چه کسی باور می کند ارزش پول ملی کشورمان با دست فرمان لیبرال ها در عرض یک ماه تا این حد از پول ملی افغانستان پایین تر آمده باشد؟!
نئولیبرال ها در حال #واقعی_سازی_قیمت_ها هستند، با حذف تکیه گاه ارز ۴۲۰۰، که ترمز افزایش نرخ ارز و کنترل توزیع منابع ارزی کشور بود و بعد هم با آزاد گذاشتن راه خروج ارز از کشور و رهاسازی قیمت ها و برداشتن مکانیسم های کنترلی این بلا را سر کشور آورده اند.
همچنان دست بردار هم نیستند با واقعی سازی قیمت #خودرو با عرضه این کالا در #بورس، با باز کردن سفته بازی به بازار #مسکن و بورسی کردن این کالای مصرفی و تبدیل آن به کالای سرمایه ای، گویا تصمیم گرفته اند در کنار تحریم های کشنده غرب در چنین شرایطی، با ایدهای بازار اقتصاد آزاد، این تتمه باقی مانده اقتصادی کشور را نابود کنند!
بعد هم به دروغ دائم از قیمت دستوری و مشکل ساز بودن کنترل دولتی می گویند و چقدر دردناک که مردم هم باور می کنند.
مردم نمی دانند که با این بازار اقتصاد آزاد چه بلایی سرشان خواهد آمد!
به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
✍محمد حق شناس:
📛 لطفا دروغ های اقتصادی با تکرار بالا را باور نکنید؛
✳️ عده ای را می شناسم که در رسانه های اقتصادی کشور مدام به اقتصاد دستوری و دخالت دولت ناسزا می گویند و آن را عامل همه بیچارگی اقتصاد کشور برمی شمرند، در رسانه ملی و تریبون های رسمی و از خواص و عوام غیراقتصادی هم لابد مشابه این ادعاها را زیاد شنیده اید!
❇️ اما وقتی از این جماعت می پرسیم این اقتصاد دستوری و دخالت دولت در بازار و اقتصاد ایران کجاست که هر لحظه گرانی و درماندگی مردم بیشتر می شود؟! ساکت می شوند.
از آن ها باید پرسید؛
✳️ این دخالت و اقتصاد دستوری است که بانک ها در این ۸ ماه اول سال، سرخود بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان خلق نقدینگی(چاپ پول) یا اضافه برداشت از بانگ مرکزی داشته اند؟!!!
✳️ا ین دخالت است که ۶۰ درصد از این حجم نقدینگی توسط بانک های خصوصی اتفاق افتاده؟!!
✳️ این دخالت است که این حجم تسهیلات بانکی(وام ها) اغلب توسط افراد ثروتمند نه برای تولید بلکه در مصارف سوداگری و دلالی استفاده می شود و نظارتی بر آن نیست؟! بعد هم ارزش بازگشت تسهیلات با تورم ناچیز می شود؟!
✳️ افزایش قیمت لحظه ای کالاهای مصرفی مردم و تفاوت قیمت فاحش فروشندگان با هم چه طور؟
✳️خرید سوداگرایانه مسکن و به خاک سیاه نشستن بی خانه ها و مستاجران چی؟
قیمت خودرو و مافیای سودجو در این بازار هم تحت کنترل دولت هستند؟!!!!
✅🛑 لطفا دروغ گفتن بس است! در ایران دولت تقریبا در اقتصاد هیچ گونه کار موثری انجام نمی دهد، همه چیز دست سرمایه سالاران، دلالان، صاحب منصبان، بانک ها و ذینفعان ثروتمند بسیار، اتاق بازرگانی و ... است، آن ها هستند که برای مصالح و منافع خودشان تصمیم می گیرند و عمل می کنند!
مردم عزیز؛
❎ نگذارید با فریب افکار عمومی و وارانه جلوه دادن حوادث بیش از این قانون جنگل را در کشور پیاده کنند که آزادانه هر که داراتر و ثروتمند تر است بهره ببرد و طبقات ضعیف تر به خاک سیاه بنشینند.
📛آزادسازی قیمت ها و هجمه بر علیه اقتصاد دستوری و دولت زدایی و منع دولت از دخالت در اقتصاد و بازار فقط و فقط برای نفع انحصارگران و آزادی عمل آن ها برای ثروت اندوزی است!
برای مشاهده مطالب بیشتر به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
دنیای اقتصاد؛ رسانه مافیای اقتصادی کشور
بخاطر افزایش قیمت دلار و کوچک شدن سفره مردم
جشن شادی برپا کرده است..
ذینفعان تورم و گرانی و حامیان رانت و فساد،
بانیان وضعیت معیشتی امروز مردم هستند!
"سیدامیرحسین حسینی"
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
🛑 ماه ها قبل نسبت به آینده این سبک سیاست گذاری و سرنوشت سریلانکا هشدار دادم. اما کسی گوش نکرد.
🛑 همچنان امیدوارم، از سرنوشت کشورهایی که بی محابا به سمت سیاست های #نئولیبرالی تحت گاز حرکت کرده اند، تا دیر نشده مقامات اجرایی کشور درس بگیرند و از این سیاست ها دست بکشند.
🛑 با سپردن امور به بازار و نفی اقتصاد دستوری نه تنها گره ای از مشکلات کشور حل نخواهد شد بلکه منابع کشور در امور دلالی، سوداگری، ثروت اندوزی و سوداگری خرج خواهد شد، تولید ناخالص ملی اندکی برجای خواهد ماند و در نهایت با شورش مستضعفین که دیگر به دلیل گرانی ناتوان از تامین معاش و حداقل ها هستند اوضاع کشور رو به وخامت خواهد رفت.
🛑 دولت در شرایط حاضر باید به سرعت مالیات بر عایدی سرمایه را از تصویب مجلس بگذراند، برای نرخ ارز، سقف مشخص کند، مانع از خرید و فروش ارز خارج از سیستم رسمی و خارج کردن آن شود، خرید مسکن مضاعف، خودرو مضاعف، سکه و طلا را تا حد ممکن محدود و کنترل کند، اجازه انباشت سرمایه، احتکار کالا و دلالی را به صفر برساند، نظام بانکی را در خلق نقدینگی کنترل کرده و تمام تسهیلات اعتباری بانکی به افراد را رصد کند که در حوزه تولید و نه امور سوداگرایانه هزینه شود! از هر اقدام تحول افرین همچون ساخت کارخانه ها، شرکت ها و ... تولیدی به هر نحو ممکن حمایت کند و مردم را تشویق به سرمایه گذاری کند و خود دولت به عنوان محور توسعه با تجمیع سرمایه های خرد مردم نسبت به بسیج امکانات دولتی، عمومی و مردمی برای ایجاد اشتغال، ساخت و ساز مسکن و توسعه کشور اقدام نماید.
https://eitaa.com/hokmraniirani
✍ محمد حق شناس:
💢💢چرا اگر دولت واقعا به فکر ازدواج و فرزندآوری جوانان کشور است باید تملک بیشتر از نیاز به مسکن برای هر خانوار را به فوریت محدود کند؟
🔴 در ایران در سال های اخیر، سیر تبدیل مسکن از کالای مصرفی به کالای سرمایه ای شدت گرفته است، هر سال به تعداد مستاجران افزوده شده و تملک تعداد واحد آپارتمانی ملاک ها نیز به شکل عجیبی بیشتر شده است!
