پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#کرسی #واجب_کفایی #واجب_حکومتی #گزارش_تصویری 📸 گزارش تصویری ✅ کرسی علمی ترویجی 📙 تبدیل #واجب_کفای
korsi - izdehi.mp3
7.43M
#کرسی
#واجب_کفایی
#واجب_حکومتی
#گزارش_تصویری
💯 #بشنوید
🔰 #کرسی تبدیل #واجب_کفایی به #واجب_حکومتی در ظرف نظام سیاسی
🎙با ارائه حجت الاسلام #سید_سجاد_ایزدهی
📅 چهارشنبه 5 تیر 98
🏬 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🆔 @iictchannel
#معرفی_آثار
#شهید_بهشتی
#مطالعات_انقلاب_اسلامی
📒 «خدا از من دفاع خواهد کرد»
بررسی جریان های منجر به شهادت شهید بهشتی
◀️ نویسنده:
#سید_محمد_هاشم_پوریزدان
🔶 به همت گروه مطالعات انقلاب اسلامی #پژوهشکده_فرهنگ و مطالعات اجتماعی
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#معرفی_آثار #شهید_بهشتی #مطالعات_انقلاب_اسلامی 📒 «خدا از من دفاع خواهد کرد» بررسی جریان های منجر به
#معرفی_آثار
#شهید_بهشتی
#مطالعات_انقلاب_اسلامی
#سید_محمد_هاشم_پوریزدان
✅ در آستانه فرا رسیدن سالروز شهادت مظلومانه شهید دکتر بهشتی و یاران با وفای ایشان بازخوانی خواهیم داشت از کتاب ارزشمند گروه مطالعات انقلاب اسلامی پژوهشگاه اثر سید محمد هاشم پور یزدان با موضوع بررسی جریان های منجر به شهادت دکتر بهشتی به نام "خدا از من دفاع خواهد کرد"
📒 «خدا از من دفاع خواهد کرد»
بررسی جریان های منجر به شهادت شهید بهشتی
◀️ نویسنده:
#سید_محمد_هاشم_پور_یزدان
🔻 در این کتاب می خوانیم:
در نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی توسط دشمنان آن، اقدامات گوناگونی از جمله ترور شخصیتهای انقلاب، کودتا، نفوذ در ارگانهای انقلابی و انحراف آنها و همچنین تخریب چهره خدمتگذاران انقلاب اسلامی طراحی و اجرا شد. در این میان آیتالله بهشتی مورد تهاجم گسترده دشمنان قرار گرفتند، به صورتی که حتی نیروهای انقلاب در این تهاجم دور از انصاف و اخلاق، تحت تاثیر قرار گرفتند و ایشان مظلومانه و صبورانه و راست قامت در برابر این تهاجمات ایستادند و شهادت ایشان دشمنان را رسوا و از صحنه سیاسی ایران حذف و خط امام را در کشور و میان تودههای مردم تثبیت نمود.
🆔 @iictchannel
🔻 این کتاب روایت تحلیل جریانات منتهی به شهادت ایشان است که به قلم یکی از خبرنگاران روزنامه جمهوری اسلامی که از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام نیز بوده است، نگاشته و از این رو،در زمره آثار تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی محسوب میگردد.
🆔 @iictchannel
🔻 کتاب "خدا از من دفاع خواهد کرد" از بیست و یک فصل تشکیل شده که از زندگینامه آیتالله شهید دکتر بهشتی از زبان خود ایشان شروع و با امام و وارث شهیدان ختم میشود.
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#یادداشت #شهید_بهشتی 🔶 نوشتاری از دکتر #سید_سجاد_ایزدهی به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت مظلومانه شه
#یادداشت_هفته
✒️ مختصری از نوشتار دکتر #سید_سجاد_ایزدهی همزمان با فرارسیدن سالروز شهادت مظلومانه شهید دکتر بهشتی:
🔹 معنای انقلابیگری #شهید_بهشتی؛
💢 درباره انقلابیگری، رویکرد عامیانهای وجود دارد که البته بهمعنای انقلاب اسلامی نیست؛ بلکه انقلاب بهمعنای تحول و تغییر و بهتعبیر دیگر، روزآمدبودن و فرزند زمانه خویش بودن و به روزمرگی دچار نشدن است. با این رویکرد، شهیدبهشتی انقلابیِ پس از انقلاب نیست؛ بلکه در زندگی شخصی خود هم انقلابی است.
