تمرکزحواس استادقاسمی.mp3
46.76M
فایل صوتی دوشنبه های قرآنی با حضور استاد داود قاسمی عزیز
با موضوع تمرکز حواس
سلام و رحمت بر اهل قرآن
پیرو درخواست شما عزیزان قرآنی،
فایل صوتی جلسات شنبه شب ها در «طرح حفیظ» با موضوع:
آنچه که برای حفظ هر صفحه به آن نیازمندیم ✨
در کانال پخش زنده همیار در پیام رسان روبیکا با لینک:
📲 https://rubika.ir/pakhshzendehamyar
جهت دسترسی آسان و استفاده شما عزیزان بارگزاری شده و امیدواریم مفید واقع شود، ان شاءالله.
البته جهت یادگیری بهتر سعی کنید به صورت آنلاین در جلسات شرکت کنید🌻
التماس دعا
#مصاحبه با مدرس و حافظ کل قرآن کریم و نهج البلاغه، استاد محترم سرکار خانم معصومه رخشانیا
🌼۱-لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.
🎧بنده معصومه رخشانیا هستم. تحصیلات بنده کارشناسی علوم قرآنی است، مدرک تربیت مدرس حفظ و تجوید را از سازمان اوقاف دریافت کرده ام، دوره تفسیر تخصصی قرآن را نیز گذرانده ام. هم اکنون مدرس حفظ قرآن و نهج البلاغه هستم. و هم چنین مفاهیم و تفسیر تخصصی قرآن را هم تدریس می کنم .
در سال ۱۳۵۲ در خانواده ای مذهبی در شهر مقدس قم خیابان چهارمردان زادگاه انقلاب اسلامی متولد شدم. از همان کودکی با نوای حزین صوت قرآن پدرم انس داشتیم، ایشان حافظ کل قرآن بودند و تسلط بسیار عجیبی بر حفظ شان داشتند.
وقتی کسی یک کلمه از قرآن می گفت ایشان آيه و صفحه و سوره و جزء آن را بیان می کردند. بنده هم از همان کودکی روخوانی و حفظ پراکنده از قرآن به عبارتی حفظ موضوعی مشغول شدم .
از همان کودکی شروع به حفظ قرآن کردم و سالها بعد در جوانی، حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام عنایت کرده و حفظ نهج البلاغه را نیز به پایان رساندم.
البته هم اکنون نیز در بین انبوه کارها و تدریس ها به دنبال فرصتی هستم تا حفظ صحیفه را نیز به پایان برسانم.
🌼۲- اساتید آن موقع و الگوهای شما چه کسانی بودند؟
🎧 پدرم، ایشان حتی در طول زندگی و هنگام صحبت کردن از آیات مرتبط قرآن استفاده می کردند و هیچ گاه سخنی نگفتند که آیه ای از قرآن یا قسمتی از یک آیهی قرآن در آن نباشد.
ادامه در صفحه ۲🔽
صفحه ۲ ⏬
🌼۳- آرزویی که ذهنتان را به خود مشغول کرده چیست؟
🎧آرزوی من همراهی آن حضرت و شهادت در رکاب امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و همچنین دوست داشتم مداح اهل بیت باشم.
🌼۴- شما برای تثبیت و نگهداری محفوظاتتان چقدر وقت میگذارید؟
🎧به خاطر کمبود وقت و زمان و اینکه زمان زیادی تدریس دارم روزی بیست دقیقه تا نیم ساعت به قرآن و نیم ساعت تا چهل دقیقه به نهج البلاغه برای تثبیت و مرور اختصاص می دهم، البته هفته ای یکبار در کلاس تثبیت که برگزار می کنم چهار جزء می خوانیم.
🌼۵- از موفقیتها و برنامه های قرآنیتان بگویید!
🎧بهترین توفیق الهی که شامل حال بنده شده صرف بیش از ۳۰ سال از عمرم به تدریس قرآن و نهج البلاغه بوده است (ان شاءالله مرضی خدا بوده باشد). توفیق دیگری که بسیار برایم ارزشمند است زیارت های مجازی متعدد از طریق قرآن آموزان، نهج آموزان و مربیانی که به سفرهای زیارتی مشرف می شوند، است.
از ابتدای زمان انس با قرآن و نهج البلاغه برکات زیادی را در زندگی خود شاهد بودم.
🌼۶- لطفا در مورد رشته قرآن و ضرورت یادگیری و آموزش آن توضیح دهید.
🎧طبق فرمایش امام علی علیه السلام که فرمودند: " فِی القُرآنِ نَبَاُ ما قَبلَکُم وَ خَبَرُ ما بَعدَکُم وَ حُکمُ ما بَینَکُم " برای همه مسلمان ها لازم و ضروریست که قرآن را یاد بگیرند و با آن مانوس باشند. هر محتوایی که به آن نیاز پیدا کنند در قرآن به آن دست پیدا می کنند. طبق فرمایش خداوند متعال در قرآن که میفرماید: " وَ لا رَطب وَ لا یابِس اِلّا فی کِتاب مُبین "
🌼۷- از چند سالگی شروع به تلاوت و حفظ قرآن کریم کردید؟
🎧از وقتی خودم را شناختم با قرآن انس داشتم. از ۴ سالگی روخوانی قرآن و سپس حفظ را آغاز کردم. در سن جوانی بعد از حفظ قرآن شروع به حفظ نهج البلاغه کردم.
🌼۸- چه عاملی باعث جذب شما به قرآن شد؟
🎧اولین مرحله در جذب من به قرآن، فضای تربیت قرآنی خانوادهی ما بود؛ که با انس مدام پدرم با قرآن و تشویق های دلسوزانه مادرم توانی بیش از پیش پیدا می کرد. به علاوه علاقهی وافر خودم که از کودکی در محله و مدرسه به دنبال محفل های قرآنی بودم. ناگفته نماند که خود کلمات و آیات قرآن در هربار تلاوت، نکتهی جدیدی را متناسب با حال آدمی به انسان القا میکند و این سبب جذب بیش از پیش بنده به قرآن بوده است.
🌼۹- استاد رخشانیا بزرگوار آغاز فعالیتهای قرآنی شما به چه زمانی باز میگردد؟
🎧تقریبا از همان سن نوجوانی تدریس روخوانی و روان خوانی و حفظ جزء ۳۰ برای کودکان و خردسالان در مسجد محل داشتم.
🌼۱۰- شما در مسابقات قرآن هم شرکت میکردید؟
🎧بله قبلا شرکت می کردم و رتبه های استانی و کشوری زیادی دارم. هم در زمینه قرآن و هم نهج البلاغه.
🌼۱۱- اگر زمانی از کثرت فعالیت خسته شدید، چگونه به خودتان انگیزه می دهید؟
🎧با تلاوت آیه ۱۱۲ سوره هود و کلام امیر المؤمنین که می فرمایند: "دیگران در فیض بردن از قرآن بر شما سبقت نگیرند." به خود انگیزه داده و وظیفهی خود می دانم که درخدمت قرآن و نهج البلاغه باشم و با تلاشی مضاعف کارم را ادامه می دهم.
🌼۱۲- بهترین خاطره ای که از زمان مدرسی دارید را بیان کنید!
🎧خاطرات خوب، از اشتیاق و ذوق قرآن آموزان و مربیان از سراسر کشور که در طول این سالها با این عزیزان ارتباط داشتیم زیاد است. به عنوان نمونه یکی از مربیانی که در دوران قبل از کرونا برای آزمون دوره تربیت مربی به شهرشان سفر کرده بودم هنوز بعد از گذشت چند سال با بنده در ارتباط هست و گاها هنگام کلاس هایش با تماس تصویری، بنده در کلاس شان شرکت میکنم و هرزمان که حفظ قرآن آموزان شان به پایان می رسد از بنده برای شرکت در جشن قرآن دعوت می کند.
🌼۱۳- غیر از فعالیت های قرآنی در چه زمینه ای فعالیت میکنید، و به چه کارهایی مشغول هستید؟
🎧از همان ابتدا که شروع به فعالیتهای قرآنی کردم در همان سال های پس از جنگ تحمیلی در زمینه های هنری (خیاطی، قلاب بافی، میل بافی، مکرومه بافی، گیپور بافی) هم فعالیت هایی داشتم. از همان زمان ها، هنگامی که هنرجوها برای تعلیم هنر، مراجعه می کردند هر جلسه مفاهیم یکی از آیات قرآن را هم با آنان کار مي کردم.
ادامه در صفحه ۳ 🔽
صفحه ۳ ⏬
🌼۱۴- چند توصیه به حافظان و اساتید کشورمان بفرمایید؟
🎧علاوه بر انس با قرآن و تلاوت روزانه قرآن کریم، تزکیه نفس هم داشته باشیم و بهترین راه موفقیت استفاده از توصیه های امیرالمومنین علی علیه السلام در نهج البلاغه است.
🌼۱۵- مهمترین آیهای که همواره با آن به آرامش میرسید ، کدام آیه است؟
🎧تمام آیات قرآن سراسر آرامش و زیبایی هستند، اما همواره آیه ۱۸۶ سوره مبارکه بقره و آیه ۱۴ سوره مبارکه طه برایم آرامش بخش است.
«وَ إِذا سَأَلَكَ عِبادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذا دَعانِ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَ لْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ» ۱۸۶ بقره
«إِنَّنِي أَنَا اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ أَنَا فَاعْبُدْنِي وَ أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِكْرِي» ۱۴ طه
🌼سخن پایانی.
🎧" تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافریست
راهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش "
و در پایان از جامعهی قرآنی (چه مربیان چه حافظان و چه قاریان قرآن کریم) تمنا دارم که خودشان را از جامعه جدا ندانند. خودشان را در متن جامعه قرار دهند و با رفتار پیامبر گونه به ترویج احکام قرآن و سنت پیامبر بپردازند، از عجب و تکبر پروا کنند و به فرمایش مولایمان علی علیهالسلام تقوا را در همه حال و در تمام زندگی خود رعایت کنند.
🌐Hamyarquran.com
💠@hamyarequran
•┈••✾🍃🌼🌺🌼🍃✾••┈•