.:. حجره فقاهت .:.
#بیانات_علما
⭕️ کرامت تراشی نکنید!
💠 رئیس مرکز فقهی أئمه أطهار (علیهم السلام) آیت الله فاضل لنکرانی:
👈🏼 غلوهايی درباره شخصيتهای حوزوی یا غير حوزوی، شنیده می شود که مبنايی ندارد!
🔸نياييم بگوييم فلان آقا همانطوری که جلويش را میديد، پشت سرش را هم میديد! مردم عاقل اين را انکار میکنند.
🔍 مردم عاقل می گويند اگر کسی پيامبری باشد، اين متصل به وحی و آسمان باشد ممکن است توسط ملائکه و از ناحيه خدا به او اخباری برسد، ولی در مورد افراد معمولی اين حرفها را نزنيم!
- يک وقتی مرحوم والد ما آيت الله العظمی فاضل (رضواناللهعليه) به يکی از بزرگان فرمودند که:
🔹شما در کتاب خود نوشتهای که اين آقا وقتی در شکم مادرش بود، پدرش يک غذای شبههناکی آورد، اين غذا را وقتی آن زنی که اين فرزند را در شکم داشت خورد...
- اين بچه به شکم مادر زد و اين مادر غذا را با تهوع کردن بیرون ریخت، پدر ما فرمودند: روشن است که اين قضيه #دروغ است.
⁉️ کدام آدم عاقلی يک چنين چيزی را مطرح میکند. بله ما در مورد حضرت زهرا (سلام الله علیها) دليل داريم، ايشان مقام عصمت دارد. ولی چرا درباره ديگران مطرح کنيم؟!
🔸متأسفانه امروزه غلوهايی درباره شخصيتهای حوزوی یا غير حوزوی، شنیده می شود که مبنايی ندارد. متأسفانه کتابهای فراوانی هم در اين زمينهها نوشتند، اما اين کتابها مشحون از دروغ است.
🔹نبايد اين مسائل را مطرح کنيم؛ مثلا بگوييم که فلان آقا قدرت اين را داشت که روی آبهای اقيانوس راه برود!
- ما نمی خواهيم امکان اين را نفی کنيم، ولکن اينها يک چيزهايی است که برای خواص و اسرار است. حتی طی الارض را هم اگر اوليای خدا داشته باشند، از اسرار است و برای خواص است.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
حکایت ایت الله بهجت - حجره فقاهت.mp3
5.95M
🎵 #کلیپ_صوتی
#مهدویت
💠 حکایت آیت الله بهجت از فردی که امام زمان علیه السلام را دیده است
👈 به شیعیان بگویید ما از احوال انها باخبریم!
📚 به ما بپیوندید|حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
.:. حجره فقاهت .:.
#معرفی_کتاب
⭕️ ماجرای حیرتانگیز کتاب شریف "مکیال المکارم"...
💠 مرحوم علّامه سیّدمحمّد تقی موسوی اصفهانی در مقدّمه کتاب ارزشمند "مکیال المکارم" در انگیزه تألیف کتاب آورده است:
🔸ما نمیتوانیم حقوق امام عصر را اداء نماییم و شکر وجود و فیوضاتش را آن طور که شایسته است به جای آوریم. پس بر ما واجب است آن تعداد از ادای حقوق آن حضرت را که از دستمان ساخته است انجام دهیم، و بهترین امور در زمان غیبت، #انتظار_فرج آن بزرگوار و دعا کردن برای تعجیل فرج او، و اهتمام به آنچه مایه خشنودی آن جناب و مقرّب شدن در آستان او است.
🔹من در باب هشتم کتاب ابواب الجنّات فی آداب الجمعات؛ هشتاد و چند فایده، از فوائد دنیوی و اخرویِ دعا کردن برای فرج آن حضرت (علیهالسّلام) را ذکر کرده بودم.
- امّا بعد به فکر افتادم که کتاب جداگانهای در این باره بنگارم که آن فواید را در برگیرد، و به سبک جالبی آن را به رشتهی تحریر درآوردم.
🔸امّا حوادث زمان و رویدادهای دوران و ناراحتیهای بی امان، مانع از انجام این کار میشد، تا این که کسی را در خواب دیدم که با قلم و سخن نتوان او را توصیف نمود! یعنی مولا و حبیب دل شکستهام و امامی که در انتظارش هستیم؛ او را به خواب دیدم که با بیانی روح انگیز چنین فرمودند:
👈🏻 این کتاب را بنویس و عربی هم بنویس و نام او را مکیال المکارم فی فوائد الدعاء للقائم بگذار!
🔹همچون تشنهای از خواب بیدار، و در پی اطاعت فرمانش شدم، ولی توفیق یاریام نکرد، تا این که در سال گذشته ۱۳۳۰ ق؛ به مکّهی معظّمه سفر کردم و چون در آن جا بیماری وبا شیوع یافت، با خداوند عزّوجلّ عهد بستم که هر گاه مرا از این گرفتاری نجات دهد و بازگشتم را به وطن آسان گرداند تألیف کتاب را شروع نمایم.
🔸پس خداوند بر من منّت نهاد و مرا به سلامت به وطن بازگرداند، پس به تألیف کتاب اقدام نمودم تا به عهدی که با خداوند بسته بودم، عمل کرده باشم!
📎منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
.:. حجره فقاهت .:.
#اعتقادات_اسلامی
💠 نویسنده کتاب شریف قصص العلماء حضرت آیتالله میرزا محمّد تنکابنی رضواناللهعلیه درباره جناب ملّاصدرا مینویسند:
🔸و در مذهب ملّاصدرا خلاف [اختلاف] است. پس جمعی از فقهاء او را کافر میدانند. و چند مسأله بر خلاف ظواهر حقّهی شرعیّه سخن رانده؛
👈🏻 یکی #وحدت_وجود؛ و آن را به جایی رساند که در تفسیرش میگوید که:
🔹قال محیالدّین العربیّ "فرعونُ ماتَ مومناً موحّداً" محیالدّین گوید: فرعون با ایمان و یکتاپرست از دنیا رفت. و بعد از نقل این کلام گفته: هذا کلامٌ یشمّ منه رائحة التّحقیق؛ این سخنی است که بوی تحقیق میدهد. و همین ماتَ، مفاد شعر ملّای روم است که گفته:
چون که بیرنگی اسیر رنگ شد
موسیای با موسیای در جنگ شد
- و در حکایت امیرالمؤمنین علیهالسّلام به ابن ملجم میگوید که امیرالمؤمنین به ابن ملجم گفته که:
غم مخور جانا که شفیع تو منم
مالک روحم نه مملوک تنم
🔸و این از جمله واضحات است که هیچ عاقلی نمیگوید که امیرالمؤمنین و ابن ملجم، هر دو خوبند! بلکه به حسب عقل یا باید امیرالمؤمنین علیهالسّلام یا ابن ملجم خوب باشد.
- و همچنین موسی و فرعون در نزد عقلا هر دو خوب نیستند؛ یا باید موسی خوب باشد و فرعون بد یا به عکس!
🔹مجملاً مسأله دیگر که محلّ لغزش آخوند ملّاصدراست، آن است که او در شرح اصول کافی و در تفسیر سوره بقره و اسفار قائل به #انقطاع_عذاب شده و خلود را در جهنّم منکر است؛ و [حال آن که] ضرورت اسلام بر خلاف آن است.
🔸لکن از یکی از فضلای تلامذه آخوند ملّا علی نوری شنیدهام که میگفت آخوند ملّا علی گفته که: ملّاصدرا در آخر عمر از این مذهب برگشته است و قائل به خلود عذاب جهنّم شده است.
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
#حکایات_علماء
#صوفیه
⭕️ مصباح الشّریعه؛ کتاب متصوّفه...
🎙 حضرت آیتالله شبیری زنجانی مدظلّه:
🔸اوایلی که آقای بروجردی به قم تشریف آورده بودند؛ برای بازدید از علما به منزلشان تشریف میبرد. مِنجمله یک بار به منزل آقای خمینی تشریف آوردند.
🔹من در آن جلسه بودم؛ آقای فقیه که به حاج داداش معروف بود هم در آن جلسه بود. به تناسب عبارتِ: "العبودیّه جوهره کنهها الرّبوبیه" مطرح شد.
- آقای بروجردی فرمود: این عبارت کجاست؟ آقای خمینی نخواست خودش مطرح کند؛ لذا آرام به حاج داداش گفت: این عبارت در مصباح الشریعه است.
🔸آقای حاج داداش به آقای بروجردی عرض کرد: آقا؛ در مصباح الشریعه است. آقای بروجردی فرمود: مصباح الشریعه که از شیخ ابوالقاسم قشیری - رئیس متصوّفه - است!
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
.:. حجره فقاهت .:.
#استقلال_حوزه (۲)
⭕️ چنین حوزه علمیّهای نباشد؛ بهتر است...
🎙 حضرت آیتالله اشرفی شاهرودی مدّظله:
🔸در طول تاریخ پر افتخار تشیّع، علمای شیعه و حوزههای علمیه، اسلام ناب محمّدی را به خاطر #استقلالی که داشتند حفظ کردند. در مقابل از روز اوّل، بسیاری از علمای دیگر مذاهب، تحت تاثیر سلاطین و زورمداران بودند...
🔹و گاه به خاطر خوش آمد دستگاه حاکمه نیز آرائی صادر میکردند که تناسبی با قرآن و سنّت نداشت! به طور کلّی خاصیّت اجیر شدن برای خلفای جور یا تشکیلات رسمی در همهی دوران وجود داشته و مهمترین أثر آن، #وابستگی به دستگاه قدرت است.
🔸زمانی با آیتالله حاج شیخ مهدی آصفی از عراق به مکّه مشرف شدیم. دیداری هم از جامعه مدینه داشتیم. رئیس و عمید جامعه به ما رو کرده و بعد از گفتگو پیرامون مسائل متعدّد، از ما پرسید که شهریه شما از دولت چقدر است؟
- ما در پاسخ گفتیم از دولت شهریه نمیگیریم. باز سؤال کرد که آیا دولت به شما شهریه نمیدهد؟ ما گفتیم اتّفاقاً بیمیل به پرداخت نیست؛ اما ما حاضر نیستیم و نمیگیریم. با تعجّب پرسید پس چگونه معیشت خود را تأمین میکنید؟
🔹من در پاسخ، شروع به خواندن آیه غنیمت کردم و توضیح دادم که در دیدگاه شیعه بخشی از این خمس به تشخیص فقهاء، صرف اداره حوزههای علمیّه و شهریه طلّاب میشود. بعد از سخنان من عمید دانشگاه سر در گریبان تفکّر فرو برد و بعد از دقایقی سر بالا کرده و گفت:
👈🏻 مدّتها بود با خودم فکر میکردم که چرا در بین همه مذاهب و ادیان فقط مذهب شیعه و علمای شیعهاند که چنین در مقابل طواغیت، ایستادگی میکنند؟!
- در جستجوی پاسخ این سؤال، امروز این سرّ بر من مکشوف شد و دانستم که علت این ایستادگیها و مقاومتها و آزادگیها چیست!
🔸باز به یاد میآورم که در مشکلی که حوزه علمیّه نجف با دولت وقت عراق پیدا کرده بود به امر آیتالله خوئی، آقازاده مرحوم آیتالله حکیم برای حل مشکل به دیدار مسئولین رفت.
- در یکی از شبها بعد از درس اصول، آیتالله خوئی به من فرمود که در این زمینه با امام خمینی صحبت کنم و نظر ایشان را جویا شوم؛ هیچگاه از یادم نمیرود، به این مضمون فرمودند که:
🔹اگر به همین اندازه دولتها و حکّام بخواهند در #امور_حوزه دخالت کنند هر چند نظارتی باشد، نبودن چنین حوزهای از بودن آن اولی است. به هر تقدیر افتخار حوزهها در همه دورانها آن بوده که هیچگاه زیر نظر هیچ تشکیلات دولتی نبوده و نیستند.
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
.:. حجره فقاهت .:.
#درس_اخلاق
#سبک_زندگی_اسلامی
⭕️ تأمین شهریهی طلّاب حوزه و اثر شگفت توکّل!
🎙حضرت آیتالله مظاهری مدظلّه:
💠 هنگامی که حضرت آیتالله العظمی بروجردی دعوت علمای قم را پذیرفتند و برای امر زعامت حوزه، به آن شهر نقل مکان کردند، به طلّاب علوم دینی شهریه پرداخت میکردند.
- گاهی اوقات، وجوهات شرعیّه به اندازهی کافی وصول نمیشد و مرحوم آیت الله بروجردی در پرداخت شهریه با مشکل مواجه میشدند!
🔸چند تن از علمای بزرگوار قم، از سر دلسوزی و به جهت اصلاح امر شهریه، نامهای به مرحوم آقای فلسفی که از خطباء و دانشمندان مشهور بود، نوشته و از او خواسته بودند:
- با توجّه به ارتباطاتی که از طریق مجالس وعظ و خطابه با تجّار و متموّلین دارد، شهريهی حوزه را فراهم كند.
🔹آقای فلسفی قبل از اقدام در این خصوص، موضوع را با شخص آیتالله بروجردی در میان میگذارد و به ايشان میگوید: ديگران برای شما نگران هستند و از من خواستهاند پول #شهريهی_حوزه را فراهم كنم!
👈🏻 آن فقيه در پاسخ فرموده بودند: من به هیچ وجه راضی به این اقدام نیستم. خداوند یاور من است و نیازی به اینگونه اقدامات نیست. حوزه متعلّق به حضرت ولیّ عصر است و من هم به خاطر رضای خدا به حوزه آمدهام و مطمئن هستم كه خداوند يار و معين من خواهد بود و مرا معطّل نخواهد گذاشت.
🔸آقای فلسفی میگويد: از خدمت ايشان مرخّص شدم و فردای آن روز یکی از اعضای بیت آیتالله بروجردی به من خبر داد که مشکل مالی شهریه حلّ شد و پول کافی رسید!
🔹آری؛ آیتالله العظمی بروجردی نقش خود را به عنوان #زعیم_حوزهی_علمیه، به خوبی ایفا کرده بودند و منتظر عنایت پروردگار عالم بودند که حوزه را اداره کند. بنابراین بعد از انجام وظیفه، درخواست از غیر درگاه پروردگار متعال و دست دراز کردن در مقابل تجّار، برای ایشان وجهی نداشت!
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
#گالری_تصاویر
💠 تصویری زیبا از مرحوم حضرت آیتالله سیّد عبدالأعلی سبزواری رضوان الله علیه
👈🏻 صاحب تفسیر شریف "مواهب الرحمان فی تفسیر القرآن" و آثار بسیار فاخر دیگر...
📚 به ما بپیوندید| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat