چگونه خوب گوش کردن را در کودکان تقویت کنیم؟
🎈هنگام صحبت کردن، تن و ریتم صدای تان را تغییر دهید و یکنواخت صحبت نکنید.
🎈خواسته ها و پیام های خویش را
ساده و کوتاه بیان کنید.
🎈در یک زمان، فقط یک یا دو درخواست از کودک تان داشته باشید.
🎈سعی کنید خواسته هایتان را به صورت رسا و همراه با احترام و محبت بیان کنید.
🎈کودکان را عادت دهیم که از رادیو، یا ابزارهای صوتی بیشتر از تلویزیون استفاده کنند .
🔻خواندن یک کتاب داستان کوتاه، ودرخواست خلاصه گویی یا بازگویی داستان، تاثیر زیادی در تقویت مهارت گوش دادن کودکان دارد.
https://eitaa.com/hkorshidmehr
⁉️ فرزندم شب امتحانیه! چیکار کنم؟!
♻️بعضی بچه ها زمان محورند بعضی بچه ها توان محور...🤔
✍ زمان محورها وقتی در فشار زمان قرار میگیرند دچار #فشار_عصبی میشوند و دیگر #درس را نمیفهمند. اما توان محورها، وقتی در فشار قرار میگیرند، توانشان بیشتر میشود. توان محورها اگر وقت اضافی دارند، نباید به آنها دائم تذکر داد که برو درست را بخوان! بلکه باید او را #تشویق کرد تا فعالیتهای جسمی دیگر انجام دهد. معمولاً این دسته افراد، #برونگرا هستند و دارای #اعتمادبهنفس بالا، ریسکپذیر، شاد و عجول.
❗️اما زمان محورها معمولاً #درونگرا هستند. حساس، دارای اعتمادبهنفس پایین اما #مسئولیتپذیر. در یک خانه اگر دو بچه وجود داشته باشد، بچه اول اگر درونگرا باشد، بچه دوم برونگرا میشود. بنابراین نباید بچهها را با هم مقایسه کنیم، چون ویژگیهایشان با هم متفاوت است.
@hkorshidmehr
🔻حال بد از کجا میآد؟
.
یه وقتایی هم هست حین صحبت از حال بد، میشنویم که میگن «نمیدونم چم شده، نمیدونم چرا حالم بده، اعصابم انگار خورده ولی نمیدونم از چی»
یعنی اون آدم علت حال بدش رو نمیدونه. پرخاشگری میکنه ولی نمیدونه چرا، یا مثلاً تو فلان موقعیت مضطرب شده اما علتش براش مشخص نیست.
یکی از مهمترین کارهای درمانگر همینه که به آدم کمک کنه مسیر ایجاد یک رفتار نادرست یا یک حال بد رو ردیابی کنه .
واقعیت اینه هیچ رفتاری بیعلت نیست. پشت هر رفتاری (مثل دوری از جمع) یه حال و احساس بد هست که باید شناسایی بشه، پشت اون احساس بد یه فکرهایی هست که باید ردش رو گرفت و بعد مسیر ترمیم و اصلاح رو هم طی یک پیوستاری پیش گرفت.
امام علی یه حدیث دارن با همین مضمون
«درکها و فهمها پیشوای اندیشههاست. اندیشهها امام دلهاست.دلها ائمهی حواس است و حواس پیشوای اندام و اعضا است»
https://eitaa.com/maryamkheiri1370
کارهای کودک درسه محدوده است
🌱محدوده سبز: کارهای خوب کودک
🌾 محدوده زرد: کارهای نه خوب و نه بد(که اشتباهات کودک درحوزه مهارت رانیزشامل میشود که اشکالی ندارد مهارت ندارد وباید اشتباه کند تا یادبگیرد)
💥محدوده قرمز که آسيب زدن به خود يا ديگران يا تجاوز به حقوق ديگران است
ولی متاسفانه اکثر تنبیه های والدین برای کارهای محدوده زرد کودکان است، کارهای اشتباه بی خطر.
به کارهای بد اما بی خطر کودکتان بی اعتنایی کنید و به جایش به او کار خوب بیاموزید
@hkorshidmehr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
خواهرم تکه نانی آورد ، آمد آنجا
لب پاشویه نشست
پدرم دفتر شعری آورد، تکيه بر پشتی داد
شعر زیبایی خواند ، و مرا برد، به آرامش زیبای یقین
#کاردستی
#گلدون
.@hkorshidmehr
آزادی دادن بیش ازحد و افراطی به کودک زمانیست که به کودک از دو سالگی صبر را نیاموختید
یا زمانیکه می توانسته کارهایش را با کندی انجام دهد شما به جایش انجام دادید و مسؤلیت مطابق سنش را به او نیاموختید.
یا با دیدن جیغ و داد وکتک زدن خود شما و دیگری تسلیم شدید.
@hkorshidmehr
رفت و آمد برای ما یک نیاز است. مثلاً من نیاز دارم که از کرج به تهران بیایم اگر نیایم کارهایم انجام نمی شود حال من چگونه می توانم از کرج به تهران بیایم؟ می توانم با ماشین شخصی خودم بیام، می توانم آژانس بگیرم، یا با کرایه خطی و یا با مترو یا با اتوبوس و یا با موتور و یا با دوچرخه، بسته به مسافت با کدام روش می توانم راحت تر بیایم؟ آسایش این جا مطرح می شود؛ با کدام روش راحت تر می آیم؟
امروز صبح که این راه را می آمدم حدود یک ساعت و نیم در ترافیک بودم و من تمام این مدت را خوابیدم خوب حالا اگر با ماشین شخصی می آمدم می توانستم راحت بخوابم؟ پس من با وسیله ی نقلیه ی عمومی راحتترم، یک جاهایی مترو راحت تر است خوب با مترو میرم.
کارکردها را باید مدنظر داشته باشیم. یا مثلاً می خواهیم خرید کنیم چه قدر خوب است که پیاده برویم و حتی فرزندمان هم همراهمان باشد و مهارت های زندگی را همراه ما عملی بیاموزد ولی ما برای یک خرید اونور چهارراه حتماً باید سوار ماشین شخصی شویم.
برنامه ریزی مالی باید داشته باشیم، برپایه ی کنترل انتظارات و پاسخ به نیازها. کنترل کنیم و حساب کنیم که چه قدر درآمد داریم؟ چه قدر هزینه می کنیم؟ پس اندازمان چه قدر است؟ و غیره و بچه ها با دیدن این حالات از ما الگو گرفته و می آموزند. (ادامه دارد...)
#کودک_و_تفکراقتصادی
[مباحث کودک متعادل ]
@hkorshidmehr
|مجموعهخورشیدمهر|
رفت و آمد برای ما یک نیاز است. مثلاً من نیاز دارم که از کرج به تهران بیایم اگر نیایم کارهایم انجام ن
نکته ی بعد، از بچه ها حساب کتاب بخواهید. ما باید یاد بگیریم پاسخگو باشیم. امروزه در خانواده ها من بسیار می بینم که حساب به همدیگر نمی دهیم مثلاً آقا به خانم بگوید یا بالعکس که مثلاً این ده هزارتومان چی شد؟ بهمان بر می خورد که حساب سنار سه شاهی را هم باید پس بدهیم، چه میدونم چی شد پولی که برای خود بچه است را نمی گویم اما اگر پولی برای خرید بهشان می دهیم را باید بپرسیم.
