کانال همخوانی کتاب
#کتابفروشی_کوچک_بروکن_ویل
کاتارینا بیوالد نویسندهی سوئدی، این کتاب را اولین بار در سال ۲۰۱۳ به چاپ رساند.
از آنجا که نویسنده خودش علاقهی زیادی به کتابها دارد و در نوجوانی هم بهصورت پارهوقت در کتابفروشی کار میکرده است؛ میتوان گفت نویسنده در این کتاب از زندگی شخصی خودش الهام گرفته است.
داستان در مورد کتابهاست و یک دوستیِ بینِ قارهای که به واسطهی کتابها شکل میگیرد.
سارا لیندکوئیست قهرمان داستان یک دختر کتابخوانِ کتابفروش است که همهی لذت زندگی را در کتابها میبیند، او که هیچ دوستی ندارد و تقریبا هیچ لذتی جز کتابخواندن را تجربه نکرده است با یک کتابخوان دیگر به نام ایمی هریس از امریکا به واسطهی اینترنت آشنا میشود و این آشنایی، شروع دوستی و نامههای این دو و شروع داستان کتاب است.
پس از حدود دو سال نامهنگاری، ایمی از دوست خود دعوت میکند که تعطیلات تابستانش را به آمریکا سفر کند.
سارا برای اولین بار در عمرش به سفر میرود آن هم تنهایی و آن هم به قارهای دیگر - از اروپا به آمریکا- و به محض رسیدن میفهمد که دوستش یکی دو روز قبل از دنیا رفته است...
داستان اصلی کتاب و زیباییهای کتاب از اینجا به بعد خود را نشان میدهد.
در لابهلای زندگیِ دو ماههی سارا در بروکنویلِ آیووایِ آمریکا هر چند صفحه یکی از نامههای ایمی به سارا را در طول این دو سال میخوانیم که هم با زندگی و اطرافیان ایمی آشنا میشویم و هم با کتابها و فیلمهای زیادی که در نامهها به هم معرفی کردهاند.
کتاب ۴۴۷ صفحه است با ترجمهی لیلا کرد و از نشر کولهپشتی.
بعد از مدتها این کتاب از آنهایی بود که دلم نمیخواست تمام شود و سعی میکردم روزی ۱۰-۱۵ صفحه از آن را مزهمزه کنم.
داستان زندگی سارا در بروکنویل بعد از مرگ دوستش و ماجراهای اهالی شهر که هیچکدام هیچ علاقهای به کتاب ندارند و شهرشان اصلا کتابفروشی ندارد، توانسته کتابی جذاب و خوشخوان به دست مخاطب بدهد.
سارا معتقد است برای هر کسی کتابی هست و برای هر کتاب کسی؛ و حالا میخواهد این را در آن شهر کوچکِ فراری از کتاب، اثبات کند.
نتیجهگیری داستان، زیبا و باورپذیر است: زندگی واقعی هم میتواند به اندازهی زندگی داخل کتابها خوب باشد!
درونمایهی داستان که به کتابها میپردازد شبیه به کتاب "تولستوی و مبل بنفش" است که آن را هم قبلا با ترجمهی لیلا کرد خواندهام و باید بگویم ترجمهاش زیبا و دوستداشتنی است.
از نکات منفی کتاب حضور یک زوج مرد است که البته از شخصیتهای اصلی کتاب نیستند اما بارها بهشان اشاره میشود(اندی و کارل)، به همین دلیل و البته به خاطر برخی مسائل جانبی و حاشیهایِ دیگر، فکرنمیکنم این کتاب برای نوجوانان مناسب باشد.
اما کتاب را به همهی آنهایی که با کتابها زندگی میکنند و لذت غرقشدن در کتابها را تجربه کردهاند توصیه میکنم.
#معرفی_کتاب
#کتابفروشی_کوچک_بروکن_ویل
#کاتارینا_بیوالد
#به_قلم_شما ✍️
#فرشته_غلامی 🌸
📚 @hamkhaniketab
امامِ مهربانم..❤️
جمعه ها شرحِ دلم یک غزلِ کوتاه است
که ردیفش همه دلتنگِ توام میآید..
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج 🕊
#قرار_عاشقی .. 🌸☁️🌿
#جمعه
📚 @hamkhaniketab
افکار ما نیز مانند گوشی هایمان
هر روز به کمی شارژ نیاز دارند؛🔋
کمی تمرکز، کتاب خواندن📚
و تفکر چیزیست که ما را در مسیر
آگاهی و موفقیت نگه می دارد....
در کنارت میمانیم📚📚🌱🕊
#فرهنگ_کتابخوانی
@hamkhaniketab
ما درباره فلسطینیها چه میدانیم؟ درباره زندگی یک مادر اهل رفح، یک جوان اهل غزه، یک نوجوان اهل راملله... چه میدانیم؟ صبحش را چطوری شروع میکند؟ کار و بارش چیست؟ مدرسههایشان چه شکلی ست؟...
و یک سوال مهمتر: دانستن اینها به چه درد میخورد؟؟
ادبیات، یک کارکرد خیلی مهم دارد: #همدلی
امریکاییها میگویند اگر #کلبه_عمو_تام را خوانده باشی، به یک نژادپرست رای نمیدهی. من میگویم اگر #ساداکو را خوانده باشی، نمیتوانی از بمباران اتمی دفاع کنی. و حالا: اگر یک تکه زمین کوچک را بخوانی، نمیتوانی این روزها آسوده بنشینی. شاید آن وقت هر پسر نوجوانی را در تصاویر غزه ببینی، بگویی این کریم است یا جانی یا هوپر... من او را میشناسم! او عاشق فوتبال بود و میخواست بزرگ که شد قدش از برادرش بلندتر شود و مرحله پنج گیم را تازه رد کرده بود و اگر روزگار این قدر نفرتانگیز نبود، لابد یک روز عاشق دختری میشد و با هم میرفتند به باغهای زیتون پدریاش... همان جا که این روزها زیر آتش غاصبهاست...
#یک_تکه_زمین_کوچک را بدهید نوجوانها بخوانند، تا یک دوست در فلسطین پیدا کنند. تا بدانند آنها عدد نیستند؛ اسم و زندگی و قصه دارند.
#معرفی_کتاب
#فلسطین
#منصوره_مصطفی_زاده
#نوجوان
@hamkhaniketab
🔖 #کتابخوانی
📖 هفتۀ کتاب و کتابخوانی
🌀 هرچه ما پیش برویم، احتیاج ما به کتاب بیشتر خواهد شد.
👈 اینکه کسی تصور کند با پدیدآمدن وسایل ارتباطجمـــــــعىِ جدید و نوظـــــ📡ـــــهور، کتاب منزوی خواهد شد، خطاست .❗
💫 کتاب روزبهروز در جامعۀ بشری اهمیت بیشتری پیدا میکند.
📺 ابزارهای نوظهور مهمترین هنرشان این است که:
- مضمون کتابها
- و محتوای کتابها
- و خود کتابها را
راحت و آسان منتقل کنند.
👌 جای #کتاب را هیچ چیزی نمیگیرد.
🍃 مقام معظم رهبری
🔔 به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، هر روز یک معرفی از کتابهای خوب از انتشارات های خوب کشور داریم .
@hamkhaniketab
#هفته_کتاب_و_کتابخوانی
#انتشارات_کتابستان_معرفت
📖 ۱. آن دختر یهودی : رمانی جذاب از داستان زندگی انسان هایی با ادیان مختلف (اسلام، یهودیت، مسیحیت) که در کنار یکدیگر قرار می گیرند
📖 ۲. گندم هایم را بباف : روایتی از ستمی که در هنگامه جنگ جهانی اول بر مردم ایران رفته است
📖 ۳. رویای نیمه شب : اثری عاشقانه با زمینهای بسیار خاص از مذهب که حکایت از دلدادگی جوانی پاکسیرت از اهل سنت به دختری شیعه مذهب دارد
📖 4. مجموعه کتب سه جلدی چایت را من شیرین می کنم، مثل بیروت بود، باروت خیس
📖 5. شرح الف خمیده : مستند داستانی زندگی حضرت زهرا «س» ،مستندی که اساسش تاریخ و روایات و متون معتبر شیعه و اهل تسنن است.
📖 ۶. رسیدن به خاتونی که می رود : زندگی حضرت زهرا «س» از ولادت تا شهادت
📖 ۷. دیما : رمانی جذاب بر اساس زندگی همسران شهدای مدافع حرم
📖 ۷. هادی : رمانی خواندنی بر اساس زندگی امام هادی «ع»
📖 ۸. گره باز : داستان گمشده ها،
داستان برادری چهل و چند ساله که گمشده، پدری که چهل سال پیش گم شده و خواهرانی که در روزمرّگی گم شدهاند...
📖 ۹. بگذار اسبت بتازد : داستان حر آزاده مردی که از سپاه کفر بیرون میآید و اولین شهید کربلا میشود
📖 ۱۰. دختر مو شرابی : روایتی از زندگی زنان و دختران این سرزمین که گاه قربانی سادهاندیشیها و مصلحتها میشوند و گاهی نیز پرچمدار تغییراتی بزرگ و چشمگیر
#بسته_کتاب
#کتابستان_معرفت
#کتابخوانی
#انس_با_کتاب
@hamkhaniketab
.
بسم الله
روایت دنیا بدون روتوش...
داستان پسربچه بازیگوشی که همه را خسته کرده...
اما دنیایش، حسش و کارهایش را دوست داری و در آن، اوج صداقت و محبت را میبینی...
بیشتر از زهزه فکرم درگیر پدرش شده...
و بیشتر از پدرش ذهنم درگیر زهزه...
دنیا همین است هر لحظه با هرکس که بنشینی و از زاویه نگاه او به دنیا نگاه کنی، تماماً و یا حداقل قدری به او حق میدهی...
در میانه خواندن، یک سوال دائما ذهنم را درگیر میکرد، اگر پرتوگا (دوست زهزه که همسن پدر اوست) به جای پدر زهزه بود و کار و زندگی و خودرو و... نداشت، مثل پدرش با او رفتار نمیکرد...؟
دنیای ما آدم بزرگها همینقدر تلخ است، وابسته به متغیرهای بسیار زیاد که هرکدام قابلیت تباه کردن و یا نجات زندگی را دارند، اما باید بدانیم بچهها تا جایی مشخص، همراه تلخیها و سختی های ما هستند از جایی به بعد آنها دیگر ما را تحمل نمیکنند و وای به آن روز، آن روزی که آنقدر توانایی پیدا کرده باشند که بتوانند خودشان را مستقل تصور کنند، آن روز حتی اگر ما را از آنها بگیرید غمشان نیست، حتی خوشحال میشوند، همان طور که زهزه آنقدر مستقل شده بود که دیگر پدرش را تحمل نکند...
دنیای زهزه دنیای آرزویم برای کودکی های خودم است، دوست داشتم در این کودکی زندگی میکردم، کودکی پر جنب و جوش اما بدون این همه غم...
نکته کنکوری: نویسنده با بزرگ کردن شخصیت کودک مانع این میشود که بقیه شخصیتهای کتاب را ببینی اما تو نباید گول بخوری...
#درخت_زیبای_من
#معرفی_کتاب
#به_قلم_شما
#امیررضا_سعیدی_نجات ✍️🌸
📚 @hamkhaniketab
یک کارِ شیرین ..😋📖
یک وسیله برای آراستنِ شخصیتِ خویشتن😌
#به_شیرینی_کتاب
#حضرت_آقا 🌸
📚 @hamkhaniketab
🎯 کتاب؟ نه وقتم را تلف نمیکنم
— نهضت جدید بیزاری از کتاب به کجا خواهد رسید؟
🔴 چندی پیش، کانیه وست، رپر مشهور آمریکایی، هنگام رونمایی از کتاب خودش با عنوان ممنونم و خواهش میکنم گفت: من اهل کتاب نیستم و «افتخار میکنم که کتاب نمیخوانم!» آن روزها کانیه وست پشت سر هم حرفهای عجیب و غریب میزد که واکنشهای بسیاری به دنبال داشت، اما چندان کسی به این حرف توجه نکرد. بااینحال، احتمالاً این جملات، از خطرناکترین چیزهایی است که میشود از دهان یک سلبریتی تأثیرگذار شنید. عجیبتر اینکه کانیه وست تنها کسی نیست که آشکارا نفرت خودش از کتابخواندن را اعلام میکند.
🔴 اگر یک نفر در این خودتخریبیِ باکلاس که شاخصۀ این روزهاست، از کانیه وست پیشی گرفته باشد، کسی نیست بهجز اعجوبۀ سابق دنیای فناوری، سم بَنکمَن که به «سلطان رمزارز» مشهور است.
🔴 بنکمن در خودمعرفینامهاش به هر نوع از ادبیات میتازد و با آبوتاب به خبرنگاران میگوید که چرا «هرگز» کتاب نمیخواند. میگوید «من خیلی به کتابها بدبینم. نمیخواهم بگویم هیچ کتابی ارزش خواندن ندارد، ولی باورم چندان هم از این دور نیست. به نظرم اگر کتاب بنویسید یعنی گند زدهاید، همهچیز را میشود در یک پست وبلاگی ششپاراگرافی بگویید». اغراق نیست اگر بگوییم که جریان جدیدی از مخالفت با کتابخواندن شروع شده است که میگوید کتاب چیزی وقتگیر و بیفایده است و دوران آن گذشته.
🔴 اینکه کسی کتاب نخواند یا آنقدری که دلش میخواهد کتاب نخواند یک چیز است، بیزاری از کتابخواندن یک چیز دیگر. در واقع اینکه کسی کتابخوانی را قاطعانه رد کند نشان از ضعفِ بسیار اساسیتری در شخصیت او دارد.
🔴 درست است که بسیاری از کتابها بهتر بود هیچوقت منتشر نشوند، و نوشتن هم فرایندی توانفرسا و پر از ناکامی است. اما وقتی کتابی به موفقیتِ هرچند جزئی میرسد، نشان از سطحی از تمرکز و تسلط بر موضوع و صبر زیاد و بازبینی فراوان دارد که چیزی به پایش نمیرسد. کتابنوشتن عملی فوقالعاده نامتوازن است: کتابی که میتوان در چند ساعت مطالعه کرد سالها طول کشیده تا به ثمر بنشیند. فضیلتش دقیقاً همین است. آن صبر نادری که کتاب از خواننده میطلبد نیز فضیلتی بیهمتاست.
🔴 بنابراین میتوان سؤالی معقول پرسید: این انسانهای کتابستیز دقیقاً به کدام سو حرکت میکنند؟ پاسخ منطقی به این سوال از روی شواهد تاریخی احتمالاً چنین چیزی است: به زندان یا گمنامی و فراموشی.
🔴 شاید این از طنز تاریخ باشد که جسورترین و بااستعدادترین جوانان هر زمانه، گستاخانهتر از بقیه، گذشته و روشهای متعارف همیشگی در آموختن و زیستن را تحقیر میکنند و زودتر از دیگران به این نتیجۀ مغرورانه میرسند که «آیینهای کهن حتی ارزش بحثکردن هم ندارند». اما چیزی نمیگذرد که تندرویهای آنها به بنبست میرسد و خودشان نیز فراموش میشوند. نمونهاش همین بنکمن که تا پارسال بسیاری او را نابغۀ دنیای مالی میدانستند و حالا اعلام ورشکستی کرده و پول هزاران نفر را به باد داده است.
🔴 توماس ویلیامز، نویسندۀ آمریکایی میگوید: هر کسی را دیدید که توصیههایی برای شما دارد، اما اعلام میکند که از کتابخواندن بیزار است، چشمبسته کنار بگذارید. نظر شما چیست؟
📌 آنچه خواندید مروری کوتاه است بر مطلب «افتخار میکنم که کتاب نمیخوانم!» که در شمارۀ بیستوهفتم فصلنامۀ ترجمان علوم انسانی منتشر شده است. این مطلب در تاریخ ۹ مرداد ۱۴۰۲ در وبسایت ترجمان نیز بارگذاری شده است. این مطلب نوشتۀ توماس چترتون ویلیامز است و علیرضا شفیعینسب آن را ترجمه کرده است. برای خواندن نسخه کامل این مطلب و دیگر مطالب ترجمان، به وبسایت ترجمان سر بزنید.
📌 ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
https://b2n.ir/x00069
#فرهنگ_کتابخوانی
#وضعیت_شناسی
@hamkhaniketab
🔸اسمش هاله صالح بود. ۴۲ ساله، ساکن غزه و فعال حوزه کتاب. اون بین فعالان حوزه کتاب غزه و کشورای عربی نام آشنا بود و صفحهای داشت که توی اون کتابایی که میخوند رو معرفی میکرد یا با صدای خودش در موردشون توضیح میداد.
🔹اون توی باشگاه قهرمان غزه که یه مرکز سرگرمی برای خانوادهها و کودکان بود، داوطلبانه هر هفته برای بچهها داستان میخوند و به کتابخونی تشویقشون میکرد.
اونا همینطور یه گروه واتساپی داشتن که داخلش تبادل کتاب داشتن.
🔸هاله آرزو داشت یه روز یه کتابخونه توی غزه بزنه، ولی هیچوقت به آرزوش نرسید.
هاله در حمله ۲۵ اکتبر (۳ آبان) رژیم صهیونیستی به همراه دو دختر و همسرش به شهادت رسید. اون حتی توی جنگ هم به کتاب فکر میکرد و آخرین پیامی که قبل از شهادتش داده این بود:«کتابها همه جا پرت شدن. خدایا کمکون کنه».😔
صفحه اینستاگرام هاله
https://www.instagram.com/booksandquotation/
طراحی دستی تصویر شهید هاله صالح، اثر هنرمند فلسطینی حازم ابوطویله هستش که این روزها کارش طراحی چهره شهدای فلسطینیه.
صفحه اینستاگرام حازم ابوطویله
https://www.instagram.com/hazemabutawila/
#آرزوها
#فلسطین
@hamkhaniketab
هنر نخواندن
هنر نخواندن، هنری است بس مهم و آن روی نیاوردن به کتابهایی است که در هر زمان اقبال عظیم عامه را به خود برمیانگیزد. وقتی رسالهای سیاسی و مذهبی یا داستان و شعری سروصدای زیادی برانگیخت به یاد آورید آنکه برای ابلهان مینویسد خوانندهی فراوان پیدا میکند.
نخستین شرط خواندن کتابهای خوب نخواندن کتابهای بد است؛ چه زندگی بس کوتاه است.
©️آرتور شوپنهاور، «کتاب و نویسندگی»، ترجمهی کامران فانی، در الفبا، شمارهی ۳، ص. ۱۳۸
#فرهنگ_کتابخوانی
@hamkhaniketab
بسم الله
همیشه یکی از تفریحاتم خواندن کتابهای سفرنامه است، شاید همان قدر که تجربه شخصی سفر را دوست دارم کتابهای سفرنامه را هم دوست داشته باشم. زیاد فرقی نمیکند که چه کسی باشد از افراد شناخته شده و نشناخته تا افرادی که به سفرنامه مشهورند و... چیزی که برایم جذابیت دارد بیشتر دانستن از دنیا است. دنیایی که همه ما دچار توهماتی از آن هستیم و آنقدر باید بخوانیم تا بفهمیم که در کجا و چگونه زندگی میکنیم و زندگی میکنند...
سفرنامه خواندنها به همان میزان که من را به ضعف هایمان واقف میکند به همان میزان تفکر مسموم دیگران بهتر از ما هستند را هم تعدیل و بلکه تکذیب میکند... دنیا دیدن و دنیا خواندن یکی از تفریحاتی است که هر زمان از کتاب و مطالعه دورتر میافتم به سراغش میروم تا فتح باب جدیدی برای بازگشت به کتابخوانی برایم باشد.
الی... هم از این قاعده مستثنا نیست، قلم خانم غفارحدادی در سفرنامه نویسی خاص وجذاب است، شوخی های میان متن برایم دلنشین است و روایتی که از سفر براین انجام میدهد دلانگیز...
کتاب خوش خوانی است البته نه به اندازه دو کتاب سفرنامه دیگرش اما برای کسی که کشته سفرنامه است نمره قبولی میآورد...
#کتاب_الی
#معرفی_کتاب
#به_قلم_شما
#امیررضا_سعیدی_نجات ✍️🌸
📚 @hamkhaniketab