🌿 فضیلت و مراقبات روز مباهله - بیست و چهارم ذیالحجّه
💎 روزی که رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلّم با نصاراى نجران مباهله كردند و پيش از مباهله عبا بر دوش مبارک گرفته، حضرت اميرالمؤمنين و حضرت فاطمه و امام حسن و امام حسين عليهم السّلام را زير عبا جا داده و فرمودند: پروردگارا هر پيامبرى را اهل بيتی بوده است، كه مخصوصترين خلق نسبت به او بودند، خدايا اينان اهل بيت من هستند، از ايشان شک و گناه را برطرف ساز و پاک كن ايشان را پاک كردنى كامل، پس جبرئيل نازل شد و آيۀ تطهير را در شأن ايشان فرود آورد، آنگاه رسول خدا صلّى الله عليه و آله و سلّم آن چهار بزرگوار را براى مباهله به بيرون بردند، چون نگاه نصارى بر ايشان افتاد، و حقيقت آن حضرت و آثار نزول عذاب را مشاهده كردند، جرأت بر مباهله را از دست داده و استدعاى مصالحه و قبول جزيه كردند.
💎 همچنین در اين روز حضرت اميرالمؤمنين علی عليهالسّلام در حال ركوع انگشتر خود را به سائل دادند، و آيه «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤتُونَ الزَّكاةَ وَ هُم راكِعُونَ» در شأن آن حضرت نازل گشت.
🍃 روز بیست و چهارم ذیالحجّه آداب بسیار ارزشمند و ثوابهای بسیار زیادی دارد:
🔅 اوّل: غسل
🔅 دوّم: روزه
🔅 سوّم: خواندن دو رکعت نماز، که در وقت و کیفیت و ثواب مانند نماز روز عید غدیر است و البتّه “آیت الکرسی” در نماز مباهله باید تا “هم فیها خالدون” خوانده شود. بدین کیفیت:
▫️دو رکعت نماز، حدود نیم ساعت مانده به اذان ظهر بخواند، در هر رکعت:
▪️یک بار سوره «حمد»
▪️ده بار سوره «توحید»
▪️ده بار «آیت الکرسی» (تا هم فیها خالدون)
▪️ده بار سوره «قدر»
▫️براساس روایات، خواندن این نماز ثواب صد هزار حج و صد هزار عمره را دارد و باعث برآمدن حوائچ دنیوی و اخروی با سهولت و عافیت میشود، انشاءالله
🔅 چهارم: خواندن دعای مباهله
▫️ این دعا شبیه به دعای سحر ماه رمضان است، و شیخ طوسی و سیّد ابن طاووس آن را با اختلاف نقل کردهاند، روایت شیخ طوسی در کتاب"مصباح" در مفاتیح الجنان نقل شده است:
▪️اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک مِنْ بَهَائِک بِأَبْهَاهُ وَ کلُّ بَهَائِک بَهِی اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِبَهَائِک کلِّهِ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک مِنْ جَلالِک بِأَجَلِّهِ وَ کلُّ جَلالِک جَلِیلٌ اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک... (برای خواندن متن کامل دعا به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
▫️ از امام صادق علیه السّلام نقل شده است که میفرمایند، امام باقر علیه السّلام فرمودند:
▪️اگر بگویم اسم اعظم خداوند در دعای روز مباهله میباشد، راست گفتهام و اگر مردم میدانستند این دعا چه اثری در اجابت دعا دارد، با تمام توان برای آموختن آن تلاش میکردند. من نیز (امام باقر علیه السّلام) برای برآورده شدن حاجاتم این دعا را میخوانم و به نتیجه میرسم. آن، همان دعای مباهله است که این آیه در شأن آن نازل شد: "بگو بیایید فرزندان ما و شما، زنان ما و شما، نفسهای ما و نفسهای شما را گرد آوریم و آنگاه مباهله نماییم....". این دعا را جبرئیل برای رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم آورد و فرمود: با وصی، دو نوه و دخترت علیهم السّلام، با آنان مباهله کن و این دعا را بخوان!
▫️دعایی که قرار بود پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم در ماجرای مباهله بخوانند تا بر گروه مقابل، عذاب نازل شود، همین دعاست.
🔅 پنجم: دعایی که شیخ طوسی و سیّد ابن طاووس پس از دو رکعت نماز و هفتاد مرتبه استغفار، روایت کردهاند. اول آن دعا “الحمد للّه ربّ العالمین” است.
🔅 ششم: صدقه به تهيدستان به خاطر پيروى از امیرالمؤمنین علی علیه السّلام، مولای همهی مردان و زنان با ايمان
🔅 هفتم: زیارت امیرالمومنین علیه السّلام
🔅 هشتم: خواندن زیارت جامعه
#مراقبات_ماه_ذیالحجه
#مباهله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آداب محرم . . .
🎙استاد عالی
#منبر
🔴 آی اهل محرم، چرا فریاد شادی و هلهله سر نمیدهید؟!
✨اگر غدیر عید #ولایت است مباهله عید #فضیلت است. چون بزرگترین فضیلت علی(ع) در روز #مباهله و آنهم صریحاً در قرآن کریم بیان شده.
امام رضا(ع) به مأمون فرمودند : بالاترین فضیلت علی(ع) آیۀ مباهله است. چون در این آیه علی(ع) نفس پیامبر(ص) اعلام شده است. باید غربت مباهله برطرف بشود، این خیلی مهمتر از بسیاری دیگر از ایام الله است.
🔹در جهان اسلام احدی نیست که منکر مباهله و این #فضیلت باعظمت علی(ع) بشود. آیۀ صریح قرآن است و داستان مباهله را همه بیان کردهاند.
عاشقان اهل بیت(ع) کجا هستند که بزرگترین جشن #محبت را برگزار کنند، و سرور خود را در نزول آیۀ مباهله به اهل عالم نشان بدهند؟ قبول کنیم ما هنوز در مکتب محبت اهل بیت(ع) آنچنان که باید رشد نکردهایم.
✨ شادی از نزول آیۀ مباهله، موجب صعود دلها در عزای #محرم است. باشکوهترین تجمع اهل بیت(ع)در طول تاریخ اسلام در #مباهله است.
🔰 باید داستان مباهله را به کودکان خود بیاموزیم.
آی اهل محرم ببینید حسین(ع) در آغوش پیامبر(ص) است. چرا فریاد شادی و هلهله سر نمیدهید؟ تنها منتظرید #اباعبدالله(ع) در گودی قتلگاه بیفتد تا فریاد عزا سر کنید؟ الان باید عالم را باخبر کنید تا علت گریهها و فریادهای عاشورای شما را بفهمند.
#استاد_پناهیان
https://eitaa.com/howzeh1399
✨#مباهله ،
💐آفتابى همچون غدير بود
🎉كه روزى طلوع كرد
💐و براى هميشه چراغ
🎊راه شيعه در طول تاريخ شد.
💐24 ذی الحجه روز جلوه عظمت
و فضیلت پیامبر و اهل بیت (ع)
16.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 مباهله
🔸 دهه آخر ذی الحجه از پُر فضیلت ترین ایام سال است!
▫️ مباهله یک #دعای_فخرآوری است.
▫️ مباهله الیوم هم هست... .
https://eitaa.com/howzeh1399
:
⭕️شبهه
چگونه ممکن است منظور از «ابناها» (فرزندان ما)، حسن و حسین باشد و منظور از «نساءنا» (زنان ما)، فقط فاطمه زهرا و منظور از «انفسنا» تنها على باشد در حالى که این کلمات جمعاند و صیغه بر بیش از دو نفر دلالت دارد نه دو نفر و یا یک نفر؟
☘پاسخ:
☘اولاً: اطلاق صیغه جمع بر مفرد یا بر تثنیه (دو نفر) تازگى ندارد، و در ادبیات عرب و قرآن موارد زیادى از آن را مىتوان دید. در توضیح آن باید گفت که: بسیار میشود که به هنگام بیان یک قانون، با تنظیم یک عهدنامه، حکم به صورت کلى و به صیغه جمع آورده مىشود، و مثلاً در عهدنامه چنین مىنویسند که مسئول اجراى آن امضاگنندکان عهدنامه و فرزندان آنها هستند، در حالى که ممکن است یکى از دو طرف تنها یک یا دو فرزند داشته باشد، این موضوع هیچ گونه منافاتى با تنظیم قانون و با عهدنامه به صورت جمع ندارد.
خلاصه این که ما دو مرحله داریم: یکى مرحله قرارداد، دیگرى مرحله اجرا. در مرحله قرارداد گاهى الفاظ به صورت جمع ذکر مىشود تا بر همه مصادیق تطبیق گردند، ولى در مرحله اجرا ممکن است مصداق، منحصر به یک فرد باشد و این انحصار در مصداق منافاتى با کلى بودن مسئله ندارد. به عبارت دیگر پیغمبر(ص) موظف بود طبق قراردادى که با مسیحیان نجران بسته بود همه فرزندان و زنان خاص خاندانش و تمام کسانى که به منزله او بودند را به همراه خود به مباهله ببرد، ولى اینها مصداقى جزء دو فرزند و یک زن یک مرد نداشت.
☘ثانیاً: مقصود نهایى از این نفرین این بود که یکى از دو طرف با همه نفراتش از صغیر و کبیر و مرد و زن براى همیشه هلاک گردد، مفسرین هم اتفاق دارند و روایات هم معتقدند، تاریخ هم مؤید است که رسول اکرم(ص)، وقتى براى مباهله حاضر مىشدند احدى به جز على، فاطمه، حسن و حسین را با خود نیاورد؛ پس از ناحیه آن جناب کسى حضور نداشت مگر دو نفر، دو فرزند و یک زن و با آوردن اینان رسول اکرم(ص) امر پروردگارش را امتثال نمودند.
☘ثالثاً: مراد از لفظ آیه چیزى است، و مصداقى که حکم آیه به حسب خارج منطبق بر آن است چیزى دیگر، و این بار اول نیست که خداوند حکم یا وعده را که بر حسب خارج بر یک نفر منطبق است به طور دسته جمعى حکایت مىکند، مثلاً:در پاسخ شخص واحدى که پرسیده بود چه چیزى را انفاق کنیم؟ که پاسخ او را قرآن به صورت دستهجمعى فرموده است : «یَسْئَلُونَکَ عَنِ الْخَمْرِ وَ الْمَیْسِرِ قُلْ فیهِما إِثْمٌ کَبیرٌ وَ مَنافِعُ لِلنّاسِ وَ إِثْمُهُما أَکْبَرُ مِنْ نَفْعِهِما وَ یَسْئَلُونَکَ ما ذا یُنْفِقُونَ قُلِ الْعَفْوَ کَذلِکَ یُبَیِّنُ اللّهُ لَکُمُ اْلآیاتِ لَعَلَّکُمْ تَتَفَکَّرُونَ» و از این قبیل آیات بسیارى وجود دارد که به لفظ جمع نازل شده است در حالى که مصداق خارجى آن به حسب شأن نزول فرد معینى است.
https://eitaa.com/howzeh1399
🌷عزیزان همراه
لطفاً با نیت آشنایی هر چه بیشتر جامعه با معارف اهل بیت (علیهم السلام) وترویج فرهنگ خودسازی وتربیت نفس در بین مردم مخصوصاً جوانان و نوجوان عزیز ودوست داشتنی، لینک کانال را در بین گروهها و دوستان خود پخش کنید و آنها را با این کانال آشنا کنید و از آنها برای عضویت در کانال دعوت نمایید
✅مهمان ما درکانال فرهنگی حوزه علمیه حضرت معصومه سلام الله جم باشید👇
https://eitaa.com/howzeh1399
اوصیکم بالعضویت
🔴 تمام انبیاء در مشکلات و گرفتاری ها متوسل به پنج تن آل عبا می شدند
🔵 در روز مباهله وجود نورانی پنج تن آل عبا به میدان آمدند..
🔹 امروز از معدود روزها و بهترین زمان های دعا برای ظهور امام زمان ارواحنافداه و طلب تمام خیر دنیا و آخرت و دوری از تمام شرها و فتنه های در عالم هستی که همه ی این دعاها در دعای ذکر شده ی در مفاتیح در اعمال این روز جمع شده اند.
🔹 امام باقر علیه سلام در مورد این دعا می فرماید: اگر بگویم اسم اعظم خداوند در این دعاست، راست گفته ام و اگر مردم می دانستند این دعا چه اثری در اجابت دعا دارد با تمام توان برای آموختن آن تلاش می کردند. و این همان دعای مباهله است...
🌷 الهی به پنج تن آل عبا عجل لولیک الفرج
https://eitaa.com/howzeh1399
💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥
〰برندگان مسابقه مصباح الهدی (شماره 104)
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
🔴 کشور پور جمشید از ایلام
🔴الهام آسمانی از مشهد
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
از بین کسانی که پاسخ صحیح داده اند دو نفر به قید قرعه انتخاب می شوند✅
✔️پاسخ صحیح مسابقه عدد 22213 میباشد✔️
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
سلاااام و درود محضر مبارڪ شما دوستان ارزشمند 😊✋🏻🌺
☀️روز تون متبرڪ بہ ذڪر پر نور صلوات بر حضرت محمد (ص) و خاندان مطهرش
🤲الحمدالله باز توفیقی شد تا در این روز قشنگ خدمت شما خوبان باشیم
🗓 24ذی الحجه... روز #مباهله ، روز عزت اسلام و عزت و افتخار شیعه ، روز شڪوه عظمت و ڪبریایی خداوند، در اثبات حقانیت رسول اڪرم(صلی الله علیه و آله) و درخشش نور الهی در وجود پاڪ ترین و برترین انسان ها مبارڪ باد🌺✨
به یمن این روز ان شاءالله که
زندڪَیتون پر از آرامش باشه👌
وهر چی آرزوے قشنگہ تقدیم شما خوبان☺️❤️
حدیث_روز
❣ امام رضا «علیه السلام»⇩:
↫✓❈خداوند ، پاکان بندگان خود را در آیه #مباهله مشخص ساخته است...
☜این مزیتی است که هیچ کس در آن بر اهل بیت (علیهم السلام) پیشی نگرفته ؛ فضیلتی است که هیچ انسانی به آن نرسیده و شرفی است که قبل از آن هیچ کس از آن برخوردار نبوده است.
📚{عیون اخبار الرضا ، صفحه۲۲۹}
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چند قطره آرامش...
✨🕊؎•°🌱
..إِنَّما يُريدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَکُمْ تَطْهيراً )
تلاوت زیبا و ماندگار آیه تطهیر توسط راغب مصطفی غلوش
#مباهله
.
⭕️شبهه
در مباهله مسیحیان و رسول خدا(ص)، مراد از زنان و فرزندان در آیه مشخص است و آنها فاطمه، حسن و حسین(ع) هستند، اما مراد از انفس معلوم نیست.
چه اشکالى دارد که مراد از انفس هم تنها پیامبر(ص) باشد؟
پاسخ: در این آیه رسول خدا(ص) دعوت کننده است و او نمىتواند خودش را فرابخواند بلکه باید دیگرى را فراخواند. پس چون در این دعوت فرزندان و زنان معلوماند و خود رسول خدا(ص) هم نمىتواند مصداق انفس باشد ناگزیر دعوت انفس متوجه على مىگردد، زیرا شخص دیگرى در آنجا وجود نداشته است که بتواند مصداق انفس قرار گیرد و اگر مطلب غیر از این باشد معناى آیه باطل خواهد بود.
https://eitaa.com/howzeh1399
.
⭕️شبهه
در مباهله مسیحیان و رسول خدا(ص)، مراد از زنان و فرزندان در آیه مشخص است و آنها فاطمه، حسن و حسین(ع) هستند، اما مراد از انفس معلوم نیست.
چه اشکالى دارد که مراد از انفس هم تنها پیامبر(ص) باشد؟
پاسخ: در این آیه رسول خدا(ص) دعوت کننده است و او نمىتواند خودش را فرابخواند بلکه باید دیگرى را فراخواند. پس چون در این دعوت فرزندان و زنان معلوماند و خود رسول خدا(ص) هم نمىتواند مصداق انفس باشد ناگزیر دعوت انفس متوجه على مىگردد، زیرا شخص دیگرى در آنجا وجود نداشته است که بتواند مصداق انفس قرار گیرد و اگر مطلب غیر از این باشد معناى آیه باطل خواهد بود.
https://eitaa.com/howzeh1399