فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در طرح جدید بانکداری، همین بانکهای گردن کلفت بناست گردن کلفت تر شوند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
مسئله #قیمت_گذاری_دستوری یا غیردستوری نیست، دعوا بر سر این است که #دست_نامرئی دست چه کسی است؟ سرمایهداران و تجار و بانکداران یا دولتمردان و بروکراتها یا مردم یا...؟!
#نئولیبرالیسم
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
*به یک مثال ساده توجه کنید تا بدانید چرا اصل مشکل بانکها ربوی بودن آنها نیست و مشکل اصلی خود بانک و ذات آن است.*
همه شما تجربه رفت و آمد به بنگاه املاکی را داشته و با نحوه کار آن آشنایید. اگر بخواهید خانهای اجاره کنید یا خانهای بخرید، به بنگاه املاک مراجعه کرده و موضوع را به آنها میسپارید. آنها نیز از میان آنچه به آنها سپرده شده یک یا چند فایل را روبروی شما میگذارند و پس از بررسی هایی که شما انجام میدهید با مالک رودرو شده و با او مذاکره میکنید و در نهایت یا به تفاهم میرسید یا خیر.
این چیزی است که در بنگاه املاک در جریان است.
اما در کنار این غالب بنگاههای املاک خود خریدار و خود فروشنده هستند. املاک با قیمت پایین را میخرند و به بهترین مشتری با حاشیه سود بالا میفروشند و از قضا این لاین کاری آنها بیشترین آسیب را به اقتصاد مسکن زده و آن را وارد فضایی به اصطلاح دلال بازی نموده است.
حال اینگونه فرض کنید که به موجب قانون یا ساختار تحمیلی به جامعه فضای جامعه به سمتی سوق داده شود که هر کسی اگر بخواهد خانه اجاره دهد یا بفروشد، مجبور باشد فقط به یک بنگاه اجاره دهد یا بفروشد و هر کسی که بخواهد خانه بخرد یا اجاره کند، باید فقط از یک بنگاهی اجاره کند یا از او بخرد.
یعنی بنگاه املاک از *معرف* تبدیل شود به *واسطه* میان فروشنده ملک و خریدار ملک. این یک قدرت انحصاری بسیار زیاد به بنگاههای املاک خواهد داد که میتوانند خون جامعه به سادگی بمکند.
حال فرض کنید که تعداد بنگاه املاکی در کشور که در حال حاضر تقریبا سر هر کوچه و خیابان وجود دارد، تبدیل شود به ۲۰ بنگاه املاک در کشور با شعبههای فراوان. انحصار پدید آمده پدر اقتصاد را در خواهد آورد و پس از چند دور گردش، تمام مردم کشور تبدیل خواهند شد به مستأجرین این ۲۰ بنگاه املاکی و هر چه کار کنند باید بدهند به اجاره.
این اتفاقی است که دقیقا در حوزه بانکی رخ داده. شما مجبورید پولتان و مدیریت و تصمیمگیری پیرامون شیوه تخصیص آن را به نظام بانکی بدهید و در مقابل مجبور هستید برای دریافت وام به نظام بانکی رجوع کنید.
همین پدر جامعه رو درآورده است و ریشه مشترک تمام مشکلات اقتصاد کشور است.
این اتفاق قدرتی به بانکها داده که میتوانند هر جولانی در اقتصاد کشور بدهند.
این ساختار باید شکسته شود.
چرا باید بانک مدیریت پول افراد را به عهده بگیرد؟
اساسا نباید اجازه داده شود که بانک به صورت واسطه درآمده و اجازه تصمیم گرفتن بر منابع مردم را داشته باشد. قرار گرفتن بانک در این جایگاه مثل آن است که ما در مثال بنگاه املاک ساختار مسکن را به حالت دوم تبدیل کرده باشیم. خون اقتصاد مکیده میشود.
