#حکایات_علماء
⭕️ انفاقِ شگفت مقدّس اردبیلی و عنایات خداوند...
💠 سیّد نعمت الله جزائری نقل کرده که، در سالهای گرانی، مقدّس اردبیلی اطعمهای که داشت با فقرا قسمت مینمود و از برای خود سهمی مثل یکی از فقرا بر میداشت.
🔸تا آن که در یک سالی که چنین کرد، زوجهی او بر او غضب نمود و گفت: اولاد خود را در مثل چنین سال، فقیر میگذاری؟! که لابدّ [ناچار] بشوند از مردم سؤال [درخواست] کنند!
🔹آن مرحوم چیزی نفرمود و به مسجد کوفه برای اعتکاف رفت، روز دوّم اعتکافِ او بود که مردم گندم پاکیزه و آرد نرم کرده آوردند درب خانهی مقدّس و به زوجهاش گفتند:
- صاحب منزل این را برای شما فرستاده و خود او در مسجد کوفه معتکف است.
🔸چون مقدّس آمد، زوجهاش با وی گفت طعامی را که با اعرابی فرستاده بودید خوب طعامی است. مولانا خبر نداشت؛ آن وقت دانست که از جانب خدا بوده، حمد خدای را به جا آورد.
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
.:. حجره فقاهت .:.
#حکایات_علماء
⭕️ نوکریِ عالم سنّی؛ برای دستیابی به کتب اهل سنّت!
💠 نقل كردهاند كه يك وقت ميرحامد حسين مطّلع میشود كه در مدينه در كتابخانه يكى از علماى اهل سنّت نسخه منحصر به فرد كتابى كه مورد احتياج ايشان بود، موجود است.
🔸ايشان با اصحاب و مريدهايش به مكّه میرود و پس از انجام مناسک به آنها میگويد كه شما مراجعت كنيد؛ من بايد مدّتى اينجا بمانم. ايشان نزد آن عالم سنّى میرود و نوكر او میشود و به او میگويد که:
- چون من ناراحتى دارم، براى محفوظ ماندن از شرور لازم است در جايى كه قرآن و كتاب قرار دارد، بخوابم. لذا توافق میكنند كه ايشان در كتابخانه بخوابد.
🔹در تمام آن مدّت ميرحامد حسين در نهايتِ تقيّه رفتار و در حدّ اعلى براى آن عالم سنّى نوكرى میكرد؛ به گونهاى كه حتى به بچّه آن عالم رسيدگى و او را بغل میكرد و از اين قبيل كارها كه افراد محترم حاضر به آن نمیشوند!
- منتها وقتى ايشان شبها براى استراحت به كتابخانه میرفت، آن كتاب را كه مفصّل هم بوده، جزء جزء استنساخ میكرد.
🔸نجّار شيعهاى در مدينه بود، او براى ميرحامد حسين جعبهاى ساخته بود تا ايشان اجزایى را كه شبها استنساخ میكرد، در آن قرار دهد. ميرحامد حسين هر جزء را كه استنساخ میكرد، در آن جعبه قرار میداد. وقتى كتاب تمام شد، از صاحبخانه اجازه گرفت تا به خويشانش سر بزند و او هم اجازه داد.
🔹ايشان آن جعبه را برداشت و سوار كشتى شد. دريا طوفانى بود و جعبه در آب میافتد. ميرحامد حسين خودش را در دريا پرت میكند تا جعبه را بگيرد. جعبه را میگيرد و ديگران هم كمک میكنند و ايشان را نجات میدهند.
🔸بعداً ايشان به عالم سنّى پيغام میدهد يا به نحوى آن عالم سنّى مطّلع میشود كه آن شخص ميرحامد حسين بوده و براى به دست آوردن نسخه #نوكرى میكرده است. عالم سنّى میخواهد ميرحامد حسين را تعقيب كند، ولى راجه هندوستان كه مريد ميرحامد حسين بود، او را حفظ میكند.
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه|حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
#شرح_حال
💠 از ويژگيهاى محدّث شیخ عبّاس قمّى #نفوذ_كلمه بود كه چون سخنان و گفتارش از دل بر مىخاست و خود به آنها معتقد بود و قبل از ديگران به آنها عمل مىكرد در شنوندگان و مخاطبين تأثيرى مخصوص داشت.
🔸برخى از آنان كه پاى درسهاى اخلاق و مواعظ سودمند ايشان حاضر مىشدند گفتهاند: سخنان آن مرحوم چنان بود كه تا يك هفته انسان را از تمام سيّئات و پندارهاى ناروا و گناهان باز مىداشت و به خدا و عبادت متوجّه مىكرد!
🔹يكى ديگر از خصلتهاى پسنديده آن مرحوم پاىبندى به #نماز_شب و شب زندهدارى و قرائت قرآن و تلاوت ادعيه و اوراد و اذكار مأثوره از ائمه معصومين عليهمالسّلام بود و در اين رابطه فرزند بزرگش مىگويد:
- تا آنجا كه من خاطر دارم بيدارى آخر شب از آن مرحوم فوت نشد، حتّى در سفرها!
🔸خصيصه ديگر ايشان اين بود كه در عمل به اين دستور پيامبر صلىاللهعليهوآله كه فرمود: اكرموا اولادی؛ فرزندانم را اكرام كنيد... بىاختيار بود و سادات را اكرام مىكرد و بزرگ مىداشت.
📎منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
.:. حجره فقاهت .:.
#حکایات_علماء
⭕️ فروریختن دیوارهای حرم مطهّر امام رضا علیهالسّلام...
💠 روزی حاج شیخ علیاکبر نهاوندی با جماعت بسیاری در یکی از شبستانهای مسجد گوهرشاد مشغول اقامه نماز جماعت بود.
🔸بعد از اتمام نماز ظهر، شیخ علیاکبر نهاوندی مکان نماز را تغییر میدهد و به شبستان دیگری میرود و جماعت نمازگزار هم به دنبال ایشان به شبستان دیگر میروند.
🔹بعد از لحظاتی در کمال ناباوری شبستان قبلی به واسطه زلزله فرو میریزد و همه مردم نمازگزار را در بهت و حیرت فرو میبرد و از آن به بعد این شبستان به #شبستان_نهاوندی معروف میگردد.
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
#گالری_تصاویر
💠 وقفِ مکتب اهل بیت (علیهمالسّلام) شدن به روایت تصویر...
- حضرت آیتالله سیّدمحسن حکیم طباطبایی در حال پاسخ به استفتائات شرعیّه
📚 به ما بپیوندید| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
#حکایات_علماء
#رنجنامه_عالمان_شیعی
⭕️ بیهوشی شیخ هاشم از گرسنگی است!
💠 از مرحوم شادروان استاد جلال همائی نقل شده که من با مرحوم آیتالله شیخ هاشم قزوینی که از اساتید بزرگوار حوزهی علمیّه مشهد مقدّس بود، در دوران جوانی در اصفهان همدرس بودیم.
🔸روزی در اثنای مباحثه ناگهان حال ایشان منقلب شد و بیهوش بر زمین افتاد. ما با وحشت و اضطراب طبیبی از اطبای آن روز اصفهان را به بالین او آوردیم.
- پس از معاینه دستور داد فوراً شربت قندی بیاورید، آوردیم و به ایشان خورانیدیم، خوشبختانه مفید واقع شد و بیمار چشمان خود را باز کرد بلند شد نشست و بلافاصله کتاب را برداشت و گفت کجا بودیم؟
🔹جالبتر این که طبیب چون از حجره بیرون رفت مرا با اشاره به نزد خویش طلبید، آهسته به من گفت: بیهوشی شیخ از #گرسنگی است؛ هر چه زودتر غذایی به ایشان برسانید. بعدها معلوم شد دو روز بوده ایشان غذا نخورده بودند.
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
.:. حجره فقاهت .:.
#درس_اخلاق
⭕️ وضع اسفناک الآنِ ما در مقایسه با عالمان گذشته...
🎙 حضرت آیتالله بهجت رضواناللهعلیه:
💠 منشأ اینقدر تفاوت بین ما و علمای گذشته [که صاحب آن همه کرامات بودند] و علّت عقبماندگی ما از آنها چیست؟ باید منشأ آن را پیدا کرد.
🔸با اینکه آنها هم همین کارهایی را که ما به آن مشغولیم، انجام میدادند. آیا علّت آن است که آنها مستحبّات را بهجا میآوردند؟ گمان میکنم اگر تفحّص کنیم، پیدا میکنیم که فرق ما و آنها در چیست!
🔹با اینکه امکانات زندگی آنها از ما کمتر بود، ولی حرکتشان بیش از ما و نتیجه کارشان بیشتر بود. ما با اتوبوس و هواپیما در مدت حدود یک ساعت از تهران به اصفهان میرویم و به منبر میرویم. ولی چقدر در مردم اثر گذاشتهایم؟
🔸و چقدر مردم را اصلاح کردهایم؟ ولی آنها همین فاصله را در طول یک ماه و یا یک هفته و یا چند روز میرفتند. با این حال، خدا میداند که مردم زمانشان چقدر روبهراهتر بودند و چقدر علما آثار مثبت در میان آنها گذاشتهاند!
🔹ما در #بیتالمال زیاد تصرّف میکنیم و به مختصر قانع نمیشویم، ولی آنها کم تصرّف میکردند. با این حال، نتیجه کار ما کم و نتیجه کار آنها زیاد بود! در هر حال، باید ببینیم مابهالامتیاز ما و علمای گذشته چیست؟
- بعضی از آنها در رکوع و سجده فقط سه مرتبه «سبحانالله» میگفتند. ما که بیشتر میگوییم، چرا کار ما بینتیجه است؟
🔸عموم آن طبقه #اهل_کرامت بودند و در درس نیز اهل تلاش و تحقیق فراوان بودند. چرا ما اینقدر با آنها فرق داریم؟ بعضی از آنها ادّعا میکردند اگر کتابهای موجود از بین برود، تمام اصول و دوره فقه را میتوانیم بنویسیم؛ اهل گزافگویی هم نبودند.
🔹مرحوم شیخ انصاری با آن همه درس و بحث و تألیف، هر روز #زیارت_عاشورا، زیارت جامعه و یک جزء قرآن میخواند. گویا علّت عقبماندگی ما، ترک مستحبّات است. علمای سابق بدان ملتزم بودند. از قبیل زیارت و دعا و تلاوت قرآن و یا نماز اول وقت و ترک مکروهات، مانند خواب بینالطلوعین. تفاوت ما و علمای سلف این است که آنها در علم و عمل ترقّی داشتند و ما معترفیم به تقصیر در علم و عمل.
🔸تخلّف و عقبماندگی ما از علمای سلف و قُدما خیلی زیاد است. خیلی خطرناک است که ندانیم قُدما کدام راه را میرفتند. خدا کند مُسْتَبْصِر و مهتدی شویم به آنچه موجب #عقبافتادگی ما شده است. اگر اهل عمل باشیم و تفحّص کنیم، قطعاً علّت را پیدا خواهیم کرد.
- آیا میشود گفت آنها روزی را از خدا میگرفتند و ما با تلاش و این طرف و آن طرف رفتن؟!
📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود میباشد.
📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat
#گالری_تصاویر
💠 تصویری کمتر دیده شده از زعیم شیعه، حضرت آیتالله العظمی خوئی رضواناللهعلیه
👈🏻 کوفه - مسجد خلخالی؛ در معیّت سیّد آل یاسین سعبری، سیّد کاظم مرعشی و شیخ عبدالمهدی مطر
📚 به ما بپیوندید| حجره فقاهت
🆔 @hojre_feghahat