حکایت
خرید کاهوهای پلاسیده
علامه طهرانی می فرماید:
یکى از رفقاى نجفى ما که فعلًا از اعلام نجف است براى من مى گفت: من یک روز به دکّان سبزى فروشى رفته بودم، دیدم مرحوم قاضى خم شده و مشغول کاهو سوا کردن است؛ ولى به عکس معهود، کاهوهاى پلاسیده و آنهائیکه داراى برگهاى خشن و بزرگ هستند بر مى دارد. من کاملًا متوجّه بودم؛ تا مرحوم قاضى کاهوها را به صاحب دکّان داد و ترازو کرد، و مرحوم قاضى آنها را در زیر عبا گرفت و روانه شد. من که در آنوقت طلبه جوانى بودم و مرحوم قاضى مَرد مُسنّ و پیرمردى بود، به دنبالش رفتم و عرض کردم: آقا من سؤالى دارم! شما به عکس همه، چرا این کاهوهاى غیر مطلوب را سوا کردید؟!
مرحوم قاضى فرمود: آقا جان! این مرد فروشنده، شخص بى بضاعت و فقیرى است، و من گاهگاهى به او مساعدت مى کنم؛ و نمى خواهم چیزى به او بلا عوض داده باشم تا اوّلًا عزّت و شرفِ آن شخص از بین نرود؛ و ثانیاً خداى ناخواسته عادت کند به مجّانى گرفتن؛ و در کسب هم ضعیف شود و براى ما فرقى ندارد کاهوى لطیف و نازک بخوریم یا از این کاهوها؛ و من مى دانستم که اینها بالاخره خریدارى ندارد، و ظهر که دکّان خود را مى بندد به بیرون خواهد ریخت، لذا براى عدم تضرّر او مبادرت به خریدن کردم.
📚 مهر تابان ص 20.
🆔 @huoooo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ام البنین ع: پسرم عباس با حسین میری بی حسین بر نگرد.
🎤 استاد عالی.
🆔 @huoooo
امام صادق ع:
يستجاب الدعاء في أربعة مواطن في الوتر و بعد الفجر و بعد الظهر و بعد المغرب و في رواية- أنه يسجد بعد المغرب و يدعو في سجوده.
«دعا در چهار موقعيت مستجاب مىشود:
1. در نماز وتر.
2. بعد از طلوع فجر(هنگام اذان صبح)
3. بعد از ظهر(هنگام اذان ظهر).
4. بعد از مغرب(هنگام اذان مغرب).
و در روايتى آمده كه بعد از مغرب، سجده كند و در سجودش دعا نمايد.
📚 عدة الداعي و نجاح الساعي ؛ ص67.
🆔 @huoooo
امیرالمؤمنین ع:
أربع خصال من كن فيه أدخله الله جنته و نشر عليه رحمته من آوى اليتيم و رحم المسكين و أشفق على والديه و رفق بمملوكه.
چهار چيز است كه هر كس بجاى آورد حقتعالى او را داخل بهشت فرمايد و رحمت خود را بر او شامل كند:
۱. كسى كه يتيمى را پناه دهد(و جزء عيالات خود بشمارد و كفالت او نمايد).
۲. بر مسكين ترحم نمايد.
۳. به پدر و مادر خود مهربانى كند.
۴. با مملوك خود مدارا نمايد.
📚 معدن الجواهر و رياضة الخواطر ؛ ص39.
🆔 @huoooo
حکایت
مرحوم آیت الله محمد تقی آملی ـ از شاگردان علامه قاضی ـ میفرماید:
من مدتها میدیدم که مرحوم قاضی دو سه ساعت در وادی السلام مینشینند، با خود میگفتم: «انسان باید زیارت کند و برگردد و به قرائت فاتحهای روح مردگان را شاد کند، کارهای لازم تر هم هست که باید به آنها پرداخت!» این اشکال در دل من بود اما به احدی ابراز نکردم، حتی به صمیمیترین رفیق خود از شاگردان استاد.
مدتها گذشت و من هر روز برای استفاده از محضر استاد به خدمتش میرفتم، تا آن که از نجف اشرف بر مراجعت به ایران عازم شدم ولیکن در مصلحت بودن این سفر، تردید داشتم.
این نیت هم در ذهن من بود و کسی از آن مطلع نبود. شبی بود میخواستم بخوابم؛ در آن اتاقی که بودم، در تاقچه پائین پای من کتابهای علمی و دینی بود. در وقت خواب، طبعا پای من به سوی کتابها کشیده میشد، با خود گفتم: برخیزم و جای خواب را تغییر دهم یا لزومی ندارد، چون کتابها درست مقابل پای من نیست و بالاتر قرار گرفته، و این، هتک حرمت کتاب نیست. بالاخره بنا بر آن گذاشتم که هتک حرمت نیست و خوابیدم.
صبح که به محضر استاد، مرحوم قاضی رفتم و سلام کردم: فرمود:
«علیکم السلام! صلاح نیست شما به ایران بروید. و پا دراز کردن به سوی کتاب ها هم هتک احترام است.»
بی اختیار حول زده گفتم: «آقا! شما از کجا فهمیدهاید؟» فرمود: «از وادیالسلام فهمیدهام.»
📚 معاد شناسی ج2 ص245.
🆔 @huoooo
امام باقر ع:
إذا قام المؤمن في الصلاة بعث الله حور العين حتى يحدقن به فإذا انصرف و لم يسأل الله منهن شيئا تفرقن متعجبات [انصرفن متعجبات].
وقتى مؤمن به نماز مى ايستد، خداوند متعال حوریه ها را مأمور مى كند كه دور او را بگيرند، اگر اين مؤمن بعد از نماز برخيزد و از خدا درخواست حوریه نكند، آن حوریه ها با تعجب متفرق مى شوند.
📚 عدة الداعي و نجاح الساعي ؛ ص67.
🆔 @huoooo
پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله فرمودند:
عائد المريض يخوض في الرحمة فإذا جلس ارتمس فيها.
عيادت كننده مريض در رحمت خدا سير مى كند و چون در نزد آن مريض نشست غرق در رحمت خدا مى شود.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص44.
🆔 @huoooo
امیرالمؤمنین ع فرمودند:
أقبل رجل من الأنصار إلى رسول الله ص فقال يا رسول الله هذه ابنة عمي و أنا فلان بن فلان حتى عد عشرة آباء و هي فلانة بنت فلان حتى عد عشرة آباء ليس في جنسي و لا جنسها حبشي و إنها وضعت لي هذا الحبشي فأطرق رسول الله ص رأسه طويلا ثم رفع رأسه فقال إن لك تسعة و تسعين عرقا و لها تسعة و تسعين عرقا فإذا اشتملت اضطربت العروق و سأل الله عز و جل كل عرق منها أن يذهب بالشبه إليه قم فإنه ولدك و لم يأتك إلا من عرق منك و عرق منها قال فقام الرجل فأخذ بيد امرأته و ازداد بها و بولدها عجبا.
یكی از انصار، رو به پیامبر خدا كرد و گفت: ای پیامبر خدا! این، دختر عموی من است و من، فلانی پسر فلانی هستم (و تا ده تن از نیاكان خود را شمرد) و او فلانی، دختر فلانی است (و تا ده تن از نیاكان او را شمرد). نه در نسب من، نه در نسب او هیچ سیاهپوستی وجود ندارد، حال آن كه او این سیاه پوست حبشی را به دنیا آورده است ! پیامبر خدا، مدّتی طولانی سر به زیر انداخت. سپس، سر خود را بلند كرد و فرمود: «همانا تو 99 ریشه داری و او هم 99 ریشه دارد. هرگاه با او درآمیزی، ریشه ها به حركت درمی آیند و هر ریشه ای از خداوند متعال می خواهد كه [فرزند]شباهت به او ببرد. برخیز كه او فرزند توست و جز از ریشه تو و ریشه او نیست». آن مرد، برخاست و دست همسرش را گرفت و خرسندی اش نسبت به او و فرزندش افزون شد.
📚 النوادر (للراوندي) ؛ ص35.
🆔 @huoooo
أمير المؤمنين ع:
الصبر مطية لا تكبو و القناعة سيف لا ينبو.
شكيبائى مرکبی است كه سرنگون نشود، و قناعت شمشيريست كه كند نشود.
📚 كنز الفوائد ؛ ج1 ؛ ص139.
🆔 @huoooo
حضرت رسول صلى الله عليه و آله:
أحذروا البغى فإنه ليس من عقوبة هى أحضر من عقوبة البغي.
از ظلم بپرهيزيد زيرا كيفرى از كيفر ظالم آماده تر نيست.
📚 نهج الفصاحة ؛ ص171.
🆔 @huoooo
رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم فرمودند:
ما كرم عبد على الله إلا ازداد عليه البلاء و لا أعطى رجل زكاة ماله فنقصت من ماله و لا حبست فزادت في ماله و لا سرق سارق إلا حبس من رزقه.
هر بنده اى نزد خداوند گرامى گردد، بلا و گرفتارى او افزون مى شود، و هر كس زكات مال خود را پرداخت كند، چيزى از آن كاسته نمى شود، و هر كس از پرداخت زكات مال خويش خوددارى نمايد، چيزى به دارايى او افزوده نمى گردد، و هر كس به سرقت اقدام كند، درب روزى به روی او بسته می شود.
📚 النوادر (للراوندي) ؛ ص31.
🆔 @huoooo
پیامبر ص فرمودند:
يود أهل العافية يوم القيامة أن لحومهم قرضت بالمقاريض لما يرون من ثواب أهل البلاء.
در روز قيامت كسانى كه در دنيا با صحت و عافيت به سر برده اند دوست دارند كه گوشت بدن آنها را با قیچی در دنيا چيده بودند چون مى بينند که چه ثوابهایی كه به اهل بلا مى دهند.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص42.
🆔 @huoooo
امیرالمؤمنین ع فرمودند:
سمو المرء في التواضع.
بلندى مقام انسان در افتادگى است.
📚 نثر اللآلئ ؛ ص74.
🆔 @huoooo
امير مؤمنان على عليه السلام فرمودند:
توقوا الذنوب فما من بلية و لا نقص رزق إلا بذنب حتى الخدش و النكبة و المصيبة فإن الله تعالى يقول و ما أصابكم من مصيبة فبما كسبت أيديكم و يعفوا عن كثير .
از گناهان پرهيز و دورى كنيد، زيرا هيچ بلا و كمبود رزقى نيست مگر آنكه به جهت گناهى باشد، حتى خدشه بر پوست، خوردن پا به سنگ و ديگر مصيبتها.
به راستى كه خداوند مى فرمايد: آنچه از مصيبتها و سختى ها به شما مى رسد، به جهت آنچه است كه خودتان انجام داده ايد با این که خدا از بسیاری از گناهان در می گذرد.
📚 التمحيص ؛ ص37.
🆔 @huoooo
امام سجاد ع فرمودند:
ثلاث منجيات للمؤمن كف لسانه عن الناس و اغتيابهم و شغله بما ينفعه لدنياه و آخرته و طول بكائه على خطيئته.
سه چيز باعث نجات مؤمن است:
۱. نگاه داشتن زبان خود از مردم و از غيبت ايشان.
۲. مشغول شدن بچيزى كه بدنيا و آخرت نفع رساند.
۳. بسيار گريستن بر گناه خود.
📚 معدن الجواهر و رياضة الخواطر ؛ ص34.
🆔 @huoooo
حکایت
استاد فاطمی نیا می فرمودند:
از حضرت آیة الله العظمی بهجت شنیدم که فرمودند: در محضر استادمان آیت الله قاضی بودیم. ایشان فرزندان زیادی داشتند؛ چون چند عیال داشتند.
بچه ها می آمدند و می گفتند: پول بدهید! ایشان می فرمودند: پول نیست! در آخر که بچه ها رفتند، آقای قاضی فرمودند: من اگر بخواهم، طلا هم حاضر می شود! استاد من هم می توانست این کار بکند، ولی ما نمی کنیم! هدف از خلقت ما این است که بنده خدا شویم. مقام بندگی خدا، بسیار مقام بالایی است.
ما خلق نشده ایم که حتما دارای کشف و کرامات باشیم، بلکه غرض اصلی، عبودیت و بندگی است. چه مقامی بالاتر از این که خداوند رب العالمین از انسان راضی باشد؟!
📚 نکته ها از گفته ها ص ۱۶۹.
🆔 @huoooo
عن سعدان بن يزيد قال: قلت لأبي عبد الله إني أرى من هو شديد الحال مضيقا عليه العيش و أرى نفسي في سعة من هذه الدنيا- لا أمد يدي إلى شيء إلا رأيت فيه ما أحب و قد أرى من هو أفضل مني قد صرف ذلك عنه فقد خشيت أن يكون لي استدراجا من الله لي بخطيئتي فقال ع أما مع الحمد فلا و الله.
سعدان بن يزيد گويد: به امام صادق عليه السلام عرض كردم: من كسى را ديدم كه در حالت سختى بود و زندگانى بر او تنگ شده بود، و خودم را در گشايش از اين دنيا ديدم، دستم را به سوى چيزى دراز نمى كنم مگر اينكه آنچه را دوست دارم مى یابم، و گاهى كسى را مى بينم كه او از من برتر است در حالى كه اين نعمتها به او نرسيده، مى ترسم كه اين براى من استدراجی از ناحيه خداوند باشد که به خاطر خطایم به ان دچار شده ام.
امام عليه السلام فرمود: قسم به خدا اگر در برابر نعمتها شاكر باشيد باكى نيست.
📚 مشكاة الأنوار في غرر الأخبار ؛ النص ؛ ص28.
🆔 @huoooo
عن عبد الله بن موسى بن جعفر ع قال: سألته عن الملكين يعلمان الذنب إذا أراد العبد أن يفعله أو بالحسنة قال فقال ع أ فريح الكنيف و الطيب عندك واحدة قال قلت لا قال ع العبد إذا هم بالحسنة خرج نفسه طيب الريح فقال صاحب اليمين لصاحب الشمال قف فإنه قد هم بالحسنة فإذا هو فعلها كان لسانه قلمه و ريقه
مداده فيثبتها له و إذا هم بالسيئة خرج نفسه منتن الريح فيقول صاحب الشمال لصاحب اليمين قف فإنه قد هم بالسيئة فإذا هو فعلها كان لسانه قلمه و ريقه مداده فيثبتها عليه.
عبد الله پسر امام موسى بن جعفر عليهما السلام گفت:
از آن حضرت در باره دو فرشته اى كه بر انسان گمارده شده اند، سؤال كردم: وقتى بنده اى اراده مى كند گناهى مرتكب شود يا كار خوبى انجام دهد، قبل از آن كه آن عمل را انجام دهد، آيا آن دو فرشته مى دانند؟ فرمود:
آيا بوى بد و خوب نزد تو يكسان است؟ عرض كردم: خير. فرمود: وقتى بنده اى قصد انجام كار خوبى را مى كند، نفسش با بوى خوب [از دهانش] بيرون مى آيد و فرشته اى كه برطرف راست انسان گمارده شده به فرشته سمت چپ مى گويد: دست نگهدار، او قصد كرده كار خوبى انجام دهد، و زمانى كه آن را انجام مى دهد، زبانش، قلم و آب دهانش، مُركّب فرشته مى شود و آن كار خير را برايش ثبت مى كند، و هر گاه قصد انجام كار بدى را نمايد، نفسش با بوى بد [از دهانش] بيرون مى آيد و فرشته سمت چپ به فرشته سمت راست مى گويد: دست نگهدار، او قصد كرده گناهى را مرتكب شود، و زمانى كه آن گناه را انجام دهد، زبانش، قلم و آب دهانش، مركب فرشته مى شود و آن گناه را براى او ثبت مى كند.
📚 صفات الشيعة ؛ ص38.
🆔 @huoooo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سید هاشم حداد رحمه الله:
ایت الله قاضی رحمه الله ۸ بار کتاب مثنوی را خوانده بودند
🎤 سید محمد محسن طهرانی
🆔 @huoooo
امير المؤمنين ع فرمودند:
قيام الليل مصحة للبدن و رضاء الرب و تمسك بأخلاق النبيين و تعرض لرحمة الله تعالى.
نماز شب خواندن بدن را سالم، و موجب خشنودى خدا، و چنگ زدن به اخلاق پيغمبران، و خود را مورد رحمت حق قرار دادنست.
📚 ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ؛ النص ؛ ص41.
🆔 @huoooo
عن عمرو بن جميع قال قال لي أبو عبد الله جعفر بن محمد ع من جاءنا يلتمس الفقه و القرآن و التفسير فدعوه و من جاءنا يبدي عورة قد سترها الله فنحوه فقال له رجل من القوم جعلت فداك أذكر حالي لك قال إن شئت قال و الله إني لمقيم على ذنب منذ دهر أريد أن أتحول منه إلى غيره فما أقدر عليه قال له إن تكن صادقا فإن الله يحبك- و ما يمنعك من الانتقال عنه إلا أن تخافه .
عمرو بن جميع گويد: امام صادق (ع) به من فرمود: هر كس براى فراگيرى فقه و قرآن و تفسير نزد ما آيد راهش دهيد، و هر كس براى فاش ساختن عيب و سرى كه خداوند مستورش داشته نزد ما آيد مانعش شويد و از ورود وى جلوگيرى كنيد. مردى از ميان آن قوم عرض كرد: قربانت، اجازه مى دهيد حال خود را براى شما بازگو كنم؟ فرمود: اگر خواهى بگو. گفت: به خدا سوگند دير زمانى است كه من مبتلا به گناهى هستم و هر چه مى خواهم از آن دست بردارم و توبه كنم نمى توانم! حضرت باو فرمود: اگر واقعا راست بگوئى خداوند تو را دوست مى دارد، و از آن رو توفيق توبه بتو نمى دهد و اسباب بازگشت از گناه را برايت فراهم نمى كند كه پيوسته اين خوف در دلت باشد و از خدا در بيم و هراس باشى.
📚 الأمالي (للمفيد) ؛ النص ؛ ص12.
🆔 @huoooo
حضرت امام محمد باقر عليه السلام ميفرمايد:
بعث رسول الله ص سلمان إلى فاطمة قال فوقفت بالباب وقفة حتى سلمت فسمعت فاطمة تقرأ القرآن من جوا و الرحى تدور من برا و ما عندها أنيس و قال في آخر الخبر فتبسم رسول الله ص و قال يا سلمان إن ابنتي فاطمة ملأ الله قلبها و جوارحها إيمانا إلى مشاشها تفرغت لطاعة الله فبعث الله ملكا اسمه زوقابيل و في خبر آخر جبرئيل فأدار لها الرحى و كفاها الله مئونة الدنيا مع مئونة الآخرة.
پيامبر اسلام سلمان فارسى را نزد فاطمه ع فرستاد، سلمان ميگويد: من نزد درب ماندم و سلام كردم، شنيدم كه فاطمه در داخل خانه مشغول تلاوت قرآن است، آسيا مي چرخيد و كسى نزد آن نبود.
در آخر روايت مى گويد: پيغمبر خدا لبخند زد و فرمود: اى سلمان! خدا قلب و اعضاء دخترم فاطمه ع را از ايمان پر كرده؛ لذا فاطمه فارغ البال مشغول عبادت پروردگار مى شود، خدا ملكى كه نام او: زوقابيل است فرستاده تا آسيا را بگرداند، خدا عهده دار كارهاى دنيوى و اخروى دخترم مى شود.
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج43 ؛ ص46.
🆔 @huoooo