پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
💯🔊 #بشنوید 🔰 ویژه برنامه رادیویی #فقه_پویا 🔖 بررسی فقهی -حقوقی شایسته سالاری در نظام مدیریت اسلام
ShayesteSalari.mp3
6.74M
💯🔊 #بشنوید
🔰 ویژه برنامه رادیویی #فقه_پویا
🔖 بررسی فقهی -حقوقی شایسته سالاری در نظام مدیریت اسلامی
🔹 «برنامه دوم»
💢 آسیب شناسی شایسته سالاری در کشور
💢 شایستگی های عمومی و تخصصی
💢 مولفه های شایسته سالاری در اسلام
🎙با حضور:
🔸 حجت الاسلام و المسلمین #علی_آقا_پیروز
مدیر گروه مدیریت اسلامی پژوهشگاه
📻 رادیو سراسری معارف؛
📅 5 دیماه 1401
#فعالیت_اعضا
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸کرسی علمی- ترویجی معرفت شناسی سایبر؛ ماهیت و مولفه ها 🔰توسط گروه معرفت شناسی و علوم شناختی پژوهشگ
Sayber.mp3
26.4M
💯🔊 #بشنوید
🔸 صوت کرسی علمی- ترویجی معرفت شناسی سایبر؛ ماهیت و مولفه ها
🎙 با حضور:
#علیرضا_قائمی_نیا
#مهدی_عباس_زاده
#ابوالحسن_حسنی
#محمدمهدی_حکمت_مهر
⏰ یکشنبه 11 دیماه 1401
🏢 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#صوت
#کرسی
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
▫️دشمن در جنگ ترکیبی از ابزارهای مختلف و هم عرض تحت یک فرماندهی واحد بهره می برد 🔸 حجت الاسلام دکتر
▫️جنس جهاد در جنگ ترکیبی از نوع جهاد تبیین است
🔸 حجت اسلام دکتر #سیدسجاد_ایزدهی رئیس پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه در گفتگویی عنوان کرد:
💢 بخش دوم
🔻 ابزارهای مورد استفاده در جنگ ترکیبی امروز ابزارهای تعریف شده هستند و امروز دشمن از فضای مجازی به شکل های مختلف استفاده می کند و غرض از آن نیز به تعبیری اثرگذاری بر فضای ذهن مردم است. جنگی که ناظر بر افکار عمومی است، جنس جهاد آن از جهاد تبیین است.
🔻 در فضایی که هدف از آن از بین بردن حوزه اقتصادی است، جنس جهاد اقتصاد مقاومتی باید باشد و اگر در فضای ابزارهای مجازی و تاثیرگذاری هدف قرار دارد،باید از ایجاد شبکه ملی و نرم افزارهای ملی ارتباطات استفاده کرد و باید متناسب با سطح هجوم و سطح دفاع و بازدارندگی و مصونیت آن جبهه هدف از ابزارهای مناسب استفاده کنیم.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/jangtarkibi-2
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
📸 #گزارش_تصویری
🔰 حضور آیت الله #علی_اکبر_رشاد در کمیسیون فلسفه، کلام، ادیان و فلسفه دین همایش بین المللی #استاد_فکر، ویژه سومین سالگشت ارتحال علامه مصباح یزدی(ره)
🔺 تهران، سالن اجلاس سران
🆔 @Rashad_ir
🖼 #عکس_نوشت | تخصصی شدن اجتهاد
🔸 یکی از ضرورتهای زمان ما تخصصی کردن فقه در زمینههای مختلف مانند فقه عبادات، فقه معاملات، فقه سیاست و ... است و مردم هم میتوانند در زمینه تخصص هر فقیه از او تقلید کنند. تقسیم کار در هر علمی هم معلول تکامل آن علم است و هم علت آن؛ بنابراین با توجه به پیدا شدن رشتههای تخصصی در همه علوم و از طرف دیگر رشد و گسترش فقه به گونهای که احاطه کامل و تحقیق جامع یک نفر بر همه آن تقریباً ناممکن است، تخصصی نکردن مانع رشد و تکامل این علم میشود.
