حفظ و مفـاهیمـ قـرآن کـریـمـ
🔰 #شناخت_اجمالی سوره #بینه 🔻سوره بَیِّنه یا لَم یَکُن یا قَیِّمه نودوهشتمین سوره و از سورههای مدنی
🔰 #شناخت_اجمالی سوره #تین
🔻سوره تین یا والتین و الزیتون نود و پنجمین سوره قرآن و نازل شده در مکه است. سوره تین با ۸ آیه در جزء سیام قرآن و در گروه سورههای مفصلات جای دارد. نامگذاری این سوره به تین (انجیر)، به دلیل قسم خوردن خداوند به آن در آیه اول است. محور اصلی سوره تین، تبیین مسئله قیامت و پاداش اُخرَوی است. در برخی روایات منظور از «و التین و الزیتون»، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) هستند. از آثار تلاوت سوره تین، سلامتی و یقین و پاداشی معادل پاداش روزه روایت شده است.
⏮ ادامه در پست بعد
@HefzeQuran
بسم الله الرحمن الرحیم
🔰 #شناخت_اجمالی سوره #تین
🔻سوره تین یا والتین و الزیتون نود و پنجمین سوره قرآن و نازل شده در مکه است. سوره تین با ۸ آیه در جزء سیام قرآن و در گروه سورههای مفصلات جای دارد. نامگذاری این سوره به تین (انجیر)، به دلیل قسم خوردن خداوند به آن در آیه اول است. محور اصلی سوره تین، تبیین مسئله قیامت و پاداش اُخرَوی است. در برخی روایات منظور از «و التین و الزیتون»، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) هستند. از آثار تلاوت سوره تین، سلامتی و یقین و پاداشی معادل پاداش روزه روایت شده است.
🔻 محتوا
سوره تین درباره برانگیختهشدن در قیامت، حسابرسی خداوند و پاداش اُخرَوی سخن میگوید. ابتدا به خلقت انسان بر شایستهترین شکل، اشاره میکند و سپس به این میپردازد که برخی از افراد، بر فطرت اولیهشان باقی میمانند؛ اما برخی به پستترین مقام میرسند. در آخر هم نشان میدهد حکمت خداوند بر این است که بین این دو دسته در پاداش، تفاوت بگذارد.
🔻تفسیر
در تفسیر البرهان روایاتی درباره سوره تین نقل شدهاست که در برخی از آنها آمده مراد از «و التین و الزیتون» امام حسن(ع) و امام حسین(ع) هستند.
در روایتی از امام صادق(ع) «دین» در آیه هفتم، به ولایت امیرالمؤمنین تفسیر شده،
و در روایتی دیگر از امام رضا(ع) منظور از «إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ» در آیه ششم، امام علی(ع) و شیعیان اویند.
همچنین نقل شدهاست مراد از «بلد امین» پیامبر(ص) است.
[بحرانی، البرهان، ۱۴۱۶ق، ج۵، ص۶۹۲-۶۹۴. ]در روایتی امام کاظم(ع) تین را مدینه و زیتون را بیت المقدس و طور سینین را کوفه و بلد الامین را مکه تفسیر کرده است. در روایتی آیه أَ لَيْسَ اللّٰهُ بِأَحْكَمِ الْحٰاكِمِينَ درباره صدور حکم الهی برای روانه شدن دشمنان امیرالمؤمنین به دوزخ و شفاعت او درباره اصحاب، اهلبیت و شیعیانش دانسته شده است. [بحرانی، البرهان فی تفسیر القرآن، الناشر: مؤسسة البعثة ج۵، ص۶۹۴. ] جوادی آملی فیلسوف و مفسر قرآن در جمع بندی پیام سوره تین میگوید: خداوند با دین هم «حکمت نظری» را به انسان آموخت که هست و نیستهای جهان را بفهمد و هم «حکمت عملی» را در اختیارش نهاد که باید و نبایدهای جهان را درک کند و همه چیز را مسخر او قرار داد که یا خلیفة الله بشود و به «احسن تقویم» و برترین مخلوقات برسد و یا به «اسفلالسافلین» سقوط کند و در دستگاه ربوبیت خداوند هم تقنین وجود دارد و هم انسانی که اجرا میکند و هم دستگاهی هست که داوری دارد و او﴿أَحْکَمِ الْحاکِمینَ﴾ است و داور خدواندی است که هر دو حکمت نظری و عملی را تنظیم کرده است یعنی هم بود و نبود عالم و هم باید و نباید عالم را تنظیم کرد و انسان مسئول و مکلف است هم بود و نبود را در بخش علمی بفهمد که «طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِیضَةٌ» و هم باید و نباید را بفهمد و ایمان بیاورد و عمل کند. بعد خود ذات اقدس الهی داور است و داوری میکند، او ﴿أَحْکَمِ الْحاکِمینَ﴾ است؛ گرچه دیگران حکمی دارند اما آن حکم نهایی از آنِ خدای سبحان است. 🔻خلقت انسان به شایستهترین شکل در تفسیرِ آیه چهارم آمدهاست خداوند چهار قَسَم یاد کرد تا بگوید انسان را از هر نظر شایسته و موزون آفریدهاست. طباطبایی معتقد است که براساس این آیه آدمی بر حسب خلقتش و تواناییاش بر دستیابی به علم سودمند وعمل صالح، استعداد این را دارد که به بالاترین مرتبه دست پیدا کند و در پیشگاه پروردگارش از زندگانی جاودانه و سرتاسر سعادت و خالی از شقوت و بدبختی بهره مند گردد. برگزیدندت ای گُلِ خُرّم از گلستان اصطفی آدم حلقهای از «عبادی« اندر گوش خلعتی از «یُحِبُّهم» بر دوش دامن این قباء بالایی تا به خاشاک در نیالایی ای پریروی «احسنالتقویم» حَذَر از اتّباع دیو رجیم کادمی کو نه در مقام خودست: اسفلالسافلین» دیو و ددست [سعدی، کلیات سعدی، مواعظ،۱۳۸۱ش] 🔻فضیلت مقالهٔ اصلی: فضائل سور طبرسی در تفسیر مجمع البیان درباره فضیلت تلاوت سوره تین نوشته است: از پیامبر(ص) نقل است: «هر کس این سوره را بخواند، مادامی که در دنیاست (زنده است)، خداوند دو خصلت به او میدهد: سلامتی و یقین، و هنگامی که از دنیا برود، به تعداد کسانی که این سوره را خواندهاند، ثواب یک روز روزه را پاداش او قرار میدهد. فضائل دیگری نیز برای این سوره در کتاب ثواب الاعمال نقل شده است. همچنین آمده است دو رکعت نماز در شب سیزدهم ماه شعبان خوانده میشود که در هر رکعت بعد از حمد، سوره تین را باید خواند. 💠 حفظ و مفاهیمـ قرآن کریمـ 🚩 @HefzeQuran
سوره-تین-.pdf
417K
🔰 #تدبر سوره #تین
🔻تدبر باعث فهم بهتر و حفظ مطلوب تر و روان تر و همچنین عدم صرف وقت اضافی در زمان حفظ می شود
🚩 ارائه مبحث تدبر زمان بر هست و سعی شده مطالب ناب با رویکرد کار در دبستان و قابل استفاده برای همه سنین و مقاطع در خدمتتان قرار گیرد لذا شماهم با استفاده از این فایل و بیان نظرات خود ما در هرچه بهتر شدن آن مدد رسانید
@HefzeQuran
حفظ و مفـاهیمـ قـرآن کـریـمـ
🔰 #تفسیر سوره #بینه 🔻 در دو بخش : ✅ جوان و بزرگسال(صوتی و تصویری) در سه بخش ✅ کودک و نوجوان(تصویری
🔰 #تفسیر سوره #تین
🔻 در دو بخش :
✅ جوان و بزرگسال(صوتی و تصویری) در سه بخش
✅ کودک و نوجوان(تصویری و شعر)
💠 حفظ ومفاهیمـ قرآن کریمـ
@HefzeQuran
95.Tin_.01-08.mp3
3.84M
🔰 #تفسیر_صوتی سوره #تین
🔻 استاد قرائتی
✅ جوان و بزرگسال
👌 دارای مطالب ناب و زیبا از قرآن کریم
✌️حتما این فایل رو گوش بدهید
💠 حفظ ومفاهیمـ قرآن کریمـ
@HefzeQuran
12.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حفظ و مفـاهیمـ قـرآن کـریـمـ
🔰 #تفسیر سوره #تین 🔻 کودک و نوجوان ✅ شرح و توضیح سوره تین توسط نابغه قرآنی علی امینی ❤️ 😍 دلنشین
🔰 #تفسیرکودکانه سوره #تین
گلای مهربونم
خدا توی سوره ی تین قسم میخوره به انجیر و زیتون،
قسم میخوره به کوه طور، قسم میخوره به شهر امن یعنی شهر مکه،
که خدای مهربون انسان چه قدر انسان ها رو زیبا و به بهترین شکل آفریده،
اگه آدما کارای خیلی خیلی بد بد بکنن میرن توی پایین ترین قسمت جهنم توی "اسفل السافلین"،
تازه خدا که آدمای خوب و مهربون رو نمیبره به جهنم مخصوصا همون آدمای خوبی که به خدای مهربون ایمان میارن و تازه عملو الصالحات
هم میکنن خدا هم بهشون جایزه میده ( بهشت )،
پس چه چیزی باعث میشه که بیای روز جزا ( روز قیامت ) رو انکار کنی و بگی روز قیامتی وجود نداره؟،
آیا خدای مهربون بهترین قاضی و داور برای کارهای تو نیست؟
🔰 #تفسیر سوره #تین
🔻 کودک و نوجوان
✅ شعر - رنگ آمیزی
خدای خوب و دانا در این سوره ی زیبا
قسم خورده بینظیر به زیتون و به انجیر
قسم به طور سینا به مکه شهر خدا
که آفریده ما را به بهترین حالتها
باید که ما بکوشیم که ناسپاس نباشیم
خدا که خوب و داناست حاکم روز جزاست
...............................
قسم خورده خداوند یگانه که ای انسان نگیر اینقدر بهانه
به زیتون و به انجیر طور سینا من انسان آفریدم با چه زیبا
چرا تو غافل و بس ناسپاسی به جا آر سجده را در هر لباسی
بدان که جز خدا فرمانروا نیست همیشه با ما و از ما جدانیست
💠حفظ و مفاهیمـ قرآن کریمـ
🚩 @HefzeQuran