ویژگی های امام جمعه جدید زنجان
🔹در بیان جناب حجت الاسلام حاج علی اکبری نماینده جدید مقام معظم رهبری در زنجان، دارای ویژگی های ذیل هستند:
🔸جوان بودن
🔹قرآنی
▪️سیادت
▫️اخلاق تحببی
🔸باهوش
🔹ذهن برنامه ریز
▫️آینده نگری
🔻توصیه های حضرت آقا در حکم انتصاب هم باشکوه است.
🔹این حکایت از نگاه ویژه معظم له به زنجان است.
#امام_جوان
#سید_زنجانی
✍️سعید احمدی
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
استراتژی دشمن در مبارزه با تشیع
▫️قصد دشمن در تأسیس فرقه ها، گرفتار کردن ما در باتلاق خُرد روایت ها است.
▪️خرد روایت ها توان مبارزه با یک مکتب را دارند و سیاست استعماری با دریافت این حقیقت، به دنبال تکثیر واحد های اجتماعی و اعتقادی کوچک و سرگرم کردن ما در حل نامساله ها یا شبه مساله می باشد.
🔸در این شرایط؛ مهم ترین وظیفه نهادهای کنترل کننده و تصمیم گیر، شناخت و تبیین کلان روایت ها و مدیریت شبکه مسائل است.
✍ علی محمدی هوشیار
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
گوشه گیری به بهانه عرفانی زیستن!
▪️در فرهنگ دین اسلام، سیر و سلوک عرفانی نهتنها مانعی برای کار و تلاش و حضور در اجتماع نیست، بلکه انسان را به مسئولیت پذیری بیشتر در برابر جامعه هدایت میکند. برای مثال، پیامبر اسلام (ص) که بزرگترین الگوی سیر و سلوک الهی است، نهتنها شبها در خلوت با خدای خود راز و نیاز میکرد، بلکه روزها در میدان زندگی و اجتماع با مردم تعامل داشت، به مشکلات آنان رسیدگی میکرد و نقش برجستهای در سازندگی جامعه ایفا میکرد.
▫️همچنین امیرالمومنین (ع) که به عنوان نمونه کامل سالک الهی شناخته میشود، با تمام تقوای الهی خود، در کنار شب زندهداریها و عباداتش، روزها به کشت و کار، آباد کردن زمینها، حفر چاه و خدمت به مردم مشغول بود. این نشان میدهد که در سلوک عرفانی اسلامی، انزواطلبی و کنارهگیری از دنیا معنا ندارد، بلکه سلوک حقیقی در میان مردم، با خدمت به آنان و تلاش برای بهبود شرایط زندگی جمعی تجلی مییابد.
🔹در این بین، حتی داستان معروف امام جعفر صادق (ع) نیز بیانگر این موضوع است که روزی ایشان در حالی که مشغول کار در مزرعه بودند، به یکی از اصحاب خود که از ایشان پرسید: چرا شما در مزرعه کار میکنید؟ پاسخ دادند: کار کردن برای تأمین نیازهای زندگی دنیوی و خدمت به مردم نهتنها از شأن من کم نمیکند، بلکه عبادتی بزرگ محسوب میشود.
✅ این مثالها نشان میدهند که سیر و سلوک اسلامی در بطن اجتماع، همراه با تلاش و خدمتگزاری معنا مییابد و تنها در انزوا و گوشهگیری خلاصه نمیشود. مخصوصا اگر انسان بتواند باری از دوش جامعه اسلامی بر دارد مثلا روشنگری کند ، مردم را به اجتماعات سیاسی و مذهبی دعوت کند و پشتیبان نظام اسلامی و رهبری باشد ، قطعا درجات معنوی و عرفانی او ارتقاء پیدا خواهد کرد.
✍ موسی آقایاری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
🚩 #اعجاز_خون_مظلوم
▫️یکی از آثار کوثری و کثیر خونهای پاک به زمین ریختهی شهیدان مقاومت، مفتضح شدن شعار حماقت آمیز و عوامفریبانه و خائنانهی « نه غزه نه لبنان...» بود که با ذیل همان شعار ( جانم فدای ایران) تعارض آشکار داشت.
و البته هزینه تطهیر این پلیدی و ناپاکی و هرزگی، کم نبود و بسا که جرم آن، شرکت در کشتار مظلومان باشد ...
🔹اما اعجاز خون، حتی پدیدآورندگان این شعار را _ که با گرایی از آن سوی آبها بود_ به زانو درآورد و به تغییر رنگ و شاید در سطوحی به تغییر عقیده، وادار کرد و این اعجاز جز از خون مظلومان ساخته نبود اگر چه این هزینه بسی گزاف بود.
و إلی الله نشکو که « لیس هذا بأول قارورة کسرت فی الاسلام».
✍️ علیرضا مهرانفر
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
هوش مصنوعی/ عبور از مرحله کتابخوانی
▫️کم حوصلگی نسل جدید از مطالعه کتاب و علاقه آنان به گستردگی دایره دانسته ها از سویی دیگر؛ آنان را به دریافت روش های کپسولی هدایت نموده است. یکی از این روش ها، مراجعه به هوش مصنوعی است که در کسری از ثانیه، پاسخ سوالات جوانان را به صورت دسته بندی شده و دقیق ارائه میدهد.
🔹 اما هیچ تضمینی بر این نیست که پاسخ های داده شده به آنان، پاسخ صحیح و غیر مهندسی باشد. بلکه ممکن است در بسیاری از سوالات مربوط به باورهای اعتقادی و سیاسی، با پاسخ هایی غیر واقعی و هدفمند مواجه شده و آنان را نسبت به باورهای پیشین خود پُر سوال تر و متعجب تر نماید.
▫️ شاید یکی از راه های برون رفت از این مسأله، تولید ربات شخصیت های علمی و سیاسی متعهد و متدین باشد که با حضور جدی و رایگان آنها در کتابخانه های عمومی، بخشی نیازهای مطالعاتی جوانان تأمین شود.
🔹نسل جدید، نسل گفتگو است و او هرگز این امکان را در کتاب خوانی نخواهد یافت، اما حضور ربات شخصیت هایی همچون علامه حلی و شیخ مفید و دانشمندان سایر علوم در کتابخانه های کشور، علاوه بر پاسخ به سوالات پژوهشگران به صورت گفتگو محور، فضای فکری و معرفتی شخصیت ها را تحلیل کرده و سخنان تازه ای را طبق مبانی آنان مطرح خواهد کرد.
🔸حتی این ربات ها، بهترین ابزار مبارزه با #فرقه های انحرافی در سطح کشور خواهد بود که امکان مشاوره اعتقادی را برای جوانان فراهم می نماید.
✍علی محمدی هوشیار
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
ثقلین فقه و فلسفه
▫️در اوائل طلبگی از استادی مشورتی خواستم که آیا در درس فلان آقا شرکت کنم یاخیر؟
ایشان نکته ای را فرمودند آن موقع برایم قابل فهم نبود اما بعدها تا حدودی به مفهوم مطلب ایشان رسیدم.
حرف استاد این بود « تا ذهن تان اهلی نشده است در این درس شرکت نکنید»
#ذهنِ_اهلی یعنی ذهنی که اهلیت داشته باشد در مقابل #ذهنِ_وحشی.
ایشان بنده را به اهمیت #فقه و #فلسفه در کنار هم رهنمون کردند
🔹از نظر این استاد، فقه و فلسفه به ذهن و فهم انسان اهلیت می دهند و انسان تعبد را از فقه و تعقل را از فلسفه می گیرد به نظرم یکی از ویژگی های حضرت امام خمینی ره توجه ایشان (در کنار علوم متعارف حوزه) به علم فقه و فلسفه بود. همین امر ایشان را از دیگران متمایز می کرد.
▪️عقلانیت و معنویت مکتب امام نیز از این دو علم نشأت می-گیرد. همین امر در شاگردان مکتب ایشان همچون علامه سید علی خامنه ای، علامه جوادی املی و علامه مصباح یزدی و علامه شهید مطهری و... مشهود است.
🔸در تاریخ حوزه علمیه کسانی که به یکی از این دو تکیه کردند و ازدیگری غافل شدند یا در دام سنت( تحجر) گرفتار شدند یا در مدرنیته هضم گردیدند.
▫️ورود به علوم ترجمه شده از غرب، نیازمندِ ذهن اهلی شده به علم فقه و فلسفه دارد. دقیقا مشکل غربگرایان یا متحجرین در حوزه های علمیه و دپارتمانهای علوم انسانی همین است.
🔹اگر در بین مجامع حوزوی که به کسوت استادی و تحقیق مزین شده اند صحبت از به رسمیت شناختن رژیم جعلی صهیونیستی مطرح می-شود به خاطر فاصله گرفتن از یکی از این دو ثقل است.
#مکتب_امام
#عقلانیت
#معنویت
#مجمع_مدرسین_و_محققین
#مهدی_نصیری
#تحجر
#غرب
✍سعید احمدی
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
♦حکایت مظلومیت روحانیت
1️⃣ طلبه مظلوم همدانی رو زدن نهادها سکوت کردن..شایعه شد که طلبه مذکور توییت دعوت به صیغه کرده بوده
2️⃣ تو شهادت آیت الله سلیمانی مازندران خصومت شخصی مطرح شد و شایعه شد در حساب بانکی ایشون چند میلیارد پول بوده
3️⃣ تو شهادت حجت اعتبار در قیدار نهادها باز گفتن خصومت شخصی و شایعه سازی جنسی علیه این طلبه مظلوم شد..
4️⃣ امروز هم باز همان خطای تکراری در امام جمعه کازرون در حال تکرار است و شایعات هم در پی آن..
فرمانداری اعلام میکند خصومت شخصی و در سکوت خبری شایعات ساخته می شود..قاتل جانباز بوده و مطالبه مالی داشته و غیره..
🔹این درحالیست که ایشان سومین امام جمعه ای است که در کازرون مورد سوء قصد قرار گرفته است..
📌پ ن؛ کسی ادعای تروریستی بودن حادثه را ندارد ولی اینکه بخاطر نفی وضعیت تروریستی، از بیان واژه شهادت دریغ می شود و به خصومت شخصی اکتفا میشود، آن هم با این هجمه وسیع روانی علیه روحانیت، حکایت از مظلومیت روحانیت دارد.
✍️ مرتضی توکلی
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻سهم ما در آخرالزمان
😔نکنه بزرگان ما شهید بشن و ما تازه به یاد توبه بیافتیم!
⁉️معنای انتظار چیست؟!
#جمعه
#وعده_صادق
#لبنان
🎥ابوالفضل نجفی
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
صدای پدافند نه، صدای طبل رسوایی
🔹صداهای دیشب در تهران و برخی شهرها، ظاهرا صدای پدافند هوایی بود ولی در واقع صدای طبل رسوایی تئوریسین های تسلیم و ضعف بود.
▪️صدای طبل بی سوادی و جاهلی مجمع محققین و مدرسین قم بود.
▫️ صدای رسوایی تئوری زمین گذاشتن سلاح بود.
✍️محمد جوادی طهماسبی
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
کاش هاشمی بود و میدید...
▪️در این روزها که دشمن اسرائیلی تمام تلاش خود را برای غلبه بر محور مقاومت و تسخیر کامل فلسطین و تجاوز به خاک لبنان میکند و همزمان هواپیماهای نظامی آمریکایی هر از گاهی مناطق مهم یمن و سوریه و عراق را مورد حمله قرار میدهند، کاش هاشمی زنده بود و میدید که آنچه او به عنوان راهبرد «گفتمان» به جای «موشک» برای نظام تجویز میکرد چقدر مضحک بوده است.
▫️وقتی اسرائیل به صورت مستقیم علیه ایران اقدام نظامی میکند و مردم به زندگی عادی خود میپردازند و در مجازی به دشمن میخندند و بازار های مالی واکنش مثبت نشان میدهد یعنی مردم (با هر گرایش و تفکری) به ساختار دفاعی و نظامی کشور اعتماد کامل دارند و با چشم خود دیدند چگونه پدافند نظامی کشور با موفقیت بالا تهاجم دشمن را دفع و از امنیت کشور دفاع کرد.
🔸هاشمی باید خوشحال باشد (و البته مردم خوشحال تر) که کسی به نظریات ساده لوحانه (با حسن ظن!) او اهمیت نداد و رهبری انقلاب با یک دید واقع بینانه از وضعیت منطقه و جهان، ساختار دفاعی و نظامی کشور را ارتقا داد که ماحصل این راهبرد هوشمندانه اکنون در مقابل چشم ملت است.
🔹البته هرچند هاشمی نیست ولی شاگردان مکتب او در مجمع محققین و مدرسین قم همچنان با همان ساده لوحی(با حسن ظن!) نسخه تسلیم در برابر سگ هار مینویسند و در رویاهای رمانتیک خود تصور میکنند اگر ما موشک نداشته باشیم آنها با جنگنده هایشان بر سرمان گُل خواهند ریخت.!
📌آنچه این روزها رخ میدهد هر روز بیش از پیش تو خالی بودن سخنان این جماعت را برای ملت روشن میکند.
✍️سعید فتحی
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
رفتار فوق العاده مردم ایران بالاتر از عملکرد پدافندی بود
✅ بر اساس تحلیلهای خبری، از مدتها پیش همه متوجه بودیم که قرار است اسرائیل حملهای هر چند نمایشی داشته باشد. حتی برخی از تحلیلگران زمان این حمله! را نیز پیش بینی کرده بودند.
✅ این مثلا حمله، دیشب اتفاق افتاد. در تمام جنگها و بحرانها و درگیریها، افکار عمومی جامعه بهترین داور برای موفقیت یا شکست حادثه است. بی تردید در ایران اسلامی نیز یکی از اصلیترین نقاطی که اسرائیل برای موفقیت آمیز خواندن حملهاش روی آن حساب ویژهای باز کرده بود، افکار عمومی و عملکرد و رفتار مردم در روزمرگی و فضای مجازی بود.
✅ باید به احترام این رفتار عالی و وقت شناسی مردم ایران در روزمرگی و فضای مجازی که از دیشب آغاز شده است، ایستاد و کلاه از سر برداشت. چرا که موج عجیبی از تمسخر اسرائیل در فضای مجازی راه افتاده و این بیانگر شکست قطعی آنها در محاسبات از پیش طراحی شده است. و این حاکی از یک اعتماد به نفس ملی و اطمینان خاطر از نیروهای مسلح کشور است.
✍️داود رحمانی
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
مقاومت در قرآن:
۱. مقاومت حضرت موسی ع در برابر #فرعون
۲. مقاومت حضرت ابراهیم ع در برابر #نمرود
۳. مقاومت پیامبر اسلام (ص) و یارانش در برابر مشرکان مکه
۴. استقامت اصحاب کهف
۵. مقاومت مؤمن آل فرعون
۶. صبر و پایداری حضرت ایوب علیهالسلام در برابر ابتلائات
۷. پایداری حضرت یوسف ع در برابر فتنهها
✍ موسی آقایاری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
آقای پزشکیان! یک بار که ظریف همراهتان نیست به این بیندیش...
🔹خلقت این قانون کلی را دارد که اگر کسی به آرزوی دور کردن ضرری از انجام وظیفه الهی خود تخطی کند، دو یا چند برابر آن به سرش میآید. این روایت یکی از این نمونههاست. امام كاظم عليه السلام میفرماید: إيّاكَ أن تَمنَعَ في طاعَةِ اللّه ِ فَتُنفِقُ مِثلَيهِ في مَعصِيَةِ اللّه. مبادا از خرج كردن در راه طاعت خدا خوددارى كنى، [اگر چنین کنی] دو برابرش را در معصيت خدا خرج خواهی کرد!
🔸جریان پشیمانان از انقلاب و اصلاحات و سایر همفکرانشان همواره مردم را جنگ ترسانده و دستمایه تبليغات انتخاباتی هم قرار دادهاند. آقای پزشکیان! یک بار که ظریف نیست با خود خلوت کن و به این بیندیش که چرا در تاریخ جمهوری اسلامی باید شما و دولت مورد حمایت اصلاحات مجبور به رویارویی مستقیم و نظامی با اسرائیل شوید؟! چرا باید در شب اول ریاست جموریتان، تمامیت ارضی ایران نقض شود و مهمان سیاسی تحلیف شما، توسط همانهایی که دوست داشتید با آنها درگیر نشوید شهید شود؟! چرا باید طوری از خجالت جریانتان درآیند که اساسا نتوانید دم از صلح و دوستی و سازش بزنید؟!
🔹یکبار که ظریف همراهتان نیست، روح او را هم از خود دور کرده و به این فکر کنید؛ اگر در ابتدای دولتتان انتقام شهید هنیه را میگرفتید، مجبور به عملیاتی در سطح طوفان الاقصی ۲ بودید؟!
🔸خیلی دیر نشده رئیس جمهور! مبادا دوباره وعده آتش بس و کنترل تنش و محاسبات زمینی و این دنیایی برخی، شما را از انجام وظیفه الهیتان منصرف کند! مبادا در اصلاح خطای محاسباتی دشمن کوتاهی کنید! شما حداقل چهار سال رئیس جمهور ایران خواهید بود، حتی اگر توانستید امتیاز آتش بس موقتی را هم در برابر کوتاهیتان بگیرید، مطمئن باشید، این قانون خلقت است که روزی مجبور خواهید شد چند برابرش را انجام دهید... که هرگز فایده لازم را هم نخواهد داشت!
✍احمد نظری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
اهمیت تبیین مساله امت اسلامی
▫️اگر مساله "امت سازی" را تبیین نکنیم
دشمن حمایتهای نظام از جبهه مقاومت را به عنوان احیای "امپراطوری ایران" مطرح نموده و ایران هراسی را بین ملتهای منطقه ترویج میکند .
▪️لذاست که در هفته های اخیر امام امت دامت برکاته چند مرتبه بر ضرورت تلاش خواص بر تقویت انگیزه امت سازی تاکید فرمودند.
▫️کفر ملت واحده است و متحد عمل میکنند اما بر امتداد تجزیه امت اسلامی تاکید و اصرار دارند چرا که راحت تر غارت و کشتار میکنند.
✍محمد نظری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
اندر حکایت فیل و پشه!
🔻بعد از کلی تهدیدات سنگین و تبلیغات گسترده رسانه ای و اجماع سازی نظامی و سیاسی بالاخره اسرائیل از شاهکار نظامی اش رونمایی کرد.
🔻مرحبا عجب ضرب شصتی....ضربه بقدری محکم و کوبنده بود که نتانیاهو را کشاند به پناهگاه و ایرانیان را کشاند به بالای پشت بام!
🔻تاثیر این ضربه بزرگ بگونه ایست که رسانه های اسرائیلی به ماتم فرو رفته اند و فضای مجازی ایران پر شده از جوک و خنده!
🔻حکایت حمله اسرائیل به ایران ، حکایت حمله پشه به فیل است که پشه بعد از تجمیع همه توان خود برای ضربه وارد کردن به فیل،و نیش زدن وی، به او کری میخواند که دیدی چه نیشی زدم و اگر بامن سرشاخ شوی بار دیگر نیش سوزناکی میزنم که پدرت بسوزد...، در این حال فیل تازه متوجه حضور پشه میشود و با تکانی پشه را به باد میسپارد!
🔻هرچند نیش پشه اسرائیلی هیچ تاثیری در استحکام و قدرت ایران مقتدر ندارد ولی لازم است که شیرمردان نظامی ایران ، باد توهمی که در کله تهی صهیونیستی جاخوش کرده را با نوازش سیلی محکمی خالی کنند تا صهیونیست های ساکن خانه عنکبوتی جایگاه خودشان را بشناسند و توهم تکرار چنین غلط هایی را از ذهن ابله شان دور بریزند.
✍️ اصغرزمانی
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
چرایی حضور گسترده در راهپیمایی ۱۳ آبان امسال
🔹۱۳ آبان، روزی که در تقویم ایران اسلامی بهعنوان روز ملی مبارزه با استکبار جهانی شناخته میشود، در دل خود سه حادثه تاریخی مهم و سرنوشتساز را جای داده است. در ۱۳ سال ۱۳۴۳، رژیم طاغوت با دستگیری و تبعید امام خمینی (ره) اولین جرقههای مبارزه ملت با استبداد و استعمار را شعلهور کرد. سپس در ۱۳ آبان ۱۳۵۷، دانشآموزان و دانشجویان در دانشگاه تهران به خاک و خون کشیده شدند و بدینسان خون پاکشان، نهال انقلاب را آبیاری کرد. نهایتاً، در ۱۳ آبان ۱۳۵۸، دانشجویان پیرو خط امام با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، استقلال و استواری ملت را در برابر استکبار جهانی به نمایش گذاشتند و سرآغاز فصلی نوین در مقاومت جهانی شدند.
▫️امروز، ۱۳ آبان تنها یک خاطره تاریخی نیست، بلکه عهد و پیمانی تازه برای مبارزه با سلطهگران و تجدید خاطرهای است از آنچه بر این ملت گذشته و آنچه هنوز در برابر آن ایستادهاند. اما امسال ۱۳ آبان در حال و هوایی دیگر برگزار میشود؛ در روزگاری که رژیم جعلی و غاصب صهیونیستی گستاخانه و بیرحمانه فرماندهان جبهه مقاومت، همچون سید حسن نصرالله، سید صفیالدین و یحیی السنوار را به خاک و خون کشیده و برای خاموش کردن شعلههای مقاومت، به میهمانان این سرزمین و حتی ایران اسلامی تعرض کرده است. آنها به خود جسارت حمله به این ملت را داده و اندیشه پلید خود را به سمت خاک ایران عزیز نشانه رفتهاند.
🔸۱۳ آبان امسال، چیزی فراتر از یک روز تاریخی است؛ پژواکی از غیرت و دیانت، عشق به وطن و تعهدی برای حفظ استقلال و امنیت ملی. در این روز، ماندن در خانه بیعذر موجه چونان ترک سنگر است. فریادهای ملت ایران، در این روز پرطنینتر از همیشه، رساتر و مقتدرانهتر، اعلام خواهد کرد که ایران، همواره قلعهای استوار و آزاد برای ملتهای مقاوم و مظلوم است و هیچ دستی توانایی ریشهکن کردن درخت تنومند این ملت را نخواهد داشت.
✍ موسی آقایاری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
سخنی با دانش آموزان عزیز
به مناسبت سیزدهم آبان؛ روز دانش آموز به دانش آموزان عزیز کشورم
💠بسم الله الرحمن الرحیم💠
▫️شناخت ارزش خود و ارزش کار خود و شناخت زمان و زمانه زندگی و نیازشناسی آن زمان و آیندهنگری، از اصول های بسیار مهمِ موثر واقع شدن و ماندگار شدن است.
▫️ارزش شما به عنوان دانش آموز و ارزش کار شما یعنی علم آموزی از دیدگاه قرآن کریم و احادیث امامان معصوم علیهم السلام، ارزشی بسیار بالا است که قابل مقایسه با امور دیگر نیست. زمان و زمانه هم زمانه علم و سلطنت علم و تولید علم در دنیاست و یکی از مهمترین نیازهای کشور هم پیشرفت علمی در عرصه های مختلف آن است، مبارزه با استکبار و آینده نگری هم این نیاز ضروری را شدت می بخشد.
▫️بنابراین اولویت شما باید جهاد علمی باشد
البته با نیت نصرت به جبهه حق و زمینه سازی برای ظهور امام زمان عج
▫️جمله «بَادِرُوا الْعِلْمَ» را اميرالمومنين علیه السلام قرن ها پیش فرموده، سرعت و سبقت علمی کار شاگردان مکتب نهجالبلاغه شریف است چنانچه شاگردان دیروز و اساتید امروز کشور در بُعد علمی درخشیدند و رتبه علمی کشور را بالا بردند.
▫️شما وارثان علمی شهید احمدی روشن ها و شهید طهرانی مقدم ها هستید که این بزرگواران، هم خوب ارزش کار خود را می دانستند، هم تهذیب نفس داشتند و نخبگان علمی و حقیقی بودند. و فقط علم ظاهری نداشتند بلکه با تهذیب نفس علم برای آنها نورانیت آورده بود وثمره آن تواضع و اطاعت از رهبر و خدمت در کشور و... بود.
▫️شما وارثان این بزرگوارانی هستید که با آینده نگری رهبر حکیم توانستند کشور را به قله نزدیک کنند و شما عزیزان باید در ادامه راه آنان، کشور را به قله مقصود وطلوع خورشید امامت؛ ظهور امام زمان عج برسانید ان شاالله.
🌹به امید موفقیت شما در تمام عرصه های زندگی و نصرت به امام زمان عج
✍حسین اکبری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
نگاهی به یک مناظره علمی
🔹️اخیرا مناظره ای بین دکتر سروش از شخصیت های جریان روشنفکری و آیت الله علیدوست یکی از علمای شناخته شده و فعال در حوزه اندیشه دینی و فقه شیعه، در بستر یک برنامه اینترنتی برگزار شد.
🔸در قسمت اول مناظره، به موضوعات مهمی چون گستره فقه، انتظارات از دین و مخصوصا از فقه، تاثیر علومی مانند کلام، فلسفه دین، فلسفه اخلاق، هرمنوتیک و... بر استنباطات فقهی پرداخته شد.
▪️سخنان دکتر سروش تقریبا همان بود که سال ها تکرار میکند. او مدافع دین حداقلی، فقه حداقلی و حاکمیت سکولار است.
🔸️آیت الله علیدوست توانست با هوشیاری مواردی از تناقضات در مدعیات دکتر سروش را آشکار و موارد مغالطه را نیز معين کند.
🔹️دکتر سروش اصرار دارد فقیه باید در کلام و فلسفه دین و فلسفه اخلاق و... متخصص باشد و در استنباط آنها را دخالت دهد و در واقع تمام فقه را کنار بگذارد، اما آیت الله علیدوست با تاکید بر مهم بودن این علوم، دخالت داشتن آنها در تمام ابواب فقهی را رد کردند و استفاده از آنها را صرفا در موضوع احکام مربوطه قبول داشتند و نه در تمام ابواب به نحو مطلق.
▫️چیزی که برای مخاطب عیان بود، احترام طرفین مناظره نسبت به یکدیگر و گفتگوی علمی بدون پرداختن به حواشی بود که به نظر میرسد آثار مثبتی میتواند داشته باشد.
▪️مخصوصا اینکه بیشتر افراد در جریان مذهبی که اهل این مباحث هستند نظرات دکتر سروش را دنبال کرده و از مواضع او آگاهی دارند ولی بخش بزرگی از مخاطبان و طرفداران دکتر سروش در داخل و خارج کشور با مواضع فقها و علما آشنایی چندانی ندارند و قطعا از طریق این مناظره به اطلاعات متفاوتی از آنچه تاکنون تصور میکردند دست خواهند یافت که میتواند منجر به تعدیل یا تغییر نظر برخی از آنها شود.
✍سعید فتحی
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan
علم، عقل و دین ؛ کدامیک نجاتبخش جامعه است؟
▫️این پرسش، چونان طنینِ صدایی در اعماق تاریخ، از دلِ جانهای جویا و قلبهای پرشور برخاسته است. پرسشی که برای قرنها در میان عالمان و اندیشمندان درخشیده و زوایای تاریک و روشن زندگی بشری را روشنایی بخشیده است. در جستجوی پاسخ آن، باید به عمق هر یک از این گوهرهای آسمانی، علم، عقل و دین، بنگریم و دریابیم که هرکدام، در گشودنِ رازِ نجات جامعه چه نقشی دارند.
۱. علم : علم، همان نوری است که از دلِ کاوشها و مشاهداتِ بشر برآمده و پنجرهای به سمت بیپایانی جهان میگشاید. علمی که پیوسته در حال تکامل و تغییر است و قدرتی بینظیر برای تسلط بر محیط به انسان ارزانی میدارد. اما آیا علم، بهتنهایی میتواند رهاییبخش باشد؟ بیشک، نه! چرا که علم بدون اخلاق، در مسیری ناهموار گام خواهد برداشت و بیراهنمایی اصول اخلاقی، همچون سفری است در شبِ بیپایان.
۲. عقل : عقل، آن قدرت شگفتانگیز و روشنیبخش انسان است؛ چراغی که راههای نیک و بد، درست و نادرست را برای او روشن میسازد. عقل، انسان را به تعادل میرساند، افراطها و تفریطها را کنار میگذارد و با اندیشهای والا، چالشها را به تسخیر در میآورد. با این حال، عقل نیز نیازمند الهامی است که به او جهت بدهد، تا به بیراههای نرود و در مسیر نیکی گام بردارد.
۳. دین : دین، آوای آسمانی و پیوندی الهی است که اصولی بیهمتا و ارزشهای جاودانی را به انسان هدیه میدهد. دینی که نه تنها انسانها را به زندگی در هماهنگی و عشق دعوت میکند، بلکه به عقل و علم نیز روح میبخشد و آنها را به مسیری هدایت میکند که سرانجامش رستگاری و آرامش است.
✅ پس آیا در این پرسشِ عمیق، پاسخ نهفته نیست؟ آری ، نجات جامعه در هماهنگی علم، عقل و دین است؛ در پیوندی بیهمتا که علم را به شناخت جهان، عقل را به تشخیص نیکیها و دین را به پرورش ارزشها میکشاند. این سه گوهر، در کنار یکدیگر، آینهای از نور را میسازند که میتواند جامعه را از تاریکیها برهاند و آن را به سرزمین روشنایی و آرامش هدایت کند.
✍ موسی آقایاری
#نویسندگان_حوزوی_زنجان
@howzavian_zanjan