💢 کسینجر و جنگی که قرار بود ۳۰ سال به طول انجامد
🔖 #اختصاصی
⚔ قرار بود با پیشروی داعش و تقویت روز افزون آن توسط آمریکا یک جنگ مذهبی در منطقه آغاز شود که پایانی باشد بر ایدئولوژیگرایی اسلامی.
⚔ این طرح که توسط استراتژیستهای غربی با محوریت کسینجر مطرح شد تکرار اتفاقی بود که در یکی از برهههای حساس و تاریک غرب بین سالهای ۱۶۱۸ تا ۱۶۴۸ اتفاق افتاده و به جنگ مذهبی سی ساله معروف شده بود. علت رخ داد آن، درگیری میان دو نحله پروتستان و کاتولیک در دل مسیحیت بود. این منازعه به چنان کشتاری منجر شد که بعد از پایان سیسال جنگ و فلاکت، دینگریزی عجیبی در مردم نسبت به هر دو فرقه مسیحیت به وجود آمد.
⚔ هشت نفر از سیاستمداران و استراتژیستهای غربی، فتنه داعش در سوریه، عراق و سایر کشورهای درگیر را جنگ مذهبی جدیدی دانستند که اینبار نه بین فرفههای مسیحیت، بلکه بین مسلمین در حال وقوع است و (باید) سیسال به درازا بکشد تا ریشه اسلامگرایی را بخشکاند.
⚔ با توجه به سیر زمانی مطرح شدن این موضوع در میان استراتژیستهای غربی و بیشترین میزان تئوریزه کردن این طرح میتوان ادعا کرد که هنری کیسینجر اولین استراتژیست غربی بود که به این موضوع پرداخت و دیگر افراد از جمله ریچارد هاس، ژوزف نای، جان کری، برژینسکی و دیگران بعد از وی به این حوزه پرداختهاند.
⚔ کسینجر علاوه بر سخنرانی در مدرسه سیاست، در مصاحبههای دیگری با اشپیگل[۱] و رادیو روابط بینالملل[۲] به این موضوع پرداخته است. وی همچنین طرحریزی استراتژیک خود برای پیادهسازی جنگ مذهبی سی ساله در جهان اسلام را به صورت به صورت کاملتر و جامعتر در آخرین کتاب خود با عنوان «World Order» مطرح کرده بود، که میتوان آن را چهارچوب نظری و مفهومی این استراتژی دانست.
#جنگ_مذهبی_سی_ساله
🔗 پینوشت؛
📌 [۱], www.spiegel.de/international/world/interview-with-henry-kissinger-on-state-of-global-politics-a-1002073.html
📌 [۲], www.pri.org/stories/2014-09-10/henry-kissinger-draws-parallels-between-current-middle-east-crisis-and-his-own
🔰جنگ جهانی چهارم
📡 @worldwar4_ir
5.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 زانوی پلیس بر گردن سیاهپوستان؛ این بار لندن!
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
🔺جبهه خلق آذربایجان ▫️در واپسین سالهای حاکمیت شوروی وقوع سلسله بحرانهای قومیتی و سیاسی در کنار سی
🔰صلح ایرانی و کودتای خارجی
▫️جمعه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۷۱ مصادف با ۷ می ۱۹۹۲، مذاکراتی بین روسای جمهور آذربایجان و ارمنستان به میزبانی تهران برگزار گردید که بر اساس بیانیه منتشره توسط روسای جمهور سه طرف، به مدت هفت روز در تمامی جبهات قره باغ آتش بس اعلام شده و طرفین نسبت به آغاز مذاکرات صلح در قره باغ بین نمایندگان آذربایجانی و ارمنی با نظارت معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران توافق نمودند.
▫️پر واضح است که موفقیت این مذاکرات به مذاق بازیگران سیاسی قفقاز خوش نیامد چرا که تیم دیپلماسی ایران با به دست گرفتن ابتکار عمل در فرآیند حل و فصل مناقشه میتوانستند گوی سبقت را در موازنه قدرت قفقاز از رقبایی چون ترکیه و ایالات متحده بربایند. چنانکه پیشتر نیز گفته شد، جبهه خلقیها نیز تمایلی نداشتند که بحران توسط دولت مطلب اف به پایان برسد به علاوه که این رویداد میتوانست آینده سیاسی آنها را که تمایلات ضد ایرانی عمیقی داشتند به خطر بیندازد لذا روز شنبه ۱۹ اردیبهشت مصادف با ۸ مه۱۹۹۲ (تنها یک روز پس از امضای بیانیه تهران) ۲۵۰۰ نیروی مسلح وابسته به جبهه خلق آذربایجان در حدود ساعت ۲۰ به وقت محلی، شهر استراتژیک شوشا را تخلیه کرده و اندک نیروهای محلی باقیمانده نیز نتوانستند در مقابل ۷۰۰ مهاجم ارمنی مقاومت نمایند و این شهر به همراه روستاهای آذری نشین حوالی خود سقوط کرد.
🔹جبهه خلقیها امیدوار بودند راهپیماییهای گستردهای در نقاط مختلف کشور در واکنش به سقوط شهر شوشا به وقوع پیوسته و دولت وقت تحت فشار مردم و مجلس، مجبور به کنارهگیری شود اما چنین اتفاقی رخ نداد لذا رهبران جبهه خلق درصدد اجرای نقشه دیگری برآمده و با فراخواندن نیروهای مسلح خود از جبههها به پایتخت به منظور اجرای یک کودتای نظامی، قدرت را قبضه کردند که البته نیروهای ارمنی با استفاده از خالی بودن جبهات، مناطق بیشتری را اشغال کردند.
🔹با وجود آنکه مدارک مستدلی مبنی بر دست داشتن طرفهای خارجی در کودتای مزبور وجود ندارد اما دولت جدید علاقه شدیدی به توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با ترکیه و امریکا از خود نشان داده و جمهوری اسلامی ایران را از فرآیند میانجیگری مناقشه قرهباغ به کلی کنار گذاشت. اگرچه معاون وزیرخارجه ایران نیز چند روز پس از سلسله وقایع مذکور، برای اجرای بندهای توافق نامه به باکو سفر کرد اما مقامات جدید جمهوری آذربایجان، آشکارا عدم تمایل خود به نقش آفرینی ایران در مناقشه قرهباغ را اعلام کرده و بار دیگر ادعاهای ارضی خود در مورد استانهای شمال غرب ایران را پیش کشیدند.
🔺میراث حاکمیت جبهه خلق
حاکمیت جبهه خلق از همان روزهای نخستین با چالشهای جدی روبرو گردید. تخلیه پایگاههای مرزی توسط واحدهای جبهه خلق به منظور اجرای کودتا در باکو منجر به سقوط این پایگاهها گردیده بود و با برقراری ارتباط زمینی بین ارمنستان و ناحیه خودمختار قره باغ کوهستانی، جمهوری ارمنستان به بازیگر فعالی در این مناقشه مبدل شد در حالی که تا پیش از آن، تنها به عنوان حامی معنوی ارمنیهای قرهباغ محسوب میشد لذا گسترش دامنه بحران را میتوان از نخستین نتایج حاکمیت جبهه خلق دانست که به سبب آن، شهرها و روستاهایی که قربانی مقاصد سیاسی این جریان سیاسی شدند، هرگز پس گرفته نشدند.
🔹از جمله مهمترین رویدادها در حوزه روابط خارجی آن برهه میتوان به آغاز مناسبات با رژیم صهیونیستی و تیرگی روابط با جمهوری اسلامی در سایه ادعاهای ارضی نسبت به استانهای شمال غرب ایران اشاره کرد.
▫️یکسال بعد، دیپلماتهای اعزامی به ترکیه که به منظور دریافت کمکهای نظامی بدان کشور سفر کرده بودند، نه تنها دست خالی به باکو بازگشتند بلکه دولت وقت ترکیه حتی حاضر به توقف صادرات برق و گندم به ارمنستان نشد و بازتاب این خبر در جراید آذربایجان، سیاستهای حزب حاکم را تحت انتقادات شدیدی قرار داد تا جاییکه برخی جریانهای سیاسی خواستار بازنگری در روابط با جمهوری اسلامی ایران و بازگشت مجدد تهران به فرآیند مدیریت بحران قرهباغ شدند لذا وزیر کشور وقت به منظور کنترل اذهان عمومی، افسانه حمایت ایران از جمهوری ارمنستان در جریان مناقشه قره باغ را مطرح نمود اما با این حال، ارسال محمولههای بشردوستانه برای جنگ زدگان آذربایجانی هرگز از سوی ایران قطع نشد.
