@hawzah_net
#سبک_زندگی
💠سبک زندگی مهدوی:
🔸مقدمه رسیدن به جامعه آرمانی، ایجاد خانواده¬هایی است كه بر اساس معیارها و ارزشهای اسلامی تشكیل گردیده اند.
🔸چنین خانواده ای توانایی ایجاد نسل صالح و منتظر را خواهند داشت؛ لذا اولین قدم در جهت مسئولیت پذیری و هدایتگری از خانواده آغاز می شود: «و انذر عشیرتك الاقربین»( شعرا / 214).
🔸در خانواده مهدوی همه باید به مسئولیت خود عمل نمایند در عین حال به اوامر و نواهی خداوند پایبند باشند: «یا ایها الذین آمنوا اصبروا و صابروا و رابطوا و اتقوا لعلكم تفلحون»(آل عمران / 200).
🔸امام باقر علیه السلام در تفسیر این آیه فرمودند: ای كسانی كه ایمان آورده اید بر انجام واجبات و عبادات بردبار باشید، در برابر دشمن شكیبا و خود را برای یاری امام آماده و مجهز نمایید.(الغیبه نعمانی، محمد بن ابراهیم بن جعفر، ص 105).
@hawzah_net
💠اعمال عبادی روز جمعه
🔹نماز جمعه
🔹غسل جمعه
🔹به جا آوردن نمازهای مستحب، مانند نمازهای نافله
🔹روز جمعه، نمازهای هدیه به پیامبر اكرم(ص) و حضرت فاطمه(س)، نماز اعرابی و نماز جعفر طیار
🔹خواندن دعاهای اختصاصی روز جمعه
🔹خواندن زیارتهای خاص این روز، مانند زیارت امام حسین(ع) و زیارت امام زمان(عج)
🔹صلوات فرستادن بر پیامبر اكرم
🔹تلاوت قرآن به ویژه برخی سورههایی كه به خواندن آنها سفارش شده است.
🔹دعا كردن و طلب مغفرت از خداوند
🔹فراگیری دین
🔹انتظار فرج ولی عصر و دعا برای ظهور او
🔹خواندن دعای سِمات در غروب
💠آداب روزجمعه
🔸استفاده كردن از عطر و چیزهای خوشبوكننده
🔸مسواک زدن
🔸كوتاه كردن مو و ناخن و شارب
🔸پوشیدن بهترین لباس
🔸فراهم كردن نیازهای اهل خانه
🔸زیارت اهل قبور به ویژه قبر پدر و مادر
🔸عیادت بیماران
🔸صدقه دادن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@hawzah_net
رهبر معظم انقلاب :
📲 #فضای_مجازی یک ابزار بسیار کارآمد است برای اینکه بتوانید پیامتان را به گوش همه برسانید
💻 این امکان دیروز نبود،امروز هست.یکی از امتیازات این است
@hawzah_net
مومنان در اتحاد و یکپارچگی برادر یکدیگر هستند.
hawzah.net/fa/goharenab/View/42817
@hawzah_net
🌺 مومنان در اتحاد و یکپارچگی برادر یکدیگر هستند. 🌺
🍃🌸 إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُواْ بَینَ أَخَوَیکمْ وَاتَّقُواْ اللَّهَ لَعَلَّکمْ تُرْحَمُونَ 🌸🍃
مؤمنان فقط برادران یک دیگرند؛ پس میان دو برادرتان (هنگامی که اختلاف کردند) صلح برقرار کنید؛ و خودتان را از [عذاب ] خدا حفظ کنید؛ باشد که شما (مشمول) رحمت شوید.
💠 نکته ها و اشاره ها 💠
1.در این آیه جامعه ی اسلامی را به عنوان یک خانواده و مؤمنان را «برادر» یک دیگر خوانده است؛ یعنی مفهوم برادری در اسلام گسترش یافته و شامل برادر خونی و برادر ایمانی می شود و این یک اصل اساسی اسلام است که براساس آن همه ی مسلمانان از هر نژاد و کشور و در هر جای جهان برادر یک دیگر شمرده می شوند.
2.این آیه اشاره دارد که همان گونه که برای ایجاد صلح در میان برادران نسبی تلاش می کنید، برای ایجاد صلح و آشتی بین مؤمنان نیز بکوشید.
3.تعبیر به دو برادر برای آن است که کم ترین اختلافات در اجتماع بین دو برادر واقع می شود و هرگاه اختلافی هم بین آنها رخ دهد نوعاً زودگذر و ظاهری است و به کینه تبدیل نمی شود؛ پس مؤمنان نیز این گونه باشند.
4.«إنّما» به معنای «فقط» است؛ یعنی رابطه ی مؤمنان، فقط رابطه ی برادری است نه رابطه ای دیگر، آنان رابطه ی خصمانه و غیربرادرانه ندارند.
💠 آموزه ها و پیام ها 💠
1.مؤمنان برادر یک دیگرند.
2.معیار برادری در اسلام عقیده و ایمان است.
3.بین برادرانتان صلح و آشتی برقرار سازید.
4.اصلاح و تقوا، زمینه ساز نزول رحمت الهی است.
5.در اختلافات اجتماعی اصلاح گر باشید.
6.پارسایی کنید تا مورد رحمت واقع شوید.
☀سوره حجرات، آیه 10☀
📒منبع: تفسیر قرآن مهر جلد نوزدهم، صفحه 264
#اتحاد #یکپارچگی #برادری
hawzah.net/fa/goharenab/View/42817
👇فایل تلاوت آیه
@hawzah_net
🌟🌺 آغوش مهر 🌺🌟
💠 مرحوم میرزای قمی، صاحب قوانین، در خاطرات خود آورده است: روزی در خلوت از سید مهدی بحرالعلوم سؤال کردم: آقا! ما که با هم بودیم و آن وقتها شما این مرتبه از استعداد و علم را نداشتید؛ بلکه از من در درسها استفاده می کردید و حالا بحمدالله می بینم در علم و دانش فوق العاده اید!
💠 فرمود: میرزاابوالقاسم! جواب سؤال شما، از اسرار است! ولی به تو می گویم، اما از تو تقاضا دارم تا من زنده ام این موضوع را به کسی نگویی. من قبول کردم و ایشان اوّل با اشاره گفت: چگونه این طور نباشد و حال آنکه حضرت ولی عصر ارواحنا فداه مرا شبی در مسجد سهله به سینه خود چسبانید. گفتم: چگونه به محضر آن حضرت رسیدید؟!
💠سید بحر العلوم فرمود: شبی به مسجد سهله رفته بودم. دیدم آقایم، حضرت ولی عصر علیه السلام مشغول عبادت است. ایستادم و سلام کردم. امام سلام مرا پاسخ داد و فرمود: «مهدی بیا!» من مقداری جلو رفتم؛ ولی ادب را رعایت کرده، زیاد جلو نرفتم. فرمود: جلوتر بیا!
💠 پس چند قدمی دیگر نزدیک تر رفتم. باز هم فرمودند: جلوتر بیا! من نزد حضرت رفتم، تا آنجایی که دست آن جناب به من و دست من به آن حضرت می رسید. آنگاه آغوش مهر گشود و مرا در بغل گرفت و به سینه مبارکش چسبانید. در اینجا آنچه خدا خواست به این قلب و سینه سرازیر شود، سرازیر شد.
hawzah.net/fa/goharenab/View/51213
📚امام زمان (ع) سرچشمه نشاط جهان، ص: 77
@hawzah_net
#سبک_زندگی
💠سبک زندگی مهدوی:
🔸مقدمه رسیدن به جامعه آرمانی، ایجاد خانواده¬هایی است كه بر اساس معیارها و ارزشهای اسلامی تشكیل گردیده اند.
🔸چنین خانواده ای توانایی ایجاد نسل صالح و منتظر را خواهند داشت؛ لذا اولین قدم در جهت مسئولیت پذیری و هدایتگری از خانواده آغاز می شود: «و انذر عشیرتك الاقربین»( شعرا / 214).
🔸در خانواده مهدوی همه باید به مسئولیت خود عمل نمایند در عین حال به اوامر و نواهی خداوند پایبند باشند: «یا ایها الذین آمنوا اصبروا و صابروا و رابطوا و اتقوا لعلكم تفلحون»(آل عمران / 200).
🔸امام باقر علیه السلام در تفسیر این آیه فرمودند: ای كسانی كه ایمان آورده اید بر انجام واجبات و عبادات بردبار باشید، در برابر دشمن شكیبا و خود را برای یاری امام آماده و مجهز نمایید.(الغیبه نعمانی، محمد بن ابراهیم بن جعفر، ص 105).
💠💠💠
@hawzah_net
🌺 اسیر شیطان
🍃 حضرت موسی (علیهالسلام) در جایی نشسته بود، ناگاه ابلیس که کلاهی رنگارنگ بر سر داشت نزد موسی آمد. وقتی که نزدیک شد، کلاه خود را برداشت و مؤدبانه نزد موسی (علیهالسلام) ایستاد.
🍃 موسی (علیهالسلام) گفت: تو کیستی؟
ابلیس گفت: من ابلیس هستم!
🍃 موسی (علیهالسلام) گفت: آیا تو ابلیس هستی؟ خدا تو را از ما و دیگران دور گرداند!
ابلیس گفت: من آمدهام به خاطر مقامی که در پیشگاه خدا داری، بر تو سلام کنم!
🍃 موسی (علیهالسلام) گفت: این کلاه چیست که بر سر داری؟
ابلیس گفت: با رنگها و زرق و برقهای این کلاه، دل انسانها را میربایم.
🍃 موسی (علیهالسلام) گفت: به من از گناهی خبر ده که اگر انسان آن را انجام دهد، تو بر او چیره میشوی و هر جا که بخواهی، او را میکشی.
ابلیس گفت: اذا اعجبته نفسه و استکثر عمله، و استصغر فی عیبه ذنبه؛
سه گناه است که اگر انسان گرفتار آن بشود، من بر او چیره میگردم:
1⃣- هنگامیکه او، خودبین شود و از خودش خوشش آید؛
2⃣- هنگامیکه او عمل خود را بسیار بشمارد؛
3⃣- هنگامیکه گناهش در نظرش کوچک گردد
📚 داستانهای اصول کافی، ج 2، ص 262
@hawzah_net
🌺 باور به رحمت و مهرورزي خداوند متعال 🌺
🌸🍃 و إِذا جاءَک الَّذِینَ یؤْمِنُونَ بِآیاتِنا فَقُلْ سَلامٌ عَلَیکمْ کتَبَ رَبُّکمْ عَلی نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ أَنَّهُ مَنْ عَمِلَ مِنْکمْ سُوءاً بِجَهالَةٍ ثُمَّ تابَ مِنْ بَعْدِهِ وَ أَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَحِیمٌ 🍃🌸
هر گاه کسانی که به آیات ما ایمان دارند نزد تو آیند به آنها بگو: سلام بر شما، پروردگارتان رحمت را بر خود فرض کرده، هر کس از شما کار بدی از روی نادانی کند سپس توبه و اصلاح نماید او آمرزنده مهربان است.
💠 توضيح و پیام ها 💠
1-ایمان زائر پیامبر خدا، از شرایط دریافت لطف الهی است. و زیارت پیامبر، راه دریافت لطف خداست.
2-رابطۀ رهبر و مردم، بر پایۀ انس و محبّت است.
3-بهترین عبارت تحیت، «سلام علیکم» است. «سلام»، شعار اسلام است. بزرگ نیز به کوچک، سلام می کند.
4-مربّی و مبلّغ، باید با برخوردی محبّت آمیز با مردم، به آنان شخصیت دهد.
5-توبۀ مؤمن حتماً پذیرفته می شود، و عفو الهی همراه با رحمت است. تحقیر شدن مؤمنان را جبران کنید.
6-باور به مهرورزی و رحمت خدا تأثیر فراوانی در ایجاد امید در بندگان دارد،و سبب می شود تا بندگان همواره خود را چون کودکی در دامان مهر و محبت خداوند ببینند.
📚 تفسیر نور، ج2، ص 469، نورالثقلین، ج 2، ص 78
☀️ سوره انعام، آیه 54 ☀️
#رحمت #مهرورزی #آیه #قرآن
hawzah.net/fa/telegram/View/8077
👇فایل تلاوت آیه👇
@hawzah_net
🌹 حیرت و غیبت🌹
💠 اصبغ بن نباته می گوید:
🍃 روزی به حضور امیر المؤمنین علیه السّلام شرفیاب شدم، حضرت در فکر فرورفته و زمین را با تکه چوبی می کاوید. عرض کردم: یا امیر المؤمنین! می بینم که در فکر فرورفته و زمین را بررسی می کنید آیا رغبتی به آن یافته اید؟»
فرمود: نه، قسم به خدا! هیچ رغبتی به آن و به دنیا حتّی برای یک روز نداشته و ندارم. به مولودی فکر می کنم که یازده پشت بعد از نسل من آشکار خواهد شد، و نامش مهدی است، و زمین را بعد از آن که از ظلم وجور انباشته شده باشد پر از عدل وداد می کند. امر او اعجاب انگیز است، و مدتها غیبت خواهد نمود، به همین دلیل گروهی درباره او به گمراهی می روند و عدّه ای دیگر هدایت می یابند.
🍃 عرض کردم: یا امیر المؤمنین! آیا واقعا این اتفاق روی خواهد داد؟
حضرت علیه السّلام فرمود: آری! همان گونه که او خلق شده، این اتفاق هم روی خواهد داد، تو چه می دانی ای اصبغ! آنان برگزیدگان این امّت و نیکان عترت طاهره اند.
🍃 عرض کردم: بعد از آن چه می شود؟
فرمود: خداوند هرچه بخواهد انجام می دهد، زیرا حق تعالی در هرچیزی، اراده و قصد و هدفی دارد.
hawzah.net/fa/goharenab/View/45360
📚داستانهایی از امام زمان(علیه السلام)، ص: 42
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
@hawzah_net
🚨حجتالاسلام قرائتی با حضور در درس خارج فقه رهبر انقلاب، از کمتوجهی به درس تفسیر قرآن گفت؛
@hawzah_net
🔴 نگاه متفاوت اسلامی و غربی به یک جمله: «عقیده آزاد است»
🔸در دموکراسیها مسئله عقیده و فکر را اصلاً به کلی از متن زندگی و از رکن زندگی خارج کردند و به صورت یک امر فردی و شخصی درآوردند. خیلی اسم خوبی هم گذاشتهاند: «عقیده آزاد است»!
🔹این «عقیده آزاد است» به مفهومی که اینها میخواهند بگویند، یعنی عقیده اساساً ارزشی ندارد؛ یک امر شخصی فانتزی است. یک کسی به این دل بسته و خوش است که میخواهد گاو بپرستد و تو خوش هستی به این که خدا را بپرستی. هیچ فرقی نمیکند. همان طور یک نفر خورش قرمه سبزی دوست دارد و دیگری خورش قیمه.
🔸ما اگر میگوییم عقیده آزاد است، به این دلیل است که عقیده را جبری نمیشود به مردم تحمیل کرد؛ چون عقیده انتخاب است؛ فرد باید با فکرش به یک اعتقاد برسد و بعد هم به آن، گرایش و ایمان پیدا کند.
🔹اگر میشد عقیده را هم به زور به کسی بدهند، میگفتیم عقیده هم باید اجباری باشد. مگر بهداشت و تعلیمات اجباری چه گونه است؟ چرا آنها که این همه روی دموکراسی تأکید میکنند، در مسئله تعلیمات اجباری هرگز یک ذره هم تردید به خودشان راه نمیدهند. اگر به آنها بگویید چرا آزادیاش را سلب میکنید، پاسخ میدهند آزادیاش را برای خیر و مصلحت خودش سلب میکنیم.
🔸از نظر ما این که عقیده باید آزاد باشد، نه به دلیل این است که عقیده یک امر شخصی فردی است و ارزشی ندارد -که آنها اصلاً مبنای فکرشان این است - بلکه به این دلیل است که عقیده «اجبار بردار» نیست، مانند ملکات فاضله. هیچ کس را با کتک نمیشود «امین» کرد. میشود با کتک جلوی دزدی را گرفت، یعنی آدمی که خٌلقاً دزد است، از ترس دزدی نکند؛ اما نمیشود با کتک، کاری کرد که ملکه امانت در او پیدا بشود.
📝 استاد مطهری، مقدمهای بر حکومت اسلامی، ص۱۰۲-۱۰۰ (با تلخیص)
@hawzah_net
🌺 اعراض از لغو و بیهودگی 🌺
🌸🍃 قدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ. .. وَالَّذِینَ هُمْ عَنِ الَّلغْوِ مُعْرِضُونَ🍃🌸
براستی که مؤمنان رستگار شدند. .. و کسانی که آنان از (کار و سخن) بیهوده روی گردانند
💠 نکته ها و اشاره ها 💠
1.«افلَح» در اصل به معنای «شکافتن و بریدن» است، سپس به هر نوع پیروزی و رسیدن به مقصد و خوش بختی گفته شده است.
آری؛ مؤمنان همه ی موانع خوش بختی را از سر راه بر می دارند و راه خود را به سوی مقصد می شکافند و به سوی پیروزی پیش می روند.
2.مؤمنان در دنیا و آخرت پیروز و رستگارند و رستگاری مادی و معنوی در انتظار آنان است و اصولًا رستگاری و پیروزی واقعی جز در سایه ی ایمان تحقق نمی یابد؛ چراکه پیروزی دنیوی در آزادی، سربلندی، عزّت و بی نیازی است و سعادت اخروی در جوار رحمت پروردگار و بهشت برین و باعزّت و در کنار دوستان شایسته است که این امور جز با ایمان امکان پذیر نیست.
3.«لَغْو» شامل هر گفتار، عمل و فکری می شود که فایده ی قابل ملاحظه ای نداشته باشد؛ یعنی مؤمنان در تمام اعمال و گفتار و افکار خود
هدفی را دنبال می کنند و کارها و سخنان آنها سازنده و مفید است و از کارها و سخنان غیر مفید و اندیشه های باطل و گناهان دوری می کنند.
4.مؤمنان نه تنها کارها، سخنان و افکار لغو ندارند بلکه از آن روی گردانند و بدان توجه نمی کنند.
💠 آموزه ها و پیام ها 💠
1.اگر می خواهید به رستگاری و خوش بختی نایل شوید، مؤمن باشید و صفات عالی آنها را کسب کنید.
☀️سوره مؤمنون، آیات 1 و 3☀️
📚 تفسیر قرآن مهر، جلد چهاردهم، صفحه 29
#لغو #بیهودگی
hawzah.net/fa/goharenab/View/16234
👇فایل تلاوت آیه👇
@hawzah_net
💐 طبیب درد بی درمان!
محمّد بن یوسف می گوید:
🍃 به بیماری کورک- نوعی زخم چرکین- مبتلا شدم. پزشکان مرا معاینه کردند و برای درمان، پول زیادی هزینه کردم، امّا بهبودی حاصل نشد.
🍃نامه ای به محضر مبارک امام زمان علیه السّلام نوشتم و از حضرتش التماس دعا نمودم.
امام علیه السّلام مرقوم فرمود:
💠 «البسک اللّه العافیة و جعلک معنا فی الدنیا و الآخرة».
💠 «خدا تو را لباس عافیت بپوشاند، و تو را در دنیا و آخرت با ما قرار دهد».
🍃 هنوز یک هفته نگذشته بود که محل زخم بهبود یافت. در این هنگام، پزشکی از دوستان مان را فراخواندم، و محل زخم را به او نشان دادم.
🍃 گفت: ما برای این زخم دارویی نمی شناسیم. بهبودی آن تنها از ناحیه حق تعالی بوده است.
hawzah.net/fa/goharenab/View/47839
📚 ارشاد، حسن؛ داستانهایی از امام زمان(علیه السلام)، ص:68
@hawzah_net
💠🌺💠 توصیه حضرت امام رضا (علیه السلام) برای روزهای پایانی ماه #شعبان :
خدایا اگر در آن قسمت از ماه شعبان که گذشته ما را نیامرزیده اى در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرزمان.
.