🇮🇷💐
💐
✅ یک خبر، یک تحلیل(۱۸)
💢 موضوع: ضرورت اصلاح نگاه در دولت سیزدهم
🍃🌻🍃
🔻 تردیدی نیست که دو سیستم سیاسی و اقتصادی در تعامل گستردهای نسبت به یکدیگر به سر میبرند و نظریات معطوف به تقدم هرکدام بر دیگری، بر وجهی از تقلیلگرایی گرفتار آمده است. بااین وجود جناب روحانی و تیم اقتصادی ایشان یک نگاه خاصی به این رابطه داشت و معتقد بود که باید از اقتصاد به سیاست یارانه داد. از همین منظر توسعه سیاست خارجی را مقدم بر اقتصاد و حتی عدالت اجتماعی میدانست و دال مرکزی اندیشه خود را تقویت رابطه با غرب از کانال برجام قرار داد. دولت اعتدال بهتبع این موضوع از دریچه برجام به اقتصاد مینگریست. این نوع مواجه با اقتصاد سه تأثیر فراگیر دارد:
1⃣ اولین بازتاب این نوع نگاه به اقتصاد، شرطی شدن اقتصاد است. وقتی در دورههای مختلف، منتظر هستید تا تحولات سیاسی مختلف مثل برجام، کانال مالی اینستکس،FATF، انتخابات امریکا و ... وفق مراد شما پیش رود، قاعدتاً اقتصاد دچار تکانههای متعدد خواهد شد.
2⃣ وابستهسازی اقتصاد به سیاست و برجام و منتظر سرمایهگذاران خارجی ماندن باعث شد تا از توانمندیهای داخل غفلت گردد و یا اینکه نادیده گرفته شوند.
3⃣ آسیب دیگر شرطی شدن اقتصاد، افزایش ریسک سرمایهگذاری است. وقتی جناب روحانی به امید ریاست جمهوری بایدن و بازگشت دولت امریکا به برجام، وعده دلار ۱۵ هزارتومانی میدهد، چرا سرمایهگذار بیاید و بر اساس دلار ۲۵ هزارتومانی (مثلاً در بورس) سرمایهگذاری کند. درواقع در چنین شرایطی بنگاههای تولیدی و بخش خصوصی سرمایهگذار دچار انتظارات موهومی نسبت به آینده میشوند و قدرت تصمیمگیری را از دست میدهند.
4⃣ از سوی دیگر وقتی پیام (وعده) بهبود اقتصاد از مسیر مذاکره و سیاست مخابره میشود، درواقع ناخواسته قدرت چانهزنی در میز مذاکره نیز از دست میرود. لذا تحریم کننده در اعمال تحریمهای خود مصرتر میشود و بر تداوم و تقویت تحریمها تکیه میکند تا در میز دیپلماسی امتیازهای بیشتری از حریف بگیرد.
👈 نکته راهبردی
خطیرترین مأموریت اقتصادی دولت سیزدهم که بر اساس قانون از دیروز کار خود را آغاز کرد، میبایست اصلاح رابطه اقتصاد و سیاست باشد؛ اینکه نگاه تکبعدی به هرکدام از دو سیستم اقتصاد و سیاست نباید داشت؛ چون منجر به ضایع شدن فرصتها میشود. زیربنای هر برنامهای برای رفع مشکلات اقتصادی، باید بر روی توانمندیهای داخلی و حضور مردم قرار گیرد. به عبارتی باید نقطه ثقل اقتصاد از برجام خارج شود؛ البته این به معنای نادیده گرفتن مذاکره و رفع تحریمها نیست.
✍علی محمدی
#یک_خبر_یک_تحلیل
#روشنگری
#ثامن
https://rubika.ir/Lorestan_basirat1400
✅ ایران و خاک طلای آفریقا
🔹 طی دو سه روز گذشته ده ها دیدار مابین رئیس جمهور جدید ایران سید ابراهیم رئیسی و رهبران سیاسی کشورهای مختلف برگزار گردید. یکی از راهبردی ترین دیدار ها دیدار آقای رئیسی با رئیس مجلس ملی گینه بیسائو بود که طی آن بر اولویت توسعه روابط با قاره آفریقا در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، و نیز بر جدیت دولت جدید در فعال سازی تمام ظرفیت های همکاری با کشورهای آفریقایی تاکید شد. به همین مناسبت نکاتی چند در تحلیل دیدار فوق قابل ذکر اند:
1⃣ در دیدار فوق بر خلاف بسیاری از دیدارها، به جای تاکید بر توسعه روابط بر کشور میهمان، بر توسعه روابط با بستر کلی تری یعنی یک قاره راهبردی، (آفریقا) شد و این به معنای نگاه سیستمی و همه جانبه دولت جدید به جغرافیای قاره آفریقاست
2⃣ قاره آفریقا محل حضور قدرت های غربی و آسیایی از جمله فرانسه و چین و در واقع دومین منطقه راهبردی پس از منطقه خلیج فارس از حیث حضور واعمال نفوذ سیاسی و نظامی قدرت هاست
3⃣ آفریقا دارای مناطق حساسی چون شمال آفریقا، کرانه دریای سرخ (خاصه تنگه باب المندب) و شاخ آفریقا می باشد که سالهاست در چنبره قدرت های آسیایی و غربی قرار دارد و حضور مستمر و تعیین کننده ایران در آن، نه تنها لازم بلکه مظهر تاثیرگزاری نظامی و سیاسی ایران در مناطق راهبردی فوق الذکر و تغییر موازنه قدرت در برابر ابرقدرت هاست
4⃣ حضور ایران در آفریقا ناشی از فعال شدن ظرفیت های همکاری ایران با کشورهای این قاره ، بازوی سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در این منطقه که پس از عضویت آن در اتحادیه آفریقا تقویت شده است، محدود خواهد ساخت.
5⃣ توسعه همکاریها با آفریقا، بستر همکاری ها با متحدین راهبردی حاضر در این قاره از جمله چین را عمیقا گسترش خواهد داد که نتیجه آن بلاشک ارتقاء سطح همکاری های امنیتی و تجاری با کشورهای یادشده در میان مدت، در این قاره و در بلند مدت، در سطح بین المللی خواهد بود.
6⃣ فعال سازی ظرفیت های همکاری با تمامی کشورهای آفریقایی به معنای حقیقی کلمه، توسعه روابط ویژه با متحدین آفریقایی خاصه کنیا و تانزانیا را تقویت خواهد کرد که همین مساله در توسعه قلمرو نفوذ گفتمان انقلاب اسلامی و نیز توسعه جغرافیایی جبهه مقاومت در سطح منطقه ای و فرامنطقه ای در بلند مدت موثر خواهد بود.
https://rubika.ir/Lorestan_basirat1400
🇮🇷💐
💐
✅ #یادداشت
💢موضوع: امیدآفرینی، برنامهمحوری و مدیریت جهادی!
✍️ فتحالله پریشان
🍃🌻🍃
#روشنگری
#ثامن
https://rubika.ir/Lorestan_basirat1400
4337264983.mp3
2.59M
🇮🇷💐
💐
📢 #صدای_ثامن (۱)
✅ موضوع: حواشی برخی از رسانههای اصلاحطلب در مورد کابینه دولت سیزدهم
🍃🌻🍃
🎙 کارشناس: دکتر قاسم حبیب زاده
#روشنگری
#ثامن
@hedayatt98
🇮🇷💐
💐
✅ #بسته_خبری
1⃣ "موتگی" وزیر خارجه ژاپن اواسط ماه جاری میلادی با همتای ایرانی خود در تهران دیدار میکند و درباره مسائلی نظیر موضوع هستهای ایران با مقامات دولت رئیسی دیدار و رایزنی خواهد کرد.
2⃣ معاون تحقیقات وزیر بهداشت: علائمی مانند آبریزش بینی، سر درد و بی اشتهایی به طور قطع باید به عنوان علامت ابتلا به سویه دلتای کرونا در نظر گرفته شود.
3⃣ آتش سوزی جنگل های ارسباران با مشارکت هواپیمای ایلوشین #سپاه مهار شد، اینستاگرام خبر آن را پیج های مختلف حذف کرد!!!
#روشنگری
#ثامن
https://rubika.ir/Lorestan_basirat1400
🇮🇷💐
💐
✅ #یادداشت
💢 موضوع: نسبت مشکلات با ظرفیتها
✍️ دکتر یدالله جوانی
🍃🌻🍃
#روشنگری
#ثامن
https://rubika.ir/Lorestan_basirat1400
🇮🇷💐
💐
✅ #استوری
🌀 موضوع: ۱۸ مرداد، روز بزرگداشت شهدای مدافع حرم
🍃🌻🍃
💢 اگر شهدای مدافع حرم نبودند...
#روشنگری
#ثامن
https://rubika.ir/Lorestan_basirat1400
🇮🇷💐
💐
✅ #یادداشت_کوتاه
💢 موضوع: فرق جریان انقلابی با غربگرا (لیبرال) ‼️
🍃🌻🍃
🔻انقلابیون- در کنار انتقاد سازنده- عصای دستِ دولتِ غربگرای روحانی بودند و نهادهای مردمی، نیروهای مسلح و بسیج، در بخشهای مختلف دستِ روحانی را گرفتند تا زمین نخورد. پروژههای مهم عمرانی- صنعتی و... توسط جریان انقلابی مثل قرارگاه خاتمالانبیاء آماده میشد و آقای روحانی فقط «#علی_برکت_الله» میگفت و افتتاح میکرد و بنام خود ثبت مینمود. این در حالیست که هنوز آقای رئیسی کابینه ای تشکیل نداده و تنها یک دفتر خالی تحویل گرفته، خیلی از لیبرالهای زبان بسته در عصر روحانی، زبان باز کرده و همه مشکلات فعلی را که ناشی از بی تدبیری دولت گذشته است؛ به دولت سیزدهم نسبت میدهند و او را تخریب می کنند‼️
✍️علی اکبر صیدی
#روشنگری
#بصیرت
#ثامن
https://rubika.ir/Lorestan_basirat1400