🔴 #اختیارات و #پاسخگویی مقام #رهبری؛ همتراز یا ناهمتراز؟!
❌بعضی مطرح میکنند که مقام #ولایت_فقیه دارای اختیارات متعدد و گسترده ای طبق شرع و #قانون_اساسی است که با میزان پاسخگویی یا احساس مسئولیت ایشان همتراز و قابل قیاس نیست. از سوی دیگر عده ای عنوان میکنند که ایشان کمتر از حیطه اختیاراتشان در امور #دخالت می کنند و از اختیارات خود برای پیشبرد امور استفاده کافی نمی کنند. مثلا درحالیکه میتوانستند با یک #حکم_حکومتی طرح موضوع FATF# را در #مجلس ملغی کنند! یا #روحانی را #ردصلاحیت کنند و.. اقدامی نکردند.
به این ترتیب دسته اول، ولایت فقیه را به #دیکتاتوری و پاسخگو نبودن متهم می کنند و دسته دوم به #انفعال و امهال!
🔰اما پاسخ:
1⃣ #رهبر انقلاب، به شدت بر دو #خط_قرمز در مسائل #سیاسی باور دارند. این دو خط قرمز عبارتند از: #مردم و #قانون. مشی #آیت_الله_خامنه_ای در اغلب مسائل کلان سیاسی، درست همانند سیره امام #خمینی و ائمه اطهار(ع) مطالبه #مردمی و رسیدن جامعه به #بلوغ و پختگی است. چنانکه امام(ره) با #بازرگان و بنی صدر مخالف بودند ولی تا زمانیکه افکار عمومی به مرحله بلوغ و مطالبه نرسید، برکنار نشدند. پذیرش #برجام همینطور؛ آنگاه که رهبر انقلاب خود شخصا مخالف #مذاکره و توافق با #آمریکا بودند ولی به رای مردم به نامزدی که مدعی «مذاکره به عنوان کلید اداره کشور» بود احترام گذاشتند و آن را تجربه ای ماندگار برای مردم خواندند.
نکته: در دیدگاه رهبر انقلاب خط قرمز "مردم" صرفا در مسائل سیاسی یا اجتماعی رعایت میشود نه در مسائل اعتقادی و شرعی. چنانکه ایشان علیرغم جوسازی های گسترده رسانه ای موضوع #حجاب را وظیفه حکومت اسلامی دانسته و دیدگاه عده ای که با توجه به وجود جو بی حجابی در برخی اقشار، نظام را به عبور از قانون رعایت حجاب الزامی فرا می خواندند، نکوهش نمودند.
✅ اما قانون! سیره رهبران انقلاب همواره احترام به جایگاه سایر نهادهای نظام اسلامی است. اگر قرار بود یک نفر به شکل #تیرانی و #استبدادی همه کاره کشور باشد پس چه نیازی به ساختارسازی و نهادمندی! مثلا مجلس اختیار دارد قراردادهای بین المللی را به رای بگذارد و تا جاییکه از اصول یا منافع کشور فرا نرفته، ایشان ممانعتی نمیکنند. تشخیص این موضوع هم نه تحت تاثیر تبلیغات سیاسی یا جناحی بلکه با نظر خود ایشان است. چنانکه ایشان در موضوع #قانون_مطبوعات در مجلس ششم، خود را ملزم به کنش دیدند و در موضوع CFT یا پالرمو آن را به مجلس و شورای نگهبان و سایر دستگاهها سپردند. و چنانکه حضرت امام(ره) در موضوعی مثل الگو قرار دادن #اوشین در یک برنامه رادیویی دست به واکنش زدند ولی در موضوعی مثل تعیین #قائم_مقام به نظر مجلس خبرگان علیرغم باور شخصی خویش تمکین کردند.
2⃣برخلاف ادعا یا تصور برخی که اختیارات ولایت فقیه را #شاهانه و بی حد و مرز ترسیم میکنند؛ مقام رهبری نه مقام #شاهنشاهی و دیکتاتوری است و نه حتی دارای برخی اختیارات سایر رهبران دنیا. بعنوان نمونه، طبق قانون اساسی، رهبری حق انحلال و تعطیلی مجلس را ندارد؛ حال آنکه بسیاری از روسای جمهور از جمله در آمریکا و فرانسه و آلمان و ملکه انگلستان و حتی شاه مشروطه از چنین اختیاری برخوردارند. حتی در موضوع عزل رئیس جمهور، رهبر پس از حکمِ دیوانعالی کشور یا رأی مجلس قادر به عزل اوست. نه یک شبه و ناگهانی. در آمریکا اما رئیس جمهور حتی اختیاراتی در عرصه قانونگذاری هم دارد. مثلا حق وتوی مصوبات کنگره!
👇نتیجه طبیعی این تصور غلط یعنی «همه کاره بودن رهبر» تصور غلط دیگر «تنها جوابگو بودن رهبر» است. که مطابق آن، این رهبر است که باید هزینه ناکارآمدی سایر مسئولان را بپردازد. این برخلاف انگیزه تاسیس #جمهوری_اسلامی است که رهبر بجای همه تصمیم بگیرد، بجای همه عمل کند و بجای همه بازخواست شود. نظام سیاسی ایران بر اساس رای قاطبه #مردم، #مردمسالاری_دینی است و رهبر بعنوان رکن رکین آن، وظیفه منحرف نشدن آن از اصول کلان انقلاب اسلامی را دارد، نه دخالت در جزئیات امور یا هر رخداد سیاسی کوچک و بزرگ.
✅ مردم باید بیاموزند که رهبری پاسخگوی کم کاری دیگر مسئولان خصوصا مسئولانی که مستقیما با #رای مردم انتخاب میشوند، نیست. درست برخلاف نظام شاهنشاهی که چون "شاه" را "مردم" انتخاب نکرده اند، "شاه" مسئول همه ناکارامدی هاست و مردم حق دارند او را مسئول همه کاستی ها و ضعفها بدانند. اما در نظام جمهوری اسلامی مثل همه نظامهای مردمی دیگر، سایر مسئولان نیز در قبال اختیارات خود مسئولند. حتی #مردم در قبال ناکارآمدی منتخب خود باید پاسخ دهند که چرا این انتخاب؟! این معنای تام مردم سالاری است. اینکه مردم خود را به عنوان نه یک #تماشاچی حکومت، بلکه یک رکن بسیار مهم #تصمیمساز سیاسی باور کنند و تاثیر کنشهای سیاسی خود را در سرنوشت کشور با نگاه جدی تری بنگرند.
✍ متن کامل یادداشت #محمد_عبدالهی در خبرگزاری فارس: http://fna.ir/bplwfd
اندیشه پژوهان استاد حسن رحیم پور ازغدی:
✅مؤمن واقعی از نظر #امام_رضا (ع)
#تبلیغ درست دین و معارف #دین زمانی حقیقتاً مصداق مورد نظر امام #رضا (ع) است که قلبت در سینه ات ذوب شود و شب ها خوابت نبرد. اگر رسیدی به جایی که بعضی شب ها به خاطر بعضی مسائل فکری و فرهنگی و تهدیداتی که متوجه دین خداست، خوابت نبرد، می شوی مصداق مؤمن. علامت مؤمن این است که برای دین خدا، حق و عدل و مظلومان عالم غصه بخورد.
🔳حسن رحیم پور ازغدی/گزیده ای از سخنرانی امام رضا(ع)؛ غریب میان شیعیانش
🏴🏴🏴🏴🏴🏴
@rahimpoor_azghadi
هدایت شده از KHAMENEI.IR
طرح| رهبرانقلاب، خطاب به خدام امام رضا(ع):
دل ما آن جايى است كه شما همواره در آنجا مشرفيد
🔻رهبرانقلاب: حقاً و انصافاً خدمت آستان مقدس امام هشتم عليهالسّلام وقتى با شرايط و شئون ويژهى آن انجام بگيرد، از بزرگترين ارزشها و بزرگترين افتخارات است و امروز چنين چيزى ميسور است و وجود دارد، بنده هم افتخار مىكنم اگر چه به نام و نه به عمل جزء شما هستم و مشرف به خدمت اين آستان قدسم ...
🔺اين سخن دل را با شما در ميان بگذارم كه دل ما آن جايى است كه شما همواره در آنجا مشرفيد و خوشا به حالتان و حقيقتاً شيرينترينِ لحظات براى بنده، آن لحظاتى است كه به آستان قدس مشرف مىشوم. ۶۷/۰۹/۱۷
☑️مطالب درباره رهبرانقلاب👇
@khamenei_ir
توییتگرام:
🔴بی بی سی فارسی در گزارشی با عنوان «تاثیر مراسم پیادهروی #اربعین بر جامعه #عراق»، به آثار زیان بار راهپیمایی اربعین پرداخته!
این موردش از همه بامزه تره:
«این مراسم با نگاهی ظاهرگرایانه به حرکت امام حسین، زمینه خالی کردن این جریان از معانی عمیق دینی آن شده است...»
طوری میگویند "دیگر رسما وارد #تحریم شدهایم" که انگار پیش از این آمریکا مدام در حال خدمت رسانی بدون چشم داشت به ایران و ایرانی بوده
۴۰ سال است ایران تحریم است و هرچه تا کنون به آن دست پیدا کردیم، حاصل تکیه به توان داخل بوده و بس!
تولیت آستان قدس هم حقوقدانه؛ البته وکیل فقرا و مستضعفان؛ نه وکیل مدافع شیطان!
#همه_خادم_الرضاییم
۵سال از ۸ سال دولت روحانی و اصلاحطلبان به برآورده کردن رضایت امریکا گذشت!
«سردار اشتری»، فرمانده ناجا در مراسم تشییع پیکر شهید #نورخدا_موسوی: در تماس تلفنی که از دفتر مقام معظم رهبری گرفته شد، اعلام کردند که رهبری فرمودهاند «در مراسم شرکت کردید سلام ما را به مردم لرستان و خانواده شهید برسانید و از قول ما #شهادت ایشان را تبریک و تسلیت بگویید
عکسی لاکچری از دخترخانمی در آمریکا منتشر و زیرش نوشته اند: نوه دختری آیت الله محمد یزدی!
و نمی نویسند: دختر دکتر تخشید رئیس اصلاح طلب دانشکده حقوق دانشگاه تهران، عامل سرکوب اساتید حزب اللهی، و یار غار "هادیان" و "سمتی" تئوریسینهای حزب مشارکت.
ضمناً آخوندی هم نوه علامه امینی است!
*فرید ابراهیمی*
جریان به اصطلاح روشنفکری و موالیدش مثل #فمنیسم بجای حل مشکلات #زنان سعی داره نوعی «بیمسئولیی اخلاقی» بینشون ترویج کنه
مثلا زن حق داره اغواگر ومحرک بچرخه ولی مرد حق نداره تحریک بشه. زن میتونه بخاطر "حق بر بدن" همسرشو از بچه داشتن محروم کنه و مرد حقی برای جبران این محرومیت نداره!
تومشهد یه محلهس بنام نوغان ک زنانش پرچمدار تکریم امام هشتمن. بعد شهادت مهریهشونو به همسراشون بخشیدن تابتونن پیکرامامُ باشکوه تشییع کنن
نسلهای بعدم ادامهدهنده بودن.دوره رضاخان ک عزاداری ممنوع بود مراسم روضه بپا میکردن.هرسال هم گروهی باتشییع جنازه نمادین بطرف حرم پیادهروی میکنن
هدایت شده از نیزار
🔸اخلاق فردی
پیامبر خدا، کارهای شخصیاش را خودش انجام میداد. کفش و لباس را خودش وصله میکرد. با دست خودش شير میدوشيد و پای شترش را خودش میبست. مایحتاج خانهاش را از بازار تـهیه میکـرد و خـود بـه سـوی خـانـه حمل مینمود. هر مرکبی برايش مهيا بود سوار میشد و برايش فرقی نمیکرد. روی زمین میخوابید و هرجا میرفت عبايی که داشت به عنوان زير انداز خود استفاده میکرد. همسر و فرزندان حود را بسیار تکریم میکرد و اوقات داخل منزل را به سه بخش تقسيم میکرد: بخشی برای خدا، بخشی برای خانواده و بخشی برای خودش بود و وقت خودش را نيز با مردم قسمت میکرد. نور چشم او در نماز بود و آسايش و آرامش خود را در نماز میيافت. هرگز درهم و ديناری نزد خود پس انداز نکرد.
هدایت شده از نیزار
🔸پوشش و آراستگی
پیامبر خدا همیشه با ظاهر آراسته، موهای شانهزده، لباس تمیز و بوی خوش در بین مردم ظاهر میشد. بیشتر لباسهای آن حضرت سفيد بود. هروقت لباس نو میپوشيد، لباس قبلی خود را به فقيری میبخشيد. لباس فاخری که داشت مخصوص روز جمعه بود. در هنگام کفش و لباس پوشيدن، هميشه از سمت راست آغاز میکرد. ژوليده مو بودن را کراهت میدانست. هرگاه از محلی عبور میکرد عابرین از بوی عطرش به وجود و حضور مبارکش پی میبردند. بيشترين مخارج شخصی آن حضرت برای خريدن عطر بود. هميشه با وضو بود و هنگام وضو گرفتن مسواک میزد.
هدایت شده از نیزار
🔸آداب غذا خوردن
پیامبر خدا هرگز هیچ غذا یا نعمتی را مذمت نکرد و موقع غذا هرچه حاضر میکردند ميل میفرمود. تا آنجا که امکان داشت، تنها غذا نمي خورد و تا گرسنه نمیشد غذا ميل نمیکرد و قبل از سير شدن، دست از غذا میکشید. بر سر سفره از همه زودتر حاضر میشد و از همه ديرتر دست میکشيد. سر سفره از جلوی خود غذا تناول میفرمود. معدهاش هيچگاه دو غذا را در خود جمع نکرد. وقت آشاميدن سه جرعه آب مینوشيد؛ اول آنها بسم الله و آخر آنها الحمدلله.
هدایت شده از نیزار
🔸روحیات اخلاقی
رسول خدا از دوشيزگان پرده نشين با حياتر بود. هنگام راه رفتن با آرامی و وقار راه میرفت و قدم ها را بر زمين نمیکشيد. نگاهش پيوسته به زير افتاده و بر زمين دوخته بود. همواره متبسم بود و چون شاد میشد چشمها را بر هم میگذاشت و خيلی اظهار فرح نمیکرد و صدايش به خنده بلند نمیشد.
هدایت شده از نیزار
🔸آداب معاشرت
آقا رسولالله هرکه را میديد به او سلام میکرد و کسی در سلام بر او پیشی نگرفت. بـا غنی و فقیر یکسان مصافحه می کرد و وقتی با کسی دست میداد، دست خود را زودتر از دست او نمیکشيد. با مردم چنان معاشرت میکرد که هرکس گمان میکرد عزيزترين فرد نزد آن حضرت است. هرگز به روی مردم چشم نمیدوخت و خيره نگاه نمیکرد. سکوتی طولانی داشت و تا نياز نمیشد لب به سخن نمیگشود. هرگاه با کسی هم صحبت میشد، روبروی او مینشست و به سخنان او خوب گوش فرا میداد و تا او اراده برخاستن نمیکرد، آن حضرت بر نمیخاست.
هدایت شده از نیزار
🔸اخلاق مجالست
پیامبر خدا در مجلسی نمینشست و برنمیخاست مگر با ياد خدا. جای خاصی را در جلسه به خود اختصاص نمیداد و هنگام ورود به مجلسی، در جای خالی یا در آخر مجلس و یا نزديک درب مینشست نه بالای مجلس. هرگز در حضور مردم تکيه نمیزد و یا پای خود را دراز نمیکرد. اگر در محضر او چيزی رخ میداد که ناپسند وی بود ناديده میگرفت.
هدایت شده از نیزار
🔸آداب گفتگو
رسول الله پاسخ به سوالی را چند مرتبه تکرار میکرد تا جوابش بر شنونده مشتبه نشود. هرگز با کسی #جدل و منازعه نمیکرد. سخن کسی را قطع نمیکرد مگر آنکه حرف لغو و باطل بگويد. چون سخن ناصواب از کسی میشنيد، نمیفرمود «چرا فلانی چنين گفت» بلکه میفرمود: «بعضی مردم را چه میشود که چنين میگويند؟» بر جسارت ديگران صبر میفرمود و بدی را به نيکی جواب میداد. هرگز کسی را حقير نشمرد و کسی را دشنام نداد و يا به لقبهای بد نخواند. مزاح میکرد اما به بهانه مزاح و خنداندن، حرف لغو و باطل نمیزد. کسی را بهخاطر لغزش و خطای در سخن مواخذه نمیکرد.