🆔 @iictchannel
♨️ زمانیکه او جوان بود، در تهران مدرسهای داشت که در فضای موجود آن زمان، دانشآموزان در فضای دینی تربیت شوند و با این کار، فضای معنویت را ایجاد میکرد که نتیجه این تربیت در جامعه منعکس شود. بنابراین، همیشه تحولخواه بود و وقتی به قم آمد، در این شهر فضای موجود وضعیت مشخصی داشت؛ اما وی مدرسهای ایجاد کرد که رویکرد خاصی دنبال میکرد و به علوم رایج و متناسب با پاسخگویی به شرایط زمانه توجه میکرد. همچنین، وقتی به هامبورگ رفت و درهرصورت از کوچکترین مرحله زندگی که شروع میشود، مدرسهسازی کرد تا جریانی ایجاد کند. درادامه نیز، به پس از انقلاب اسلامی میرسیم که او برای جمهوری اسلامی ساختاری مینویسد؛ یعنی از پایینترین سطح تا بالاترین سطح. این روزآمدی، تحولخواهی و قانعنبودن به وضعیت موجود در وی جلوهگر است؛ بههمیندلیل، از او شخصیت خستگیناپذیری میسازد. اگر بخواهیم انقلابیگری را به این معنا بدانیم، شهیدمطهری در زمان قبل و بعد از انقلاب اسلامی فردی انقلابی است.
🆔 @iictchannel
🔰 رویکرد دیگری از انقلابیگری وجود دارد و آن عبارت از چیزی است که بر سر زبانهای مردم رایج است؛ یعنی کسانی که رفتار افراطی داشته باشند و از عقلانیت متناسب نیز برخوردار نباشند؛ بنابراین قبل از انقلاب، به کسانی انقلابی میگفتند که در مواجهه با طاغوت زمان، رفتارهایی میکردند که در قالب شکستن شیشهها و شعاردادن و... نمود پیدا میکرد. بااینحال، نکته این است که آیا داشتن این رویکرد تخریبی و تند، جزء ذاتی معنای انقلابیبودن است یا در مرحله گذار از زمان ازبینبردن طاغوت تا زمان تأسیس حکومت اسلامی تغییر میکند؟ یعنی اقتضای انقلابیبودن و رفتار انقلابی در زمانه خود این است؛ اما پس از تثبیت انقلاب نیز همان رفتار انقلابی باید باشد که قبل از پیروزی وجود داشت؟ پاسخ منفی است. انقلابیگری بهمعنای عقلانیت متناسب با براندازی نظام طاغوت، آن رفتار را اقتضا میکند و عقلانیت متناسب با اداره و پیشبرد نظام و کارآمدی آن، حکایت دیگری دارد و در این مرحله، رفتارها مانند رفتارهای قبل از انقلاب نیست.
🆔 @iictchannel
🔰 اگر انقلاب اسلامی را براساس مؤلفههایی مانند مردمسالاری دینی، ولایت، قیام مستضعفان علیه مستکبران، عدالتمحوری و مسائلی از این قبیل معنا و خداوند را در معادلات سیاسی و اجتماعی داخل کنیم و از مادهگرایی و سکولاریسم بگذریم، با پدیدهای مانند شهیدبهشتی مواجه میشویم که این خصوصیات را دارد؛ یعنی وقتی وارد بحث اندیشه میشود، مباحث ایشان برآمده از ترکیبی از مبانی دینی بهعلاوه تطبیقش بر علوم رایج موجود است؛ یعنی علم اسلامی روزآمد متناسب با اداره جامعه است و اینطور نیست که صرفا متناسب با تدریس در حوزه یا دانشگاه باشد. اگر ولایت فقیه را نماد عمده انقلاب میدانیم، میبینیم شهیدبهشتی کاملا پایبند این مسأله است. وقتی در مشکلات و گیرهای اوایل انقلاب به او تهمتهایی میزدند، طبیعی است که در این مواقع، حق هر انسانی است که از خود باید دفاع و حداقل شفافسازی کند؛ اما شهیدبهشتی در این فضا سکوت میکند و میگوید امام(ره) گفته به این مسائل پاسخ ندهم و سکوت کنم. یکی از ویژگیهای عمده انقلاب اسلامی، مردمسالاری دینی است؛ یعنی دموکراسی بهمعنای خودبنیادبودنِ مبانی انسانی و دینمحوریِ غیرمبتنیِ بر مردم نداریم. شهیدبهشتی بهشدت اینطور بود و در ورطه دموکراسی غرب نیفتاد؛ همچنانکه در ورطه دینمحوری فارغ از مردم هم نیفتاد.
انقلاب اسلامی از جانب مستضعفان علیه مستکبران است و نمیشود کارگزار ارشد نظام انقلابی باشد؛ اما سادهزیست نباشد. البته، این نکته را نیز باید بگویم کارگزاران انقلابها معمولا فرازوفرود دارند و خوبی انقلاب اسلامی نیز این است که در مقام پالایش است و مردم نیز از مسوولان سادهزیستی را توقع دارند و اگر مسوولی بخواهد باقی بماند، باید براساس هنجارهای انقلاب و ارزشهای مبتنی بر باورهای مردم کار کند.
🆔 @iictchannel
#مصاحبه
#امام_صادق
▪️ گفتگوی قدس با دکتر #قاسم_ترخان در آستانه سالروز شهادت ششمین پیشوای شیعیان:
🔰 نهضت علمی #امام_صادق(ع) تمدن ساز بود
📑 منتشر شده در شماره ۸۹۹۹ روزنامه #قدس
⚜️ مشاهده مطلب در صفحه روزنامه:
🌐 qudsonline.ir/newspaper/661392/
🆔 @iictchannel
#تبلیغ
#فلسفه_اصول
🔰 موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) برگزار می کند:
🔹 #فقه_تخصصی نظام ساز
📍 دوره تابستانی
🔶 با حضور آیت الله #علی_اکبر_رشاد ریاست پژوهشگاه /فلسفه اصول
🗓 دوشنبه هر هفته
🏢 تهران / موسسه آموزش عالی امام رضا(ع)
🆔 @iictchannel
#تبلیغ
#فعالیت_اعضا
🔰 مدرسه تابستانه منهاج
🔻 محورهای دوره:
✅مبانی #فقه_اجتماعی و حکومتی
✅مسائل #فقه_اقتصاد| #فقه_سیاست| #فقه_فرهنگ_و_تربیت
🎙 با حضور اعضای هیات علمی پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه:
🔶 حجت الاسلام #سید_حسین_میرمعزی
🔶 حجت الاسلام #احمد_علی_یوسفی
🔶حجت الاسلام #سید_سجاد_ایزدهی
🏢 قم / حوزه علمیه امام کاظم(ع)
🆔 @iictchannel
#کلام
#کرسی
#شبستری
🔶 با همکاری گروه #کلام و #قطب_علمی_فلسفه_دین_اسلامی پژوهشگاه:
🔰 کرسی ترویجی بررسی انتقادی گوهر و صدف دین از منظر #شبستری برگزار میشود.
⚜️ مشاهده خبر:
🌐 iict.ac.ir/goharsadaf
🆔 @iictchannel
#عدالت
#نشست
#هم_اندیشی
🔶 به همت گروه #سیاست پژوهشگاه و با همکاری اندیشکده #عدالت مرکز #الگوی_اسلامی_ایرانی_پیشرفت:
🔰 نشست #هم_اندیشی "جایگاه #عدالت در سند پایه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت" برگزار می شود.
⚜️ مشاهده خبر:
🌐 iict.ac.ir/edalatsanad
🆔 @iictchannel
#کرسی
#صبح_نو
#در_رسانه_ها
📢 بازتاب خبری برگزاری کرسی "تبدیل #واجب_کفایی به #واجب_حکومتی در ظرف نظام سیاسی"
🔸 روزنامه #صبح_نو شماره 743
🔰 دولت باید تحقق #واجبات_کفایی را تضمین کند
🔻هم اکنون در روزنامه صبح نو بخوانید:
🌐 sobhe-no.ir/newspaper/734/13
🆔 @iictchannel
#یادداشت
#اینستکس
#نشست_برجام
🔶 نوشتاری از دکتر #محمد_ملک_زاده عضو هیات علمی #گروه_سیاست پژوهشگاه
🔰تاملی بر نتایج نشست کمیسیون مشترک #برجام در وین
⚜️ مشاهده مطلب:
🌐 iict.ac.ir/vien
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#یادداشت #اینستکس #نشست_برجام 🔶 نوشتاری از دکتر #محمد_ملک_زاده عضو هیات علمی #گروه_سیاست پژوهشگاه
#یادداشت_هفته
✒️ مختصری از نوشتار دکتر #محمد_ملک_زاده عضو هیات علمی #گروه_سیاست پژوهشگاه:
🔹تاملی بر نتایج نشست کمیسیون مشترک #برجام در وین
🔶 تداوم وعدههای تکراری و توهینآمیز اروپا!
💢 همان گونه که انتظار میرفت نشست کمیسیون مشترک برجام در وین در آخرین روزهای ضرب الاجل ایران به اروپا بدون حصول هیچ پیشرفت قابل قبولی برای ایران پایان یافت. در بررسی نتایج این نشست و مواضع طرفهای شرکت کننده در آن نکاتی قابل توجه میباشد:
🆔 @iictchannel
♨️ اعلام عملیاتی شدن اینستکس(INSTEX)
🔹در پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در وین «هلگا اشیمت» معاون مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا خبر راه اندازی اینستکس را اعلام کرد. اینستکس نام سازوکاری است که قرار بود بر مبنای آن و در راستای مبارزه با تحریمهای اقتصادی یک جانبه آمریکا، تبادلات اقتصادی ایران و اروپا و یا سایر کشورها حفظ شود. سازوکاری که در ۱۱ بهمن سال گذشته پس از گذشت ماهها از خروج یک جانبه آمریکا از برجام و بازگشت غیر قانونی تحریمهای ایران، سه کشور اروپایی آلمان و فرانسه و انگلیس متعهد به راه اندازی آن شدند اما به رغم انجام تعهدات یک جانبه برجام از سوی ایران، تحت فشار دولت آمریکا جرات و یا انگیزه راه اندازی آن را نداشتند و اکنون با درک جدیت ایران در لغو برخی محدودیتهای داوطلبانه و کاهش تعهدات برجامی خود، در آخرین روزهای ضرب الاجل اعلام شده، خبر از عملیاتی سازی آن را اعلام نمودند.
🆔 @iictchannel
🔰 ناکارآمدی اینستکس مورد نظر اتحادیه اروپا برای ایران
🔹صرف نظر از تبلیغات گسترده طرفهای شرکت کننده در کنفرانس وین مبنی بر عملیاتی شدن اینستکس، اما چگونگی کارایی عملی برای این ساز و کار مالی که اروپاییان اعلام نمودند نشان میدهد که آنان همچنان انگیزه جدی برای عمل به تعهدات خود را ندارند بلکه صرفا به دنبال وقت کشی جهت جلوگیری از کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران میباشند. بر اساس تعهدات طرفهای مقابل ایران در برجام، آنها میبایست نقل و انتقالات مالی و تجاری ایران با کشورها به ویژه در موضوع صادرات نفت و تعاملات بانکی را تسهیل نمایند؛ بنابراین آنان نباید به تحریمهای یک جانبه آمریکا علیه ایران اعتنا کنند اما اروپاییان از ابتدای اعلام تصمیم خود مبنی بر مقابله با تحریمهای آمریکا از طریق راهاندازی اینستکس همواره از تعهدات اجرایی تعیین شده برای آن کاستند و فعلا هم بنا بر ادعای اروپاییها گویا صرفا قرار است که متمرکز بر حوزهای انسان دوستانه از جمله غذا و دارو «humanitarian trade» باشد! این در حالی است که چنین چیزی نه تنها منافع ایران را تامین نمیکند بلکه برای ملت بزرگ ایران بسیار توهینآمیز نیز میباشد. زیرا اروپاییان عملا قصد دارند از اینستکس بعنوان «برنامه نفت در برابر غذا» استفاده کنند.
🆔 @iictchannel
🔰 این در حالی است که اساسا در دوران مذاکرات برجام، طرفداران آن، هدف از پذیرش برجام را جلوگیری از رسیدن کشور به وضعیت نفت در برابر غذا عنوان میکردند و اکنون گویا قرار است برای حفظ برجام ایران را به سمت پذیرش همان طرح خفتبار نفت در برابر غذا سوق دهند! بدیهی است اعلام وعده توخالی اروپاییان مبنی بر اینکه این طرح احتمالا در مراحل بعد گسترش خواهد یافت و اقلام دیگر را نیز دربر خواهد گرفت، با توجه به سابقه بدعهدی اروپاییان تفاوتی در ماهیت آن ایجاد نمیکند.
🆔 @iictchannel
#مصاحبه
#فعالیت_اعضا
#روز_دختران
🔶 در گفتوگو با #محمد_حسن_شاهنگی معاون #مرکز_پژوهش_های_جوان به مناسبت #روز_دختران مطرح شد:
🔰 از نامردی #زنانه! تا #عشق در وسط خیابان!
⚜️ مشاهده خبر:
🌐 iict.ac.ir/bastedokhtaran
🆔 @iictchannel