🔴 آیتالله مکارم شیرازی : « چیزی به نام طب اسلامی نداریم؛ بگویید طب سنتی. قرآن در زمینه طب دستوراتی دارد و روایات اگر معتبر باشند دستوراتی دارند، ولی اسلام چیزی به عنوان طب نیاورده است. هرکس کمی سواد طبی دارد، طبیب نمیشود
آیت الله مکارم: برخی با اسم #طب_اسلامی برای منافع خود سودجویی کرده و مشکلاتی را برای جهان اسلام بوجود آوردهاند و ما مدافع حرمیم و از اسلام باید دفاع کنیم تاهرچیزی خواستند به آن اضافه نکنند
آیت الله مکارم در کلیپ سوم افزود، ما طب اسلامی نداریم، ولی طب مسلمین داریم، سپس به طب بوعلی اشاره میکنند که طب بوعلی طب سنتیست
#حسین_دارابی | عضو شوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
روی join (پیوستن)پایین صفحه بزنید و تا آخر بحث مطالبمون رو بخونید👇
🔵 نظر علامه مصباح در زمینه طب اسلامی:
بگوییم طب سنتی، نه، طب اسلامی
آيا پيغمبر اكرم و ائمه اطهار(ع) در زمينه «طب»؛ مطلب جديدي آوردهاند؟ يا آنچه نقل شده [مثلاً در کتابهای طب النبی و طب الرضا]، كم و بيش در كتابهاي پيشينيان و هم دورههاي آنان هست؟
🔻 آيا آنها [ روایات اهل بیت] همان دستوراتی است كه در طبهای قديم باستانی نظير طب يونانی، طب ايرانی، هندی و چينی مطرح بوده است؟! به هر حال نخستين پرسش در اين باب اين است كه بين آنچه در روايات اهل بيت(ع) راجع به مسائل طبی آمده، با آنچه در كتب يونانی يا كتب ايرانی يا ساير تمدنهای كهن وجود داشته، چه تفاوتی است؟
اگر قرار است به مسأله طب اسلامی بها دهيم، و آن را بكاويم و بررسی كنيم
كه در اين ميراث دينی، چه چيزهايی وجود دارد كه میتوان از آن استفاده كرد، بايد طرح تحقيقی عالمانهای برای اين كار طراحی كنيم.
صرف قرائت چند آيه و روايت و نقل یک داستان، مشكل ما را در تحقيق طب اسلامی يا طب نبوی حل نمیكند. روايات در دسترس است، كتابهايی هم نوشته شده و شرحهايی نيز برای آن، نگاشتهاند، اينها اگر كارآيی داشت، تا به حال از آن استفاده میكردند.
🔻 آيا تعريف از طب بوعلی و محمدبن زكريا رازی، مفهوم طب النبی را شرح میكند؟
آيا طب النبی همان است كه آنها گفتهاند؟!
درحالی كه بيشتر مطالب آنان[طب بوعلی و رازی] از #يونانيان گرفته شده، و براساس نظر و روش آنها پيش رفته و تحقيق شده است. مبانی طب بوعلی همان اصول موضوع يونانيان است.
مطالبی از قبيل:
عناصر اربعه و اخلاط اربعه كه در بدن موجود است مثل: خون، صفرا، بلغم و سودا در طب يونانی و طب باستانی وجود دارد.
پس نمیتوان مطالب ذكر شده را #طب_اسلامی ناميد؛ چرا كه در آنها نه از اسلام اثری پيدا است، نه وحی در آن مطالب نازل شده و نه بر تحقيقاتی كه ديگران كردهاند مطلب خاصی اضافه شده است. گاهی مفاهيم براي ما خلط ميشود.
🔻اگر گفتيم طب اسلامی همان طب يونانی است ــ يا چيزي شبيه آن يا با يكي از طبهای باستانی شباهت دارد ـ تحقيق درباره طب اسلامی (به عنوان اسلامی) ديگر جايگاهی نخواهد داشت، و اگر بخواهيم تحقيق كنيم بايد در همان #طب_سنتی تحقيق كنيم.
🔻وقتی میتوانيم طب اسلامی را به عنوان یک موضوع ويژه تحقيق كنيم كه، بر اين باور باشيم اسلام موارد خاصی را در اين زمينه آورده است و اين میتواند پيشفرض تحقيق باشد، يعنی بدانيم كه اسلام مطلب جديدی را در اين زمينه آورده كه بايد آن را كشف كرد.
برای مثال صرف اين كه روايتی را پيدا كنيم كه مسألهای را مورد تأكيد قرار داده كه هم در قانون بوعلی، هم در كتاب جالينوس، هم در كتاب بقراط و... نشانهای از اشاره به آن مسأله ديده میشود، نمیتوان اظهار داشت كه آن را اسلام آورده است.
مرتبه و شأن پيغمبر(ص) هيچ وقت بيان مطالب طبی يا مطالب فيزيكی نبوده، بلكه شأن او #هدايت است.
دليلي كه ما برای نبوت اقامه ميكنيم اين نيست كه نيازهاي مادی بشر را رفع كند.
بشر با تحقيقات علمی خود و به همراه انگيزههای كه در نهان دارد، ميتواند راه زندگی دنيایی و راه تأمين سلامتی خود را كسب كند.
اگر پيغمبر اكرم و ائمه اطهار مطالبی را در اين زمينههایی فرمودهاند، برای اين نبوده كه وظيفه #نبوت و رسالت آنان اقتضاء میكرده است؛ بلكه آن مسائل مصالحی بوده از روی تفضل و كمک به مردم، عنايت میفرمودند، بيان و راهنمایی میكردند.
#وظيفهی اسلام اين نيست كه مطالب طبی بيان كند.
🔻در حقيقت، ما اگر طبی به عنوان طب اسلامی نداشته باشيم، هيچ نقصی در دين اسلام يا در انجام وظيفه پيغمبر نيست.
اگر در اين زمينه میخواهيم تحقيقی كنيم، برای دانستن اين مهم است كه بدانيم پيامبر و امامان علاوه بر وظيفه نبوت و رسالت چه كمکهایی به انسانيت كردند و چه مواريث علمی و گرانبهایی برای ما جهت بهرهگيری برجا گذاشتند. پس اولين اصلی كه ما بايد به عنوان یک اصل و پيشفرض تحقيق درباره طب اسلامی يا طب النبی بپذيريم اين است كه پيغمبر مطالب جديدی آورده باشد.
منبع:
استاد محمد تقی مصباح یزدی، پيشفرضهای طب اسلامی: پرسشهايی برای پژوهش، همايش طبالنبی(ص) _
سالن همايشهای رازی دانشگاه علوم پزشكی تهران ٨۵/١٢/١٠
#حسین_دارابی | عضو شوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 استاد فاطمی نیا: تو را به حضرت زهرا بگید طب سنتی، نگید طب اسلامی!
شیخ صدوق میگوید این روایات طبی برخیش اقلیمی است، برخیاش رو اصلا ساختن برای مسخره کردن شیعیان و..
رساله ذهبیه یاهمون طب الرضا کاملا ساختگیست. میگویند این دستورات را امام رضا علیه السلام برای مأمون نوشته است. مأمون کوفت بخورد، امام رضا علیه السلام بیکار بود برای مأمون دستور طبی بنویسد؟
#حسین_دارابی | عضو شوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
🔴 رسالت ائمه طب و طبابت نبود
🔸 روایات طبی برای اثبات حقانیت ائمه بوده نه نفی ارزش تجربه بشری🔸
✍آیت الله حائری شیرازی
اینهایی که می گویند ما طب جدید را قبول نداریم و فقط طب قال الصادق و قال الباقر را قبول داریم، اشتباه میکنند. ائمه این جراحی ها را قبول ندارند؟ خیلی هم قبول دارند! گاهی این آقایان افراط و تفریط می کنند. کل علوم تجربی را می گویند باید اسلامی باشد.
این روایات طبی برای این بوده که ائمه بگویند ما هم بلدیم و از شما هم بهتر بلدیم، [نه اینکه بخواهند ارزش تجربۀ بشری را نفی کنند]. ما اگر از طب اسلامی صحبت می کنیم به خاطر این است که در لسان ائمۀ اطهار برای مداواها، برای بیماری ها هم ارشاداتی شده، ما هم این ارشادات را جمع آوری میکنیم و از آنها استفاده می کنیم. اما آن ها اصلاً نیامده اند برای پزشکی. این جزء رسالت ائمه و انبیاء نیست. برای این ها باید از راه خودش که تجربه هست وارد بشویم، اگر انبیاء و اولیاء در این زمینه مطلبی بگویند حاشیه ی وظائف شان است، متن کارشان جای دیگر است.
اینکه ائمه گاهی در پزشکی مطالبی میفرمودند مثل این بوده که شما یک سری معلومات را به بچه ات نشان بدهی تا بفهمد که بابایش هم بلد است. از معلمش هم بهتر بلد است. اما اگر تکلیف های بچه ات را خودت انجام بدهی بچه چیزی یاد نمی گیرد و رشد نمی کند.
ائمه این علوم را به مردم نشان می دهند، برای اینکه وقتی می خواهند نصیحت کنند، مردم نصیحت ها را قبول کنند. امام رضا وقتی که به مامون می گوید من مزاجت را بهتر از این چیزی که اطبا بلدند درست میکنم، با این کار می خواهد قبضه اش کند [نه اینکه ارزش طب تجربی را نفی کند].
در تعارضاتی که دستورات طبی ائمه با طب جدید دارد، اولویت با دستورات ائمه است. ائمه ما در طبی که دارند، استادند. اما ما که می خواهیم روال کار را طی کنیم، باید از راه تجربه برویم. از راه تعبد نباید برویم. بدانید که در علوم تجربی بر مبنای تعبد به جایی نمی رسید.
منبع سایت و کانال رسمی آیت الله حائری شیرازی
@haerishirazi
#حسین_دارابی | عضو شوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
🔴 مگر اسلام کامل نیست؟ پس آیا باید درباره همه علوم کامل صحبت کرده باشد؟
علامه طباطبایی در تفسیر المیزان در ذیل آیه شریفه که میفرماید قرآن "تِبْيَانًا لِكُلِّ شَيْءٍ" است یعنی قرآن همهچیز را بیان کرده است، تفسیر زیبایی میکنند. ایشان میگوید قرآن(و روایات اهل بیت) همهچیز را برای هدایت انسان گفته است نه همه مسائل، چون وظیفه قرآن و اسلام هدایت انسان است. بنابراین چیزی از هدایت را فروگذار نکرده است اما معنایش این نیست که قرآن و روایات راجع به انرژی هستهای، فیزیک، شیمی، (طب) و علوم دیگر گفته باشند چون رسالتش اصلا این نبود.
آیا راجع به انرژی هستهای روایت داریم؟ آیا انرژی هستهای اسلامی است یا غیراسلامی است؟ علامه طباطبایی درباره علوم دینی و غیردینی میفرمایند این به فلسفه علم بازمیگردد و جهانبینی. اگر جهانبینی ما توحیدی باشد همه علوم توحیدی میشود. الان هم دقت کنید رهبر انقلاب درباره انرژی هستهای بر اساس مبانی شرعی و دینی میفرمایند اگر انرژی هستهای در خدمت مردم و سلامت مردم و رفاه حال استفاده شود اسلامی است، اگر برای کشتوکشتار استفاده شود حرام میشود.
عکس مربوط به عمل جراحی علامه طباطبایی در انگلیس میباشد
#حسین_دارابی | عضو شوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
کانال حسین دارابی
🔴 مگر اسلام کامل نیست؟ پس آیا باید درباره همه علوم کامل صحبت کرده باشد؟ علامه طباطبایی در تفسیر ال
🔵 عمل چشم بدون بیهوشی
داستان عمل چشم علامه طباطبایی تو لندن خیلی جالب و عجیبه، آیت الله جاودان نقل میکنه، دکتر انگلیسی وقتی میخواسته چشم رو جراحی کنه به علامه گفته باید بیهوش بشید، علامه گفته بود لازم نیست بیهوشی در هوشیاری عملم کنید، پزشک تعجب کرده بود، گفته بود حالا دردش هیچی توعمل نباید پلک بزنید کار ما سخت میشه. علامه گفته بود اختیار پلک من دست خودمه، خلاصه ١٧ دقیقه عمل طول میکشه و علامه پلک نمیزنه.
اینه قدرت روحی علمای بزرگ شیعه
بعد عالم به این بزرگی برای درمان میره خارج، چون اگه تو ایران میموند چشماش کور میشد. رفت جسمش رو در اختیار پزشک خارجی قرار داد چون از لحاظ علمی جلوتر از ماها بودن. وقتی صحبت جسم و ماده میشه جسمش رو دراختیار اونا قرار میده چون عقل همین رو حکم میکنه، ولی روحش رو ابداََ. و اتفاقا درباره روح برعکس بود، از خارج فیلسوفان بزرگ میومدن ایران و میرفتن قم درخدمت علامه وجلوش زانو میزدن.
#حسین_دارابی | عضو شوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0
🔴 واکسن واجب شرعیست
این بیانات آیت الله سبحانی برای قبل از کروناس
آیتالله سبحانی در ادامه به موضوع مطرح شدن طب اسلامی و یا طب ایرانی اشاره کرد و گفت: در روایات ما احادیثی درباره سالم زندگی کردن آمده همانند "کُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ"، اما یک سری از روایات از این دست جنبه محلی و منطقهای دارد، شیخ صدوق که حدیثشناس هستند در این رابطه گفتهاند که حضرت این موضوع را برای آن محل عنوان کردهاند و نمیتوان کل جهان را از طریق آن درگیر کرد.
🔻این مرجع تقلید با اشاره به برخی گفتهها درباره طب نوین گفت: اینکه میگویند طب امروز، طب آمریکا و جاهای دیگر است، حرف غلطی است، این طبی است که قبل از اسلام بوده و اطبا اسلام آن را تکمیل کردهاند و غربیها تکمیلتر کردند و این علمی است که از اول آمده و دست به دست شده و امروز به دست ما رسیده است.
🔻وی عنوان کرد: نمیشود علم طب نوین را تکذیب کنیم، علمی که جنبه تجربی دارد، البته این نیست که خودمان صرفا اعتماد به دیگران کنیم و باید خودمان نیز روی علم کار کرده و اکتشاف انجام دهیم.
🔻آیتالله سبحانی با اشاره به برخی گفتهها که افرادی در لباس روحانیت و یا با نام اسلام میگویند نباید از واکسن استفاده کرد گفت: واکسن واجب شرعی است و حیات ما به آن بستگی دارد، بنده در کتابهای خودم نوشتهام که چیزهایی که عقلای عالم بر آن نظر دارند، ما از آنجا کشف میکنیم که شرع مقدس هم تایید میکند و در کتابهای خودم یکی از مثالهایی که زدم موضوع واکسن است.
این مرجع تقلید عنوان کرد: در موضوع طب اسلامی، خواجه نصیر، شیخ الرئیس و بقراط و... هم دارند، اگر بر روی یک سلسله گیاهان مطالعه کنند اشکالی ندارد، اما اینکه بخواهیم علم نوین را انکار کنیم این موضوع به هیچ عنوان صحیح نیست.
#حسین_دارابی | عضو شوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/443940864Cf192df24f0