⚡️قله حماقت!
🔸دو دانشمند روانشناس به نامهای دانینگ (David Dunning) و کروگر(Justin Kruger) در نتیجه یک کار مطالعاتی به عنوان «بی مهارتی و بیخبری از آن» بر این امر تاکید کردند که افراد وقتی کمتر میدانند این امکان وجود دارد که دچار توهمِ بیشتر دانستن شوند!
🔸 امکان دارد با شخصیتهایی رو به رو شویم که در حوزههای مختلف سیاسی،#اقتصادی، فرهنگی، #بازاریابی، #مدیریت، آموزش و ... خیلی اطلاعات سطحی دارند ولی در تمام این حوزهها با اعتماد به نفس بالایی اظهار نظر میکنند؛ به عبارت دیگر «خطرناکترین فرد کسی است که تنها یک کتاب خوانده باشد»
🔸نمودار بالا نشان میدهد که پس از شروع هر کاری، افراد به علت نداشتن اطلاعات کافی کاستیهای خود را نشناخته و درنتیجه، احساس برتری میکنند. اینگونه افراد، در نقطه حداکثری نمودار قرار دارند.
🔸در حوزههای اقتصادی و #کسب_و_کار نیز این سوگیری شناختی و رفتاری وجود دارد کم نیستند افرادی که با #توهم_پولدار_شدن زندگی می کنند؛ تخصص ندارند اما فکر می کنند متخصصاند!
🔸افراد مختلف هرگاه در ابتدا میگویند من صد در صد میتوانم یک کار را انجام بدهم معمولاً موفق نمیشوند!
🔸در حوزههای مختلف #اقتصادی، آموزشی علمی و... انسان با ذکاوت صبور و جوینده دانش به دور از هیاهوی تبلیغاتی به سرعت قله حماقت و دره نا امیدی را سپری می کند؛ او با استفاده از تکنیک خِرَد جمعی به سمت افق روشن پیش می رود؛ اما آهسته و پیوسته! رمز موفقیت نه در #حُبابِ_اعتماد_به_نفس و خودبرتربینی، بلکه در استقامت است. با استقامت، تلاش و تخصص می توان قله را فتح کرد!
eitaa.com/economy_and_media
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام خمینی رحمتاللهعلیه:
اگر وضع به همان منوال خان خانی و بورس بازی و زمینخواری بماند که باز یک طبقه اشراف بدون رسیدگی به وضعشان، که غالباً بر خلاف موازین شرعیه است، در اروپا به عیش و عشرت مشغول و یک طبقه عظیم فقرا برای آنان- بر خلاف موازین- کار کنند و با فقر و فاقه زندگی کنند، برای حکومت اسلام و اسلام و قانون اساسی باید فاتحه خواند.
۲۵بهمن۶۰
💠 @Profderakhshan
📌 دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امامصادق«علیهالسلام» با همکاری مؤسسه احیاگران مسیر قصد برگزار میکند:
♦️ کارگاه کاربردهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در اقتصاد ♦️
مدرسین:
✅ دکتر روح الله رحمانی (رئیس هیئت مدیره دیجیکالانکست)
✅ احسان ولدان (پژوهشگر حوزه طراحی بازار)
زمان:
🗓 شنبه 11 بهمنماه 1399
⏰ ساعت 15 الی 17:30
لینک جلسه:
👉 https://vc.isu.ac.ir/ch/economicworkshops
📬 ما را در کانال کارگاه دنبال کنید:
🆔 https://ble.ir/mdworkshops
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
رابطه جعلی:
حسین عباسی فر، پژوهشگر اقتصادی
در کشور ما اول، سرمایهداران (و به تعبیر قرآن طبقه مترفین)
با هدف "کسب سود بادآورده"
اختلالی در یکی از بازارها (مثل زمین و مسکن و ارز و طلا و...)
بوجود میآورند. به این صورت که پول زیادی در آن بازار تزریق میکنند.
با این تزریق تقاضا در آن بازار زیاد شده و قیمت هم بالا میرود.
به محض اینکه تا حد مناسبی قیمتها بالارفت
آن افراد آنچه خریده بودند را میفروشند.
با فروش ایشان عرضه به صورت تصاعدی بالا میرود و قیمت سقوط میکند یا نهایتا ثابت میماند و آن بازار در رکود میرود.