▫️ iswnews.com/33533
▫️ @iswnews
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
8.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید| استاد دانشگاه دفاع ملی واشنگتن:
✴️ ایران از یک هویت ملی نیرومند برخودار است/برتری ژئوپولیتیک این کشور مایه نگرانی است...!
▫️ @Kavoshmedia
❇️ #قلب_جهان
❇️ #قلب_حیاتی_جهان
👈 پیش به سوی ایران ۱۴۴۴
🇮🇷 @iran1444_ir
آقایی که امروز در کرج، یک بسته پای مرغ گرفته بودی و داشتی برای پسر ۴ سالهات که بهانهِ مرغ میگرفت از خواص پای مرغ میگفتی! ممنونم که وقتی صدایت کردم و گفتم آقا، من به پای مرغ نیاز دارم، پس بیا این مرغ و گوشتها برای تو و آن بسته پای مرغ برای من. رویم را گرفتی و پذیرفتی!
محمد مالی
🔻کانال توییتری حاضرجواب🔻
@Haazer_javab1
🔺احمدیبیغش: واگذاری اختیار جزیره کیش به چینیها را تکذیب میکنم/ مصاحبهام تقطیع شد
▫️محمود احمدیبیغش، نماینده شازند و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به سوالی درباره مصاحبه اخیرش با یکی از رسانهها درباره واگذاری اختیار جزیره کیش به چینیها گفت:
💬 تقطیع یک مصاحبه ۱۵ دقیقهای و انتشار ۱۵ ثانیه از آن، نتیجهای بهتر از چیزی که اتفاق افتاده در پی نخواهد داشت.
💬 بنده پیش نویس توافق ایران و چین را خواندهام و اصلا هیچ کجای این متن، بحثی درباره واگذاری جزایر ایرانی به کشور چین مطرح نشده است.
💬 در مصاحبه قبلیام تاکیدی بر وجود نیت یا ارادهای در کشور مبنیبر واگذاری اختیار استفاده از جزیره کیش به چینیها نداشتهام. من در آن گفتوگو اصلا بیان نکردم که کسانی اراده یا نیت این را داشتهاند چنین کاری را انجام دهند، ضمن اینکه من و شما معصوم نیستیم و البته در مواقعی ممکن است اشتباهی در صحبت کردن رخ بدهد، لذا اکنون در این باره توضیح دادم.
▫️ @FarhikhteganDaily
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔘 بیش از یک سال است اسراییل، امریکا و سعودی در تدارک آشوب در ایرانند. بسیار روشن دارند می گویند هر آشوبی را باید در همان دقایق اول به عملیات مسلحانه و کشتار مردم تبدیل کرد.
🔻طبیعی است که آشوب نیاز به ‘نقطه استارت’ دارد. از دختر تالشی تا زن کرمانشاهی و کارگر ماه شهری، هر روز یک جرقه را تست می کنند ببینند کدامش قابلیت تبدیل به آتش را دارد.
🔻 آشوب قبل از کف خیابان باید در ذهن های من و شما رخ بدهد. مردم باید در موبایلشان حس کنند همه چیز به هم ریخته تا در خیابان هم اتفاقی بیفتد. هشتگ #اعدام_نکنید بازی است که در همین مسیر راه افتاده
🔻 اصلی ترین عاملی که آشوب تروریستی را آغاز خواهد کرد، کاهش دادن یا صفر کردن هزینه هاست. حاج قاسم را هم به این دلیل به شهادت رساندند که به غلط تصور می کردند ایران، لبنان و عراق به هم ریخته، و هزینه ای نخواهند داد.
🔻 امروز روز آزمون ماست. یا می ایستیم یا دشمن این بار در خیابان های این مملکت تفنگچی و تروریست اجیر خواهد کرد. کسی که برای نجات تروریست های مسلح، هشتگ می زند، دانسته یا نادانسته بخشی از تروریسم مسلحانه در ایران است. ما شاید شوخی بگیریم ولی دشمن شوخی ندارد.
✍️ مهدی محمدی
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students