زمانی که هنوز ازدواج نکرده بودم و جوان بودم دوستی داشتم که پدرش فرش فروش بود یک روز به حجره شان رفتم و دیدم که پدر دوستم که حاج آقایی بودند آمدند و نشستند پشت میز و جا سیگاری که چند سکه داخل آن بود را شمردند و بعد سر بلند کردند و گفتند صبح که می رفتم این جا چهارده هزار بود چرا الآن فقط سه هزار هست؟ یازده هزارش کو؟
شاگرد و پسر حاجی آمدند و گفتند: سه هزار یخ خریدیم، خوب هشت هزارش؟ آهان پنج هزار هم کارگره فرش آورد دستمزد بهش دادیم؛ خوب سه هزار دیگه اش کو؟ شاگرد و دوستم یادشان نیامد اما حاج آقا ایستاد که سه هزار بقیه چی شد؟ ببینید نمی گفت چرا خرج کردید مهم این بود که بدانند چی کار کرده اند که یکهو یادشان آمد که آهان یک گدا آمد دادیم به گدا و حاجی گفت خیلی خوب و تمام شد؛ حساب سر جای خودش میزان هست. خوتان از خودتان حساب بکشید و بعد ببینید که چه قدر در زندگیتان تأثیر دارد و از بچه ها حساب بخواهید. (ادامه دارد...)
#کودک_و_تفکراقتصادی
[مباحث کودک متعادل ]
@hkorshidmehr
کمک به کودک نوپا در توسعه استقلال خود
۱) اگر هنگام بروز مشکل یا مسئله ای داد می زنید، جیغ می کشید یا سخنرانی می کنید، از این کارها دست بکشید. همه این روش ها نوعی بی احترامی به کودک و تشویق احساس تردید، خجالت و گناه در آینده برای کودک است.
۲) به جای اینکه به کودک بگویید چه بکند، به او کمک کنید راه هایی برای رسیدن به احساس قدرت شخصی و استقلال پیدا کند. مثلا از او بپرسید؛ خب، به نظر تو بعد چکار باید کرد.
۳) وقتی از کودک درخواستی دارید با احترام رفتار کنید. انتظار نداشته باشید وقتی از کودک کاری را خواسته اید به سرعت کار قبلی خود را کنار بگذارد و کار شما را انجام دهد.
مثلا از او بپرسید؛ «می تونی این کار را پنج دقیقه یا ده دقیقه دیگه برای من انجام دهی؟» حتی اگر مطمئن نیستید کودک منظور شما را به طور کامل درک کند، به خودتان آموزش دهید با ایجاد حق انتخاب برای کودک به جای دستوردادن به وی احترام بگذارید.
@hkorshidmehr
با این رفتار، فرزندتون حسود بار میاد:
📌وقتی اونو با بقیه مقایسه میکنین، مثلا میگین:
دختر خالت رو نگاه کن، یه سال از تو کوچیکتره، همیشه اتاقش مرتبه، یکم منظم بودن و از اون یاد بگیر.
📌این موضوع باعث میشود تا کودک شما، به بقیه حسادت کند و از آنها بدش بیاید. پس در هیچ شرایطی، فرزندتان را با کسی مقایسه نکنید.
📌ما فقط اجازه داریم کودک را با گذشته خودش مقایسه کنیم و پیشرفتش را به او یادآوری کنیم.
یعنی مقایسهی ما در جهت پیشرفت کودک باشد، نه در جهتی که کم و کاستی او را یادآوری کنیم.
@hkorshidmehr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😂😂😂😂😂
بمب انرژی
😂😂😂😂
کار بسیار جالبیه
عاقبت مغرب محو مشرق می شود
عاقبت غربی ترین دل نیز عاشق می شود
شرط می بندم که نه زود است و نه دیر
مهربانی حاکم کل مناطق می شود
یا صاحب الزمان
@hkorshidmehr
قدیما کوچه تنگ بود
امروز دل ما...
روزگارای قدیم مثل حالا درد نبود
قدیما یادش بخیر این همه نامرد نبود
قدیما گرمی. بازار دلا. گنج نبود
ساحل محبت زندگیمون رنج نبود
قدیما خدا میدونه که چقدر سادگی بود
قسم نان و نمک آخر مردانگی بود
قدیما محبتو. معرفتش. مقدسه
ولی حالا چی بگم که آخرای نفسه
هرکی فکر خودشه نه یاورو .دادرسی
هرچی فریاد کنی. به انتها. نمیرسی
قدیما یادش بخیر . . .