اتفاقی که میافتد این است:
بالارفتن قیمتها
ضرر کردن عده بسیاری که در قیمت بالا خریدند و یا مجبورند بخرند
سود کردن عدهای معدود در زمان بسیار کوتاه
عدهای بسیار زیادی هم این وسط فکر میکنند سود کردند اما هیچ تفاوتی در زندگی آنها رخ نداده است. آنها که مثلا یک خانه داشتند و اکنون هم همان یک خانه را دارند اما قیمتش روی کاغذ بالاتر رفته.
در حقیقت تورم فقط و فقط نتیجه سوداگری کسانیست که سودشان در گران شدن کالاها و خدمات عموما سرمایهایست.
اینها را گفتم که عرض کنم کجای این معادله نقدینگیست؟
بله. اگر نقدینگی خلق شود و به دست اینها بیفتد این کار را بیش تر انجام میدهند. اما این انحراف از مسیر است. ربطی به اصل نقدینگی ندارد. شما همین پول را ببر در تولید. مردم تولید را افزایش دهند. عرضه زیاد شود.قیمتها بالا میرود یا پایین؟
مثل این است که بگوئیم برای اینکه علف هرز زیاد نشود آب را قطع کنیم
خب مسیر آب به سمت درختان را اصلاح کنید. کاری کنید که آب پای درخت برود. چرا آب را قطع میکنید؟
از آن طرف مردم قدرت خرید هم ندارند. تقاضا کم میشود تولید هم کم میشود. یعنی این کاهش تقاضا باعث نمیشود قیمت پایین بیاید. فقط سبب رکود میشود. که همان رکود تورمیست.
پس باز هم ربطی به نقدینگی ندارد و اتفاقا این مساله کاملا برعکسست
حالا مجلس و دولت ما میآید برای کمک به مردم یک کار خوبی انجام میدهد. آنهم اینکه قدرت خرید مردم را که توسط سرمایهداران کاهش پیدا کرده افزایش میدهد تا زیر خط فقر نمانند و ابتدائیات زندگی را داشته باشند. نقدینگی در جامعه افزایش پیدا میکند.
اما داستان از اینجا شروع میشود.
برخی اقتصاددانهای بیسواد اینجا میگویند چون نقدینگی بالا رفته
تورم ایجاد شده است. در صورتی که دارند شیپور را از سر گشادش میزنند. قصه مرغ و تخممرغ معروف نیست. قصه کاملا مشخص است از کجا آب میخورد. از حرص و طمع اغنیاء که خداوند متعال فرمود:
ان الانسان لیطغی ان رآه استغنی.
طغیان طبقه ملأ و مترفین با نظریه مقداری پول نظام سرمایهدادی توجیه میشود. توسط اساتید غربزده و مشاوران مسئولین دولتی و با ابزار ساینس و رسانه.اینجاست که شهوت زر و زور و علم و رسانه با هم جمع میشوند برای کسب متاع بیشتری از این دنیای فانی.
مردم را هم میترسانند که حقشان را بگیرند. چرا؟ چون اگر حقشان را بگیرند تورم ایجاد میشود. چون میروند نان میخرند و گران میشود.
و در نتیجه مهمترین توصیه مسئولین به مردم این است که نخرید!
...(ادامهدارد)
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
10.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥دکتر سعید محمد :نباید اجازه حذف ایران از مسیر ترانزیتی منطقه را بدهیم.
🔹از ۱۴ هزار کیلومتر خط آهن کشور ۴ هزار کیلومتر حاصل کار قرارگاه خاتم بوده..
👌دولت جوان حزباللهی
✅کانال حامیان سردار محمد👇
https://eitaa.com/joinchat/1635647570C3725f53a3d
دکتر حمیدرضا مقصودی
🎥دکتر سعید محمد :نباید اجازه حذف ایران از مسیر ترانزیتی منطقه را بدهیم. 🔹از ۱۴ هزار کیلومتر خط آهن
بالاخره یکی از مسئولین یه حرف استراتژیک زد!
🎬پخش مستند تلویزیونی«تکیه گاه»
📽در آستانه دهه مبارک فجر، مستند «تکیه گاه» به تهیه کنندگی حامد توکلیان و کارگردانی داود جلیلی جمعه ۱۰ بهمن ماه از شبکه یک پخش میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شبکه یک سیما، «تکیه گاه» روایتی از نقش علماء دینی در صیانت از استقلال ملی و اقتصاد داخلی ایران در بستر تاریخ است.
📹این مستند پژوهش محور، علاوه بر پاسداشت پیوند تاریخی روحانیت و مردم در نفی سلطه بیگانه، به نقش علما در ساقط شدن قراردادهای ننگین دوره قاجار و پهلوی اول پرداخته است که بخش هایی از آن بازسازی شده و بخش هایی نیز با استفاده از آرشیو عکسها و اسناد تولید شده است.
🔸️«تکیه گاه» از تولیدات الگویی اداره کل پژوهش های اسلامی صدا و سیما است که ۱۹ آذر ماه با حضور مجید زین العابدین مدیر شبکه یک سیما و مدیرکل وقت پژوهشهای اسلامی صداوسيما رونمایی شده بود.
⏰مستند «تکیه گاه» جمعه ۱۰ بهمن ماه پس از سریال «روزهای ابدی» روی آنتن می رود.
✳️مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزههای علمیه
🆔 @emh_ismc_ir
در شرایطی که دغدغه اصلی رسانه های چپ و راست، غسال مرحوم استاد مصباح و سیلی زده یا نزده یک نماینده مجلس است، چندان امیدی به حل مسائل اقتصادی مردم ندارم...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🗣اقتصاددان وقتی به نفع عموم مردم ایده پردازی نمی کند؛ برای کانون های ثروت می کند!
💠رابطه معماری و بنّائی را تصور کن: معماری متاثر از فرهنگها و ارزشها در سبک های مختلفی شکل می گیرد. مهندسیِ طرح معماری های اصفهان صفوی با روم باستان یا رم کاتولیک تفاوت چشمگیر دارد. اما در همه بنّائی هست که از مصالح تقریبا مشابه آن معماری را مجسم کرده است. اینکه مستدیر و گنبد بسازد یا مکعب و تیز از سبک معماری فرمان گرفته است.
با کمی تسامح "مکتب اقتصادی" و "علم اقتصاد" نزدیک به چنین رابطه ای دارند(۱)
🛅مثلا: آیا "درجات علمی"، "جایگاه اجتماعی فرد"، "میزان مفید بودن او" و ارزشهایی مثل اینها؛ درجامعه "کالا" شوند یا خیر؟! یعنی، "ارزش مبادله ای" و "قابل قیمت گذاری" شوند یا "ارزش ذاتی و طبیعی و غیر مبادله ای" باشند؟!
پاسخ به این سئؤال، "اقتصادی" نیست؛ "مکتبی" است. مکتب های مختلف براساس ارزشها و "بایسته ها"یشان جواب های متعدد بدان می دهند.
🔹اگر مکتب اقتصادی ای بدان پاسخ مثبت داد؛ برای "هر سطح علمی" و "هرجایگاه اجتماعی" و "هر درجه فایده مندی" ؛ ارزش ریالی و دلاری درنظر می گیرد! طبعا تفاوت حقوق و مزایای فاحش شکل می گیرد. اقتصاددان و کارشناس بودجه هم مثل بنّاء محل این منابع را در ثروت ملی معلوم می کند و برای مازاد این دستمزد و مزایا در اقتصاد کشور جاهایی مثل بازار پولی و مالی(بانک و بورس) پیشنهاد می کند.و...
🔸اما اگر مکتب اقتصادی ای به آن سؤال پاسخ منفی داد و آن ارزشها را غیر مبادله ای دید؛ تبعاً ریال و دلار را برای نان و نیازهای معیشت تعریف می کند. شکم و خورد و خوراک و نیازهای معاش نیروی بدنی جامعه فرق فاحشی با نیروی فکری اش نمی کند پس ریال و دلار متناظر با سرانه تجویز میشود و حقوق و مزایای نسبتا نزدیک به هم شکل می گیرد. پایگاه اجتماعی و ارزش واقعی برخی صنوف بیشتر می ماند اما ریالی و دلاری مابه ازاء نمی گیرد.(۲)
اقتصاددان و کارشناس مالی باید محل این حقوق نزدیک به هم را مشخص و راه بهتر جذب مازاد آن در اقتصاد کشور را معین کند.
☑️ پروفسور درخشان چه می گوید؟!
رویکرد اصلی ایشان یک رویکرد مکتبی است. "تغییر چارچوب های سرمایه داری" را نشان گرفته است نه "تغییر در چارچوب های سرمایه داری"(که اقتصاددانان سرمایه داری متصدی اش هستند). تغییر چارچوب، مثل تغییر ساختار دستمزدها، منع بانک خصوصی و بازار سکه و ارز و...
🔅ایده جسورانه ایشان برای برون رفت از بحران رکودی که با تحریم و کرونا تشدید شده است چیست؟
❗️: تحریک جانب تقاضا با افزایش قدرت خرید توده مردم به ویژه طبقات محروم.⬅️نتیجه می دهد تحرّک جانب عرضه و تولید با اتکای داخلی.
❓منبع مالی برای افزایش قدرت خرید عموم مردم بخصوص طبقات پایین کجاست؟!
❗️جواب ایشان: تراشیدن حقوق و مزایای بالای دولتی و ریختن آن به حقوق های پایین کارمندی و کارگری(در شرکتهای دولتی)+تخصیص بخشی از آن در یک صندوق برای کمک به بنگاه های کوچک تولیدی آسیب دیده از بحران!
💲محاسبه:
دولت بیش از ۲میلیون و۳۰۰هزار نفر کارمند وکارگر دارد.
حقوق و مزایای اینان(با تفاوتهای فاحش از هم) ۴۰۸هزار میلیارد تومان برابر با ۶۴٪بودجه است!
میانگین حقوق ومزایای کارکنان دولت با این عدد میشود: ۱۴میلیون تومان در ماه!
که واضح است بسیاری از کارکنان دولت زیر این رقم می گیرند و در مقابل مدیران و کارکنان برخی بخشها بسیار بیشتر از این رقم درآمد دارند. قانون رسماً ۷برابر کمترین حقوق را مجوز داده است؛ نجومی ها پیش کش!
طبق ایده یکسان سازی حقوق ایشان، اگر به هر یک از کارکنان ۱۰میلیون داده شود،۲۸۵هزارمیلیارد از بودجه هزینه میشود و ۱۲۳هزار میلیارد صرفه میشود (با کسر از ۴۰۸ هزار میلیاردقبل).
آن حقوق ده میلیونی به همه کارکنان موجب افزایش قدرت خرید این ۲میلیون و تحریک تقاضا میشود و با واسطه، رونق تولید صنایع مصرفی را موجب میشود.
این رقم مازاد(۱۲۳هزار میلیارد) هم برای کمک به بنگاه های کوچک اختصاص می یابد و باز موجب جهش تولید می شود.(۳)
این ایده های مردمی درون مکتب اقتصادی مقبول جامعه، با ویرایش های عالمانه دیگر لازم است؛ بخصوص وقتی درجانب مقابل، برای بورس بازی و تئوریزه سفته بازی و رانت های ارزی و توجیه سیاست های اقتصادی، عده ای کارشناسی بذل می کنند!
پاورقی:
۱. می دانم تشبیه خالی از مناقشه نیست از باب تقریب به ذهن برای مخاطب عام است. نظرات درباره علم دینی و اقتصاد اسلامی مجال خود را می خواهد.
۲.تقریری از این نظر را در بیان متفکر شهید مطهری بخوانید:مجموعه آثار ج۲۰ص۴۹۹و۵۰۰
۳.خود را صالح برای ارزیابی ایده ایشان نمی دانم و اینجا فقط قصد طرح آن برای ارزیابی متخصصان است.
📝محسن قنبریان ۹۹/۱۱/۸
☑️ @m_ghanbarian
دکتر حمیدرضا مقصودی
🗣اقتصاددان وقتی به نفع عموم مردم ایده پردازی نمی کند؛ برای کانون های ثروت می کند! 💠رابطه معماری و ب
احسنت بر استاد قنبریان.
انشاءالله متنی را در تاید نظر این دو استاد بزرگوار (استاد درخشان و استاد قنبریان) خواهم نگاشت.