🔴 وضعیت تاریک و شوم اقتصاد جهانی
🔻 «شوم و تاریک»، عبارتی است که نشریه اکونومیست برای توصیف وضعیت رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۰ استفاده میکند؛ وضعیتی محنتبار که تمام کشورهای جهان را درگیر کرده است.
🔹تا پیش از شیوع ویروس کرونا، نشانههایی از پایان جنگ تجاری چین و آمریکا وجود داشت. صندوق بینالمللی پول گزارش داده بود که در صورت حل تنشهای سیاسی، اقتصاد وضعیت خوبی پیشرو خواهد داشت. اما حالا، همهچیز زیر سایه همهگیری کرونا قرار گرفته است.
🔹پیشبینی اکونومیست نشان میدهد که حتی در بهترین حالت، همه نسبت به رشد اقتصادی بدبین هستند. در حد بالا، رشد اقتصادی در تمام جهان نزدیک به صفر خواهد بود.
🔹اما در حد پایین؛ منطقه یورو رشد منفی ۹ درصد، انگلستان منفی ۸ درصد، ایالات متحده آمریکا منفی ۷.۵ درصد و ژاپن، منفی ۴.۵ درصد خواهند داشت.
🔹جالب آنکه چین که منشا ویروس کرونا بود، در بهترین شرایط نسبت به دیگران قرار دارد. رشد اقتصادی چین در سناریوی بد، منفی ۳ درصد خواهد بود، در سناریوی متوسط ۳ درصد و در بهترین حالت، ۶ درصد رشد خواهد کرد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔰✅آیا را بازگشتی برای جامعه بشری باقی مانده است تا گذشته خودش را جبران کند؟
[سوره الأعراف (7): آيه 23]
قالا رَبَّنا ظَلَمْنا أَنْفُسَنا وَ إِنْ لَمْ تَغْفِرْ لَنا وَ تَرْحَمْنا لَنَكُونَنَّ مِنَ الْخاسِرِينَ (23)
(آدم و حوّا) گفتند: پروردگارا! ما بر خويشتن ستم كرديم و اگر ما را نبخشايى و رحم نكنى، قطعاً از زيانكاران خواهيم بود.
✅در صحنه پرغوغاى زندگى اين جهان، انسانى كه از نيروى" خرد" و" غرائز سركش" تركيب شده، و هر كدام او را به سويى مىكشد، در برابر مدعيان دروغين كه سوابق سوء آنها همچون شيطان روشن است قرار دارد و آنها سعى دارند با وسوسههاى مداوم خود، پرده بر روى عقل و خرد او بيفكنند، و او را به اميد آب به دنبال سراب در بيابان زندگى سرگردان سازند.
تسليم شدن در برابر وسوسههاى آنها، نخستين نتيجهاش فرو ريختن لباس تقوا از اندام آدمى و آشكار شدن زشتىهاى او است.
در اين موقع باز نيروى عقل مىتواند به كمك او بشتابد، و به زودى به فكر جبران بيفتد، و او را به درگاه خدا بفرستد تا با شجاعت و صراحت، به گناه خويش اعتراف كند، اعترافى سازنده و آگاهانه كه نقطه عطفى در زندگى او محسوب شود.
❇️در اين هنگام بار ديگر دست رحمت الهى به سوى او دراز مىگردد و او را از سقوط هميشگى رهايى مىبخشد اگر چه كم و بيش، گرفتار آثار تلخ وضعى گناه خود خواهد بود، ولى اين ماجرا درس عبرتى براى او خواهد شد، و ميتواند از اين شكست پايههاى پيروزى زندگى آينده خود را محكم كند و از اين زيان سود سرشارى در آينده ببرد.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🔸 راه اندازی پلاسما درمانی برای مداوای بیماران کرونایی در ۶ استان
سرپرست طرح پلاسما درمانی:
🔹در تلاش هستیم این روش درمانی را گسترش دهیم و در مرحله بعدی استان های دیگری وارد اجرای این طرح می شوند.
🔹️ تاکنون ۳۰۰ نفر پلاسما اهدا کرده اند و حتی برای یک مورد این افراد مشکل به وجود نیامده است.
🔹پلاسما درمانی سبب کاهش ۴۰ درصدی بیماران بدحال کرونایی شد.
🚩سازمان جهانی بهداشت: قدرت کشندگی ویروس کرونا ۱۰ برابر بیشتر از آنفلوآنزا N۱H۱
🔹طبق گفته سازمان جهانی بهداشت، کشندگی ویروس کرونا ۱۰ برابر بیشتر از آنفلوآنزای خوکی است که در سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ شایع بود.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
9.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺وقتی رهبر معظم انقلاب مدام ایراد مترجم را گوشزد میکند ☝️
1️⃣ کسی که این چنین بر زبان عربی تسلط دارد، اصرار دارد با زبان فارسی سخن بگوید تا هویت ایرانی مملکتش را در چشم دنیا بزرگ بدارد.
2️⃣ نحوه برخورد با اشتباهات و کاستی های مترجم را ببینید که چه متانت و حوصله ای در این مرد بزرگ نهفته است.
3️⃣ روش تصحیح خطاها را ببینید که ذره ای شماتت و تحقیر در آن نیست و نهایت ادب و عیب پوشانی را می رساند.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
بهترین عمل دینی در ماه شعبان چیست؟
🔹حال که به روزها و شبهای پایانی این ماه مبارک نزدیک میشویم، شایسته است بار دیگر نگاهی به توصیههای اهلبیت علیهمالسلام برای بهرهمندی هرچه بیشتر از معنویت این ماه کنیم؛ امام صادق علیهالسلام در جواب کسی که پرسیده بود: چه عملی در ماه شعبان برتر است، فرمود: صدقه و استغفار «ما أفضَلُ ما یُفعَلُ فیهِ (شَعبانَ)، الصَّدَقَةُ و الإستِغفارُ.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🌸 آیت الکرسی 🌸
🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸
🍃🌸اللّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَهٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأَرْضِ🌸🍃
🍃🌸من ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ🌸🍃
🍃🌸منْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ یَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ🌸🍃
🍃🌸لاَ إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ قَد تَّبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَیُؤْمِن بِاللّهِ🌸🍃
🍃🌸فقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَهِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ🌸🍃
🍃🌸اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّوُرِ وَالَّذِینَ کَفَرُواْ🌸🍃
🍃🌸أوْلِیَآؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُونَ🌸🍃
🍃🌸الّلهُمَّ صَلِّ عَلے مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم🌸🍃
🔴 کرونا و تقویت #دولت_ملت ها در برابر جهانی سازی
🔹سالهاست که نظریه جهانی سازی در مراکز فکری و علمی بحث می شود که نتیجه آن تضعیف حاکمیت «دولت - ملت» هاست.
🔸یونان باستان متشکل از دولت شهرهایی بود که به صورت مستقل حکومت می کردند. دولت شهرها، با رأی مردم اداره می شد. البته زنان، کودکان، برده ها و غیربومی ها شهروند درجه دو محسوب می شده و حق رأی نداشتند.
🔹تشکیل حکومت ها و امپراطوری های مختلف در طول تاریخ به روند سنتی ادامه داشت. حکومت های پراکنده که زمین و جغرافیای حکمرانی خود را معمولاً با قدرت نظامی نگه داشته بودند. در هر قلمرو تعدادی حکومت کوچک که همه تحت قیمومیت یک حکومت مرکزی بوده اند تشکیل می شد. نوع حکومت ها هم خلاصه می شد در: حکومت های موروثی، سلطنتی، دیکتاتوری، خلافت و دینی.
🔸مفهوم «دولت - ملت» از سقوط کلیسای مسیحیت به این طرف شکل گرفت. «دولت ملی» یعنی یک دستگاه سیاسی در قلمروی ارضی معینی دارای حق حاکمیت است و میتواند این حق را با قدرت نظامی پشتیبانی کند. در این نوع دولت، جمعیت کشور شهروند محسوب میشوند. گیدنز: ۱۳۸۴، ص ۳۴۱
🔹شاید بتوان گفت "چزاره بورجیا" شاهزاده حاکم واتیکان اولین فردی بود که دولت ملی را پیاده کرد. یکی از دلایل علاقه نیکولو ماکیاولی به بورجیا در اوایل قرن 16 میلادی همین ساختاری بود که بورجیا بنا نهاد.
🔸بدین ترتیب پیمان وستفالی، پس از پایان جنگهای سی ساله مذهبی در قرن 16 اروپا (۱۶۱۸–۱۶۴۸) فی مابین کشورهای اروپایی منعقد شد و برای اولین بار در تاریخ، حق حکمرانی کشورها(دولت ها) بر یک جغرافیای مشخص به رسمیت شناخته شد. ناسیونالیسم(ملی گرایی) حاصل شکل گیری دولت ملی بود.
🔹مفهوم دولت ملت ها در اروپا محصور نماند و به اقصاءنقاط جهان بالاخص شرق گسترش یافت. مدل حکمرانی در ایران و عثمانی و ... از مدل حاکمیت سنتی به «دولت ملت» تغییر پیدا کرد و عثمانی به چندین کشور تقسیم شد.
🔸با رشد ارتباطات بین المللی و پیشرفت رسانه ها در چند دهه اخیر، مفاهیمی چون «جهانی شدن» و «جهانی سازی» مطرح شد و اندیشمندان زیادی مدعی شدند مفهوم «دولت ملت» کم کم از عرصه سیاسی رخت بر می بندد و همه قدرت ها ذیل قدرت های جهانی –هژمونی آمریکا- تعریف می شوند.
🔹تشکیل سازمان های سیاسی و اقتصادی با این هدف در غرب رسماً انجام شد و دولت آمریکا سرمایه گذاری های کلانی در این زمینه انجام داد. ساخت فیلم های هالیوودی با هزینه های بسیار بالا با این هدف و طرح نظریات به ظاهر علمی و نگارش هزاران جلد کتاب و مقاله و نرم افزار تنها بخشی از تلاش های دولت ایالات متحده است.
🔸وضع قوانینی برای کم کردن قدرت سیاسی دولت ها به بهانه قوانین بین المللی و دخالت در حاکمیت داخلی کشورها به شدت افزایش یافت. آمریکایی ها به شدت سعی کردند پروژه جهانی سازی خود را با کمرنگ کردن حقوق دولت ها پیش ببرند و از ظرفیت های سازمان های بین المللی برای حاکمیت ارزش ها و استانداردهای لیبرال دموکراسی آمریکایی بسیار استفاده کنند. بدین ترتیب روابط سیاسی و اقتصادی دولت ها، روابط بانکی، تجارت، صادرات، واردات، فوتبال، پزشکی، آموزش، حقوق زنان، حقوق کودکان و ... تحت تأثیر سیاست های کلان جهانی سازی آمریکا قرار گرفت.
🔹با این تعریف اگر روال به همینگونه پیش برود دولت ها هیچ حقی ندارند در سرزمینی که حاکم آن هستند سیاست های خود را پیش ببرند بلکه باید مجری سیاست ها و استانداردهای جهانی خواهند بود.
🔸ویروس #کرونا اما این روند را بهم ریخت. آمریکایی که ادعا می کرد نجات دهنده و سرور و رهبر جهان است در اولین قدم، ارتباطات جهانی خود را قطع و به امور داخلی خودش مشغول شد. دولت های غربی یک به یک محموله های ماسک و ضدعفونی و تجهیزات پزشکی سایر دولت ها را ربودند و عملاً دولت ها به این نتیجه رسیدند تنها خودشان باید به فکر مملکت خودشان باشند و حرف زدن از سازمان های جهانی و امید داشتن به دولت هایی چون آمریکا، سراب است.
🔹به نظر می رسد در پساکرونا دولت ها همه به فکر قوی کردن ساختار سیاسی و اقتصادی و اجتماعی خود بیافتند. دولت ها به این نتیجه رسیده اند که کماکان بهداشت و درمان و آموزش برعهده حاکمیت داخلی خواهد بود و واگذاری بهداشت و آموزش به استانداردهای دیگران به صلاح نخواهد بود.
🔸بازنگری در کوچک سازی دولت و بازگرداندن حق دولت در عرصه اقتصاد نیز مهم ترین دستاوردهای کرونا خواهد بود و کماکان تأمین 5 ارزش اساسیِ امنیت، عدالت، آزادی، نظم و رفاه برعهده دولت خواهد بود.
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71
🗞 صبح صادق را روزانه بخوانید 🗞
📎 شماره 946؛ چهارشنبه 27 فروردین 1398
✔️نظم نوین جهانی(سرمقاله)
✔️ مشتی که نمونه خروار است (صفحه دوم)
✔️ارتباط با خدا، حلال مشکلات (صفحه سوم)
✔️تغذیه در کرونا (صفحه آخر)
💥 تا پایان کرونا هر روز همراه شما با روزنامه صبح صادق
👇👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2371682335C112c6bdf71