📃 #یادداشت| روز حملونقل؛ یادگار یک تصمیم تاریخی
🔸 گاهی توی تاریخ، یه تصمیم کوچیک، یه حرکت بزرگ رو رقم میزنه؛ روز حملونقل یکی از همون روزهاست.
سال ۱۳۶۲ بود، کشور تو دل جنگ و فشار تحریمها نفس میکشید. اوضاع بحرانیتر از همیشه، و این بار، یه مشکل جدیتر از گلوله و خمپاره پیش اومده بود؛ گندم بود، اما کامیون برای جابهجاییش نبود!
یعنی گندم سر مزرعهها مونده بود، ولی مردم توی شهرها نیاز به نون داشتن. بحران داشت جدی میشد و صدای خطرش شنیده میشد.
اینجا بود که امام خمینی (ره) یه دستور قاطع داد؛
🔹 "همه رانندههای کامیون بیان پای کار!"
این یه پیام معمولی نبود، یه فراخوان ملی بود.
و جواب مردم؟ بینظیر بود.
رانندههای کامیون🚛 از سراسر کشور اومدن وسط میدون؛ نه به خاطر پول، نه به خاطر اسم و رسم، فقط برای اینکه مستقیم خطاب شدند و حس کردند این گره فقط به دست اون ها باز می شه!
هر کی کامیون🚚 داشت، با دل و جون اومد. مهم نبود هوا چطوره، مسیر چقد سخته یا خستگی چقدر به جونشون فشار میاره؛ اونا یه مأموریت داشتن و اونم رساندن گندم به سفرههای مردم بود.
اون حرکت شد یه الگو؛ یه نماد از تعهد و غیرت ملی برای همین، ۲۶ آذر به نام روز حملونقل و رانندگان ثبت شد؛ روزی که یادمون بمونه تو سختترین شرایط هم، مردم میتونن حماسه بسازن
✍️ صادق مفرد
#مشارکت_مردم
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
📝 #یادداشت| مردم چکاره مقاومتاند؟!
✔️ اول سه تابلوی تاریخی ببینیم:
1️⃣ سقوط بشار اسد و قبلش صدام حسین!
بشار، به پایگاه روسیه فرار کرده بود اما هنوز برخی در ایران، به اطلاعیههای ارتش اعتماد داشتند! عقبنشینیها را تاکتیکی میخواندند و منتظر بودند ورق برگردد!
در عراق هم ارتشی که تا هفته قبل کویت را چند ساعته گرفته بود، مثل ارتش بشار شد!
سقوط بغداد همه را غافلگیر کرد.
بیمردم و نامردمی بودن، عامل شکست است! جنگ بشار یا صدام مساله مردم نبود و بالتبع جریان اخبار و راهبردها و یاریاش از آنها نمیگذشت؛ گرچه آنها قربانی اشغال و هرج و مرجش شدند!
2️⃣ فرار سپاه حضرت امیر(ع) در صفین!
معاویه بر تیری نوشت: "از بنده خیرخواه خدا! شما را آگاه کنم که معاویه میخواهد بند فرات را بر شما بگشاید تا همه غرق شوید! پس مراقب باشید"! و پرتاب کرد.
تیر را یک نفر دید و دست به دست چرخید، شایع شد و جان گرفت. همزمان معاویه ۲۰۰ کارگر را به کمرگاه رود فرات فرستاد تا با بیلها و زنبیلها برای فریب حفاری کنند!
تیر به حضرت امیر(ع) رسید فرمود: "هشیار باشید این حیلهای که معاویه بدان پرداخته نه درست است نه قابل انجام؛ او میخواهد شما را از جای [استراتژیکتان] براند! نادیدهاش انگارید!"
سپاه فریب صدای حفاری خورد و موقعیت را رها کرد؛ طوری که امیر(ع) هم ناگزیر شد با آخرین دسته به جای مرتفع برود! "(وقعه صفین ص۱۹۰)
نظام علوی، مردمپایه بود؛ اما به تعبیر خود حضرت: "كَأَنَّنِي الْمَقُودُ وَ هُمُ الْقَادَةُ" (گویی من پیرو و آنها پیشوایند)!
در این فضا مرجفون برندهاند! اتفاقی که در لیلة الهریر و فردایش قرآن بر نیزه زدن بیشتر کارگر شد!
3️⃣ شیرینی بدر صغری و مرجفون مدینه!
مشرکان پس از پیروزی در اُحد با مسلمانها قرار جنگی دیگر کنار بازاری فصلی گذاشتند که بدر صغری نام گرفت. مسلمانها در حال آماده شدن بودند اما ابوسفیان آماده نبود. خشکسالی را بهانه کرد و بخاطری که مسلمانان جسور نشوند خروجی دو سه روزه از مکه کرد. نُعیم بن مسعود اشجعی را ۲۰ شتر جایزه داد تا مسلمانان را منصرف کند. او با رجفه و شایعه آمد و به اصحاب گفت ابوسفیان همه را جمع کرده و اینبار متفاوت از قبل سراغتان میآید! خارج نشوید که جز فراری کسی نجات نمییابد ! خانوادههایتان کشته میشوند و...
بین یاران گشت و گفت تا رعب و وحشت افتاد و آنان از رفتن اکراه یافتند !(المغازی ج۱ص۳۸۶)
رسول الله تهدید را خنثی کرد که: حتی اگر تنها باشد میرود!
تهدیدها و رجفهها با ازدیاد ایمان مومنان جواب گرفت (۱۷۳ آل عمران) در مقابل شبکه مرجفون تهدید شدند(۶۰احزاب)
خروج شیرین مسلمانان بدون جنگ، ۸ روز در بازار فصلی به تجارت گذشت!
ادامه... 👇
❓ چگونه الگوی سوم ساخته شد؟!
✔️عناصرش در این دو آیه است:
1️⃣ يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا خُذُوا حِذْرَكُمْ...!(۷۱نساء)
آیه خطاب به همه مردم است نه فقط فرماندهان و اولیالامر.
حِذْر، بیداری و آماده باش و مراقبت همه جانبه در برابر خطر است. گاه برای ابزارِ برحذر شدن (اسلحه) هم به کار میرود؛ اما خودش بمعنای اسلحه نیست؛ چنانچه در آیه۱۰۲ همین سوره باز دستور میدهد: جایی (مثل نماز) که اسلحه زمین میگذارید هم حذرتان را داشته باشید! (...أَنْ تَضَعُوا أَسْلِحَتَكُمْ وَخُذُوا حِذْرَكُمْ...).
از خبر دیدهبانی تا ارائه تحلیل از آرایش صحنه، بیان درس و عبرتها تا پیشنهاد راهبرد مقابله درست و هرچه مثل اینهاست "اگر در مسیر ماندن و مقاومت" باشد، همه از مصادیق خُذُوا حِذْرَكُمْ است؛ و #مقاومت_مردم_پایه میسازد؛ لذا پیامبر میشنید، در راهبردها مشورت میگرفت که: در شهر بجگنیم یا بیرون؟! مسلمان عادی مشورت میداد که: خندق بکنیم! و...
نمونه اول این را ندارد! کنار نهادن مردم از اینجا شروع میشود!
2️⃣ وإِذا جاءَهُم أَمرٌ مِنَ الأَمنِ أَوِ الخَوفِ أَذاعوا بِهِ ۖ وَلَو رَدّوهُ إِلَى الرَّسولِ وَإِلىٰ أُولِي الأَمرِ مِنهُم لَعَلِمَهُ الَّذينَ يَستَنبِطونَهُ مِنهُم ...﴿۸۳ نساء﴾
و هنگامی که خبری از امن یا ترس به آنها برسد، آن را شایع میسازند؛ در حالی که اگر آن را به پیامبر و پیشوایان -که قدرت تشخیص کافی دارند- بازگردانند، از ریشههای مسائل آگاه خواهند شد...
در مذمت منافقین و ضعاف مومنین است که خبری (خوب یا بد) از میدان را پیروزی یا شکست تلقی و ترویج میکنند و "قصد تضعیف روحیه دارند". ترویج اخبار اثبات نشده، اتهام پراکنی بی اساس، بزرگنمایی توان دشمن، تحقیر خودی و رد نکردن به اولوالامر، تابلوی دوم را میسازد.
پیروزی یا شکست به جمعبندی میدان و راهبردهاست که کار اولیالامر است.
کار اولیالامر در این حوزه، استنباط است. "نَبَط" اولین آب استخراج شده از چاه است و استنباط یعنی خارج کردن قول از حالت ابهام و رساندن به مرحله تمییز و تعیین.
ولیّ امر و مردم، مدار مقاومتاند؛ هردو!
✍️ حجتالاسلام و المسلمین محسن قنبریان
#مقاومت
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
مردم کجای کارند؟!.m4a
48.74M
💢 #بازتاب| مردم کجای کارند؟!
تاملی در باب جایگاه مردم در نظام حکمرانی اسلامی
🎙 دکتر علیرضا شاکری
مدرس حوزه و دانشگاه
#مردمی_سازی
#قرآن
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
جلسه هشتم- مفهوم و مولفه های اقتصاد مقاومتی مردمی.pdf
462.8K
💢 #بازتاب| مفهوم و مؤلفههای اقتصاد مقاومتی مردمی
🔹 دکتر عبدالملکی
#اقتصاد_مقاومتی
#مشارکت_مردم
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
📣 #انعکاس| سفیران مقاومت
🔸 فراخوان ملی اعزام مردمی دانشجومعلمان به کلاس درس دانشآموزان ابتدایی استان کرمان در ایام سالگرد شهادت علمدار جبهه مقاومت
📆 زمان ثبت نام از ۲۷ الی ۳ دی ۱۴۰۳
⏰ شروع طرح از ۸ الی ۱۶ دی ۱۴۰۳ در دو بازه زمانی ۵ روزه و ۳ روزه
💬 برای کسب اطلاعات بیشتر به آیدی زیر مراجعه کنید:
@m_r_zare_ir
#مقاومت
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
📝 #یادداشت| جنگ و شیپور تغییر استراتژی توسعه برای نیروهای میدان
⭕️ تأملی بر نحوه مشارکت مستقیم گروههای مردمی پیشرفت منطقهای
✅ در جنگ، نه باید مغرور شد و نه مأیوس؛ هدف باقی است و تنها چیزی که در جنگ برای نیروهای میدان تغییر میکند، استراتژی است و شدت اراده و تلاش
🔸 با تضعیف جبهه غربی ایران و تا زمان به خودآمدن جبهه سوری و بازآفرینی مزیتهای تضعیف شده ایران در منطقه غرب آسیا و دسترسی به شرق مدیترانه، استراتژی توسعه جبهه شرقی ایران باید بیش از پیش در صدر اولویتها و فوریتهای نیروهای سیاسی و نخبگانی و فعالان توسعه و پیشرفت کشور قرار گیرد.
🔸 حضور ما در جبهه غربی با هدف امنیت و پشتیانی سیاسی از جبهه مقاومت میتواند و باید ادامه پیدا کند اما شرایط غرب ایران اکنون برای هدف توسعه مساعد نیست و برای توسعه باید توان خود را به جبهه شرقی منتقل کرده و مزیتهای اقتصادی را در این جبهه دنبال کنیم.
🔸 منظور از جبهه شرقی به طور مشخص تمرکز بر تکمیل کریدور شمال-جنوب از مسیر شرقی دریای خزر یعنی اتصال ریلی چابهار - سرخس و ایجاد زنجیرههای ارزش منطقهای در حوزه غذا و انرژی است.
🔸 در این راستا میبایست به صورت متمرکز، فوری و میدانی، به دنبال ایجاد شراکت استراتژیک و قراردادهای عملیاتی با کشورهای آسیای میانه (ترکمنستان، قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان، تاجیکستان)، روسیه، افغانستان و حتی چین بود که هر یک به نوعی ذینفع شکلگیری این کریدور هستند. کریدور ریل/ غذا/ انرژی
🔸 تجربه مشابه این نوع از اقدام متمرکز، فوری و میدانی در کشور، بعد از استقلال کشورهای آسیای میانه در سال 1991 با سفر رئیس جمهور وقت (آیت الله هاشمی رفسنجانی) رقم خورد. در آن زمان مسئله اتصال این کشورهای محصور در خشکی به دریا از مسیر ایران مطرح و کارهای عملیاتی آن اجرا شد. توسعه سرخس، اتصال ریلی سرخس- مشهد و مشهد- بافق از جمله این پروژهها بود.
🔸 اکنون نیز نیروهای سیاسی، نخبگان و فعالان توسعه و پیشرفت باید اقتضائات جنگ ایران را تشخیص داده و اگر طالب جهاد واقعی هستند روی این استراتژی جدید برای تقویت ایران تمرکز کنند. استراتژیِ ریل/ غذا/ انرژی در شرق ایران حداقل دو پروژه عملیاتی، مزیتآفرین و ملی را میطلبد:
1️⃣ تکمیل فوری راهآهن چابهار - زاهدان - سرخس با کاربری حمل بار (و نه مسافر)
2️⃣ توسعه و پیشرفت مناطق کلیدی محور شرق کشور با اولویت بندر چابهار (سواحل مکران و پسکرانه آن)
ادامه... 👇
⭕️ نحوه مشارکت مستقیم گروههای مردمی پیشرفت منطقهای:
- هر دوی این پروژهها، بیش از پشتیبانی سیاسی و مالی به عزم و تلاش نیروهای مردمی توسعه و پیشرفت ایران نیازمند است. به طور مشخص توسعه و پیشرفت مناطق کلیدی محور شرق کشور بالاخص سواحل مکران به حضور، استقرار و استمرار در پیگیری میدانی امر توسعه و پیشرفت در این منطقه توسط گروههای مردمی و گروههای حرفهای توسعه و پیشرفت که لزوما دولتی نیستند اما مماس با حاکمیت هستند. تجارب موفقیتهای ایران در توسعه نشان داده گاهی عزم و تلاش یک گروه یا حتی یک نفر میتواند مزیتی ملی برای ایران ایجاد کند.
- این امر نیازمند متمرکز نمودن ظرفیتها و توانمندهای مردمی و بخش خصوصی در یک جغرافیای محدود است. در حال حاضر توان نیروهای مردمی کشور برای خدمترسانی پراکنده است و حاصل جمع آن یک خروجی ملموس و ملی ایجاد نمیکند. هر جنگی خط مقدمی دارد که باید توان نیروها در آن تجمیع شود و خط مقدم جنگ اقتصادی و مقاومسازی اقتصاد ایران در سواحل مکران است.
✍️ علی وطندوست - رئیس هیئت مدیره مجموعه پیشرفت منطقهای و دانشبنیان رویش نوین نصیر ایرانیان
#مقاومت
#مکران
#مشارکت_مردم
🔅 #حکمرانی_مردم 👇
بله | ایتا | ویراستی | آپارات | سایت
28.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
May 11
28.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
May 11