✍جمعی از طلاب در نامهای به مدیر حوزههای علمیه خواستارشدند:
⭕️ از طریق مجاری قانونی با افراد شایعهپراکن علیه حوزه علمیه برخورد شود
به گزارش خبرنگارخبرگزاری«حوزه»، متن نامه درخواست جمعی از طلاب از مدیر حوزه های علمیه، جهت برخورد با افرادی که در فضای مجازی شبهات و اخبار کذب، پیرامون دریافت بودجههای مختلف حوزههای علمیه، بیان و منتشر میکنند به این شرح است:
باسمه تعالی
مدیر محترم حوزههای علمیه جناب آیتالله اعرافی
سلام علیکم
اخیرا باز در فضای مجازی شبهاتی پیرامون بودجههای مختلف حوزههای علمیه مطرح شده که باعث شبهاتی درباره و #بودجه مختص به حوزهها و به تبع جایگاه، کارکرد و فواید حوزههای دینی و خدشه به جایگاه عموم طلاب شده است.
این چندمین بار است که با این سبک #شبهات علاوه بر شبهات دیگر کل حوزه های علمیه و طلاب زیر سوال میروند و جایگاه آنان مخدوش میشود و با آبروی نهادی که حامی، مُبیِّن و مروج اسلام است توسط اشخاص حقیقی و غیر حقیقی بازی و به اعتماد عمومی این نهاد صدمات قابل توجهی وارد میشود لذا از شما به عنوان بالاترین مقام حوزوی متولی امور حوزه انتظار میرود با حضور شخصی در رسانههایی مثل صداوسیما و ارائه توضیحات قانع کننده برای مردم از #آبروی_حوزه و همه اصناف حوزویان دفاع کنید.
در همین راستا درخواست میشود با رایزنی با صداوسیما و خبرگزاریهای مهم در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در برنامههای پربازدید صدا و سیما و کانالهای موثر فضای مجازی و روزنامههای کثیرالانتشار با تبیین جایگاه علوم دینی، کارکرد حوزههای علمیه و خدمات اجتماعی و فرهنگی حوزه و طلاب به دفاع از حوزه و اصناف طلاب بپردازید.
همچنین با #شکایت_رسمی و دادگاهی کردن افراد حقیقی و حقوقی که با دروغ و شایعه به آبروی این نهاد و اصناف طلاب صدمه وارد کردند درس عبرتی به دروغ پردازان حقیقی و حقوقی بدهید و باعث دلگرمی طلاب و حوزههای علمیه شوید.
والسلام علیکم
✅پرسش:
اینکه امام_زمان فرموده زیارت_جامعه بخوانید منظور فقط جامعه کبیره است؟
🌺پاسخ:
منظور زیارت جامعه کبیره است.
در زیارت جامعه کبیره که از متقن ترین، صحیح ترین و جامع ترین متون زیارتی شیعه است، علاوه بر بیان اصل امامت، مسئله مهدویت مخصوصا دوران ظهور حضرت مهدی علیه السلام و رهاورد حکومت او مورد اشاره و توجّه قرا گرفته است.
مانند:
«السَّلَامُ عَلَی الْأَئِمَّةِ الدُّعَاةِ...وَ بَقِیَّةِ اللَّهِ؛ سلام بر امامان دعوت کننده[به سوی خداوند]... و باقیمانده خدا!»
مرحوم صدوق نقل کرده است که: «اولین آیه ای که حضرت قائم علیه السلام به هنگام قیام می خواند، این آیه است: «بَقِیَّتُ اللّهِ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُوءْمِنینَ»؛ «بقیة اللّه بهتر است برای شما، اگر مؤمن باشید.»
حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، در گفتگو با خبرگزاری «حوزه» در اصفهان، پیرامون شبهات و هجمه های مطرح شده درباره میزان بودجه حوزه های علمیه کشور برای سال 98 در شبکه های اجتماعی، اظهار کرد: حوزه های علمیه در طول تاریخ مورد عنایت و توجه متدیین و جامعه اسلامی بوده و هرکسی در هر جایگاهی سعی داشته خدماتی برای حوزه های علمیه داشته باشد.
وی ادامه داد: حوزه های علمیه در گذشت زمان در عموم رشته ها مانند ادبیات، کلام، منطق، فقه، اصول، تفسیر، فلسفه، ریاضیات، هندسه، هیئت، طب و شاخه های دیگر دانش تلاش می کردند و خروجی داشتند، ولی در قرون اخیر بیشتر مباحث علوم دینی و علوم مرتبط به آن را دنبال کرده، در عین حال آنچه که بعد از انقلاب تحت عنوان کمک به حوزه های علمیه در نظر گرفته شده، یک بودجه حداقلی است.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: بودجه ای که دولت در اختیار سازمان ها قرار می دهد در فصول مختلف قانون بودجه است، ولی در رابطه با حوزه های علمیه، دولت فقط در ردیف فصل 5، کمکی را تحت عنوان موارد کمک ها اختصاص می دهد.
*باید برای سلامت دینی مردم هزینه کرد
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه حوزه های علمیه زیر نظر دولت نیستند، بیان کرد: در کل دولت جمهوری اسلامی ایران برای کارهای فرهنگی در کشور کمک مالی می کند، این کمک ها هم ضرورت دارد و همان طور که دولت برای سلامت جسمی و اجتماعی مردم کمک می کند، برای سلامت دینی و روانی مردم هم دولت به عنوان نماینده و از طرف مردم، باید کمک کند چون جامعه هم طالب این اقدامات از سوی دولت است.
وی با اشاره به اینکه نتایج زحمات امروز در حوزه های علمیه کشور، فردا در صحنه جامعه و برای تربیت فرزندان ما، آشکار خواهد شد اظهار کرد: اگر امروز در زمینه فرهنگی و دینی کوتاهی شود، نسل آینده ما را نخواهد بخشید و مطالبه می کند که چرا پدرانمان در این زمینه کوتاهی کردند که منجر به تغییر روند اعتقادی، فکری و دینی نسل شد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با تاکید براینکه کمک مالی دولت به حوزه های علمیه کشور یک ضرورت است و کسی که در حال تحصیل است نمی تواند همزمان از راه دیگری برای کسب درآمد و امرار معاش کند، گفت: نه تنها در ایران، بلکه در جهان مرسوم است که تمام جوامع مختلف برای آینده جامعه خود در زمینه تربیتی و فرهنگی سرمایه گذاری می کنند که این سرمایه گذاری به صورت کمک به دانشگاه ها و یا نهادهایی چون حوزه های علمیه است.
*سرجمع بودجه حوزه ها کمتر از یک درصد است
وی افزود: افرادی که امروز درباره کمک های دولت به حوزه های علمیه، در شبکه های اجتماعی و مجازی و یا روزنامه ها مطالب، شبهات و هجمه هایی وارد می کنند، هیچ گاه از خود نمی پرسند حوزه چند درصد از بودجه کشور را دریافت می کند، این در حالی است که سر جمع کمک به حوزه های علمیه کشور کمتر از یک درصد از بودجه کشور است با وجود این که خدمات فرهنگی و دینی حوزه های کشور که در صحنه اجتماع ایفا می کنند، بالاترین سهم است.
حجت الاسلام والمسلمین نواب اذعان کرد: بیشترین تعداد شهدا، جانباران، ایثارگران و جهادگران از بین اقشار دیگر را حوزه های علمیه و روحانیت به خود اختصاص داده اند. ما هنوز روحانیون و جهادگرانی از بدنه حوزه های علمیه کشور داریم که از زمان وقوع زلزله کرمانشاه، به خانه خود برنگشته اند و در حال خدمت در آن مناطق هستند.
*بیمه استاد یک فاضل حوزه در حد حداقل بیمه یعنی کارگری است
وی در رابطه با افرادی که پیرامون بودجه حوزه های علمیه بدگویی میکنند یا ناآگاهانه تابع جوّ هستند، تصریح کرد: دوستانه از این افراد دعوت می کنیم که منصفانه دریافتی های مشابه را در کشور بررسی کنند. امروز حوزه های علمیه کف کمک های مالی را دریافت می کنند، حتی سهم بیمه حوزویان، فضلا و روحانیون حداقل سهم بیمه همچون بیمه کارگری است.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه کشور خاطرنشان کرد: ما ضمن احترام خاص به کارگران و تلاشگران عزیز عرصه کار و تولید، سهم بیمه یک استاد فاضل که چندین سال تحصیل و تدریس کرده و در جایگاه ارزشی نویسندگی، تبلیغ و ارشاد به جامعه خدمت می کند، حداقل بیمه یعنی بیمه کارگری است.
*تفاوت فاحش دریافتی اساتید حوزه نسبت به اساتید دانشگاه
وی با بیان اینکه دانشگاه ها و اساتید دانشگاه ها از حقوق مکفی و مزایای خاص برخوردار هستند، ولی اساتید حوزه با همان تلاش و درجه علمی از حداقل امکانات و دریافتی برخوردارند، عنوان کرد: عمده اساتید سطوح بالای حوزه های علمیه کشور بویژه در قم دریافتی از کمک های دولت ندارند و یا کف میزان حق التدریس را دریافت می کنند.
*هزینه جاری حوزه های یک استان کمتر از هزینه فضای سبز برخی دانشگاه هاست
حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه هزینه های جاری حوزه های علمیه یک استان از هزینه های حفظ فضای سبز و ... برخی از دانشگاه