هدایت شده از نیزار
🔸مردمداری
رسول خدا از شر مردم برحذر بود ولی از آنان کناره نمیگرفت و با همه خوشخو بود. هرگز عيب مردم را جستجو نمیکرد. هرکه عذر میآورد، عذر او را قبول میکرد. کار نيک را تحسين و تشويق میفرمود. آنچه موجب صلاح دين و دنيای مردم بود به آنان میفرمود و مکرر میگفت هر آنچه حاضران از من میشنوند به غايبان برسانند. هرگاه کسی از او حاجتی میخواست، اگر مقدور بود روا میفرمود و گرنه با سخنی خوش و با وعدهای نيکو او را راضی میکرد. اگر در حال نماز بود و کسی پيش او میآمد یا کودکی گریه میکرد نمازش را کوتاه میکرد.
هدایت شده از نیزار
🔸تکریم خویشان و فقرا
بيش از همه صله رحم به جا میآورد و به خويشاوندان خود احسان میکرد، بی آنکه آنان را بر ديگران برتری دهد. هرگز کسي از اطرافيان و بستگان خود را نفرين نکرد. دعوت غلامان را میپذيرفت. در خوراک و پوشاک چيزی زيادتر از آنان نداشت. با فقرا زياد نشست و برخاست میکرد و با آنان هم غذا میشد. هرگاه چيزی به فقيری میبخشيد به دست خودش میداد و به کسی حواله نمیکرد.
هدایت شده از نیزار
🔸رفتار با اصحاب
پیامبر خدا اصحاب را به بهترين نام هايشان صدا میزد. ميان ياران و اصحاب، انس و الفت برقرار میکرد. سراغ ایشان را زیاد میگرفت و همواره جويای حال آنان میشد. با ایشان در کارها بسيار مشورت مینمود و بر آن تاکيد میفرمود. در جمع اصحاب و ياران حلقه وار مینشستند و اگر غريبهای بر آنان وارد میشد نمیتوانست تشخيص دهد که پيامبر کداميک از ايشان است. پیامبر در جمع اصحاب متناسب با موضوعات مطروحه سخن میگفت.
هدایت شده از نیزار
🔸رفتار با اقشار مردم
پيران را بسيار اکرام میکرد. با کودکان بسيار مهربان بود و روی آنان را میبوسید. حال غريبان را خيلی مراعات میکرد. با نيکی به شروران، دل آنان را به دست میآورد و مجذوب خود میکرد. افرادی که خيرشان بيشتر به ديگران میرسيد را بیشتر عزیز میداشت. از بيماران عيادت میکرد اگرچه دور افتاده ترين نقطه مدينه بود. به فرزندان شهیدان همانند فرزندان خود محبت میورزید.
هدایت شده از محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
مدیریت فشل: بهانه پذیر و بهانه گیر
✍ مبنای اقدام #مدیریت_حرف در سیاست خارجی، گرفتن #بهانه از دشمن است؛ در مقابل هر بهانه جویی، یک امتیاز می دهد! اما همین مدیریت در سیاست داخلی و پاسخگویی، #بهانه_گیر است؛ برای اینکه کوتاهی هایش را گردن دیگران بیاندازد و بی عملی و خدمت نکردن برای طبقات فرودست را توجیه کند.
🔹ابتدا عدم مذاکره با آمریکا را بهانه کردند و گفتند مشکلات اقتصادی در صورت توافق چنان حل خواهد شد که مردم از پول یارانه بی نیاز شوند. اما وقتی ارزش پول ملی در مقابل ارز خارجی به یک چهارم کاهش یافت و تورم بی سابقه پدید آمد، عدم الحاق به FATF و CFT را بهانه عملی نشدن وعده ها کردند!
♦️دولتهای اروپایی باید به خاطر بدعهدی، عدم انجام تعهدات و نایستادن مقابل آمریکا به ما بدهکار باشند اما از وقتی دیده اند اولویت ظریف و روحانی، سلب بهانه از طرف مقابل است، آنها نیز بهانه گیر و طلبکار شده اند! از آنها ناز و از دولت ما نیاز! هرچند که اروپا محتاج نفت و گاز ما باشد.
🔹همین مدیریت منفعل و تحمیل پذیر در سیاست خارجی، در داخل میل به خودکامگی و زورگویی دارد و ضمنا با وجود سوء مدیریت اقتصادی شدید، نمی خواهد مسئولیت پذیر و پاسخگو باشد. نهادها و دستگاه های نظارتی را مقابل عمل انجام شده قرار می دهد اما با معلوم شدن خسارت ها ادعا می کند #تصمیم_نظام بود!
♦️ضعف وانفعال در برابر بهانه جوبی دشمن وبی اعتنایی به مطالبات مردم، خلاف منطق قرآن است: "محمد رسول الله والذین معه اشدّاء علی الکفار رحماء بینهم". باید در داخل با مردم ملاطفت و تمکین داشت اما با دشمن، شدید و نفوذناپذیر بود. ستم پذیری در کنار نادیده گرفتن حقوق ضعفا، روحیه اشرافی است.
🔹مدیریت شجاع و مسئولیت پذیر، نه به بهانه دشمن رسمیت می بخشد و تنش زدایی یکطرفه را جایگزین اقتدار و تهدید زدایی می کند، و نه برای سرباز زدن از وعده ها، بهانه گیری و فرافکنی می کند. این مهم ترین شاخص رشد یافتگی یا رشد نیافتگی است.
@IMANI_mohammad
هدایت شده از محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
بازنشر بیانیه "آقا اجازه" و دیگر هیچ!
🔹آمریکا همه تحریم های تعلیق شده در برجام را برگردانده است. آقای روحانی سال 92 آمریکا را کدخدا و اروپایی ها را آقا اجازه می دانست. او در اصل، برجام را با آمریکا می خواست و اروپایی ها زینت المجلس بودند.
♦️حالا که آمریکا به عنوان رکن اصلی توافق، آن را به هم زده، آقای روحانی، آمریکا را "مزاحمی که شرّش کم شد و خوب شد که رفت" (!) جا می زند. اروپای آقا اجازه را هم دارای اراده مستقل قلمداد می کند و می گوید پشت ما مقابل آمریکا ایستاده است!
🔸اروپا امروز در مقابل اعلام رسمی بازگشت تحریم ها از سوی آمریکا، فقط یک کار کرد: بیانیه روز جمعه را که در آن نسبت به خروج آمریکا ابراز #تاسف_عمیق شده بود، باز نشر نمود و حتی وعده بی ارزش قبلی درباره راه اندازی #نمادین کانال ویژه مبادلات مالی و بانکی با ایران (نفت در برابر کالا) را عملی نکرد.
🔹شما بگویید: کجای این روند، پیروزی و تامین منافع ملی است؛ آن گونه که امروز آقایان روحانی و ظریف برای چندمین بار تکرار کردند؟!
@IMANI_mohammad
هدایت شده از محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
دو اعتراف مهم؛ لا به لای لافزنی پمپئو
🔹وقتی وزیر خارجه آمریکا (رئیس سابق سازمان CIA) می گوید "فشارتحریم ها فرصتی برای مخالفان فراهم می کند، تا تغییراتی را که خواستار آنند در رژیم حاکم بر آن کشور بوجود آورند"، معلوم می شود که چرا مردم در حماسه نه دی 88 سران فتنه را لعنت کردند.
♦️فتنه گران و گروهک های خودفروخته، زندگی طفیلی خود را در فشار دشمن بر ملت ایران می بینند و قریب یک دهه است که صراحتا از دشمن می خواهند انتقام شکست سیاسی در آشوب افکنی را با اذیت و آزار اقتصادی ملت ایران بگیرد.
🔹 28 مهر 88 جان هانا مقام آمریکایی در گفت و گو با روزنامه لس آنجلس تایمز اظهار داشت: "مطمئناً پیامی که از گردهمایی اخیر فعالان اپوزیسیون -که بین آنها افراد نزدیک به سران جنبش سبز حضور داشتند- شنیدم، این بود که تحریم باید هرچه شدیدتر اعمال شود؛ تحریم ضعیف یا تدریجی،فقط به رژیم امکان میدهد که خود را با وضعیت جدید تطبیق دهد".
♦️مایک پومپئو امروز همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه "#ایران_در_عراق_بسیار_قدرتمند_است، واکنش آمریکا به تاثیر ایران بر نفوذ متحدان واشنگتن چیست؟"، گفت " بر همین اساس است که میگوییم برجام مانع فعالیتهای ایران نشده است و به همین خاطر است که روی فعالیتهای مالی ایران متمرکز میشویم. ایران فشار زیادی را در عراق وارد کرده و برجام نتوانست جلوی نفوذ ایران را در منطقه بگیرد".
🔹آمریکایی ها اذعان می کنند که برجام قرار بوده قدرت و نفوذ منطقه ای ایران را به تحلیل ببرد تا بتوانند فشار ناکام در یک دهه گذشته را موثر کنند اما در این نقشه بزرگ ناکام مانده اند. به تعبیر قرآن "قل موتوا بغیظکم". بگو از خشم بمیرید.
@IMANI_mohammad
هدایت شده از محمد عبدالهی
🔴 #اختیارات و #پاسخگویی مقام #رهبری؛ همتراز یا ناهمتراز؟!
❌بعضی مطرح میکنند که مقام #ولایت_فقیه دارای اختیارات متعدد و گسترده ای طبق شرع و #قانون_اساسی است که با میزان پاسخگویی یا احساس مسئولیت ایشان همتراز و قابل قیاس نیست. از سوی دیگر عده ای عنوان میکنند که ایشان کمتر از حیطه اختیاراتشان در امور #دخالت می کنند و از اختیارات خود برای پیشبرد امور استفاده کافی نمی کنند. مثلا درحالیکه میتوانستند با یک #حکم_حکومتی طرح موضوع FATF# را در #مجلس ملغی کنند! یا #روحانی را #ردصلاحیت کنند و.. اقدامی نکردند.
به این ترتیب دسته اول، ولایت فقیه را به #دیکتاتوری و پاسخگو نبودن متهم می کنند و دسته دوم به #انفعال و امهال!
🔰اما پاسخ:
1⃣ #رهبر انقلاب، به شدت بر دو #خط_قرمز در مسائل #سیاسی باور دارند. این دو خط قرمز عبارتند از: #مردم و #قانون. مشی #آیت_الله_خامنه_ای در اغلب مسائل کلان سیاسی، درست همانند سیره امام #خمینی و ائمه اطهار(ع) مطالبه #مردمی و رسیدن جامعه به #بلوغ و پختگی است. چنانکه امام(ره) با #بازرگان و بنی صدر مخالف بودند ولی تا زمانیکه افکار عمومی به مرحله بلوغ و مطالبه نرسید، برکنار نشدند. پذیرش #برجام همینطور؛ آنگاه که رهبر انقلاب خود شخصا مخالف #مذاکره و توافق با #آمریکا بودند ولی به رای مردم به نامزدی که مدعی «مذاکره به عنوان کلید اداره کشور» بود احترام گذاشتند و آن را تجربه ای ماندگار برای مردم خواندند.
نکته: در دیدگاه رهبر انقلاب خط قرمز "مردم" صرفا در مسائل سیاسی یا اجتماعی رعایت میشود نه در مسائل اعتقادی و شرعی. چنانکه ایشان علیرغم جوسازی های گسترده رسانه ای موضوع #حجاب را وظیفه حکومت اسلامی دانسته و دیدگاه عده ای که با توجه به وجود جو بی حجابی در برخی اقشار، نظام را به عبور از قانون رعایت حجاب الزامی فرا می خواندند، نکوهش نمودند.
✅ اما قانون! سیره رهبران انقلاب همواره احترام به جایگاه سایر نهادهای نظام اسلامی است. اگر قرار بود یک نفر به شکل #تیرانی و #استبدادی همه کاره کشور باشد پس چه نیازی به ساختارسازی و نهادمندی! مثلا مجلس اختیار دارد قراردادهای بین المللی را به رای بگذارد و تا جاییکه از اصول یا منافع کشور فرا نرفته، ایشان ممانعتی نمیکنند. تشخیص این موضوع هم نه تحت تاثیر تبلیغات سیاسی یا جناحی بلکه با نظر خود ایشان است. چنانکه ایشان در موضوع #قانون_مطبوعات در مجلس ششم، خود را ملزم به کنش دیدند و در موضوع CFT یا پالرمو آن را به مجلس و شورای نگهبان و سایر دستگاهها سپردند. و چنانکه حضرت امام(ره) در موضوعی مثل الگو قرار دادن #اوشین در یک برنامه رادیویی دست به واکنش زدند ولی در موضوعی مثل تعیین #قائم_مقام به نظر مجلس خبرگان علیرغم باور شخصی خویش تمکین کردند.
2⃣برخلاف ادعا یا تصور برخی که اختیارات ولایت فقیه را #شاهانه و بی حد و مرز ترسیم میکنند؛ مقام رهبری نه مقام #شاهنشاهی و دیکتاتوری است و نه حتی دارای برخی اختیارات سایر رهبران دنیا. بعنوان نمونه، طبق قانون اساسی، رهبری حق انحلال و تعطیلی مجلس را ندارد؛ حال آنکه بسیاری از روسای جمهور از جمله در آمریکا و فرانسه و آلمان و ملکه انگلستان و حتی شاه مشروطه از چنین اختیاری برخوردارند. حتی در موضوع عزل رئیس جمهور، رهبر پس از حکمِ دیوانعالی کشور یا رأی مجلس قادر به عزل اوست. نه یک شبه و ناگهانی. در آمریکا اما رئیس جمهور حتی اختیاراتی در عرصه قانونگذاری هم دارد. مثلا حق وتوی مصوبات کنگره!
👇نتیجه طبیعی این تصور غلط یعنی «همه کاره بودن رهبر» تصور غلط دیگر «تنها جوابگو بودن رهبر» است. که مطابق آن، این رهبر است که باید هزینه ناکارآمدی سایر مسئولان را بپردازد. این برخلاف انگیزه تاسیس #جمهوری_اسلامی است که رهبر بجای همه تصمیم بگیرد، بجای همه عمل کند و بجای همه بازخواست شود. نظام سیاسی ایران بر اساس رای قاطبه #مردم، #مردمسالاری_دینی است و رهبر بعنوان رکن رکین آن، وظیفه منحرف نشدن آن از اصول کلان انقلاب اسلامی را دارد، نه دخالت در جزئیات امور یا هر رخداد سیاسی کوچک و بزرگ.
✅ مردم باید بیاموزند که رهبری پاسخگوی کم کاری دیگر مسئولان خصوصا مسئولانی که مستقیما با #رای مردم انتخاب میشوند، نیست. درست برخلاف نظام شاهنشاهی که چون "شاه" را "مردم" انتخاب نکرده اند، "شاه" مسئول همه ناکارامدی هاست و مردم حق دارند او را مسئول همه کاستی ها و ضعفها بدانند. اما در نظام جمهوری اسلامی مثل همه نظامهای مردمی دیگر، سایر مسئولان نیز در قبال اختیارات خود مسئولند. حتی #مردم در قبال ناکارآمدی منتخب خود باید پاسخ دهند که چرا این انتخاب؟! این معنای تام مردم سالاری است. اینکه مردم خود را به عنوان نه یک #تماشاچی حکومت، بلکه یک رکن بسیار مهم #تصمیمساز سیاسی باور کنند و تاثیر کنشهای سیاسی خود را در سرنوشت کشور با نگاه جدی تری بنگرند.
✍ متن کامل یادداشت #محمد_عبدالهی در خبرگزاری فارس: http://fna.ir/bplwfd
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌻 رهبرانقلاب: در روز اول #ربیع_الاول هجرت #پیغمبر واقع شده است؛ از مکه به مدینه که مبدأ تاریخ هجری مسلمانان است. این ماه هم ربیعالمولود است، هم ربیعالهجره است. ۸۶/۱۲/۲۲
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📣 گفتوگویی درباره بیانات اخیر رهبر انقلاب
👈 مردمی شدن اقتصاد «مدیر انقلابی» میخواهد
🔻 انقلاب اسلامیِ ملت ایران در مقاطع گوناگون حرکتِ رو به جلوی خود با موانع و چالشهایی روبرو بوده است. «جنگ تحمیلی» یکی از این چالشها بود که از سوی استکبار جهانی و عوامل و وابستگان منطقهای آن به ملت ایران و نظام اسلامی تحمیل شد. چالشی که ملت ایران و مسئولان نظام توانستند با مقاومت مدبرانه و روحیهی جهادی در آن پیروز شوند.
🔹️ رهبر انقلاب اسلامی در دیدار اخیر فرمودند که «حرکت نظامی در این مدّت از سوی آمریکا اتّفاق افتاد به صورتهای مختلف، که بدترینش تحریک صدّامحسین بود که به ایران حمله کند؛ تحریکش کردند، به او قول دادند، قول کمک دادند، کمک هم کردند، هشت سال کشور را درگیر جنگ کردند؛ البتّه تودهنی خوردند، شکست خوردند.»
🔰 در این باره، گفتگوی KHAMENEI.IR با آقای رفیقدوست را بخوانید با موضوع تجربیات مدیریتی با رویکرد انقلابی در ادارهی جنگ و نحوهی بهرهبرداری از این شیوهی مدیریتی برای پیروزی در عرصهی جنگ اقتصادی👇
http://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=40846