هدایت شده از تا 2030
🔙قبلاً در خصوص لاکدانهای اقلیمی که با ادعای گرمای بیسابقه! و برای نخستین بار در تابستان 1402 انجام شد، نوشتم. تعطیلات گرمایی در تابستان 1403 هم تکرار شد و اکنون به زمستان رسیدهایم، به تعطیلی بر اثر سرما! (تعطیلیهای آلودگی هم که جای خود دارند)
🔺پیشتر هشدار داده شد که روند تعطیلی و لاکدان، توقفناپذیر است و پس از کرونا، با مرحلۀ جدیدی از تعطیلات، ذیل عنوان آب و هوا مواجه خواهیم بود.
🔻به نظر میرسد آنچه که این روزها شاهدش هستیم، بیش از تمام راست/ دروغهایی که گفته میشود، همین تعطیلات اقلیمی است که یکی از نتایجش، کاهش آنچه گازهای گلخانهای خوانده میشود -که مطلوب اربابان بینالملل است- باشد!
‼️اما این تنها نتیجه نیست!
♨️درد بزرگتر این همه تعطیلی بر جان اقتصاد بیرمق و مریض ما -که به لطف وزیر اقتصاد خوابی چون همتی و دولت فشلی، چون دولت مسعودخان، رو به احتضار است-خسارتهای کلانی است که اقتصاد را به ورطۀ نابودی میکشاند.
🔺در ابتدای کرونا (اسفند 98) اعلام شد که ضرر هر روز تعطیلی بر اقتصاد کشور، ۲ هزار و ۴۵۸ میلیارد تومان است.
🔺مرداد ماه امسال اعلام شد که ضرر هر روز تعطیلی ناشی از ناترازی انرژی، ۵ هزار میلیارد تومان است.چه کسی جوابگوی این همه ضرر است و اساساً چه چیزی آنرا جبران میکند؟
♨️امروز و در پس تعطیلی مدارس و در ادامه ادارات شهرهای گوناگون (حتی جزیزۀ کیش که بهترین وضعیت آب و هوایی خود را در این فصل دارد) اتاق اصناف تهران اعلام کرد به خاطر سرمای هوا، فروشگاههای بزرگ عرضۀ کالاهای غیر ضرور باید تعطیل شوند و فقط فروشگاههایی که کالاهای اساسی مردم را عرضه میکنند باز باشند! در صورت فعالیت مجدد، این فروشگاهها پلمپ خواهند شد. (یادآور پلمپهای وزارت بهداشت در زمان کرونا! فرقی نمیکند که بهانه چه باشد،به زور پلمپ میکنند تا اوضاع اقتصادی را تیرهتر سازند).
❓خسارت تعطیلی این اصناف را اتاق اصناف میپردازد؟ یا خودشان باید این ضرر را هم بر روی سایر مضرات به دوش بکشند؟
❌به اذعان مجمع جهانی اقتصاد، افزایش مصرف گاز برای تولید برق، مشکل بزرگی است! لذا، برای کاهش اثرات اقلیمی گازسوزی و سوختهای فسیلی، باید چند کار انجام داد؛ یکی از آنها، کاهش تدریجی منابع مالی عمومی برای سوختهای فسیلی است.این کاهش باید پنج برابر سریعتر انجام شود، به نحوی که کاهش یارانۀ این سوختها، به طور متوسط 69 میلیارد دلار در سال باشد (جالب است که یکی دیگر از اقدامات پیشنهادی، کاهش مصرف گوشت است که سالهاست با گرانی مداوم گوشت در کشور ما، به خوبی در حال انجام است).
⭕️اینکه دولت چهاردهم -که شاهکار بیبدیلی در خرابکاری است (و خود مدام ناتوانی خویش را تکرار میکند و از نمیتوانیم و نشدنها میگوید) روز به روز تصمیم به تعطیلی میگیرد، شاید بیش از آنکه به گاز و برق و انرژی مربوط باشد، به عهدنامۀ پاریس و اوامر اربابان بینالملل مربوط باشد.
🆔@CoronaDeception
🌐لینک پیوستن به کانال:
https://eitaa.com/joinchat/93192196Cac05c503bc
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
41.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بیانات «پروفسور درخشان»
اقتصاددان بزرگ دانشگاه شیکاگو (گری بکر) و نهاد مقدس خانواده 00:00
ازدواج سفید 04:00
همجنس بازی 09:50
(گری بکر جانشین فریدمن در دانشگاه شیکاگو بود. شاگردانش در ایران استاد دانشگاه هستند و کلی هم احترام و اعتبار دارند. تفکر گری بکر در بسیاری از نهادهای فرهنگی و اقتصادی ما ساری و جاری شده است و ما دنبال نخود سیاه می گردیم!)
💠 @profderakhshan
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
با دقت بخوانید. در این مجموعه توییت، به خوبی توضیح داده شده که شهید رئیسی برای جلوگیری از قطعی برق در همان اول دولت چه کردند. ایشان یک زمین سوخته را تبدیل به زمین سبز کردند. و این دولت، یک زمین سبز را با ناکارامدی تمام در کمترین زمان ممکن سوزاند.