⁉ اما چرا و چگونه؟
✅ تصاحب مسکن با کمک تسهیلات بانکی و سود بادآورده!
✴ به طور نمونه در 8 ماهه سال جاری، 20 هزار میلیارد تومان خلق نقدینگی و چاپ پول یا اضافه برداشت از بانک مرکزی توسط بانک ها انجام شده است، این مقدار پول به اضافه چندبرابر معادل آن سپردهای دیداری مردم در سیستم بانکی توسط بانک ها به مشتریان بانک ها به شکل وام مدت دار پرداخت شده است، بیشتر این وام های دریافت شده به طور مستقیم توسط دریافت کنندگان برای خرید مسکن، املاک و مستغلات و بخش کوچک تری خودرو، ماشین الات و ... در نهایت هزینه شده است.
❇ افراد دریافت کننده وام هایی با مبلغ قابل توجه، این تسهیلات را با سقف نرخ بهره 18 درصد دریافت می کنند، برای درک این فرایند، فرض بگیرید شخصی 3 میلیارد تومان از بانک با این نرخ بهره ابتدای امسال وام گرفته باشد، مبلغ این وام را به خرید دو واحد مسکونی نوساز کوچک متراژ در تهران اختصاص دهد، از ابتدای سال تا انتهای سال به خاطر تقاضای سرمایه ای مشابه، تورم و کمبود مسکن در این سال ها به خاطر عدم توان دولتی در ساخت و ساز، قیمت مسکن به شکل صد درصدی افزایش می یابد، در این صورت ارزش دو واحد خریداری شده وی در انتهای سال 6 میلیارد تومان خواهد بود اما مبلغ بدهی بانکی او کمتر از 4 میلیارد تومان خواهد بود، یعنی 2 میلیارد تومان سود خالص((: (این اتفاق در دهه 90 به شکل واقعی رخ داده است).
❎ در شرایط فعلی که اکثر مصرف کنندگان و مردم عادی جامعه ناتوان از تهیه مبلغ کافی برای خرید مسکن به دلیل گرانی هستند، کل بازار مسکن را خریداران سرمایه ای و ثروتنمدان و برخورداران از تسهیلات بانکی مشابه مثال فرضی فوق تشکیل می دهند،
آن ها به راحتی با کمک سیستم بانکی، خانه های مختلف را می خرند، از تفاضل بین ارزش قیمتی ملک نسبت به نرخ بهره یک سود عالی و بی زحمت را می برند و برای پرداخت اصل پول وام و اقساط آن نیز به راحتی با افزایش رهن و اجاره به شکل تصاعدی، از مستاجران هر سال مبالغی را برای پرداخت اقساط تسهیلات بانکی خود دریافت می کنند. ممکن است بعد از یک الی دو سال مبلغ ماهانه اجاره دریافتی مستاجران آن ها بیشتر از قسط ماهانه بانکیشان نیز شود و اضافه آن را نیز به جیب بزنند! در واقع به صورت رایگان املاکی را خریداری می کنند!
🔴 اجاره دادن مسکن در ایران، یک سود مضاعفی است که صاحب خانه ها علاوه بر افزایش اسمی و واقعی دارایی با بالارفتن ذاتی ارزش دارایی خود، بیشتر از استهلاک دارایی دریافت می کنند و هیچ نظارت و کنترل موثری نیز بر این بازار انحصاری توسط دولت وجود ندارد.
🟠 در شرایط فعلی و مشکلات حاد جمعیتی لازم است دولت با استفاده از ابزار ذیل و محدود کردن تملک بیشتر از نیاز خانوار، مانع از سرمایه ای شدن بیشترکالای مسکن، نایاب شدن آن و نابودی نظام خانواده در ایران شود:
✅تصویب و دریافت مالیات بر عایدی سرمایه برای کاهش دلالی، سوداگری و احتکار مسکن؛
✅تصویب و دریافت مالیات بر خانه های دوم، سوم، چهارم و ...مازاد بر نیاز خانوارها به شکل تصاعدی و پلکانی برای کاهش انگیزه تملک بیشتر از نیاز؛
✅ممنوعیت پرداخت تسهیلات بانکی برای خرید مسکن، املاک و... مضاعف و دومی و جریمه بانک ها و اشخاصی که از این رویه تخطی کنند.
✅سامان دهی بازار اجاره مسکن و محدود کردن بازدهی مالی برای کاهش تملک بیشتر از نیاز!
✅ فرهنگ سازی برای توزیع بهتر مسکن بین مصرف کنندگان و تشویق مرفهین به صرفه نظر کردن از تملک بیشتر از نیاز.
برای مشاهده مطالب بیشتر به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
۲۹اردیبهشت امسال مقاله زیر را در فرهیختگان منتشر کردیم.
پیش بینی وضعیت امروز بازار خودرو است..
در اینجا گفتیم
⁉️چرا واردات خودرو
نه باعث کاهش قیمت است
نه عامل تنظیم بازار؟!
🔷 و دقیقا برای حل چه مشکلی
باید واردات خودرو داشته باشیم؟
دقیقا ۷ماه از این مقاله گذشته است و نشان می دهد که تمام اتفاقات امروز را پیش بینی کردیم!
درباره نقدها و پیش بینی ها و نسخه های متعدد در حوزه خودرو
قضاوت با خوانندگان گرامی باشد.
لینک یادداشت: fdn.ir/71817
"سیدامیرحسین حسینی"
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
☑️چند خطی پیرامون اقتصاد اسلامی! علمی یا غیرعلمی؟ کارآمد و اجرایی یا ناکارا و موهومی؟
در محافل مختلف انقلابی و عمومی موضوع بحث کم کاری، کم کیفیتی، کم تعدادی، ناکارآمدی و عدم وجود راهکارهای اجرایی اقتصاد اسلامی مطرح می باشد.
