حضور اجتماعی بانوان تا کجا؟!
✍بابک شکورزاده
شرایط جامعه در دهههای اخیر به سمت و سویی رفته که معمولا خانهداری بانوان امری ناچیز شمرده میشود و حتی برای بعضی کسر شأن نیز به حساب میآید. منظور از خانهداری هم صرفا رسیدگی به امور خانه نیست؛ بلکه شامل تربیت فرزند و شوهرداری نیز میشود.
در طول دهههای اخیر به گونهای فرهنگسازی شده که یک زن متمدن و فرهنگی یعنی زن شاغل؛ اگر زنی خانهدار باشد و کار بیرون از خانه نداشته باشد گویا چیزی کم دارد و یا عقب افتاده است.
تبلیغات رسانهای از مهمترین عوامل فرهنگسازی در این باره بوده است. وقتی مثلا در مجموعههای تلویزیونی زن متمدن، زن شاغل به تصویر کشیده میشود و زن خانهدار، بانویی کم فرهنگ؛ نتیجهاش جابجایی ارزشها خواهد شد.
البته اشتغال بانوان در خارج از خانه به خودی خود چیز بدی نیست؛ چه بسا بعضی بانوان به دلایلی مثل معضلات اقتصادی مجبور باشند که در بیرون از منزل کار کنند و اصلا در برخی شغلها نیاز است که حداقل عدهای از بانوان تخصص لازم را پیدا کنند و اشتغال خارج از منزل داشته باشند؛ مانند پزشکی و معلمی؛ ولی نکته این است که این اشتغال بعضاً به صورت یک ارزش درآمده و خانهداری برای برخی مساوی با اُمُل بودن است. اینجاست که مشکل ایجاد میشود و نظام خانواده را با معضلاتی مواجه میسازد.
حالا سخن این است که آیا واقعاً یک زن مسلمان باید اینگونه باشد؟ آیا واقعاً خانهدار بودن، بچهداری و تربیت فرزند، کسر شأن و پایین آوردن مقام زن است؟ آیا ازدواج کردن و زیر بار زندگی مشترک رفتن، مادر شدن و تربیت فرزند صالح و شایسته، امری بیارزش و بیفضیلت است؟ آیا در احادیث اسلامی نیامده که جهاد زن، خوب شوهرداری کردن اوست؟ آیا ذکر نشده که بهشت زیر پای مادران است؟ مگر ما الگوی بزرگ و عظیم الشأنی همچون حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها نداریم که در سن نه سالگی ازدواج کرد و در هجده سالگی صاحب پنج فرزند بود؟ آنهم چه فرزندانی!
مگر رسول خدا صلی الله علیه و آله کار بیرون را به امیرالمؤمنین علیهالسلام و کار منزل را به حضرت فاطمه سلام الله علیها محوّل نکرد؟ آیا ایشان الگوی ما نیستند؟!
#فاطمیه
#اشتغال_بانوان
#حجاب
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
7.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دوگانه هایی که در انقلاب اسلامی مکمل یکدیگر بوده و موجب حرکت پیشران نظام مقدس اسلامی میشوند...
🎙 حجتالاسلام دکتر سید سجاد ایزدهی
#انقلاب_اسلامی
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
🔴 بوی آشوب ز اوضاع جهان میشنوم!
✍️عباس بابائی
آقای پزشکیان رئیسجمهوری هستند که علیرغم اراده و تلاش برای حل مشکلات مردم، اما با چهار مانع عمده روبرو هستند:
اول) توانمندیهای اندکشان برای انجام وظایف بسیار سنگین جایگاه بلند ریاستجمهوری که بارها به آن اذعان کردهاند!
دوم) برخی از مبانی فکریشان که برگرفته از همان اصول مسلم اصلاحطلبان است و در قضایایی مثل مذاکرهی مستقیم و بستن با کدخدا و اقتصاد آزاد و فیلترینگ و حجاب خودش را نشان میدهد.
سوم) کارشناسان و مشاورانی کارنابلد و پرمدعا که نگاههای غربگرایانهی بارها شکستخوردهی خودشان را در قالب راهحلهای منحصربهفرد برای نجات اقتصاد و فرهنگ و سیاست به طرق مختلف به رئیسجمهور منتقل میکنند.
چهارمین مانع که از موانع پیشگفته بسیار مهمتر است، وجود دستهایی نامرئی و در عینحال پرقدرت است که با سرعتی خیرهکننده در حال رساندن کشور به مرز آشوب و بلوا هستند؛ دستهایی که به واسطهی ضیقوقتی که احساس کردهاند، اتفاقات ناگوار هشتسالهی دولت آقای روحانی را میخواهند در مدت کوتاهی بر دولت آقای پزشکیان تحمیل کنند؛ گرانی، کمبود، فساد، کمکاری و ندانمکاری، بکارگیری افراد کمتوان، استفاده از عناصر فتنه و مواردی از این دست که به نظر میرسد نمیخواهند ۸ سال صبر کنند تا دست آخر وظیفهشان به سرانجام نرسد!
مهم نیست که نام دستهی چهارم چیست؛ یا اینکه آیا جاسوس و نفوذیاند یا عدهای خرابکارخودفروخته؟! اما هر چه هست و هر که هستند، اولاً کارشان را به خوبی بلدند و از طرفی نه خیر مردم را میخواهند و نه موفقیت رئیسجمهور را!
نتیجه آنکه ممکن است به زودی شاهد شرارتها و البته اعتراضهایی در ایران عزیزمان باشیم؛ شرارتهایی کاملاً برنامهریزیشده و اعتراضهایی کاملاً بهحق که وقتی با هم تلاقی میکنند، آشوبهایی از جنس اغتشاشات ۹۶ و ۹۸ و ۱۴۰۱ متولد خواهد شد!
چه باید کرد؟
۱) آقای پزشکیان! دوباره برگردید و سخنان «آقا» در جلسهی نخست با دولت خودتان را با دقت بشنوید و برای پیادهکردن فوری آنها برنامهریزی کنید!
۲) آقای مجلس! با اعتقاد عملی به اینکه «مجلس در رأس امور است»، از تمام ظرفیتت برای کمک به دولت، خصوصاً وظیفهی نظارتی بهنحو تام و تمام استفاده کن!
۳) آقای قوهی قضائیه! ترحم بر فساد و فاسد و مفسد، آن هم از نوع مدیریتیاش، ستمکاری است بر ولینعمتان انقلاب اسلامی!
۴) آقای سپاه! علاج واقعه، قبل از وقوع باید کرد؛ باید دستور «آقا» مبنی بر احیای کمیتههای اول انقلاب محقق شود و چه نیروهایی بهتر از جانبرکفان همیشهدرمیدان«بسیج» برای جلوگیری از گرانی و فساد و آشوبهای احتمالی!
۵) آقای حوزه و دانشگاه! باید همچون سالهای قبل از انقلاب بلکه فراتر، اساتیدتان شهربهشهر و روستابهروستا برای روشنگری و گفتگو با مردم و بهویژه جوانان اعزام شوند!
۶) آقایان انقلابی! اگر امروز جایگاه تاریخی خودمان را نشناسیم و در «حصنحصین وحدت و همدلی» وارد نشویم و با دستان درهمتنیده به مصاف جبههی یکدستِ زر و زور و تزویر نرویم، به تعبیر امیرالمؤمنین(علیهالسلام) بسان گوسفندان جامانده از گله، تماممان گرفتار دندانهای تیز گرگان اهلی و وحشی خواهیم شد!
«نعوذ باللّٰه من شرور أنفسنا و من سيّئات أعمالنا.»
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حکمتی از سکوت حضرت علی علیهالسلام نسبت به هتک حرمت حضرت فاطمه سلام الله علیها در بیان آیت الله بهجت
#فاطمیه
@howzavian_tehran
🔻جنبه عرفانی بودن کنیه امابیها
🔹علامه حسنزاده آملی : «در روایت آمده است که پیامبر، فاطمه علیهاالسلام را دوست میداشت و او را به امابیها کنیه داده بود و من میگویم چون عقل کل، پدر است و نفس کل، مادر؛ و همه موجودات از آن دو ظهور یافتهاند و مادر انوار و فضائل، فاطمه، عقیله رسالت، مظهر نفس کل بر وجه اتمّ است؛ پس بنابر این تفسیر انفسی اقوم، آن جناب، مادر پدرش حضرت خاتم انبیاء محمد مصطفی صلوات الله علیه و آله است.»
📚شرح فص حکمة عصمتیة فی کلمة فاطمیة
#فاطمیه
#علامه_حسنزاده_آملی
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
🔻نقش طلاب جامعه الزهراء در تحول جامعه و خانواده
🔹نماینده مجلس خبرگان رهبری با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب یکی از ارزشهای جامعه الزهراء را تحول در جامعه و خانواده خواند و تصریح کرد: نیمی از جامعه را زنان تشکیل میدهند میتوانند نقش مهمی در ایجاد تمدن اسلامی دارند.
🔹 حجت الاسلام و المسلمین صلح میرزایی اثرگذاری بانوان در جامعه بروی زنان و فرزندان را قابل توجه دانست و گفت: خواهرانی که عبد خداوند شوند اثرگذاری فراوانی بر روی خانواده و فرزندان دارند و در کمک مالی به جبهه مقاومت پیش قدم هستند.
📎مشاهده کامل گزارش در رسا
#سعید_صلح_میرزایی
#بانوان
#خانواده
#تمدن_اسلامی
@solhmirzaei_ir
🔻نگاهی به خطبه فدکیه
🔷️یکی از آثار گرانبهای معرفتی که از معصومان علیهمالسلام به جای مانده، خطبه فدکیه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها است. این خطبه شریف از مسلّمات تاریخی است و در منابع متعدد شیعه و سنی وجود دارد و جای هیچگونه مناقشه و تشکیکی در آن نیست.
🔷️وقتی این خطبه با خطبههای سایر معصومان به خصوص خطبههای امیر کلام، امیرمؤمنان علیهالسلام مقایسه میشود، مشخص میگردد که اینها کلام شخصیتی است که از ابعاد معرفتی عمیق برخوردار است و هم ردیف کلام ایشان است. از این جا میتوان این نکته را نیز فهمید، اینکه گفته شده امیرمؤمنان علیهالسلام همکفو و همشأن حضرت زهرا علیهاالسلام هستند از حیث خطابه، فصاحت و بلاغت کلام نیز کفو یکدیگر هستند.
🔷️این خطبه شریف پس از غصب فدک در جمع مهاجرین و انصار بیان شد و شامل مطالبی درباره توحید، نبوت، قرآن، امامت است.
🔷️حضرت در ادامه حکمت بعضی احکام الهی و گوشهای از زحمات رسول خدا صلی الله علیه وآله برای مسلمان شدن مردم را بیان میکند.
🔷️ایشان در پایان مردم را به خاطر ظلمی که در حق ایشان روا داشتهاند توبیخ میکند.
🔷️با توجه به اینکه این خطبه در منابع مختلف اهلسنت از جمله شرح نهجالبلاغه ابن ابی الحدید آمده است و از طرف دیگر نیز شخصیت حضرت زهرا علیهاالسلام برای اهل سنت قابل احترام است و در منابع قدیمی و مهم اهلسنت از ایشان به عنوان «احب الناس» نزد رسول خدا و «سیدة نساء هذه الامة» یا «سیدة نساء المؤمنین» یاد شده، قاعدتاً این خطبه باید برای اهلسنت دارای اهمیت باشد؛ در نتیجه مطالبی که حضرت فاطمه علیهاالسلام در این خطبه بیان کرده، میتواند راهگشای ارزندهای برای مسلمانان باشد و تصویری واقعگرایانه از وقایع بعد از رحلت نبی اکرم صلوات الله علیه و آله و جایگاه صحابه و مردم آن عصر بدهد و مسیر حق و باطل را نمایان سازد. در واقع این خطبه شریف میتواند محور وحدت باشد.
#فاطمیه
#خطبهفدکیه
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
💠درباره قانون جدید پوشش
✍ مهدی عامری
🔹در همه جای دنیا، پوشش افراد مانند حمل و نقل و بسیاری از امور دیگر قانون دارد و جدای از قوانین کلی در بین اقشار و مجموعه های گوناگون مانند دانشگاه و بانک و مدرسه و ... قوانین اختصاصی پوشش اجرا میشود.
🔹در ایران، گروههای لیبرال و اصلاحطلب سکولارتر از اربابان غربی خود، هربار در رابطه مسائل مهم فرهنگی مانند فضای مجازی و حد پوشش و ... سخن به میان میآید هوچیگری راه میاندازند و بدون ارائه راهکار مشخصی با تمام قوا از بی پوششی و افراد مشهور مروج بی حیایی دفاع میکنند!
🔹همین جمعیت لیبرال وقتی بحث قطع یارانه و برجام و گران کردن خودرو و حذف کالابرگ و قطعی برق و جیره بندی آب و ... میشود نظر مردم برایشان اهمیتی ندارد، اما بر سر مسائل دینی و فرهنگی یاد رفراندم و نظر مردم میافتند.
البته که همین امروز بسیاری از مردم از ناهنجاری پوشش نگران و معترض هستند.
🔹اینک نیز با تصویب قانون پوشش و حمایت از خانواده، لشکر سایبری و اکانتهای دولتی اصلاحطلب به راه افتاده و با دروغ و تحریف علیه این قانون تخریب را آغاز کردهاند!
در حالیکه در این ایام دغدغه اصلیشان بازگشت یک گزارشگر و گوشی آیفون و دفاع از پست جدید پسر رئیس جمهور، دیدار با مجرمان امنیتی و ....بود حال که بعد از مدتها قانون پوشش به مرحله ابلاغ رسیده است، ناگهان یادشان افتاده که اقتصاد اولویت اول کشور است و باید به فکر جیب مردم بود!
🔹این جماعت که در برابر قوانین و کنوانسیونهای بینالمللی تابع محض و کاملا اهل پذیرش هستند هربار که قانونی از مجلس برای دفاع از حریم خانواده و مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی تصویب میشود ناله سر میدهند! گویا چنین قوانینی باید توسط اتحادیه اروپا یا فیفا تصویب شود تا این جماعت آن را بپذیرند و مروج آن باشند.
🔹اگر قرار است این قانون اجرایی شود، مسوولان مرتبط با جدیت در برابر این جماعت صاحب رسانه و اهل هوچیگری بایستند و نگذارند قانون رسمی کشور را به سخره بگیرند و جامعه را ملتهب کنند.
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
حمایت از عفاف؛ وظیفه همه مسئولان و نخبگان
#مسئولان و #نخبگان! یکبار قانون «حمایت از #خانواده از طریق ترویج فرهنگ #عفاف و #حجاب» را بخوانید. این قانون بیشتر به وظایف نهادها پرداخته تا مرتکبین حقیقی.
همه کمک کنیم تا این قانون اجرا شود.
همه خانوادههای اصیل ایرانی -حتی غیر مذهبیها- از این وضعیت برهنگی احساس خطر دارند.
https://farsnews.ir/solhmirzaei/1733374869173247557
https://virasty.com/solhmirzaei/1733375053512334828
📲 @solhmirzaei58
🔘 تراژدی «دینداری، سکوت، سیاست»
🔹 حرم حضرت زینب و حضرت رقیه سلام الله علیهما، روزهای جنگی و آشوب سوریه را تجربه میکند، در این میان حتی به مردم نمیگوییم برای «هتکنشدن اهل بیت» دعا کنید!
🔺چه اتفاقی با آمدن دولت آقای پزشکیان در دینداری مردم ایران افتاده است؟ با بنا و میراثی که از پیشینیان اصلاحات به وی رسیده است، آیا قرار است کار ناتمام اصلاحات به منزلگاه برسد؟
🔻چه جریانی به دنبال شورزدایی از «حسینیه و فاطمیه» است؟ اسرار شیعیان بر چه جریانی برملا شده است؟
🔸این روزها دامنهی حساسیتزدایی از پوشش و حیا و عفاف به رتبههای عمیقتر جامعه سرایت کرده و گفتمان «ولنگاری سکوت دینداران ایرانی» در برابر اسلامگراهای اردوغان و طالبان و ... حکمفرما شده است.
⁉️ هرچند همین مردمان سکوت، بسیار خوب میدانند که آبشخور هرگونه تساهل دینی مردم در دوران انقلاب اسلامی از تساهل دینی کارگزاران سه قوه سرچشمه میگیرد.
▪️ امروزه سلوک معرفتی جامعه ایران، قربانی سیاستبازی و قدرتخواهی احزاب و تزاحم منافع قبایل ژن برتر و بودجههای ردیفی به کارگزاران تبلیغی ناکارآمد است.
▫️آیا اصلاحات و روشنفکران و پیاده نظامهای سکولاریسم دینی دستبهدست هم دادهاند تا این بار با توان بالاتری به «نظمِ جدیدِ از پیش تعیینشدهیِ جهانی» بپیوندند؟!
♦️البته هر حماقتی با «انفعال بالاتر» ممکن است.
✍️ علی اسفندیار
#تساهل_اجتماعی
#پویا_نویسی
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@pooyanevisi
@howzavian_tehran