از همان ماههای اول بحران کرونا، قطحی و بوجود آمدن مشکل در امنیت غذایی را پیشبینی کردیم و فریاد زدیم اما کو گوش شنوا؟
راهکار واضحی نیز دادیم در سال ٩٩ که اتفاقا سال پرآبی بود و فرصت مناسب برای جهش در حوزه کشاورزی. اما کو گوش شنوا؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
خروج از کرونا، تیرماه ۰۰.pdf
1.03M
این ششمین نسخه از گزارش اقتصاد کرونا است که ۱.۵ سال پس از شروع ماجرای کرونا در ایران یعنی تیرماه ۱۴۰۰ منتشر کردیم.
این گزارش را تنها برای ماندن در تاریخ و این که بدانیم چقدر زود دیر می شود و چقدر فرصت ها به راحتی از دست می رود بازنشر می کنم.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
این ششمین نسخه از گزارش اقتصاد کرونا است که ۱.۵ سال پس از شروع ماجرای کرونا در ایران یعنی تیرماه ۱۴۰
بله درسته. کرونا ۹۸ شروع شد. من اشتباها نسخه ششم رو اینجا فرستادم. نسخه مرداد ۹۹ را هم بارگذاری می کنم.
بابا منم آدمم دیگه. اشتباه می کنم.😊😊
⭕️ مطالبه مردمی خودکفایی گندم در مصر
👤 کاربر توئیت Dr. Nour Eldin :
🕊️ هند گفته است که ما گندم صادر نمیکنیم چرا که تولید ما به دلیل خشکسالی و موجهای گرمایی تنها برای خودمان کافی است. این گونه بحران امنیت غذایی عمیق میشود و قیمت گندم رکوردهای جدید میزند. این موضوع اثری منفی بر مصرف کننده فقیر خواهد داشت. خداوند پدر کسی که گفت گندممان را خودمان تولید کنیم بیامرزد.
👤 کاربر Farouk در پاسخ میگوید:
🕊️ در زمان ملک فاروق (از پادشاهان معاصر مصر) کشت گندم در یک سوم از مساحت زمین اجباری بود.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
این دو جمله از مقام معظم رهبری را در کنار هم بگذارید:
ام الخبائث اقتصادی #کسری_بودجه است
مادر رفع همه مشکلات اقتصادی #تولید است
پ ن: لیبرالها راهکارشان برای حل مشکل کسری بودجه فروش اموال مردم و سیاستهای انقباضی حتی در شرایط رکود و گران کردن نرخ بنزین و ارز و ... است.
یعنی کاهش هزینههای دولت با تضعیف و کوچک کردن آن و در ادامه کوچک کردن سفره مردم و فشار بر آنها. از دیگر سیاستهاشون هم همان کاری بود که در بورس انجام دادند برای جبران کسری بودجه
اما در مقابل راهکار مقام معظم رهبری همیشه در سمت درآمد بوده است. افزایش درآمد دولت و مردم از مسیر تولید
هدایت اعتبار به سمت تولید و افزایش درآمد مردم در نهایت منجر به افزایش درآمد دولت و حل مشکل کسری بودجه نیز میشود. در شرایط کنونی که سمت عرضه در اقتصاد دچار کمبود نقدینگی شدید است راهکار درست هدایت اعتبار از سوداگری و سفته بازی به سمت تولید است.
حتی کسری بودجه هم اگر در راستای افزایش تولید و تقویت سمت عرضه اقتصاد باشد خباثت خود را از دست میدهد و نه تنها منجر به تورم نمی شود که حتی اثرات ضد تورمی نیز دارد.
مشکل آنجاست که بعد از چند دهه که دائما مقام معظم رهبری امر به تولید میکنند گوش شنوایی برای ایشان وجود ندارد.
در یک دهه گذشته ۶سال به نام تولید نامگذاری شد اما تنها چیزی که در رویکرد دولت قبل ندیدیم توجه به این مساله بوده و این هم ناشی از انحراف فکری غربگرایان است که همه چیز را به رفع تحریم و برجام و سرمایهگذاری خارجی و... گره زدند
#برجام چاهی بود که بیرون آمدن از آن سالها طول میکشد
💠 @h_abasifar
اقتصاد کرونا نسخه سوم.pdf
1.14M
این هم نسخه سوم گزارش که در اردیبهشت ۱۳۹۹ انجام شد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
کرونا (1).pdf
2.01M
کتاب کرونا که با همکاری دکتر عبدالملکی نگاشته شد و فصلی از این کتاب به مطالب من اختصاص دارد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
مصاحبه روزنامه کیهان با آقای هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۸۲:
مقام معظم رهبری چند سال پیش در صدمین سالگرد تولد حضرت امام، در حرم مطهر ایشان گفتند: «اقتصاد اسلامی را پیاده نکردیم.» سؤال من این است که الگوی شما برای اقتصاد اسلامی چقدر در جان و خِرَد سیاستگذاران اقتصادی دولت شما وجود داشت؟ آقایان روغنی زنجانی، مرحوم نوربخش و عادلی که پایههای اقتصادی، پولی و بانکی کشور بودند، چقدر مشی اقتصاد اسلامی را باور داشتند؟ آنها سعی میکردند، سیاستهای صندوق بینالمللی پول را در کشور جاری و ساری کنند. در واقع تلاش میکردند که با نسخههای آن طرف خودشان را هماهنگ کنند. البته به دلایلی که خودشان برای کشور مصلحت میدانستند.
اینکه آنها چگونه فکر میکردند، لازم نیست ما در عقاید آنها وارد شویم. باید خودشان باشند و دفاع کنند. بحث بر سر این است که چه کار کردیم و آن عمل چگونه بود. فکر میکنم جزو بهترین کارهایی که بعدآ هم هیچ کس نیامده که بتواند غیر از آن را عمل کند، انجام شد. از اصل و کلیّت دفاع میکنم. اینکه میگویند سیاست بانک جهانی را پیاده کردیم، حقیقتآ تهمت است.
ما یک روز هم فکر نکردیم که بانک جهانی از ما ناراضی باشد یا نباشد، بپسندد یا نپسندد. آنچه که انتخاب کردیم، برنامه هست. برنامه هم قبل از اینکه دولت من تشکیل شود، در مجلس تصویب شده بود. قبلا گفتم که بنا بود 60، 70 میلیارد دلار از دنیا پول بگیریم و کشور را تکان بدهیم و عقب ماندگیها را جبران و سازندگی کنیم. سیاست ما این بود. تشنجزدایی را هم بیشتر بر این اساس و اضافه بر آن، بحث سیاست خارجی را که باید جداگانه بیاورید، مطرح کردیم.
برای اینکه بتوانیم این تعامل را به وجود بیاوریم و همانی را که خودمان میخواستیم، عمل کردیم و مشکلاتی که در اثر تندرویهای غیر ضروری و در گذشته در رابطه با خارج بوده، برطرف کردیم. همین جا باید یادی از مرحوم نوربخش کنیم که حدود 24 سال برای اقتصاد کشور واقعآ زحمت کشید در مورد سازندگی آنچه که عمل کردند، درست بود. سیاست تعدیل را مطرح کردیم. چند پیکان مشخص داشت: یکی اینکه نرخ ارز که 7 تومان رسمی و دولتی و 170 تومان در بازار آزاد شده بود، درست نبود و آثار منفی و خسارات و ضررهایش را خیلی میدیدیم و باید آن را به هم نزدیک میکردیم. یکی سیاست توزیع کوپنی را که همه چیز کوپنی باشد و دولت مسؤول سوزن، ملحفه، قاشق و چنگال باشد و وارد کند و با قیمت دولتی به مردم بدهد، کم کنیم. یکی اینکه دولتی کردن همه چیز و بستن دست بخش خصوصی تعدیل شود. انجام برنامه تدریجی بود و این نبود که یکدفعه اجرا شود. پیکان دیگری هم داشت که اینها پیکانهای اصلی سیاست تعدیل بود. آن موقع هم با رهبری این مسایل را بحث کردیم و ایشان هم با عمده اینها موافق بودند. البته قبل از من، رهبری این عقاید را در زمان دولت آقای موسوی داشتند. یعنی افکار ایشان هم تأثیر گذاشت و سیاست کلّی بود. امروز این سیاستها را همه میگویند و قبول دارند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
خاطرات آقای هاشمی رفسنجانی:
عصر آقایان [مسعود روغنی] زنجانی، [رئیس سازمان برنامه و بودجه] و [معاونش مسعود] نیلی، برای توجیه من برای موافقت با برنامه تعدیل [اقتصادی] آمدند؛ این بحث در شورای اقتصاد مطرح است.
در جلسه شورای اقتصاد شرکت کردم. طرح تعدیل سازمان برنامه تصویب نشد. قرار شد توزیع برنج و تخم مرغ، با ارز رقابتی آزاد شود و بهجای کوپن [=کالابرگ]، تفاوت قیمت را به صورت نقدی به مردم بدهیم.
دوشنبه 3 تیر ۱۳۷۰
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
خاطرات آقای هاشمی رفسنجانی: عصر آقایان [مسعود روغنی] زنجانی، [رئیس سازمان برنامه و بودجه] و [معاونش
اما تفاوت نظریه تعدیل سازمان برنامه با آن چه تصویب شده چه بوده است؟ که آقای هاشمی میگویند آن تصویب نشده؟
پیداست که آنچه تصویب شده، همان نظریه تعدیل است. فقط احتمالا سازمان برنامه و آقای روغنی زنجانی، خواستار پرداخت نشدن یارانه بودهاند. علی ای حال، مسائل دقیقا در حال تکرار است و این برنامه ای که آقای هاشمی از آن سخن میگویند، در سال ۱۳۷۳، تورم ۴۹ درصدی را به دنبال داشت.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
یک پیشنهاد:
برای اینکه قدرتنمایی فردای سلام فرمانده به خوبی و با سلامتی انجام شود و چشم دشمن را کور کند، صدقه بدهید و نذر صلوات کنید.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
خانم رابینسون دریافته است که با «معیار سود» درست است که رشد سریع اقتصادی حاصل خواهد شد، اما از یک طرف باید از قسط ـ به معنای واقعی کلمه ـ چشم پوشید و دیگر به عدالت اجتماعی و رفع محرومیت نیندیشید و از طرف دیگر، مسئلهی اخلاق را زیر پاگذاشت ـ آنچنان که کینز پیشنهاد میکرد: چهل و چند سال قبل لرد کینز راه آیندهی تمدن غربی را اینچنین مشخص کرده است: «آن روز چندان دور نیست که همگان ثروتمند شوند... آنگاه ما بار دیگر هدفها را برتر از وسایل میشماریم و خوبها را بر مفیدها ترجیح میدهیم... ولی آگاه باشید! زمان این آرمانها هنوز فرا نرسیده است. زیرا دست کم برای یکصدسال دیگر باید برای خود و هر کس دیگر تظاهر کنیم که بدی نیکی است و نیکی بدی؛ زیرا بدی مفید است و نیکی نیست. آزمندی، رباخواری و سوءظن باید همچنان برای یک مدت کوتاه دیگر خدایان ما باشند. زیرا فقط آنها میتوانند ما را از گذرگاه تاریک نیاز اقتصادی به روشنایی روز رهنما شوند.»
کتاب کوچک زیباست، شوماخر
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قیمت گذاری آزاد میشه این.
بعضی اجناس قیمتشون هیچ منطقی نداره.
اگه بررسی کنیم و منطق قیمت گذاری رو بررسی و اصلاح کنیم بسیاری از مشکلات حل میشه
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
انحصارگری علمی!
ما در زمینهی کارهای تحقیقاتی و درج مقالات علمیِ خود در مجلات I.S.I گاهی دچار مشکلاتی میشویم. البته همانطور که ذکر کردند، حجم مقالاتی که از ما چاپ شده، خوب است؛ اما من اطلاع دارم - بخصوص در زمینهی علوم انسانی - که بعضی از مجلات I.S.I اصلاً مقالهی محقق ما را چاپ نمیکنند؛ چرا؟ به خاطر اینکه با مبانی آنها سازگار نیست. بله، ممکن است ما دربارهی فلسفه، روانشناسی، تربیت و دیگر مباحث حرفهایی داشته باشیم؛ پژوهشگر ما تحقیقی کرده و به نقطهیی رسیده - همان چیزی که ما میخواهیم - و مرزی را باز کرده که با خاستگاه این دانش - که غرب است و با ارزشهای آن هماهنگ است - سازگار نیست؛ لذا مقاله را چاپ نمیکنند! این هم پاسخ سادهلوحیِ بعضیها که خیال میکنند دنیای لیبرال - دموکراسی به معنای واقعی کلمه باز است و هرکس هرچه میخواهد، میتواند بگوید؛ نه، آنها حتّی پژوهش علمی را هم با میزان کار میکنند! این، از جملهی چیزهای هشداردهنده و عبرتانگیز است. اگر شما اطلاع ندارید، تحقیق کنید؛ خواهید رسید به آنچه من عرض میکنم.
ما شنیده بودیم که زمان استالین میگفتند حکومت استالین به پژوهشگاههای علمیِ خود میگوید من این نتیجه را میخواهم دربیاورید! علم، آزاد نبود. البته این قضیه را هم امریکاییها و غربیها میگفتند. آنوقتها ما یقین میکردیم که همینطور است، ولی الان بنده شک میکنم. از بس میبینم حرفهای خلاف میزنند، میگویم شاید این هم تهمتِ به استالین بوده! میگفتند - راست یا دروغ - اگر یک کاوش علمی، نتیجهاش برخلاف اصول دیالکتیک درمیآمد، استالین این را قبول نمیکرد؛ میگفت باید طوری تحقیق کنید که به این نتیجه برسد! الان ما در دنیای لیبرال - دموکراسی این را به چشمِ خودمان داریم میبینیم؛ منتها به شکل مدرن و منظم و با نزاکت و اتوکشیده و کراوات بستهاش! تحقیق علمیِ پژوهشگر مسلمانی که در فلان موضوع برخلاف چارچوبهای داوران I.S.I حرفی زده، قابل درج در آن مجله نیست!
بیایید روی ایجاد یک مرکز I.S.I اسلامی فکر کنید و در این خصوص با کشورهای اسلامی وارد مذاکره شوید. ما خوشبختانه در بین کشورهای اسلامی، پیشرفته هستیم. البته ایجاد این مرکز اسلامی معنایش این نیست که رابطهی خود را با مجلات I.S.I در دنیا قطع کنیم؛ نه، این مرکز را هم بهوجود بیاوریم تا متعلق به خودمان باشد؛ این هم بشود یک مرجع معتبر. از این کارها هرچه بیشتر بکنید، انشاءاللَّه به پیشرفت کشور بیشتر کمک خواهید کرد.
بیانات رهبری در دیدار جمعی از رؤسای دانشگاهها، ۱۳۸۳
نقل از گروه حلقه روانشناسی اسلامی در پیام رسان بله
http://eitaa.com/islamic_psychology
خانم نوشین هاشمی هستند. رئیس بنیاد HAND و بورسیه کننده #بچه_های_شیکاگو. خیلی اتفاقی کلینتون در کنفرانس IDEA از ایشان تشکر میکند. کاملا اتفاقی در جلسهای با آلبرایت عکس یادگاری میگیرند. خیلی تصادفی کنار پلوسی افتادهاند. کاملا ناخواسته با بچههای شیکاگو در IMF گردهم آمدهاند...
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⛔️ایشان یکی از کسانی هستند که توسط بنیاد HAND بورسیه شده است و اقتصاد خوانده اند و از نظریه پردازان تک نرخی کردن بنزین هستند! دلایل زیبای ایشان را می توانید در تصویر مشاهده کنید!
⚠️وقتی می گوییم آبان ۹۸ هم زیر سر تفکر این افراد بوده است، نگویید توطئه می کنید!
#بنیاد_HAND
#بچه_های_شیکاگو
@jebhetse
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شما با ۲۰۰ هزارتومن چقدر چیپس برای فرزندانتون می تونید درست کنید؟
بسیاری از تولیدات کارخانه ها بسیار گرانتر از آنچه فکر می کنید به دست شما می رسد. و این یعنی بهره وری در کارخانه های بزرگ سرمایه داری، یک دروغ بزرگ است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔺افزایش ۲۰ درصدی بهای سوخت در پاکستان
🔹دولت پاکستان پس از چند دور مذاکرات فشرده با صندوق بین المللی پول برای دریافت وام جدید، بهای سوخت را افزایش داد و اکنون مردم این کشور بنزین را هر لیتر حدود ۲۶ هزار تومان دریافت میکنند.
🔹قیمت بنزین در پاکستان با افزایش ۳۰ روپیهای در هر لیتر از ۱۴۹.۸۶ به ۱۷۹.۸۶ روپیه و گازوئیل با افزایش ۳۰ روپیه ای به ۱۷۴.۱۵ روپیه افزایش داده شد. /ایرنا
@akharinkhabar
از اولین شروط صندوق بین المللی پول برای وام دادن به هر کشوری، گران کردن اجناس یا اجرای گونه ای از تعدیل و ریاضت اقتصادی است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi