🔻جلسه شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان بوشهر در روز چهارشنبه مورخ ۲۶ اردیبهشت با تلاوت آیاتی از قرآن مجید و با حضور اکثریت اعضا در سالن جلسات سازمان مرکزی دانشگاه خلیج فارس بوشهر برگزار شد.
🔸در ابتدای جلسه دبیر اندیشکده ضمن گرامیداشت دهه کرامت، میلاد منور حضرت امام رضا(ع) و خواهر مکرمهاش حضرت فاطمه معصومه(س) را تبریک عرض نمود.
🔸در ادامه جلسه اقدامات انجام شده در چارچوب برنامه اندیشکده در سال جاری تشریح و اعضای شورا دیدگاههای خود را پیرامون تعمیق تعاملات دانشگاهها و مراکز علمی و صنعتی استان مطرح کردند.
🔸در پایان و پس از تبادل نظر در مورد دستور جلسه اعلامی، مصوباتی به شرح زیر تقریر شد:
۱- بر اساس تفاهم با بنیاد نخبگان استان، بر شناسایی و تدوین نظام مسائل و چالشهای فراروی تعامل نخبگان و دانشگاهیان با صنعت و جامعه محلی در قالب تعریف یک پروژه در سال جاری با همکاری سه جانبه دانشگاههای استان، بنیاد نخبگان و اندیشکده استان توافق شد.
۲- با عنایت به حجم و کیفیت آسیبهای روانی-اجتماعی در استان، بهویژه در منطقه عظیم انرژی پارس و در راستای تعاملات با نظام روانشناسی استان، بر پیگیریهای نظاممند درواین رابطه ووبرگزاری نشستهای تخصصی و انعقاد و امضای تفاهمنامه مشترک در آینده نزدیک (تا پایان خرداد) تاکید و توافق شد.
۳- در مورد رویدادهای تخصصی مندرج در برنامه استان، ضمن تاکید بر اهمیت و اجرای آنها در نیمه دوم سال جاری، مقرر شد در جلسه بعدی شورا نسبت به تعیین بازه زمانی و نحوه اجرای آن تبادل نظر و تصمیمگیری شود.
🆔 @hokmrah
#بوشهر
🔻برگزاری هجدهمین جلسه شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری خراسان شمالی
🔸جلسه شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری خراسان شمالی با محوریت بررسی نظام مسائل و موضوعات استان و گزارش اقدامات انجام شده در محل دفتر اندیشکده برگزار شد.
🔸 ابتدا دکتر محمدباقر رستمی دبیر اندیشکده به ذکر اولویتهای اندیشکده در سال جدید و مجلس دوازهم پرداخت و بر نقش فعالیتهای اعضای اندیشکده و بهرهمندی از ظرفیت نخبگان و صاحبنظران استان در توسعه استان تاکید نمود.
🔸همچنین رستمی به جایگاه اندیشکده و فعالیتهای مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و نقش بسیار مهم و اثربخش آن اشاره کرد و افزود: انتظار ما این است که نخبگان و صاحبنظران، پژوهشگران و اندیشمندان را خوب شناسایی و از ظرفیت آنان در جهت اهداف متعالی اندیشکده استفاده بهینه نماییم.
🔸در ادامه هر یک از اعضا شورای علمی اندیشکده درباره پویایی فعالیت کارگروهها و بحث تقویت دانش راهبردی حکمرانی مدیران اجرایی دستگاه های اجرایی استان مطالب ارزشمندی را بیان نمودند.
🆔 @hokmrah
#خراسان_شمالی
🔻نشست بررسی چالشهای قانون هوای پاک با حضور مدیرکل اداره صمت، مدیرکل سازمان محیط زیست، مشاورعالی استاندار، اعضای شورای علمی اندیشکده حکمرانی یزد، معاونین ادارهکل صمت و برخی از مسئولین و نخبگان، برگزار شد.
🔸در ابتدا دکتر محسن رفیعیان به اهداف اندیشکدههای حکمرانی، به عنوان بازوی پژوهشی نمایندگان مجلس اشاره کرد و افزود: هدف از این نشست، بررسی مواد قانون هوای پاک و ارائه پیشنهاداتی برای اصلاح و بهبود آنها است.
🔸سپس مدیرکل اداره صمت به چالشهای اجرایی قانون هوای پاک اشاره کرد و بر ضرورت همکاری تمامی دستگاهها برای دستیابی به هوای پاک تأکید کرد. وی افزود: قانون هوای پاک نیازمند بازنگری و بهروزرسانی است تا با شرایط فعلی و نیازهای جامعه همگام شود.
🔸همچنیم مدیرکل سازمان محیطزیست به تاثیرات منفی آلودگی هوا بر سلامت عمومی و محیطزیست پرداخت و از اقدامات و برنامههای جدید این سازمان برای کاهش آلودگی هوا خبر داد. وی افزود: مهمترین عامل موفقیت در اجرای قانون هوای پاک، همکاری و هماهنگی بینبخشی است.
🔸خانم دکتر امرالهی نیز به تاریخچهای از قانون هوای پاک، اشاره کرد و پیشنهادات مربوط به اصلاح قانون در بخش صنعت را ارائه نمود.
🔸مشاورعالی استاندار نیز به اهمیت پژوهشهای علمی و استفاده از فناوریهای نوین در کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: دانشگاهها و مراکز پژوهشی نقش مهمی در ارائه راهکارهای عملی برای اجرای قانون هوای پاک دارند.
🔸در پایان، اعضای شورای علمی اندیشکده استان یزد و حاضرین، به تبادل نظر پرداختند و پیشنهاداتی جهت بهبود وضعیت هوای استان و اصلاح قوانین موجود مطرح شد.
🆔 @hokmrah
#یزد
🔻جلسه اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان زنجان مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۲۵ در محل دبیرخانه اندیشکده در دانشگاه آزاد اسلامی زنجان برگزار شد.
🔸این جلسه با حضور اساتید محترم دکتر حسنی، دکتر پرتوی، دکتر وکیلی، دکتر عظیمی، دکتر کرمی، دکتر بابازاده و دکتر رحیم پور تشکیل شد.
🔸در این جلسه دبیر اندیشکده و اعضای محترم خدمت خانم دکتر کرمی خیر مقدم عرض نموده و حضور ایشان را نقطه قوتی در اندیشکده دانستند.
🔸در ادامهی این جلسه به بررسی و تفکیک کارگروهها پرداخته شد. همچنین محور اصلی این جلسه هماهنگیهای لازم برای نخستین کنفرانس ملی توسعه ارتباط صنعت و دانشگاهها بود؛ لازم به توضیح است که این کنفرانس ۱۲ خرداد ماه با همکاری اندیشکده حکمرانی و مشارکت دانشگاه زنجان و پارک علم وفناوری استان برگزار خواهد شد.
🔸سپس دکتر حسنی ضمن تشکر از آقای دکتر عظیمی، حمایت مالی مرکز پژوهشهای مجلس از این رویداد مهم را به اطلاع اعضا رساند و آقای دکتر عظیمی نیز به تفصیل اقدامات انجام شده و برنامههای مربوط به همایش را با اعضا به اشتراک گذاشت.
🔸در پایان اعضای محترم ضمن استقبال بسیار از این اقدام تاثیرگذار، پیشنهادات خود را ارائه کردند.
🆔 @hokmrah
#زنجان
🔻دومین نشست از سلسله نشستهای حکمرانی آب اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان سمنان با عنوان "شناسایی راهکارهای بهبود حکمرانی آب در استان سمنان" در دانشکده اقتصاد مدیریت و علوم اداری دانشگاه سمنان با حضور مدیران، کارشناسان و متخصصان نهادهای مرتبط با آب استان سمنان از جمله شرکت سهامی آب منطقهای سمنان، شرکت آبفا سمنان، سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان، اداره منابع طبیعی استان سمنان، اداره محیطزیست استان سمنان، اتاق اصناف کشاورزی برگزار شد.
🔸در نشست اول که با عنوان "حکمرانی آب چیستی چرایی و چگونگی" در سال گذشته با هدف شناسایی مهمترین چالشهای موجود در حکمرانی آب استان سمنان برگزار شده بود، مدیران اجرایی، خبرگان و اندیشمندان حوزه آب سمنان مهمترین چالشهای پیش روی حکمرانی آب در استان و کشور را تبیین کرده بودند، نشست دوم به ارائه راهکار عملیاتی جهت رفع چالشهای شناسایی شده در نشست اول و بهبود وضعیت حکمرانی آب اختصاص یافت.
🔸در ابتدای این نشست جناب آقای دکتر داود فیض دبیر اندیشکده استان سمنان در خصوص اهمیت و نقش آب در توسعه استان و همچنین اهمیت موضوع حکمرانی آب در استان سمنان و برنامه اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان سمنان برای برگزاری مجموعه نشستهای تخصصی پیرامون موضوع حکمرانی آب در استان با مشارکت سازمانها و نهادهای درگیر در حوزه آب استان؛ توضیحاتی ارائه کرد.
۱/۲
🔸در ادامه دکتر سید عباس ابراهیمی عضو هیات علمی دانشگاه سمنان و مجری طرح پژوهشی مشترک دانشگاه سمنان و شرکت آب منطقهای سمنان در خصوص چالشهای شناسایی شده در نشست اول توضیحاتی ارائه نمود و مهمترین چالشهای شناسایی شده را دستهبندی و ارائه کرد.
🔸سپس اعضای حاضر در خصوص راهکارهای رفع چالشهای حکمرانی آب و همچنین راهکارهای ارتقا و بهبود حکمرانی آب در استان سمنان مطالبی را به شرح زیر بیان کردند:
۱. اصلاح ساختار حکمرانی آب و نهادهای درگیر در حوزه آب از جمله ساختار وزارت نیرو در حوزه آب
۲. توجه به سه دسته تعارض موجود در حوزه آب (تعارض بین دستگاهی، تعارض بین دستگاه و مردم و تعارض بین ماموریتهای دستگاه و آنچه که در عمل از دستگاه انتظار می رود) و بکارگیری تاکتیکهای مدیریت تعارض برای هر مورد.
۳. تقویت عملیات آبخیزداری
۴. توسعه کشت گلخانهای در استان
۵. الزام صنایع به استفاده از پسآب فاضلاب
۶. استفاده از آبهای نامتعارف در صنعت
۷. ایجاد اعتماد بین مردم (کشاورزان) برای تغییر الگوی کشت
۸. عدم توسعه صنایع آببر در استان
۹. اجرای کامل بازار آب در استان
۱۰. الزام به ارائه الگوی کشت در هر شهرستان
۱۱. حمایت توامان جهاد کشاورزی و آب منطقهای از کشاورزان استان در بحث تعدیل پروانه چاههای کشاورزی
۱۲. اصلاح ساختارهای موجود و ترکیب اعضا در کمیسیونهای بررسی شکایات کشاورزان در خصوص تعدیل مجوزها و حضور نماینده کشاورزان در این جلسات
۱۳. خرید چاه جهت تامین آب شرب از کشاورزان
۱۴. تعرفههای چند برابری برای مشترکین با مصرف خارج از الگوی مصرف
۱۵. حمایتهای مدیریتی، سیاسی و قانونی از اقداماتی که شرکت آبفا در مواجهه با متخلفان دارد.
۱۶. مقابله با گروههای فشار (مافیا) که در پیادهسازی طرحهای مصوب مانع تراشی میکنند.
۱۷. ارتقا شفافیت در آمارها و اطلاعات ارائه شده و صحتسنجی این اطلاعات
۱۸. اجرای پروژه های مربوط به طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی
۱۹. حرکت به سمت مدیریت مشارکتی به عنوان فصل مشترک همه راهکارهای ارائه شده
۲۰. توجه ویژه به دادهها و اطلاعات آبی از نحوه استخراج داده تا نحوه انتشار داده
۲۱. توسعه سیستمهای آبیاری نوین
۲۲. نصب و راهاندازی کنتور هوشمند برای مدیریت مصرف آب چاههای کشاورزی
۲۳. اصلاح و بازسازی مستمر شبکههای انتقال آب شهری در راستای کاهش هدر رفت آب
۲۴. مرمت و بازسازی کانالهای انتقال آب
۲/۲
🆔 @hokmrah
#سمنان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 زنگ آغاز مجلس دوازدهم بهصدا درآمد
🔸زنگ آغاز مجلس دوازدهم توسط هیئترئیسه سنی به ریاست علاالدین بروجردی بهصدا درآمد.
🆔 @hokmrah
پیام رهبر انقلاب در افتتاحیۀ مجلس دوازدهم: آرامشبخش، امیدآفرین، برانگیزانندۀ همّتها و دعوتکننده به همدلی در محیط عمومیِ کشور باشید
🔸اکنون که دوازدهمین دورۀ مجلس مانند همیشه در موعد مقرّر و بیتأخیر آغاز میشود، جبهۀ خشوع به درگاه خداوند عزیز و حکیم میسایم و استمرار و استحکام مردمسالاری دینی را که هدیۀ بزرگ الهی به ملّت ایران است، سپاس میگویم.
🔸هر مجلس جدید میتواند درخششی تازه در افق روشن کشور پدید آورد و بر امید و انگیزۀ ملّت بیفزاید. ترکیب نمایندگان تازهنفَس با منتخبان کارآزموده و مجرّب، این پیام را میرساند که خانۀ ملّت، با بهرهگیری از اختیاراتش در قانون اساسی و با التزام به مسئولیّت سنگینش در جمع ارکان کشور، خواهد توانست روزآمدی و نوآوری را با پختگی و سنجیدگی همراه کند و قانونگذاری و نظارت را از تلاطم و آشفتگی و نیز از رکود و سکون دور نگه دارد.
🔸بیشک، تعامل منضبط و همدلانه با قوای دیگر و نیز رفتارِ جمعیِ صحیح و صبورانه در داخل قوّهی مقنّنه، به تحقّق همهی ویژگیهای یک مجلسِ تراز کمک خواهد کرد و یاد نیک نمایندگان را ماندگار خواهد ساخت.
🔸نکتهای که همواره بر آن تأکید میکنم آن است که مجلس باید آرامشبخش و امیدآفرین و برانگیزانندهی همّتها و دعوتکننده به همدلی و برادری در محیط عمومی کشور باشد. در خود مجلس نیز مسابقات بیفایدهی رسانهای و مجادلات مضرّ سیاسی، وقت و عمر کوتاه دوران مسئولیّت را به خود مصروف نسازد؛ وگرنه ظرفیّت ارزشمند حضور نمایندگان در این جایگاه والا ضایع خواهد شد و این خسارت بزرگی است.
🔸نکتۀ دیگر دربارۀ سوگند نمایندگی است. این سوگند، نمایشی و تشریفاتی نیست؛ سوگندی حقیقی و مسئولیّتزا است که در دنیا و آخرت گریبانگیر خواهد بود. نمایندگان محترم، ناگزیر باید در همهی مدّت نمایندگی، بندبندِ این سوگند شرعی را در پیش چشم داشته باشند و پایبندی به آن را معیار قضاوت دربارهی عملکرد خویش بدانند.
🔸نکتۀ بعدی مربوط به التزامات اخلاقی است. سبک زندگی اسلامی که بخش مهمّی از آن را فضایل اخلاقی تشکیل میدهد، در عرصهی چالشهای سیاسی و رقابتهای مشروع، اهمّیّت بیشتر مییابد. در اینجا است که کیمیای تقوا و گذشت و انصاف و صداقت و مسئولیّتپذیری و کار بیمنّت، قیمت اصلی خود را آشکار میسازد. شهیدان پرواز اردیبهشت -که اکنون سراسر کشور داغدار آنها است- یکی از خصوصیّاتشان رعایت فضیلتهای اخلاقی بود. مراقبت از خویش در این زمینه را باید جدّی گرفت.
🔸نکتۀ آخر یادآوریِ این حقیقت است که هر یک از نمایندگان مجلس، نمایندۀ همهی ملّت ایران است؛ این بدان معنی است که کار اصلی نماینده تأمین منافع ملّی است. پیگیری مسائل حوزهی انتخابیّه باید در چارچوب نگاه کلان به مسائل کشور انجام گیرد و از تصویب طرحهای آبادانی به صورت افراطی و بیرون از حدّ طاقت بودجهی عمرانی پرهیز شود.
🔸برادران و خواهران گرامی! کار با نیّت خدمت به مردم، عمل صالح و حسنهی مأجور الهی است و خدای شاکر علیم، در دنیا و آخرت به آن پاداش خواهد داد. جذب دلهای مردم و سپاس بیدریغ آنان یکی از پاداشهای الهی در دنیا است و تشییع چندینمیلیونی رئیسجمهور فقید و همراهان عزیزش نمونهای از این پاداش الهی است. مردم وفادار و هوشیار در شهرهای مختلف، با گلباران و اشکباران این پیکرهای پاک، یاد شهیدان دههی ۶۰ را برای نسل جدید کشور زنده کردند و در عمل، به هزاران دروغ و تهمت و شایعه پاسخ دادند. رحمت و درود خدا بر آنان!
🔸در پایان لازم میدانم از نمایندگان محترم دورۀ یازدهم، بهویژه رئیس پُرتلاش و هیئترئیسۀ فعّال آن، تشکّر کنم.
🆔 @hokmrah
🔻جلسه شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان مرکزی با حضور آقای دکتر ذوالفقاری ریاست محترم دانشگاه اراک و اعضای شورا با محوریت "دانشگاه اراک، دانشگاه امید آفرین" برگزار گردید.
🔸در ابتدای جلسه آقای دکتر انصاری دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان مرکزی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت اندیشکده، در رابطه مهمترین چالشهای استان مرکزی و اولویتهای سال جاری مواردی را مطرح نمود.
🔸سپس آقای دکتر ذوالفقاری ریاست محترم دانشگاه اراک در این جلسه با اشاره به اهمیت قانونگذاری گفت: امروزه حوزه قانونگذاری نیاز به نوآوری و فکری جدید دارد. وی درادامه افزود: بدون شک درک نسل جدید موجب میشود قانونگذاری به خوبی صورت گیرد و اگر نسل جدید را به خوبی بشناسیم قانونگذاری درستی انجام میشود در غیر این صورت قانونگذار مجبور است قانون سلبی ایجاد کند.
🔸در نهایت پس از بحث و تبادل نظر به موارد زیر تاکید شد:
۱. ضرورت تدوین پیشنویس قوانین و مقرراتی برای دانشگاه امید آفرین و ارسال به مرکز پژوهشهای مجلس
۲. تدوین ضوابطی برای اینکه امورات دانشگاه توسط دانشجویان اداره شود به طوریکه حقوق مکفی به دانشجویان پرداخت و سیستم نظارتی و تعهدی در نظر گرفته شود.
🆔 @hokmrah
#مرکزی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻رأی قاطع نمایندگان مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف
🔸قالیباف با ۱۹۸ رأی رئیس مجلس دوازدهم شد
🆔 @hokmrah