هدایت شده از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢 دیدار دبیر مجمع انجمنهای اسلامی دانشجویان اروپا با رییس موسسه
در راستای تعامل و گسترش ارتباطات مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران محمدحسین عطایی دبیر مجمع انجمنهای اسلامی دانشجویان اروپا روز شنبه اول بهمن با حجتالاسلام و المسلمین دکتر عسکر دیرباز، رئیس مؤسسه دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، در راستای تعامل و گسترش ارتباطات مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران محمدحسین عطایی دبیر مجمع انجمنهای اسلامی دانشجویان اروپا روز شنبه اول بهمن با حجتالاسلام و المسلمین دکتر عسکر دیرباز، رئیس مؤسسه دیدار و گفتگو کرد.
در ابتدای این جلسه هادی عسگری سرپرست روابط عمومی مؤسسه به تشریحی از فعالیتهای موسسه از ابتدای تاسیس تا به امروز و معرفی اساتید از جمله استاد سیدجلال الدین آشتیانی، دکتر عباس زریاب خویی، و استاد جواد مصلح نام برد و در میان اساتید نامدار بینالمللی هم به پروفسور هانری کربن، پروفسور توشیهیکو ایزوتسو و پروفسور کورودا اشاره کرد که در موسسه با تشکیل کلاسهای تخصصی حضور فعال داشتند. همچنین به معرفی روسای مجموعه در طی سالیان پرداخت.
در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین عسگر دیرباز ضمن تشریح فعالیتهای موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: این موسسه ۹ گروه پژ وهشی دارد (ادیان و عرفان - فلسفه اسلامی - مطالعات ابنسینا - کلام - منطق - مطالعات علم - فلسفه غرب - فلسفه علوم انسانی - حکمت عملی) که در موضوعات مختلفی فعالیت میکنند ونتیجه های حاصل از پژوهش ها را به عنوان مقاله ارائه می دهند.
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/491
هدایت شده از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢فرارسیدن ماه رجب مبارک باد
🔹 پيامبر خدا(ص): خداوند متعال در آسمان هفتم فرشتهاى گماشته است كه به آن «داعى» مىگويند و چون ماه رجب فرا رسد، آن فرشته هر شبِ آن ماه را تا صبح ندا مىدهد : «خوشا بر ذاكران، خوشا بر طاعت كنندگان!». خداوند متعال نيز مىفرمايد: «من همنشين كسى هستم كه با من همنشين باشد و مطيع كسى هستم كه اطاعتم كند و آمرزنده كسى هستم كه از من آمرزش بخواهد. ماه، ماه من است و بنده، بنده من و رحمت، رحمت من. هر كه مرا در اين ماه بخواند پاسخش مىگويم و هر كه از من [چيزى ] بخواهد، عطايش مىكنم و هر كه از من هدايت جويد راهنمايش باشم. اين ماه را ریسمانی بين خودم و بندگانم قرار دادهام. هر كس به اين ريسمان چنگ زند به من مىرسد». (بحار الأنوار، ج۹۸، ص۳۷۷)
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
هدایت شده از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
امام و حجّت اهل یقینی
فروغ آسمان، مهر زمینی
گشادی بال دانش بر سر ما
گشودی راه دین در باور ما
از آن موجی که از علم تو برخاست
شریعت زنده و اسلام برجاست
ز دریای تو خیزد موج دانش
درخشد نام تو بر اوج دانش
میلاد امام محمد باقر (ع) مبارک
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
🔴 تغییر زمان برگزاری همایش ملی «بنیادهای فلسفی علوم انسانی و اجتماعی (1)؛ مبانی انسانشناختی»
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، زمان برگزاری همایش ملی «بنیادهای فلسفی علوم انسانی و اجتماعی (1)؛ مبانی انسانشناختی» به روزهای 25 و 26 بهمنماه 1401 موکول شد.
📌محورهای همایش به قرار زیر است:
🔅چیستی و پیدایش انسان و نسبت آن با علوم انسانی
🔅ذاتگرایی و علوم انسانی؛
🔅نظریه خلقت انسان و علوم انسانی؛
🔅نظریه تکامل و علوم انسانی؛
🔅نظریه طراحی هوشمند و علوم انسانی؛
🔅آثار نظریه خلافت الهی/اومانیسم در علوم انسانی؛
🔅ویژگیهای انسان و نسبت آن با علوم انسانی
🔅چیستی سرشت و فصل ممیز انسان و نقش آن در علوم انسانی؛
🔅نیکی یا زشتی سرشت انسان و تأثیر آن در علوم انسانی؛
🔅ساحتهای وجودی انسان و تأثیر آن در علوم انسانی؛
🔅دیدگاهها در خاستگاه زیست جمعی انسان ها و تأثیر این نظریات در علوم انسانی؛
🔅نسبت جامعه و فرد و تأثیر آن در علوم انسانی؛
🔅مسئله اختیار و آزادی انسان و تأثیر آن در علوم انسانی؛
🔅مسأله جنسیت و علوم انسانی؛
🔅لایههای ظاهری و باطنی انسان و نقش آن در علوم انسانی؛
🔅سنخهای روانی یا تیپهای شخصیتی انسان و نقش آنها در نظریههای علوم انسانی؛
🔅سرنوشت انسان و نسبت آن با علوم انسانی
🔅جاودانگی انسان و تأثیر آن در علوم انسانی؛
🔅چیستی کمال و سعادت حقیقی انسان و تأثیر آن در علوم انسانی؛
🔅مبادی نظری شکلدهنده نظام اهداف و انگیزههای انسان؛
🔅مسأله هوش مصنوعی، علوم شناختی، متاورس و علوم انسانی.
✅ اطلاعات تماس:
pfconf@irip.ac.ir
pfconf2023@gmail.com
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢 برنامه برگزاری همایش ملی «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها» 🔹 به همت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ا
یزدان پناه - حکمت عملی.mp3
16.35M
سخنرانی: سید یدالله یزدانپناه
اختتامیه
همایش ملی: «حکمت عملی؛ چیستی، مبانی و روشها»
🗓دوشنبه ۲۶ دیماه1401
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 برگزاری نشست کمیسیون دائمی هیأت امنای مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🔹به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، در روز سهشنبه 4 بهمنماه 1401، نشست کمیسیون دائمی هیأت امنای مؤسسه با حضور اعضای حقوقی و حقیقی این کمیسیون، در محل مؤسسه، برگزار شد.
در این جلسه، حجتالاسلام و المسلمین عسکر دیرباز، رئیس مؤسسه و دبیر کمیسیون دائمی هیأت امنای مؤسسه، به قرائت و شرح یکبهیک دستور جلسهها پرداختند که در همراهی ایشان دکتر اسماعیل علیخانی، معاونت پژوهشی مؤسسه، و دکتر علیرضا مصطفوی، معاونت مالی و اداری مؤسسه، گزارشهایی را بیان فرمودند.
دکتر سعید رضایی، معاون مرکز امور هیأتهای امنای وزارت علوم، تحقیقات فناوری، دکتر مرتضی فرخی، معاون حقوقی و امور مجلس و رئیس کمیسیون دائمی هیئت امنای مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، و دکتر زینب اولادی، نماینده آموزش عالی، تحقیقات، و فناوری سازمان برنامه و بودجه، نیز در نشست حضور داشتند که در خصوص دستور جلسات به اظهار نظر و ارزیابی پرداختند.
شایان ذکر است، در نشست کمیسیون دائمی هیأت امنای مؤسسه، 16 دستور جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت که اکثر آنها تصویب شده و برخی دیگر نیازمند بازنگری قلمداد شدند.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 سازمان وکالت در زمان امام هادی(ع) نقش مهمی در تثبیت جایگاه شیعه داشت
🔹حجت الاسلام والمسلمین دکتر دیرباز گفت: وجود نظام و سازمان وکالت و فعالیت آن در زمان امام هادی(ع) نقش مهمی در تثبیت جایگاه شیعه در دوران خفقان داشت.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عسگر دیرباز در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با گرامیداشت شهادت امام هادی(ع) گفت: سوم ماه رجب بنابر روایت مشهور سالروز شهادت امام هادی(ع) است که این مصیبت عظمی را خدمت ولی عصر و عموم شیعیان و دلباختگان تسلیت عرض می نماییم. رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران بیان کرد: هم امام جواد(ع) و امام هادی(ع) و نیز امام عسکری(ع) سه امامی هستند که حیات و زندگانی شان بسیار کوتاه بوده است و در جوانی به شهادت رسیده اند.
وی تصریح کرد: البته همه امامان نیز حیاتی طولانی مدت نداشتند اما این سه امام، عمر کوتاهی داشتند؛ هر چند در زمانی که امام هادی(ع) به امامت رسیدند در سنین نوجوانی بودند و دوران امامت این امام گرانقدر طولانی بود ولی در مجموع کل حیات ایشان طولانی نبوده است. حجت الاسلام دیرباز خاطرنشان کرد: در دوران امام هادی(ع) ویژگی های متعددی وجود دارد نخستین ویژگی این است که در آن دوران عدهای به نام غالیان شکل گرفتند البته قبل از آن هم فعال بودند ولی تعدادشان در این دوره بیشتر شد به طوری که عده ای از شیعیان فکر می کردند که دیدگاه غالیان دارای دیدگاههای صحیحی است در حالی که امام هادی(ع) از آنها اعلام برائت کرد و حتی به شیعیان فرمودند که از آنها دور باشند.
متن کامل خبر ...https://www.irip.ac.ir/fa/news/496
💢بازدید اساتید دانشگاه سمرقند از مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، در روز سهشنبه چهارم بهمنماه 1401، دو تن از اساتید فلسفه کشور ازبکستان میهمان مؤسسه بودند. دکتر گلناز سلطانوا (Gulnoza Sabirovna Sultanova)، دانشیار فلسفه دانشگاه سمرقند، و دکتر ظریفه مومینوا (Zarifa Odilovna Muminova)، استادیار گروه فلسفة دانشگاه سمرقند، و معاونت مؤسسه آموزشی ازبکی-فنلاندی (UZBEK-FINNISH PEDAGOGICAL) با دکتر عسکر دیرباز، رئیس مؤسسه، دکتر علیخانی، معاون پژوهشی مؤسسه، دکتر شهرام پازوکی، مدیر گروه ادیان و عرفان، دکتر یوسف ثانی، مدیر گروه مطالعات ابنسینا، و اعضای گروه مطالعات ابنسینا (دکتر لیلا کیانخواه و دکتر محمدجواد اسماعیلی و دکتر فاطمه شهیدی) ملاقات کرده و به گفتوگو و تبادل اطلاعات پرداختند.
میهمانان ضمن معرفی فعالیتهای خود در دانشگاه سمرقند با ابعاد مختلف فعالیتهای مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران آشنا شدند. این دو استاد دانشگاه سمرقند با اشاره به قدمت تاریخی و علمی-فرهنگی شهرهای سمرقند و بخارا و اشتراکات زیاد علمی-فرهنگی ایران و ازبکستان، خواستار انجام فعالیتهای مشترک بین مؤسسه و گروههای فلسفه و عرفان دانشگاه سمرقند شدند.
حجت الاسلام عسکر دیرباز نیز آمادگی مؤسسه را جهت انجام فعالیتهای علمی مشترک از جمله برگزاری کنفرانسهای علمی، پذیرش دانشجو و تبادل اساتید و متخصصان فلسفه و عرفان اعلام کردند.
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/495
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 برنامه کلاسهای آزاد مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برای نیمسال دوم 1402-1401 اعلام شد
🔹 دفتر آموزشهای آزاد موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برنامه جدید کلاسهای آزاد نیمسال دوم 1402-1401 را اعلام کرد.
📌به گزارش روابط عمومی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، کلاسهای آزاد موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، از بهمنماه 1401 از سر گرفته خواهد شد. علاقهمندان میتوانند با مراجعه به سامانه آموزشهای مجازی موسسه در این کلاسها ثبت نام کرده و برای شرکت در کلاسها مهیا شوند.
🌐شایان ذکر است که کلاسهای آموزش آزاد به صورت مجازی و حضوری برگزار میشوند.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
نیمسال دوم.docx
19.2K
💢 برنامه دورههای آموزش آزاد بدین شرح است:
برنامه دورههای آزاد آموزشی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
(نیمسال دوم سال تحصیلی 1402 ـ 1401)
https://eitaa.com/hekmatfalsafe