کدام هویت؟؟
هویت مفهوم قریب و غریبی است. هر کس از زاویه دید خودش به آن می نگرد و بر آن اساس الفبایی میچیند!
ساختمانهای قدیمی یک شهر جزیی از هویت آن هستند یا نه؟
اسامی کوچهها و خیابانها و محلهها هویت یک شهر هستند یا نه؟
آدمهای یک شهر چطور؟
فرهنگ و آداب و رسوم آن چطور؟
ایمان و اعتقادات مردم آن شهر هم جزو هویت است یا نه؟
آیا صرف قدیمی بودن؛ ملاک هویتی بودن یک ساختمان است؟ آجر و آهن و کاشی آن ساختمان هر چه قدیمیتر؛ هویتاش بیشتر است؟ قدیمی بودن آداب و رسوم هم همچنین؟
قدیمی بودندیعنی دقیقا از کدام دوره تاریخی؟ ساختمانهای پنجاه سال قدیمی حساب می شوند یا ساختمانهای صد ساله یا دویست و سیصد ساله؟
و دهها سوال مختلف ؟
این همه را نوشتم که بگویم هویت یک امر تک ساحتی نیست.
#مهدیه_حاجی_عابدزاده بخاطر قدیمی بودن جزو هویت شهر مشهد حساب می شد یا بخاطر حاجی عابدزاده یا بخاطر فعالیت دینی و تبلیغی حاجی؟
نگران ساختمان مهدیه باشیم ولی نگران فرهنگ و تربیت دینی که حاجی عابدزاده برای آن مجاهدت کرد نباشیم؟
به این لیست خانههای قدیمی و ساختمانهای قدیمی و بسیاری از ساختمان های حرم را اضافه کنید؟
اگر #مسجد_گوهرشاد هویت این شهر است؛ گنبد و کاشی های آن هویت #مشهد ند یا مسجد بودن آن و نمازها و اعتکافهای آن؟ شهدایی که در آن به خاک و خون کشیده شدند هم جزیی از هویت این شهر هستند یا نه؟
تغییر نام خیابانها و محلهها هم همین است.
تصمیمهای احساسی و لحظهای در امر خطیری چون هویت شهری اشتباه است چه در موافقت و چه در مخالفت!
تصمیمها حتما باید پشتوانه ی فکری و مبنایی داشته باشد!
هویت یک بحث فانتزی و نوستالژیگری نیست! هویت بر پیکر اعتقادات و فرهنگ مردم بنا شده است!
برای همین است که #یلدا جزو هویت ماست و درخت #کریسمس پشت ویترین مغازهها خلاف هویت! برای همین عید #فطر و #قربان و #غدیر جزیی از هویت ماست و #هالویین و #ولنتاین نه!
برای همین است که اسامی بیگانه بر تابلوهای مجتمعهای مسکونی و تجاری بر ضد هویت این شهر است!
نمیشود به #فردوسی بنازیم ولی نسبت به اعتقادات توحیدی و شیعی او بی تفاوت باشیم؛ نسبت به زبان فارسی که احیا کرد بی تفاوت باشیم.
شهری که بر مبنای حرم رضوی متولد شده و جان گرفته؛ هویتی اگر دارد که دارد بر مبنای محبت اهل بیت و امام رضاست.
برجهای بی قواره با معماریهای رومی و یونانی و پریشان؛ خاری در چشم هویت این شهر شدهاند.
هویت بصری که به مدد سرمایهداری در شهر رخنمایی می کند با هویت زیارتی مشهد چه همخوانی دارد؟
شهری که نامش برگرفته از #شهید و #شهادت است؛ چه مقدار در صورت و سیرتش فرهنگ شهادت جاری است؟
اگر ساختمان هلال احمر دوره پهلوی هویت این شهر است؛ مردمی که توسط همان #پهلوی در چند متری آن ساختمان به خاک و خون کشیده شدند جزو هویت این شهر نیستند؟ آن سنگ و آجر هویت شهر است یا شهیدی که آنجا خفته یا به خاک و خون کشیده شده؟
اگر قدیمی بودن هویت می آورد از زنان نوغانی که مهریه ی خود را بخشیدند تا در تشییع حضرت رضا شرکت کنند؛ در تاریخ این شهر قدیمی تر داریم؟ اگر هویتی برای زن مشهدی قائلیم همان زنان مؤمنه نوغان است.
از سنگ و آجر مهمتر در هویت این شهر فرهنگ دینی و معرفتی اهل بیت است و #حجاب یکی از همان مظاهر است.
نمی شود برای هویت مشهد یقه درید ولی برای حجاب یقه ندرید؟ چطور ساختمان پهلوی را هویت می دانیم و چادری که همان پهلوی با زور سلاح از سر مردم می کشید را هویت نمی دانیم؟
هویت بیش از هر چیز به ریشههای اعتقادی و فکری یک جامعه برمیگردد و اگر آن حفظ شود؛ مظاهر ظاهری آن چون ساختمانها و نامها و رنگها هم حفظ می شود.
* بهانه این نوشتار رونمایی رمان رفیق اثر مرحوم #سعید_تشکری است که در سالن شهدای امدادگر هلال احمر برگزار شد.
رمان رفیق در مورد شهید مهدی میرزایی فرمانده بینظیر تخریب است که صفحات آغازین آن در باب اتفاقات همان سالن است. تشکری به واسطهی تلاشها و پژوهشها بر هویت تاریخی مشهد چون ساختمانها و خیابانها اشراف داشت ولی از این سطح نازل عبور کرده بود و برای امام رضا و شهدای مسجد گوهرشاد و انقلاب و دفاع مقدس قلم زد. خدایش رحمت کند.
🔹🔸تحلیل های کوتاه فرهنگی سیاسی"محمد حسینزاده" را از اینجا دنبال کنید:
@hoseinzadeh1364
آنهایی که رای ندادن را انتخاب کردند هم؛ مدیون انقلاب اسلامیاند!
بله درست خواندید؛ اگر امام از همان روزهای اول بر حق مردم در انتخاب نوع نظام، قانون اساسی، نمایندگان مجلس، رییسجمهور و انتخاب خبرگان برای انتخاب رهبر تاکید نمیکرد و چون ۲۵۰۰ سال نظام شاهنشاهی از #کوروش تا #پهلوی، مردم را دارای حق تصمیمگیری نمی دانست، آن موقع الان نمی توانستیم دربارهی رای دادن یا رای ندادن صحبت کنیم!
اصلا صندوق رایی نبود که بخواهیم برای رفتن یا نرفتن پای آن بحث کنیم
ما تنها در بعد #مشروطه کمی تجربهی انتخاب را داشتیم و آن هم نه برای تعیین نظام سیاسی یا حاکم کشور، بلکه نمایندگان مجلس.
در مشروطهی# قاجار که نتیجهاش به توپ بستن مجلس شد توسط روسها و در پهلوی هم کودتا علیه دکتر #مصدق با حمایت آمریکا و انگلیس.
در حقیقت سابقهی رای مردم برای ایرانیان برابری می کند با طول عمر جمهوری اسلامی.
همین جمهوری اسلامی که امروز عدهای به هر دلیلی نمی خواهند در #انتخابات مجلسش شرکت کنند؛ این حق را به او داده است که بر مصوبات طرح ها و لوایح مجلسش در سال آینده اثر بگذارد.
و البته #جمهوری_اسلامی به همان حقی که داده است احترام می گذارد، چه آنها که رای دادند و چه رای سفید دادهاند و چه رای نمی دهند که در بعضی از کشورها همین رای دادن هم با ابزارهای مختلفی اجبار شده است.
مدیون جمهوری اسلامی و خون شهدایش هستیم که این اختیار را در کنار بسیاری دیگر از برکاتش به ما داده است و امیدوارم اگر یک ایرانی هم تصمیم بر رای ندادن دارد، تصمیماش را با عقل و منطق ایرانی گرفته باشد و سود و زیانش را برای ایران در نظر گرفته باشد و نه در دستگاه محاسباتی دشمنان ایران در شرق و غرب عالم که سودش به جیب آنها باشد و ضررش برای وطنش.
🔹🔸تحلیل های کوتاه فرهنگی سیاسی"محمد حسینزاده" را از اینجا دنبال کنید:
@hoseinzadeh1364
بله درست خواندید؛ اگر امام از همان روزهای اول بر حق مردم در انتخاب نوع نظام، قانون اساسی، نمایندگان مجلس، رییسجمهور و انتخاب خبرگان برای انتخاب رهبر تاکید نمیکرد و چون ۲۵۰۰ سال نظام شاهنشاهی از #کوروش تا #پهلوی، مردم را دارای حق تصمیمگیری نمی دانست، آن موقع الان نمی توانستیم دربارهی رای دادن یا رای ندادن صحبت کنیم!
اصلا صندوق رایی نبود که بخواهیم برای رفتن یا نرفتن پای آن بحث کنیم
ادامه در لینک ...
https://eitaa.com/hoseinzadeh1364/306
🔹🔸تحلیل های کوتاه فرهنگی سیاسی"محمد حسینزاده" را از اینجا دنبال کنید:
@hoseinzadeh1364
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
و چون حمزه به دست غلام هند همسر ابوسفیان؛ غرق خون شد؛ کینهجو و دلچرکین بر سر پیکر عموی محمد(ص) آمد.
گفت تا جگرش را درآورند تا به دندان بکشد و چون از به ظاهر پیروزیاش مست غرور شد؛ بر سر پیکر فرمانده شهید لشکر اسلام به رقص درآمد.
چیزی نگذشت از آن سال؛ که سپاه یزید، فرزند پسر هندجگرخوار در یوم عاشورا چون حسین پسر فاطمه را به شهادت رساند؛ به تبعیت از او به رقص و پایکوبی پرداخت.
وَ هذا يَوْمٌ فَرِحَتْ بِهِ آلُ زِيادٍ وَ آلُ مَرْوانَ بِقَتْلِهِمُ الْحُسَيْنَ صَلَواتُ اللَّهِ عَلَيْهِ
آن همه هلهله اگر چه در گوش تاریخ پیچید ولی سنت خدا این بود که حسین بماند برای همیشه تاریخ، برای همه آزادگان.
* * *
#رییسی_عزیز هم؛ بارها روضهی سیدالشهدا را خواند و چه باک که در شب و روز پروازش لشکر هند جگرخوار لباس بدرد و برقصد که هر کسی را مولایی است و آقایی.
🔹🔸تحلیل های کوتاه فرهنگی سیاسی"محمد حسینزاده" را از اینجا دنبال کنید:
@hoseinzadeh1364
گمشدهی این روزهای میدان سیاست
رییس جمهور شهید مزیتهای بسیاری در کارنامه خود دارد؛ ولی بعضی از آنها چنان درخشان است که شاید سالها باید منتظر ماند تا چنین اتفاقی در بالاترین مقام اجرایی کشور تکرار شود.
یکی از آنها حسن خلق، حسن کلام، تقوای کلامی و ادب کلامی است در کنار کارآمدی اجرایی در بسیاری از امور کشور در عرصههای مختلف.
این روزها که غم از دست دادن شهید جمهور را به دل داریم؛ بعضی نزاعهای کلامی و تیکه پرانیهای سیاسی نامزدها و هوادارن آنها بیشتر نبود سید ابراهیم رییسی را نمایان می کند
رییسی نه تنها با رقبای سیاسی خود زشت و توهین آمیز صحبت نکرد؛ بلکه با منتقدین فضای رسانه ای و مجازی اش تا عموم مردمی که به او رای ندادند هم خلاف ادب و تقوا سخن نگفت.
این در حالی است که روسای جمهوری داشتیم که با نیش و کنایه به رقبا و منتقدین صحبت می کردند و به جای کاشتن بذر محبت و انسجام ملی؛ کینه و اختلاف را در جامعه می پروراندند.
کار رییس جمهور بعدی سخت است چرا که باید پا جای پای رییسی بگذارد.
🔹🔸تحلیل های کوتاه فرهنگی سیاسی"محمد حسینزاده" را از اینجا دنبال کنید:
@hoseinzadeh1364
لباس خدمت که به تن داشته باشی؛ زائرین به چشم یک راهنما به تو می نگرند.
سوالها عمدتا آدرس گرفتن و مسیرهاست. بیشترین سوالات، اول مسیر تشرف و ضریح مطهر است و بعد صحن سقاخونه و پنجره فولاد و گوهرشاد و بعد راه افتادن چایخانه؛ چایخانه!
دیشب که خدمت بودم زائرین یک سوال دیگر هم پرسند؛ مزار شهید رییسی کجاست؟
دیشب چند زائر ایرانی و چند زائر خارجی عرب زبان از محل مزار رییس جمهور شهید سوال پرسیدند.
آدرس دادن البته سخت نیست؛ اگر سمت صحن جمهوری باشی می گویی به ضریح رسیدی و سلام دادی کمی جلوتر سمت چپ. اگر از صحن آزادی آدرس دادی می گویی نرسیده به ضریح ، سمت راست.
خودم هم که رفتم برای خواندن فاتحهای؛ این عکس را گرفتم که بماند به یادگار که رییس جمهور شهید مردمدار ما حالا هم که در جوار امامش آرمیده، هنوز هم پذیرای مردم هست چه زائران ایرانی و چه زائرین از دیگر کشورهای جهان.
#رییس_جمهور_شهید
#رییسی_عزیز
🔹🔸تحلیل های کوتاه فرهنگی سیاسی"محمد حسینزاده" را از اینجا دنبال کنید:
@hoseinzadeh1364
⚠️حامیان جلیلی و قالیباف چه چیزی را فراموش کردهاند؟
🔻دو هفته مانده به انتخابات، مردم چند دسته هستند:
1️⃣ اول آنهایی که قطعا رای می دهند و به گزینه رسیده اند
2️⃣ دوم آنهایی که قطعا رای می دهند و به گزینه نرسیده اند
3️⃣ سوم آنهایی که شاید رای بدهند و الان تردید دارند برای شرکت در انتخابات. عموما این افراد گاها در انتخابات های گذشته یکبار یا چندبار شرکت کردهاند
4️⃣ چهارم آنهایی که قطعا نمی خواهند رای دهند؛ از اول انقلاب رای ندادهاند و بعید است رای بدهند
⬅️1️⃣ دسته اول را هر چقدر وقت بگذارید نتیجه ای نمی گیرید؛ خصوصا در دایره نامزدهای جریان انقلاب جز ایجاد کدورت و ناراحتی نتیجه ای نخواهد داشت. فراموش نکنیم جریان غربگرا روی این کدورت و تخریبها حساب ویژه باز کرده است و همراهی می کند. رباتها و رسانههای بی نام و نشان پروژهای و فیک هم همین جا مشغولند. ایجاد گسل و اختلاف و شکستن حرمتها!
⬅️2️⃣ دسته دوم مردد هستند در انتخاب گزینه! به شرط عدم تخریب دیگران و تبلیغ نامزد مد نظر خودتان، می تواند سبد رای هر کدام از این دو نامزد را پر بارتر کنید. این روزها افرادی را که دیدم که بخاطر حجم تخریب قالیباف و جلیلی دارند به گزینههای دیگر فکر می کنند.
⬅️3️⃣ دسته سوم همان دسته مغفول است؛ مردد هستند در شرکت در انتخابات. مرددها گاها با یک روی خوش و حرف دلنشین عقلایی و منطقی همراه می شوند. هر یک رای این دسته، یعنی افزایش مشارکت. این همان دسته ای است که رهبر انقلاب در اکثر سخنرانیهای انتخاباتی خود به ایشان توجه دارند:
" من عرض میکنم که هر کسی به ایران علاقهمند است [باید رأی بدهد]. قبلها هم ما این را عرض کردهایم، حالا هم تکرار میکنیم؛ ممکن است یکی، از شخص این حقیر خوشش نیاید، خب نیاید عیبی ندارد، [امّا] ایران را، کشورش را دوست دارد یا نه؟ [پس] باید در انتخابات شرکت کند."(سخنرانی ۱۶ بهمن ۱۳۹۸)
پس اگر حامیان جلیلی و قالیباف تمرکز بر این دسته بکنند اولا هر یک رای به تقویت ایران کمک می کند و رضایت نائب امام عصر(عج) را در پی خواهد داشت.
دوما سبد رای نامزد مورد علاقهشان را پررنگتر می کند.
⬅️4️⃣ اگر منطقی و اخلاقی عمل بکنیم؛ اگر اخلاص داشته باشیم، اگر منشمان منش حاج قاسم و سید ابراهیم رییسی باشد، همین دسته چهارم هم دلش نرم خواهد شد. از معجزه حسن خلق و اخلاص نباید غافل بود
💡هر چقدر وقت گذاشتن در دسته اول می تواند برای جریان انقلاب خسارت زا باشد؛ وقت گذاشتن و برنامه داشتن برای دسته سوم ضرورت است و می تواند پربازده باشد.
برای این دسته باید ادبیاتی جذاب و متناسب با او تولید کرد و وارد گفتگو و ارتباط شد. زمان را از دست ندهیم و در زمین طراحی شده دشمن مهره نشویم!
🔹🔸تحلیل های کوتاه فرهنگی سیاسی"محمد حسینزاده" را از اینجا دنبال کنید:
@hoseinzadeh1364
🔹🔸تحلیل های کوتاه فرهنگی سیاسی"محمد حسینزاده" را از اینجا دنبال کنید:
@hoseinzadeh1364
🕛 بیست و چهار ساعت تا انتخابات چکار باید کرد؛ وقتی اجماع صورت نگرفته است؟
❗️ در این یادداشت کوتاه دنبال این نیستم که بگویم به قالیباف رای دهید یا جلیلی! به هر کدام رسیدید خوب است. کار دیگری باید بکنید
📣 نظرسنجیهای مختلف تا کنون چند پیام دارند:
۱. انتخابات دور دوم است
۲. از بین آقایان قالیباف و جلیلی و پزشکیان؛ دو نفر به دور دوم خواهند رفت
۳. تعداد قابل توجهی از مردم هنوز از بین این سه نفر؛ گزینه ی خود را انتخاب نکردهاند، که اگر به تصمیم برسند کاملا بر اینکه چه کسی به دور دوم برود؛ موثرند
💡چرا باید کاری کرد؟
چون علی رغم اینکه پزشکیان به شخصه جزو سیاستمداران خوب کشور است؛ ولی فقط یک دلیل کفایت می کند که برای ریاست جمهوری مناسب نیست و آن هم #تکرار_دولت_سوم_روحانی است.
⚙️ خب چه باید کرد؟
پس باید مرددین را به رای رساند. چه مرددینی که شک دارند رای بدهند یا ندهند؟ چه مرددینی که حتما رای می دهند ولی نمی دانند به چه کسی رای بدهند!
اصل انقلابی بودن و حزب اللهی بودن یعنی تلاش برای مشارکت بالا.
پس اگر فکر می کنید ممکن است فرد دارای تردیدی را که به یقین میرسانید؛ به نامزد رقیب رای میدهد؛ تکلیف شرعی و ملی خود را انجام دهید تا مشارکت بالا رود.
در کنار مشارکت اما از رسیدن به گزینه اصلح غفلت نکنید.
🎯 از الان تا لحظه پایان رای گیری فرصت دارید افراد دارای تردید را به تصمیم قعطی نه به #دولت_سوم_روحانی برسانید.
چگونه؟
اگر فقط مرددین رای خود را به نام هر کدام از این دو نفر ؛ جلیلی یا قالیباف به صندوق بیاندازند؛ احتمال دور دوم با حضور ایشان افزایش می یابد.
⏰زمان اندک است و سرنوشت این انتخابات اکنون در گرو رای مرددین است و دفع خطر #دولت_سوم_روحانی یعنی دولت غربزده و غربگرا اولویت اول است.
🔹🔸تحلیل های کوتاه فرهنگی سیاسی"محمد حسینزاده" را از اینجا دنبال کنید:
@hoseinzadeh1364
غربگراها حل تمام مشکلات کشور را در مذاکره با آمریکا و سه کشور اروپایی منحصر میکنند!
اما به سوالات پاسخ نمی دهند؟
چقدر امتیاز دهید طرف غربی راضی میشود؟
فرض که پای توافقی را هم امضا کرد؛ چه تضمینی است که به آن پایبند باشد؟
در #برجام همین مسیر را رفتیم؛ امتیاز دادیم؛ اجرا کردیم؛ ولی او اول امتناع کرد؛ بعد خارج شد!
غربگراها چند بار از یک سوراخ گزیده شوند؛ نسبت به غرب بدبین میشوند؟
🔹🔸تحلیل های کوتاه فرهنگی سیاسی"محمد حسینزاده" را از اینجا دنبال کنید:
@hoseinzadeh1364
جلیلی؛ یک دیپلمات ناشی با اطلاعات حداقلی!
واقعا از آقای جلیلی تعجب کردم از سوال واضحی که از دکتر پزشکیان پرسید!
آقای جلیلی چند بار در حین مناظره پرسید؛ اگر آمریکاییها کوتاه نیامدند چه امتیازهای دیگری علاوه بر آنچه در برجام آمده است را واگذار خواهید کرد؟
متاسفانه اطلاعات ضعیف آقای جلیلی از فرصتها و ظرفیتهای بزرگی که در کشور وجود دارد؛ سبب شده است در مذاکرات همیشه شکست بخورد .
آقای جلیلی بدیهی ترین اصول مذاکره را نمی داند. نمی داند که مذاکره بده بستان است. باید آنقدر امتیاز دهی تا طرف مقابل راضی از پای میز مذاکره بلند شود.
جلیلی فکر می کند امتیاز دادن یعنی کاهش درصد غنی سازی و کم کردن تعداد سانترفیوژها! و این ناشی از عدم آگاهی یک دیپلمات ناشی از ظرفیت های کشور است.
جهت اطلاع ایشان بعضی از امتیازهایی که می شود پای میز مذاکره به طرف مقابل هدیه داد این چنین است:
تعطیلی برنامه هوافضا
تعطیلی برنامه هستهای
تعطیلی برنامه موشکی
تعطیلی جبهه مقاومت عدم حمایت از غزه
تعطیلی حضور نیروی دریایی در آبهای آزاد جهان
به رسمیت شناختن اسراییل
اگر باز هم کم بود؛ شبیه آزادیهای حقوق بشری که امروز در غرب عادی شده است را می توان به لیست تعهدات اضافه کرد:
لغو قانون قصاص
ممنوعیت حجاب و هر گونه نشان مذهبی مانند فرانسه
به رسمیت شناختن بهاییها
به رسمیت شناختن جامعه رنگینکمانی(همان همجنسبازها)
آزاد شدن سقط جنین
البته در دوران قاجار و پهلوی که دیپلماتهای زبردست و توانمندی در کشور بود که مثل جلیلی ناشی و بی اطلاع نبودند، امتیازهای بسیار بهتری هم معامله می شد مانند
امتیاز تنباکو
امتیاز نفت
امتیاز راه آهن
بخشش آذربایجان
بخشش هرات
بخشش گرجستان
بخشش بحرین
کاپیتالاسیون
متاسفانه آقای جلیلی از این بدیهیات اطلاع ندارد و بهتر است کار را به کارشناسهای حرفهای دکتر پزشکیان واگذار کند!
🔹🔸تحلیل های کوتاه فرهنگی سیاسی"محمد حسینزاده" را از اینجا دنبال کنید:
@hoseinzadeh1364
آقای دکتر پزشکیان، رییس جمهور منتخب ایران
کسب رای اکثریت مردم شریف ایران در پای صندوق های رای را تبریک عرض میکنم
شما با اختلاف ۳ میلیون رای پیروز انتخابات شدید و ما که به رقیب شما رای دادیم پذیرفتیم، تلخ بود ولی پذیرفتیم چون می دانستیم جمهوری اسلامی تکتک رایها را حق الناس میداند. میدانیم که نباید با طعنه و تهمت تقلب شیرینی پیروزی را به کام شما و هواداران شما تلخ کنیم.
کاش دوستان شما یکبار هم شده بخاطر خسارت سنگینی که با تهمت ناراوای تقلب به جمهوری اسلامی مظلوم در سال ۱۳۸۸ زدند عذرخواهی کنند.
این عکس را انتخاب کردم که بگویم به خون مهدی باکری و شهدای انقلاب قسمتتان بدهم پای حرفی که در سخنرانی آخر انتخاباتیتان در تهران زدید بمانید که حاج قاسم را قبول دارید؛ که اگر دارید خط به خط وصیتنامهاش را سرمشق راهتان قرار دهید.
#پزشکیان
🔹🔸تحلیل های کوتاه فرهنگی سیاسی"محمد حسینزاده" را از اینجا دنبال کنید:
@hoseinzadeh1364