eitaa logo
بسم الله الرحمن الرحیم
612 دنبال‌کننده
304 عکس
207 ویدیو
5 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
برخى از ارباب معرفت گفته ‏اند: هر حرفى از آیات قرآن در لوح محفوظ بزرگتر از كوه قاف است، و اگر همه فرشتگان جمع شوند كه يك حرف آن را حمل كنند نخواهند توانست، مگر آن كه اسرافيل درآيد چون او فرشته لوح است، و او به اذن خداوند و قوّت و قدرت او آن را برمى ‏دارد، زيرا بارى تعالى وى را توانا گردانيده و بدان كار مشغول ساخته است. 📚 راه روشن ؛ ج‏2 ؛ ص323.
امام رضا (ع) فرموده است: عليكم بصلاة الليل فما من عبد مؤمن يقوم آخر الليل فيصلي ثمان ركعات و ركعتي الشفع و ركعة الوتر و استغفر الله في قنوته سبعين مرة إلا أجير من عذاب القبر و من عذاب النار و مد له في عمره و وسع عليه في معيشته‏. بر شما باد به نماز شب كه هيچ بنده مؤمنى در آخر شب برنمى‏ خيزد و هشت ركعت نماز و دو ركعت شفع و يك ركعت وتر را نمى‏ گزارد و هفتاد مرتبه در قنوت استغفار نمى‏ كند مگر اينكه خدا او را از عذاب قبر و عذاب جهنم پناه مى‏ دهد و به عمرش مى‏ افزايد و روزيش را فراخ مى کند. 📚 روضة الواعظين و بصيرة المتعظين (ط - القديمة) ؛ ج‏2 ؛ ص320.
امام باقر علیه السلام فرمودند: إن الصدقة لتدفع سبعين علة [بلية] من البلايا [بلايا] الدنيا مع ميتة السوء إن صاحبها لا يموت ميتة السوء أبدا. «همانا صدقة هفتاد بلا و مرض از بلاهاى دنيا را دفع مى‏ كند به اضافه مرگ بد كه صدقه دهنده هرگز با مرگ بد، نمى‏ ميرد». 📚 عدة الداعي و نجاح الساعي ؛ ص69.
حکایت شرحى از عشق و اشتياق مرحوم حدّاد علامه طهرانی رحمه الله: شب تا نزديك اذان(در اتاق کوچکی کنار مسجد کوفه) به گفتگو و قرائت قرآن و گريه و خواندن اشعار ابن فارض و تفسير نكات عميق عرفانى و دقائق أسرار عالم توحيد و عشق وافر و زائد الوصف به حضرت أبا عبد الله الحسين عليه السّلام ميگذشت؛ و براى رفقاى ما كه حاضر در آن جلسه بودند همچون حاج عبد الزّهراء باب مكاشفات باز بود و مطالبى جالب بيان مي كرد، و حقيقةً در آن ماه رمضان بقدرى شوريده و وارسته و بى پيرايه بود كه موجب تعجّب بود. آن‏قدر در جلسه ميگريست كه چشمهايش متورّم مى ‏شد و از ساعت مي گذشت، آنگاه به درون مسجد ميرفت و بر روى حصير پس از ادامه گريه به سجده مى‏ افتاد. بسيار شور و وله و آتش داشت، آتش سوزان كه ديگران را نيز تحت تأثير قرار ميداد. يك شب كه پس از اين گريه‏ هاى ممتدّ و سرخ شدن چشمها به درون مسجد رفت، حضرت آقاى حدّاد به من فرمود: سيّد محمّد حسين! اين گريه‏ ها و اين سوز دل را مى ‏بينى؟ من صَدْ برابر بيشتر از او دارم ولى ظهور و بروزش به گونه دیگر است. 📚 روح مجرد ؛ ص32.
عن إسحاق بن عمّار عن أبي عبد اللّه عليه السّلام قال: قلت له: جعلت فداك إنّي أحفظ القرآن عن ظهر قلبي فأقرؤه عن ظهر قلبي أفضل أو أنظر في المصحف؟ قال: فقال: بل اقرأ و انظر في المصحف فهو أفضل، أما علمت أن النظر في المصحف عباده. اسحاق بن عمّار می گوید: به امام صادق (ع) عرض كردم: فدايت شوم من قرآن را حفظم، آن را از حفظ بخوانم افضل است يا از روى مصحف؟ حضرت فرمود: بخوان و به مصحف نگاه كن كه اين افضل است. آيا نمى‏ دانى كه نظر كردن به مصحف عبادت است؟ 📚 المحجة البيضاء فى تهذيب الاحياء ؛ ج‏2 ؛ ص231.
حکایت چرا غذای مرا در طاس حمّام می‌کشد؟ شیخ اقا بزرگ طهرانی نقل فرمودند که: شبی مادر من در منزل برنج آلبالو طبخ نموده بود (البتّه برنج و آلبالو متعلّق به پدر من بود)، سائلی در کوچه سؤال می‌کند، مادر من مقداری از برنج و آلبالو در طاسی که مال حمام بوده ریخته و به سائل می‌دهد. فردا عمّه‌ام به منزل ما آمده و می‌گوید: دیشب خواب دیدم مادرم را که از عروسش (مقصود مادر من است) شکایت داشت و می‌گفت: غذای مرا در طاس حمّام چرا می‌کشد؟ و می‌گفت: این عروس چرا آبروی مرا می‌ریزد و غذای مرا در ظرف خوبی نمی ریزد؟! ✍ سعی کنیم هنگام کمک به فقرا، آبرو و شخصیت مقابل را خرد نکنیم. هر جوری که رفتار کنی به اموات میرسد اگر خوب رفتار کنی خوب و اگر بد رفتار کنی بد. 📚 مطلع انوار ج1.
در تورات آمده: من تواضع لغني لأجل غناه ذهب ثلثا دينه. هر كس براى شخص ثروتمندى به خاطر ثروتش تواضع كند، دو سوم دينش را از دست مى‏ دهد. 📚 الجواهر السنية في الأحاديث القدسية (كليات حديث قدسى) ؛ ص161.
و قال صالح المري: قرأت القرآن على رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله و سلّم في المنام فقال لي: يا صالح هذه القراءة أين البكاء؟ صالح مرّى گفته است: قرآن را در خواب بر پيامبر خدا (ص) خواندم، به من فرمود: اى صالح! اين قرائت قرآن است گريه اش كو؟ 📚 المحجة البيضاء فى تهذيب الاحياء ؛ ج‏2 ؛ ص225.
پیامبر ص فرمودند: وَكَّلَ اللَّهُ تَعَالَى مَلَائِكَةً بِالدُّعَاءِ لِلصَّائِمِينَ. خداوند فرشته هایی را موکل کرده تا برای روزه داران دعا کنند. 📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ؛ ج‏7 ؛ ص497.
حکایت حل نمودن مشکل جوانی با دید باطنی مرحوم  صافی اصفهانی فرمودند:  آقایی که فرد فاضلی بوده می خواسته به مکه معظمه مشرف شود خدمت مرحوم آقا جمال گلپایگانی برای خداحافظی می آید وقتی می خواهد محضر آقا را ترک کند، آقا به ایشان می گوید: « من وقوف اضطراری نهاری مشعر را کافی می دانم. این آقا که خود اهل فضل بوده، در دل می گوید من مقلد ایشان نیستم برای من چه تفاوتی می کند که ایشان وقوف اضطراری نهاری مشعر را کافی بدانند یا ندانند.  به مکه مشرف می شود. روز عید پس از رمی جمرات وقتی به داخل چادر بر می گردد، جوانی سراسیمه وارد می شود و با ناراحتی می گوید:  همه اعمالم خراب شد زیرا من همین الآن وقوف در مشعر را درک کرده ام می پرسد از چه کسی تقلید می کنی؟  می گوید از آیت الله آقا جمال گلپایگانی، می گوید: اشکال ندارد اعمالت صحیح است. جوان تعجب می کند و می گوید من از هر کس پرسیدم گفت اعمالت باطل است.  می گوید خاطر جمع باش از ایشان شنیدم که فرمود من وقوف اضطراری نهاری مشعر را کافی می دانم در این جاست که این آقا متوجه می شود که سخن مرحوم آقا جمال گلپایگانی در هنگام خداحافظی حکمتی داشته است و ایشان با دیدن باطنی این جوان و اضطراب و نگرانی او را می دیده، از آن روی مشکل او را پیشاپیش بدین گونه حل کرده است. 📚 جمال عرفان.
