امیرالمؤمنین ع:
دليل عقل المرء قوله، و دليل أصله فعله.
گفتار آدمى نشانه عقل اوست، و كردار او نشانه اصالتش.
📚 نثر اللآلئ / ترجمه شيخى ؛ النص ؛ ص66.
🆔 @huoooo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اخلاص ایت الله قاضی رحمه الله
🎙 سید محمد محسن طهرانی
🆔 @huoooo
امیر المومنین ع:
الْبَشَاشَةُ فَخُّ الْمَوَدَّةِ وَ الْمَوَدَّةُ قَرَابَةٌ مُسْتَفَادَة، لَا يُفْسِدُكَ الظَّنُّ عَلَى صَدِيقٍ أَصْلَحَهُ لَكَ الْيَقِين .
خوشرویی دامی برای دوست پیدا کردن است و دوست، خویشاوندی است که تو بدست اورده ای. دوستى را كه با يقين بدست آوردى به بدگمانى از دست مده.
📚 كنز الفوائد ؛ ج1 ؛ ص93.
🆔 @huoooo
إبراهيم بن محمّد الهمدانيّ قال: قلت لأبي الحسن الرضا عليه السلام: لأيّ علّة غرق اللَّه فرعون و قد آمن به؟ قال: لأنّه آمن عند رؤية البأس، و هو غير مقبول- إلى أن قال:- و لعلّة اخرى غرق اللَّه فرعون، و هي أنّه استغاث بموسى حين أدركه الغرق و لم يستغث باللَّه، فأوحى اللَّه إلى موسى، يا موسى، إنّك ما أغثت فرعون لأنّك لم تخلقه، و لو استغاث بي لأغثته.
ابراهيم بن محمد همدانى می گوید: من به امام رضا ع عرض كردم: چرا خداوند فرعون را غرق كرد، در حالى كه فرعون ايمان آورده بود؟
حضرت فرمود: بواسطه اين كه فرعون پس از مشاهده عذاب ايمان آورد، ايمان در اين حال قبول نيست.
بعد هم حضرت فرمود: غرق فرعون علت ديگرى هم داشت و آن اين بود كه فرعون هنگام غرق شدن از موسى كمك خواست نه از خداوند. پس خداوند به موسى وحى فرمود: اى موسى، تو به او كمك نکردی چون تو او را خلق نكردى ولى اگر فرعون از من يارى مى خواست من او را نجات مى دادم.
📚 الجواهر السنية في الأحاديث القدسية (كليات حديث قدسى) ؛ ص131.
🆔 @huoooo
امیرالمؤمنین ع:
داو من جفاك تخجيلا.
كسى را كه به تو جفا كرده است، شرمنده نيكى خود كن تا ترك جفا كند.
📚 نثر اللآلئ / ترجمه شيخى ؛ النص ؛ ص66.
امیر المومنین ع:
مَنْ حَفَرَ لِأَخِيهِ بِئْراً وَقَعَ فِيهَا وَ مَنْ هَتَكَ حِجَابَ غَيْرِهِ انْكَشَفَ عَوْرَاتُ بَيْتِهِ وَ مَنْ نَسِيَ زَلَلَهُ اسْتَعْظَمَ زَلَلَ غَيْرِه.
هر كس سر راه برادران چاهى بكند خود در آن افتد، و هر كه پرده ديگران را بدرد عيوب خانه اش از پرده بيرون افتد، و هر كه لغزشهاى خود را فراموش كند لغزشهاى ديگران را بزرگ شمارد.
📚 الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج8 ؛ ص19.
🆔 @huoooo
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص:
الصَّبْرُ ثَلَاثَةٌ صَبْرٌ عِنْدَ الْمُصِيبَةِ وَ صَبْرٌ عَلَى الطَّاعَةِ وَ صَبْرٌ عَنِ الْمَعْصِيَةِ فَمَنْ صَبَرَ عَلَى الْمُصِيبَةِ حَتَّى يَرُدَّهَا بِحُسْنِ عَزَائِهَا كَتَبَ اللَّهُ لَهُ ثَلَاثَمِائَةِ دَرَجَةٍ مَا بَيْنَ الدَّرَجَةِ إِلَى الدَّرَجَةِ كَمَا بَيْنَ السَّمَاءِ إِلَى الْأَرْضِ وَ مَنْ صَبَرَ عَلَى الطَّاعَةِ كَتَبَ اللَّهُ لَهُ سِتَّمِائَةِ دَرَجَةٍ مَا بَيْنَ الدَّرَجَةِ إِلَى الدَّرَجَةِ كَمَا بَيْنَ تُخُومِ الْأَرْضِ إِلَى الْعَرْشِ وَ مَنْ صَبَرَ عَنِ الْمَعْصِيَةِ كَتَبَ اللَّهُ لَهُ تِسْعَمِائَةِ دَرَجَةٍ مَا بَيْنَ الدَّرَجَةِ إِلَى الدَّرَجَةِ كَمَا بَيْنَ تُخُومِ الْأَرْضِ إِلَى مُنْتَهَى الْعَرْشِ.
رسول خدا ص: صبر بر سه قسم است: صبر بر مصيبت و صبر بر طاعت و صبر از گناه.
پس هر كه بر مصيبت صبر كند تا آن را با تسلى خوبى رد كند، خدا برايش 300 درجه نويسد كه ميان هر درجه تا درجه ديگر باندازه فاصله ميان آسمان و زمين باشد.
هر كه بر طاعت صبر كند خدا برايش 600 درجه نويسد كه ميان هر درجه تا درجه ديگر باندازه فاصله ميان قعر زمين تا عرش باشد.
هر كه از گناه صبر كند، خدا برايش 900 درجه نويسد كه ميان هر درجه تا درجه دیگر باندازه فاصله ميان قعر زمين تا پايان عرش باشد.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)؛ ج2 ؛ ص91.
🆔 @huoooo
أَوْحَى اللَّهُ تَعَالَى إِلَى نَبِيٍّ مِنْ أَنْبِيَائِهِ ابْنَ آدَمَ اعْلَمْ أَنَّ الْخُلُقَ الْحَسَنَ يُذِيبُ السَّيِّئَةَ كَمَا تُذِيبُ الشَّمْسُ الْجَلِيدَ وَ أَنَّ الْخُلُقَ السَّيِّئَ يُفْسِدُ الْعَمَلَ كَمَا يُفْسِدُ الْخَلُّ الْعَسَلَ.
خداوند به یکی از انبیاء وحی کرد که ای فرزند آدم بدان که اخلاق خوب گناه را آب كند چنانچه خورشيد يخ را آب كند و به راستى كه اخلاق بد عمل را تباه كند چنانچه سركه عسل را تباه کند.
📚 كنز الفوائد ؛ ج1 ؛ ص135.
حکایت
اعتراض مادر شیخ انصاری رحمه الله
شیخ انصاری قدس سره برادری داشت به نام شیخ منصور که از دانشمندان بزرگ و جلیل القدر بود، ولی بسی تنگدست و فقیر. روزی مادر وی به حالش رقّت کرد و به برادر بزرگترش شیخ انصاری که در آن هنگام مرجع یگانه شیعه بود، گله کرد و زبان به اعتراض گشود که: تو می دانی که برادرت منصور با این عائله سنگین، در شدّت فقر به سر می برد، و ماهانه ای که به او می دهی، سدّ احتیاجات او را نمی کند، در صورتی که این همه اموال تحت تصّرف توست و می توانی به او بیش از دیگران کمک کنی. شیخ به دقّت به سخنان مادر گوش فرا داد و هنگامی که سخنش به پایان رسید، کلید اتاقی را که وجوه شرعی در آن بود، تحویل مادر داد و خطاب به وی با لحنی مؤدّبانه و خاضعانه، چنین اظهار کرد: مادر بیا این کلید را بگیر و هر چه پول برای منصور می خواهی بردار؛ به شرط این که در قبال آن، من مسئولیتی نداشته باشم و وبال آن بر دوش خودت باشد و تو آن را تحمّل کنی این اموال که نزد من است، حقوق فقیران و مستمندان است و بین آنان به طور مساوی تقسیم می شود. همه تنگدستان در این باب یکسانند، و بسان دندانه های شانه. و هیچ کدام بر دیگری برتری ندارند. مادر اگر جوابی برای فردای قیامت –در قبال این مبلغ اضافی که برای منصور برمی داری– داری، هر چه می خواهی انجام ده؛ ولی بدان که حسابی در پیش است بس دقیق و سخت و هولناک و بدون کمترین مسامحه. مادر شیخ وقتی این جملات را شنید، از خوف خداوند، لرزه بر اندامش افتاد و از گفته خویش، توبه کرد و در حالی که کلید را به فرزند تقدیم می کرد، از او پوزش طلبید و مستمندی منصور را به فراموشی سپرد.
📚: سیمای فرزانگان ص427.
🆔 @huoooo
الامام الْبَاقِرِ ع قَالَ:
لَمَّا تُوُفِّيَ الطَّاهِرُ بْنُ رَسُولِ اللَّهِ نَهَى رَسُولُ اللَّهِ خَدِيجَةَ عَنِ الْبُكَاءِ فَقَالَتْ بَلَى يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ لَكِنْ دَرَّتْ عَلَيْهِ الدُّرَيْرَةُ فَبَكَيْتُ فَقَالَ أَ مَا تَرْضَيْنَ أَنْ تَجِدِيهِ قَائِماً لَكِ عَلَى بَابِ الْجَنَّةِ فَإِذَا رَآكِ أَخَذَ بِيَدِكِ فَأَدْخَلَكِ الْجَنَّةَ أَطْهَرَهَا مَكَاناً وَ أَطْيَبَهَا- قَالَتْ فَإِنَّ ذَلِكَ كَذَلِكَ قَالَ ص اللَّهُ أَعَزُّ وَ أَكْرَمُ مِنْ أَنْ يَسْلُبَ عَبْداً ثَمَرَةَ فُؤَادِهِ فَيَصْبِرُ وَ يَحْتَسِبُ وَ يَحْمَدُ اللَّهَ ثُمَّ يُعَذِّبَهُ.
امام باقر ع: زمانى كه طاهر فرزند رسول خدا فوت كرد ايشان خديجه عليها السّلام را از گريه كردن منع فرمود، حضرت خديجه گفت: بلى اى رسول خدا! (كنايه از اينكه مطيع حرف شما هستم) و لكن شير در سينه ام جارى شد و من گريه كردم.
فرمود: آيا نمى خواهى كه او را جلوى درب بهشت ايستاده ببينى، و هر گاه تو را ديد دستت را بگيرد و به پاكترين و خوشبوترين مكان بهشت ببرد؟ گفت: آرى اين چنين است، پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله فرمود: خداوند عزيزتر و با كرامتتر از آنست كه ميوه دل بنده اى را از او بگيرد و او صبر كند، و حسرت بخورد و حمد خدا را بگويد، آنگاه خداوند او را عذاب كند.
📚 مشكاة الأنوار في غرر الأخبار ؛ النص ؛ ص23.
قَالَ عَلِيٌ ع:
ثَلَاثٌ مَنْ حَفِظَهُنَّ كَانَ مَعْصُوماً مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ وَ مِنْ كُلِّ بَلِيَّةٍ؛ مَنْ لَمْ يَخْلُ بِامْرَأَةٍ لَيْسَ يَمْلِكُ مِنْهَا شَيْئاً وَ لَمْ يَدْخُلْ عَلَى سُلْطَانٍ وَ لَمْ يُعِنْ صَاحِبَ بِدْعَةٍ بِبِدَعِهِ.
امیرالمؤمنین ع: سه موضوع است كه هر كس آنها را مراعات كند، از شرّ شيطان و هر بلايى محفوظ مى ماند:
1_ كسى با زن نامحرمى در جايى قرار نگيرد كه مانع باز دارنده اى براى آنان وجود ندارد.
2_ كسى به سلطان(بد) پناهنده نشود.
3_ كسى بدعتگزارى را، در بدعتگزاريش يارى نكند.
📚 النوادر (للراوندي) ؛ ص14.
🆔 @huoooo
ان ذا القرنين قال لاستاده أرسطاطاليس انصح لى فقال: «ملكت البلاد بالفرسان فاملك القلوب بالاحسان».
ذو القرنین به استادش ارسطاطالیس گفت تا او را نصحیت کند. استادش گفت: بلاد و سرزمینها را با مردان جنگجو مالک شدی پس قلوب را با احسان کردن مالک بشو.
📚 شرح الكافي-الأصول و الروضة (للمولى صالح المازندراني) ؛ ج11 ؛ ص219.
🆔 @huoooo
رسول خدا ص فرمودند:
لَوْ أَنَّ رَجُلًا تَوَكَّلَ عَلَى اللَّهِ بِصِدْقِ النِّيَّةِ لَاحْتَاجَتْ إِلَيْهِ الْأُمَرَاءُ فَمَنْ دُونَهُمْ فَكَيْفَ يَحْتَاجُ هُوَ وَ مَوْلَاهُ الْغِنِيُّ الْحَمِيدُ.
اگر مردى بر خدا توكّل كند و در نيّتش صادق باشد، بطور قطع فرمانروايان و غیر فرمانروایان محتاج به او مى شوند(و او محتاج به کسی نمی شود). چگونه او محتاج شود در حالتى كه مولاى او بى نياز و ستوده شده است؟
📚 مشكاة الأنوار في غرر الأخبار ؛ النص ؛ ص18.
🆔 @huoooo
امیرالمؤمنین ع:
خف اللّه تأمن غيره.
از خدا بترس تا از غير او ايمن شوى.
📚 نثر اللآلئ / ترجمه شيخى ؛ النص ؛ ص64.
🆔 @huoooo
18.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ما در کار امام حسین ع مامور به تحقیق نیستیم.
🎤 مرحوم سید حسین یعقوبی از شاگردان ایت الله قاضی رحمه الله علیهما
🆔 @huoooo
حضرت امير المؤمنين ع:
الرَّغْبَةُ بِالْآخِرَةِ عِنْدَ اللَّهِ تُورِثُ الرَّوْحَ وَ الرَّاحَةَ وَ الرَّغْبَةُ فِي الدُّنْيَا تُورِثُ الْهَمَّ وَ الْحُزْنَ.
رغبت و ميل كردن به سوى آنچه در نزد حق تعالى است، يعنى نعمتهاى آخرتى سبب رسيدن به رحمت خدا و راحتى بدن است، و ميل كردن به دنيا سبب حزن و اندوه است.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص19.
ثوبان از پيامبر اكرم ص روايت مى كند كه فرمودند:
برترين دينار، دينارى است كه انسان براى خانواده اش و براى مركبش و براى دوستانش در راه خدا خرج كند. آنگاه رسول خدا ص فرمودند:
و چه كسى پاداشش بزرگتر و ارزشمندتر از كسى است كه براى فرزندان صغيرش كار و تلاش كند تا خداوند به وسيله او آنها را از احتياج به مردم حفظ كند و بى نيازشان گرداند.
📚 منابع فقه شيعه (ترجمه جامع أحاديث الشيعة) ؛ ج22 ؛ ص87.
🆔 @huoooo
امیر المومنین ع:
مَنْ يَغْلِبْ بِالْجَوْرِ يُغْلَبْ وَ مَنْ عَانَدَ الْحَقَّ لَزِمَهُ الْوَهْن.
هر كه بزور و ستم پيروز گردد مغلوب خواهد شد، و هر كه با حق دشمنى كند وهن (سستى يا پستى) ملازم او گردد.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)؛ ج8 ؛ ص20.
🆔 @huoooo
حکایت
مقدس اردبیلی رحمه الله و یاری بیچارگان
«سید نعمت الله در کتاب انوار نعمانیه آورده است که مقدس اردبیلی در سالهای گرانی و قحطی مال خود را بین فقرا قسمت می نمود و در نزد خود به قدر سهم یکی از فقرا می گذاشت و در یکی از سالها سهم خود را نیز بین فقرا تقسیم کرد . پس، زوجه اش به غضب آمد و گفت که مال خودمان را به فقرا انفاق می نمایی و اولاد خود را گرسنه می گذاری؟ پس، آن بزرگوار متعرض او نگشت و به مسجد کوفه برای اعتکاف رفت . چون روز دوم شد، مردی به در خانه اش آمد با چهارپایانی که بر پشت ایشان بار بود از گندم خوب صاف شده و از طحین - یعنی آرد نازک بسیار خوب - پس، آن مرد به همسر مقدس گفت که، صاحب خانه در مسجد کوفه به اعتکاف اشتغال دارد و این غله و بارها را برای شما فرستاده است. چون مقدس از اعتکاف مراجعت فرمود، همسرش به او خبر داد که این طعام را که با اعرابی [برای] ما فرستادی بسیار طعام نیکویی بود. در حالی که مقدس اصلا به کسی چیزی نگفته بود و اصلا از این موضوع خبر نداشت. پس، مقدس اردبیلی خدای را حمد نمود».
📚 قصص العلماء، ص 344 .
🆔 @huoooo
امام صادق ع:
أوحى اللَّه إلى موسى عليه السلام: يا موسى، أ تدري لم اصطفيتك لوحيي و كلامي دون خلقي؟
قال: لا علم لي يا ربّ. فقال: يا موسى، إنّي أطلعت إلى خلقي إطلاعة فلم أجد في خلقي أشدّ تواضعا لي منك، فمن ثمّ خصصتك بوحيي و كلامي دون خلقي. قال: و كان موسى إذا صلّى لم ينفتل حتّى يلصق خدّه الأيمن بالأرض و الأيسر.
خداوند به موسى وحی کرد:
اى موسى، مى دانى چرا تو را از ميان بندگانم براى وحى انتخاب كردم و تنها به تو وحى مى كنم نه به سايرين؟
موسى عرض كرد: خداوندا، نمى دانم.
خداوند فرمود: اى موسى، من در ميان بندگانم جستجو كردم، هيچ كدام آنها را مانند تو متواضع به خودم نديدم، به همين جهت تو را به وحى و كلامم اختصاص دادم.
و بعد حضرت صادق عليه السلام مى فرمايند: وقتى كه موسى نماز مى خواند، روى چپ و راستش را به خاك مى گذاشت و به خدا دعا مى كرد.
📚 الجواهر السنية في الأحاديث القدسية (كليات حديث قدسى)؛ ص130.
🆔 @huoooo
امام صادق عَلَيْهِ السَّلَامُ:
مؤمن در هيچ حالتى نيست، مگر آنكه همسايه (و همنشينى) او را آزار رساند؛ و اگر مؤمنى در جزيره اى از جزاير دريا باشد، خداوند موجودى را برانگيزد كه او را آزار رساند.
📚 تكامل و طهارت روح / ترجمه التمحيص ؛ ص45.
🆔 @huoooo
پيامبر اكرم ص:
لو انّكم توكّلون على اللَّه حقّ توكّله لرزقكم كما يرزق الطير.
اگر شما بر خدا توكل كنيد- آنگونه كه شايسته توكل بر اوست- به يقين خداوند همانگونه كه پرندگان را روزى مى دهد، به شما روزى خواهد داد.
📚 جامع أحاديث الشيعة (للبروجردي) ؛ ج22 ؛ ص100.
🆔 @huoooo
امیرالمؤمنین ع:
مَنْ يَكْتَسِبْ مَالًا مِنْ غَيْرِ حَقِّهِ يَصْرِفْهُ فِي غَيْرِ أَجْرِهِ وَ مَنْ لَا يَدَعْ وَ هُوَ مَحْمُودٌ يَدَعْ وَ هُوَ مَذْمُومٌ.
هر كس مالى را بناحق بدست آورد، ان را در جائی خرج می کند که اجری از ان نمی برد.
كسى كه بطور پسنديده (و با زبان خوش) دست از كار زشت برندارد،(یکروزی) دست از آن خواهد كشيد در حالی که مورد مذمت دیگران است.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)؛ ج8 ؛ ص20.
🆔 @huoooo
امیرالمؤمنین ع:
خلوّ القلب خير من ملء الكيس.
تهى بودن دل از حبّ مال بهتر از پر بودن كيسه است از زر و سيم.
📚 نثر اللآلئ / ترجمه شيخى ؛ ص64.
🆔 @huoooo
نذري مجرب براي ميرزاي قمي رحمه الله
حجت الاسلام فاطمی نیا نقل می کنند: حضرت آیه الله العظمی اراکی که عالم بسیار باطن دار و بزرگواری بودند و من خیلی خدمتشان رسیده بودم، فرمودند: هرگز نشد که من مشکلی داشته باشم و یک سوره قرآن برای میرزای قمی بخوانم و مشکل من حل نشود!
📚 نکته ها از گفته ها ص ۱۸۶.
🆔 @huoooo
پیامبر ص فرمودند:
ثَلَاثٌ وَ الَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ إِنْ كُنْتُ لَحَالِفٌ عَلَيْهِنَّ لَا يَنْقُصُ مَالٌ مِنْ صَدَقَةٍ فَتَصَدَّقُوا وَ لَا يَعْفُو عَبْدٌ عَنْ مَظْلِمَةٍ يَبْتَغِي بِهَا وَجْهَ اللَّهِ تَعَالَى إِلَّا رَفَعَهُ اللَّهُ تَعَالَى بِهَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ لَا يَفْتَحُ عَبْدٌ عَلَى نَفْسِهِ بَابَ مَسْأَلَةٍ إِلَّا فُتِحَ عَلَيْهِ بَابُ فَقْرٍ فَاسْتَعِفُّوا.
به آن كس که جان من بدست قدرت اوست، من براى سه چيز سوگند مي خورم:
1_ کم نمي شود مال از صدقه دادن پس صدقه بدهيد.
2_ عفو نمي كند بنده براى خدا از ستمى كه بر او وارد شده مگر آنكه بالا مي برد خدا او را روز قيامت يعنى مرتبه او را.
3_ نمي گشايد بنده درب سؤال كردن و گدائی کردن را بر نفس خود مگر آنكه حقتعالى مى گشايد بر او درب فقر را پس عفّت بورزيد(و خودداری کنید از گدائی کردن).
📚 معدن الجواهر و رياضة الخواطر ؛ ص32.
🆔 @huoooo
رسول خدا (ص):
يَجِيءُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ذُو الْوَجْهَيْنِ دَالِعاً لِسَانَهُ فِي قَفَاهُ وَ آخَرَ مِنْ قُدَّامِهِ يَلْتَهِبَانِ نَاراً حَتَّى يَلْهَبَا جَسَدَهُ ثُمَّ يُقَالُ لَهُ هَذَا الَّذِي كَانَ فِي الدُّنْيَا ذَا وَجْهَيْنِ وَ ذَا لِسَانَيْنِ يُعْرَفُ بِذَلِكَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ.
شخص دو رو را روز قيامت مى آورند با زبانى از پشت سر درآمده و زبانى از پيش رو كه شعله آتش از هر دو زبانه مي كشد تا همه بدنش را فرا مي گيرد آنگاه عتابش كنند كه اين همان است كه در دنيا دو رو و دو زبان بود و روز قيامت اين چنين شناخته مى شود.
📚 الخصال ؛ ج1 ؛ ص38.
🆔 @huoooo