جالب است که برخی میگویند نمیشود ساختار را تغییر داد. در پاسخ به آنها میگویم چرا در شکل بنگاه املاک شده است؟ چرا در بازار مسکن قبول داریم که اگر بنگاه املاک واسطه باشد نه معرف، پدر اقتصاد در خواهد آمد، اما در خصوص موضوع پول که بسیار حساس تر از مسکن است این را نمیگوییم؟
نظام مالی و پولی اسلام به هیچ وجه نمیتواند صورت و شکل تکاثری را بپذیرد و وقتی ما به بانک به عنوان واسطه رسمیت میدهیم، اقتصاد را دو دستی تحویل آنها دادهایم.
فرقی هم میان بانک دولتی و بانک خصوصی نیست.
ممکن است کسی اشکال کند که در شکل فعلی نیز افراد میتوانند خودشان بین خودشان قرارداد ببندند و بدون واسطهگری بانک کار خودشان را پیش ببرند. این درست است اما به هیچ وجه نافی قدرت بانک نیست و نیز حضور بانک به عنوان واسطه، چنین کنشهای اقتصادی را اساسا بی وجه میکند و اجازه رشد به آنها نمیدهد.
وقتی بانک به عنوان واسطه رسمیت یابد، تجمیع و تکاثر ثروت پدید خواهد آمد. تجمیع ثروت در شکل کلان دو عامل اساسی را در پی خواهد داشت. یک آنکه بانک به هیچ وجه نمیتواند در این حجم بر پرداختیها و وامهای خود نظارت کند. هزینه نظارت برایش بسیار خواهد بود لذا به سمتی خواهد رفت که نیاز به حساب و کتاب و نظارت بر تخصیصهای خود در غالب وام نداشته باشد. دوم آنکه چنان قدرتی خواهد یافت که جامعه را به سمت و سویی که خودش میخواهد خواهد کشاند.
نتیجه این دو آن است که بانک ترجیح میدهد پول بدهد و سود ثابت از آن در قبال تضمین بالا دریافت کند. این نقطه بهینه بانک است و هر تغییری در این موضوع موقت بوده و مجدد بانکها را به همین نقطه بر میگرداند و این چیزی نیست جز ربا. به عبارتی ربا نقطه بهینه و تعادل نظام تکاثری است.
نتیجه آنکه تا تجمیع و تکاثر ثروت هست، میل به ربا باقی است و با قوانین مختلف نمیتوان این میل و انگیزه را از بین برد.
دکتر نظریان مفید (دکتری اقتصاد)
💠 @h_abasifar
ظاهرا دوستان بنا دارند بانکهای دولتی را تعطیل و با بانکهای خصوصی جایگزین کنند.
حسابهای ادارات دولتی هم به بانکهای خصوصی منتقل میشود تا مهر زرینی باشد بر تابوت بانکداری دولتی.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
My recording 11.m4a
9.34M
🎙صوت سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین سید محمدرضا رضی (پژوهشگر حوزوی و دکترای اقتصاد)
⚜تجمع اساتید و فضلای حوزه علمیه قم در اعلام برائت از "طرح بانکداری مجلس"
⚠️مهم ترین انتقاد به این قانون مجلس، این است که فرصت طلایی تحول در گام دوم انفلاب را از ما میگیرد و شرایط جولان و تاخت و تاز بانک های خصوصی را بر بدن های مردم ما، به مدت ۲۰ الی ۳۰ سال دیگر، با این نعل های تازه اش، ادامه خواهد داد.
⛔️قانونی که در مجلس در حال تصویب هست، محصول تنگاتنگ جامعه لیبرال دانشگاهی ایران، بچه های شیکاگو و متاسفانه برخی از هم لباس های ماست!
⚠️در این میدان از لیبرال ها گله ای نیست! اما از بعضی از دوستان روحانی ای که امروز سردمدار این قانون هستند، توقع داریم، گله داریم.
〽️چون بحث مصالح مسلمین هست، اجازه بدهید بی تعارف عرض بکنم! اینجا کسانی که دارند کوتاهی می کنند، نمی توانند جواب خداوند را بدهند. با اجازه شما نام ببرم از حجت الاسلام بحرینی، نماینده محترم مجلس که علمدار تصویب این قانون به مدت ۸ و ۹ سال در کشور با تمام توان ایشان هستند! با همکاری نزدیک جامعه لیبرال دانشگاهی کشور!
‼️سرور عزیز! امروز کسانی برای شما کف می زنند که من چند تایشان را نام میبرم؛ سند ننگین مربوط به طرح ایران ۲۰۴۰ دانشگاه استنفورد، بچه های شیکاگو، مکتب مقداری پول متعلق به میلتون فریدمن، جامعه لیبرال ها، بدنه بانکی کشور، و در مقابل چه کسانی نگران هستند؟! اساتید معظم اقتصاد اسلامی در حوزه علمیه که به مراتب اقتصاد را هم و نه فقط فقه را، از لیبرال ها، بهتر و دقیق تر می فهمند.
⛔️امروز تکلیف جامعه حوزوی ماست که فریاد بزند!
@jebhetse
قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : اَلدَّيْنُ رِبْقَةُ اَللَّهِ فِي اَلْأَرْضِ فَإِذَا أَرَادَ اَللَّهُ أَنْ يُذِلَّ عَبْداً وَضَعَهُ فِي عُنُقِهِ
پيامبر خدا صلّى اللّه عليه و اله مىفرمايد:
بدهكارى، قلاّدهاى است كه خداوند در روى زمين دارد، و هرگاه بخواهد بندهاى را ذليل كند آن را بر گردنش مىاندازد.
الکافي ج۵ ص۱۰۱
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
647.3K
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
درسواره 10. دکتر مقصودی.mp3
38.95M
#صوت
🔹درسوارههای تعاون ۱۰
♦️انتزاع سازوکار تعاون از فناوری اجتماعی اربعین
✅ دکتر حمیدرضا مقصودی
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه قم
🆔 https://eitaa.com/darsvaretaavon
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
در محله ما یک گاریچی بود که نفت میفروخت و به او عمو نفتی میگفتند.
یک روز مرا دید و گفت: سلام. ببخشید خانه تان را گازکشی کرده اید!؟
گفتم: بله! گفت: فهمیدم. چون سلام هایت تغییر کرده است!
من تعجب کردم، گفتم: یعنی چه!؟
گفت: قبل از اینکه خانه ات گازکشی شود، خوب مرا تحویل می گرفتی، حالم را می پرسیدی. همه اهل محل همینطور بودند. هرکس خانه اش گازکشی میشود، دیگر سلام علیک او تغییر میکند… از اون لحظه، فهمیدم سی سال سلامم بوی نفت میداد. عوض اینکه بوی انسانیت و اخلاقیات بدهد...
سی سال او را با اخلاق خوب تحويل گرفتم. خیال میکردم اخلاقم خوب است.
ولی حالا که خانه را گازکشی کردم ناخودآگاه فکر کردم نیازی نیست به او سلام کنم.
یادمان باشد، سلام مان بوی نیاز ندهد!
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
امشب دقایقی را در شبکه افق در خدمت خواهم بود با موضوع اقتصاد اربعینی
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔺امام صادق (ع) تضمین کردند! شک که نداری؟
#اربعین
📌جهانِ پساکرونا👇
https://eitaa.com/joinchat/476184625C62ff62b069
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتگو با برنامه عیار
شبکه افق
موضوع:#اقتصاد_اربعین
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیشنهاد تکمیلی در مورد موکب حمل و نقل: زائرین و خادمین (رانندگان) را بیمه حوادث کنید. هر چند بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه ماشین هم امکان خوبی را فراهم کرده است.
هدایت شده از جهانِ پساکرونا
🏴 فوری/ با صد هزارتومان زائر اربعین شو!
💠 امام صادق (ع) تضمین کردند! شک که نداری؟
حتماً به آقا التماس کنیم که ما رو هم بطلبند و همت کنیم تا در اربعین مشرف بشیم! (حدیث: زائر حسین اجری دارد که شهید ندارد!) ولی اگر به خاطر بیماریِ سخت یا مشکل جدّی نمی تونیم در اربعین حسینی مشرف بشیم، امام صادق (ع) تضمین کردند، هرکس به ازای هر درهم که برای روانه کردن دیگری هزینه کند، به اندازه ی کوه بزرگ احد برایش حسنه می نویسند و چندین برابر آن هزینه را در این دنیا به او بر می گردانند و... !
روی تضمین امام (ع) و با مشارکت شما مؤمنین، قصد داریم کمک کنیم تا افراد پیر و جوانی که در اطراف ما و شما هستند و دوست دارند که در اربعین حضور پیدا کنند ولی توان مالی ندارند، راهی بشن! شک نداریم ثواب و آثار فوق العاده ای که برای زائر اربعین دارد، برای نیابت شونده (یعنی شما) دارد! بلکه قطعاً شما هم زائر محسوب میشی!
👌دو تا پیشنهاد (طرح) داریم:
١- اگر نمی تونید مشرف بشید به #نیابت خود و گذشتگان یا حتی اگر خودتون هم مشرف می شید ولی توان دارید، به اندازه توان کمک کنید! از ده هزارتومان و صدهزار تومان تا .....! ما نذورات شما را به زائرین نیازمندی که مطمئناً مشرف می شوند می رسونیم و به نیابت شما قدم بر می دارند و زیارت می کنند!
٢- می تونید تحتِ عنوان #قَرضُ_الحُسین، مبلغی(از دو میلیون تومان به بالا) قرض بدهید و به صورت قسطی (ماهانه و در چند قسط) یا بعد از مدتی (توافقی) به صورت یک جا پس بگیرد؛ ما این مبلغ را به افراد موثق که نیاز دارند می رسونیم! تضمین بازگشت اصل پول شما با ما !
📞 آی دی پاسخگو در ایتا (جهت ارسال اسامی نیابتی و هماهنگی های لازم) 👇
https://eitaa.com/ziyarat1444
📱شماره تماس ضروری 👇
09904237646
💳 درگاه پرداخت اینترنتی از طریق ایتا 👇
https://pay.eitaa.com/?link=bW9sc
🇮🇷 گروه جهادی شهید مهرداد عزیز اللهی ( ثبت شده در سازمان بسیج سازندگی قم)
#نشرحداکثری
#اربعین
دکتر حمیدرضا مقصودی
نمونه ای از موکب حمل و نقل اربعینی توسط برادران اهل سنت.
به نظر من اهل سنت بلوچستان در کنار شیعیان استان سیستان و بلوچستان، خودشان بهترین موکب های حمل و نقل اربعینی را می توانند راه اندازی کنند. علی حب اهل البیت.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔴 فوری/ اقدام بسیار مهم وزارت اقتصاد
برای شهرداریها و دهیاریهای خوزستان
🔻سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در توئیتر نوشت: در راستای تاکید آقای رئیسجمهور بر #عدالت_مالیاتی و منطقهای، با پیگیری وزارت اقتصاد و برای اولین بار بیش از ۵ هزار میلیارد تومان از عوارض آلایندگی شرکتهای نفتی در #خوزستان به حساب شهرداریها و دهیاریهای استان واریز شد یعنی بیش از کل عوارض پرداخت شده ۱۰ سال گذشته.
🔹نظارت دقیق بر توزیع و تقسیم و هزینهکرد این مبالغ از سوی دستگاههای نظارتی و رسانهها و فعالان مطالبهگر، میتواند جلوی اتلاف این پول کلان را بگیرد. استانداری، فرمانداریها، شهرداریها، دهیاریها و شورای شهر و روستاها باید شفافسازی کرده و مبالغ دریافتی و هزینهکردها را به مردم نشان دهند.
✅با بدون سانسور متفاوت بیاندیشید👇
http://eitaa.com/joinchat/404946944Ceab6f2b794