پیامبر ص فرمودند: قَالَ اللَّهُ تَعَالَى كُلُّ عَمَلٍ لِبَنِي آدَمَ الْحَسَنَةُ بِعَشْرِ أَمْثَالِهَا إِلَى سَبْعِمِائَةِ ضِعْفٍ إِلَّا الصِّيَامَ فَإِنَّهُ لِي وَ أَنَا أُجْزَى بِهِ. لَخُلُوفُ فَمِ الصَّائِمِ أَطْيَبُ عِنْدَ اللَّهِ رَائِحَةً مِنَ الْمِسْكِ. خداوند متعال می فرماید هر عملی که فرزندان آدم انجام می دهند، از ده برابر گرفته تا هفتصد برابر ثواب دارد مگر روزه چون روزه برای من است و من خود جزای ان هستم، و بوی بد دهان روزه دار نزد من خوشبو تر از مشک است. 📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ؛ ج‏7 ؛ ص503.
رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم فرمودند: السحور بركة. سحرى خوردن، موجب بركت است. 📚 النوادر (للراوندي) ؛ ص35.
يكى از عارفان گفته است: من در هر هفته و در هر ماه و در هر سالى يك ختم قرآن مى ‏كنم، و قرآنى را نيز از سى سال پيش شروع كرده و هنوز از آن فارغ نشده ‏ام. ✍ روشن است كه اين تفاوت به سبب اختلاف مراتب تدبّر و تعمّق است. 📚 راه روشن ؛ ج‏2 ؛ ص328.
پیامبر ص فرمودند: الصائم في عبادة و إن كان نائما على فراشه ما لم يغتب مسلما. روزه‏ دار تا غيبت مسلمانى را نكرده در عبادت است هر چند كه در بسترش آرميده باشد. 📚 تحف العقول ؛ النص ؛ ص47.
 حکایت هفت نفر در آسمان هفتم حجت الاسلام مروی نقل می کرد:  یک شخصی  می گفت نجف بودم شبی در عالم خواب دیدم در حرم امیر المومنین علیه السلام هستم حالا از راست به چپ طواف می کردم یا از چپ به راست، مرحوم آیت الله آقا سید جمال گلپایگانی به عکس من حرکت می کرد.  به هم برخورد کردیم انگشت شصت ایشان را گرفتم یک لبخندی زد و گفت این کارهای عوامانه را رها کن چون در عوام رسم است که می گویند هر گاه میت را در خواب دیدی شصتش را بگیر.  دیگر هر چه از او سؤال کنی جواب می دهد.  مرحوم آیت الله گلپایگانی فرمودند:  انگشت شصت مرا رها کن.  گفتم آخه از اخبار برزخ می خواهم.  آقا سید جمال گفت: این را به تو بگویم که اخبار برزخ خیلی هایش گفتنی نیست. اما تو سوالت را بکن، چیزی را که گفتنی باشد به تو جواب می دهم.  گفتم: شما در کجا هستید؟ آقا سید جمال فرمود: آسمان هفتم.  گفتم: با چه کسانی هستید؟  فرمودند: هفت نفریم و با هم هستیم. گفتم: آنها چه کسانی هستند؟ فرمودند: مرحوم آیت الله محمد حسین غروی معروف به کمپانی، مرحوم علامه حلی، مرحوم محقق کرکی. خلاصه شش نفر دیگر را غیر از خودش اسم برد.  اسم یک فقیهی را بردم که حدود صد سال، صد و ده سال است که از دنیا رفته است. خیلی فقیه بزرگی هم هست. فرمودند: نه ایشان در آسمان اول هست. گفتم آقا ایشان را می بینید؟ فرمودند: هر وقت ما بخواهیم می توانیم ایشان را ببینیم، اما ایشان هر وقت بخواهد نمی تواند ما را ببیند. از مرتبه پایین نمی گذارند به مرتبه بالا بروی، اما از مرتبه بالا به پایین می شود رفت، چون که صد آمد نود هم پیش ماست.   📚 جمال عرفان.
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: الدُّهْنُ يُظْهِرُ الْغِنَى وَ الثِّيَابُ تُظْهِرُ الْجَمَالَ وَ حُسْنُ الْمَلَكَةِ يَكْبِتُ الْأَعْدَاءَ. روغن ماليدن (به موها) ثروت را آشكار مى‏ كند و لباس، زيبايى را آشكار مى‏ كند و اخلاق نيكو دشمنان را خوار و سرنگون مى ‏سازد. 📚 الخصال ؛ ج‏1 ؛ ص92.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
أمير المؤمنين ع: لا يطعم عبد طعم الإيمان حتى يعلم أن ما أصابه لم يكن ليخطئه و أن ما أخطأه لم يكن ليصيبه فإن الضار النافع هو الله. هيچ بنده ‏اى مزه ايمان را نمى ‏چشد مگر اينكه بداند هر چه بايد به او برسد مى‏ رسد و از او نمى‏ گذرد، و هر چه بايد به او نرسد و از او بگذرد به او نمى‏ رسد، پس ضرر زننده و سود دهنده فقط خداست. 📚 مشكاة الأنوار في غرر الأخبار ؛ ص38.
دیدار مرحوم حاج شیخ طه نجف با امام زمان عج آیت اللَّه العظمی بهجت فرمودند: معروف است که آیت الله شیخ طه نجف مدّتی نگران بوده که امام عصرعلیه السلام از او و رویه اش راضی است یا خیر؟ امام عصر به منزل او آمدند و به او فرمودند: أنت مرضی(تو مورد رضایت ما هستی). جمعی از طلاّب به شخصی هندی که اهل ریاضت بود، گفتند: الآن امام عصر - ارواحنا فداه - کجاست؟ گفت: الآن امام در منزل شیخ طه نجف است. جمع مذکور به طرف منزل شیخ طه نجف شتافتند، وقتی به در منزل رسیدند دیدند عربی از منزل ایشان خارج شد، داخل منزل رفتند دیدند شیخ طه نجف گریه می کند، از او پرسیدند: سبب گریه چیست؟ گفت: مدّتی بود نگران بودم که آقا از من راضی است یا خیر؟ این شخص که الآن از منزل خارج شد و من او را نشناختم، سه بار گفت: أنت مرضی عندنا. بعد که رفت متوجّه شدم جواب من را دادند و او امام زمان علیه السلام بوده است. 📚 روزنه هایی از عالم غیب ص 45.
پيامبر خدا ص فرمودند: إن الله تعالى اختار من النساء أربع [أربعا] مريم و آسية و خديجة و فاطمة. خداى حكيم چهار نفر از زنان عالم را برگزيد كه عبارتند از: 1- مريم س 2- آسيه س 3- خديجه س 4- فاطمه س 📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)؛ ج‏43؛ ص19.
رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله به اصحاب خود فرمود: أَ لَا أُخْبِرُكُمْ بِشَيْ‏ءٍ إِنْ أَنْتُمْ فَعَلْتُمُوهُ تَبَاعَدَ الشَّيْطَانُ عَنْكُمْ‏ كَمَا تَبَاعَدَ الْمَشْرِقُ مِنَ الْمَغْرِبِ قَالُوا بَلَى يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ الصَّوْمُ يُسَوِّدُ وَجْهَهُ‏ وَ الصَّدَقَةُ تَكْسِرُ ظَهْرَهُ وَ الْحُبُّ فِي اللَّهِ‏ عَزَّ وَ جَلَّ وَ الْمُؤَازَرَةُ عَلَى الْعَمَلِ الصَّالِحِ‏ يَقْطَعُ دَابِرَهُ‏ وَ الِاسْتِغْفَارُ يَقْطَعُ وَتِينَهُ‏ وَ لِكُلِّ شَيْ‏ءٍ زَكَاةٌ وَ زَكَاةُ الْأَبْدَانِ الصِّيَام‏ آيا چيزى را به شما باز نگويم كه اگر آن را بجا آوريد، شيطان چنان از شما دور شود كه مشرق از مغرب دور شده است؟ گفتند: بلى يا رسول الله. حضرت فرمود: روزه روى شيطان را سياه مي كند، و صدقه پشتش را مي شكند، و دوستى در راه خدا و تعاون بر انجام عمل صالح او را ريشه كن مي سازد، و استغفار رگ قلبش را قطع مي كند. و هر چيزى را زكاتى است، و زكات بدنها روزه است. 📚 من لا يحضره الفقيه ؛ ج‏2 ؛ ص75.
حکایت رؤیای مرحوم حاج شیخ محمّد حسین اصفهانی جناب مستطاب سیّد نصرالله مستنبط نقل کردند از مرحوم حاج شیخ محمّد حسین اصفهانی که ایشان فرمودند: پدرم را در خواب دیدم (پدر ایشان از تجّار متدیّن کاظمین و نیز عارف مسلک بوده‌اند) و به ایشان عرض کردم: حال شما چگونه است؟ گفتند: بسیار خوب! گفتم: حال شما بهتر است یا حال میرزای شیرازی (ره)؟ گفتند: حال ایشان و مقام ایشان کجا مقام من کجا؟! مقام ایشان قابل قیاس با مقام من نیست! گفتم: مقام شیخ انصاری بالاتر است یا مقام میرزا؟ گفتند: مقام شیخ بسیار عالی‌تر است! گفتم: آیا حضرت أمیرالمؤمنین علیه السّلام را ملاقات می‌کنید؟ گفتند: إنّه کالله لا یَراه أحَد!(یعنی حضرت امیر ع را احدی نمی ببیند همانطور که خدا را احدی نمی ببیند). گفتم: حضرت اباعبدالله الحسین علیه السّلام را ملاقات می‌کنید؟ گفتند: حضرت سالی یک مرتبه بر ما تجلّی می‌کند. 📚 مطلع الانوار ج1.
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: كان رسول الله‏ ص إذا أفطر قال اللهم لك صمنا و على رزقك أفطرنا فتقبله منا ذهب الظماء و امتلأت العروق و بقي الأجر إن شاء الله. هر گاه رسول خدا ص افطار مى‏ كرد، مى‏ گفت: اللهم لك صمنا، و على رزقك أفطرنا، فتقبله منا اگر كسى اين دعا را بخواند تشنگى او برطرف مى ‏شود، رگهاى او پر مى ‏گردد، و به خواست خدا پاداش براى او باقى مى‏ ماند. 📚 النوادر (للراوندي) ؛ ص34.
امام صادق عليه السلام: في طينِ قَبرِ الحُسَينِ عليه السلام الشِّفاءُ مِن كُلِّ داءٍ ، و هُوَ الدَّواءُ الأَكبَرُ. در گلِ مزار حسين عليه السلام ، شفاى هر دردى است و آن ، بزرگ ترين داروست. 📚 تهذيب الأحكام, ج 6 ص 74.
قال ص‏ من كثر همه سقم بدنه و من ساء خلقه عذب نفسه‏ هر كس غصه ‏اش بسيار شود تنش بيمار می شود، هر كس اخلاقش بد است، خودش را عذاب می دهد. 📚 تحف العقول ؛ النص ؛ ص58.