خواستم چند توضیحی در همین سطح خدمتتون داشته باشم.
🔻ابتدا چند مقایسه ساده و روبنایی:
🔸اقتصاد متعارف نرخ بهره را موتور محرک اقتصاد می داند اما اقتصاد اسلامی نرخ بهره صفر را موتور ضدتورم و رشد اقتصادی می داند.
🔹در حوزه تامین مالی اقتصاد متعارف به دنبال عقود ربوی و اقتصاد اسلامی به دنبال عقود اسلامی مشارکتی است.
🔸اقتصاد متعارف به دنبال آزادسازی قیمت ارز و به طبع شوک های ارزی پیامد آن است اما اقتصاد اسلامی به دنبال تقویت ارزش پول ملی است.
🔹اقتصاد متعارف به دنبال مزیت نسبی و اقتصاد اسلامی به دنبال خودکفایی است.
🔸اقتصاد متعارف میگوید نرخ دستمزد را باید بازار آزاد تعیین کند اما اقتصاد اسلامی می گوید باید حداقل معیشت نیروی کار تضمین گردد.
🔹اقتصاد متعارف می گوید تولید انبوه، مقیاس بزرگ، انباشت ثروت و رابطه کارآفرین-اجیر اما اقتصاد اسلامی می گوید تولید خرد، کوچک مقیاس و حرمت انباشت ثروت و رابطه خویش فرمایی-تعاونی.
🔸اقتصاد متعارف می گوید کیک بزرگ قطعه کیک کوچک ها را هم بزرگتر می کند اما اقتصاد اسلامی می گوید باید حداقل کیک هر کس به عدالت توزیع گردد.
🔻در مسائل روز اخیر:
🔹اقتصاد متعارف به دنبال حذف ارز ترجیحی به دلیل رانت و فساد و اقتصاد اسلامی به دنبال حفظ آن به دلیل سفره و معیشت مردم بود.
🔸اقتصاد متعارف دنبال آزادسازی واردات و قیمت خودرو و اقتصاد اسلامی به دنبال آزادسازی تولید خودرو بود.
🔹اقتصاد متعارف معتقد به عدم ساخت مسکن برای مردم و اقتصاد اسلامی معتقد به وظیفه دولت در ساخت مسکن.
🔸پیشنهاد بعد از تصویب ساخت مسکن اقتصاد متعارف مسکن عمودی و اقتصاد اسلامی مسکن افقی بود.
🔹در حوزه ببین الملل اقتصاد متعارف به بستن با کدخدا و رابطه با غرب در اقتصاد می انریشد و اقتصاد اسلامی درونگرا و برون نگر را پیشنهاد می کند.
🔸اقتصاد متعارف به دنبال خصوصی سازی و اقتصاد اسلامی به دنبال مردمی سازی است.
🔹در حوزه نفت اقتصاد متعارف به دنبال خام فروشی و اقتصاد اسلامی به دنبال پالایش است.
🔻اما در باب عملکرد دولت:
تنها یک وعده از ۲۰وعده اقتصادی اصلی و ۵۰ وعده اقتصادی مجموع رییس جمهور قبل از انتخابات به طور کامل محقق شد.
آن هم ایجاد یک میلیون شغل توسط نماینده اقتصاد اسلامی دولت در وزارت کار بود.
وعده دوم نیز که بخواهیم به جیب خود نگاه کنیم افزایش ۵۷درصدی حقوق و دستمزد کارگران بود.
این دو امر سبب شد نرخ بیکاری به پایین ترین حد خود در ۱۸سال اخیر برسد و تمام اعضای هیات دولت بارها از این دستاورد نام بردند.
⚠️اما رجوع به واقعیت:
🔴تمام نارضایتی بنده و شما و مردم ناشی از نرخ بهره بالا، تورم، گرانی، مسکن گران، قدرت خرید پایین، قیمت بالای خودرو، تبعیض و بی عدالتی، تبعیض در حقوق و دستمزد و مسائلی از این دست که اتفاقا پیامد تصمیمات اقتصاد متعارف است.
🔵و تمام درددل شما هم خودرو و مسکن ارزان، افزایش قدرت خرید و افززایش ارزش پول ملی و .. است که دقیقا برآمده ازز تئوری های اقتصاد اسلامی است.
⁉️در عین حال گزاره هایی که از آن ها شاکی هستید را علمی و اجرایی می دانید اما گزاره هایی که حتی کارآمدی آن را هم سنجیده اید غیرعلمی و تئوری و غیراجرایی می دانید.
🔻نکته پایانی:
وقتی ترسیم صحنه فضای اقتصادی کشور را انجام می دهیم متوجه عمق جنگ ترکیبی شناختی-اقتصادی دشمن می شویم.
تقریبا همه ما در این جنگ اگر شهید نشدیم یقینا جانباز بیش از ۷۰درصد هستیم.
ما اگر رهبری را کارآمد می دانیم پس پیشنهادات ایشان را نیز کارآمد می دانیم.
در اولویت ده سال اخیر ایشان حتی به یک توصیه ایشان نیز با همین ادبیات و اتهامات به نظریات ایشان عمل نگردید.
⚠️این موفقیت دشمن و شکست ما در جنگ اقتصادی و جنگ شناختی-اقتصادی می باشد.
💡ما برای حضور در این جنگ نیاز به انقلاب اقتصادی در سطوح مختلف نظری، میدانی و عمومی داریم.
بعد از آن ببینیم با چه دشمنی در چه سطحی مواجهیم و ترسیم صحنه جنگ را داشته باشیم.
در این صحنه، راهکار فعلی قایق های تندرو اقتصاد اسلامی در برابر ناوهای هواپیمابر لیبرالیسم و موشک نقطه زن در برابر ارتش مجهز آن هست. در همین حد نابرابر و استراتژیک!
با این نگاه متفاوت تر به صحنه می نگریم و اندیشیم.
🔻جهت مطالعه بیشتر:
💻لینک جلسه اقتصاددانان اسلامی با رییس جمهور:
https://tn.ai/2694049
💻لینک جلسه اقتصاددانان اسلامی با وزیر اقتصاد:
https://tn.ai/2635645
🖊"سیدامیرحسین حسینی"
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 بازار سکه باید تعطیل شود
در اکثر کشورها بازار سکه وجود ندارد. در بازاری که اصلا وجودش غیرقابل درک است، بانک مرکزی 64 تن طلا ریخت تا قیمت سکه بشکند.
باید سکه های در دست مردم (در حقیقت محتکران سکه) جمع آوری شده و به عنوان پشتوانه در بانک مرکزی ذخیره شود
#جنگ_اقتصادی
#سکه #دلار
💠 @profderakhshan
✍ محمد حق شناس
✳️ اقدامات بنیادین دولت برای رفع مشکل مسکن
اما چند کار بنیادین که همواره در حوزه مسکن در کشور مغفول مانده است و دولت اگر واقعا تصمیمی برای رفع این مشکل دارد باید حتما انجام دهد:
1️⃣ حل معضل مسکن بدون تابو شکنی از برخی کلیشه ها ممکن نیست، کلیشه هایی که از هر دولت به دولت قبل به ارث می رسد و به اشتباه مفروض حوزه مدیریت مسکن و شهرسازی کشور شده است مثل:
⏯ غیرطبیعی بودن رشد جمعیت شهرهای بزرگ کشور (عمدتا این فرض غلط باعث می شود که سیاست گذاران حوزه شهرسازی تمایل به گسترش افقی شهرهای بزرگ نداشته باشند، حال آنکه بدیهی است که هر کدام از شهرهای بزرگ کشور به شکل افقی گسترش یابد، مشابه همه جای دنیا؛ رشد جمعیت شهرهای بزرگ ایران و از جمله تهران در این چند دهه با توجه به تغییر ریل اقتصادی کشور از حوزه کشاورزی سنتی به سمت حوزه صنعت و خدمات طبیعی بوده است).
⏯ وحی منزل دانستن ضوابط و استانداردهای درآمدزا شهرسازی مثل طرح جامع شهری و هادی روستایی(سال هاست روستاهای کشور به دلیل طرح مزخرف هادی_ که دوره اش در اروپا و سایر کشورها تمام شده ولی در ایران پرستش می شود_ تبدیل به شهرک شده اند، اغلب روستانشینان از بافت روستایی تولیدگر دامی و کشاورزی به مصرف کننده صرف تبدیل شده اند و در تامین مسکن مشکل دارند، اغلب شهرها نیز گیر طرح جامع و تفصیلی هستند و توسعه طبیعی آن ها به لحاظ مشکلات بستن محدوده شهری، تغییر کاربری و... دچار چالش شده است)
⏯ مذموم شمردن دخالت مستقیم دولت در ساخت مسکن ( عدم وجود سازمان یا شرکت دولتی به اسم خانه سازی ایران_ مشابه قرارگاه خاتم الانبیا در فعالیت های عمرانی و زیرساختی کشور_ که خود راسا در ساخت مسکن به عنوان کارگزار دولتی عمل کند و کل پیمانکاران، بانک ها و ...را در حوزه ساخت و ساز مبتنی بر الگوهای ایرانی و اسلامی به شکلی متمرکز و دستوری سامان دهی کند و مردم را درگیر سیستم بانکی و پیمانکار و ... نکند و بودجه دولتی داشته باشد مشکل عمده ای ایجاد کرده است.)
⏯ مقدس شمردن مالکیت خصوصی در حوزه اراضی و املاک و سلب مسئولیت دولتی (به دلیل اینکه اراضی اطراف شهرهای بزرگ به تملک افراد سرمایه دار درآمده دولت ناچارا طرح های مسکن را در دورترین نقاط بعضا صعب العبور که اراضی ملی است اجرا می کند حال آنکه اراضی اطراف شهرها باید توسط دولت آزاد و ملی شود)
⏯پافشاری بر اقدام غلط ادغام وزارتخانه راه و مسکن (حوزه مسکن و شهرسازی باید از حوزه حمل و نقل در نحوه اداره و تمرکز بر موضوع جدا شود، چرا که وزارتخانه فعلی بیشتر وزارت راه است تا وزارت مسکن)
⏯ تمرکز بر احیای بافت فرسوده و واحدهای مسکن خالی به عنوان راه حل رفع مشکل مسکن کشور ( هر دو این مفروضات غلط است زیرا بافت فرسوده تنها به اصلاح و بهسازی شهر کمک می کند و عمدتا افراد فاقد مسکن که سهمی در بافت فرسوده ندارند را صاحب خانه نمی کند و غالبا حجم آن و تراکمی که ایجاد می کند رافع مشکلات فعلی مسکن نیست، اقدامی صرفا اصلاحی و مفید در تامین مسکن ساکنان فعلی صاحب خانه آن نقاط است نه تامین کننده مسکن افراد فاقد مسکن و خانه به دوش که ۴۰ درصد جمعیت فعلی است!)
2️⃣ اراده سیاسی لازم برای تحقق ساخت مسکن میلیونی با مشارکت و تحکم رئیس جمهور.
3️⃣ کنار گذاشتن مخالفان سیاسی یا بوروکراتیک مسکن سازی دولتی در مسیر سیاست گذاری و اجرای طرح های ساخت مسکن : بخش عمده ای از بداجرا شدن مسکن سازی دولتی و ملی در ایران و جهان مربوط به بوروکرات های مخالف(طرفدار اقتصاد آزاد) این طرح ها درون دولت است، آن ها به عمد در طراحی و سیاست گذاری و زمان کشی اجرای آن طوری عمل می کنند که این طرح ها با کیفیت پایین، دور از محل اشتغال متقاضیان و بسیار غیرمناسب پیاده شود که توجیه خوبی برای ناتمام ماندن و کنار گذاشتن این طرح ها در دستشان باشد(مشابه طرح مسکن عمومی آمریکا، مسکن اجتماعی هلند و مسکن مهر ایران در دوره آخوندی)
4️⃣ ایجاد شهرهای جدید با انتصاب شهردار : دولت قبل از ایجاد شهرهای جدید باید حداقل ۱۸۰ منطقه ای که ظرفیت ایجاد شهر جدید دارد را بر روی پهنه جغرافیایی کشور مشخص کند، قبل از شروع هر کاری یک شهردار انتصابی برای هر کدام از مناطق با دستورالعمل، وظایف و نیروهای لازم برای این امر قرار دهد و آن شهردار مسئول ایجاد شهر جدید با الگو و اسلوب ایرانی_ اسلامی و همه ظرفیت ها و استانداردها با واگذاری زمین و فروش آن و ... شود(مدل شهردار_شهر جدید).
5️⃣ تغییر ساختار اداری شهرسازی و مسکن در کشور: جداسازی مسکن و شهرسازی از حوزه حمل و نقل و قرار دادن شهرداری های کل کشور زیر مجموعه آن!