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
بنده حاضرم این ۳۵۶هزار تومان سود سهام عدالت را به شرکتهای سیمانی و فولادی و پتروشیمی و.. بورسی برگردانم تا به بهانه پرداخت سود سهام عدالت، پرداخت اقساط مسکن ملی و ثبت نام خودرو برای بنده و سایرین تبدیل به آرزو نگردد!
اگر این سهام مال ما هست پس حق سیاستگذاری آن را داریم و راضی به جهانیسازی قیمت محصولاتشان نیستیم.
راضی نیستیم به خاطر پرداخت چندصدهزار تومان سود سهام عدالت، چند ده و چند صدمیلیون از قدرت خرید ما کاهش یابد و دود تورمی آن در چشم ما باشد.
✍️سیدامیرحسین حسینی🇮🇷
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
طبق جدیدترین گزارش خود اروپاییها، سالیانه ۴۰۷ هزار نفر در اروپا به علت گران بودن انرژی، بر اثر سرما یا گرما میمیرند
این آمار را انقدر منتشر کنید تا نئولیبرالهای داخلی دیگر جرئت نکنند نسخهی گرانسازی انرژی را که باعث کشتار مردم اروپا شده، برای مردم ایران بپیچند
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
اعتراض میکنید چرا برق بالاشهر کمتر از پایین شهر قطع میشه؟
برق رو انقدر گران میکنیم که شما پایین شهریا از ترس قبض برق، خودتون مصرف نکنید، ما پولدارا هم با تورمی که درست میشه، صد برابر پول برقمون رو از جیب شماها در میاریم
اقتصادانان رو هم مامور میکنیم تا این جنایت رو کاملا علمی نشون بدن
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از KHAMENEI.IR
⭐️ رهبر انقلاب: یکی از عناصر آمریکایی میگوید «هر کسی در ایران اغتشاش کند، ما کمکش کنیم.» احمقها بوی کباب شنیدهاند! / هر کسی در این زمینه مزدوری آمریکا را قبول کند ملت ایران او را زیر گامهای محکم خود لگدمال خواهد کرد
🔹️رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار هزاران نفر از مداحان و شاعران اهل بیتعلیهمالسلام:
✏️من حدود شاید ۲-۳هفته قبل در سخنرانی همین جا گفتم برنامه آمریکا برای تسلط بر کشورها یکی از این دو چیز است: یا ایجاد یک حکومت فردی استبدادی که بروند با آن بسازند، حرف بزنند، منافع کشور را تقسیم کنند بین هم؛ یا این، اگر این نشد، هرجومرج، اغتشاش؛ در سوریه به اغتشاش منتهی شدند، هرجومرج به وجود آوردند.
✏️حالا به خیال خودشان احساس پیروزی میکنند. آمریکاییها، رژیم صهیونیستی و کسانی که با اینها همراهند، اینها احساس میکنند به پیروزی رسیدهاند و به گزافهگویی افتادهاند. خاصیت اهل شیطان هم همین است که وقتی احساس میکنند پیروز شدند، اختیار زبانشان از دستشان خارج میشود، گزافه میگویند، حرف مفت میزنند.
✏️اینها امروز به حرف مفت افتادهاند؛ یک عنصر آمریکایی از مسئولین آمریکایی، جزو گزافهگوییهایش یکی این است که-در لفافه بیان میکند اما کاملاً روشن است که این را دارد میگوید- میگوید: «هر کس که در ایران اغتشاش کند، ما کمکش کنیم» احمقها بوی کباب شنیدهاند.
✏️نکته اول این است که ملت ایران هر کسی را که مزدوری آمریکا را در این زمینه قبول کند، در زیر گامهای محکم خود لگدمال خواهد کرد. ۱۴۰۳/۱۰/۰۲
🖼 #بسته_خبری | #نقشه_دشمن #اشتباه_محاسباتی_دشمن #مبارزه_با_توطئه_دشمن
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭐️ رهبر انقلاب، هماکنون: مرتب میگویند که جمهوری اسلامی نیروهای نیابتی خودش را در منطقه از دست داد! این هم یک غلط دیگر! جمهوری اسلامی نیروی نیابتی ندارد. یمن میجنگد چون با ایمان است؛ حزبالله میجنگد، چون قدرت ایمانی او را به میدان میکشاند؛ حماس و جهاد میجنگند چون عقیدهشان آنها را وادار میکنه به این کار میکند/ اینها نیابت از ما ندارند.
✏️ما اگر یک روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم... ۱۴۰۳/۱۰/۲
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
تابستان 1401 یک خودرو سورن پلاس از ایرانخودرو خریدم به قیمت 260 میلیون تومان
الان شده 760 میلیون تومان
یعنی 500 میلیون تومان سود خالص!
شاید بگویید در این دو سال همه چیز گران شده است!
می پرسم این 500 میلیون را اگر یک کارگر با کار می خواست به دست بیاورد باید چقدر کار می کرد؟ حداقل 4 سال!