@hkorshidmehr
♥️ مهربانی،
زیباترین هدیه خداوند به ماست
مانیز خداگونه آن را بی منت
به دیگران هدیه کنیم❤️
سلام به همه اعضای گروه
صبحتون سرشار از اتفاقای ناب🌸
تازه واردین عزیز هم به مجموعه خورشید مهر خوش امدید🌸🌺🌸🌺
📌نگاه شما به پدر و مادر بودن چگونه است؟
🔰ما درباره هر آنچه که با آن ارتباط داریم و با آن زندگی می کنیم، لازم است که تعریف و تلقی صحیحی داشته باشیم تا ارتباط ما با آن پدیده ها راحت تر شود.
🔰مثلا خانم، تعریفش از مادری چیست؟ مادری به نوعی جلوۀ مقام ربوبیت خداست! خدا بعضی از خصلتهای خودش را به او داده که تو بیا بندهپروری کن، رب باش، در همان اندازههایی که هستی. به یکی از بندگان من برس، من این مأموریت را به تو دادم!
🔰یا مثلا آقا، تعریفش از پدر بودن چیست؟ پدر رازق است، از این جهت خیلی شباهت به این اسم باعظمت پروردگار پیدا میکند.
🔰این تلقیها خیلی مهم و تعیینکننده است! گاهی اصلاً نمیخواهد زیاد توصیههایی برای اینکه آدم مراقب رفتار خودش باشد، مطرح شود، تلقی که درست باشد، رفتار هم درست خواهد شد.
🔰به این سادگی نمیتوان به تلقی درست رسید، مهمترین مانعش هم خودخواهی انسان است. اگر خانمی خودخواه باشد، نمیتواند همسری را درک کند و تلقی درستی از نقش همسری پیدا کند! اگر یک آقایی هم خودخواه باشد نمیتواند همسری را درک کند! اگر کسی غرق خودش و غرق منافع و دوستداشتنیها و لذتهای خودش باشد دیگر نمیتواند درک صحیحی از دیگران پیدا کند.
@hkorshidmehr
🌴🌴🌴🌴
املا ی بدون نقطه👈 متن درسی تهیه و نقطه هایشان راحذف کرده، بچه ها نقطه گذاری کنن
املای موریانه ای👈 نشانه های مهم بعضی کلمات حذف بچه ها با مداد قرمز نشانه گذاری کنن
املای زنجیره ای👈روز قبل میخواهیم پنج تا درس و با دقت بخوانند، کلمه های ان را بخاطربسپارند، بعد یه زنجیر میگه معلم روی تخته یه بیضی بکشن یه کلمه از همون درسها داخلش مینویسه بچه ها باید براساس حرف اخر هر کلمه زنجیرهای دیگه رو اضافه کنن، هرکی بیشترزنجیر کشید امتیازبیشتری داره
املای خوشه ای👈بچه ها وسط دفتر یه دایره ی بزرگ بکشن مثه دانه ی گندم معلم یه کلمه بنویسد داخل دایره بچه ها خوشه ای کلمه هایی که به حرف اخر میخورد و بنویسند
املای کامل کردنی👈متن درسی اماده کلمه های مهم راحذف کنیم اونا کامل کنن
املای جشنواره کلمات👈مثلا بچه ها درس چوپان درست کار و باز کنید یه کلمه که برا املا مهمه به ذهن بسپارید حالا دفتر املا رو باز کنید به صورت پهنا بگذارید دور تا دو ر برگه را نقاشی کنید یا رنگ کنید ،خوشگلش کنید حالا کلمه ای و که انتخاب کردید بنویسید وسط بعدکه نوشت بیایند نشان همه بدهند و روی تابلو بنویسن بعد میگیم کلمه های دوستاشونو دورتادورکلمه ی خودشان بنویسن میشه جشن کلمه ها😊