6️⃣ تکلیف کردن ساخت یا ایجاد مسکن و تامین مسکن عامه مردم به شهرداری ها: هر کدام از شهرداری باید مطابق هر کدام از برنامه های توسعه کشور مسئول ایجاد مسکن در دوره ۵ ساله به مقدار برنامه ریزی شده و خانه دار کردن مردم شوند(مشابه تجربه برخی
از کشورهای اروپایی).
7️⃣ اعمال مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر ثروت، مالیات بر سرمایه منجمد و ثابت : محدود کردن سوداگری، رانت اجاره و سرمایه گذاری غیر مولد و منجمد در این حوزه!
8️⃣ معافیت مالیاتی و عوارض هر گونه ساخت و ساز و تولید: ساخت و ساز و تولید در شرایط سخت فعلی کشور نیاز به مشوق دارد نه اینکه بیش از ۷۷ درصد ارزش عرصه، افراد ناچار باشند برای ساخت و ساز انواع عوارض و حق مجوز ساخت و... پرداخت کنند.
9️⃣ تکلیف بانک ها برای تخصیص حداقل ۳۰ درصدی کل تسهیلات اعتباری به ساخت و خرید مسکن : بانک ها باید در تامین منابع لازم ساخت مسکن فعال باشند(علی رغم قوانین فعلی که سهمی ۲۵ درصدی برای نظام بانکی درنظر گرفته کمتر از ۷ درصد اعتبار آن ها مطابق گزارش ها به این موضوع اختصاص داده شده است) از طرفی اعمال ممنوعیت تخصیص اعتبار یا پرداخت تسهیلات به هرگونه خرید مسکن سوداگرانه به افراد حقیقی و حقوقی دارای مسکن شخصی و تکلیف بانک ها به افزایش تسهیلات خرید مسکن خانه اولی ها به اندازه کل مبلغ لازم برای خرید خانه با اقساط بالای ۴۰ سال(مشابه ایلات متحده، کاندا و ...).
@hokmraniirani
✍ محمد حق شناس
آزادسازی اقتصادی و مدیریت قاجاری
وقتی دولت مستقر از اتفاقات دولت های قبل درس عبرت نمی گیرد در باب هرج و مرج و گرانی، توقعی جز این حوادث تلخ، نباید از وضعیت کشور داشته باشیم!
شرایط این روزهای جامعه ایران مرا یاد نحوه اداره و مدیریت ایران در دوره سلسله جلیله قاجار و مدیران روشنفکرنما آن دوران می اندازد!
در سبک مدیریتی قاجار هر جا که دولت مرکزی خود را ناتوان از اقدام جدی می دید به جای عزم و اراده محکم برای رفع نواقص و ضعف ها بخشی از کشور را واگذار می کرد، این واگذاری نه فقط در اراضی ملی به دول خارجی بلکه در هر حوزه ای که ناتوان بود وجود داشت:
1️⃣مثلا ناصردین شاه در مواجه با همه گیری بیماری وبا که حاصل کوچ و ورود قبایلی از سمت شمال شرقی کشور بود به شهادت خود ناصردین میرزا و خاطراتی که نوشته در ابتدا به دلیل سخت پنداشتن منع حضور آنان در کشور مانع آن ها نشده و در ادامه نیز چون هزینه مواجه با وبا را زیاد می دیده جسته و گریخته یک به یک شهرها را بی دفاع در مقابل وبا دولت آن دوران رها کرده تا بیماری به تهران رسیده و شاه و اهل و عیال ناگزیر برای در امان ماندن به اردوگاهی در شمال تهران فرار کرده اند که آخرش وبا به اردوگاه آنان نیز رسید و تعدادی از اعضای دربار را نیز به کام مرگ کشانده!
2️⃣ در مواجه با احتکار هر ساله گندم به وسیله طبقه ای دلال که از یک طرف رعیت را به بیچارگی کشانده و تولید را قطره چکانی کرده بودند و از طرفی با انحصار بازار آرد و گندم، مصرف کنندگان شهری را به ورطه مردن کشانده بودند و هر ساله هزاران و گاه میلیون ها نفر در اثر قحطی و قاچاق گندم در کشور تلف می شدند با چند کار نمایشی برخورد ساختگی با تعدادی و رها کردن بازار گندم به دست این واسطه ها و دلالان، جامعه را به نابودی کشاندند این رویه تنها در دوره های بعدی با ورود دولت و خرید تضمینی و حذف طبقه دلال اصلاح شد!
3️⃣ وقتی دزدی و راهزنی در کشور اوج گرفت، به جای قشون کشی و شکستن گردن راهزنان و ایجاد امنیت، راحت ترین کار را باج دادن به آن ها دانستند و شاهان قاجاری مسئولیت امنیت برخی مناطق را به همین راهزنان سپردند تا به خیال خودشان با دادن این نقش، آن ها خود بخشی از نظام امنیتی کشور شوند، این کار تا جایی پیش رفت که در اواخر قاجار تجارت در ایران غیر ممکن شده بود و هیچ کالایی از شهری به شهر دیگر سالم و بدون دستبرد نمی رسید! ادعای مدیران غرب زده آن روزها، این بود که اگر با این راهزنان برخورد شود کشور قفل می شود و جامعه دچار بحران می گردد، اما بعدها در دوره رضا خان، سردار امیر احمدی ظرف ۳ الی ۴ سال همه این ها را با شدیدترین برخورد از جغرافیای ایران حذف کرد و آب از آب تکان نخورد و تجارت در ایران جان دوباره گرفت!
✳️✳️✳️امروز نیز در دولت رگ های فکری از همان نگاه قاجاری غرب زده و روشنفکرنما دیده می شود:
1️⃣ ادعا می شود در کشور قاچاق روغن خوراکی با حجم ۳۰ درصد مصرف داخلی به کشورهای اطراف وجود دارد، دولت به جای اینکه رگ غیرتش متورم شود که مگر می شود در یک کشور با دولت مستقل و اقتدار نظامی، این حجم قاچاق اتفاق بیافتد و به این بهانه، فساد موجود را شناسایی و پاکسازی کند و امنیت اقتصادی را تضمین کند و روزنه های قاچاق را به کل برای همیشه ببندد، علت را در قیمت پایین آن جستجو می کند و با رها کردن قیمت می خواهد جلوی قاچاق را بگیرد!!!!!
2️⃣ شیرخشک در بازار نایاب می شود گفته می شود، افراد خاص در کشور آن را قاچاق می کنند دولت تصمیم می گیرد به جای خشکاندن شبکه فساد و تنظیم نظام توزیع مناسب، واردات آن را به کلی متوقف کند تا فسادی رخ ندهد!
3️⃣ ارز ترجیحی ۴۲۰۰ به مقصد نمی رسد چرا که خانه پر از موش شده است، دولت به جای پیدا کردن موش ها، گلوگاه ها و مبارزه با مفاسد و پاکسازی آن ها به این بهانه در اقتصاد کشور، عقب نشینی می کند و کامل آن را حذف می کند گویی این پول های خارج شده از بیت المال با این کار به آن بر می گردد!
4️⃣ آرد در شبکه توزیع دچار نشتی می شود تصمیم می گیرد آن را آزاد کند! دقیقا مشابه سدی که سوراخ شده به جای بستن درزها و سوراخ، دولت سد را می گشاید که کل آب ذخیره شده به هدر برود و شهر را نیز نابود کند!
5️⃣ و .... عقب نشینی های مداوم!
✅ کشور نیاز به دولتی مقتدر، پای کار، مصمم و مبارز دارد.
✅ اگر در دوران جنگ تحمیلی این تفکرات اقتصادی فعلی برخی مجریان در کشور حاکم بود الان ایران عزیز ما بخشی از خاک ایالات متحده شده بود!
✅ در شرایط بحرانی، دولت با واگذار کردن امور اداری و رسالت های ذاتی خود، عقب نشینی و باز گذاشتن دست مفاسد تنها به نابودی بیشتر کشور دامن می زند!
✅ همیشه در بحران ها دولت های موفق به جای سپردن کارها به دست بازار، خود متولی و محور حل مشکلات، اصلاحات و رفع موانع و نارسایی ها قرار می گیرند.
@hokmraniirani
https://eitaa.com/hokmraniirani
✍ محمد حق شناس
در ایران افراد چگونه ثروتمند می شوند؟
🛑 تا کنون به این فکر کرده اید که افراد در یک مکانیسم متعارف چگونه باید ثروتمند شوند؟
منطقا افراد می توانند از طریق یکی از حالات زیر به ثروت و درآمد بالا دست یابند:
1- کار و تلاش زیاد و ممارست حتی به درازای یک عمر: در این حالت هر فرد در شغل خود سال های زیادی به کار و تلاش می پردازد تا بالاخره با صرفه جویی، سپرده گذاری بالا، خودسازی و تجربه اندوزی به درامد بالا و سرمایه برسد مثل یک کشاورز، معمار، تاجر!
2-تخصص ویژه: فرد به لحاظ داشتن توانمندی خاص و مهارت کمیابی که به دست می آورد منشا جذب ثروت و مشتریان زیاد می شود مثل اطبا، متخصصان فنی و مهندسی، بازرگانان بین المللی!
3-اختراع خاص یا کارآفرینی(رویکرد دانش بنیان): در این حالت یک فرد یا مجموعه ای از افراد با خلق ایده یا نوآوری خاص با کمک تکنولوژی که کار بشر را می تواند راجحت کند می توانند به سرعت با جذب مشتری به ثروت و درآمد بالا برسند، به طور مثال اختراع گوشی هوشمند، ربات ها و نرم افزارهای خاص.
4-تولید انبوه: افراد یا مجموعه ای از افراد در قالب شرکت با کارآفرینی و تولید کالاهای زیاد یا خدمات و فروش آن به مشتریان و مردم به درآمد بالا و ثروت می رسند.
⁉ آیا در ایران بیشتر ثروتمندان با هر کدام از حالات فوق به ثروت می رسند؟
خیر!
⭕ غالب افراد با استفاده از مکانیسم های بانکی، سفته بازی، دلالی، سوداگری، رانت و بهره بردن از سازوکار افزایش قیمت ها و انجماد سرمایه یا بهره دارایی ثابت بدون کار و تلاش خلاقانه یا ایجاد ارزش افزوده به ثروت می رسند!
⭕ ساده مطلب اینکه با گرفتن وام بانکی با بهره کمتر از تورم و خرید دارایی ثابت، واسطه گری و اشکال دیگر فعالیت مالی به راحتی افراد می توانند به ثروتی باد آورده برسند!
✅ تا زمانی که مسیر ثروت اندوزی از راه های فوق در ایران باشد، تولید، تخصص، کارآفرینی و رفتن به سمت فعالیت های دانش بنیان برای افراد و مردم انگیزاننده نیست زیرا در این امور ثروت و درآمدی به دست نمی آید!
در یک حکمرانی اقتصادی سالم باید این شکل ثروت اندوزی و مسیر ثروتمند شدن به حالت درست خود تغییر یابد، برای این کار دولت فعلی باید با اراده قوی:
🟠 در نظام بانکی جراحی عمیقی انجام دهد و مانع از دادن تسهیلاتی بدون کارکرد تولیدی شود!
🟠 نظام مالیاتی اصلاح شود و به سرعت مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر ثروت، مالیات بر دارایی ثابت منجمد و بدون ارزش افزایی و ... منعقد و معافیت مالیاتی برای امور تولیدی، ساخت و سازها و نوآوری ها لحاظ شود.
🟠 از افرادی که در سه دهه گذشته ثروتهای کلانی به دست آوردند، مالیات اخذ شود.
🟠 مشوق های گسترده تولیدی و پشتیبانی های وسیع معنوی از تولیدکنندگان، مخترعان، مبتکران و متخصصان ایرانی فعال در کشور انجام شود.
برای مشاهده مطالب بیشتر به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
برای تصویب طرح #مالیات_بر_عایدی سرمایه چقدر زمان کشی دیگر لازم است تا این مجلس هم تمام شود؟!
علت اینکه مشکلات اقتصادی ایران هرگز حل نمی شود دقیقا در همین نقطه است که مقامات و تصمیم گیرندگان ملی تنها سخنرانی و میتینگ گذاشتن را بلد هستند اما در انجام اقدامات به موقع و موثر چنان تعلل می ورزند که کشور و مردم به خاک سیاه بنشینند.
اگر این قانون مصوب نشود با هدر رفت منابع مالی کشور در حوزه دلالی، سفته بازی و سوداگری تولید هرگز رشد نخواهد کرد و همچنان در بازارهای مختلف دلالان، واسطه گران و چپاول کنندگان اموال مردم با بالا بردن نرخ ها و قیمت ها بدون حساب بر ثروت خود می افزایند و مردم کوچه و بازار برای تامین خودرو، مسکن و اقلام ضروری خود به زحمت و مشقت بسیار می افتند.
دولت نیز به جای گرفتن مالیات تصاعدی از این دلالان ناچار به برداشت از جیب عموم مردم با خلق نقدینگی و گرفتن مالیات و عوارض از اقشار ضعیف مثل کارگران، کارمندان و مصرف کنندگان می شود.
به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید
👇
@hokmraniirani
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
بنیاد نخبگان هر ساله در طرح شهید احمدی روشن، ناظر بر مسائل روز کشور در حوزه های مختلف، مسائل معینی را در اندیشکده های مختلف اعلام و از پژوهشگران آن برای حل مسائل مذکور با پشتیبانی های ویژه همراه با امتیازات و مزایای بنیاد نخبگان، حمایت می نماید.
اما امسال با وجود ارسال پروپوزال های متعدد از اساتید و اندیشکده های گفتمان اقتصادی انقلاب اسلامی؛
تقریبا همه آن طرح ها به بهانه ظرفیت محدود بنیاد نخبگان رد شد.
با این حال می بینیم تقریبا تمام طرح های گفتمان های دیگر (که قبلا مفصل به جزییات فکری آن ها پرداخته شده است) تایید گردیده است و فراخوان های متعدد جذب پژوهشگر توسط این گفتمان منتشر می گردد.
این مصداق و بسیاری مصادیق دیگر که از طریق رسانه ها منتشر کردیم به خوبی نشان می دهد که نظام مسائل کشور و جریان گفتمانی راهکارها و اولویت ها در کشور در دست چه کسانی بوده و در عین حال بودجه ها و امکانات و کادرسازی ها در کشور به چه سمت و سویی هدایت می گردد.
در این میان دست گفتمان اقتصادی انقلاب اسلامی از تمام حمایت ها و منابع کوتاه و خرمای منابع کشور بر نخیل گفتمان های دیگر است و همزمان نیز باید پاسخگوی شاهکارهای این جریان در نارضایتی های اقتصادی مردم نیز باشد.
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
ببینید نحوه تحلیل وزیر اقتصاد کشور👆
بزرگوار نمی داند علت کاهش واردات کنجاله، روغن و ... به دلیل کاهش شدید مصرف گوشت، مرغ و روغن است و ربطی به حذف قاچاق ندارد!!!
وقتی ارز ترجیحی حذف شد، با چندبرابر شدن قیمت کالاهایی که تولید آن متاثر از این ارز بود، قدرت خرید مردم به شدت کاهش یافت و اقشار ضعیفی که تا سال قبل حداقل یک یا دو بار می توانستند مثلا گوشت قرمز بخورند، از این مقدار ناچیز هم به علت گرانی آن محروم شدند.
به راستی که چقدر تحلیل اشتباه و وارونه نمایی، بلای جان مسئولان مملکت است و آن ها را به ورطه سیاست گذاری غلط می کشد.
@hokmraniirani
نئولیبرالیسم به شکل بسیار عجیبی در اندیشه و فکر مسئولان کشور رسوخ کرده است! به معنای واقعی کلمه به آن ایمان دارند و متناسب با آن عمل می کنند.
از مقدار رانت حاصل از بی عرضگی دولت در توزیع ارز یارانه ای دائم گلایه می کنند اما از این دره و شکاف بی عدالتی حاصل از سوداگری و دلالی ارز بازار آزاد که مبلغش هزارن برابر است هرگز!
دولت از بی عرضگی خودش نمی تواند مانع از راهزنی ارز دولتی شود آنگاه کل ارز و منابع ارزی کشور برای تاراج آزاد می کند که بخش برخوردار و ثروتمند با بالا بردن دائمی نرخ آن و خروج سرمایه از جیب فقرا و مستضعفین کشور بزنند و بر اموال خود بیافزایند!
با این دست فرمان هر روز دسترسی اقشار ضعیف کشور به نیازهای ضروری خودش مثل خرید خودرو، مسکن، خوراک، پوشاک و ... با گرانی های عجیب کم خواهد شد و طبقه مرفه با سیاست های نئولیبرالی و بازار آزاد هر روز با بازی با نرخ ارز، نرخ طلا، احتکار کالاها، کاهش تولید و انحصار بر دارایی شان افزوده خواهد شد.
امثال آقای قالیباف مثل همان آدم حکیمی است که از لگد شدن کوزه توسط داروغه در تعقیب و گریز دزدان گلایه و مرثيه سرایی می کرد اما اصل تاراج اموال روستا توسط دزدان را نمی دید! با حرف هایش مردم را متقاعد کرد تا از داروغه بخواهند از اسب استفاده نکند تا کوزه ای نشکند و اینگونه دست دزدان باز شد برای تاراج روستا( رانت ارز ترجیحی همان کوزه شکسته است و تاراج کل روستا ارز آزادی که یک شبه ۴۰ درصد نرخش بالا می رود)!
@hokmraniirani
فریب با واژه ها توسط مسئولان اقتصادی
یکی از چیزهایی که در دانشگاه و در علوم مدیریت یادگرفتم فریب واژهها بود، گاهی برخی از مدیران، حکمرانان و کارشناسان که با بی تدبیری مسبب فجایعی شده اند به راحتی آب خوردن با فریب واژه ها و گاه علمی نمایی اقدامات و اتفاقات آن را مثبت، طبیعی و درست جا می زنند، عین امروز که واژه واقعی سازی قیمت ها، برداشتن اقتصاد دستوری و .... را برخی از همین زبل ها برای پوشش فاجعه #گرانی به کار می برند و بخشی از افکار عمومی نیز از این فریب واژه ها اقناع می شود.
یک آقایی در آمریکا به خوبی اثر این فریب واژه ها را نشان داده؛
او در سال 1980 آگهی فروش "خشک کننده لباس با انرژی خورشیدی" را چاپ کرد
تعداد زیادی از مردم پس از ثبت نام و واریز مبلغ، بعد از چندماه تنها چیزی که دریافت کردند مقداری طناب و گیره لباس بود:))
به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید 👇
@hokmraniirani
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
میدونید چرا ما انقلابی ها آنقدر محکم به دولت منتخب خودمان انتقاد و حمله میکنیم؟
تا دیگران بدانند که خط قرمز ما مردم و حکومت اسلامی است نه دولتها و افراد.
https://eitaa.com/DrRezaGholami
✍ محمد حق شناس:
❌ لطمه ای که گرانی ارز، مسکن، طلا و خودرو به تولید می زند با هیچ لطمه دیگری قابل جبران نیست!
✅کاش حکمای قوم به این مهم توجه می داشتند و آتش به زندگی مردم نمی انداختند!
♦اکثر تولیدکنندگان، کشاورزان، کسبه، کارگران و حتی کارمندان وقتی می بینند در عرض 20 روز قیمت خودرو 40 درصد افزایش یافته و یک دستگاه تیبا 2 در این مدت نزدیک 100میلیون افزایش قیمت داشته دچار یاس می شوند و با خود می گویند کاش به جای کار و زحمت خودرو می خریدم و الان به راحتی 100 میلیون سود می کردم، به جای مواد اولیه کارگاه صنعتی،بذر برای کاشت یا به جای کارگری که ماهانه 7 میلیون درآمد دارد یا کار کارمندی چندتا سکه خریده بودم یا چند هزار دلار، الان معادل یکسال زحت و مشقت و کار بسیار، پول درآورده بودم!
♦این عزیزان تا سر حد جان از زندگی در این کشور ناامید می شوند چرا که برای خرید خودرو شخصی، خانه دار شدن، ازدواج و ... برنامه ریزی کرده اند ماه ها ریال به ریال عرق جبین ریخته اند تا پولی جمع شود اما از بد حادثه هر چه سپرده می کنند با این گرانی ها به آن برنامه ها نمی رسند، زیرا خبر ندارند که دولت ها در ایران با پیروی از سیاست های نئولیبرالی هر چند وقت یکبار با واقعی سازی قیمت ها، ارز، مسکن، طلا و خودرو را پرواز می دهند تا به قیمت بالاتر بشیند!
♦و البته در این میان بسیاری از همین ها از کارکردن دست می کشند و به وادی دلالی، سوداگری و رانت قیمت ها ورود می کنند، در آن صورت در ایران افراد زیادی را می بینید که کارشان درآمد زایی کلان از راه همین سودهای بادآورده است، حال همه جا بنر بزنید و از اقتصاد دانش بنیان و تولید بگویید و مردم را تشویق به تولید کنید چه کسی حرف شما را باور می کند؟! یک شرکت دانش بنیان کجا می تواند ظرف 20 روز سودی به دست آورد که یک دلال ماشین، یک دلال ارز، یا دلال سکه بدون زحمت و بدون هزینه و حتی بدون ریسک به دست آورده؟؟؟!!
برای مشاهده مطالب بیشتر به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید👇👇👇
https://eitaa.com/hokmraniirani
دوستان این خبرگزاری وزین فارس است! عمق نفوذ نئولیبرالیسم را ببینید!
باورتان می شود فارس با وارونه نمایی اثر بورس چنین تیتری زده باشد؟!
فروش کالای مصرفی در بورس باعث شفافیت چه چیزی می شود؟! فروش کالای مصرفی دربورس مانع دلالی می شود!؟ فروش کالای مصرفی دربورس به نفع مردم است؟!
تنها بورس محلی می شود برای خرید بهتر آنکه پول بیشتری دارد و می تواند با قیمت بالاتر خرید کند!!! بعد همان خرید را با قیمت بالاتر در بازار آزاد بفروشد! این به نفع مردم است؟ باعث شفاف تر شدن بهای تمام شده خودرو یا عوض شدن موتور و قطعات خودرو می شود؟ نفع مردم دقیقا در چیست؟؟؟؟!
به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید 👇
@hokmraniirani
✍ محمد حق شناس
تصور کنید حتی اگر تصور کردنش سخت باشد که آمریکا سردمدار نظام لیبرال- سرمایه داری و مهد نئولیبرالیسم بیایید برای جلوگیری از افزایش قیمت ها و افزایش کارایی اقتصادی بر روی نفت روسیه یک قیمت دستوری بشکه ای شصت دلاری(60$) بگذارد و با کمک همپیمانان غربی اش در اروپا کسی که تخطی کند را جریمه کند آن وقت جمهوری اسلامی ایران که از اول شکل گیری به لحاظ تئوری و عملی نظریات لیبرال سرمایه داری را قبول نداشته به زبان مقامات اجرایی و تقنینی، خبرگزاری ها و روزنامه ها دائم این جمله را تکرار کند که قیمت گذاری دستوری و اقتصاد دستوری اشتباه است و همه چیز باید آزاد باشد!!!
باورتان می شود؟ ایالات متحده با این سقف قیمتی بر نفت روسیه باعث کنترل گریز قیمت نفت از حد بالا و تثبیت آن در جهان شود و با این کار بخش تولید و صنعت کشور خودش و سایر همپیمانان اش را با قیمت انرژی پایین تر تقویت کند، آنگاه در ایران آقای دکتر فاطمی امین بی توجه به فشاری که به مردم می آید قیمت گذاری بهای تمام شده و مرسوم را به اسم مخالفت با قیمت گذاری دستوری بردارد؟؟؟!؟ باورتان می شود؟؟!
به نظرم خوب است فاطمی امین را یک دور به ایالات متحده بفرستیم که به آن ها از مضرات اقتصاد دستوری بگوید شاید از این حجم قیمت گذاری زورکی بر نفت و انرژی و سایر کالاها دست بکشند!
به هنر حکمرانی و توسعه بپیوندید 👇
@hokmraniirani
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
⚠️وعده رییس جمهور قبل از انتخابات
افزایش تولید خودرو و مدیریت قیمت آن بود.
ایشان حتی در وعده های خود مخالف واردات خودرو نیز بودند.
⁉️اما بعد از انتخابات چه میشود ؟!
-دستور واردات خودرو در شرایط بحران ارزی!
-عرضه خودرو در بورس کالا جهت گران سازی!
-ابلاغ حذف قیمتگذاری در سند تحول دولت!
🔴با این شرایط دو گزینه پیش روی ماست:
این ها تصمیمات رئیس جمهور یا هست یا نیست!
اگر هست پس از او بابت خلف وعده ناراحتیم..
اما اگر نیست رئیس جمهور باید شجاعانه به میدان آمده و تیم اقتصادی خود را جراحی کند..
🔘ما رئیس جمهور را صادق الوعد میدانیم
اما عملکرد تیم ایشان هیچ سنخیتی با وعده های پیش از انتخابات ندارد.
💡اما راهکار:
*دستور لغو واردات خودرو به علت ملاحظات ارزی
و تورم ناشی از کاهش ارزش پول ملی
و ناهمخوانی واردات خودرو با قدرت خرید عمومی متقاضیان خودرو
*دستور لغو عرضه خودرو در بورس کالا
و تعیین قیمت عادلانه توافقی جهت حمایت از تولید و مصرف
*دستور آزادسازی تولید خودرو و حذف موانع قانونی و اجرایی آن
*تعیین مالیات 99درصدی عایدی سرمایه بر معاملات مکرر خودرو
این راهکارها باعث حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، حل نارضایتی عمومی مردم در حوزه خودرو، عمل به وعده های رئیس جمهور و اثرات بسیار مثبت دیگری خواهد شد.
"سیدامیرحسین حسینی"
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco