.
🔹فقیه میدان «تولید نظر»
✍️ حجت الاسلام امین بهرامی
از جمله فقهایی که از نوابغ دوران ما بود، علامه ذوالفنون، مرد محراب، اندیشه و مجاهدت، متفکر شهید آیتالله سیدمحمدباقرصدر(اعلی الله مقامه الشریف) است. او شخصیتی است که در فقه همچون زراره، در صداقت و پاکی همچون سلمان فارسی، در عبادت و مناجات همچون کمیل، در بصیرت مانند عمار و در شجاعت و بی باکی بسان مالک اشتر بود. مراجع معظم تقلید و علمای بزرگوار شیعه، هر کدام به سهم خویش دارای آثار علمی، معنوی، اجتماعی، فرهنگی و یا سیاسی به جامعه اسلامی بودهاند اما نبوغ کم مانند و گوناگونی که شهید آیت الله العظمی سیدمحمدباقر صدر(نور الله مرقده) داشتند، ایشان را از سایر علمای عصر خویش متمایز کرده بود و نبوغ آن فقیه وارسته باعث شد آن عالم بابصیرت آثاری را از خود به جای گذارد که سالها پس از شهادت مظلومانهاش باهمان طراوت دوران حیات طیبهاش مورد استفاده اندیشمندان دنیای کنونی قرار گیرد.
آن عالم کمنظیر و دوراندیش ابتدا اولویت جامعه دینی و شبیخون دشمنان دین، به کیان شریعت را در کنار یکدیگر میسنجید، سپس دست به قلم میشد و به جنگ با عقیدههای خرافی خناسان زمان رفته و از عظمت اسلام و ايدئولوژی دینی دفاع میکرد. از همین منظر است وقتی متوجه نظریات بیپایه و اساس مارکسیسمها پیرامون اقتصاد شد، به تأليف كتاب گرانسنگ(اقتصادنا) پرداخت و در این اثرکم نظیر، ابتدا به معرفی مارکسیسم و نظریات آنان پرداخت، سپس مکتب اقتصادی اسلام را ارائه داد.
🔗 متن کامل در خبرگزاری رسا
#اندیشه
#شهید_صدر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
📌 لااقل برای شعارتون زنده بمانید!
با "مرد، مُردگی، آزادی"شون
میتوان فهمید
"زن، زندگی، آزادی"شون
چقدر دروغه!
لااقل برای حمایت از زنان تلاش کنید زنده بمانید!
لااقل خودکشی را بین پسر و دخترها تبلیغ نکنید!
#سیاست
#خودکشی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🗂 #رصد_اندیشهها
✅ مروری بر مطالب برگزیده اندیشمندان و پژوهشگران در هفته گذشته:
🔻شکلگیری شبکه حجاب و عفاف در جبهه مردمی، ضروری است | عبدالحسین خسروپناه
📎لینک مطلب
🔻پناهِ فرهنگی ما؟ | حبیب اله بابایی
📎لینک مطلب
🔻«خودکشی» یا «مرگ خودخواسته»؛ تفاوتی ندارند! | احمدحسین شریفی
📎لینک مطلب
🔻از کنترل انتظامی قضایی؛ تا درمان فرهنگی |محمدرضا باقرزاده
📎لینک مطلب
🔻 درنگی در باره بعثت پیامبران در مشرق زمین | محسن الویری
📎لینک مطلب
🔻کتاب فلسفه و روش علوم اجتماعی | استاد حمید پارسانیا
📎لینک مطلب
🔻متصدیان شعار «عصر حیرت» بهدنبال انزوا و انفعال جبهه حق هستند | سجاد ایزدهی
📎لینک مطلب
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه | بله | ویراستی | اینستاگرام | تلگرام
@Fekrat_Net
@HOWZAVIAN
🔴 بحران گفتوگو
در جامعه ای که گفتوگو جایگاهی ندارد و صحبت کردن انسانها با یکدیگر معنی خود را از دست داده است، انسانها تنها زندگی میکنند. جامعه، جمعی از آدمهای تنها است.
در این جامعه، خود بودن، صادق بودن، راست بودن، دیدن و گفتن حقایق، بیان دردها، مشکلات، درخواست کمک، بیان نیاز، احساسات و عواطف، طلب و بسیاری مسایل دیگری که باعث شود شما را در جایگاهی دون جایگاه دیگران نشان دهد، مورد پسند نیست. طرد میشوید. مورد توجه نیستید، ضعیف و دون جلوه میکنید.
جامعه یک شخصیت ایده آلی را برای خود میسازد که درواقع هیچ مصداق بیرونی ندارد و همه در تلاشند تا بدان برسند ولی نمیرسند. هیچکس آن نیست ولی همه تمایل به آن دارند و ابراز آن بودن میکنند.
همگی مثل هم نیازمندیها، درخواستها و رنجهایی مشترک دارند ولی بیان و مطرح کردن آنها باعث میشود، دیگر شبیه به آن ایدهآل نباشیم. و این حرکت خلاف جهت جریان آب است. از این رو دهان کاریزی میشود که در درون سینه میریزد و حرفها همچون موج بر صخرههای سینه کوبیده میشوند.
هرکس نقابی برای خود انتخاب میکند. لباسی برمیگزیند. شده با برگ و خاک هم شده، خود را میپوشاند تا دیده نشود.
اینجا نقطهی آغاز حدیث نفس انسان است. نقطهی شروع تنهایی. قطع ارتباط از بیرون. نقطهی شروع مخفیکاری و شروع ایجاد بخشی تاریک و دستنیافتنی در زندگی بشر. نطقهی شروع حرفهایی که دیگر فهمیده نمیشوند. بشر دیگر نه میفهمد و نه فهمیده میشود. بحران گفتوگو آغاز شده. جمعی از تنهاها، تشکیل جامعه میدهند.
انسان ایدهآل تصویر شده برایمان، انسانی است سرد، کم حرف، درخود، لاغر و کشیده، خوش تیپ، کم غذا، خوش اندام،بدون مشکل مالی، بدون مشکل جسمی، بینیاز به دیگران، متکی به خود، مستقل، بدون درد، بدون رنج، تنها، رافع مشکلات دیگران، آمال آرزوهای دیگران، آینده ی دیگران.
این جمع تنها، هر چند وقت یک ویژگی از ویژگیهای یگانه شخصیت ایدهآل را انتخاب میکنند و سعی میکنند حول محور آن خود را شاد و خندان و موفق و در حال پیشرفت نشان دهند تا تنهاییشان نابودشان نکند. غفلت. فرار. فراموشی عامدانه. کسی جرأت روبرو شدن با خود فنا شده خویش را ندارد. چهرهای در هم کوبیده شده. قلبی رها. ذهنی فهم نشده. شخصیتی بیارزش جلوه داده شده.
این خود آدمی،با آن شخصیت ایدهآل اجتماعی فاصله ی بسیاری دارد، پس تصمیم گرفته میشود تا این خود به زوال کشیده شده را در گنجه ای در گوشهی زندگیاش مهر و موم کند. خودش را زندانی کند تا مبادا رو در رو شدن با خودش، سرعت حرکت به سمت یگانه را کند کند. تمام تلاش او این است که کسی از خودش با خبر نشود. همه همین گونهاند. جامعهای مخفی کار. جامعه ای ترسو.
راه چاره چیست؟ راه برون رفت. چگونه نقابمان را کنار بگذاریم؟ چگونه لباس شهرت را از تن بیرون کنیم؟ چگونه با خود فنا شده ی خویش روبرو شویم؟
به گمانم باید منتظر یک معجزه بود. معجزه در پایان خط رخ میدهد. در نهایت استیصال. بشر باید به پرتگاه مرگ و تنهایی برسد و در آن نقطه تصمیم بگیرد که آیا رفتاری معجزه آمیز از خود بروز دهد و طرحی نو براندازد و یا خیر.
🔗 مکتوبات ذهن یک طلبه
#متن_رادیویی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
7.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👆👆عملیات شناختی 👆👆
☝️یکی از شگردها و ترفندهای انتخاباتی امسال
⬅️ واکنش نشان دادن نسبت به همان رویدادی که رسانه های خارجی و مطبوعات وابسته داخلی به آن علاقمند هستند و بخاطر این واکنش و به هنگام انعکاس آن ، نام کسی که واکنش نشان داده را بارها تکرار می کنند . ( ببینید ☝️)
؟➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ حواسمان باشد برخی از مهره های ورشکسته سیاسی برای دیده شدن مکرر، حاضرند هر نجاستی را نوش جان کنند و مخاطبان را وادار به تکرار نام خود نمایند.
#بصیرت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
امروز اگر تخت سلیمان داریم
از برکت بی کران قرآن داریم
ما هیچ نداریم اگر داریم از
جمهوری اسلامی ایران داریم
#میثم_رنجبر
💠 @shaeranehowzavi
.
🔰 «کتابنا»؛ سرگذشت شهید محمد باقر صدر(ره)
🔸کتاب نا، نوشته مریم برادران، روایتی نهچندان بلند، اما واقعنما، مستند و پرجزئیات از شهید صدر است که با دوری از زیادهپردازی و اغراقگری در شانزده فصل به شرح زندگی او پرداخته است.
🔸«نا» یادآورِ سهگانۀ شهید صدر است که بیشتر، ایشان را به آنها میشناسند: فلسفتنا، اقتصادنا و مجتمعنا.
🔸مریم برادران، ساعتها و روزها، خوانده و دیده و شنیده و سپس با قلمی روان و صمیمی به روایتِ خواندهها و دیدهها و شنیدههایش از زندگی مردی پرداخته که او را تنها با نام دو کتابش فلسفتنا و اقتصادنا میشناخته.
🔸نویسنده در طول نوشتن این کتاب با خانوادۀ شهید صدر بهویژه همسر بزرگوار شهید در ارتباط بوده و از دقت و سخنان آنان بهره برده است.
🔸او در مقدمه کتاب مینویسد: متن را برای فاطمه صدر فرستادم. روز بعد زنگ زد. شماره را که روی صفحۀ گوشی دیدم، همۀ بدنم یخ کرد، جواب ندادم، اضطراب عجیبی بود. خودم را دلداری دادم و چند دقیقه بعد شمارهشان را گرفتم. گوشی را برداشت و بعد از سلام و احوالپرسی، با همان صدای گرم پر از انرژی و امید همیشگی و سخاوت ذاتی این خانواده، تشکر کرد و با مهربانی گفت: «وقتی میخواندم، با شما حرف میزدم که انگار همهجا حضور داشتید.»
🔻 خواندن «کتابنا» را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
#تبریک 💠 راهاندازی صفحهی «دوستانِ کتاب»
#شهید_صدر
#دوستان_کتاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN