قرآن #رمضان
💠 ضرورت انس با قرآن در ماه رمضان
🔻 بخشی از گلههای قرآن و اهل بیت علیهم السلام از بشر، به دلیل عدم ثبات و عدم استقرار در اعمال عبادی و اعمال صالح و کارهای خیر است. ماه رمضان، ماه ثبات و استقرار در اعمال صالح، به ویژه قرائت قرآن است. ماه مبارک رمضان، ماه انس با قرآنی است که منبع نور و نمایان کننده راه لیلة القدر است. انسانها باید در این ماه، با قرآن انس پیدا کنند و در انس با قرآن، به ثبات برسند. کثرت قرائت در ماه مبارک رمضان به طور ویژه مطلوب است.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
حاج شیخ جعفر ناصری
💠 تسبیحات امیرالمؤمنین علی علیه السّلام
در کنار تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها، تسبیحات امیرالمومنین علیه السّلام نیز وجود دارد که دارای فضیلت زیادی است.
كيفيت تسبیحات حضرت امیرالمؤمنین علیه السّلام به شرح زیر است:
بعد از هر نماز
🔸 ١٠ بار سُبحانَ الله
🔸 ١٠ بار اَلحَمدُلله
🔸 ۱۰ بار اللهُ اَكبر
🔸 ۱۰ بار لا اِله الّا اَلله
▪️اميرالمؤمنين علیه السّلام به براء بن عازب فرمودند:
آيا كاری به تو ياد دهم كه چون آن را انجام دهی، از اوليای خدا خواهی بود؟
براء گفت: بله.
حضرت تسبيحات فوق را به او آموزش دادند و سپس فرمودند:
▪️هر كس اين تسبيحات را بعد از هر نماز بخواند، خدا هزار بلای دنيوی را از او دور میكند، كه آسانترين آن بازگشت از دين است و در آخرت برای او هزار منزلگاه آماده میكند كه يكی از آن منزلتها مجاورت رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم است.
📚 منابع :
مستدرک الوسائل، ج ٥، ص ٨٢
بحارالانوار، چاپ بيروت، ج ٨٣
https://eitaa.com/howzeh1399
شرح دعای روز 14رمضان با بیان آیت الله مجتهدی تهرانی
....::::::::🍀🌸🍀::::::::.....
🦋فراز اول
«اللهمّ لا تؤاخِذْنی فيهِ بالعَثراتِ»: خدايا من را به لغزشها مؤاخذه نكن.
گاهی آدم میلغزد و ايمانش ضعيف میشود و تقوايش از بين میرود. گناهان آدمی همان لغزش است و بايد از خدا بخواهد كه مؤاخذه نشود.
خدا در اثر گناه به غضب میآيد و سيل و زلزله و بلايای طبيعی همه آثار گناه است. مردم را توجه نمیدهند كه غالب اين اتفاقات و تصادفات به علت انجام گناه است.
كسی كه نماز اول وقت نمیخواند و اتومبيل خود را در جاده میراند، مورد نفرين نماز قرار میگيرد و تصادف میكند. نماز اول وقت انسان را نفرين میكند و میگويد «خدا ضايع كند تو را كه من را ضايع كردی».
🦋فراز دوم
«واقِلْنی فيهِ من الخَطايا والهَفَواتِ». خدايا «اقاله» كن، يعنی ما را بدون هزينه ببخش. در مورد معامله نيز چنين لفظی در فقه وجود دارد. مثلاً شخصی يك ظرف ماست میخرد و به منزل میبرد اگرپشیمان شد، در اين حالت اگر آن را به فروشنده باز گرداند، مستحب است وی آن را بپذيرد و پول آن را عيناً پس دهد.
🦋فراز پایانی
«ولا تَجْعَلْنی فيه غَرَضاً للبلايا والآفاتِ»:خدايا من را تير بلا قرار مده. سيل و رانش زمين يعنی همان تير! هواپيما در آسمان پرواز میكند و ناگاه روی ساختمانی فرود میآيد و همه ساكنان آن از بين میروند. اين غرض و تير بلاست كه حاصل گناه و خطاهای ماست. .هر گرفتاری برای شما پيش میآيد،حاصل دسترنج خودتان است. برای اين گفته من هم در قرآن آيه هست و هم روايت و حديث داريم...
....:::::🍀🌸والسلام🌸🍀:::::.....