املای بروبخوان و بنویس👈 متنهای مختلف درحد 5خط اماده و به دیوار نماز خانه چسبانده هر گروه برود بنشیند دومتر فاصله داشته باشد فقط یک نفر حق داره بنویسه هم گروهی ها برن بخونن و بیان بگن اون بنویسه
املای جدولی👈 از قبل چند درس بخوانند معلم بگوید دفتر خود را به پهنا بگذارید معلم یه جدول بکشه داخلش مثلا بنویسه کلمه هایی که با ع شروع میشن یاکلمه هایی که ص دارن
املای نشانه گیری👈کلمه های مهم را نوشت به بچه ها توپ ژله ای بدیم بزنن به اون کلمه ای که خواستیم
املای فضایی👈 کلمه ای بگیم روی هوا بنویسن
املای لب خوانی👈معلم بدون صدا کلمه بگه بچه ها بنویسن
املای لمسی👈روی کمر دوستاشون کلمه بنویسن دوستاشون داخل دفتربنویسن
املای با علطهای املایی 👈معلم متن علط بنویسد بدهد بچه ها درست کنن
املای بادکنکی👈 معلم بگوید بجه ها بادکنک بیارن کلمه های سخت یه درس و با ماژیک بنویسن، بعد برن روی حیاط بندازن بالا
#املا
@hkorshidmehr
14.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
حال خوب تقدیم شما💚✨
┅┅✿❀🌼❀✿┅┅
@haal_khoub
┅┅✿❀🌼❀✿┅┅
بچه های مظلوم و تو سری خور در جامعه بچه هايی هستند كه هرگز اجازه دفاع از خود در خانه را نداشتند. اگر نميخواهيد فرزندتان در مدرسه و جامعه كتك بخورد مورد ظلم قرار بگيرد و ساكت گوشه ای گريه كند كار را از منزل شروع كنيد.
هر گاه از كار اشتباه فرزندتان عصبانی يا ناراحت شديد، قبل از هر اقدام و حرفی به او اجازه دهيد از خود دفاع كند. اين اقدام شما هم به شما فرصتی ميدهد از روي عصبانيت اقدامی اشتباه نكنيد هم فرزندتان می آموزد ميتواند از خود دفاع كند و در محيط بيرون مظلوم نباشد.
با عصبانيت فرياد نزنيد چرا اين كار رو كردی! دليل كارش رو بپرسيد و تا پايان حرفش گوش كنيد، به او بياموزيد با تمام اشتباهاتش هنوز ارزشمند است.
@hkorshidmehr
🚨مراقب داستانهايی كه براي كودكتان تعريف ميكنيد باشيد!
🔹بسياری از مادران، داستان زندگی فداكارانه و يا قهرمانانهای از آنچه برآنها گذشته را برای فرزندان خود تعريف ميكنند.
-آن زمان كه پدرت ورشكست شده بود، تمام مسئوليت مراقبت از تو به عهدی من بود.
-وقتي تو كوچك بودی، بسياري از اوقات پدرت به مأموريت ميرفت و تو مريض ميشدی من دست تنها بودم.
-اگر من (مادر) نبودم كه پدرت نميتوانست اين زندگی را بسازد.
⬅️يكی از نتايج شنيدن اين داستانها، احساس خشم نسبت به پدر است و تصور يك قربانی به عنوان مادر؛ قربانی ای كه كودك به خودش اجازه نميدهد از او عصباني شود و اين خشم را سركوب ميكند. نكته مهم اينجاست كه اين خشم سركوب شده روزی، جايی خود را با شدت نشان میدهد.
@hkorshidmehr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مامانش گفته به گوشی دست نزن😃
@hkorshidmehr
#معرفـی😻
معرفی چند کتاب دخترونه🎀↭.
..دختری در قطار⤸.🌸⛸️.⤹
..دختری با نشان اژدها⤸.🌿🌻.⤹
.. دختر گمشده⤸.✨🗒.⤹
..پدرخوانده ⤸.🍉🌧.⤹
..بیمار خاموش⤸.🍬☝️🏼.⤹
.. راز داوینچی ⤸.🥣🌨.⤹
@hkorshidmehr