فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
📌 سلسله نشست های حرکت قرن
نشست هشتم:
♦️نرمالیزاسیون سیاست در جمهوری اسلامی ایران و آثار آن بر انتخابات ١۴٠٠
ارائه دهنده:
✅ دکتر سید آرش وکیلیان
(پژوهشگر علوم اجتماعی)
زمان:
🗓 پنجشنبه ٢٠ خرداد ١۴٠٠
⏰ ساعت ١۴ الی ١۶
لینک جلسه:
👉 http://Vc.isu.ac.ir/ch/latifi
🆔 @harekate_qarn
📝مشارکت علیه مشارکت
✍️محمدمهدی میرزاییپور
کاهش مشارکت در انتخابات حاضر را نمیتوان به سادگی به عملکرد نهادهای مسئول انتخابات نسبت داد؛ باید این اتفاق را ضمن روندِ دامنهداری نگریست که طی آن اساس مشارکت توسط خود جریانهای سیاسی در طی سالها تضعیف شده است. در حقیقت موضوع مشارکت در سطوح مختلفی قابل بررسی است؛ برای بررسی وضع مشارکت در انتخابات نیاز داریم تا مشارکت در معنای اصیل آن یعنی وضع شراکت دولت و مردم در سرنوشت یکدیگر را بررسی کنیم. چه بسا افراد و جریانهایی که نسبت به کاهش مشارکت نگرانی حقیقی دارند اما خودشان از شریکان اوضاع هستند. نمیتوان با اراده و تصمیمی یکباره در برابر روند کنونی فرسودگی مشارکت ایستاد. حتی دولت آینده که امیدوار است با کارآمدیاش مشارکت عمومی را افزایش دهد ممکن است در انتهای دورهی خود از مجموع تلاشهایش نتیجه عکس بگیرد. درست آن است که در بحبوحهی نگرانیها برای تعداد آراء بپرسیم مشارکت چیست و چگونه به اینجا رسیدهایم.
مقدم بر هر هدف سیاسی طرحی است که از نحوه رابطه دولت و مردم در تعیین آن هدف نهفته است. طرحهای مختلف اقتضاء اهداف متفاوتی دارند؛ مدتهاست دولتها تمایل دارند گونهی خاصی از اهداف را برای حرکتشان تعیین کنند. این اهداف باید بتواند مجموعه انتظارات مردم از دولت را به سلسلهای از خواستههای محدود و معین تبدیل کند؛ مردم نباید بتوانند خودِ دولت را از دولت بخواهند، بلکه همواره فقط حق دارند فعالیتهای دولت را بخواهند؛ فعالیتهایی که منافع آنها را تأمین میکند و زندگی شخصیشان را سامان میدهد. دولت خواست مردم را برآورده میکند تا از بار رابطه با مردم شانه خالی کند. ممکن است اهداف دولت در زمینه سیاست، اقتصاد یا اجتماع اهدافی عرفاً ضروری باشند، اما آنچه واقعاً دنبال میشود تعیین محدوده انتظارات مردم از دولت باشد. مردم هم گرایشی به پذیرش این پیشنهاد دارند؛ علاقهای ابتدایی به پذیرش مسئولیت یک قضاوتِ راستین درباره دولت ندارند و به سوی پیشنهادی که این وظیفه را از دوش آنها بردارد تمایل پیدا میکنند.
تاریخ سیاسی پس از جنگ حکایت دولتهایی است که حاضر شدند فعالیتهای انبوه و به لحاظ آماری بزرگی انجام دهند تا مدعی شوند هر انتظاری که از یک دولت موفق میتوان داشت را برآوردهاند. معمار و چهره نمادین این طرح سیاسی هاشمی رفسنجانی است و دولتهای پس از او هر یک خوانشی از طرح او بودهاند، هرچند گاه با شخص او دچار تعارض شدند. این روند فرم سیاسی ما را تغییر داده تا آنجا که رفته رفته مردمی بوجود آمدهاند که هرچند شاید رأی هم بدهند اما لزوماً تعهدی به کلیتِ سیاست و دولت در کشور ندارند. این شیوه سیاسی زائیده و ابتکار هاشمی بود که از سال 88 به این سو رسماً آن را متولد کرد. حتی دولتهایی از این روند برآمدند که در فرایند سیاسی حاضر میشوند ولی فرصتی برای مشارکت نمیسازند، بلکه آن را علناً به مصرف اهداف شخصی و گروهی میرسانند؛ هرگاه هم که چرخ به سود آنها نچرخید به سهولت از زیر بار مسئولیت عمومی خویش کنار میکشند. حال آنکه همگی این دولتها اتفاقاً مدعی «مشارکت» هم بودهاند. این اتفاق البته مخصوص سیاست ایران نیست، بلکه سازگار با طرح دامنهدار تضعیف جایگاه دولت به عنوان نقطه مرجع مشارکت در سیاست معاصر جهان است.
ادامه در 👇
ادامه از👆
هر موهبتی که ممکن است دولت برای مردم به ارمغان بیاورد فرع بر مسأله مشارکت است. این موهبت ممکن است بهبود شاخصهای اقتصادی، کارآمدی دستگاه اداری، تأمین امنیت، کاهش فاصله طبقاتی، اقتدار نظامی، احداث پروژههای عظیم عمرانی، آزادی در شئونات شخصی، حق رأی مطلق در تمام امور، توسعه دایره مالکیت برای بخش خصوصی، دسترسی به مناصب دولتی و اجرایی، شور انتخاباتی، رابطه با کشورهای منطقه و جهان، مبارزه با مفاسد اقتصادی، ترویج هنجارهای فرهنگی، دسترسی به فناوریهای نوین و هر دستاورد به اصطلاح «واقعی» دیگر باشد، اما در اصل برای پوشاندن و پنهان نگه داشتن مسأله مشارکت طرح شده باشد. این اهداف حتی اگر بدون نیاز به مشارکت عمومی قابل دستیابی باشند، بدون مشارکت خواستنی نیستند. مشارکت هدف یگانه سیاست است، اما تاکنون هیچ برنامه سیاسی صریح و مستقیمی مطرح نشده که بتواند آن را چنان یک برنامه همهجانبه سیاسی بفهمد و به عنوان هدف یگانهاش اعلام و پیگیری کند. به این ترتیب همواره نزدیک انتخاباتها نگرانیهایی درباره مشارکت مطرح میشود که کمتر مسئولانهاند.
در شرایط کنونی که مشارکت به یک چالش جدی تبدیل شده، دیگر مشارکت نمیتواند محدود به انداختن رأی در صندوق شود. هم خواستِ مردم از دولت آینده و هم مطالبه دولت آینده از مردم باید برنامه همهجانبهای در حوزههای مختلف حکمرانی با محوریت مشارکت سیاسی باشد. اینکه مشارکت چه اقتضائی برای شیوهی اداره کشور دارد خود پژوهش اصلی دولت آینده و موضوع محوری حکمرانی جمهوری اسلامی است. در غیر این صورت گرفتار شدن سیاست در وعدههای انتخاباتی چیزی جز تداوم روند بیگانهساز پیشین نخواهد بود. نه باید از کاهش میزان رسمی مشارکت در انتخابات پیش رو ناامید شد و نه آن را دست کم گرفت، بلکه باید مسیر احیاء مشارکت را با جدیت پیمود و از زیر بار آن شانه خالی نکرد. این مشارکت علیه آن «مشارکتی» که تا امروز به سیاست ایران پیشنهاد شده. تنها با در نظر گرفتن این شرط و عهد طرفینی است که حق مییابیم به دولت آینده رأی بدهیم و شرکت خود در انتخابات را مشارکت بدانیم.
امروز فرصت ماست
🔸علم و سیاست فارسی🔸
@elmosiasatfarsi
آقای همتی، اقتصاددان است!!!!!!
در نگاه ایشان اگر اقتصاد کشور در هر سال ۸ درصد رشد داشته باشد، در ۱۰ سال ۸۰ درصد بزرگ تر میشود!!!!
یک محاسبه ساده مرابحه را که در ترم دوم تحصیلی به دانشجویان میآموزند نمیداند!
ایشان قواعد اولیه محاسبات اقتصادی را نمیدانند و خود را اقتصاددان میخوانند؟
با همین سطح دانش، سالها بر گرده بانکهای کشور سوار بودهاند؟؟؟؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
آقای همتی، اقتصاددان است!!!!!! در نگاه ایشان اگر اقتصاد کشور در هر سال ۸ درصد رشد داشته باشد، در ۱۰
خدایا ما تا چه زمانی باید باور کنیم که اینها سواد مملکت داری دارند؟
خدایا چه زمانی میرسد که ما به داشتههای علمی انقلابیها اعتماد کنیم؟
خدایا ما را چه میشود که همواره آنهایی که لباس غربگرایی میپوشند را باسواد میدانیم؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از حرکت قرن
📌 سلسله نشست های حرکت قرن
نشست هشتم:
♦️نرمالیزاسیون سیاست در جمهوری اسلامی ایران و آثار آن بر انتخابات ١۴٠٠
ارائه دهنده:
✅ دکتر سید آرش وکیلیان
(پژوهشگر علوم اجتماعی)
زمان:
🗓 پنجشنبه ٢٠ خرداد ١۴٠٠
⏰ ساعت ١۴ الی ١۶
لینک جلسه:
👉 http://Vc.isu.ac.ir/ch/latifi
🆔 @harekate_qarn
دکتر حمیدرضا مقصودی
📌 سلسله نشست های حرکت قرن نشست هشتم: ♦️نرمالیزاسیون سیاست در جمهوری اسلامی ایران و آثار آن بر انت
از دوستان دعوت می کنم در این جلسه حضور پیدا کنند.
مقایسه رشد اقتصادی ایران در دهۀ ۹۰ با رشد اقتصادی ایران در دهۀ ۸۰
در نمودار مربوط به ایران، منحنی آبیرنگ وضعیت فعلی تولید ملی است و نمودار سبزرنگ برآورد تولیدملی در صورت تداوم سرعت دهۀ هشتاد است.
اگر افسار اقتصاد بهجای #غربگراها به دست نیروهای #انقلابی بود، الان باید با تولیدناخالصداخلی بیش از ۱۲۰۰میلیارد دلار، بالاتر از روسیه در جایگاه دوازدهمین اقتصاد دنیا مینشستیم؛ فقط کافی بود با همان سرعتی که در دهۀ هشتاد پیشرفت کردیم، در دهۀ ۹۰ هم پیش میرفتیم!
#جهش_تولید
#می_شود_می_توانیم
🆔 @Qasdway
آفرین به بچه های طرح تواصی
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
شب دوم گفتگوی انتخاباتی در خیابان...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
بیانیه حمایت ۵۸ اقتصاددان از آیتالله رئیسی
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1400/03/22/2519085/58-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%86%D8%AF-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3%DB%8C-%D9%82%D8%A7%D8%AF%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1-%D9%88%D8%B6%D8%B9-%D9%85%D9%88%D8%AC%D9%88%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
اقتصاددان بزرگ ایران: #جناب آقای همتی:
#گرانی وجود ندارد...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
برخی سوال می کنند چرا آقای رئیسی به برنامه ها نمی پردازد؟
سوال می کنم:
چرا آقای همتی به برنامه ها نمی پردازد؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
نقدی به بازار آزاد از منظر کانت:
کانت بازار آزاد را نقد میکند و آن را ایدهای در جهت آزادی نمیداند. «کانت میگوید آنچه ما معمولا آزادی بازار یا حق انتخاب مشتری میدانیم، آزادی واقعی نیست. چون تنها با ارضای تمایلاتی ارتباط دارد که در وهله نخست، خود انتخاب نکردهایم.
به نقل از کتاب «عدالت، کار درست کدام است؟» نوشته مایکل سندل، ترجمه افشین خاکباز، انتشارات فرهنگ نشر نو، ص ۱۴۱
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از پرفسور مسعود درخشان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر مسابقه طنزگویی برگزار میشد آقای همتی جایزه نفر اول را از آنِ خودش میکرد!
💠 @profderakhshan
ترامپ :
پیروزیهای من ادامه دارد، منتظر کمترین مشارکت سیاسی در انتخابات ایران باشید، حاصل سیاستها و اقدامات مرا در این انتخابات خواهید دید
پ ن : واقعا نیازی به توضیح نداره که اگر #رای ندیم ترامپ خوشحال خواهد شد!!!
#حسین_زمانی_میقان
@hzamanim
من صداي بيصداها و قدرت بيقدرتان هستم
كار ليبرالها و دلباختگان غرب به جايي رسيده است كه شعار سياسي يكي از نامزدها در انتخابات رياست جمهوري كشور عزيزمان عيناً برگرفته از فرهنگ سياسي غرب است. آيا جاي تعجب و تأسف نيست كه شعار انتخاباتي آقاي همتي در كسوت استاد دانشگاه و سي سال سابقۀ مديريت ارشد اجرايي دقيقاً همان شعارهاي انتخاباتي اوباما و ترامپ است؟ چرا آقاي همتي شعاري را بكار برده است كه باراك اوباما در خلال دوران رياست جمهوري خويش نيز چندين بار آن را تكرار كرد و هماكنون در فرهنگ سياسي غرب يادآور نام اوباماست؟ اين دو شعار كدام است؟
شعار اول آقاي همتي- «من صداي بيصداها هستم.» برگرفته از شعار انتخاباتي ترامپ كه قبل از او نيز اوباما چندين بار از آن استفاده كرده بود:I am the voice of the voiceless.
شعار دوم آقاي همتي- «من قدرت بيقدرتان هستم.» برگرفته از شعار انتخاباتي اوباما: To empower disenfranchised citizens.
1- دارِل رولَند (Darrel Rowland) در سرمقالۀ خود در 22 ماه ژوئيۀ 2016 در تايمزريپورتر (TimesReporter.com) چنين نوشت: «دونالد ترامپ بعد از پذيرش پيشنهاد حزب براي نامزدي انتخابات رياست جمهوري گفت كه او صداي بيصداهاست.(He is the voice for the voiceless)». در ادامۀ همين مقاله چنين ميخوانيم: ترامپ در تبليغات انتخاباتي خود خطاب به كارگران گفت «شما مردمي هستيد كه با مشقت و سختي كار ميكنيد اما ديگر صداي شما شنيده نميشود. من صداي شما هستم. (I am your voice.)»
2- باراك اوباما در تاريخ 3 مارس 2015 در تقدير از خدمات سناتور خانم باربارا ميكولسكي (Barbara Mikulski) چنين گفت: «سناتور ميكولسكي در طول سالهاي خدمتش صداي بي صداها بوده است.» (Throughout her career, Senator Mikulski has been a voice for the voiceless.), www.baltimoresun.com
3- باراك اوباما در تاريخ 15 فوريۀ 2011 در محل كاخ سفيد «مدال رياست جمهوري براي آزادي» را به جان لوئيس (John Lewis) داد. جان لوئيس از فعالان معروف سياسي بود كه نقش اصلي را در پيروزي اوباما در انتخابات رياست جمهوري آمريكا ايفا كرد. اوباما در اين مراسم در تقدير از جان لوئيس از اين شعار استفاده كرد: «جان لوئيس با كلام خويش صداي بيصداها بود. با عمل خويش شهامت بخش دلهاي ضعيف بود.» هماكنون دهها پوستر مختلف از اين نقل قول اوباما منتشر شده است.
(Through words he gave voice to the voiceless. Through deeds he gave courage to the faint of heart.)
4- اوباما در نخستين مبارزۀ انتخاباتي خود براي ايالت ايلينوي گفت كه «ميخواهد قدرتبخش شهروندان بيقدرت باشد.»: (To empower disenfranchised citizens.)
5- خاطر نشان ميكنم كه عبارت «من صداي بيصداها هستم» نخستين بار توسط خانم اِلا ويلر ويلكاس (Ella Wheeler Wilcox, 1850-1919) نويسنده و شاعر آمريكايي در يكي از اشعارش بكار رفت.
6- شعار آقاي همتي واقعاً زيباست اما چون شعار انتخاباتي ترامپ و اوباما بود پس ميتوان گفت كه استفاده از اين شعار زيبا زشتترين عمل در مبارزات انتخاباتي كشورمان است.
💠 @profderakhshan
حتی در شعارهای انتخاباتی خود هم مقلد محض هستند!!
شعار همتی: من صدای بی صداها هستم.
شعار ترامپ:
I am the voice of the voiceless
شعار همتی: من قدرت بی قدرتها هستم
شعار اوباما:
To empower disenfranchised citizens
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi