها به دنبال چنین چیزی نیستند.
دولت از طرفی مردم را به سرمایه گذاری در بازار بورس تشویق میکند و از طرفی با این حرف که مردم آگاهانه و با اختیار خود سرمایه شان را به بورس می آورند، توپ را در زمین مردم می اندازد.
بالاخره چه میشود؟
با این وضعیت و در شرایط فعلی احتمال ریزش بازاردر بازه های زمانی هرچه کوتاه مدت تر کم تر است و سقف بلندی را برای ادامه رشد شاخص بورس در دراز مدت می توان نظر گرفت ، اما نمی توان این حقیقت را که بازار فرسنگ ها از ارزش واقعی خود فاصله گرفته و حباب بزرگی را تجربه می کند نادیده گرفت.
می توان با این دید به قضیه نگاه کرد که بازار سرمایه در دراز مدت باید به ارزش واقعی خود برگردد ، پس به ناچار در دوره ای شاهد رکود و یا اصلاح و ریزش بازار بورس خواهیم بود.
پیوست ها:
منابع و پیوند ها: https://isignal.ir گزارش روانه شنبه 4 مرداد 9911 www.cbi.ir http://www.tsetmc.com
تابناک: افسایش قیمت ارز برای تامین کسری بودجه است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
پاسخ یکی از دانشجویان کارشناسی دانشگاه قم به مطلب آقای امیدوار:
ماهیت بازار سرمایه در تمام دنیا جوری هست که تغییر در بازارهای موازی دیگه مثل نرخ ارز،نرخ بهره و... روی بورس تاثیر میذاره و بازار سرمایه دنبالهرو بازارهای لیدر هست و بخاطر همین رابطه علت و معلولی بورس نمیتونه باعث تورم بشه.
باتوجه به افزایش تورم در این چندسال خصوصا امسال و کاهش نرخ بهره اسمی باعث شده نرخ بهره واقعی منفی بشه و شاهد خروج پول از بانک ها باشیم که همین خروج پول از بانک ها سرعت گردش پول در جامعه رو بالا میبره و باعث تورم میشه زیرا افراد به دنبال سودهایی فراتر از بهره بانک هستن تا ارزش پول خودشون رو حفظ کنن.
کنترل بازارهای موازی مثل دلار و طلا و... باعث حرکت نقدینگی به سمت بازار سرمایه به عنوان مکانی برای بهبود عملکرد فضای اقتصادی شد.
از چه روش هایی؟
۱)دولت با واگذاری سهام خودش بخشی از کسری بودجه خودش رو جبران میکنه
۲)با توجه به تحریم ها و کاهش درآمد دولت و نیز همه گیری کرونا و آسیب به درآمد افراد جامعه، با آزاد سازی سهام عدالت و رشد قیمت اون بهترین کمک به افراد وسیعی از جامعه که دارای این سهان هستند شد تا از طرفی با فروش اون پولی بدست بیارن و از طرفی دولت دست در جیب بانک مرکزی برای کمک نکنه!
در رابطه با p/e بازار:
بنظر دوست عزیزمون یا تازه کار هست و یا اینکه آشنایی با تحلیل فاندامنتال نداره
در بازار سرمایه ۲نوع شرکت داریم؛
۱)شرکت هایی که نرخ رشد سودآوری ثابت دارند مثلا #فولاد که تحلیل پذیری راحتی دارند و قابل پیشبینی
۲)شرکت هایی که نرخ رشد سودآوری جهشی دارند که به راحتی قابل تحلیل برای افراد تازه کار نیست مثل شرکت های #دارویی
شرکت های دسته اول که همه چیز آنها واضح هست و p/e متناسبی با صنعت خودشون دارند
اما شرکت های دسته دوم برای مثال سهمی eps=۱۰۰ تومانی دارد با p/e بالا اما تحلیگران پیشبینی کردند باتوجه به اتفاقات شرکت و صنعت و نیازهای جامعه این سود ۱۰۰تومنی شرکت تا پایان سال ۸۰۰تومن خواهد شد و رشد جهشی خواهد داشت و اقدام به خرید سهم میکنند که با رشد سود p/e سهم هم تعدیل خواهد شد.
اقبال عمومی هم همیشه به سمت این سهم ها به دلیل بازدهی خوبشون هست
دربازار بورس افراد آینده سهم رو خرید میکنند و به دید بلندمدت وارد بازار میشوند.
مبنای خرید eps و p/e فوروارد سهم هست! و p/e بالا به معنی حباب نیست.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دانشجوی کارشناسی باید بتواند وارد تحلیل اقتصادی شود. دانشجو با دانش آموز تفاوت دارد. از این روست که برخی از تحلیلهای دانشجویانم را ورای این که به نظر خودم درست باشد یا نباشد، در کانال بارگذاری می کنم.
دکتر محسن رنانی:
رنسانس در ایران بالاتر و بهتر از رنسانس اروپا
رنسانس اروپا جدایی دین از سیاست بود ولی در رنسانس ایران جدایی ایمان از شریعت اتفاق افتاده که خیلی جلوتر از سکولاریسم اروپا است .
آیا انقلاب اسلامی یک باخت تاریخی را برای ما رقم زد، و یا یک فرصتی را هم ایجاد کرد؟
پاسخ من این است که بعد از انقلاب به طور ناخواسته و پنهان یک راه میانبر تاریخی به سوی توسعه گشوده شده است.
نه جامعه آگاهانه این راه را خواسته بود و نه حکومت!
اما تعامل بین حکومت و جامعه راه را باز کرد.
اصلیترین عامل شکست توسعه، سنتهای غیرعقلانی هستند.
سنتها حافظان بسیار قدرتمندی دارند.
جمهوری اسلامی کمک کرد تا حافظان تاریخی سنت در جامعه ما یا تضعیف شوند و یا حذف شوند و سنت بی دفاع مانده است تا لاجرم جامعه ما به سمت دنیای مدرن حرکت کند و با سنت های ضدتوسعه خداحافظی کند. این تحول در اروپا ۴۰۰ سال طول کشید ولی ما در طول ۴۰ سال گذشته زمینههای این تحول را در ایران ایجاد کردیم.
در دوران جمهوری اسلامی، جهشی عظیم در فراهمآوری زمینههای لازم برای مدرنیته رخ داده است که هیچ نظام دیگری به غیر نظام دینی با رهبری فقها نمیتوانست چنین تحولی را با این سرعت ایجاد کند.
این تحول را رضاشاه آغاز کرد و محمدرضا شاه ادامه داد اما هر دو شکست خوردند، چون به گونهای عمل کردند که باعث انسجام و اتحاد تمام نیروهای محافظ سنت شدند و یک جبهه مستحکم در برابر تحولات دنیای مدرن شکل گرفت. انقلاب اسلامی هم به نوعی حاصل همین اتحاد بود.
مهمترین خدمت جمهوری اسلامی این بود که نیروهای حافظ سنت را نخست از هم جدا کرد و سپس یک به یک آن ها را نابود کرد.
در دوران جمهوری اسلامی چهار تحول مهم رخ داده که زمینههای تحقق نوگرایی و مدرنیته را فراهم کرده است.
تحولاتی که حتی در ترکیه، پاکستان، مصر و کشورهایی با ساختار سیاسی مدرنتر از ایران هم رخ نداده است.
سه مورد اول آن تضعیف، تخریب و حذف حافظان سنت است و تحول چهارم تحول در کیفیت دینداری ایرانیان است.
اصلی ترین حافظان سنت، زنان، روستاییان و روحانیان هستند.
زنان از بقیه قدرتمندتر عمل میکنند. جمهوری اسلامی نخست زنان را به نیروهای خط شکن تحولات مدرنیته تبدیل کرد.
پهلوی اول قدرت عشایر را نابود کرد، پهلوی دوم زمین داران را نابود کرد و جمهوری اسلامی عامه روستاییان را شهر نشین کرد.
پیش بینی من این است که با این روند تا ۲۰ سال آینده کمتر از پنج درصد جمعیت روستایی خواهند بود.
سومین حافظ سنت روحانیان بودند که در دو سطح مراجع و روحانیان محلی فعالیت میکردند. تقریبا جایگاه مراجع به عنوان سرمایههای نمادین که تحول آفرین بودند، از دست رفته است.
بخشی از مراجع که با حکومت زاویه داشتند را حکومت تخریب کرد و بخشی از مراجع که مردم فکر میکردند حکومتی هستند، را هم مردم تخریب کردند.
روحانیان محلی هم که محل رجوع عامه بودند به علت عملکرد نامناسب روحانیان حکومتی، نزد مردم بی اعتبار شده اند.
تحول بسیار بنیادیتری که رخ داده است که تنها و تنها در یک حاکمیت دینی و فقهی امکانپذیر بود و هیچ حکومت دیگری نمیتوانست این تحول را ایجاد کند،
«جدایی ایمان از شریعت» است.
در طول تاریخ ایران، ایمان و شریعت به هم چسبیده بوده است، اما جمهوری اسلامی کمک کرد، تا جدایی ایمان از شریعت رخ بدهد که تحولی بسیار عظیم بوده است.
این تحول بسیار عمیقتر از تحقق سکولاریسم در اروپاست.
در سکولاریسم، جدایی دین از سیاست رخ داد ولی در ایران جدایی ایمان از شریعت رخ داده است.
امروز با نسل روبه افزایشی از جوانانی رو به رو هستیم که ایمان دارند، ولی مناسک دینی را انجام نمیدهند.
خانوادههای آن ها نیز پذیرفتهاند که جوانان آن ها تنها ایمان اخلاقی داشته باشند.
ایمان با توسعه سازگار است.
شریعت، بسته به نوعش، ممکن است با توسعه سازگار باشد و ممکن است نباشد.
شریعت در صورتی که زنده باشد و متناسب با نیاز جامعه تکامل یابد با توسعه سازگار است. اما ایدئولوژی دینی حتما ضد توسعه است.
✍ محسن رنانی
.....
.....
دکتر حمیدرضا مقصودی
دکتر محسن رنانی: رنسانس در ایران بالاتر و بهتر از رنسانس اروپا رنسانس اروپا جدایی دین از سیاست بو
البته پاسخ های جدی دارد.
مناسک و شریعت تحت لوای انقلاب اسلامی مستحکم تر شد. از نماز جمعه و جماعت تا اربعین و زیارت و اعتکاف و شهادت و حریت و آزادگی و ظلم ستیزی. انقلاب، مناسکی هم پدید آورد: راهپیمایی و روز قدس و ...
و همه این ها البته ضد مدرنیسم است.
اما طبعا در انقلاب اسلامی به نئولیبرالها هم پررویی زیادی دادیم که اینطور گزافه می گویند. البته پست و مقام هم گرفتند. بهتر است بگوییم انقلاب اسلامی جنگ فاحش نئولیبرالیسم و تعالی دینی را در خود دارد. و به زودی به این جنگ خاتمه خواهیم داد. شکست نئولیبرالیسم در انقلاب اسلامی قطعی است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
تعبیر جالب رهبر انقلاب ازاینستکس، دستاورد! آقای ظریف: #بازیچه_چرند
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 افشای راز تعطیل شدن مسکن مهر در دولت روحانی و وزارت آخوندی
🔹️ دولت روحانی ۲ مرحله به بانک جهانی درباره توقف تامین مالی مسکن مهر گزارش داده است.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گرانی ارز دلایل سیاسی و امنیتی دارد تا اقتصادی
رهبر معظم انقلاب:
🔹اینکه ارز افسار پاره کند و قیمتش روزبهروز بالاتر رود اصلا قابل قبول نیست.
🔹البته در گزارشاتی که دریافت کردهام این ماجرا بیش از اینکه دلایل اقتصادی داشته باشد دلایل امنیتی-سیاسی دارد.
🔹کسانی هستند که به این آتش افروزی دامن میزنند. باید با این مسئله مقابله شود.
✅ کانال آخرین اخبار و تحلیلهای روز اقتصاد ایران↙️
@akhbare_eghtesady
عضویت در کانال فکرت را برای اهالی اندیشورزی پیشنهاد می کنم.
📌آدرس کانال؛
🆔@fekrat_net
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
.
🔻رهبر معظم انقلاب:
◼️ عزاداری امسال باید باشکوه تر برگزار شود.
◼️ دستور تشکیل کمیته کشوری عزاداری
👤 آیت الله میرباقری، عضو مجلس خبرگان رهبری:
( رهبرانقلاب برای محرم امسال کمیته ی کشوری عزاداری تشکیل دادند و به آقای قمی _رئیس سازمان تبلیغات_ دستور دادند که عزاداری امسال باید باشکوه تر برگزار شود.)
٩٩/۵/۵
#نشر_حداکثری
#کروناهراسی
#کرونا
@DaftareAyatollahTabrizian
🔹🔸🔹
آمریکا:
یک چهارم از مبتلایان کرونا
یک سوم از کل مرگ و میر کرونا
این در حالی است که جمعیت آمریکا، یک بیست و پنجم جمعیت دنیاست.
آمریکا:
۵۰ میلیون نفر بیکاری حاصل از کرونا
۴ تریلیون حمایت بلاعوض برای رفع معضلات کرونا (یک پنجم از کل حمایتهای دنیا از کرونا)
آمریکا:
پانزدهمین کشور دنیا در شاخص توسعه انسانی
قوی ترین سیستم علمی پزشکی دنیا
من به عنوان یک تحلیل گر آماری نمیتوانم آمارهای فوق را کنار هم باور کنم.
یا آمریکا در ارائه آمار کرونا در حال مبالغه است و در صدد پنهان کردن مسئلهای جهانی با مظلومنمایی است.
یا این که آمریکا اصولا کشور پیشرفتۀای در شاخص توسعه انسانی و بهداشت و علم پزشکی نیست.
یا این که فقط آمریکاست که آمارهای کرونا را درست اعلام می کند و سایر کشورها کمتر از حد تخمین می زنند.
قضاوت با شما. البته من هم گمانهای اولیه دارم که بماند برای پستهای بعد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
این یعنی به زعم سنا، سرعت انتشار و قدرت تصرفی دلار کاغذی کفایت نمی کند.
این یعنی یک ابرنقدینگی دلاری در برابر چشمهای دنیا به وقوع خواهد پیوست. موقعیتی که فقط کرونای جهانی قدرت ایجادش را داشت.
دلار منتشر میشود و در عین حال، با سرگشتگی کرونایی دنیا، تقاضای آن روزافزون و ارزش آن فزاینده است.
تحریم هم صرفا در این گزاره یک بهانه واهی است برای موجه جلوه دادن دیجیتال سازی دلار
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔻در جلسه سنای آمریکا مطرح شد: دلار دیجیتال ابزاری برای برتری اقتصادی است
▫️سناتورهای آمریکا طی جلسهای با محوریت موضوع برتری در رقابت به این نتیجه رسیدند که دلار دیجیتال میتواند ابزاری مناسب برای دستیابی به برتری اقتصادی و کنار زدن چین در عرصه تقابلات جهانی باشد.
▫️سناتور تام کاتن (Tom Cotton) نیز که ریاست کمیته فرعی سیاستگذاری اقتصادی را برعهده دارد، در اظهارات خود گفته است:
🔴 برای ما حفظ برتری دلار، تنها یک مسئله اقتصادی نیست و از نظر راهبردی نیز بسیار حائز اهمیت است. برتری دلار به ما این امکان را میدهد که تحریمهای فلجکنندهای را علیه دیگر کشورها اعمال و در کنار آن از سایر منافع این برتری نیز استفاده کنیم.
🔅موسسه فقه اقتصادی طیبات
🌐 www.Tyb.ir
🆔 @Tayebat_Public
💐💐💐💐💐
دو معما در بازار سرمایه
دکتر تیمور رحمانی
مدتها است ایدهای در میان تحلیلگران و صاحبنظران مطرح است که چنانچه مردم به بازار سرمایه روی بیاورند و بنا به واژگان مورد استفاده این صاحبنظران، نقدینگی به سمت بازار سرمایه هدایت شود، اولا از بروز آثار تورمی آن جلوگیری میشود و ثانیا نقدینگی در خدمت تولید قرار میگیرد و در آن صورت نه تنها نباید نگران گرایش مردم به بازار سرمایه بود، بلکه باید با ابزارهایی اسباب تشویق مردم را در این زمینه فراهم ساخت.
اکنون در عمل نیز چنین شده است و در واقع، با وجود آنکه بهطور سنتی سفتهبازی در بازار کالاها و داراییها در میان تحلیلگران و از جمله اندیشمندان اقتصاد اسلامی مذموم بوده است، سفتهبازی در بازار سرمایه نه تنها مذموم تلقی نشده، بلکه مورد تشویق قرار گرفته است یا حداقل اهمیتی به احتمال زیانبار بودن آن داده نشده است. از پاییز سال گذشته و با شدت بیشتر از بهمن ماه ۱۳۹۸، نویسنده نگرانی خود را راجع به تحولات بازار سرمایه پنهان نکرده و در حد امکان به دستگاههای سیاستگذاری نیز این نگرانی را منتقل کرده است که در شرایط کنونی کشاندن مردم به بازار سرمایه کمکی به کنترل پایدار تورم نمیکند و حتی اثر موقتی این کشاندن مردم به بازار سرمایه در کنترل تورم، با وقفهای نه چندان طولانی خنثی شده و خود به تشدید تورم دامن میزند و در عین حال کمکی به بخش حقیقی اقتصاد و بهویژه جلوگیری از روند منفی رشد سرمایهگذاری نمیکند. با این حال، این نگرانی نه تنها در میان تحلیلگران مالی و محافل سیاستگذاری جدی تلقی نشد، بلکه حتی اقتصاددانان نیز از کنار آن گذشتند و همچنان به تحلیل تورم از ناحیه رشد نقدینگی ادامه دادند. موارد اندکی از نگرانی راجع به تحولات بازار سرمایه نیز عمدتا حول محور وجود حباب و امکان ترکیدن حباب متمرکز بوده است. اما با گذشت چند ماه، جمع بیشتر و بیشتری از اقتصاددانان و حتی متخصصان مالی دارای بینش عمیق متوجه این نگرانی شدهاند. در ماههای اخیر دو پرسش راجع به این نگرانی تحولات بازار سرمایه مطرح شده است که عمدتا بر اساس درک خوانندگان از نوشتهها و تحلیلهای نویسنده شکل گرفته است. پرسش اول این است که آیا افزایش قیمت سهام کارکردی شبیه به افزایش حجم نقدینگی در ایجاد فشار تورمی دارد و اگر دارد از چه کانالی رخ میدهد؟ پرسش دوم این است که آیا همانطور که در مورد سیاست پولی و رشد نقدینگی مشکل ناسازگاری زمانی وجود دارد و در نتیجه به تورمی بالاتر از حد بهینه اجتماعی میانجامد، آیا در مورد افزایش قیمت سهام نیز این مشکل موضوعیت دارد یا خیر؟
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3678269
دکتر حمیدرضا مقصودی
دو معما در بازار سرمایه دکتر تیمور رحمانی مدتها است ایدهای در میان تحلیلگران و صاحبنظران مطرح اس
دوستان مدعی اقتصاد اسلامی تحویل بگیرید. همین مانده بود که دکتر رحمانی که در این زمینه نظریه پردازی نکرده و ادعایی هم ندارد به شما کنایه بزند. دریابید و خواهید دید کنایههای بیشتر را .
هل بدهید طلبهها و بسیجیها و مذهبیها را به سوی بازار مکاره سرمایه.
ما که شنیده نمیشویم. شما که شنیده میشوید مخاطب این کلام هستید.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
این هم طلیعه قحطی که از ماه ها قبل هشدارش را داده بودیم. در همان گزارش ۱۴ صفحهای
سازمانملل: 11 میلیون نفر در آمریکای لاتین در آستانه قحطی قرار دارند
آژانس غذای سازمان ملل هشدار داد که وخامت شرایط اقتصادی در آمریکای لاتین سبب شده تا 11 میلیون نفر از ساکنان این منطقه در آستانه قحطی قرار بگیرند.
«دیوید بیسلی» رئیس آژانس غذای سازمان ملل هشدار داد که وخیم شدن شرایط اقتصادی به دلیل شیوع ویروس کرونا سبب شده تا بیش از 11 میلیون نفر در کشورهای آمریکای لاتین در آستانه قحطی قرار بگیرند.
وی طی بیانیهای پس از سفر به اکوادور و پاناما اعلام کرد: «همهگیری کووید-19 در آمریکای لاتین ویرانگر بوده، جایی که پیشتر ابرهای طوفان اقتصادی نیز جمع شدهاند.»
بیسلی اضافه کرد: «خانوادهها در حال کوشش برای خرید نیازهای اولیه نظیر غذا و دارو بوده این در حالی است که زندگیها ویران شده و تعداد افرادی که کار خود را از دست دادهاند به 44 میلیون نفر رسیده است.»
وی هشدار داد: «بیش از 11 میلیون نفر در حال حرکت به سوی آستانه قحطی هستند که افزایش قابل توجهی را نشان میدهد.»
بیسلی پیش از سفر به اکوادور و پاناما در مصاحبه با شبکه سیبیاس آمریکا هشدار داده بود که آمریکای لاتین یک «بمب ساعتی» است. وی پس از بازگشت از این سفر تاکید کرد که آژانس غذای سازمان ملل به دست کم 328 میلیون دلار بودجه بیشتر در راستای حمایت از عملیات امداد و بازیابی در منطقه نیاز دارد.
«شازا موقرابی» یکی از سخنگویان آژانس غذا نیز هشدار داد که همهگیری کرونا بر زندگی میلیونها آدم تاثیر گذاشته که پیامدهای آن ممکن است به وقوع بی ثباتی در منطقه آمریکای لاتین منجر شود.
بر اساس تحلیلی که آژانس غذای سازمان ملل ارائه داده، انتظار میرود که کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب طی ماههای آتی با افزایش 269 درصدی در تعداد افرادی مواجه شوند که ناامنی غذایی شدید خواهند داشت.
منبع:
https://b2n.ir/429405
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi