🏴 محرم در افغانستان؛ از شکوه عزاداری در غزنی تا مراسم پنهانی قندهار
✍ الناز رحمت نژاد
🔺 چهره شهر کابل با از راه رسیدن ماه محرم تغییر می کند. نوشته هایی که یاد امام حسین (ع) و شهدای کربلا را در ذهن مجسم می کند، بر در و دیوارهای شهر به چشم می خورد.
🔺مراسم عزاداری در هر یک از مناطق افغانستان به شیوههای متفاوتی اجرا میشود، اکثر مراسمها معمولاً بهطور مشترک بین زنان و مردان برگزار میشود، یعنی منبر هم قسمت زنانه دارد و هم قسمت مردانه، مکان زنها و مردها با پرده یا پنجرههای مشبک از همدیگر جدا میشود.
🔺بخشی از مراسم شیعیان افغانستان در دهه اول ماه محرم به مراسم گهواره گردانی اختصاص دارد. اعضای هیات های عزاداری در روز هفتم ماه محرم پس از روضه خواندن از حضرت ابوالفضل (ع) بیرقی را به نام علم حضرت سبزپوش می کنند، به اهتزاز درمی آورند و دربین مجلس بر دوش حمل می کنند.
🔺بر اساس یک دستور جدید که توسط دولت موقت افغانستان صادر شده، محدودیت ها بر مراسم عزاداری محرم امسال نسبت به سال قبل، افزایش یافته و شامل مواردی می شود که هیچگاه در این کشور سابقه نداشته است.
🔗 برای مطالعه مشروح یادداشت کلیک کنید
#محرم #افغانستان
#محرم_در_جهان_اسلام
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
✅ اگر در این روزها دغدغه تربیت حسینی فرزندانتان یا متربیان مجموعه تربیتیتان را دارید، بهترین ایدهها و طرحها را تقدیم شما میکنیم:
1⃣ بسته داستانبازیهای محرمی "کشتی نجات" ویژه کودکان
https://eitaa.com/bavar_tarbiat/488
2⃣ مجموعه ایدههای هیئت کودک "چمرانیها"
https://eitaa.com/heyaatkoodak/4
3⃣ کاربرگهای محرم ویژه کودکان
https://eitaa.com/kheymeh_art/3691
4⃣ طرح هیئت نوجوانانه "لبیک"
https://eitaa.com/Labbeiikmohtava/51
5⃣ محتوای سخنرانی هیئت نوجوانان با محوریت طرح "زندگی با آیهها"
https://eitaa.com/Labbeiikmohtava/52
6⃣ ایدههای اجرا شده توسط مجموعههای تربیتی سراسر کشور
https://eitaa.com/55670788/4385
7⃣ برگزاری مسابقات کتابخوانی بر اساس کتابهای عاشورایی منتخب:
https://eitaa.com/bavar_tarbiat/478
8⃣ مجموعه کتابکار "مدرسه امام حسین(ع)" ویژه نوجوانان
https://eitaa.com/mftas_ir/478
9⃣ درسنامه تربیتی "نامیرا" ویژه نوجوانان مقطع یازدهم
https://bartar.app/product/%d9%86%d8%a7%d9%85%db%8c%d8%b1%d8%a7/
#تربیت_حسینی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🔹️توصیه رهبر انقلاب به مجلس و دولت: #صدای_واحد_ایران
✏️ رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس دوازدهم:
باید در مسائل مهم صدای واحد از کشور شنیده شود. یک جاهایی هست که بایستی دولت و مجلس و مسئولان گوناگون یک حرف بزنند. آن کسانی که در دنیا گوش تیز کردند تا نشانههای اختلاف و دوگانگی را پیدا کنند، آنها مایوس شوند؛ یک صدا باید شنیده شود.۱۴۰۳/۴/۳۱
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
محسن رنانی(عضو شورای راهبری دکتر پزشکیان) در باب تزریق خرافات توسط روحانیت شیعه میگوید: «حکومت دین را عوض کرد و، چون برای این دین نیاز به نهاد روحانیت داشت، نهاد روحانیت را ساخت! بخشی را از لبنان آورد و بخشی را همین جا خلق کرد و وظیفه این نهاد روحانیت تزریق خرافه به جامعه بودند.
🔴 نقدی بر صحبتهای محسن رنانی ⬇️⬇️
1⃣ روحانیت ساخته و پرداخته دوران صفویه نیست. از زمان خود امامان، علما و شاگردان ایشان در شهرهای مختلف به تبیین مکتب اهل بیت می پرداختند. مکتب نجف که سابقه هزار ساله دارد، مکتب حله دانشمندان بزرگی مانند علامه حلی و.. همه این بزرگان با خرافات مبارزه میکردند
2⃣ دانشمندانی که از لبنان آمدند همچون شیخ بهایی و شیخ حر عاملی بودند که استوانههای فقاهت و تالیف و پژوهش بودند. ایشان چه ربطی به خرافات دارند.
3⃣ کتاب مفاتیح رابطه ای با خرافات ندارد. مرحوم شیخ عباس قمی از محدثین بزرگ شیعه می باشند. و ایشان در نوشتن این کتاب از احادیث معتبر و مستند استفاده نموده اند. هیچ مطلبی را بدون سند ذکر نکرده است.
آیا کسی که اینگونه بر نظام و ولی فقیه و مفاتیح و اعتقادات دینی مردم میتازد، میتواند کابینهای متشکل از وزرای معتقد به انقلاب را راهبری کند❓
✍️علی عزیزخانی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
✍ جوابیه حجتالاسلام احمد زادهوش به اظهارات سخیف محسن رنانی در مورد احضار دخترکان مکشوفه کرجی
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای سردار حمید هداوند
فرماندهی محترم انتظامی استان البرز
سلام علیکم
اخیرا و در پی اقدام شایسته جنابعالی و همکاران محترمتان در رسیدگی به تخلفات انجام شده در مراسم سوگواری محرم، نامه ای خطاب به شما در فضای مجازی منتشر شده و نویسنده به زعم خویش اقدام شما را زیر سؤال برده است.
نامه سراسر اشکال و پر از مغالطه ، شما را نگران نسازد و بر راه مستقیم خود ثابت قدم و استوار باشید.
در اینجا به برخی از اشتباهات فاحش و اشکالات واضح این نامه اشاره میکنم:
۱ . در خصوص احضار دختران نوشته است: « اگر قانون ملاک است؛ آیا عنوان مجرمانهای در قوانین جزایی تحت عنوان «هنجارشکنی» یا «خدشهدار شدن احساسات عزاداران حسینی» وجود دارد؟ اگر آری، احضار این دختران بر اساس دستور کدام مرجع قضایی بوده است؟ »
ایشان باید توجه کند که حجاب علاوه بر آنکه واجب الهی و ارزش مهمی در همه ادیان الهی است در ایران یک هنجار اجتماعی است.
هَنجار اجتماعی ( Social norm) در اصطلاح دانش جامعهشناسی به الگوی رفتاری گفته میشود که روابط و کنشهای اجتماعی را تنظیم میکند، اکثریت جامعه خود را به آن پایبند میدانند و در صورتی که شخصی آن را رعایت نکند (هنجارشکنی)، جامعه عکس العمل نشان میدهد و هنجار با قانون کنترل میشود.
جامعه بزرگ زنان ایران حتی پس از آشوب های دوسال پیش و در حالیکه میدانستند در برههای از زمان ابهام قانونی و اجرایی در خصوص حجاب بانوان وجود دارد اکثریت قاطع آنان التزام خود را به این ارزش الهی نشان دادند و ثابت کردند که حجاب در ایران یک هنجار اجتماعی است.
۲ . در نامه به جنابعالی نوشته: « اگر افکار عمومی ملاک است، منظور افکار عمومی کدام یک از بخشها یا قشرهای جامعه است؟ مثلا اگر از نتایج انتخابات اخیر کمک بگیریم، اکنون جامعه دارای سه گروه جمعیتی بزرگ است (۵۱ درصدی، ۲۷ درصدی، و ۲۲ درصدی) که اینها قضاوتشان نسبت به یک چنین پدیدهای متفاوت است، معیار شما برای تبعیت از افکار عمومی، کدام بخشهای جامعه است؟»
چنین عباراتی نشان میدهد که گویا نویسنده تصور میکند اشخاصی که در انتخابات شرکت نکرده اند از کشف حجاب در مراسم امام حسین علیه السلام خوشحال میشوند! و یا افکار عمومی میلیون ها نفری که کاندیدای مورد علاقه شان بلافاصله پس از پیروزی در انتخابات هر روز در مراسم سنتی هیئات عزاداری شرکت کرد از کشف حجاب چند زن زنجیر زن نگران نشده اند!
واقعاً به چنین فهمی میتوان نام جامعه شناسی نهاد ؟!
۳. نویسنده در بخش دیگری از نامه خود به برخی از ناپسندی های مراسم سوگواری اشاره کرده و آنها را با کشف حجاب در عاشورا مقایسه کرده و پرسیده است که آیا آنها را هم احضار میکنید؟
ما میدانیم که نیروی محترم انتظامی همواره با همه ناهنجاریها موجود برخورد کرده و بسیاری از آنها را علاج و برطرف نموده است اما این را هم میدانیم که در این زمان « بی حجابی» پیشران فرهنگ مبتذل غرب و لبه تیز اسلام ستیزی است.
میرزای شیرازی مرجع بزرگ شیعه میدانستند که در ممالک اسلامی اشکالات و انحرافات متعددی در افکار و اعمال مسلمانان وجود دارد اما در بین همه ی آنها فقط استعمال توتون و تنباکو را در حکم محاربه با امام زمان علیه السلام دانستند. چون بصیرت و زمان شناسی و دشمن شناسی ژرفی داشتند و توطئهها را میفهمیدند.
۴ . امیدوارم منظور ایشان از اینکه نوشته اند: « خوب است نیروی محترم انتظامی بیش از آن که نگران رعایت هنجارها باشد نگران حفظ حریم و حرمت خویش باشد.» تهدید نباشد.
۵ . همه ما از عزاداری پسران و دختران نسل نو در ماه محرم و صفر و نیز شادی آنان در مناسبات سیاسی و مذهبی استقبال میکنیم. اشکالات احتمالی را هم اصلاح میکنیم و اجازه نمیدهیم کسانی این حضور مبارک را مخدوش کنند و آن را به نفع خواستههای نامبارک شان مصادره به مطلوب کنند.
۶ . خوشبختانه نویسنده این نامه اهل شهر بزرگ و زیبای اصفهان نیستند بلکه اهل روستای اصفهان هستند. چرا که اخیراً و بخاطر اینکه تناسب آرای انتخابات مردم این شهر فهیم و اصیل با مذاق وی نساخته و او را عصبانی کرده ، آن را روستا نامیده اند!
عزت و پیروزی و توفیقات روزافزون شما و همکاران محترمتان را در سایه لطف امام عصر ارواحنا فداه از خدای بزرگ خواهانم.
والسلام
احمد زادهوش
طلبه ای کوچک از حوزه علمیه اصفهان
جمعه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۳
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
این همه تأکید حضرت امام خامنه ای مد ظله بر #تعامل سازنده بین مجلس و دولت جدید و شنیده شدن #صدای_واحد از مسئولین و #عدم_تفرقه، وظیفه آحاد فعالان سیاسی و... را مشخص کرد. هرچیزی که به این مبانی آسیب بزند قطعا مردود است.
✍ محمدعلی فتحی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🔔 فراخوان علمی سیویکمین اجلاس سراسری نماز منتشر شد
🖇 جزئیات بیشتر
#نماز #فراخوان
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🔰 گام به گام با انسان کامل (۱۲)
✍ اصغر آقائی
🌀 گام دوم: با نوح ع (۴): شک سازنده
🔻نوح هر آنچه در توان دارد به میدان آورده است. و من همچنان نظارهگر دو سوی میدان هستم؛ میدان نبرد نوح با قومی خودبرتربین که سخن حق نوح را باور نمیکند؛ میدانی که گاه وقتی به خود توجه میکنم، #درون_خویش نیز کارزاری شبیه آن را می بینم.
🔻لحظهای به خود بازگشتم و پرسیدم نکند نوح را فردی مالدوست میدانند و از این رو سخن او را برنمیتابند، هنوز گرفتار این #پرسش بودم که سخن نوح مرا به خود آورد: قوم من هیچ مال و ثروتی از شما نمیخواهم «وَيَا قَوْمِ لا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مَالًا إِنْ أَجْرِيَ إِلاَّ عَلَى اللّهِ». و من آرام شدم؛ آرامشی که میدانستم، موقت است؛ چراکه سکون و آرامش درونی چیزی نیست که به راحتی به دست آید.
🔻#میدان شکار وقتی خالی از قوای بازدارنده باشد، شکارچیانی که جز خواسته خویش را نمیبینند، یورش خواهند برد و بار دیگر میدانِ دل ناامن و ضعیف من، به یورشی دیگر پر تلاطم خواهد شد: نکند مخالفان نوح، بهانههایی سترگ دارند ... هرچه باشند انساناند و منطق و فکر دارند.
🔻هیچگاه دوست نمیداشتم که #قلبم جولانگاه چنین پرسشهایی باشد؛ اما میدانم پرسشهایِ قلب یک انسان گاه از روی #ضعف است و گاه از روی #هوس و گاه از روی #جهل؛ و تا به میدان پرسش وارد نشوی، نه منبع آن پرسش دقیق روشن خواهد شد و نه آگاهی بیشتری، نصیبت.
🔻با گوشه چشمی به نوح کمی از او، با هراس و دلهره فاصله گرفتم، #دلهره از برخورد نوح با من و این که با نزدیکی به مخالفانش، چه چیزی نصیبم خواهد شد. اما نوح ساکت به من نگاه کرد، گویی با نگاهش به من گفت، جستجوگر حقیقت، از من است و با من است؛ هرچند که در کنارم نباشد.
🔻از نوح که فاصله میگرفتم با خود میگفتم: مگر میشود سالها کسانی را به حق دعوت کنی و جز اندکی نپذیرند؟ مگر میشود ... . نمیدانم این چه حسی بود، اما خوب درک میکردم با هر قدم فاصلهای که از نوح میگرفتم گویی موجودی دیگر با من همراهتر میشد و این سؤالات را در ذهنم به تازش در میآورد و من در خود احساس غروری خاص میکردم که گویی تفکراتم جوشش کرده است و من هم برای خود کسی شدهام.
🔻 میان حق و باطل گویی در هروله بودم، نه میخواستم خود را باطل و در باطل ببینم؛ و نه دوست داشتم لذت آن پرسشهای درونی خویش را که دقیق منبع آنها را نمیدانستم، ترک کنم؛ و من بیتوجه به نوح سوی مخالفانش رفتم.
... و سفر ادامه مییابد
#سفر_عشق
#حیات_معقول
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
#معرفی | #مقاله_پژوهشی
🔰 عنوان مقاله:
تحلیل فلسفی مهندسی تمدن در بستر جنگ ارادهها
🔻 نویسنده:
|محمدرضا خاکی قراملکی
|عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم
🔻 چکیده:
▫️تبیین #فلسفه تاریخی از روابط #ارادههای سازمانیافته که به قدرت تمدنی تبدیل میشوند، مسئلهی سادهای نیست.
▫️ظرفیت #تمدنها ازیکسو تابع قدرت کنشگری ارادههای قاهر و ابزارهای آن و از سویدیگر به مکانیزم گردش قدرت برمیگردد.
▫️چه طیفی از ارادهها و با چه ضریب نفوذی، مبدأ ظهور تمدنها هستند؟
▫️حرکت تمدنی، حاصل هماهنگی #شبکهی ارادههای جهتیافته است.
▫️کنشگری ارادهها ضریب نفوذ یکسانی ندارند؛ بلکه برخی بهدلیل قدرت روحی و عقلی، قاهرند؛ لذا ساخت جامعه، برآیند نفوذ #قدرت برتر و پذیرش آن میباشد.
▫️نظام ارادهها نیز در سه مقیاس: «تاریخی، اجتماعی، فردی» محور تحولات میباشند و در صورت هماهنگی بر محور واحد و عهدهسپاری همدلانه به قوانین سازمان تمدنی خود، جامعه در وضعیت تکاملی قرار گرفته و تمدنها شکوفا میشوند.
▫️فرایند ظهور تمدنها، در یک روند خطی صورت نمیگیرد، بلکه از بستر جدال ارادههای درونی و بیرونی عبور میکند.
▫️این پژوهش با روش تحقیقات کتابخانهای و مطالعات نظری نشان میدهد که غلبه بر وضعیت موجود تمدنی، با کنشگری ارادههای سازمانیافته در مقیاس فرد، در سه بعد «اخلاق، عقلانیت، رفتار» و در مقیاس جامعه با تولید «علوم، ساختارها، #تکنولوژی» متناسب با بافت بومی و ارزشی امکانپذیر است.
📥 دریافت فایل مقاله
#مقاله
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📑 قانون اقدام راهبردی: راهکاری برای مقابله با تحریمها یا افزایش تنشها؟
✍ میلاد حسن زاده
قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران» که در سال ۱۳۹۹ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد، واکنشهای متفاوتی از سوی مسئولان و مقامات کشور به همراه داشته است. این قانون، با هدف تقویت توانمندیهای هستهای ایران و افزایش قدرت چانهزنی در مذاکرات بینالمللی، دارای فواید و چالشهای خاص خود است.
حسن روحانی، رئیسجمهور پیشین ایران، از جمله منتقدان این قانون است. وی معتقد است که اجرای آن ممکن است به تشدید تنشهای بینالمللی و افزایش تحریمها علیه ایران منجر شود. روحانی بر این باور است که راهبردهای دیپلماتیک و مذاکرات میتوانند بهتر از راهبردهای تقابلی در رفع تحریمها و بهبود شرایط اقتصادی کشور مؤثر باشند.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین، نیز دیدگاه مشابهی دارد. او بیان میکند که این قانون ممکن است بهانهای به دست کشورهای غربی بدهد تا فشارهای بیشتری بر ایران وارد کنند. ظریف معتقد است که کاهش همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی و افزایش سطح غنیسازی اورانیوم، نه تنها به نفع ایران نیست بلکه میتواند به افزایش تنشها و تحریمهای بیشتر منجر شود.
در مقابل، رهبر معظم انقلاب، از این قانون حمایت کرده و آن را ابزاری مؤثر برای مقابله با تحریمها و تقویت توانمندیهای داخلی کشور میدانند. ایشان تأکید کردند که این قانون میتواند به افزایش قدرت چانهزنی ایران در مذاکرات بینالمللی کمک کرده و زمینهساز پیشرفتهای علمی و فناوری در حوزه هستهای باشد. رهبر انقلاب همچنین اظهار داشتند که "مطلقاً به قانون اقدام راهبردی عیبجویی وارد نیست" و تأکید کردند که این قانون باید بهطور کامل اجرا شود.
🔻این قانون چند هدف کلیدی را دنبال میکند:
۱. افزایش سطح غنیسازی اورانیوم: سازمان انرژی اتمی ایران موظف است که سطح غنیسازی اورانیوم را به ۲۰ درصد یا بیشتر افزایش دهد.
۲. توسعه فناوریهای هستهای: قانون تصریح میکند که ایران باید فعالیتهای تحقیق و توسعه در زمینه فناوریهای هستهای پیشرفته را افزایش دهد.
۳. محدودیت در همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی: ایران موظف است در صورت عدم رفع تحریمها، همکاریهای داوطلبانه با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را کاهش دهد.
۴. توسعه راکتورهای هستهای: ساخت و تکمیل راکتورهای هستهای جدید از جمله وظایف دیگر سازمان انرژی اتمی ایران در این قانون است.
🔻با توجه به مفاد و اهداف قانون «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران»، میتوان فواید زیر را برای این قانون برشمرد:
۱. افزایش قدرت چانهزنی ایران: این قانون به ایران امکان میدهد تا در مذاکرات بینالمللی قدرت چانهزنی بیشتری داشته باشد و از تحریمها به عنوان ابزاری برای فشار بر طرفهای دیگر استفاده کند.
۲. تقویت صنعت هستهای داخلی: توسعه فناوریهای هستهای و ساخت راکتورهای جدید میتواند به پیشرفت علمی و فناوری کشور کمک کند.
۳. حفظ استقلال ملی: با تقویت توانمندیهای هستهای، ایران میتواند استقلال خود را در تأمین انرژی و فناوری حفظ کند.
۴. کاهش وابستگی به واردات انرژی: با توسعه راکتورهای هستهای، ایران میتواند از منابع داخلی برای تولید انرژی استفاده کند و وابستگی خود به واردات انرژی را کاهش دهد.
🔹با بررسی نظرات موافقان و مخالفان و تحلیل فواید و اهداف قانون اقدام راهبردی، به روشنی میتوان نتیجه گرفت که این قانون یک گام استراتژیک و ضروری برای ایران در مسیر تقویت استقلال و توانمندیهای هستهای است. هرچند نگرانیهایی در مورد افزایش تنشها و تحریمهای بیشتر وجود دارد، اما با مدیریت هوشمندانه و دیپلماسی فعال، میتوان از این قانون به عنوان ابزاری مؤثر برای حفظ منافع ملی و تقویت توانمندیهای داخلی کشور بهرهبرداری کرد.
🔸این قانون نه تنها موقعیت ایران را در مذاکرات بینالمللی بهبود میبخشد، بلکه به پیشرفتهای علمی و فناوری قابل توجهی منجر خواهد شد. حمایت رهبر معظم انقلاب از این قانون نشاندهنده اهمیت و پتانسیل بینظیر آن در دستیابی به اهداف ملی و استراتژیک است.
🔹قانون اقدام راهبردی، با تاکید بر توسعه توانمندیهای داخلی و کاهش وابستگی به خارج، مسیری روشن برای آینده ایران ترسیم میکند. با اجرای کامل و صحیح این قانون، میتوان به افقهای جدیدی در حوزه هستهای و اقتصادی دست یافت و جایگاه ایران را به عنوان یک قدرت هستهای مستقل در جهان تثبیت کرد. بنابراین، تردیدی نیست که این قانون، یک ابزار مؤثر و راهبردی برای حفظ منافع ملی و مقابله با تحریمها و تهدیدهای خارجی است.
#قانون_اقدام_راهبردی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
برنامه تلویزیونی شیوه برگزار کرد:
📮 مناظره با موضوع «مفهومشناسی مردمسالاری»
👤 با حضور محمد قوچانی و علی مهدیان
📍شنبه، ۳۰تیر ۱۴۰۳
نسخۀ کامل این برنامه را از لینکهای زیر تماشا کنید:
🌐https://telewebion.com/live/tv4?e=0xe2e3072
🌐https://tv4.ir/program/429140
#مناظره
#دموکراسی
#مردم_سالاری_دینی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🔰 گام به گام با انسان کامل (۱۳)
✍ اصغر آقائی
🌀 گام دوم: با نوح ع (۵): همراهی با مخالفان نوح
🔻به #مخالفان نوح که نزدیکتر شدم. دو گروه بودند؛ عدهای که بیشتر از سران قوم بودند، پر شرر و داغ سخن میگفتند و گروه دیگر که بیشتر از افراد #طبقات ضعیف جامعه بودند، گوش میدادند؛ اما یک امر مشترک میان همه آنها بود، عجیبشمردنِ سخنان نوح. البته نمیدانم سران قوم نیز سخنان نوح برایشان عجیب بود یا خود را به تعجب میزدند تا دیگران سخنان آنها را باور کنند.
🔻آن قومِ درتعجب فرورفته، با یکدیگر میگفتند: نوح نیز مانند ما #بشری بیش نیست؟ ادعاهای او عجیب است؟ مگر چنین چیزی ممکن است ... . «َقَالَ الْمَلَأُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِن قَوْمِهِ مَا هَذَا إِلَّا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ». آنان ادامه دادند: نوح تنها فردی قدرتطلب است «يُرِيدُ أَن يَتَفَضَّلَ عَلَيْكُمْ» و اگر خداوند میخواست فرشتگانی را نازل میکرد «وَلَوْ شَاء اللَّهُ لَأَنزَلَ مَلَائِكَةً»؛ او سخنانی عجیب میگوید که پیش از این سابقه ندارد «مَّا سَمِعْنَا بِهَذَا فِي آبَائِنَا الْأَوَّلِينَ». حتما او دیوانه است که چنین سخنانی میگوید او را تا زمانی رها کنید شاید از دیوانگی دست بردارد «إِنْ هُوَ إِلَّا رَجُلٌ بِهِ جِنَّةٌ فَتَرَبَّصُوا بِهِ حَتَّى حِينٍ»
🔻تمام سخنان آنان همین بود: «نمیشود، قدرتطلب است، دیوانه است و مانند آن»؛ مجموعهای از تهمت و جهل و غرور؛ حق با نوح بود آنان قومی جاهل بودند «وَلَكِنِّيَ أَرَاكُمْ قَوْمًا تَجْهَلُونَ»
🔻سخنان قوم نوح من را یاد چند روز پیش انداخت. کنار صخرهای بلند ایستاده بودم و به این #سفر خویش در طول تاریخ و همراهی با #انسان_کامل میاندیشیدم که عاقبتش چه خواهد بود؛ که محاجّه همیشگی نوح با قومش مرا به خود آورد.
🔻نوح میگفت: آیا تعجب میکنید که ذکری از سوی پروردگارتان بر فردی از شما نازل شود «أَوَعَجِبْتُمْ أَن جَاءكُمْ ذِكْرٌ مِّن رَّبِّكُمْ عَلَى رَجُلٍ مِّنكُمْ».
🔻من هم راستش آن موقع تا حدی به مخالفان حق داده بودم؛ اما گویی نوح در ادامه پاسخ من و امثال من را داد. او گفت: آمدن این «ذکر» از آن جهت است که شما را انذار کند، شاید اهل تقوا شده، مورد رحمت قرار گیرید «لِيُنذِرَكُمْ وَلِتَتَّقُواْ وَلَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ».
🔻در غوغای درونم، پاسخ حق واضح بود و آن اینکه مگر میشود فردی که نه مالدوست است و نه در پی موقعیت، بیخود ادعایی کند که خود را در چنین دردسرهای بیشماری قرار دهد. به ویژه آنکه او ادعای خاصی هم ندارد، نه میگوید خزائن حق تعالی و غیب او نزد من است و نه آنکه فرشتهای هستم که شما را نمیفهمم. او تنها انذاردهنده بود، همین.
«وَلاَ أَقُولُ لَكُُمْ عِندِي خَزَآئِنُ اللّهِ وَلاَ أَعْلَمُ الْغَيْبَ وَلاَ أَقُولُ إِنِّي مَلَكٌ».
🔻من که گویی کم کم آرام میشدم و یقین مییافتم حق با نوح است؛ با #تهدیدات دوباره نوح توسط قوم جاهلش، مطمئن شدم که تمام حق با نوح است؛ زیرا هیچگاه فرد منطقی و حقطلب، در برابر یک فرد بیسلاح که تنها سخن حق میگوید، دست به خشونت و تهدید نمیزند؛ اما قوم نوح باز چون گذشته تهدیدات خویش را تکرار کردند: ای نوح اگر دست برنداری، سنگسار خواهی شد. «قَالُوا لَئِن لَّمْ تَنتَهِ يَا نُوحُ لَتَكُونَنَّ مِنَ الْمَرْجُومِينَ».
🔻و نوح نیز در مقابل این تهدید، عبارتی پرتکرار در کلامش را بیان کرد: «قومِ من». آنقدر این عبارت در زبان نوح تکرار شده بود، که من نمیدانستم چه کنم و چه گویم؛ گاه حرصم میگرفت و خودخوری میکردم؛ آخر این چه قومی است که تو داری؛ و پشت سر هم قومِ من، قومِ من، میگویی؟! آخر این میزان محبت و دلسوزی از چه روست؟!
🔻نوح در پی آن عبارت پر مهر، گفت: خدایا قوم من مرا تکذیب کردند. «قَالَ رَبِّ إِنَّ قَوْمِي كَذَّبُونِ». گویی نوح باز تمام اشکال را به خود بازمیگرداند.
... و سفر ادامه مییابد.
#سفر_عشق
#حیات_معقول
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz