هدایت شده از معاونت تهذیب حوزه استان ایلام
❇️ تربيت قبل از تولد
💠 ملامحمدتقی مجلسی از علمای بزرگ اسلام است.
وی در تربیت فرزندش اهتمام فراوان داشت و نسبت به حرام و حلال، دقت فراوان نشان می داد تا مبادا گوشت و پوست فرزندش با مال حرام رشد کند.
محمدباقر، فرزند ملامحمدتقی، کمی بازیگوش بود.
شبی پدر برای نماز و عبادت به مسجد جامع اصفهان رفت.
آن کودک نیز همراه پدر بود.
محمدباقر در حیاط مسجد ماند و به بازیگوشی پرداخت.
وی مشک پر از آبی را که در گوشه حیاط مسجد قرار داشت با سوزن سوراخ کرد و آب آن را به زمین ریخت.
با تمام شدن نماز، وقتی پدر از مسجد بیرون آمد، با دیدن این صحنه، ناراحت شد.
دست فرزند را گرفت و به سوی منزل رهسپار شد.
رو به همسرش کرد و گفت: می دانید که من در تربیت فرزندم دقت بسیار داشته ام.
امروز عملی از او دیدم که مرا به فکر واداشت.
با این که در مورد غذایش دقت کرده ام که از راه حلال به دست بیاید، نمی دانم به چه دلیل دست به این عمل زشت زده است.
حال بگو چه کرده ای که فرزندمان چنین کاری را مرتکب شده است⁉️
زن کمی فکر کرد و عاقبت گفت: راستش هنگامی که محمدباقر را در رحم داشتم، یک بار وقتی به خانه همسایه رفتم، درخت اناری که درخانه شان بود، توجه مرا جلب کرد.
سوزنی را در یکی از انارها فرو بردم و مقداری از آب آن را چشیدم.
ملامحمدتقی مجلسی با شنیدن سخن همسرش آهی کشید و به راز مطلب پی برد.
[حسین مظاهری، خانواده در اسلام، ص161]
🔻بیان: اگر در روایات اسلامی تاکید شده که خوردن غذای حرام و لواندک در نطفه تاثیر سوء دارد به همین جهت است.
لذا بزرگان علم تربیت گفته اند: تربیت قبل از تولد شروع می شود🌹🌹🌹.
@nedayetahzib_ilam
🔹بسمه تعالی🔹
🔉دوره آموزشی (آمادگی در برابر مخاطرات )توسط مسئولین هلال احمر شهرستان آبدانان در بین طلاب مدرسه علمیهی حضرت جواد الائمه(ع) به صورت مجازی در گروه جوادالائمه (ع)این مدرسه برگزار گردید.
#آبدانان
#مدرسهجوادالائمه(ع)
@hozeh_ilam
🎬 فیلم کامل مناظره حجت الاسلام کاشانی و حسین دهباشی
انتشار اظهار نظر حسین دهباشی در خصوص شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، با واکنشهای انتقادی از سوی عدهای از کارشناسان مذهبی روبرو شد که در پی واکنشهای متعدد، پنجشنبه 8 آبان ماه مناظره حجت الاسلام حامد کاشانی و حسین دهباشی در مجموعه یادمان شهدای انقلاب اسلامی سرچشمه برگزار شد. 👇
https://hawzahnews.com/x9Sxx
علی اصغر نظری.pdf
121.6K
دلنوشته ای از راهیان نور یادمان های دفاع مقدس شهرستان دهلران از حجت الاسلام علی اصغر نظری از اساتید حوزه ی استان به مناسبت سالروز آزاد سازی دهلران و موسیان و شرهانی در عملیات محرم سال ۶۱
@hozeh_ilam
جلسه شورای تهذیب حوزه علمیه ولی عصر (عج) شهرستان مهران
@hozeh_ilam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مناجات
🤲 مولای من ، حالم مانند کسی است که در قعر قبر مانده و تنها و غریب بر تنهایی طولانی اش گریه می کند
#صحیفه_سجادیه
🌹 @nedaye_tahzib
#بمناسبت_هفته_وحدت
آیت الله محمدتقی بهجت
کسی که وحدت مسلمانان را نخواهد، مسلمان نیست ائمه ما (ع) در نماز جماعت آنان شرکت می کردند به جهت اتحاد مسلمانان
همچنین حضرت آیت الله بهجت دررباره برخی از رفتارها به نام عیدالزهرا فرمودند: چه بسا این کارها موجب اذیت و آزار و یا قتل شیعیانی که در بلاد و کشورهای دیگر در اقلیت هستند گردد در اینصورت اگر یک قطره خون از آنها ریخته شود ما مسبب آن و یا شریک جرم خواهیم بود. شیوه آیت الله بروحردی رحمه الله نیز همین بوده است، یعنی بیان مشترکات میان شیعه و اهل اتسنن و ترک طعن و لعن و سبب آشکار
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️ tahzib-howzeh.com
✳ «به من چه» نداریم!
🔻 یک نفر در #جامعه مشغول #فساد میشود، مرتکب #منکرات میشود. یکی نگاه میکند. میگوید به من چه، دیگری میگوید من و او را که در یک قبر دفن نمیکنند، فکر نمیکند که مَثل جامعه، مَثل کشتی است، اگر در یک کشتی آب وارد بشود، ولو از جایگاه یک #فرد وارد شود، تنها آن فرد را غرق نمیکند بلکه همهی مسافرین را یکجا غرق میکند.
👤 #شهید_مطهری
📚 #سیری_در_سیره_نبوی
📖 ص ۲۷۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 فیلم | جهان منهای عقل و اهانت به پیامبر (ص) در بیان آیت الله العظمی جوادی آملی
پیام آیت الله جوادی آملی در محکومیت هتک حرمت ساحت مقدس قرآن و پیامبر (ص) _ دماوند ؛ ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
@HawzahNews
💠 حدیث روز 💠
❇️ تنها دلیل برتری یک مسلمان بر دیگری
🔻پيامبراكرم صلياللهعليهوآلهوسلم:
ألمسلمون إخوة لا فضل لأحد علی أحد إلا بالتقوی
🔅 مسلمانان با هم برادرند و هیچکس بر دیگری برتری ندارد، جز به #تقوا.
📚 نهج الفصاحه، حدیث ۳۱۱۲
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
🔳 #اولین_شهید_محراب
#شهید_قاضی_طباطبایی
✳️بخشی از پیام تسلیت حضرت امام خمینی (ره) به مناسبت شهادت شهید آیت الله قاضی طباطبایی :
«عزیزان من، در انقلابی که ابرقدرتها را به عقب رانده و راه چپاولگری آنان را از کشور بزرگ بسته است این ضایعات و ضایعات بالاتر، اجتناب ناپذیر است. ما باید از کنار این وقایع با تصمیم و عزم و خونسردی بگذریم؛ و به راه خود - که راه جهاد فی سبیل الله است - ادامه دهیم. شهادت در راه خداوند زندگی افتخارآمیز ابدی و چراغ هدایت برای ملتهاست. ملت های مسلمان باید از فداکاری مجاهدین ما در راه استقلال و آزادی و اهداف مقدسه اسلام بزرگ الگو بگیرند؛ و با پیوستن به هم سد استعمار و استثمار را بشکنند، و به پیش به سوی آزادگی و زندگی انسانی بروند. از خداوند متعال عظمت اسلام و مسلمین و رحمت و مغفرت برای شهدای راه حق و شهیدِ سعید طباطبایی خواستارم.»
📚(صحیفه امام؛ ج۱۰، ص ۴۲۰ - ۴۲۱)
♻️:#اجنا؛ رسانه رسمی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در فضای مجازی:
🆔:sapp.ir/ejna_ir
🆔:eitaa.com/Ejna_ir
🌐:http://ejna.ir
🔴 آیت الله اراکی: امروز آمریکا و اسرائیل در دانشگاه ما و در حوزه ما نیرو و سرباز دارند / کمال حیدری میخواست فتنه کند که با بیانیه من آتش فتنه خاموش شد.
🔹 من نه اینکه بر اساس تحلیل و قرائن و شواهد بگویم، بلکه بر اساس خبر قطعی میگویم که امروز آمریکا و اسرائیل در دانشگاه ما و در حوزه ما نیرو و سرباز دارند.
🔹 قاطعانه هم اعلام کنم یکی از نهادهایی که بیشترین نفوذی را در خود دارد، همین نهادهای فرهنگی کشور است. ما اگر به هشدارهای قرآنی عمل میکردیم و هر کسی را وارد جبهه خودی نمیکردیم، اینگونه اتفاقاتی رخ نمیداد. جریانهای نفوذی در ابتدای انقلاب منزوی شده بودند اما کمکم با روی کار آمدن برخی دولتها، این جریاناتی که هم نفوذی دشمن بودند و هم از نظر فکری در برابر گفتمان انقلاب اسلامی بودند، دوباره پا گرفتند و برجسته شدند و دوباره نفوذ آنها در فضای فکری و فرهنگی کشور غلیظ شد. این از مسائل مهمی است که باید به آن توجه کنیم.
🔹 امروز در حوزه، نفوذیهای دشمن در حال فعالیت هستند و در لباس روحانیت مشغول به کارند. در دانشگاه که دیگر جای خود دارد. این جریان نفوذی در داخل کشور، یکی از مهمترین موانع تحقق اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی است.
🔹 من از همین فرصت استفاده و اشارهای کنم به بیانیهای که علیه سیدکمال حیدری صادر کردم. خب! انتقادات زیادی به من کردند که چرا اینقدر تند نوشتی؟ چرا اینقدر از تعابیر تندی علیه سیدکمال حیدری استفاده کردی؟ من قبول میکنم این بیانیه تند بود اما معتقدم صدور چنین بیانیهای بجا بود؛ چرا؟ به این علت که سیدکمال حیدری در اظهارنظری که کرده بود میراث تاریخی همه علمای شیعه را هدف گرفته بود. سیدکمال حیدری در مصاحبه با یک رسانه خارجی اعلام کرده بود هیچ عالمی در تشیع پیدا نمیکنید که حکم به کافر بودن همه مسلمین و اهل سنت نداده باشد ولو حکم به کفر باطنی. این یعنی همه علمای شیعه، مابقی مسلمین را کافر میدانند و لااقل حداقل کافر ظاهری هم ندانند، کافر باطنی میدانند! خب! این حرف واقعا گزافی بود. میراث بزرگ علمای اسلام را که جهت تقریب مذاهب کار و تلاش کردهاند نابود میکند.
🔹 من انتقادم به سایر آقایان این است که اگر شما میگویید این بیانیه تند بود، چرا خود شما قبل از این، یک بیانیه نرمتر صادر نکردید؟ من واقعا احساس تکلیف کردم. اگر دیگران پیش از این ورود کرده بودند، من ورود نمیکردم اما دیدم که به جمع زیادی از علمای اسلام اجحاف شده است. جناب سیدکمال حیدری چگونه با بیانصافی همه علمای شیعه را قائل به کافر بودن اهل سنت میداند در حالی که در همین زمان حال ما کسانی چون مقام معظم رهبری و آیتالله سیستانی را داریم که آن تعابیر بلند را درباره اهل سنت دارند. آیتالله سیستانی در یک اظهار نظری فرموده بودند به اهل سنت نگویید برادران ما، بگویید جانهای ما. بگویید جانهای ما اهل سنت. خب! چگونه با وجود تعبیری به این بزرگی و احترام و نگاهی به این زیبایی و وحدتگرایانه، کسی به خود اجازه میدهد در مصاحبه با یک رسانه خارجی اظهار کند همه علمای شیعه قائل به کفر سنیها هستند؟ این چگونه ممکن است؟ مگر ما فتوای مقام معظم رهبری را نداریم که فرمودهاند توهین به مقدسات اهل سنت حرام است و این شامل هر جمع علنی و غیرعلنی هم میشود.
🔹 آن وقت با وجود این بزرگواران در دوران حاضر، گذشته از علمایی که در دورههای قبل پیگیر وحدت جامعه اسلامی بودهاند، اینکه کسی این حرف تفرقهافکنانه را بزند به نظر من ظلم بزرگی مرتکب شده و همین باعث شد من آن بیانیه را علیه ایشان صادر کنم.
🔹 با اطلاعاتی هم که دارم بیانیهای که به زبان عربی صادر کردم، آتش فتنه این اظهارات را در جامعههای عربی خاموش کرد. ما وقتی دست به اقدامی میزنیم و اظهار نظری میکنیم، باید به تبعات آن هم توجه کنیم. من واقعا دیدم تبعات این حرف میتواند فتنه ایجاد کند. ما نباید اجازه دهیم دشمن، مستمسکی پیدا کند و بر آتش اختلافات فرقهای بدمد. به هر حال من احساس تکلیف کردم و معتقدم این بیانیه بجا بود و توانست از آثار مخرب این اظهارنظر در بین امت اسلام جلوگیری کند./ وطن امروز
@hozeh_ilam
💡 #احکام شرعی| خمس سهام عدالت
رهبرمعظمانقلاب نظر خود را پیرامون «خمس سهام عدالت» اعلام کردند.
@leader_ahkam
@Hawzahnews
#اسوه_های_اخلاق
شماره 8
آیت ا... بروجردی / قسمت سوم / ویژگیهای اخلاقی
#ساده_زیستی
آیت الله بروجردی در تمام دوران زندگی، ساده زیستی را اختیار کرده بود هرچند ایشان از خانواده ای ثروتمند بود و اموال پدری بسیار داشت ولی در زمان جوانی و پیری و حتی زمانی که در بروجرد به سر می برد و نیز هنگامی که یگانه مرجع شیعیان جهان بود، هیچ گونه تغییری در برنامه زندگی و خوراک و پوشاک ایشان پیدا نشد. لباس های ایشان همه ساده بود. غذای ایشان نیز ساده بود و بیشتر به خوردن سبزیجات و لبنیات بسنده می کرد. به گفته یکی از پزشکان ایشان، راز طول عمر و سلامت مزاج او نیز در همین غذای ساده نهفته بود. یکی از علما در حضور فرزندان آیت الله می گفت:
روزی به خدمت ایشان رسیدم، دیدم مشغول صرف ناهار هستند و نان و آب دوغ خیار میل می کنند. عرض کردم: شما در این سن و با این همه کار، چرا غذای بهتر میل نمی کنید؟ فرمود: هشتاد سال است من این طور سر کرده ام. حالا شما می خواهید مرا عوض کنید؟ فرزندان آیت الله فقید ضمن تأیید این مطلب فرمودند ایشان اصولاً چنین بودند و اصلاً توجهی به دنیا نداشتند و ما نمی توانستیم تغییری در وضع ایشان بدهیم ( زندگانی آیت الله بروجردی، ص ص 177)
☘️یک روز پیش از رحلت آیت الله بروجردی، یکی از خبرنگاران معروف خارجی به نام «تنیا» به قم می آید و به وسیله پزشک مخصوص آیت الله به منزل ایشان راه می یابد، ولی چون آقا از ملاقات ممنوع بوده اند، توفیق ملاقات پیدا نمی کند. خبرنگار وقتی می بیند نمی تواند آقا را ملاقات کند، به آقای علوی، داماد ایشان می گوید: «اگر ممکن است چند کتاب انگلیسی که راجع به اسلام نوشته شده است، به من معرفی کنید تا مطالعه کنم.» آقای علوی جواب مثبت می دهد. کیفیت و سادگی و بی تکلفی منزل آیت الله که هیچ گونه تشریفات نداشته، طوری او را تحت تأثیر قرار می دهد که بی اختیار به در و دیوار آن می نگرد و قیافه تعجب آمیزی به خود می گیرد و در آخر می گوید: «اسلام تبلیغات نمی خواهد. بزرگ ترین تبلیغات برای اسلام همین زندگی ساده رهبران آن است؛ مردی که خبر کسالت او دنیا را متوجه قم و خانه او کرد. خانه او قدیمی و بسیار ساده است. وقتی انسان این خانه ساده را با خانه مجلل و تشکیلات مفصل و تشریفات دربار پاپ مقایسه می نماید، تعجب می کند که چگونه مردی با این همه نفوذ و قدرت در چنین خانه ساده ای زندگی می کند.» آن خبرنگار خارجی و شاید بیشتر کسانی که به خانه آیت الله بروجردی آمده اند، شاید نمی دانستند که خانه ایشان در عرض شانزده سالی که بر دنیای شیعه رهبری می کرد، استیجاری بود ( زندگانی آیت الله بروجردی، ص ص 187)
#ندای_تهذیب
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.com
#زبان_درب_آتش...
سیدی در قم بودکه بااشاره مریض شفامیداد
از آیت ا..بهاالدینی رازش راپرسیدم
بادست به لبانش اشاره کردندو فرمودند:
درِ آتش رابسته بود.
@hozeh_ilam