یعنی من خودرو را خریدم! استفاده کردم! کاری هم نکردم و به اندازه 4 سال کار یک کارگر سود کرده ام!
شاید بگویید خب اگر بخواهی همین ماشین را دوباره بخری باید 760 میلیون بدهی!
می گویم حق با شماست!
حالا تصور کن من یک خودرو برای مصرف دارم و این خودرو را خریدم که فقط سود کنم!
شاید بگویید که خب همه چیز گران شده است!
می پرسم آیا نان و برق و گاز و بنزین و میوه و دستمزد کارگر و حقوق کارمند هم همینقدر افزایش پیدا کرده؟
یعنی اگر برای جمع کردن 200 میلیون تومان دو سال پیش باید 2 سال کار می کردی برای جمع کردن 700 میلیون هم باید دو سال کار کنی الان؟
یا سرعت رشد قیمت کالاهای سرمایه ای قابل مقایسه با کالاهای مصرفی و دستمزد کارگر و ... نیست!
این حرف تکراری و دروغ که افرادی دلار و مسکن و طلا و ... می خرند تا فقط ارزش پولشان را حفظ کنند یا ناشی از بی سوادی است یا این افراد خودشان ذینفع هستند.
حالا چاره چیست؟
آیا باید قیمت 260 تومنی رو از بین برد تا این سود از بین برود؟
یعنی از همان اول گران می کردیم که طبقات پایین جامعه نتوانند خودرو ارزان بخرند چون برخی از طبقات بالای جامعه دلال بازی می کنند؟!
یا با یک قانون ساده بازار سیاه را از بین ببریم؟
نکته تاسف برانگیز ماجرا این است که به واسطه پروپاگاندای رسانه ای بسیاری از مردم هم دائما از "لاتاری" ایرانخودرو صحبت می کردند!
قرعه کشی که عادلانه ترین شیوه توزیع خودرو بود را حذف کردند و به جای اینکه بازار سیاه را از بین ببرند همه بازار را سیاه کردند و زندگی مردم را نیز!
درود بر اقتصاد دستوری که خودرو ارزان به مردم می داد و لعنت به بازار آزادی که دست مردم را از رسیدن به خودرو کوتاه کرده است!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از بسلام آمنين
#یادداشت_۱۸۴
۲ دی ماه ۱۴٠۳/سال چهارم
رفتارشناسی اَبَر اژدهای سرای ایرانی
و حکومت طاغوتی اسنپ!!
اگر بپرسند مهم ترین مسئله در تربیت، هدایت و تمدن سازی چیست؟ خواهم گفت: #بسترسازی. تنها از این طریق می توان: هم تبلیغ و دعوت داشت، هم #اختیار را به عنوان شاهرگ حیاتی زندگی انسانی رعایت کرد.
بگذارید مثالی بزنم: سبک زندگی ما تا حد بسیار زیادی ناشی از دستگاه کارشناسی ضد #هدایت و ضد #خانواده غربی است. در این «ظُلُماتٌ فوق ظُلُمات» مدرنیته، جوان و نوجوان ما به محض اراده، می تواند با یک یا چند نفر از جنس مخالف دوست شود و هر کاری که دلش خواست بکند. یعنی دستگاه حاکم بر سبک زندگی مدرن، به شکل حداکثری برای ضلالت انسانها #بسترسازی کرده. نتیجه اینکه انجام گناه، بسیار بسیار آسان، سریع و در دسترس است.
حال اگر انسان #عفیف_پاک_چشمی قصد ازدواج کند چه؟ در همان مرحله اول کارش قفل می شود، چرا که اساسا شناخت درستی از افراد برای ازدواج ندارد. یکی از دهها دلیلش این است که #شهرسازی_مدرن، بسترساز توسعه گمنامی است. جوان پاکدامن در این فضا، برخلاف شهرسازی مبتنی بر #محله_محوری که بسترساز شناخت گسترده و ماندگار است، حتی طبقه بالای آپارتمان خود را هم نمی شناسد. تازه اینها در شرایطی است که مشکل اقتصادی، شغل، سربازی، مخالفت خانواده و.... هم نداشته باشد.
با این مقدمه به اصل سخن بپردازیم: در کلام الله مجید، تنها دو دستگاه ولایی داریم که محور همه تحولات تاریخ است: دستگاه ولایت الله، دستگاه ولایت طاغوت(۲۵۷بقره). همانطور که #ایمان، قرین الله است، کفر نیز قرین طاغوت است(۷۶نساء/۶۸مائده). اگر خداوند متعال دستگاه حاکمیتی دارد، طاغوت نیز دستگاه حکومتی و حاکمیت دارد(۶٠ نساء). به همان شکلی که خداوند متعال #عبادت می شود، طاغوت هم معبود انسانها قرار می گیرد(۵۱نساء/٦٠مائده/١٧زمر). دقیقا به همین دلیل است که اصول اساسی دعوت انبیاء علیهم السلام، در دو رکن بنیادین خلاصه می شود: عبادت خدا و اجتناب از طاغوت(٣٦نحل).
حال پرسش تمدنی بسیار بسیار مهم این است: چه عواملی #بسترساز رشد طاغوت و طغیان کردن انسانها است؟ پاسخ مشخص این پرسش در قرآن: كَلاَّ إِنَّ الْإِنْسانَ #لَيَطْغى أَنْ رَآهُ اسْتَغْنى(۶و۷علق)، انسان اگر خود را بی نیاز ببیند قطعا طغیان می کند و طاغی می شود. در این فضا یکی از مهم ترین راهکارهای دستگاه ولایت الهی برای خشکانیدن ریشه طغیان و رشد طاغوت، ممنوعیت #تجمیع_ثروت و سرمایه در دست عده ای محدود است(۷ حشر). در واقع به میزانی که ساز و کارهای اقتصادی جامعه(مدل تولید، بازار، نوع پول و...) قله های بلند ثروت و دره های عمیق فقر ایجاد کند، یعنی از حاکمیت و ولایت الله دور و به ولایت شیطان و طاغوت نزدیک می شویم.
یک نمونه از ساز و کارهای اقتصادی طاغوت ساز در نظام توزیع، همین اَبَر اژدهای #سرای_ایرانی است. مدلی از توزیع متمرکز که افتتاح اولین نمونه آن(فروشگاه رفاه) به ۱۱ اسفند ۱۳۷۳ به وسیله رئیس جمهور وقت، مرحوم هاشمی رفسنجانی باز می گردد(اینجا).
از طرفی طغیان، قرین کفر است و #حرص، یکی از ریشه های سه گانه کفر. به همین دلیل اختاپوس های برآمده از #نظام_استکبار_غرب، هیچگاه سیر نمی شوند و دائما برای بلعیدن #مستضعفین در تلاشند. این است که می بینید سرای ایرانی با وقاحت و بی شرمی تمام، بنر می زند و می گوید: بیهوده در شهر نگردید همه چیز اینجاست.
این دقیقا همان ذات کثیف #نظام_سرمایه_داری است. برایش مهم نیست که هزاران هزار نفر که به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کار عرضه و فروش لوازم خانگی اند به خاک سیاه بنشینند. به جهنمی می ماند که تنها یک دغدغه دارد: هَلْ مِنْ مَزِيدٍ؟(۳٠ق). این همان منطقی است که سرمایه داری زالو صفت تولید می کند و این، سرّالاسرار کلام #امام_خمینی کبیر ره است که می فرمود: #روحانیت_متعهد به خون سرمایه داران زالو صفت تشنه است و هرگز با آنان سر آشتی نداشته و نخواهد داشت.(۳/۱۲/۱۳۶۷)
مبنای این سخن هم واضح است: تنها دغدغه روحانیت واقعی، پیاده کردن احکام اسلام است. از طرفی #حضرت_عدل، آقا امیرالمؤمنین علیه السلام نیز فرموده اند: العدل حیاة الاحکام(مستدرک الوسائل ج۱۱ص۳۱۸). پس بی عدالتی، مخرب ترین و کشنده ترین مسئله برای پیاده سازی احکام اسلام است و تجمیع ساختاری ثروت، یکی از اصلی ترین آبشخورهای آن. اندوهناک اینکه تنها در سال گذشته حدود۱۷هزار نفر به خاطر سوء مدیریت در تحویل کالا و... از سرای ایرانی شکایت کرده اند.
ناگفته پیداست که بسترسازی برای رشد طواغیت، تنها در اقتصاد نیست و عرصه های مختلفی مانند بهداشت، تعلیم و تربیت و... را شامل می شود. همینطور می توان به عرصه حمل و نقل هم اشاره کرد. پیش از آنکه گرفتار حکومت تکخوار #اسنپ شویم، آژانس های محله ای داشتیم. مبتنی بر شناخت و محیط #همسایگی که سودش به هزاران خانواده می رسید و البته فواید بسیار دیگر.
@besalamen_amenin
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠
سراب اعتدال🔹 #عدل_فضیلت_است نه اعتدال! نظام سرمایه داری غرب بر اساس اعتدال است نه بر اساس عدل. 🔹 یكی از مبانی اقتصادی آنها تقاضا و عرضه است؛ اگر تقاضا زیاد بود كالا گران تر می شود! این كار كاری است بر خلاف عدل. #روزی_الهی را باید به طور متوسط و با یك سود معقول مقبول، در اختیار بشر قرار داد. اگر یك وقت مردم محتاج شدند شما گرانتر بفروشید و وقتی احتیاجتان كمتر شد ارزان تر بفروشید، این یقه مردم را گرفتن است این حلقوم مردم را گرفتن است این فشار بر مردم آوردن است. 🔹 این اعتدال است؛ اما اگر ما بر اساس عدل زندگی بكنیم، نیاز جامعه را باید برآورده كرد. این صحیح نیست كه در ایام عید که تقاضا زیاد شد، ما كالا را گران بكنیم یا مسكن را گران بكنیم یا وسیله نقلیه را گران بكنیم! اینها بر اساس اعتدال است كه بسیار مذموم است. 👈 آنچه بسیار محمود و ممدوح است #عدل است كه مشكل مردم را انسان بتواند حل بكند. ما موظّفیم عادل باشیم نه معتدلِ غربی که بر اساس تقاضا و عرضه زندگی كنیم. 🔹 انسان باید #عاقلانه_و_عادلانه زندگی بكند، بر محور عدل زندگی بكند نه بر محور اعتدال. او گران می فروشد چون تقاضا و عرضه است، این یكی قیافه اش را به این صورت در می آورد که این هم بر اساس تقاضا و عرضه است؛ چون عوام این طور می پسندند! خیلی فرق است بین عدل و اعتدال. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 📚 سوره مبارکه فرقان جلسه 27 تاریخ: 1390/12/13 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
پیشنهاد:
اینایی که میگن باید بنزین و برق و گاز و ... گرون بشه
یک سامانه ای درست کنید ثبت نام کنند و بنزین و برق و گازشون رو گرون کنید. بلکه دست از سر مردم بردارن! 😂
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
دلار شده ۷۸ هزار تومن، خب چرا ناراحتید؟ باید خوشحال باشیم، یارانهی پنهانمون روز به روز داره بیشتر میشه
دلار ۷۰ تومن بود نفری ۹۰ میلیون سهم یارانه پنهانمون میشد، الان حتما نفری ۱۰۰ میلیون یارانه میگیریم
خدا بده برکت
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374
هدایت شده از محسن قنبریان
⛔️ بازار آزاد چگونه شورش اجتماعی و سرکوب سیاسی می آورد؟!
• اقتصاد آزاد مبتنی بر آزاد سازی قیمت هاست تا عرضه و تقاضا، تعادل بیافریند!
رضایتِ اقتصادی فروشنده و خریدار در چنین بازاری، "طبیعی" توجیه می شود!
• درحالیکه می دانید برخی کالاها با وجود تقاضای عمومی، عرضه کننده نامحدود ندارد؛ تبانیِ قیمت و انحصار به وجود می آید.
رضایت مشتری در این شرایط بخاطر "اضطرارش" است نه "انتخابش"!
اما بازار آزاد همین را "تجارة عن تراض" می خواند!
• #شهید_بهشتی در اینباره لازمه بیّنی می شمارد:
"در اینجا می گوییم همان "رضایتی" که می گویید طبیعی است، این "نارضایتی" و خشم و انقلاب هم طبیعی است!
...مدتها ۹۰٪ از آن من بود، ۱۰٪ از او، حالا واکنش دیگر این است که این دفعه ۱۰۰٪ از او باشد و دست من هم به کلی از کار انباشته ام کوتاه شود. این هم واکنشی طبیعی است! قانون طبیعیِ "عمل و عکس العمل". شما هرچه توپ را محکم تر به دیوار بزنید، توپ هم محکم تر بر می گردد!
... می گوید می خواهم با معیارهای طبیعی زندگی کنم: "عرضه" طبیعی، "تقاضا" طبیعی، "رضایتِ" به دنبال آن طبیعی؛ "خشمِ" به دنبال آن هم طبیعی، "انقلابِ" به دنبال آن هم طبیعی؛ این تندروی، تندروی در عکس العمل هم طبیعی! همه اش طبیعی است"! (بانکداری، ربا و قوانین مالی اسلام ص۸۲)
• یک نسبت مستقیم دیگر:
اقتصاد آزاد با هر مکانیسم قیمتی مخالف است، اما هم زمان "سرکوب دستمزد کارگری" را توجیه می کند!
جالب اینکه اینجا هم بین اقتصاد به سیاست پل می زند:
به تشکل های کارگری و اتحادیه های صنفی حمله می کند و محدودیت می سازد تا در سرکوب دستمزد موفق باشد!
به تعبیر دیگر: سرکوب برای اکثریتها / آزادی اقتصادی برای گروههای کوچک ممتاز!
از اینجاست که نائومی کلاین بین شوک اقتصادی و شوک الکتریکی نسبت مستقیم می بیند! و معتقد است: بازار آزاد بدون پلیس به جایی نمیرسد!
#شوک_درمانی
#گران_سازی
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۳/۱۰/۵
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
استاد مطهری، مالکیت تکنولوژی [و انرژی]!
شاید مهم ترین نکته در مورد نظام سرمایه داری را شهید مطهری بیان کردند. نکته ای که بسیاری از اساتید اقتصاد اسلامی هم شاید می ترسند آن را بیان کنند!
شهید مطهری به ریشه اصلی نظام سرمایه داری می پردازد؛ مالکیت تکنولوژی !
استاد مطهری با بیانی منطقی و استدلالی عقلی بیان می کنند که تکنولوژی مالکیت خصوصی بردار نیست و حاصل تلاش و تفکر جامعه است. (نظام اقتصادی اسلام و مقدمه ای بر اقتصاد تطبیقی)
من می خواهم نکته دیگری به استدلال استاد اضافه کنم!
آن هم سهیم بودن جامعه در تکنولوژی به واسطه مالکیت آنها بر انرژی است. همه می دانیم که با بوجود آمدن ابزار تولید و ماشین ها و ربات ها و ... ارزش افزوده تولید که تابعی از کار و سرمایه است به شدت افزایش پیدا کرد و سهم کارگر در هزینه تولید به یکباره سقوط کرد! مثلا قبلا 10 کارگر 100 میز تولید می کرد و امروز همان 10 کارگر 1000 میز را تولید می کند!
دستمزد کارگر ثابت مانده اما سود تولیدکننده 900 میز منهای هزینه سرمایه (اجاره یا استهلاک) اضافه شده است. سوال اینجاست: آن دستگاه ها و ماشین ها بدون انرژی چه میزان می توانند تولید کنند؟!
طبیعتا هیچ!
نقش انرژی در تولید بسیار بیشتر از هزینه برق و گاز و ذغال سنگی است که تولیدکننده می پردازد!
اولین جایی که انرژی نقش اساسی ایفا می کند ساخت همان ابزار است. یعنی قبل از اینکه یک ربات در خط تولید خودروسازی استفاده شود در یک کارخانه دیگر خود آن ربات تولید می شود!
اما مواد اولیه و انرژی که آن ربات را تولید می کند و بعد آن ربات دوباره با انرژی تولید ثانویه ای انجام می دهد متعلق به عموم مردم است که با هزینه نزدیک به صفر به تولیدکننده داده شده است.
چرا می گویم هزینه نزدیک به صفر؟!
واقعیت این است که قیمت گذاری مواد اولیه و انرژی در دنیای سرمایه داری به شکل عجیب و خیره کننده ای ظالمانه به نفع سرمایه داران است!
شما اگر یک سرکه را تولید کنید و برای تولید این سرکه هفت سال وقت بگذارید قطعا قیمت آن با سرکه یک ساله متفاوت است!
قیمت نفت و گاز و مواد معدنی که با آن تولید صورت میگیرد باید با توجه به هزاران و میلیون ها سالی که ادعا می شود زمان برده تا بوجود بیایند تناسب داشته باشد. یعنی نفت باید به جای اینکه بشکه ای فروخته شود به قیمت 70 دلار، قطره قطره فروخته شود!
اما اتفاقی که افتاده این است که این مواد اولیه و انرژی ها توسط ساختار سرمایه داری بین المللی به ثمن بخس خریداری می شود!
اگر جوامع اسلامی از این ظرفیت بی نظیر از روز اول درست استفاده کرده بودند و نفت و گازشان را مفت در اختیار کشورهای استعمارگر و سلطه جو قرار نداده بودند آنگاه همه دنیا با احترام با مسلمانان و صاحبان نفت و گاز و... برخورد می کردند و به خود اجازه نمی دادند در این منطقه جنگ افروزی کنند. در حقیقت مهم ترین ابزار استعمار حکومت های خودباخته و سلطه پذیر است که گاو شیرده امپریالیسم غرب و شرق شده اند.
حال در کشور خودمان این موضوع چگونه است؟
برعکس رفتاری که با کشورهای استعمارگر و سلطه جو باید می کردیم، شایسته و بایسته است که با مردم خودمان بکنیم. یعنی قیمت انرژی و مواد اولیه برای مردم خودمان صفر شود. مال خود مردم است و این مالکیت یک مالکیت قطعی و شرعی از جانب خداوند متعال است که در اصل 43 قانون اساسی به آن اشاره شده.
حال اگر آمدیم و این ابزار اصلی تولید یعنی انرژی و مواد اولیه ارزان را در اختیار عده ای معدود گذاشتیم (بعلاوه نقدینگی مورد نیازشان برای تولید) آنگاه ساختاری را ایجاد کرده ایم که ذاتا به بی عدالتی و شکاف طبقاتی ختم خواهد شد. ساختاری که امکان ایجاد عدالت در آن وجود ندارد. ساختاری که به تعبیر شهید مطهری رأس و رئیس مسائل مستحدثه است و تا این ساختار (نظام سرمایه داری) برپاست و همه امور بر مدار سرمایه تنظیم می شود قهرا به استثمار کارگر منتج خواهد شد. حالا اگر خواستیم با تعیین حداقل دستمزد و تشکیل اتحادیه کارگری و ... به کارگران کمک کنیم نهایتا تلاشی است برای زنده نگه داشتن آنان نه استیفای حقشان!
زمین کج نظام سرمایه داری را با اصلاحات جزئی نمی توان صاف کرد. و بدون صاف کردن زمین محال است پیوست عدالتی طراحی کرد و به سمت تمدن اسلامی پیش رفت!
فلذا آنچه استاد مطهری با عنوان مالکیت اجتماعی تکنولوژی مطرح می کنند بسیار حائذ اهمیت است و البته قسمت غصه دار این ماجرا آنجاست که در دنیای سرمایه داری علاوه بر پذیرش مالکیت تکنولوژی حتی به انحصار این مالکیت نامشروع و ظالمانه هم یک مالکیت ثانویه الصاق می شود به نام مالکیت معنوی که خودش یک دهه روضه دارد!
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
جبهه اقتصادی انقلاب اسلامی
چندوقتی است که الحمدلله جبهه انقلاب در موضوع اندیشه اقتصادی بسیار فعال شده است. فعالیت دوستان بزرگواری چون دکتر جبرائیلی و دکتر عبدالملکی، دکتر صمصامی و ... که چندسال قبل در اقلیت محض بود، این روزها اما بسیار نتیجه داده و حجم عظیمی از محتوا در شبکههای اجتماعی در حال تدوین است و هزاران جوان انقلابی به این نهضت پیوستهاند و مرتب در حال تولید محتوا هستند.
این طلیعه یک حرکت مردمی عظیم در حوزه اقتصاد است. حرکتی که انشاالله نئولیبرالیسم را به دفینهای تاریخی تبدیل میکند.
دوستان بزرگواری در این نهضت حضور دارند و در حال کمک هستند که نامشان را نمیبرم. چون طرف مقابل، استاد تخریب نامهاست.
اما نمیتوانم از آقای «بیداری ملت» و آقای «خبرفوری سراسری» که تلاش شبانهروزیشان این روزها روح تازهای دمیده به جبهه تقدیر نکنم. بله بچههای انقلاب فعالند و در حال حرکت.
جبهه اقتصادی انقلاب اسلامی، الحمدلله مردمی سازی را از خودش شروع کرده است. موج این جبهه انشاالله به سرعت فراگیر میشود.
در این وضعیت در فکر این هستم که من نیز بتوانم افزودهای داشته باشم برای انقلاب اقتصادی مردم ایران. در شرایطی هستیم که هر چه فکر میکنم باید بگویم را الحمدلله جوانانی بزرگوار قبل از من میگویند. این هماهنگی نشان از یک جبهه مردمی هماهنگ دارد.
جبههای که چون مردمی است، امکان تخریبش به حداقل میرسد. جبههای که چون بودجه از جایی نمیگیرد، و حرارتش از قلب اعضا ریشه میگیرد، خاموش شدنی نیست.
شما هم به من مشورت بدهید که چگونه میتوانم به این جبهه کمک بیشتری کنم.
@hrmaghsoodi
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
قاچاق روزانه 20.000.00 لیتر سوخت، شوخی نیست.
اسمش رو #قاچاق گذاشتند تا کسی سراغ پولش را نگیرد والا همه میدانند قاچاق این حجم سوخت، آن هم از درون یک شبکه بسته، عملا غیرممکن است.
@DrRezaGholami
♨️همایش#فریاد_ایران_۴
🔰 فریاد ملت در اجرای فرامین رهبر انقلاب مبنی بر پاسخ قاطع و دندان شکن به رژیم کودک کش صهیونیستی
❌ دست از مطالبه بر نخواهیم داشت تا فرامین رهبر انقلاب مبنی بر پاسخ قاطع به دشمن عملی شود
سخنرانان :
🔻 آیت الله سید صمصام الدین قوامی
(مدیر محترم مدرسه فقهی مدیریت اسلامی حوزه علمیه و امام جمعه سابق پردیسان قم)
🔻 حجت السلام و المسلمین حمید رسایی
(نماینده محترم مجلس شورای اسلامی)
🔻 سردار اسماعیل کوثری
(نماینده محترم مجلس شورای اسلامی)
🔻 محمد صادق کوشکی
(استاد دانشگاه تهران و کارشناس علوم سیاسی)
🔻مسعود براتی
( پژوهشگر و کارشناس مسائل تحریم)
🔹زمان :جمعه ۷ دی ماه ساعت ۱۴
🔹مکان: تالار اجتماعات تفاهم
میدان ولیعصر (عج) بلوار کشاورز بعداز تقاطع فلسطین خیابان کبکانیان نبش کوچه رنجبر
@hassanabbasi1374
هدایت شده از حسین زمانی میقان
بانک مرکزی بعد از رضایت به گرانسازی دلار حالا درخواست کاهش سهمیه بانکها برای پرداخت وام ازدواج و فرزند را داده است!
استقلال بانک مرکزی که دنبالش بودن یعنی دقیقا همین✋️
@HZAMANIM
هدایت شده از یادداشتها
💢کالای خواب! شهر لوازم خانگی! فست فود و رستوران! پارک آبی چند منظوره! سرگرمیهای متنوع!
تحلیل روانی رفتار انسان برای من بسیار جذاب است. اگر بتوانم ریشهی رفتاری را کشف کنم حسابی کیفور میشوم.
تا به حال حتی به ذهنم خطور نکرده بود که ممکن است یکی از ریشههای تنوع در خوردن و نوشیدن تکبر باشد و ساده و یک رنگ خوردن و زیستن ریشه در تواضع داشته باشد.
حدیثی دیدم که برای پیامبر نوشیدنی مخلوط با عسل آوردهاند. ایشان فرموده حرام نمیکنم ولی به دلیل تواضع و خاکساری در پیشگاه خدا نمیخورم.
چه ربطی دارد؟ یعنی مثلا من که اهل معجون خوردنم متکبر تشریف دارم؟ نه لزوما ولی دستکم تکبر را باید لحاظ کنم و متوجه باشم که ممکن است یکی از ریشههای رفتارم باشد.
من کسی نیستم که بخواهد برایم تدارکهای آنچنانی دیده شود، چرا باید اهل سفرههای رنگین باشم؟ چرا اسم سفرههای رنگین را سفره شاهانه گذاشتهاند؟ اگر با غذای سادهای پذیرایی شوم آیا احساس میکنم به من توهین شده است؟ چه ربطی بین سادگی و توهین به من وجود دارد؟ تا چه حد سادگی در غذا را میتوانم تحمل کنم؟ آیا فقط سادگی در غذاست؟ یا سادگی در مرکب و سادگی در وسایل زندگی و سادگی در لباس را هم شامل میشود؟ به نظرم ملاک دارد و قابل تعمیم است: تواضع از ریشههای سادگی و کم بهره بردن از دنیا است و تکبر از ریشههای پیچیدگی و اشرافیت و پروتکلهای زیاد در خوردن و پوشیدن و زندگی کردن است.
البته نمیخواهم با اضافه کردن پیاز داغ، چیزی را که پیامبر حرام نکرده است حرام کنم، ولی گاهی اینقدر این فضایل مهجور میشوند که حتی در نگاه مؤمنان ضد ارزش تلقی میشوند. حواسمان باشد که انسان کم کم از راه دور و گمراهیش تبدیل به گمراهی دور میشود (ضلال بعید). وقتی فرسنگها از راه دور میشویم بازگشت سختتر و سختتر میشود. با خودم میگویم اهل عمل که نیستم بگذار با گفتن همین حرفها دست و پا بزنم و نگذارم ضلالم دورتر و دورتر شود.
📚الکافی 2: 122
ابْنُ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ الْحَجَّاجِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: أَفْطَرَ رَسُولُ اللَّهِ ص عَشِيَّةَ خَمِيسٍ فِي مَسْجِدِ قُبَا فَقَالَ هَلْ مِنْ شَرَابٍ فَأَتَاهُ أَوْسُ بْنُ خَوَلِيٍّ الْأَنْصَارِيُّ بِعُسِ مَخِيضٍ بِعَسَلٍ فَلَمَّا وَضَعَهُ عَلَى فِيهِ نَحَّاهُ ثُمَّ قَالَ شَرَابَانِ يُكْتَفَى بِأَحَدِهِمَا مِنْ صَاحِبِهِ لَا أَشْرَبُهُ وَ لَا أُحَرِّمُهُ وَ لَكِنْ أَتَوَاضَعُ لِلَّهِ فَإِنَّ مَنْ تَوَاضَعَ لِلَّهِ رَفَعَهُ اللَّهُ وَ مَنْ تَكَبَّرَ خَفَضَهُ اللَّهُ وَ مَنِ اقْتَصَدَ فِي مَعِيشَتِهِ رَزَقَهُ اللَّهُ وَ مَنْ بَذَّرَ حَرَمَهُ اللَّهُ وَ مَنْ أَكْثَرَ ذِكْرَ الْمَوْتِ أَحَبَّهُ اللَّهُ.
______________
عُس: نوعی ظرف
مخیض بالعسل: مخلوط با عسل
"استقلال بانک مرکزی" نسخهی تجویزی بانک جهانی است که هر ۶ نامزد انتخابات از جمله #جلیلی مدافع آن بودند و امروز نتیجهی اجرای آنرا در دولت #پزشکیان میبینیم
مشکل اقتصاد پزشکیان نیست، کارشناسان اقتصادی نئولیبرالی هستند که سیاستمداران هر دو طیف سیاسی را احاطه کرده و فریبشان میدهند.
🖋 حسن عباسی
@hassanabbasi1374
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
این ایدههایی که جدیداً برخی از بچه انقلابیها فریب خوردند و هی تکرار میکنند را بیست سال پیش نیلی و کروبی مطرح کردند!
البته اون موقع خیلی رسانه نداشتند اما الآن بوسیله رسانه تونستند ملت رو فریب بدن!
#بحران_نیلی
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از حسین زمانی میقان
خودشان در داخل نسخه گرانسازی میپیچند و خودشان گرانی به ملت تحمیل میکنند بعد به جمهوری اسلامی میگن برو مذاکره کن گرانی رو حل کن!
#مکتب_گرانکن
@HZAMANIM
فرمان رهبری در اولین دیدار با دولت این بود :«اولویت فوری کشور، حل مسئلهی گرانی و تورم است»
آقازادهی حاجآقا پناهیان معتقدن #همتی با گران کردن دلار و به دنبال آن گران شدن همه چیز داره فرمان رهبری رو اجرا میکنه و گرانی رو حل میکنه
واقعا #لیبرالیسم احمق میکند
🖋 حسن عباسی
📎 @hassanabbasi1374