🔹بین الطلوعین فاصله زمانی از طلوع فجر و اذان صبح تا طلوع آفتاب است که حدود یک ساعت و نیم طول میکشد.
🔹انسان اگر در این ساعات بیدار بماند و ذکر خاصی را که در اعمال این ساعات آمده بخواند، از زیانهای مالی و از دست دادن اصل سرمایه درامان خواهد بود. (خصال، جلد 2، صفحه 622 و بحارالانوار، جلد 83، صفحه 249، حدیث 11)
🔹روایت دارد که کسی که بین الطلوعین را خواب باشد این شخص روزی خودش را نمی خورد و خدای تعالی از
مازاد رزقی که به بندگان خوبش می دهد و از صدقه سر آنها به او عطا می کند.
@howzeh1399
سالک که آخر شب( سحر ) و بین الطلوعین بیدار نباشد، به جایی نمی رسد، هزار سال هم زحمت بکشد فایده ندارد. این دستور اساسی است!
علامه حسینی تهرانی ره
@howzeh1399
✅ در غسل هرقسمتی را که می خواهد شستشو بدهد،اگرنجس است باید قبلا آن را آب بکشد،ولی پاک بودن تمامی بدن قبل از غسل لازم نیست.(مقام معظم رهبری)
✅ هرگاه در اثنای غسل ،حدث اصغر(مثلا بول)از او سر بزند،غسل باطل نمی شودولازم نیست غسل را از نو شروع کندولی چنین غسلی کفایت از وضوبرای نماز وسایر اعمال مشروط به طهارت از حدث اصغر نمی کند
✅شک درغسل:
🔅اگرفردشک دارد غسل کرده یانه :برای اعمالی که مشروط به غسل است باید غسل کند، ولی نمازهایی که تاکنون خوانده صحیح است
🔅اگر فرد پس از انجام دادن غسل شک دارد غسلش صحیح بوده یانه:در صورتی که احتمال می دهد غسل را صحیح انجام داده ودروقت غسل متوجه انجام آنچه در صحت غسل معتبر است بوده به شک خود اعتنانکند(دفترمقام معظم رهبری)
سوال: حکم غسل کسی که به تصور داشتن وقت، مقداری از غسل با اذان صبح همراه شود، چیست؟
✅ پاسخ: 👇👇
✴️ همه مراجع: اگر در ماه رمضان با اعتقاد به اینکه برای غسل جنابت وقت دارد، مشغول غسل شود و در این بین بفهمد که مقداری از غسل با اذان صبح همراه شده، روزه اش صحیح است.
✴️ آیت الله سبحانی: ولی بنابر احتیاط واجب باید قضای روزه آن روز را بگیرد.
📚 منبع: امام، بهجت، خامنه ای، سیستانی،، سبحانی و مکارم: استفتا. (رساله مصور ص ۲۶۵، مطابق آخرین فتاوای هفت تن از مراجع تقلید).