‼️شک در تعداد تسبیحات اربعه
🔷س 1668:
۱) اگر در رکعت سوم یا چهارم شک کنیم که تسبیحات اربعه را دو بار گفته ایم یا سه بار وظیفه چیست؟
۲) در صورتی که در این مورد بسیار شک کنیم و حالت وسواس باشد چه وظیفه ای داریم؟
✅ج:
۱) می توانید یک مرتبه دیگر تسبیحات را بگویید.
۲) نباید به شک اعتنا کنید و باید بنا بگذارید بر این که تسبیحات اربعه سوم گفته شده است.
📕منبع: leader.ir
🆔 @worldtabadol
❇️ #سلام_کردن_به_نامحرم
⁉️ سؤال: آیا سلام کردن مرد به زن نامحرم و زن به مرد نامحرم، جایز است؟
پاسخ: 👇👇
✴️ همه مراجع: اگر بدون قصد لذت و ترس افتادن به حرام باشد، اشکال ندارد. [1]
🍃🌸 حدیث: امام صادق (علیه السلام) می فرماید:
«رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم ) به زنها سلام میکرد و جوابش را میدادند، و شیوه امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) هم این بود که به زنها سلام میکرد و خوش نداشت که به زنهاى جوان سلام کند و میفرمود: میترسم آوازش مرا خوش آید، و زیادتر از آن اجرى که میجویم [گناه] به من رسد.» [2]
✅ نکته: رعایت حریم از سوی افراد مجرد، جوان و ضعیف الایمان، ضرورت ویژه ای دارد. حریم نگه داشتن زن در برابر مردان نامحرم، ابزاری است که زن برای حفظ مقام و موقعیت خود در برابر مردان می تواند از آن استفاده کند.
----------------------
پی نوشت: 👇👇
[1]. العروة الوثقی، ج 2، النکاح، م 39 و 41.
[2]. کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، محقق و مصحح: غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 2، ص 648، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ چهارم، 1407ق؛ شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق و مصحح: غفاری، علی اکبر، ج 3، ص 469، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ دوم، 1413ق؛ طبرسی، حسن بن فضل، مکارم الاخلاق، ص 235، شریف رضی، قم، چاپ چهارم، 1412ق.
🆔 @worldtabadol
‼️بر پا کردن مجالس عزاداری بدون اجازه و رضایت شوهر
🔷س 1674: بر پا کردن #مجالس_عزاداری در منزل، بدون اجازه و #رضایت_شوهر چه حکمی دارد؟
✅ج: به طور کلی استفاده از منزل و آنچه در آن است اگر #ملک_شوهر باشد، باید با اجازه و رضایت او باشد، و در غیر اینصورت اگر منافاتی با #وظیفه_زن در قبال شوهر نداشته باشد اشکال ندارد.
#احکام_عزاداری
#احکام_خانواده
#اجازه_شوهر
🆔 @worldtabadol
#مباهلهچیست؟!
نجران نام استانی است در جنوب غرب عربستان و در نزدیکی مرز این کشور با یمن که این روزها حتما اسم آن را به دلیل جنگی که در یمن اتفاق افتاده بارها شنیده اید. 24 ذی الحجه سال بعد از فتح مکه و قبل از حجه الوداع در سال دهم هجری بود که پیامبر اهالی این منطقه را که مسیحی بودند به اسلام دعوت کرد. مسیحیان که به شدت از قدرت اسلام در هراس بودند بعد از شور و مشورت گروهی 60 نفره را به سرپرستی سه اسقف خود عازم مدینه کردند.
به مدینه که رسیدند در دفاع از عقاید خود با پیامبر اسلام بحث کردند و ادعا کردند که عیسی پسر خدا است به دلیل آنکه پدری ندارد. جبرئیل بر پیامبر نازل شد و از سوی خدا به پیامبر امر کرد بگو اگر این طور است پس حضرت آدم اولی تر است به اینکه پسر خدا باشد چون نه پدری دارد و نه مادری در حالی که عیسی علیه السلام مادر داشت. مسیحیان نجران توان پاسخ نداشتند و وقتی دیدند نمی توانند بحث را ادامه دهند به دروغ اظهار اسلام کردند. پیامبر که به نهان آنها آگاه بود فرمودند شما از روی اجبار و برای فرار از بحث اینگونه می گویید.
حال که بر عقیده خود استوار هستید بیائید مباهله کنیم. مباهله سنتی بود که درادیان قبلی هم سابقه داشت و عبارت است از لعن (لعن دعا برای دوری از رحمت خدا است) الهی برای اثبات حقانیت است وقتی که هر دو طرف ادعای حقانیت دارند و خداوند دعای هر کدام بر حق بودند را مستجاب می کند. مسیحیان که این موضوع را منصفانه دیدند گفتند بله این سنت در دین ما هم وجود دارد و پذیرفتند که فردا مباهله کنند.
#ادامهدرپستبعدے👇
#داستـانـهاےڪوتـاه
@Dastanhaykotah
#ادامه....
فردا پیامبر (ص) در حالی برای مباهله آمد که دو کودک همراهشان بود و دو نفر دیگر پشت سر ایشان در حرکت بودند. مسیحیان که آنها را نمی شناختند پرسیدند اینها چه کسانی هستند که پیامبر را همراهی می کنند و اهل مدینه جواب دادند آن کودکی که در آغوش پیامبراست حسین نوه اوست و دیگری که دست در دست پیامبر دارد حسن نوه ی دیگر اوست. آن دو نفر نیز که پس از او می آیند علی پسر عمو و همسر دختر پیامبر است و آن زن نیز دخترش فاطمه زهرا سلام الله علیها است.
ابو حارثه بزرگ مسیحیان اوضاع را که اینگونه دید گفت: اگر محمد بر حق نبود با عزیزترین افرادش نمیآمد و اگر با ما مباهله کند پیش از آنکه سال بر ما بگذرد، یک نصرانی بر روی زمین نخواهد ماند. به خدا من چهره هایی را می بینم که اگر از خدا بخواهند کوهی را از جا برکند خدواند اجابت خواهد کرد، مباهله نکنید که همگی هلاک می شوید.[5] آنگاه درخواست کردند که به حکومت اسلام جزیه (مالیات) دهند و بر دین خود باقی بمانند که پیامبر (ص) پذیرفتند. چند تن از بزرگان آنها با اهداء هدایایی به پیامبر (ص) مسلمان شدند و آئین و طریق حقیقت را پذیرفتند.[6]
بنابراین، پس از فرارسیدن علم [وحی] به تو، هر کس درباره او [حضرت عیسی(ع)]، با تو به چالش برخیزد، به او بگو: بیایید تا فرزندانمان و فرزندانتان، و زنانمان و زنانتان، و جانهایمان و جانهایتان را فراخوانیم، آنگاه (به درگاه خداوند) زاری [تضرّع] کنیم تا لعنت خداوند را بر دروغگویان نهیم.
آیه 61 سوره آل عمران بر همین واقعه دلالت دارد که شیعه و اهل سنت همگی متفق القول اعتقاد دارند که آیه در شأن پنج تن آل عبا یعنی پیامبر اسلام، حضرت علی علیه السلام، امام حسن و امام حسین علیهم السلام و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها نازل شده است که فضیلتی بی همتا برای ایشان است و پیامبر در هنگام نزول آیه اینان را اهل بیت خود نامیدند.
امام رضا در پاسخ سوال مأمون که درخواست کرد بزرگترین فضل علی را در قرآن بگو، به آیه مباهله اشاره کردند و فرمودند هیچ آفریدهای برتر از پیامبر(ص) نیست؛ پس به حکم خداوند، بایستی کسی برتر از نَفْس[جان] پیامبر(ص) نباشد و علی در این آیه نفس و جان پیامبر است.[7]
اللهم هولاء اهلى؛ بار پروردگارا! اینان اهل بیت من هستند.[8]
#داستـانـهاےڪوتـاه
@Dastanhaykotah
﷽ #احکام_ازدواج
❓پرسش
اگر زنی تو عده طلاق باشه و براش خواستگار بیاد گناه داره؟ #آیت_الله_خامنه_ای
📝پاسخ
اگر طلاقش رجعی باشد خواستگاری کردن از این زن در عده حرام است و اگر طلاقش غیر رجعی باشد اخلاقا کار درستی نیست و منتهی اگر بعد از تمام شدن عده با این خانم عقد کند عقد صحیح است.
🆔 @worldtabadol
جهت فراگیری احکام، حداقل به یک نفر بفرستید...
‼️بالا بردن صدا هنگام عزاداری و دعا
🔷س 1678: آیا جایز است که سخنرانها و مداحان از عزاداران و مردم حاضر در مراسم عزاداری مطالبه کنند که مردم بلند و با صدا گریه کنند و یا هنگام دعا دستشان را بالا بیاورند؟ آیا بلندی و کوتاهی صدا تفاوتی در کیفیت ثواب عزاداری ایجاد میکند؟
✅ج: فی نفسه منعی ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @worldtabadol
‼️خرید نسیه
🔷س 1677: اگر در #معامله ای که به صورت #نسیه انجام می شود خریدار بگوید هر وقت پول دستم آمد پرداخت خواهم کرد آیا چنین معاملهای صحیح است؟
✅ج: با توجه به این که در معامله نسیه باید #مدت تعیین شده برای #پرداخت_ثمن معلوم باشد و احتمال زیاده و نقصان در آن نباشد، در فرض سؤال معامله باطل است، ولی اگر فروشنده راضی به #تصرف_مشتری در کالای فروخته شده باشد، تصرف مشتری در آن اشکال ندارد.
#احکام_خرید_و_فروش #معامله_نسیه #بیع_سلم
🆔 @worldtabadol
❇️ #قضای_روزه_های_ترک_شده
به دلیل
❇️ #مشقت از سوی افراد #پیر
❓ سوال: پیرمردی که به واسطه مشقت نمی تواند در فصل گرم روزه بگیرد ولی در زمستان که روزها کوتاه است می تواند روزه بگیرد؛ لازم است قضا کند؟ و آیا باید کفاره پرداخت نماید؟
✅ پاسخ: 👇👇
✴️ امام خامنه ای: بنابر احتیاط واجب اگر بتواند باید روزه هایی را که نگرفته است قضا کند؛ در هر حال کفاره لازم است. [1]
✴️ آیت الله مکارم: کسانی که به خاطر پیری روزه نگرفته اند اگر در فصل مناسبی که هوا ملایم و روزها کوتاه است بتوانند قضای آن را به جا آورند احتیاط واجب آن است که آن را قضا کنند. در فرض فوق کفاره ندارد. [2]
✴️ آیت الله سیستانی: پیرمرد و پیرزنی که به سبب پیری روزه گرفتن برای آنان حرج و سختی فوقالعاده دارد لازم نیست روزه بگیرند و قضای آن هم واجب نیست ولی باید برای هرروز فدیه بدهند و اگر روزه گرفتن برای آنان اصلاً ممکن نباشد فدیه هم لازم نیست بدهند. [3]
---------------
پی نوشت: 👇👇
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: 2p2n9r9.
[2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9802140206.
[3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله سیستانی؛ شماره سوال: 850077.
🆔 @worldtabadol
‼️پوشیدن لباس مشکی در محرم
🔷س 1681: آیا سیاه پوش کردن مسجد و پوشیدن لباس مشکی در مراسم عزاداری کراهت دارد؟
✅ج: سیاهپوش کردن مساجد و پوشیدن لباس مشکی در ایام عزاداری خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) به منظور تعظیم شعائر الهی و اظهار حزن و اندوه موجب ترتب ثواب الهی است در هر صورت کراهت پوشیدن لباس سیاه در غیر نماز ثابت نیست.
📕منبع: leader.ir
🆔 @worldtabadol
‼️مراسم شبیه خوانی در محرم
🔷س 1682: در حسینیه ها و مساجد بیشتر مناطق بهخصوص روستاها مراسم شبیه خوانی به اعتبار اینکه از سنتهای قدیمی است برگزار می شود که گاهی اثر مثبتی در نفوس مردم دارد، این مراسم چه حکمی دارند؟
✅ج: اگر مراسم شبیه خوانی مشتمل بر امور دروغ و باطل نباشند و مستلزم مفسده هم نباشند و با توجه به مقتضیات زمان باعث وهن مذهب حق هم نشوند، اشکال ندارند، ولی در عین حال بهتر است که به جای آنها، مجالس وعظ و ارشاد و ذکر مصائب حسینی و مرثیهخوانی برپا شود.
📕منبع: leader.ir
🆔 @worldtabadol
‼️شنیدن صدای گریه نامحرم
🔷س 1683: شنیدن صدای گریه و شیون نامحرم که در عزای اهل بیت علیهم السلام است (باتوجه به کنار هم بودن قسمت زنانه و مردانه هیئت) برایمردان چه حکمی دارد؟
✅ج: در صورتی که مفسده ای نداشته باشد، فی نفسه اشکال ندارد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @worldtabadol
‼️عَلَم در عزاداری
🔷 س 1684:استفاده از عَلَم در مراسم عزاداری سیدالشهدا با قرار دادن آن در مجلس عزا یاحمل آن در دسته عزاداری چه حکمی دارد؟
✅ج: فینفسه اشکال ندارد ولی نبايد اين امور جزءدين شمرده شوند.
📕منبع: leader.ir
🆔 @worldtabadol
هدایت شده از
استیو آهسته گفت(در برابر #ارباب_سایه ها همه باید نابود شوند حالا این دنیای من است ، دارن.
دارن شان به خانه برمی گردد و آنجا برایش جهنم می شود .
سرنوشت قصد نابودی او را دارد و گویی با نابودی او، اختیار همه چیز به دست ارباب تاریکی ها می افتد
اما این ارباب تاریکی ها کیست؟
★ ادامـہ در اینجا ↯↯↯↯
💟 eitaa.com/joinchat/1975189525C2c256ee6d0
#اولین_رمان_ترسناک_ایتا
☠
اونایی که ادعاتون میشه خیلی پرشوروهیجان هستین بیاین اینجا😈
❌فقط افراد پرشور و هیجان جوین شین فقط❌
⛔️(ترسوهانیاین😎)⛔️
‼️ ارتباط صمیمی با نامحرم در مهمانی یا محل کار
⁉️ سؤال: آیا ارتباط صمیمی بین دختر و پسر در هنگام همکاری یا مهمانی اشکال دارد؟
✅ پاسخ: 👇👇
🔆 امام خامنه ای: دوستی بین دختر و پسر جایز نیست؛ چون ترس افتادن به گناه در میان است. اما ارتباط شغلی، اگر باعث مفسده نشود و موازین شرع در آن رعایت شود، اشکال ندارد. [1]
✴️ حدیث: حضرت محمد (صلی الله علیه واله وسلم):
"از خلوت کردن با زنان بپرهیزید، قسم به آن خدایی که جانم در دست اوست مردی با زنی خلوت نمی کند. مگر اینکه شیطان (برای وسوسه و به گناه انداختن آن دو) وارد می شود." [2]
✅ نکته: گفتگو و نگاه هاى متعارف بدون قصد لذّت و ریبه، اشکالى ندارد امّا با این حال، حتى الامکان لازم است به گونه اى باشد که کمترین اختلاط پدید آید. روشن است که هر فرد خود بهتر مى تواند تشخیص دهد که کجا از مرز فراتر رفته است.
-----------------------
پی نوشت: 👇👇
[1]. خامنه ای، استفتاء، س 779 و 651.
[2]. مرات النساء ص ۱۱۷؛ مستدرک الوسائل ج ۱۴ ص ۵- ۲۶۴.
🆔 @worldtabadol
‼️برهنه شدن در سینه زنی
🔷س 1694: برهنه شدن در سینه زنی به شرط این که نامحرم نباشد اشکال دارد؟
✅ج: شایسته است عزاداری به شیوه مرسوم و سنتی ـ که با لباس انجام می گرفته ـ برگزار گردد.
📕منبع: leader.ir
🆔 @worldtabadol
🏴پوشیدن لباس مشکی در محرم
🔷س 1695: آیا پوشیدن لباس #مشکی در ایام #عزای سید و سالار شهیدان اباعبدالله حسین علیهالسلام کراهت ندارد؟ با توجه به حکم کلی که پوشیدن لباس #سیاه کراهت دارد و در نماز نیز #مکروه است. و اگر کسی نذر کرده باشد آیا نذر او صحیح است؟
✅ج: ما یک حکم کلی داریم در خصوص پوشیدن لباس تیره #مشکی که کراهت دارد و نماز خواندن با آن هم ثواب نماز را کم میکند؛ این فتوای حضرت آقا هم هست. اما تبصره هم دارد نسبت به #عبا، #عمامه و #کفش استثنا شده و اگر مشکی باشد کراهت ندارد. و همچنین یک حکم کلی نسبت به عزادار داریم که صاحب عزا خوب است به گونهای باشد که معلوم باشد عزادار است و این لباس مشکی پوشیدن #عزادار هنگام سوگواری امام حسین علیهالسلام و ائمه بزرگوار، امروزه نشانه این است که طرف میخواهد نشان دهد من عزادار هستم. بنابراین حکم کراهت را ندارد. بنابراین اگر کسی نذر کرده باشد با شرایط نذر شرعی، طبق نذرش هم اگر بتواند باید عمل کند.
اما توجه داشته باشید به هر حال عزادار بودن شیوههای مختلفی دارد. حالا ممکن است با پوشیدن لباس مشکی باشد یا با پرهیز از افعال و کارهای شاد یا با گریه کردن و گریستن و شیوههای مختلف دیگر. به هر حال ما امیدوار هستیم بتوانیم این حالت عزاداری را در این ایام سوگواری مراعات کنیم.
📕منبع: khamenei.ir
🆔 @worldtabadol