#مزاج_گوشت ها
✅ شتر: گرم و خشک
✅ گاو: سرد و خشک
✅ گوساله: سرد و تر
✅ گوسفند: گرم و تر
✅ بز: سرد و خشک
✅ مرغ محلی: گرم و تر
✅ خروس: گرم و خشک
✅ جوجه مرغ: گرم وتر
✅ ماهی: سرد و تر
✅ میگو: گرم و تر
✅ اردک: گرم و خشک
✅ غاز: گرم و تر
✅ بوقلمون: گرم و تر
✅ کبک: گرم و تر
✅ بلدرچین: گرم و خشک
✅ قرقاول: گرم وتر
✅ سار: گرم و تر
✅ گنجشک: گرم و خشک
✅ کبوتر: گرم و خشک
✅ آهو: گرم و خشک
✅ سیرابی: سرد و خشک
✅ قلوه: سرد و خشک
✅ جگر سفید: گرم و تر
✅ جگر سیاه: گرم و تر
✅ پاچه: گرم و تر
👈👈 مزاج ادویه جات
✅ آویشن: گرم و خشک
✅ اکلیل کوهی: گرم و خشک
✅ بادیان رومی(رازیانه): گرم و خشک
✅ برگ_بو: گرم و خشک
✅ پونه کوهی: گرم و خشک
✅ جوز هندی: گرم و خشک
✅ خردل: گرم و خیلی خشک
✅ دارچین: گرم و خشک
✅ فلفل قرمز: خیلی گرم و خشک
✅ زردچوبه: گرم و خشک
✅ زعفران: گرم و خشک
✅ زنجبیل: خیلی گرم و خشک
✅ زنیان: گرم و خشک
✅ زیره سبز: خیلی گرم و خشک
✅ زیره_سیاه: خیلی گرم و خشک
✅فلفل سیاه: خیلی گرم وخشک
✅سماق: سرد و خشک
✅ هل: گرم و خیلی خشک
✅میخک: خیلی گرم و خشک
✅ گلپر: گرم و خشک
✅ سیاهدانه: گرم و خشک
✅ انیسون: گرم و خشک
✅ گلرنگ: گرم وخشک
👈👈 مزاج میوه جات
✅ سیب: گرم و تر
✅ انار: سرد و تر
✅ به: معتدل
✅ گیلاس: گرم و تر
✅ آلبالو: سرد و خشک
✅ آلو: سرد و تر
✅ زردآلو: سرد و تر
✅ گوجه سبز: سرد و خشک
✅ آلو_سیاه: سرد و تر
✅ آلوقطره_طلا: سرد و خشک
✅ ازگیل: سرد و خشک
✅ انجیر: گرم و تر
✅ زیتون: گرم و خشک
✅ زالزالک: سرد و خشک
✅ انگور: گرم و تر
✅ گلابی: گرم و تر
✅ شفتالو: سرد و تر
✅ موز: گرم و خشک
✅ آناناس: گرم و تر
✅ انبه: گرم و خشک
✅ شلیل: سرد و تر
✅ هلو: سرد و تر
✅ خرما: گرم و تر
✅ نارگیل....گرم وخشک
👈 مزاج صيفي جات
✅ خربزه: گرم و تر
✅ هندوانه: سرد و تر
✅ طالبی: گرم و تر
✅ گرمک: سرد و تر
✅ دستنبو: گرم و تر
✅ خیار: سرد و تر
✅ کدوحلوایی: گرم و تر
✅ گوجه فرنگی: سرد و تر
✅ فلفل_دلمه ای: گرم و خشک
✅ فلفل_سبز: گرم و خشک
✅ کدو خورشتی: سرد و تر
✅ بادنجان: گرم و خشک
👈👈 مزاج بذرهای ملین
✅ قدومه شیرازی: گرم و تر
✅ تخم_مرو: سرد و تر
✅ خاکشیر: گرم و تر
✅ بارهنگ: سرد و خشک
✅ سرشیر: سرد و تر
✅ اسفرزه: سرد و تر
✅ فرنجمشک: گرم و خشک
✅ تخم_شربتی: گرم و تر
✅ بالنگو: گرم و تر
✅ تخم_ریحان: گرم و تر
👈👈 مزاج سبزیجات
✅ تره: خیلی گرم و کمی خشک
✅ کلم_برگ: گرم و خشک
✅ گل کلم: گرم و خشک
✅ ریحان: کمی گرم و خشک
✅ جعفری: خیلی گرم و خشک
✅ شنبلیله: گرم و خشک
✅ گشنیز: سرد و خشک
✅ ریواس: سرد و کمی خشک
✅ مارچوبه: گرم و تر
✅ قارچ: سرد و تر
✅ لوبیاسبز: سرد و تر
✅ خرفه: خیلی سرد
✅ تربچه: گرم و خشک
✅ پیازچه: گرم و خشک
✅ نعناع: نسبتا گرم و خشک
✅ ترخون: خیلی گرم و خشک
✅ مرزه: نسبتا گرم و خشک
✅ پونه: گرم و خشک
✅ شاهی: گرم و نسبتا خشک
✅ شوید: گرم و خشک
✅ اسفناج: کمی سرد و تر
✅ کرفس: گرم وخشک
❔❕ مزاج ریشه ها
✅ شلغم: گرم و تر
✅ ترب_سیاه: گرم و خشک
✅ترب_سفید: گرم و خشک
✅پیاز: گرم و خشک
✅سیر: گرم و خشک
✅سیب_زمینی: سرد و تر
✅سیب زمینی ترشی: کمی گرم و تر
✅هویج فرنگی: گرم و تر
✅زردک: گرم و تر
✅کلم قمری: گرم و تر
✅موسیر: گرم و خشک
✅چغندر: معتدل و کمی گرم
👈👈 مزاج مغزهای گیاهی
✅ بادام_هندی: گرم و خشک
✅ گردو: گرم و خشک
✅ بادام_درختی: کمی گرم و تر
✅ پسته: گرم و خشک
✅ بادام_زمینی: گرم و تر
✅ بادام_کوهی:گرم و خشک
✅ کنجد: گرم و تر
✅ شاهدانه: گرم و خشک
✅ تخمه_آفتابگردان: گرم و تر
✅ تخمه_کدو: سرد و تر
✅ تخمه_هندوانه: سرد و تر
✅ تخمه_خربزه: گرم و تر
✅ چلغوز: خیلی گرم وخیلی خشک
👈👈 مزاج حبوبات وغلات
✅ نخود: گرم و خشک
✅ لوبیاسفید: کمی گرم و تر
✅ لوبیاچیتی: گرم و تر
✅ لوبیاقرمز: گرم و تر
✅ لوبیاچشم_بلبلی:کمی گرم و تر
✅ عدس: سرد و خشک
✅ دال_عدس: گرم و خشک
✅ گندم: گرم و تر
✅ جو: سرد و تر
✅ جودوسر: مع
تدل
✅ ماش:سرد و خشک
✅ لپه: گرم و خشک
✅ برنج: سرد و خشک
👈👈 مزاج لبنیات
✅ ماست: سرد و تر
✅ شیر: کمی سرد و تر
✅ کره: سرد و تر
✅ دوغ: خیلی سرد و تر
✅ سرشیر:.سرد و تر
✅ خامه: سرد و تر
✅ پنیر:سرد وخشک
♻️ @hayatt_ir
هدایت شده از سلام شاپ (حیات)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☘مسواک اراک و طرز استفاده از آن
آیت الله تبریزیان پدر طب اسلامی
@hayat_shop
🔆💠🔅💠﷽💠🔅
💠🔅💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅
🔅
✅انواع خواب در طب اسلامی💤
1⃣خواب غفلت : خوابيدن در مجلس پند و يادآوري است.
2⃣خواب بدبختي : خوابيدن در وقت نماز است.
3⃣خواب لعنت (فيلوله ) : خواب بعد از طلوع آفتاب است كه انسان را كسل مي كند .
4⃣خواب عذاب (عيلوله ) : خواب بينالطلوعين ؛ از فجر (نماز صبح) تا طلوع آفتاب كه مذموم و بد مي باشد. در روايات از خوابيدن قبل از طلوع آفتاب، بسيار نهي شده و مکروه است .
✍حضرت صادق (علیه السلام ) : خواب بامداد شوم است و روزی را منع می کند و رنگ را زرد می کند و صورت را زشت می کند ... و بدرستی که خداوند روزی را ما بین طلوع صبح تا طلوع آفتاب قسمت می نماید ... و مرغ بریان و ترنجبین بر بنی اسرائیل در این وقت نازل می شد، هر که در این وقت خواب بود، بهره او نازل نمی شد .
5⃣خواب راحت (قيلوله ) : خواب قبل از ظهر تا ظهر و بعد از نماز ظهر تا عصر است، كه مستحب است و در آن وقت اگر كسي خوابي ببيند دروغ نمي شود. و اين خواب رفع كننده كسالت و هضم كننده غذا است.خواب قیلوله نعمت است و نیکو یاوری است بر بیداری و عبادت شب و درمان ضعف حافظه
6⃣خواب رخصت :(خوابي كه اجازه داده شده) خوابيدن بعد از نماز عشا است.
7⃣خواب حسرت : خوابيدن در شب جمعه است.
8⃣خواب حيلوله : خواب بعد از ظهر يا خواب وقت ظهر است ،چون اين خواب حايل و فاصل بين ظهر و نماز (ظهر) است، حيلوله گويند. و چون تأخير نماز از اول وقت ناپسند است، خوابيدن در اين وقت خوب نيست.
9⃣خواب غيلوله : خواب آخر روز است كه موجب بيماري است.خواب بعد از عصرمکروه است. چنانكه از امیر المومنین (علیه السلام) روایت است خوابيدن بين الطلوعين و بين العشائين (بين نماز مغرب و عشاء) موجب پریشانی و فقر می شود.
📚حلیه المتقین
☜【فروشگاه حیات】
🔅@shop_hayatt
💠🔅
🔅💠🔅
💠🔅💠🔅
🔆💠🔅💠🔅💠🔅
✅خواص خوردن بیست و یک دانه مویز
✍مولا و آقای ما حضرت امام علی صلوات الله علیه فرمود: هر کس در ابتدای روز، بیست و یک مویزِ سرخ بخورد، خداوند هر بیماری و ناتندرستی ای را از او دور می کند.
📚 بحار الأنوار، ج ۶۶، ص ۱۵۳
مولا و آقای ما حضرت امام علی صلوات الله علیه فرمود: خوردن بیست و یک مویزِ سرخ در هر صبح در حالت ناشتا، همه بیماری ها را دور می کند، مگر بیماری مرگ را.
📚 بحار الأنوار، ج ۶۶، ص ۱۵۲،
مولا و آقای ما حضرت امام صادق صلوات الله علیه فرمود: هر کس به خوردن بیست و یک مویزِ سرخ عادت کند، به بیماری ای جز بیماری مرگ، مبتلا نمی شود.
📚 بحار الأنوار، ج ۶۶، ص ۱۵۱
♻️ @hayatt_ir
💠 مزایای دیگ های سنگی
💫 مهمترین مزایا این است که امام رئوف امام رضا علیه السلام دعا فرمودند و از خدا برای غذاهای که در مردم در این ظروف سنگی قرار می دهند برکت خواستند
💫 لذا معنویت و برکت این ظرف ها حتی اگر بظاهر مزیتی هم نداشته باشند مسلم است.
چند مزیت این ظروف:
1️⃣ سلامتی بدن
دیگ های سنگی سالم ترین ظروف هستند
چون انسان از خاک است اگر ظرف از سنگ و خاک سفالی باشد سنخیت دارد و آرامش دهنده است لذا بهترین ظرف غذا ظروف سفالی و #ظروف_سنگی است
اما زودپزها و نیز ظروف تفلن سرطان آور است همچنین ظروف آلومینیومی
2️⃣ صرفه جویی در سوخت
غذا در این دیگ سنگی ها با کمترین حرارت به بهترین نحوی پخته می شود
3️⃣ گوارا بودن غذا
طعم و مزه غذای پخته شده در ظروف سنگی قابل مقایسه با سایر ظروف نیست و غذای طبخ شده در این ظروف بسیار خوش مزه و خوش طعم است
4️⃣ سرعت پخت
این دیگ ها مانند دیگ زود پز و البته بدون خطرات و بدون ضررهای آن در کوتاه مدتی غذا را می پزد، هر نوع گوشتی داخل این دیگ سنگی ها با حرارت ملایم دو ساعت خوب می پزد
6️⃣ نسوختن غذا
بخاطر نیاز به حرارت کم و نیز سنگی بودن و در نتیجه داغ نشدن زیاد غذا کمتر می سوزد و در صورت تمام شدن آب غذا مقدار سوختگی غذا کمتر می شود
7️⃣ صرفه جویی در مواد شوینده
دیگ های سنگی بسیار راحت و حتی بدون مواد شوینده و حتی با آب ولرم و سرد به راحتی شسته می شوند، فرمود خداوندا زندگى را بر گروهى که بیشتر ظروف آنان سفال است مبارک گردان .
♻️ @hayatt_ir
🍇موثر های کم خونی در تغذیه🍇
#سلامت_محور
مخلوط سه شیره 👈انگور خرما توت
صبحانه 👈 شیر عسل _ شیر خرما
مربای بهارنارنج 😋
مربای به😋
🍃ترکیب عرق بیدمشک و گلاب روزی یک استکان
🍃پرهیز نوشیدن چای سیاه
♻️ @hayatt_ir
✅ مجموعه حیات برگزار میکند :
🔺 اولین دوره از سلسله کارگاه های حفظ الصحه و شخصیت شناسی بر اساس طبایع ( مزاج شناسی مقدماتی)
🔻 دوره شامل سبک زندگی سالم بر اساس مبانی طب ایرانی اسلامی
🔻 بررسی طبع و مزاج و تیپ های شخصیتی بر اساس طبایع چندگانه
📆 زمان برگزاری دوره :
📌جمعه ۹۸/۱۲/۲
⏰ ساعت ۱۰ صبح الی ۱۵ عصر
🖌 برای ثبت نام با شماره های زیر تماس حاصل نمایید 👇👇👇
☎️ ۳۳۳۶۳۷۳۲_ ۳۳۳۶۳۸۲۰
آیدی منشی حیات :
@Amozesh_hayatt
♻️ @hayatt_ir
🔴نگه داشتن ادرار
✍ نگه داشتن ادرار یا حبس بول موجب امراض کلیوی و مثانه می شود. برای پیشگیری از این امراض باید انسان خود را به دستشویی عرضه کند. حتی اگر در بدترین شرایط باشد.
پیامبر اسلام اجازه ندادند بچه ای که در حال ادرار در آغوش ایشان بود را دور کنند. در مواقع خاص هم توصیه شده است؛ مثل قبل خواب و قبل نزدیکی.
✅امام رضا علیه السلام فرمودند:
《مَن أرادَ ألاّ يَشتَكِيَ مَثانَتَهُ، فَلا يَحبِسِ البَولَ ولَو عَلى ظَهرِ دابَّتِهِ.》هر كس می خواهد مثانه اش به عارضه ای گرفتار نشود، ادرار خود را نگه ندارد؛ حتّی اگر كه بر پشت مَركب خویش نشسته باشد.
📚 طبّ الإمام الرضا علیه السلام، ص ۳۵
📚 بحار الأنوار، ج ۶۲، ص ۳۲۳
📚 دانش نامه احادیث
♻️ @hayatt_ir