هدایت شده از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢تغییر زمان برگزاری کارگاه آموزشی «ابن عربی و اصول معنوی شیعه؛ قطب و اقطاب دوازدهگانه»
🔹 تاریخ شروع برگزاری کارگاه آموزشی «ابن عربی و اصول معنوی شیعه؛ قطب و اقطاب دوازدهگانه» به روز شنبه هفدهم دیماه 1401 تغییر یافت.
🔶به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، پیرو اطلاعیه پیشین (اینجا کلیک نمایید) در خصوص برگزاری کارگاه آموزشی «ابن عربی و اصول معنوی شیعه؛ قطب و اقطاب دوازدهگانه»، به اطلاع علاقهمندان میرساند که این جلسات به یاری خدای تعالی از روز شنبه 17 دیماه 1401 آغاز خواهد شد و هر هفته شنبهها به مدت پنج جلسه ادامه خواهد یافت.
📌این دوره آموزشی که وابسته به همایش بینالمللی «محییالدین ابن عربی: میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر» است، به صورت حضوری، در محل مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، و با تدریس دکتر سیدرضا فیض برگزار خواهد شد.
حضور برای عموم علاقهمندان با ارائه کارت شناسایی معتبر آزاد است.
🌐وب سایت همایش: http://ibnarabi.irip.ac.ir
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 رضا فیض: ابن عربی در برخی از اصول، اعتقاداتی مشابه شیعیان دارد
🔹 به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، کارگاه آموزشی «ابن عربی و اصول معنوی شیعه؛ قطب و اقطاب دوازدهگانه»، روز شنبه، ۱۷ دیماه 1401 ساعت 14 و در محل مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و با تدریس دکتر سیدرضا فیض برگزار شد.
🔶سیدرضا فیاض، پژوهشگر فلسفه و عرفان، در این نشست، با اشاره به اینکه ابن عربی در برخی از اصول، اعتقاداتی مشابه شیعیان داشته اما شرایط زمانی و مکانی برای وی به گونهای بوده که زبان مخصوص خود را اختیار کرده، اظهار داشت که بنده در این کلاس به زبان و سبک ابن عربی میپردازم و بررسی میکنم که به چه علت از این لحن برای بیان حقایق بهره برده است.
به اعتقاد دکتر فیض، واقعیت این است که توجه ابن عربی به تشیع بسیار علني است و نمیتوان آن را انکار کرد. وی بدون شک متأثر از اهل بیت(ع) است و آن را هم پنهان نمیکند. بنده با الهام از سیدحیدر آملی که اصلاح بینالناس یا ذات البین را پیگیری کرده است به این بحث میپردازم. البته هدف ما این نیست که ثابت کنیم ابن عربی شیعه هست یا خیر، کما اینکه عدهای در این زمینه دارای دیدگاههای مختلفی هستند اما بنده این روش سید حیدر آملی که از عرفای بسیار برجسته تشیع هستند را بسیار میپسندم.
در ادامه خلاصهای از مطالب مطرح شده در کارگاه از نظر میگذرد:
سیدحیدر آملی وقتی به تفسیر کشاف که از تفاسیر مهم اهل سنت است و همچنین تفاسیر بزرگ شیعه مراجعه میکند
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/468
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
🔹کارگاه آموزشی «صهبای عرفان اسلامی در جام چینی (تعالیم ابن عربی به زبان حکمی شرق دور)» با تدریس دکتر اسماعیل رادپور، استادیار گروه ادیان و عرفان مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، از تاریخ 20 دیماه 1401 هر سهشنبه ساعت 14:00 الی 16:00 در محل مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، این کارگاه که وابسته به همایش بینالمللی «محییالدین ابن عربی: میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر» است، به صورت مجازی نیز برگزار خواهد شد که از طریق این لینک در دسترس خواهد بود.
حضور در این جلسات برای عموم علاقهمندان آزاد و رایگان است.
شایان ذکر است که در سه جلسۀ این دوره، به تقریر حکمای مسلمان چین از حکمت عرفانی اسلام مجملاً پرداخته خواهد شد. زبان چینی که یگانه زبان آیینی سنن کنفوسیوسی و دائویی و یکی از زبانهای آیینی مهم در سنّت بودایی است، آکنده از سوابق اثرگذار دینی است. صوفیان چین همچون وانگ داییِو و لیو جی معارف ژرف حکمت عرفانی اسلام را نهتنها به زبان چینی بیان کردند، بلکه همچنین در تبیین آن معانی، از اصطلاحات حکمی در سه سنّت دینی چین یعنی کنفوسیوسی، دائویی و بودایی بهره جستند.
همچنین، یکی از موضوعات مهمی که در این دوره به آن پرداخته میشود، چرایی و نحوۀ سازوار کردن تعالیم صوفیانه با اصطلاحات حکمی ادیان چین توسط فرزانگان نامبرده است. بخش دیگر مباحث این دوره اختصاص خواهد داشت به بررسی مختصری از بعضی متون ایشان از جمله «تبیینات حقّانی از دین حنیف» (جِنگجیائو جِنچِوئِن) و «روح و عقل در اسلام» (تیِنفانگ شینگلی) و نیز ...
🔴متن کامل خبر
💢کرسی ترویجی «بازنگری در معقول ثانی فلسفی» برگزار میشود
🔹به همت گروه فلسفه اسلامی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، از سلسله کرسیهای ترویجی مؤسسه، نشست «بازنگری در معقول ثانی فلسفی» با ارائه دکتر احمد غفاری برگزار میشود
🔶به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، کرسی ترویجی «بازنگری در معقول ثانی فلسفی» با ارائه حجتالاسلام و المسلمین احمد غفاری، استادیار گروه ادیان و عرفان مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، در روز دوشنبه 19 دیماه 1401 ساعت 14 برگزار میگردد.
📌در این نشست، حجتالاسلام دکتر محمد سربخشی، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، ناقد جلسه بوده و حجتالاسلام دکتر محمد حسینزاده، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دبیر علمی جلسه خواهد بود.
🏡این مراسم به طور حضوری در شعبه قم مؤسسه به آدرس قم، بلوار شهید صدوقی، خیابان حضرت ابوالفضل (ع)، خ دانش، کوچه دانش ۳، پلاک ۷۱ برگزار خواهد شد.
🌐شایان ذکر است که علاقهمندان برای حضور مجازی میتوانند از طریق این لینک اقدام نمایند.
https://www.skyroom.online/ch/irip/ch
💢 این کرسی ترویجی، دقایقی دیگر در محل شعبه قم مؤسسه حکمت و فلسفه ایران برگزار خواهد شد.
✅ قابل توجه اینکه #گواهی_حضور نیز به حاضران در این کرسی ترویجی تقدیم خواهد شد
💢 اسدالله فلاحی: مطالعات تاریخ منطق حوزهای بسیار جوان است
🔹 دبیر علمی همایش «تاریخ منطق در جهان اسلام» اظهار داشت: مطالعه تاریخ منطق یک مطالعه بسیار جوان است و برگزاری این همایش میتواند ترغیب محققان بین المللی و داخلی به مطالعات تاریخ منطق در جهان اسلام باشد.
🔶 اسدالله فلاحی، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و دبیر علمی همایش بینالمللی «تاریخ منطق در جهان اسلام» که در تاریخ ۱۴ الی ۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۱ توسط گروه منطق مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با همکاری انجمن منطق ایران برگزار خواهد شد، در خصوص محورهای اصلی همایش بینالمللی «تاریخ منطق در جهان اسلام» گفت: این همایش از چهار محور اصلی و در ذیل آنها از مجموعه موضوعات دیگر بهره مند شده است. منطق پیشاسینوی که متشکل از موضوعات «تحول منطق ارسطویی در جهان اسلام»، «تأثیر شارحان یونانی ارسطو بر منطقدانان مسلمان»، «شارحان مسلمان ارسطو»؛ منطق ابنسینا که متشکل از موضوعات «ارسطو و ابنسینا»، «تأثیر شارحان ارسطو بر ابنسینا»، «نوآوریهای منطقی ابنسینا»، «شارحان و منتقدان منطق ابنسینا»؛ منطق پساسینوی که متشکل از موضوعات «تحولات منطق پس از ابنسینا»، «منطقدانان برجسته پس از ابنسینا»، «مکاتب و مشربهای منطقی پس از ابنسینا»، «وضعیت منطق سینوی در دوران معاصر در جهان اسلام»، «وضعیت منطق سینوی در منطقههای جغرافیایی مختلف در جهان اسلام» و منطق تطبیقی که متشکل از موضوعات «مقایسهٔ آرا منطقدانان مسلمان با هم»، «مقایسه منطق در جهان اسلام و اروپای سدههای میانه»
👈 متن کامل خبر ...
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 برنامه برگزاری همایش ملی «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها»
🔹 به همت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، همایش ملی «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها» در روزهای 26، 27، و 28 دیماه 1401، همراه با حضور و سخنرانی غلامرضا اعوانی، محمد لگنهاوزن، و سیدیدالله یزدانپناه برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، محل برگزاری همایش، به صورت حضوری، به قرار زیر است:
26 و 27 دیماه: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان نوفل لوشاتو، خیابان آراکلیان، پلاک 4
28 دیماه: شعبه قم مؤسسه واقع در قم، بلوار شهید صدوقی، خیابان حضرت ابوالفضل (ع)، خ دانش، کوچه دانش ۳، پلاک 71
همچنین علاقهمندان میتوانند از طریق این لینک به صورت مجازی در مراسم حضور داشته باشند.
شایان ذکر است که به شرکتکنندگان (حضوری) در همایش، گواهی شرکت در همایش اعطا خواهد شد.
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/471
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢گرامیداشت روز ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن در روز سهشنبه 20 دیماه 1401 در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، برگزار شد.
🔹 به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، این مراسم با حضور رئیس و معاونین محترم برگزار شده و پس از سخنرانیهای حضار به مناسبت این روز خجسته، از کارکنان زن مؤسسه، با اهدای شاخه گل، لوح سپاس و هدیه نقدی، تقدیر بعمل آمد. در ضمن، از همسران کارکنان آقای مؤسسه نیز با اهدای لوح و هدیه تجلیل و تکریم شد.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 ثبت نام مدرسه «مباحث پایه در فلسفه ذهن و علمالنفس فلسفی» آغاز شد
🔹 به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، زمان برگزاری جلسات دو روز در هفته و روزی دو جلسه چهارشنبهها از ساعت ۱۶ تا ۱۷:۳۰ و ۱۸ تا ۱۹:۳۰ و پنجشنبهها از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۰ و ۱۰:۳۰ تا ۱۲ خواهد بود.
🔶مدرسه زمستانی «مباحث پایه در فلسفه ذهن و علمالنفس فلسفی»، عرضه روشن و مقدماتی برخی از مهمترین موضوعات مطرح در فلسفه نفس از دو منظر فلسفه ذهن معاصر و علمالنفس اسلامی را هدف گرفته است. انسانشناسی فلسفی یکی از شاخههای قدیمی، اثرگذار و بنیادین فلسفه است.
📌مخاطبان این مدرسه با برخی اندیشههای اساسی در این حیطه آشنا میشوند و در صورت علاقهمندی، میتوانند مطالعات و پژوهشهای فلسفی خود را در این قلمرو برنامهریزی و جهتدهی کنند. در میانه علمالنفس اسلامی و فلسفه ذهن معاصر مباحث تطبیقی و مقایسهای فراوان و جذابی وجود دارد و این زمینه فلسفی علاقههای بسیاری را در دهههای اخیر به سوی خود جلب کرده است.
🏷 از اهداف مدرسه، برجسته کردن نقاط تعامل میان سنت فلسفی اسلامی و سنت فلسفه ذهن در برخی موضوعات اساسی مربوط به انسان است. در پس شکلگیری این تعامل، میتوان به دغدغههای بنیادین انسانشناسانه امروز از منظرهای گوناگون پرداخت و بهویژه کارآمدیهای فلسفه نفس اسلامی را در این حوزه برجسته کرد.
🔹دعوت دانشپژوهان فلسفه اسلامی به اندیشهورزی و نظریهپردازی درباره موضوعات مربوط به نفسشناسی با توجه به دغدغههای امروز، از دیگر اهداف این مدرسه است.
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/474
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🔹کارگاه آموزشی «صهبای عرفان اسلامی در جام چینی (تعالیم ابن عربی به زبان حکمی شرق دور)» با تدریس دکتر
💢 اسماعیل رادپور: نظرگاه وانگ در سراسر کتاب «تبیینات حقّانی دین حنیف» همان نظرگاه عرفان اسلامی است
🔶 جلسه اول کارگاه آموزشی «صهبای عرفان اسلامی در جام چینی» سهشنبه ۲۰ دیماه 1401 در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، به صورت حضوری و مجازی، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، در این جلسه، دکتر اسماعیل رادپور، استادیار گروه ادیان و عرفان مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، نخست مقدّمهای در باب چیستی حکمت اسلامی به زبان چینی ارائه کرده و به بیان حکمت چین و کیستی اهل عرفان در سرزمین چین پرداخت. همچنین، اشاره شد به دو شخصیت برجستۀ عرفان اسلامی در چین، یعنی وَانگ دَاییُو و لیو جی که طرحی نو در انداختند و معارف اسلامی را، نه به زبانهای عربی و فارسی، بلکه به زبان چینی با استمداد از اصطلاحات و اندیشۀ نوکنفوسیوسی (بیش از همه) و دائویی و بودایی تبیین کردند.
وی افزود، در پاسخ به این پرسش که چه شد و چه قصدی در میان بود که مسلمانان اهل حکمت در چین به فکر نگارش تعالیم به زبان چینی افتادند، چند نظریه طرح شد. دو نظریه میتواند تبلیغ اسلام و دفاع از تعالیم اسلامی باشد که هر دو بسیار بعید است. نظریۀ دیگر که دقیقتر به نظر میرسد، نظریۀ آموزش است. یعنی علمای چین در پی آموزش معارف اسلامی به چینیان مسلمانی بودند که احتمالاً با زبانهای فارسی و عربی آشنایی نداشتند و بهرۀ آنان از دین ...
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/472
این کارگاه به صورت حضوری و مجازی برگزار می شود
میلاد فرخنده و با سعادت دخت نبی مکرم اسلام، اسوه تمام عیار مکارم و قله رفیع فضائل صدیقه کبری، حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و روز زن و روز مادر را تبریک و تهنیت می گوئیم.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
هدایت شده از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢 برنامه برگزاری همایش ملی «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها»
🔹 به همت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، همایش ملی «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها» در روزهای 26، 27، و 28 دیماه 1401، همراه با حضور و سخنرانی غلامرضا اعوانی، محمد لگنهاوزن، و سیدیدالله یزدانپناه برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، محل برگزاری همایش، به صورت حضوری، به قرار زیر است:
26 و 27 دیماه: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان نوفل لوشاتو، خیابان آراکلیان، پلاک 4
28 دیماه: شعبه قم مؤسسه واقع در قم، بلوار شهید صدوقی، خیابان حضرت ابوالفضل (ع)، خ دانش، کوچه دانش ۳، پلاک 71
همچنین علاقهمندان میتوانند از طریق این لینک به صورت مجازی در مراسم حضور داشته باشند.
شایان ذکر است که به شرکتکنندگان (حضوری) در همایش، گواهی شرکت در همایش اعطا خواهد شد.
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/471
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 سین برنامههای همایش در روز سهشنبه ۲۷ دیماه
💢 برنامه برگزاری همایش ملی «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها»
🔹 به همت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، همایش ملی «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها» در روزهای 26، 27، و 28 دیماه 1401، همراه با حضور و سخنرانی غلامرضا اعوانی، محمد لگنهاوزن، و سیدیدالله یزدانپناه برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، محل برگزاری همایش، به صورت حضوری، به قرار زیر است:
26 و 27 دیماه: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان نوفل لوشاتو، خیابان آراکلیان، پلاک 4
28 دیماه: شعبه قم مؤسسه واقع در قم، بلوار شهید صدوقی، خیابان حضرت ابوالفضل (ع)، خ دانش، کوچه دانش ۳، پلاک 71
همچنین علاقهمندان میتوانند از طریق این لینک به صورت مجازی در مراسم حضور داشته باشند.
https://www.skyroom.online/ch/irip/ch
شایان ذکر است که به شرکتکنندگان (حضوری) در همایش، گواهی شرکت در همایش اعطا خواهد شد.
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/471
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 سین برنامههای همایش در روز سهشنبه 28دیماه
💢 برنامه برگزاری همایش ملی «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها»
🔹 به همت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، همایش ملی «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها» در روزهای 26، 27، و 28 دیماه 1401، همراه با حضور و سخنرانی غلامرضا اعوانی، محمد لگنهاوزن، و سیدیدالله یزدانپناه برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، محل برگزاری همایش، به صورت حضوری، به قرار زیر است:
28 دیماه: شعبه قم مؤسسه واقع در قم، بلوار شهید صدوقی، خیابان حضرت ابوالفضل (ع)، خ دانش، کوچه دانش ۳، پلاک 71
همچنین علاقهمندان میتوانند از طریق این لینک به صورت مجازی در مراسم حضور داشته باشند.
https://www.skyroom.online/ch/irip/ch
شایان ذکر است که به شرکتکنندگان (حضوری) در همایش، گواهی شرکت در همایش اعطا خواهد شد.
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/471
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 سین برنامههای همایش در روز سهشنبه ۲۷ دیماه
💢 برنامه برگزاری همایش ملی «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها»
🔹 به همت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، همایش ملی «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها» در روزهای 26، 27، و 28 دیماه 1401، همراه با حضور و سخنرانی غلامرضا اعوانی، محمد لگنهاوزن، و سیدیدالله یزدانپناه برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، محل برگزاری همایش، به صورت حضوری، به قرار زیر است:
28 دیماه: شعبه قم مؤسسه واقع در قم، بلوار شهید صدوقی، خیابان حضرت ابوالفضل (ع)، خ دانش، کوچه دانش ۳، پلاک 71
همچنین علاقهمندان میتوانند از طریق این لینک به صورت مجازی در مراسم حضور داشته باشند.
https://www.skyroom.online/ch/irip/ch
شایان ذکر است که به شرکتکنندگان (حضوری) در همایش، گواهی شرکت در همایش اعطا خواهد شد.
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/471
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 مشاهده چکیدۀ مقالات همایش ملّی(حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها)
https://www.irip.ac.ir/Content/media/image/2023/01/1551_orig.pdf
🌐پخش به صورت مجازی:www.irip.ac.ir/u/136 (لینک)
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره همایش و مشاهده برنامه همایش، به وبسایت همایش به آدرس www.pw.irip.ac.ir مراجعه نمایید.
💢 عسکر دیرباز: بهره نبردن از آموزههای دینی، باعث عدم رشد حکمت عملی شده است
حجت الاسلام عسگر دیرباز گفت: عاملی که باعث رشد پیدا نکردن حکمت عملی در فضای فرهنگی بود، بهره نبردن از آموزههای دینی به لحاظ روش عقلی و برهانی و قیاسی بود.
به گزارش روابط عمومی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و به نقل از خبرگزاری مهر، حجت الاسلام عسگر دیرباز رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در نشستی با عنوان «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها» که امروز دوشنبه ۲۶ دیماه برگزار شد، گفت: ما باید کارهای پژوهشی را در زمینه حکمت عملی مرور و جمع بندی کنیم. باید بتوانیم با مباحث مربوط به حکمت عملی در نشستهای مختلف گامهایی به جلو برده و امیدواریم این هدف با برپایی همایشهایی مانند «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها» محقق شود.
وی ادامه داد: ما باید ارتباط حکمت عملی و اهدافی که این مؤسسه پژوهشی دارد را بیشتر مورد مطالعه قرار دهیم. گروه حکمت عملی از گروههای تازه تأسیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران است و جای خودش را با ارتباط وسیعی که بین حکمت عملی و نظری در آموزههای فیلسوفان وجود دارد، باز میکند. گرچه بعضی از فیلسوفان مثل فارابی با قوت بیشتری این همراهی را پیش بردند و بعضی دیگر کمتر همراهی کردند.
حجت الاسلام دیرباز با بیان ارتباط این گروه پژوهشی با گروه پژوهشی فلسفه علوم انسانی ادامه داد...
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/477
برای مشاهده ویدئو سخنرانی کلیک نمایید .
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
صوت سخنرانی 👇🏻
دکتر عسکر دیر باز- همایش حکمت عملی 14011027.MP3
39.12M
سخنرانی: حجت الاسلام عسگر دیرباز
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
همایش ملی: «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها»
🗓دوشنبه ۲۶ دیماه1401
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
هدایت شده از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢 غلامرضا اعوانی: تطبیق حکمت عملی و شریعت دستاورد حکمای اسلامی است
🔹استاد پیشکسوت فلسفه گفت: یکی از بزرگترین دستاوردهای حکمای اسلامی تطبیق دادن حکمت عملی با شریعت بوده است. مثلا کتاب دهم شفا به حکمت عملی اختصاص پیدا کرده و بخشی از آن با رویای صادقه، الهامات حضرت نبی، عبادات و ... است و حتی رویای صادقه را دلیل بر وجود خداوند و آن را جزیی از اجزای نبوت میداند.
🔶 به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به نقل از خبرنگار ایکنا، نشست «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها» امروز دوشنبه ۲۶ دیماه از سوی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد.
غلامرضا اعوانی، استاد پیشکسوت فلسفه در این نشست سخنرانی کرد که در ادامه متن سخنان وی را میخوانید؛
حکمت عملی و نظری از هم جدایی ندارند. انسان موجودی است که میتواند به حکمت برسد و حتی فرشته هم حکمت ندارد و این نکتهای بسیار مهم است. اما در فلسفه جدید گرایشی ایجاد شده که فلسفه عملی را بدون مسائلی که در فلسفه نظری مطرح است مورد بحث قرار میدهند اما این رویکرد در گذشته سابقه نداشته است. فیلسوفان جدید مخصوصاً با استفاده از مبادی، که با حکمت الهی هم منافات دارد قصد جدایی حکمت نظری و عملی را دارند.
رابطه حکمت نظری و عملی
وحدت میان این دو، موجب بقای ادیان بوده است. برای مثال بودا دو هزار و پانصد سال پیش زندگی کرده است و هنوز دین بودایی وجود دارد و این ناشی از هماهنگی حکمت نظری و عملی است البته فرقی بین دین و حکمت وجود دارد...
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/478
دکتر غلامرضا اعوانی - حکمت عملی.mp3
10.36M
سخنرانی: غلامرضا اعوانی
استاد پیشکسوت فلسفه
همایش ملی: «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها»
🗓دوشنبه ۲۶ دیماه1401
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢یحیی بوذرینژاد: عقلگرایی در حکمت عملی فارابی شباهت به عقل در منابع است
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: اگر فارابی به استقلال عقل در حکمت عملی توجه داشته ، اقدامش شبیه عقل در منابع استنباط شیعیان است، در حالی که اهل سنت بیشتر به قیاسفقهی یا تمثیل اعتقاد دارند. به نظر میرسد وقتی ابن سینا تدبیر منزل و سیاست را به فقه و شریعت محول میکند، اخلاق در تمدن اسلامی به گونهای بدون متصدی میماند و به همین دلیل ابن مسکویه بیشتر به اخلاق توجه میکند.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران به نقل از خبرنگار ایکنا، یحیی بوذرینژاد، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، امروز دوشنبه ۲۶ دی در نشست «روششناسی حکمت عملی از منظر فارابی و ابن سینا»، که از سوی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد، سخنرانی کرد. در ادامه گزیده سخنان وی را میخوانید:
در تمدن اسلامی مسئله اصلی فارابی اهمیت زیادی دارد، چراکه میخواهد نشان دهد شریعت چگونه عقلانی است و علوم عقلی باید مورد توجه ما قرار گیرد. برخی میگویند دغدغه فارابی خلافت بود، اما دغدغه وی نبوت و تبیین عقلانی آن بود. فارابی برای تبیین این مسئله میگوید کلیات شریعت و فقه، در حکمت عملی آمده است. بنده همیشه فکر میکردم چرا در آثار فارابی فلسفه عملی یا مدنی برجسته است ؟ علت این امر توجه وی به عقل برهانی و نقش آن در مسائل اجتماعی و سیاسی است. همچنین، فارابی در دوره آل بویه زندگی میکند و خلافت از لحاظ فرهنگی و سیاسی وابسته به ...
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/479
صوت سخنرانی👇🏻
دکتر بوذری نژاد - حکمت عملی.mp3
9.31M
سخنرانی: یحیی بوذری نژاد
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
عنوان سخنرانی: روششناسی حکمت عملی از منظر فارابی و ابن سینا
همایش ملی: «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها»
🗓دوشنبه ۲۶ دیماه1401
https://eitaa.com/hekmatfalsafe