eitaa logo
بسم الله الرحمن الرحیم
642 دنبال‌کننده
310 عکس
211 ویدیو
5 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
حكايت‏ خدمت به مادر مادر بایزید بسطامی وى را به مكتب خانه فرستاد. روزى در حين خواندن قرآن به آيه‏ (أَنِ اشْكُرْ لِي وَ لِوالِدَيْكَ‏ ؛ شكرگزارِ من و پدر و مادرت باش.) رسيد، از استاد پرسيد: معنى آيه چيست؟ چون از استاد معناى آيه را شنيد، اجازه خواست تا به خانه رود و با مادرش سخنى بگويد، استاد اجازه داد. چون به خدمت مادر رسيد گفت: مادر به چنين آيه ‏اى رسيدم، من نمى ‏توانم شاكر دو نفر باشم؛ يا از خدا بخواه تا تنها خدمت‏گزار تو باشم و يا مرا رها كن تا خدمت خدا كنم. مادر گفت: همه اش خدمت خدا كن و من حق خود را نسبت به تو بخشيدم. بايزيد از بسطام بيرون شد و سى سال در باديه شام مى‏ گشت و بى‏ خوابى و گرسنگى و رياضت مى‏ كشيد و خدمت عدّه ‏اى از عرفا شاگردى نمود. چون به مدينه رفت و زيارت نمود به فكر شد تا به بسطام بازگردد و مادر را ببيند. پس به قصد زادگاه خويش به راه افتاد و سحرگاه به در خانه مادر رسيد. شنيد مادرش در حال وضو بود و با خود مى ‏گفت: خدايا آن غريب را نيكو دار. و سخنانى از اين قبيل. بايزيد شروع به گريه كرد و در را كوفت. مادر گفت: كيست، بايزيد جواب داد: غريب تو. مادرش گريان شد و در را باز كرد گفت: اى طيفور! چرا دير آمدى؟ چشمم كم‏ سو شد، از بس در فراق تو گريستم و پشتم دو تا شد از بس غم تو خوردم. بایزید مى ‏گفت: آن كارى را كه عقب‏تر از همه كارها مى‏ دانستم، از همه مقدّم بود و آن رضاى مادر بود و آن چه در غربت و مجاهدات و رياضات مى ‏يافتم در رضاى مادر بود. 📚 پاسداران حريم عشق؛ ج‏5 ؛ ص403. 🆔 @huoooo
رسول خدا ص: خلتان لا تجتمعان في منافق؛ فقه في الإسلام و حسن سمت في وجه. دو خصلت است كه در شخص «منافق» فراهم نمى ‏آيد: ۱. فهميدن احكام اسلام. ۲. سیمای انسانهای نیکوکار و صالح. 📚 النوادر (للراوندي) ؛ ص18. 🆔 @huoooo
امام صادق ع فرمودند: إن في المؤمن ثلاث خصال لم تجتمع إلا فيه علمه بالله عز و جل و علمه بمن يحب و علمه بمن يبغض. قال ع إن قوة المؤمن في قلبه أ لا ترون أنكم تجدونه ضعيف البدن نحيف الجسم و هو يقوم الليل و يصوم النهار و قال ع المؤمن في دينه أشد من الجبال الراسية و ذلك لأن الجبل قد ينحت منه و المؤمن لا يقدر أحد أن ينحت من دينه شيئا و ذلك لضنه بدينه و شحه عليه. به راستى در مؤمن، سه خصلت است كه در غير او جمع نمى ‏شود: ۱. نسبت به خداى بزرگ، معرفت و شناخت دارد. ۲. هر كس را كه خداوند دوست دارد، مى ‏شناسد. ۳. هر کس را كه مورد خشم و غضب خدا است، می شناسد. حضرت فرمودند: به راستى كه نيرو و قوت مؤمن در قلب اوست. آيا نمى‏ بينيد او را در حالى كه بدنى ضعيف و لاغر دارد، شبها را به عبادت مى‏ گذارند و روزها را روزه مى‏ گيرد؟ حضرت فرمودند: مؤمن در دينش، از كوههاى سر برافراشته، محكمتر است، زيرا [در حوادث مختلف‏] از كوهها كاسته مى‏ شود، ولى هيچ كس نمى ‏تواند از دين مؤمن چيزى بكاهد. و اين، به خاطر آن است كه مؤمن نسبت به دينش بسيار بخيل است [تا آن را از كف ندهد]. 📚 صفات الشيعة، ص: 31. 🆔 @huoooo
رسول خدا ص: ‏الدينار و الدرهم أهلكا من كان قبلكم و هما مهلكاكم. پول طلا و نقره هلاك كردند كسانى كه پيش از شما بودند و شما را هم هلاك مي كنند. 📚 الخصال ؛ ج‏1 ؛ ص43. 🆔 @huoooo
پیامبر ص: ثَلَاثٌ مُهْلِكَاتٌ وَ ثَلَاثٌ مُنْجِيَاتٌ فَالْمُهْلِكَاتُ شُحٌّ مُطَاعٌ وَ هَوًى مُتَّبَعٌ وَ إِعْجَابُ الْمَرْءِ بِنَفْسِهِ وَ أَمَّا الْمُنْجِيَاتُ فَخَشْيَةُ اللَّهِ فِي السِّرِّ وَ الْعَلَانِيَةِ وَ الْقَصْدُ فِي الْغِنَى وَ الْفَقْرِ وَ الْعَدْلُ فِي الرِّضَا وَ الْغَضَبِ. سه چيز مهلک و هلاک کننده است و سه چيز منجی و نجات دهنده است؛ امّا مهلكات: ۱. اطاعت از حرص. ۲. پيروى از هوى و هوس. ۳. عجب‏ به نفس يعنى خود پسندى. امّا منجيات: ۱. ترس از خدا در پنهان و آشكار. ۲. ميانه روى در معيشت چه در حال غنا و چه در حال فقر. ۳. بعدالت رفتار كردن چه در وقت رضا و چه در وقت غضب‏. 📚 معدن الجواهر و رياضة الخواطر ؛ ص32.
رسول خدا (ص) فرمودند: لا يدخل ملكوت السماوات قلب من ملأ بطنه‏. قلب كسى كه شكم خود را پر (از غذا) كند به درون آسمانها وارد نشود. 📚 المحجة البيضاء فى تهذيب الاحياء ؛ ج‏5 ؛ ص146.
امام صادق (ع): ‏لا خير في الدنيا إلا لأحد رجلين رجل يزداد في كل يوم إحسانا و رجل يتدارك ذنبه بالتوبة و أنى له بالتوبة و الله لو سجد حتى ينقطع عنقه ما قبل الله منه إلا بولايتنا أهل البيت. خيرى در دنيا نيست مگر برای دو كس: یکی آن كس که هر روز بر عمل نيكش بيفزايد و ديگرى آن کس كه گناهش را با توبه جبران نمايد و كجا جبران پذير است؟ بخدا قسم اگر آنقدر سجده كند كه گردنش از بدن جدا گردد خداوند توبه او را نپذيرد مگر آنكه ولايت ما اهل بيت را داشته باشد. 📚 الخصال ؛ ج‏1 ؛ ص41.
امیر المومنین ع: لَا مَالَ أَذْهَبُ بِالْفَاقَةِ مِنَ الرِّضَا بِالْقَنَاعَة. مالى مانند قناعت، فقر و بيچارگى را از بين نمی برد‏. 📚 الكافي (ط - الإسلامية)؛ ج‏8 ؛ ص19.
امیرالمؤمنین ع: دواء الأحزان رؤية الإخوان. دواى اندوههاى آدمى ديدن دوستان است. 📚 نثر اللآلئ / ترجمه شيخى؛ ص66.
پيامبر ص: و لو أنهم حين تزول عنهم النعم و تحل بهم النقم فزعوا إلى الله توبة بوله من نفوسهم و صدق من نياتهم و خالص من طوياتهم لرد عليهم كل شارد و لأصلح لهم كل فاسد. اگر مرد هنگامی كه نعمت از آنها گرفته می شود و بدبختى و نقمت، آنها را فرا می گیرد، به سوى خدا جهت توبه خالص و واقعی و از روی صدق نیات و قلوب خالص اظهار جزع و فزع کنند، نعمتهایی که از دست رفته به آنان باز مى‏ گردد و آنچه فاسد شده، به اصلاح و خوبى مى‏ گرايد. 📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج‏1 ؛ ص32.
11.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پیش بینی ایت الله قاضی در مورد انقلاب. 🎤 ایت الله ناصری رحمه الله.
امام سجاد ع: مَا أُحِبُّ لِلْمُؤْمِنِ مُعَافاً فِي الدُّنْيَا وَ فِي نَفْسِهِ وَ مَالِهِ (وَ لَا يُصَابُ بِشَيْ‏ءٍ) مِنَ الْمَصَائِبِ‏ . براى مؤمن راحتى در دنيا را، چه در جانش و چه در ثروتش دوست ندارم؛ و خوش ندارم كه از سختيها و مصيبت‏ها چيزى دچارش نگردد. 📚 التمحيص ؛ ص32.