هدایت شده از تفکر تفریحی
1⃣ قسمت اول
👸بررسی دیرینگونهی «دختران شایستهی غیر اروپایی» در انیمیشنهای غربی، با بررسی شخصیت «پوکوهانتس»
سلام دوباره!
دو مطلب قبل رو یادتون هست؟ داشتیم یه جریانشناسی رسانهای در آثار کودک و نوجوان میکردیم که توشون استعمار غربیها در دنیا توجیه و تطهیر شده؛ مثل کارتون سریالی «لوسی از رنگین کمان جنوبی»؛ دوست دارید دوباره یه مورد دیگه از بین دهها انیمیشن رو با هم بررسی کنیم؟
پس بیایید بریم با یه دختر به نام «پوکوهانتس» آشنا بشیم😉
اول از همه بگم که یکی از روشهای غرب از دیرباز تا الان، ستایش، معروف و بزرگ کردن زنان و دخترانیه که آغوششون رو برای اجنبی غربی باز میکنن و پشت پا میزنن به ملت و دوستان و حتی خانوادههاشون؛ غرب اینا رو خیلی دوست داره! بهشون جایزه میده (شیرین عبادی) اونا رو معروف میکنه (کیمیا علیزاده) بهشون تریبون میده (مسیح علینژاده)، با بهترین بازیگرا، اندازهی یکی دو سکانس در هالیوود بهشون بازی میده (گلشیفته فراهانی) و خلاصه اولش کلی دون میپاشه و حلوا حلواش میکنه اما بعد از تموم شدن تاریخ مصرف رسانهای شون، معذرت میخوام میگم، مثل یه تیکه دستمال اونها رو دور میریزه😬 (ریحانه پارسا، سحر قریشی و پرستو صالحی) 👈شاید بخشی از این روند رو بشه توی سریال ایرانی«مرگ تدریجی یک رویا» دید...
📷 حتما حتما عکسهای تطبیقی پست قبل را ببینید 🌟
خب حالا چرا دختران؟؟🤔
چون در ادبیات سینمایی، «زن» نماد «سرزمین و عقیده» است (اسطورهی گایا رو مطالعه کنید). و هر کجا دیدید زنی در هر اثری، عشق و علاقهای نسبت به یک مرد بیگانه داشت، (اینا معمولا از پسران سرزمین خودشون تنفر دارن؛ مثل پوکوهانتس که از کوکوم متنفر بود) نماد اینه که اون ملت، نسبت به یک عقیده، سرزمین، تمدن، تفکر و فرهنگ بیگانه آغوش باز کرده و عاشقش شده (تسلیم و پذیرش)؛ این قضیه خیلی حساس و ظریفه و خواهش میکنم از والدین و معلمانی که سروکار دارن با دخترانمون، حتما از این موضوع اطلاع داشته باشن و مراقبت این القا در آثار رسانهای باشن.
🛖خوب دقت کنید به دخترانی که در سینمای کودک و نوجوان غرب بسیار تحسین و ستایش شدن (باید جریان شناسی بشه) مثل «پوکوهانتس»؛ چرا که یک اِشِل، الگو و شاید دیرینگونهی دختر شایستهی غیر اروپایی باشه! این دختر سرخپوست که از اهالی شمال شرق آمریکاست (ویرجینیای امروز)👈 انتخاب کلمهی ویرجینیا برای این منطقه خیلی داستان جالبی نداره و بعدا برید چرایی انتخاب این اسم رو بخوانید😬
🛖 داستان انیمیشن از اینجا شروع میشه که یک ثروتمند طماع انگلیسی به نام رتکلیف که با اجازه از دربار پادشاهی و به همراه کاپیتان جان اسمیت و چندین همراه، برای یافتن طلا و استعمار راهی شرق آمریکای شمالی میشن و در منطقهی ویرجینیا، به یک قبیله از سرخپوستان برمیخورن. دختر رئیس قبیله (پوکوهانتس) که قرار بوده با شجاعترین پسر قبیله (کوکوم) ازدواج کنه، از اون متنفره و عاشق و دلباختهی کاپیتان اسمیتِ مو بلوند و چشم آبی میشه و هر چند کاپیتان اسمیت و همراهان اینها رو وحشی خطاب میکنن و اومدن که سرزمینشون رو غارت کنن، و از طرفی باعث مرگ کوکوم شدن!! اما پوکوهانتس با ابراز عشقش به جان اسمیت، جلوی مقاومت مردم قبیله رو میگیره و متقاعدشون میکنه که سلاحهاشون رو زمین بذارن و اجازه بدن اونا بدون حتی خراشی راهی انگلستان بشن😤😤 تازه مردم قبیله یه جوری کاسه لیسی انگلیسیها رو میکنن که مخاطب با خودش میگه «بسه دیگه بابا»🙄
ادامه پست بعد 👇
✍مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در بله:
https://ble.ir/tafakortafrihi
📢 در ایتا:
https://eitaa.com/tafakortafrihi
📢 در تلگرام:
https://t.me/tafakortafrihi
اینستاگرام:
Nimavary
هدایت شده از تفکر تفریحی
2⃣ قسمت دوم
👸بررسی دیرینگونهی «دختران شایستهی غیر اروپایی» در انیمیشنهای غربی، با بررسی شخصیت «پوکوهانتس»
خلاصه که اگر بچهها این انیمیشن رو دیدن، بهشون بگید نتیجهی مقاومت نکردن و نفوذ پوکوهانتسها (که میگن بریم مذاکره کنیم/ دیگه عصر عصر موشک نیست/ آمریکا یه دکمه داره میزنه پودرمون میکنه و...) میشه اینکه الان بعد از گذشت ۳۰۰ سال، هیییچ سرخپوستی توی آمریکا حکومت نمیکنه و عملا اشغال شده!!(یه تعدادی هم که هستن توی سرزمین خودشون تحقیر یا کشته میشن)
🛖در قسمت دوم این انیمیشن نشون داده میشه که چند سال بعد دوباره یک کشتی به کاپیتانی جان رالف به منطقهی اونا میاد و پوکوهانتس با این مرد انگلیسی به لندن میره (بعدها باهاش ازدواج میکنه و صاحب فرزند میشه) و با تشریفات خاص خودش میره دیدار پادشاه جیمز (یاد عکس این دخترای پناهندهی سیاسی با رییسجمهورهای آمریکا افتادم!)
🛖خلاصه که برای این دختر چه کارها که نکردن! از ساخت مجسمهاش گرفته تا ساخت موزه، سرود و شعر و مدح، اسباببازی و اکسسوری و کلی فیلم و انیمیشن(الگو سازی و القای اینکه دختران و سرزمینها در مقابل استعمار و اشغال غرب باید اینجوری باشن)
و این اثر اگه توسط بچهها (خصوصا دختران) دیده بشه، کلا نفرت از غرب توی دلهاشون زده میشه (متاسفانه اتفاقی که برای بعضی از دختران افتاده) پس بیزحمت به خاطر این نکات، اصلا انیمیشن رو به دختران نشون ندید و فقط در قالب قصه براشون تعریف کنید تا این نکات رو بدونن.
🛖 حالا از اینها گذشته که درسته واقعا پوکوهانتس وجود داشته، اما خود غربیها تحقیق کردن، دیدن چنین داستان عاشقانهای اصلا اتفاق نیفتاده و این انیمیشن یک دروغ و تحریف تاریخه🤦 مثلا پوکوهانتس در سال ۱۵۹۵ بدنیا اومده که وقتی کشتی جان اسمیت به آمریکا میرسه (در سال ۱۶۰۷) فقط یه بچهی ۱۲ ساله بوده و خیلی کوچیکتر از جان اسمیت بوده و رابطهی عشقی اتفاق نیفتاده😅 از طرفی کشتی دوم (جان رالف) سال ۱۶۱۳ به آمریکا میاد و پوکوهانتس با اون ازدواج میکنه، بعد مسیحی میشه (کلا دینشم عوض میکنه و اسمشو میذاره ربکا که در کتاب مقدس یهود هم آمده)، در سال ۱۶۱۵ پسر دار میشه و در سال ۱۶۱۷ که ۲۳ سالش بوده میمیره😯 چقدر اینا دروغ میگن آخه...
🛖 در جایی از انیمیشن، پوکوهانتس با جان اسمیت پیش درخت پیر و دانای قبیله میرن اون درخت باتجربه به پوکوهانتس میگه که این پسر ذات خوبی داره! (علاقهی تو به اون درسته)👈 القای اینکه باتجربهها این راه رو تایید میکنن و البته سوالی که باید برای بچهها مطرح کرد 👈 چطوری یک کاپیتان جنگطلب و استعمارگر که قبیلهایها رو وحشی میدونه ذات خوبی داره؟🤔
از طرفی چطور این انیمیشن جان اسمیت رو صلحطلب نشون میده با اینکه با یه کشتی پر از مردان جنگی اومدن به آمریکا؟؟
خلاصه که اگه من بخوام همهی این نکات رو بگم توی یه مطلب جا نمیشه؛ پس برای فهم نکات کاملتر، حتما جلسهی ۸۲ استراتژی برای کودکان رو ببینید👌
✍مریم خانمحمد نیماوری
📢 کانال تفکر تفریحی در بله:
https://ble.ir/tafakortafrihi
📢 در ایتا:
https://eitaa.com/tafakortafrihi
📢 در تلگرام:
https://t.me/tafakortafrihi
اینستاگرام:
Nimavary
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 روزی که ۶۷ درصد دانشجوهای این مملکت را دخترها تشکیل دادند باید می فهمیدید که داره چه بلایی سر این کشور می آد 😞
🔻 ایران تنها کشوری است که از ۱۳۷۹ تاکنون یکسره تعداد دانشجویان دختر در دانشگاه ها از دانشجویان پسر بیشتر بوده است.
👇👇
- - - - -
💬 معاون وزیر بهداشت:
🔹 تنها کشوری در دنیا هستیم که ظرف ۱۰ سال از ۶ فرزندی به ۳ فرزندی رسیدهایم.
🔹 با این روند پیش برویم ۱۰۰ سال دیگر کشوری به نام ایران وجود نخواهد داشت.
@Hasanabbasi_students
🔰 به بهانه اتفاق تلخ برهنگی در دانشگاه...
✍ محمد صالح مشفقی پور
👇 ابتدا این جریان را بخوانید:
🔹 «شامگاه روز پنجشنبه ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۸ در ایستگاه قطار شهری شیکاگو در حضور جمعی از مردم، زنی مورد تجاوز قرار می گیرد. یکشنبه بعد از آن روز، «نیویورکتایمز» خبر آن را از قول پلیس به چاپ رساند. نکته مهم در گزارش پلیس آن بود که به جز یک نفر آن هم پس از تمام شدن ماجرا، هیچ کس برای کمک به قربانی از جای خود حرکت نکرد و این به رغم آن بود که این تجاوز در ساعت های پر رفت و آمد روز انجام شد. فریاد زن هم بی پاسخ ماند.
🔹 اندکی بعد کارآگاه مارتین گفت: چندین نفر به آن صحنه می نگریستند و زن از آنها کمک خواست، اما هیچ کس به او پاسخی نداد. جالب آن که تجاوزگر به قربانی خود در همان حال، دستور می دهد که لبخند هم بزند و او هم به اجبار چنین می کند.
🔹 در این میان از جمع حاضرین تنها یک نفر! پس از فریادهای مکرر زن که مورد تجاوز قرار گرفته به خیابان می رود، جلوی ماشین پلیس را می گیرد و از آنان می خواهد تا برای دستگیری آن شخص اقدام کنند.»
👆 جریان بالا، بخشی از مقدمه کتاب مستشرقی آمریکایی/انگلیسی به نام مایکل کوک است.
🔸 او از عدم وجود یک وظیفه در فرهنگ حقوقی غرب برای واکنش به چنین جریان های تلخی، گله می کند...
🔸 در ادامه می گوید: «اما اسلام برعکس، نام و تعالیمی ویژه برای چنین وظیفه اخلاقی گسترده ای دارد. نام آن امر به معروف و نهی از منکر (سفارش به کار نیک و باز داشتن از کار زشت) است...»
🔸 این حادثه باعث جرقه ای در ذهن این شخص می شود به طوری که حدود ۱۵ سال از وقت خود را صرف بررسی و مطالعه ۱۷۰۰ کتاب و مقاله می کند. او موفق به نوشتن جامع ترین کتابی شد که تا کنون درباره امر به معروف و نهی از منکر نوشته شده است. جالب هست که بخش نسبتا زیادی از کتاب خود را به نظرات فقهای شیعه از شیخ کلینی(ره) تا عصر حاضر به ویژه احیاء و ترویج آن به وسیله امام خمینی(ره) و شاگردانش اختصاص داده است.(۱)
🔻 در قضیه برهنگی زنی بی حیا _ به هر دلیلی که بوده باشد _ بی تفاوتی حاضرین، فیلم برداری و حتی دفاع بعضی ها از این اقدام زشت، نشانه های خطرناکی برای دلسوزان فرهنگِ ایمانی جامعه است.
🔻 متأسفانه دستانی جاهلانه و بعضی مغرضانه تلاش کرده و می کنند که این احساس مسؤولیت اجتماعی را با راه های مختلف در جامعه تضعیف کنند که به عنوان مثال نتیجه اش در سیاست، مشارکت پایین در انتخابات و در عرصه فرهنگ، بی تفاوتی و عادی شدن ناهنجاری هاست.
🔻 در حالی که در قرآن، ملاکِ بهترین امت بودن مسلمانان به همین احساس مسؤولیت اجتماعی و امر به معروف و نهی از منکر کردنِ آنان است. (آل عمران،۱۱۰)
🔻 جالب است که به نظر می رسد رسول خدا(ص) در روایتی، یکی از مراحل سیر انحطاط اخلاقی در جامعه را ترک امر به معروف و نهی از منکر می داند. (کافی، ج۵، ص۵۹)
____
(۱) اسم کتاب: (Commanding right and forbidding wrong in Islamic thought) امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلامی
@Hasanabbasi_students
هدایت شده از پاتولوژی فرهنگی
هوالحکیم
🗒 | محصولات اصطناعت ثانویه!
فرق میکند توسط خداوند
اصطناعت و ساخته شویم
یا توســـــط شیطان پرورش
پیدا نماییم ...
به بهانهی سالروز شـــهادت
شهید حسن طهرانی مقدم
✍ | تحلیل: محمدجواد خواجهوند
🔎 مطالعات پیشرفته فرهنگی و اجتماعی
🔬 | کانال پاتولوژی فرهنگی
[ عضویت ]: @CuPathology
47.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌ᤩيامُسَبِّبَالاَسْبابِ
🔹میثم آذربخش
🔹آشنایی با مکاتب تکنولوژی
https://youtu.be/Pq6axOMPRoM
آشنایی با مکاتب تکنولوژی در عصر حاضر اهمیت بسزایی دارد.
هدایت افکار و نخبگان و سرمایههای ملی و مدیریت تکنولوژیهای نوظهور از طریق شناخت و تسلط بر این مکاتب آغاز میگردد.
در این ویدئو سعی نمودم بهصورت اجمال، نظام صنع و اصطناعت را معرفی و در ذیل آن به معرفی مکاتب پنجگانه تکنولوژی بپردازم.
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
✎ ᤩ#اندیشکده_صانع
↱𝐣𝐨𝐢𝐧↲🖇
‹ @SaneAndishkadeh ›