انصار حاضر در آنجا ایراد فرمود.
این خطبه بعدها به خطبه فدکیه شهرت یافت. چرا که در مراحل پایانی مطالبه میراث و آستانه تحقق غصب فدک (یعنی بلافاصله پس از آگاهی حضرت صدیقه طاهره از تصمیم خلیفه مبنی بر مصادره آن) ایراد گردید. این خطبه در بلاغات النساء نوشته ابن طیفور و همچنین مقتل الحسین خوارزمی که از کتب اهل سنت میباشد آمده است.
حضرت صدیقه طاهره در فرازهایی از این خطبه با صراحت به ماجرای ارث اشاره نموده و افشاگرانه می فرماید: آیا با آگاهی (و از روی عناد) کتاب خداوند را رها کردید و آن را در پشت سرتان نهادید (وبه احکام آن عمل نمی کنید و مرا از ارث محروم می سازید مگر نشنیده اید) که خداوند تبارک و تعالی میفرماید:
(وسلیمان از پدرش داود ارث برد) و (باز در آن هنگام که) خداوند حکایت یحیی فرزند زکریا را بازگو می نماید میفرماید: (پس خدایا مرا از لطف خاص خویش فرزند و جانشینی صالح عطا فرما تا وارث من و خاندان یعقوب باشد.)
و نیز می فرماید: (وبه حکم کتاب خدا خویشاوندان (در ارث بردن از یکدیگر نسبت به غریبه ها) اولویت دارند)
ومی فرماید: (خداوند شما را در مورد فرزاندانتان سفارش میکند که سهم پسر برابر سهم دو دختر است)
همچنین میفرماید: (هرگاه (یکی از شما را مرگ فرا رسد و) مالی برجای نهد. درباره پدر و مادر و خویشان به نیکی وصیت کند که این شایسته پرهیزگاران است.)
شما به خیال باطل خویش پنداشته اید که من هیچ بهره و ارثی از پدرم ندارم و هیچ قرابت و خویشاوندی بین ما برقرار نیست! آیا خداوند آیه ای را به شما اختصاص داده که پدرم را از آن خارج نموده است؟ یا (در مورد من و پدرم میگویید) که (آن دو) پیروان دو کیش و دو مذهب هستند و از یکدیگر ارث نمی برند؟ آیا من و پدرم اهل یک آیین نیستیم؟ یا این که (ادعا میکنید) شما از (پدرم) رسول خدا به خاص و عام قرآن آگاه ترید؟ آیا حکم جاهلیت را می جویند؟ برای مردم دارای یقین چه کسی حکمش بهتر از حکم خداوند است؟ آیا رواست که میراث من به جور و ستم از من ستانده شود؟ و ستمگران به زودی در می یابند که چگونه بازگشتی خواهند داشت؟! " (17)
در تاریخ آمده است که مخاطبان این سخنرانی علنی سخت تحت تاثیر قرار گرفتند: و لم یر الناس اکثر باک و لا باکیة منهم یومئذ. یعنی مردم گریان تر از آن روز دیده نشدند.
(شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ج16ص212)
افشاگری حضرت زهرا سلام الله علیها موجب شد تا همگان حقیقت را دریابند و در نتیجه جو حاکم بر علیه ابوبکر (غاصب فدک) بشود. ابوبکر که این وضعیت را بسیار خطرناک و علیه حکومت می دید شروع به سخنرانی تهدید آمیز و جدی کرد.
--------------------------------------------------
📘 پی نوشت ها:
1- معجم البلدان ج4ص238--مراصدالاطلاع ج3ص1020--لسان العرب:ابن منظور ج10ص437.
2- معجم معالم الحجاز:دولت عربستان (الحائط) ج2ص205-206 و (فدک) ج7ص23
3-لسان العرب ج1ص437
4-معجم البلدان ج4ص238
5-سیره ابن هشام ج3ص368--تاریخ المدینه المنوره ج1ص194--شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید ج16ص210...به همین مضمون: تاریخ ابن کثیر ج4ص203 --سیره ابن کثیر ج3ص384 و....
6- اسراء 26 . این آیه مدنی است از مدارک سنی: تفسیر جلالین:سیوطی - محلی- ص 346---همچنین در قرآنهایی که دانشگاه الازهر آنها را تایید کرده اند در آغاز سوره اسراء آمده است: سوره الاسراء مکیه الا آیات 26و 32 و... .
7- شواهد التنزیل: حاکم حسکانی ج1ص438--سوره اسراء حیاة الصحابه:کاندهلوی ج2ص519 -- الجرح و التعدیل: رازی ج1ص257--ینابیع الموده ص119
8- ینابیع الموده ص439
9- ینابیع الموده ص441
10- شواهد التنزیل ج1 ص 570 و همچنین به همین مضمون: ص442
11- فتوح البلدان ج1ص35--المغانم المطابه ص 312--عمدة الاخبار ص394--وفاء الوفاء ج4 ص 999
12- فتوح البلدان ج1ص44
13- معجم البلدان ج4ص238
14- الصواعق المحرقه 52- شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید: 16/219.
15- معجم الاوسط طبرانی ج6ص162-163--مجمع الزوائد هیثمی ج9ص39-40.
16- صحیح بخاری ج4ص96و ج5ص178--صحیح مسلم ج2ص72 ج5ص154--صحیح ابن حبان ج4ص573 و ج11ص153--مسند احمد ج1ص6--تاریخ طبری ج3ص202--سنن الکبری ج6ص300--تاریخ ابن کثیر ج5ص286.
17- از مدارک سنی: بلاغات النساء ص26-32
#حضرت_فاطمه_س_شهادت
#غصب_فدک
#ابوبکر
♻️در ثواب نشر مطلب سهیم باشید♻️
🌐📚حسینیه مقتل - پایگاه تخصصی روضه و مقتل اهل بیت علیهم السلام📚🌐
✅@hosenih_maghtal
هدایت شده از اشعار آیینی حسینیه
✔️امروز یکشنبه روز زیارتی حضرت امیرالمؤمنین علی (علیه السلام)
🔺ابتکار زیبا از تولیت حرم امیر المومنین(ع)
📣 لینک زیر را لمس کنید 👇
www.imamali.net/vtour
🚶♂وارد حرم شوید و توجه کنید روی هر فلشی که کلیک میکنید مقداری باید صبر کنید تا تصویر شفاف شود. در هر جای حرم که مشتاقید، حضرت را زیارت کنید.
(این دعوت نامه را برای دوستان خود ارسال کنید)
التماس دعا
@hosenih
✅ #نقش_فاطمه_در_هدایت_تحصن
🔹 طبق نقل ابن أبیشیبه، حضرت زهراعلیهاالسّلام در هدایت مسیر تحصّن، چه نقشی را بر عهده داشتند؟
🔸پاسخ:
با بررسی نقلهای به دست آمده از ماجرای تحصّن در خانه حضرت زهراعلیهاالسّلام، در مییابیم که ایشان نقش ویژهای در هدایت مسیر تحصّن، در اعتراض به خلافت خلیفه اول و اعلان غصب خلافت امیرالمؤمنینعلیهالسّلام توسّط او، بر عهده داشتند.
ابن أبیشیبه ماجرای تحصّن در خانه حضرت زهراعلیهاالسّلام را اینگونه بیان میکند:
كانَ عَلِیٌّ وَ الزُبَیْرُ یَدْخُلانِ عَلی فاطِمَةَ بِنْتِ رَسُولِ اللهِ فَـیُشاوِرُونَها...
علی و زبیر نزد فاطمه ـ دختر رسول خدا ـ میرفتند و از وی راهنمایی میگرفتند...(1)
انتخابِ بیت فاطمهعلیهاالسّلام به عنوانِ محلّ تحصّن از یک سو، و مشورتِ متحصّنین با حضرت زهراعلیهاالسّلام از سوی دیگر، از محوریّت شخصیّت والای حضرت زهراعلیهاالسّلام در ماجرای اعلانِ اعتراض سیاسی به خلافت ابوبکر، حکایت دارد.
مخاطبْ قرار گرفتن حضرت زهراعلیهاالسّلام، از طرفِ فرمانده مهاجمین نیز گویای آن است که در ماجرای تحصّن سهروزه، رهبری معنوی تحصّنکنندگان بر عهده حضرت زهراعلیهاالسّلام بوده است.
در نتیجه، متحصّنین، با حضور در خانه فاطمهعلیهاالسّلام و کسب نظر از آن حضرتعلیهاالسّلام، امتثال از فرامین ایشان را پذیرفته و خود را به اطاعت از دستوراتِ حضرت زهراعلیهاالسّلام ملتزم ساخته بودند.
از تدبّر در سیره حضرت زهراعلیهاالسّلام در مواجهه با مهاجمین، میتوان دریافت که آن حضرتعلیهاالسّلام، علاوه بر رهبری معنوی تحصّن، مسؤولیّت حفظ جان حضرت علیعلیهالسّلام و خنثیسازی توطئه قتل ایشان را نیز بر عهده داشتهاند.(2) جهت درک عمیقتر این رسالت، نخست به سندی از کتاب عقد الفرید اشاره میکنیم:
ابن عبد ربّه (متوفّای 328) در کتاب «العقد الفرید»(3) نقل میکند:
اَلَّذِینَ تَخَلَّفُوا عَنْ بَیْعَةِ أبِیبَکْرٍ: عَلِیٌّ و الْعَبّاسُ وَ الزُبَیْرُ فَقَعَدُوا فِی بَیْتِ فاطِمَةَ، حَتّی بَعَثَ إلَیْهِمْ أبُوبَکْرٍ، عُمَرَ بْنَ الْخَطّابِ لِیُخْرِجَهُمْ مِنْ بَیْتِ فاطِمَةَ، وَ قالَ لَهُ:
إنْ أبَوْا فَقاتِلْهُمْ!(4)(5)
آنان که از انجام بیعت با ابوبکر سر باز زدند: علی و عبّاس و زبیر بودند که در خانه فاطمه تحصّن کردند تا آنکه ابوبکر، عمر بن خَطّاب را به سراغشان فرستاد تا آنها را از خانه فاطمه بیرون بیاورد و به او گفت:
اگر امتناع ورزیدند، با آنان بجنگ.
از متن دستور ابوبکر مبنی بر سرکوبِ تحصّنکنندگان، میتوان به شکلگیری یک توطئه پنهان با هدفِ به قتل رساندنِ حضرت علیعلیهالسّلام پی بُرد. توطئهای که با حضور حضرت صدّیقهعلیهاالسّلام خنثی گردید، چنانچه در «تاریخ یعقوبی» میخوانیم:
یعقوبی (متوفّای 292) مینویسد:
وَ بَلَغَ أبابَكْرٍ وَ عُمَرَ أنَّ جَماعَةً مِنَ الْمُهاجِرِینَ وَ الْأنْصارِ قَدِ اجْتَمَعُوا مَعَ عَلِیِّ بْنِ أبِیطالِبٍ فِی مَنْزِلِ فاطِمَةَ بِنْتِ رَسُولِ اللهِ فَأتَوْا فِی جَماعَةٍ حَتّی هَجَمُوا الدّارَ...
وَ دَخَلُوا الدّارَ فَخَرَجَتْ فاطِمَةُ فَقالَتْ:
وَ اللهِ لَتَخْرُجُنَّ أوْ لَأكْشِفَنَّ شَعْری وَ لَأعِجَّنَّ إلَی اللهِ.(6)
و به خلیفه اول و دوم خبر رسید كه گروهی از مهاجرین و انصار همراه با علی بن ابیطالب در منزل فاطمه دختر پیامبر خدا اجتماع كردهاند. پس آنها با گروهی [نزد خانه حضرت زهراعلیهاالسّلام] آمدند تا اینكه به خانه هجوم آوردند...
و وارد منزل شدند، پس فاطمه بیرون آمد و گفت:
به خدا سوگند! یا از خانهام بیرون میروید و یا من مویم را پریشان میكنم و به درگاه خدا ناله میزنم.
📘پی نوشت ها:
1. المُصنّف، ج 7، ص 433، رقم 37034، چاپ: دار الكتب العلمیّه، بیروت؛ ج 7، ص 432، رقم 37045، چاپ: دار التاج، بیروت؛ ج 8، ص 572، رقم 4، چاپ: دار الفكر، بیروت؛ ج 14، رقم 18891، چاپ: هند(مختار احمد الندوی، دار السلفیّه).
2. ر.ک: كتابهای «ایستاده در باد» و «غروب سرخ غدیر» (تألیف: علی لبّاف، مركز فرهنگی انتشاراتی منیر.)
3.«العقد الفرید» (جلد 5، صفحه 13 ـ 14)، چاپ: بیروت، 1404هـ؛ (جلد 3، صفحه 64)، چاپ: مصر، 1353 هـ.
4.قاتِلْهُمْ یعنی با آنها بجنگ تا حدّی که تسلیم یا کشته شوند.
5.نقل مشابه: أبوالفِداء (متوفّای 732)، «المختصر فی أخبار البشر» (جلد 1، صفحه 156)، چاپ: بیروت و (جلد 1، صفحه 165)، چاپ: مصر.
6.تاریخ یعقوبی، ج 2، ص 126، چاپ: دار صادر، بیروت.
نوشته شده توسط گروه طرح و تحقیق فاطمیّه
#حضرت_فاطمه_س_شهادت
#تحصن
#ابوبکر
#عمر
♻️در ثواب نشر مطالب سهیم باشید♻️
🌐📚حسینیه مقتل - پایگاه تخصصی روضه و مقتل اهل بیت علیهم السلام📚🌐
✅ @hosenih_maghtal
✅ #ناله_فاطمه سلام الله علیها
🔹 سوز و ناله فاطمه زهرا (س) کنار قبر پیامبر اکرم (ص)
🔹وَ رُوِيَ أَنَّهَا صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهَا أَخَذَتْ قَبْضَةً مِنْ تُرَابِ قَبْرِهِ ص فَوَضَعَتْهَا عَلَى عَيْنَيْهَا وَ أَنْشَدَت
▪️مَا ذَا عَلَى الْمُشْتَمِّ تُرْبَةَ أَحْمَدَ-
▪️أَنْ لَا يَشَمَّ مَدَى الزَّمَانِ غَوَالِيَا-
▪️صُبَّتْ عَلَيَّ مَصَائِبُ لَوْ أَنَّهَا
▪️صُبَّتْ عَلَى الْأَيَّامِ صِرْنَ لَيَالِيَا
🔸ترجمه: روایت شده که حضرت زهرا سلام الله علیها مشتی از خاک قبر پیامبر برداشت و آن را بر چشمان خود گذاشت و با سوز و آه چنین سرود: کسی که قبر احمد را ببوید چه کند؟ باید تا پایان عمر دیگر عطری را نبوید. بر من مصیبتهایی فرو ریخت که اگر آنها بر روز روشن ریخته بود شب تار می گشست.
--------------------------------------------------
📘 بحار الأنوار، علامه مجلسی، ج79، ص: 106
#حضرت_فاطمه_س_شهادت
#مزار_پیامبر_ص
♻️در ثواب نشر مطالب سهیم باشید♻️
🌐📚حسینیه مقتل - پایگاه تخصصی روضه و مقتل اهل بیت علیهم السلام📚🌐
✅ @hosenih_maghtal
✅ #امتحان_یاران
🔹امتحان از یاران و عدم قبولی آنها
راوی مذکور میگوید: وقتی که علی (ع) آن روز را به پایان رساند، سیصد و شصت مرد، با آن حضرت بیعت کردند که تا پای مرگ از او حمایت کنند، علی (ع) (خواست آنها را امتحان کند که آیا راست میگویند، به آنها) فرمود: بروید، فردا با سرهای تراشیده در محل «احجار الزّیت» (یکی از محلههای داخل مدینه) نزد من بیائید.
🔸آنها رفتند، علی (ع) خودش سرش را تراشید و فردای آن روز فرارسید، آن حضرت به آن محل رفت و در انتظار آن 360 مرد نشست، ولی تنها پنج نفر با سرهای تراشیده آمدند!!، نخست ابوذر آمد، بعد مقداد سپس حُذَیفة بن یمان، و پس از او عمّار یاسر، آمدند و در آخر، سلمان آمد، امام علی (ع) دستهایش را به سوی آسمان بلند نمود و عرض کرد:
🔸«خدایا! قوم، مرا تضعیف کردند، چنانکه بنیاسرائیل، هارون (برادر موسی) را تضعیف نمودند، خدایا تو به آنچه که ما میپوشیم یا آشکار میکنیم آگاه هستی، و چیزی در زمین و آسمان بر تو پوشیده نیست، مرا مسلمان بمیران! و مرا به صالحان ملحق کن».
🔸سپس فرمود: آگاه باشید، سوگند به کعبه و رسانندهی به خانه کعبه، (و طبق نسخهای فرمود: و قَسَم به مُزْدَلِفَه (عرفات) و سوگند به شتران تند رونده که حاجیان را برای رمی جَمَره در منی حرکت میدهند) اگر عهد و وصیت پیامبر (ص) نبود، قطعاً مخالفان را در کانال هلاکت میافکندم، و رگبارهای صاعقههای مرگ را به سوی آنها میفرستادم، و آنها به زودی معنی سخنم را خواهند دریافت»
--------------------------------------------------
📘 #بیت_الاحزان #شیخ_عباس_قمی (ره)
#حضرت_فاطمه_س_شهادت
#مظلومیت_علی_ع
♻️در ثواب نشر مطالب سهیم باشید♻️
🌐📚حسینیه مقتل - پایگاه تخصصی روضه و مقتل اهل بیت علیهم السلام📚🌐
✅ @hosenih_maghtal
✅ #قرآن_عترت
🔹 یادآوری وصیت پیامبر و نفی عمر
امام علی (ع) به مردم فرمود: رسول خدا (ص) به شما وصیت کرد که من #دو_چیز_گرانقدر را در میان میگذارم: ۱- قرآن
٢- عترت من که اهلبیت من هستند،
و این دو از هم جدا نمیشوند تا در کنار حوض کوثر بهشت با من ملاقات کنند، پس اگر شما قرآن را میپذیرید، مرا نیز همراه قرآن، بپذیرید تا بین شما به آنچه که خدا در قرآن نازل کرده، حکم کنم، چرا که من آگاه تر از شما به همهی قرآن از ناسخ و منسوخ و تأویل، و محکم و متشابه، و حلال و حرام قرآن میباشم.
عمر گفت: این قرآن را با خودت ببر، تا نه آن از تو جدا گردد و نه تو از آن جدا شوی، ما نیازی نه به آن قرآن جمعآوری شده بوسیلهی تو داریم و نه به تو نیازمندیم.
حضرت علی (ع) قرآن را برداشت و به خانهی خود بازگشت، و بر جایگاه نماز خود نشست و قرآن را در دامنش نهاد و آیات آن را میخواند. و از چشمانش اشک میریخت.
--------------------------------------------------
📘 #بیت_الاحزان #شیخ_عباس_قمی (ره)
#حضرت_فاطمه_س_شهادت
#وصیت_پیامبر_قرآن_عترت
#مظلومیت_علی_ع
#عمر
♻️در ثواب نشر مطالب سهیم باشید♻️
🌐📚حسینیه مقتل - پایگاه تخصصی روضه و مقتل اهل بیت علیهم السلام📚🌐
✅ @hosenih_maghtal
📢زائرین گرامی:
📎قابل ذکر است که مجموعه «حسینیه» جهت استفاده هرچه بیشتر شما گرامیان از مطالب و آرامش فضای کانال های «حسینیه» ، از #تبلیغات و تبادل لینک #صرف_نظر کرده است.
📎لذا خواهشمندیم در صورت تمایل در معرفی کانال های «حسینیه»، #پیام_زیر را برای کانال ها، گروه ها، دوستان و آشنایان خود ارسال نمایید
👇👇👇👇👇👇
🔴 قابل توجه مادحین محترم اهل بیت (علیهم السلام)
📣 برای دسترسی به #اشعار آیینی شعرای مطرح کشور و #مقاتل مستند، با کانال اشعار آیینی و مقتل حسینیه همراه شوید
🔻 کانال #اشعار_آیینی_حسینیه در #تلگرام
🆔 t.me/hosenih
🔻 کانال #اشعار_آیینی_حسینیه در #ایتا
🆔 eitaa.com/hosenih
🔻 کانال #حسینیه_مقتل در #تلگرام
🆔 t.me/hosenih_maghtal
🔻 کانال #حسینیه_مقتل در #ایتا
🆔 eitaa.com/hosenih_maghtal
🔵لطفا رسانه باشید🔵
🔷 حضرت امام خامنه ای :
🔸مبادا در ایّام فاطمیّه مسائل اختلافافکن مطرح شود/ امروز برادران اهل سنّت در کنار ما در دفاع از حرم اهلبیت میجنگندند و شهید میشوند/ خانوادههایی از شهدای مدافع حرم پیش من آمدند که در بینشان چند خانوادهی سنّی بود.
♦️مشروح خبر در لینک زیر: 👇👇
🔗https://goo.gl/HV5e7V
✅ @hosenih_maghtal