✨﷽✨
◼️ سلوک عاشورائیان ◼️
✍هنگامی که بنی امیه با تهدید از امام حسین علیه السلام خواست تا با یزید بیعت کند، آن حضرت با نگرانی، وطن خویش را ترک نمود و به سمت مکه راهی شد.
امام حسین علیه السلام با وجود اندک بودن یاران، لباس احرام بر تن کرد و خود را برای جهاد آماده نمود و بدین صورت امام اولین حج ابراهیمی خود را به انجام رساند و از آنجا به دنبال دوازده هزار نامه کوفیان که حضرت را دعوت به بیعت کرده بودند حج خود را ناتمام گذاشت و حج دیگری را آغاز کرد و به سمت قتلگاه خود حرکت کرد.
منادی این حج هم رسول خدا بود که در عالم خواب امام حسین علیه السلام را فراخواند تا به کربلا برود زیرا اراده الهی بر شهادت او و اسارت خاندان اهل بیت بود. حضرت نیز به این ندا لبیک گفت و به درگاه الهی عرضه داشت: بارالها فرمانت را اطاعت کرده و لبیک می گویم و با فرزندان و برادران و یاران و اهلبیتم آماده شهادت هستم.
▪️ و چه زیبا داستان عاشورا بعد از قرن ها سلوک عملی منتظران ظهور حضرت حجت شد و بنابر سخن معصوم که حسین علیه السلام کشتی نجات است، راه نجات امروز شیعیان به سمت ظهور نیز خواهد بود.
@hoze_azzahra_gonbad
دو تذکر مهم شهید مطهری به اهل منبر:
عظمت کربلا به جنبه معنویت و روحانیت آن است نه فاجعه بودن آن /
قهرمانان اصلی کربلا سیدالشهداء(ع) و یاران ایشاناند نه شمر و ابن زیاد!
🔹معمولاً اهل منبر وقتی که میخواهند قضیه کربلا را بزرگ کنند جنبه فاجعهبودن و ظلم و ستمها را بزرگ میکنند، در جستجوی پیدا کردن و حتی جعل کردن فاجعههایی هستند؛ با بیانهای مختلف و تشبیهات و مجسمساختنها جنبه فاجعه بودن را تقویت میکنند و حال آنکه ما باید از خود بپرسیم: بزرگی حادثه کربلا از چه نظر است؟ آیا از نظر فجیعبودن است؟
🔸قطعاً این فاجعه، فاجعه کمنظیری است ولی فاجعه عظیم و شاید عظیمتر از این در دنیا زیاد بوده. عظمت مطلب از لحاظ سیدالشهداء(ع) و یاران آن حضرت است، نه از لحاظ ابن زیاد و ابن سعد و اتباع و اشیاع آنها؛ عظمتِ سعادت است نه عظمتِ شقاوت.
🔹کربلا بیش از آن اندازه که نمایشگاه شقاوت و بدی و ظهور پلیدی بشر باشد، نمایشگاه روحانیت و معنویت و اخلاق عالی و انسانیت است ولی اهل منبر کمتر به آن جنبه توجه دارند؛ و به عبارت دیگر در این قضیه از آن جنبه باید نگاه کرد که اباعبدالله(ع) و اباالفضل(ع) و زینب(س) قهرمان داستانند نه از آن جهت که شمر و سنان قهرمان داستانند.
📝 استاد مطهری، حماسه حسینی، ج2
🔺️آیت الله مکارم شیرازی:
مردم اجازه ندهند بدخواهانِ بهانهجو مراسم عزاداری را زیر سؤال ببرند
#ما_ملت_امام_حسینیم
#امام_حسین
#محرم
@hoze_azzahra_gonbad
🔰حضرت آیتالله خامنهای:
« امام حسین با یک دنیا مواجه بود همان طور که پیغمبر(ص) در بعثت، یک تنه با یک دنیا مواجه شد، امام حسین(ع) هم در ماجرای کربلا، یک تنه با یک دنیا مواجه بود.» ۱۳۷۵/۰۹/۲۴
#امام_حسین
#ما_ملت_امام_حسینیم
@hoze_azzahra_gonbad
➣
۞ #یڪـــآیــهقـــــرآن ۞
خانمها زینت خود را آشکار نکنند
#مگــر برای شوهران، پدران و ...
محارمشان.
📒سوره مبارکه نــور آیه ۳۱
🏴با کاروان خورشید در سرزمین بلا 🏴
🏴اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا مَوْلاَيَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُه🏴ُ
▪️ای که به عشقت اسیر خیل بنیآدمند/ سوختگان غمت با غم دل خرمند
▪️هر که غمت را خرید عشرت عالم فروخت/ باخبران غمت، بیخبر از عالمند
▪️خاک سر کوی تو، زنده کند مرده را/ زآنکه شهیدان تو، جمله مسیحا دمند
🗓برگ اول
🌸فضیلت سید الشهداء
ابا عبدالله علیه السلام.🌸
🌸جبران هدیه با برتر از آن، در سیره حضرت🌸
🌹روزی، كنيزى از کنیزان #امام_حسین علیهالسلام برای ایشان هديه آورد.
👈🏻 امام عليهالسلام به او فرمود: تو را در راه رضاى خدا آزاد کردم.
⁉️ اصحاب با تعجب عرض کردند: او براى شما شاخه گلى آورد كه خيلى ارزش مالى ندارد و شما او را آزاد مىكنید؟!
💠 حضرت عليهالسلام فرمود: اينگونه خداوند ما را ادب كرده است؛ فرموده: «اذا حييتم بتحية فحيوا بأحسن منها أو ردوها»؛ اگر به شما هديهاى دادند، شما برتر از آن را هديه دهيد يا رد نماييد.۱
❇️ سپس امام حسين عليهالسلام فرمود: #برتر از هديهی او آزاد كردنش بود.۲
🌺 درس برگ اول: مژده به عزاداران و سینه سوختگان مکتب حسینی:
👇👇👇
💧 كسى كه برتر از هديهی شاخه گل را آزاد كردن كنيز از قيد بندگى مىداند، برتر از #قطره_اشكى در مصيبتش را جز #آزادى_از_آتش جهنم نمىداند.
📌 ۱. سوره نساء، آیه۸۶.
۲. كشف الغمه، ج۲ ص۳۱
🏴با کاروان خورشید در سرزمین بلا 🏴
🏴اَلسَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا مَوْلاَيَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ وَ رَحْمَهُ اللَّهِ وَ بَرَكَاتُه🏴ُ
▪️باز این چه شورش است که در خلق عالم است/ باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است
▪️باز این چه رستخیز عظیم است کز زمین/ بی نفخ صور خاسته تا عرش اعظم است.
🗓برگ دوم
🌸سجده بر تربت سید الشهداء
علیه السلام🌸
💠 «وَ رَوَى مُعَاوِيَةُ بْنُ عَمَّارٍ قَالَ: كَانَ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام خَرِيطَةُ دِيبَاجٍ صَفْرَاءُ فِيهَا تُرْبَةُ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام؛ فَكَانَ إِذَا حَضَرَتْهُ الصَّلَاةُ صَبَّهُ عَلَى سَجَّادَتِهِ وَ سَجَدَ عَلَيْهِ ثُمَّ قَالَع السُّجُودُ عَلَى تُرْبَةِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام يغرق [يَخْرِقُ] الْحُجُبَ السَّبْع.¹»
✍🏻 شيخ طايفه (طوسى) از معاوية بن عمار نقل نموده كه:
📿 #امام_صادق عليهالسلام كيسهاى داشت كه در آن پارچهاى از ديباج زرد بود و ميان آن #تربت (خاک قبر) #امام_حسين عليهالسلام را نگهدارى مىنمود و هميشه هنگام نماز آن را بر سجادهاش مىريخت و بر آن سجده مىنمود.
✨ سپس مىفرمود: سجده بر تربت امام حسين عليهالسلام #پردههای_هفتگانه را مىدرد.
❇️ درس برگ دوم: کلام فقیه:
👇👇👇
سجده بزرگترين عبادتى است كه خداوند پيامبرش را به آن امر نموده براى نزديک شدن به او؛ و امام معصوم در سجدهاش ــ كه نهايت #قرب_الهى اوست ــ به تربت (خاک قبر) امام حسين عليهالسلام متوسل مىشود كه پردههاى هفتگانه را براى او برطرف كند.
🔴 پس چه مىتوان گفت در مورد خونى كه آن خاک با اضافه شدن به آن، برطرف كنندهی پردهها بين #بنده و #پروردگار مىشود و رسانندهی بندگان خدا به منتهاى #كرامت_الهى است؟۲
📌 ۱. مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج۲، ص۷۳۳.
📚 ۲.برگرفته از کتاب چراغ هدایت، آیت الله العظمی وحید خراسانی
🍀✨🍀
✨🍀
🍀
🍀حضرت آیت الله حق شناس (ره) :
✨ شرکت در درس اخلاق ، ضامن تداوم علم شماست
✨ بنده به همکاران خودم و آقایان طلبه و دانشجو هشدار می دهم که اگر بخواهند علمشان پیدا بکند ، باید در درس اخلاق شرکت کنند . هرجا که مقدورشان است ، نزدیک منزلشان ، شمال شهر ، وسط شهر ، جنوب شهر.
@hoze_azzahra_gonbad
🍀✨🍀✨🍀