برای «پری خانه ما»، یک بار خواندن کم است
📖« #بهناز_ضرابیزاده» که پیش از این کتابهای موفقی چون «دختر شینا» و« ساجی» را در کارنامه خود دارد، این بار خانوادههای چند شهیده را سوژه نوشتن قرار دادهاست. کتاب « پری خانه ما» شامل خاطرات نُه خانواده شهید استان همدان است که بیش از دو شهید تقدیم انقلاب کردهاند.
🔸چهل سال است مردان در قاب عکس روی طاقچه، جوانهایی ۲۰ و چند سالهاند. گذر عمر بر آنها اثری نگذاشته است فقط غباری را روی قاب عکس نشانده که هرروز بعد از نمازصبح، زن با گوشه چادر نمازش آن را پاک میکند. زن هر روز که بیدار شده یک روز پیرتر شده است، اما جوانهای داخل قاب هنوز بیست وچند سالهاند.
🔸حاصل ساعتها نشستن پای صحبت خانوادههای شهدا، شده ثبت لحظات ناب و تلخی که این خانوادهها تجربه کردهاند. جایی که از زبان #همسر_شهید مینویسد: « فردای روزی که ایرج شهید شد پستچی زنگ زد گفت نامه دارین از جبهه. نامه ایرج بود با دست لرزان نامه را باز کردم یک دفعه آن فضای سنگین غم و غصه شکست. با شادی بچگانهای گفتم: ایرج زندهست نامه فرستاده ...»
📌متن کامل یادداشت را اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
🗓 برنامههای #امروز_حوزه_هنری
🔸سهشنبه سوم مهر ۱۴۰۳
🆔 @hozehonari_ir
اَبَرشهر رونمایی میشود
🔸مرکز #آفرینشهای_ادبی حوزه هنری با مشارکت پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی مراسم رونمایی رمان ابرشهر را برگزار میکند.
🔸️رمان اَبَرشهر به قلم محمد رودگر ، درباره تاریخ عرفان اسلامی و ایرانی از خاستگاه اصلی آن در نیشابور قدیم تا زمان معاصر است. اَبَرشهر نام شهر نیشابور در ایران باستان است. این رمان برگزیده دو جایزه کشوری #داستان_حماسی و نیز جشنواره هنر آسمانی است.
🗓 سهشنبه؛ ۳ مهر
⏰️ ساعت ۱۶
🏢حوزه هنری، سالن اوستا
🆔 @hozehonari_ir
سینما کارستان ۳
🔸️#مرکز_نوآوری_فرهنگی_امید دور همبینی فیلم بلک بری را برگزار میکند.
🔸️ در این دورهمی بعد از دیدن فیلم با حضور کیارش عباسزاده بنیانگذار زود فود (اسنپ فود فعلی) در مورد موضوعات کسب و کاری فیلم گفت و گو میشود.
📆چهارشنبه ۵ مهر
⏰ ساعت ۱۵ تا ۱۷:۳۰
🏢 کارستان بهارستان
🆔 @hozehonari_ir
مطهره شیرانی عنوان کرد:
میخواستم «ما غیر ممکنیم» بومیتر باشد
📖 رمان «ما غیر ممکنیم» به قلم مطهره شیرانی، در برنامه «دوشنبهها، به وقت کتاب» این هفته، با حضور نویسنده، به میزبانی حمیدبابایی در سالن اوستا #حوزه_هنری، مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
🔹حمید بابایی در این نشست گفت: اگر بخواهیم ادبیات فانتزی در ایران را تقسیمبندی کنیم و به آن نگاهی داشته باشیم میتوانیم از «آسمان و ریسمان» جمالزاده شروع کنیم. این اثر علمی_تخیلی، ویژگیهای مثبت و منفی مردم ایران را نشان میدهد و جزو آثار کمتر دیده شده اوست.
🔹نویسنده «ما غیر ممکنیم» اظهار داشت: من در این رمان بیشتر دنبال جهانبینی جهانهای موازی بودم و سعی کردم با دنبال کردن رابطه سنت و پسا مدرنیسم رمانم بومیتر بوده و نسبت به آثار خارجی متفاوت باشد.
📌متن کامل خبر را اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
اولین نشست تخصصی هنر و اندیشه امیدا
🔹 در اولین نشست امیدا ، ویژه رابطین استانهای #مرکز_امید با حضور اساتید مطرح کشوری در حوزههای هنری و اندیشهای گرد هم میآیند تا ضمن گفتگو و تجربهنگاری، از کارگاههای آموزشی این دوره استفاده کنند.
🔹رویکردها:
◽️ اتفاقات جاری و درحال شکل گیری در حوزه زیست بوم #نوجوان
◽️ استفاده از ظرفیت هنر و رسانه برای تبیین گفتمان مقاومت و اندیشه های انقلاب اسلامی
🗓 ۲ تا ۴ مهر
🏢 سالن صفارزاده
🆔 @hozehonari_ir
منتخبان نهایی چهارمین جایزه ملی #داستان_حماسی معرفی شدند.
🔹 اسامی منتخبان نهایی :
🔹️بخش رمان
«ایوک سیمرغ سوار تپوری» اثر ابراهیم نجفزاده از مازندران
«بازمانده» اثر امیرحسین روحنیا از خراسان رضوی
«پسر دریا» اثر احمد حیدری از بوشهر
«پراخوت» اثر راضیه بهرامی راد از سمنان
«جینگیلی» اثر محمدرضا آریان فرد از اصفهان
«دختران حماسه» اثر خدیجه بیدگی از خراسان شمالی
«رکن ۲» اثر محمد محمودی نورآباد از فارس
«لعبتکان» اثر مهرداد صدقی از خراسان شمالی
«مرد، نامرد، ترسو» اثر امیرحسین دارابی از تهران
«من حر هستم» اثر وحید آقا کرمی از آذربایجان شرقی
🔹 بخش داستان کوتاه
«آب سیاه» اثر هدا حشمتیان از کرمانشاه
«آبی خونی» اثر زهرا یوسفان از قم
«برگرد رباب» اثر سیده خدیجه حسینی از خراسان رضوی
«پل» اثر قدسی خان بابایی از قم
«دامون» اثر عزیزالله محمدپور از مازندران
«درفش دار» اثر سمیه شهبازی از اصفهان
«دلیر» اثر مینا سعادت پور از قم
«شراب طهور» اثر فریبا مرادی از اصفهان
«علیقره پاچناری» اثر محمدرضا زروندی از قم
«میان داران» اثر آناهیتا برزویی از کرمانشاه
🆔 @hozehonari_ir
📸 ببینید| تقدیر از خانواده #امین_تارخ؛ در حاشیه افتتاح پردیس سینمایی تارخ
🔸 مراسم بزرگداشت هنرمند فقید تئاتر، سینما و تلویزیون امین تارخ و آئین افتتاح پردیس سینمایی تارخ همزمان با دومین سالگرد درگذشت این هنرمند برجسته در شیراز برگزار شد.
🔸در این مراسم محمدمهدی دادمان با همراهی جمعی از هنرمندان ضمن تقدیر از خانواده استاد امین تارخ از سردیس این هنرمند فقید نیز رونمایی کرد.
🆔 @hozehonari_ir
ایرانی یک پا (پاره هایی از آنچه اتفاق افتاد).mp3
5.41M
🎧 بشنوید| #پادکست ایرانی یک پا
🔸بهمناسبت هفته #دفاع_مقدس، بریدهای از کتاب پارههایی از آنچه اتفاق افتاد ، خاطرات اسرای عراقی در ایران را به قلم استاد مرتضی سرهنگی بشنوید.
🔸گویندگان: مرتضی پرهیزکار و نفس فتحی
🔸 تولید: #حوزه_هنری شهرستان بهارستان
🆔 @hozehonari_ir
عصر صحو بعد از سکر
🔸 #پژوهشکده_فرهنگ_و_هنر_اسلامی فصل چهارم دوره آموزشی «دریافتی از تاریخ فرهنگی ایران معاصر» با عنوان عصر صحو بعد از سکر (سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۸) را برگزار میکند.
🔸 مدرس این دوره دکتر سجاد صفار هرندی است و ۱۲ جلسه پنجشنبهها به صورت برخط (اسکایروم) برپا میشود. به شرکتکنندگان گواهی معتبر آموزشی اعطا خواهد شد.
⏰ از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۲
🗓 شروع دوره: ۱۲ مهرماه
📲 برای ثبتنام و کسب اطلاعات از طریق پیامرسانهای: بله، ایتا، تلگرام و واتساپ به شمارۀ زیر پیام بدهید.
۰۹۹۱۴۵۴۰۲۴۲
🆔 @hozehonari_ir
سیدعلی میرفتاح با آثار نقاشی خود به حوزه هنری آمد
🔸به مناسبت هفته #دفاع_مقدس نمایشگاه نقاشی سیدعلی میرفتاح با عنوان «سرسبز بود دره من» با حضور محمدمهدی دادمان رئیس #حوزه_هنری در نگارخانه ابوالفضل عالی افتتاح شد.
🔸تمامی این آثار که تعدادی از آنها مختص گنجینه شخصی میرفتاح هستند، امروز در افتتاحیه به فروش رفت.
🔸میرفتاح درباره ایده خلق آثار این نمایشگاه اظهار داشت: وقتی اخبار #غزه را میشنیدم شروع کردم به کار کردن کردم. از این آثار پنج اثر درباره غزه است. در فضایی که به غزه بیاعتنایی میشد من سعی کردم به عنوان یک رسانه عمل کنم، پس در شبکههای مجازی منتشر کردم. چون نقاشی ماندگار است، فکر کردم به ماندگاری مظلومیتی که مردم غزه دارند کمک کند، بهخصوص برای کودکان غزه که بیدفاع هستند و کاری از دستشان برنمیآید.
📌مشروح گزارش افتتاحیه این نمایشگاه را در پایگاه خبری حوزه هنری بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
🗓 برنامههای #آخر_هفته_حوزه_هنری
🔹چهارشنبه تا جمعه ۴ تا ۶ مهر۱۴۰۳
🆔 @hozehonari_ir
روایت رشادت مرزبانان نیروی انتظامی در شب خاطره
🔹۳۶۱اُمین برنامه #شب_خاطره حوزه هنری پنجشنبه پنجم مهر برگزار میشود.
🔹سردار گودرزی فرمانده مرزبانان نیروی انتظامی و دلاور مردان مرزبانی #نیروی_انتظامی راوی خاطرات ۳۶۱اُمین برنامه شب خاطره خواهند بود.
🗓پنجشنبه ۵ مهر
⏰ساعت ۱۶
🏢سالن سوره حوزه هنری
🆔 @hozehonari_ir
در نشست خبری سوگواره ملی «روضههای داستانی» مطرح شد:
دبیرخانه دائمی «روضههای داستانی» در قم ایجاد میشود
🔹نشست خبری سوگواره ملی «روضههای داستانی» با موضوع؛ مواجه انسان معاصر با عاشورا و امام حسین (علیه الاسلام) سوم مهر در سالن صفارزاده #حوزه_هنری برگزار شد.
🔹در ابتدای نشست، علی اصغر عزتیپاک دبیرعلمی سوگواره گفت: ادبیات فارسی با ماجرای کربلا و عاشورا عجین است به خصوص در حوزه شعر؛ درحالی که ما در حوزه داستان در این سالها تلاشی نکردهایم تا آینهای برای این واقعه مهم تاریخی باشیم درحالی عاشورا فرهنگی را از جنوب لبنان تا عراق، ایران، افغانستان، پاکستان و ترکیه شکل داده است.
🔹 سیدعلی نقیب دبیر سوگواره با اعلام اینکه مجموعا ۴۰۰ اثر برای دبیرخانه ارسال شد که ۲۲۰ اثر در بخش روایت و ۱۸۰ اثر در بخش داستان بود، ادامه داد: داوریها در سه مرحله انجام شد و مجموعا ۶ برگزیده و شایسته تقدیر معرفی خواهد شد و #اختتامیه سوگواره روز نهم مهر که روز همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطین است در سالن شهرداری قم برگزار خواهد شد.
📌مشروح خبر را در این لینک بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
در سی سالگی تأسیس خانه عکاسان ایران؛
«جایزۀ عکس سوره» برگزار میشود
🔸« #سوره» یک جایزۀ حمایتی (Grant) شامل تأمین هزینۀ تولید با مشورت و راهبری استاد راهنما برای انجام یا تکمیل یک پروژۀ عکاسی با موضوع «#نوجوانی» است.
🔸 جایزۀ حمایتی عکس سوره در ۲ بخش برگزار و در هر بخش به پنج عکاس اهدا میشود:
◽️بخش عکاسان جوان (۱۸ تا ۲۳ سال) شامل تأمین هزینۀ تولید تا سقف ۲۰ میلیون تومان برای هر نفر
◽️بخش بدون محدودیت سنی؛ شامل تأمین هزینۀ تولید تا سقف ۵۰ میلیون تومان برای هر نفر
📌مشروح این خبر را در پایگاه خبری حوزه هنری بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
یوسفعلی میرشکاک، در بازدید از نمایشگاه سیدعلی میرفتاح در گالری عالی:
در کارهای او تکنیک معنا را نمیخورد
🔹 #یوسفعلی_میرشکاک در بازدید از نمایشگاه نقاشی سیدعلی میرفتاح باعنوان «سرسبز بود دره من» بر تفکر و معناگرایی این هنرمند تاکید کرد و گفت: «ایشان بنای کارش بر تفکر و معناست. فرم و تکنیک و رنگ و خط در خدمت معناست. به این معنا که تکنیک معنا را نمیخورد و معنا به تکنیک صدمه نمیزند؛ آنوقت در چند مرحله و ساحت قابلیت تأویل دارد.»
🔹وی دلیل این امر را سبقه سیدعلی میرفتاح عنوان کرد و گفت: این ویژگیها هم بهخاطر سواد ایشان است. چون فقط ژورنالیست ابتدایی نبود. ایشان آنقدر خواند که نویسنده و منتقد قابلی شد. الحمدلله ما با یکی از مواریث موفق سید#مرتضی_آوینی مواجه هستیم.
🔹این نمایشگاه تا هجدهم مهرماه از ساعت نه تا هجده پذیرای علاقمندان است.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زندگی در اینجا بسیار سخت است،
سخت تر از آنکه هر انسانی بتواند تصورش کند
🎥 ببینید| پیام تصویری یوسف القدرة، نویسنده کتاب «#لهجههای_غزهای» برای نشست «زندگی روی آوارهای غزه» که روز سهشنبه ۲۷ شهریور، به ابتکار دفتر هنر و ادبیات بیداری در #حوزه_هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ببینید | روایت راوی قسمت دوم نسرین باقرزاده راوی کتاب « #ساجی»
📖ساجی عنوان کتابی است به قلم #بهناز_ضرابی_زاده که از سالهای کودکی نسرین باقرزاده در خرمشهر شروع شده و تا زمان جنگ در این شهر ادامه پیدا میکند.
🔹چند روز نخست جنگ خانواده باقرزاده در خرمشهر بودند آن زمان خانواده ها به ناچار خرمشهر را ترک میکردند مردها در خرمشهر مانده و از این شهر حفاظت میکنند در این دوران اتفاقات مختلفی میافتد که جذابیتهای خاصی دارد بانوان یا به خرمشهر و بوشهر یا در شهرهای دیگر پراکنده میشوند اما راوی این خاطرات در خرمشهر کنار همسرش میماند او به شهرهای گوناگون مثل قم ماهشهر و آبادان رفته و مدتی را در این شهرها زندگی می کند وی روزها و شرایط سختی را میگذراند و سالهای پایانی دوباره به خوزستان باز میگردد، تا اینکه در ۲۹ فروردین ۱۳۶۷ همسرش به شهادت میرسد.
🆔 @hozehonari_ir
محمد رودگر، نویسنده رمان ابرشهر:
میخواستم داستان راستان بنویسم
🔸 مراسم رونمایی از رمان «ابرشهر» با حضور «سجاد صفارهرندی» رئیس پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامی، «محمد رودگر» نویسنده رمان «ابرشهر»، «علیرضا سمیعی» منتقد ادبی برگزار شد.
🔹نویسنده رمان «ابر شهر» در مراسم رونمایی این کتاب گفت: من میخواستم داستان راستان بنویسم و این کار خیلی سختی بود و موقع نوشتن دست و دلم میلرزید. در واقع، این رمان به معنی کلاسیک کلمه، رمان نیست و انتظار یک رمان کلاسیک را نمیتوان از آن داشت، چرا که رمان کلاسیک نمیتواند داستان راستان روایت کند.
🔸در ادامه این برنامه صفارهرندی اظهار داشت: رمان ابرشهر را میتوان علاوه بر جنبه قصهگویی، یک کتاب تاریخ تکوین جهان معنوی و دینی ما ایرانیان #شیعه دانست.
🔹 علیرضا سمیعی با بیان اینکه ما تجربه موفقی در جمع شدن رمان و عرفان نداریم، افزود: منتها در رمان «ابرشهر» آنچه باعث تعجبم میشد این بود که این اثر فرم عرفان و فرم غریبهای چون رمان را با هم جمع کرده و این برای من معمایی شد و البته آن را حل کردم.
📌مشروح خبر را اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
هر چهارشنبه با بیهقی
🔹 به همت #دفتر_پاسداشت_زبان_فارسی سلسله نشستهای بیهقیخوانی با ارائه «زهیر توکلی» چهارشنبهها در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار میشود.
🔹در این سلسله نشستها، که هر چهارشنبه ساعت ۵ عصر آغاز میشود، زهیر توکلی با اتکا به نسخۀ علیاکبر فیاض به شرح و بسط زبان ابوالفضل بیهقی در #تاریخ_بیهقی خواهد پرداخت.
📖تاریخ بِیهَقی یا تاریخ مسعودی نوشته ابوالفضل بیهقی که موضوع اصلی آن تاریخ پادشاهی مسعود غزنوی و دودمان غزنوی است. این کتاب علاوه بر تاریخ غزنویان، قسمتهایی درباره صفاریان، سامانیان و دوره پیش از برآمدن و پادشاهی محمود غزنوی دارد.
🗓چهارشنبهها
⏰ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰
🏢 سلمان هراتی
📌متن کامل خبر را در پایگاه خبری حوزه هنری بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
محمدرضا سنگری در کلاس مثنویخوانی؛
هرکس بهاندازه طلبهایش میارزد
🔸نوددومین نشست از کلاس #مثنوی_خوانی استاد محمدرضا سنگری چهارشنبه چهارم مهر برگزار شد. این جلسه از کلاس مثنویخوانی با شعرخوانی حشمت الله نوروزی هنرمند خوشنویس با غزلی از حافظ آغاز شد و با تشریح ابیات توسط استاد سنگری ادامه پیدا کرد.
🔸در بخش دوم جلسه مثنوی خوانی، استاد سنگری مباحث جلسات قبل را اینطور ادامه داد: ما با مفهومی به عنوان گم شدگی روبرو میشویم همه ما گم شده داریم، وقتی گم شده داریم در ما طلب ایجاد میشود. اولین گام در سلوک عارفانه طلب و مراحل بعدی عشق و معرفت است. انسان در خویش مدام فقدان میبیند و حس میکند چیزی ندارد و دنبال گم شدهاست. گم شدههای ما ارزش ما را معلوم میکند . هرکس آن میارزد که میورزد. هرکس بهاندازه طلبهایش میارزد:
تا در طلب گوهر کانی کانی
تا در هوس لقمه نانی نانی
این نکتهٔ رمز اگر بدانی دانی
هرچیز که در جستن آنی آنی.
📌مشروح گزارش را اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
راهیابی هفت اثر از سوره به بخش اصلی جشنواره فیلم کوتاه تهران
🔹با اعلام اسامی آثار راهیافته به چهل و یکمین جشنواره فیلم کوتاه تهران ، فیلمهای کوتاه «برهوت»، «سر» و «پیام» از تولیدات #مرکز_فیلم_جوان_سوره و فیلمهای «راوی»، «آپاترید»، «خسرو ١٢٧» و «روز خداحافظی»از آثار #باشگاه_فیلم_سوره به بخش مسابقه داستانی این جشنواره راه یافتند.
🔹گفتنی است، چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار از ۲۷ مهر تا ۲ آبان۱۴۰۲ برگزار میشود.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برای خنده و شوخی لباس عراقی پوشیدم
🎥ببینید| روایت راوی ، قسمت سوم، سعید تاجیک
📖کتاب «جنگ دوست داشتنی»به قلم «سعید تاجیک »از انتشارات #سوره_مهر است. این کتاب خاطرات سعید تاجیک نویسنده جوان و رزمنده جبهههای جنوب است. سعید تاجیک لحظههایی را در جنگ به تصویر میکشد که کمتر در دید دیگران به ویژه خبرنگاران داخلی و خارجی آمده است.
🔹وی در جنگ به خلق قهرمانانی میپردازد که عینیت داشته و اکنون شبه اسطوره مینمایند، مردان بزرگی که همگی در آفرینش قصههای او نقش یکسان دارند، شهید همت و باکری برای او فرماندهانی هستند که فقط در این مرز و بوم پرورش پیدا کنند. تاجیک تلاش می کند در این کتاب راز ماندگاری این نامها را نشان دهد.
🆔 @hozehonari_ir
📷 «مرز پایدار» در حوزههنری
🔹دلاور مردان مرزبانی #نیروی_انتظامی در ۳۶۱اُمین برنامه #شب_خاطره حوزه هنری که پنجشنبه پنجم مهر در تالار سوره برگزار شد، روایتگر رشادتهای خود بودند.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آخر مرا به حرف مردم چه حاجت است ...
🎥 ببینید| فیلم کوتاه «تُشک»
▫️کارگردان: آرش حسنپور
▫️ محصول #مرکز_فیلم_جوان_سوره
🆔 @hozehonari_ir