📖 برگرفته از کتاب حکمت احکام، نوشته حجتالاسلام والمسلمین #حمیدرضا_شاکرین، مدیر گروه منطق فهم دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4343
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | درک مصلحت در حکم حکومتی
◽️ حوزه دیگری از ارتباط مصلحت با شریعت وجود دارد که عمدتا، در ارتباط با اموری چون حُسن انجام امور در جامعه و نظام سیاسی، ضرورتهای ناشی از مشکلات اداره مطلوب امور مردم، چالشهای فراروی تقابل میان آرمانها و واقعیتهای موجود، هستها و بایدها و اولویتبندی میان تزاحم سیاستها و مصالح نظام سیاسی - اجتماعی رخ مینماید.
◽️ مشروعیت و گستره این حوزه از مصلحت که در ارتباطی وثیق با نظام سیاسی و حاکمی منتسب به فقه شیعه قرار دارد، نه در گرو اموری خارج از شریعت و بهجهت ضرورتهایی ناشی از اداره سکولار جامعه، بلکه به ادلهای در درون آموزههای شریعت، مستند است و بررسی آن ادله میتواند تأثیری غیرقابل انکار در استفاده از این عنصر در حوزههای مرتبط با اداره جامعه داشته باشد.
📖 برگرفته از کتاب مصلحت در فقه سیاسی شیعه، نوشته حجتالاسلام والمسلمین #سیدسجاد_ایزدهی، رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/5902
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | مشعلداری تمدن اسلامی
🔹 مسلمین دوران عظمت و افتخاری را پشت سر گذاشتهاند که اعجابآور است. نه از آن جهت که در برههای از زمان حکمران جهان بوده اند؛ زیرا جهان حکمرانان و فاتحان بسیاری به خود دیده است که چند صباحی به زور خود را بر دیگران تحمیل کردهاند و طولی نکشیده است که مانند کف روی آب محو و نابود شدهاند؛ بلکه به این دلیل که نهضت و تحولی بهوجود آوردند و تمدنی عظیم و باشکوه بنا کردند که چندین قرن ادامه یافت و مشعلدار بشریت بود.
🔹 اکنون نیز این تمدن، یکی از حلقات درخشان تمدن بشر بهشمار میرود و تاریخ تمدن به داشتن آن میبالد. مسلمین چندین قرن در علوم، صنایع، فلسفه، هنر، اخلاق و نظامات اخلاق و نظامات عالی اجتماعی بر همه جهانیان تفوق داشتند و دیگران از خرمن فیض آنها توشه بر میگرفتند.
📖 برگرفته از کتاب تمدن اسلامی، نوشته حجتالاسلام والمسلمین #محمد_باقر_پورامینی، عضو گروه کلام پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ http://poiict.ir/4346
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | قواعد هرمنوتیکی امیلیو بتی
🔺 نظریه هرمنوتیکی امیلیو بتی در راستای نظریه هرمنوتیکی شلایرماخر تعریف میشود؛ زیرا دغدغه اصلی او نیز همچون شلایرماخر طراحی نظریه روششناختی عمومی تفسیر بود. او نظریه شلایرماخر را به خوبی میدانست ولی در آن ایراداتی میدید که در نظریه خود در پی رفع آنها بود. علاوه بر این او در شرایطی نظریه خود را مطرح کرد که هانس گئورگ گادامر نیز نظریه هرمنوتیکی خود موسوم به هرمنوتیک فلسفی را ارائه داده و از این طریق فضای جدیدی در مقابل هرمنوتیستها گشوده بود.
🔺 مواجهه بتی با نظریه گادامر کاملاً انتقادی بود و این نقدها موجب مباحثاتی بین آن دو شد که نهایتاً به وفاقی نیز منجر نشد؛ زیرا راه آنها کاملاً متفاوت بود و غرضشان هیچ اشتراکی با هم نداشت. با این حال نظریات او در عین اینکه سویههای دقیقی را مورد توجه قرار داده است؛ ولی دچار نقدهای جدی ای نیز میباشد.
📖 برگرفته از کتاب اصول فقه و هرمنوتیک روششناختی، دکتر #مسعود_فیاضی، رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22745
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | کارگزاران و افسران جنگ نرم چه کسانی هستند؟
👤 حجتالاسلام دکتر #سیدسجاد_ایزدهی، رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
◼️ اگر عنوان می شود هریک از افراد جامعه یا دانشجویان افسران آتش به اختیار و مقابله با جنگ فرهنگی و ترکیبی هستند و همگی آتش به اختیار هستیم، همگی مولفه هایی هستند که راه برون رفت از مشکل برای حل مقوله جنگ را نشان می دهد و اکنون که جنگ از موضوع بسیط بودن خارج شده و به جنگ ترکیبی تبدیل شده است، باید تمامی ابزارها و کارگزاران در کنار یکدیگر تحت فرماندهی واحد بتوانند این جنگ را پوشش دهند یا جنگ را به نفع خود به پیروزی برسانند و در مرحله بالاتر به نوعی رفتار کنند که عملا امکان جنگ از میان رفته و مصونیت سازی کرده یا از ادامه جنگ پیشگیری کرده یا پیش دستانه امکان جنگ را از بین ببرند که با یک سیاستگزاری جامع، متمرکز و هدفمند امکان پذیر است.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
Ejaz2.pdf
891.1K
💯🗒 #بخوانید
🔰 خلاصه جلد دوم کتاب #اعجاز_و_تحدّی
✍️ حجت الاسلام و المسلمین #سیدمحمدحسن_جواهری
💢 گونههای تأثیر قرآن
💢 تجلّیهای خداوند در قرآن
💢 اعجاز تأثیری در آثار قرآنپژوهان
💢 جذبه برخاسته از اعجاز بیانی قرآن کریم
#خلاصه_کتاب
🆔 @iictchannel
◽️برگی از کارنامه مدیریتی سردار دل ها
📝 نوشتاری از حجتالاسلام والمسلمین #علی_آقا_پیروز مدیر گروه مدیریت اسلامی پژوهشگاه؛
💢 به مناسبت سالروز شهادت سردار دل ها، قهرمان ملی و شخصیت جهانی سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی
🔻 حاج قاسم یک مدیر واقعی بود؛ مدیریت و فرماندهی او از جنس عمل بود آنگونه که حضرت امیر(ع) مدیریت را توصیف می کند و می فرماید: «ان عَمَلَک لیس لک بطُعمه». ماهیت مدیریت، عمل و کارگزاری است نه صرفاً حرف و وعده گذاری. حاج قاسم مرد عمل و مدیریت از جنس عمل داشت حتی در سخت ترین شرایط محاصره که احتمال شهادت می رفت در خط مقدم مبارزه با دشمن حضور داشت...
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/modiriatsardar
#یادداشت
🆔 @iictchannel
▫️سخن از کارآمدی به چه معناست؟ / باید روشن کرد مشکل حکومت دینی است یا کارگزار آن
🔸 در گفتگو با حجت الاسلام و المسلمین #محمد_ملک_زاده عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه عنوان شد:
🔻 حکومت علوی نمونهای از یک حاکمیت اسلامی به رهبری امیرالمؤمنین است. در آن حکومت هم گاهی نواقصی مشاهده میشد که از سوی کارگزاران مثل اشعث بن قیس یا عثمان حنیف رخ میداد که مربوط به رویکرد شخصی اینان میشد نه حاکمیت دینی. یعنی نقص متأثر از اجرای احکام اسلامی نبود بلکه عملی نکردن اصول، بیمبالاتی و ناکارآمدی خلق میکرد.
🔻 اگر اجرای اصول و قوانین اسلامی، ناکارآمدی خلق کند، باید ایراد را نوع نگرش حکمرانی دید اما اگر چیز دیگری مانند نوع عمل مدیر و کارگزار مسأله بود باید به آن پرداخت، نه اصل نگرش دینی در حاکمیت
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/karamadi
#مصاحبه
🆔 @iictchannel