🖼 #عکس_نوشت | ظرفیت قرآن و مکتب اسلام پاسخگوی تمام شبهات دینی و اعتقادی مردم میباشد
🎙 حجتالاسلام والمسلمین #عبدالکریم_بهجت_پور، عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔷 ظرفیتهای قرآن کریم و مکتب اسلام آنچنان بالاست که پاسخگوی تمام شبهات اعتقادی و دینی مردم میباشد. تا اذهان ما با سؤالات و شبهات جامعه درگیر نشود نمیتوانیم دین را به طور کامل در سطح زندگیهای مردم جاری کنیم. این درگیری با شبهات جدید میتواند ما را در برداشتهای متناسب با شرایط روز از منابع اصیل دین یعنی قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) کمک کند.
#سخنرانی
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | انقلاب از امام امت
🔸 با تجزیه و تحلیل رهنمودهای امام در مورد اصل صدور انقلاب، مبانی شرعی و صدور آن، چنین استنباط میشود که اقدام برای صدور انقلاب یک وظیفه و تکلیف شرعی است. در صورت محصور بودن انقلاب در مرزهای ایران، شکست انقلاب قطعی است. به دلیل ماهیت انقلاب اسلامی، حامیان انقلاب و متولیان آن نسبت به مستضعفان و مسلمانان دارای وظیفه هستند.
🔸 اگر انقلاب در کشور محصور باشد، عزم جدی قدرتهای جهانی مبنی بر شکست انقلاب تحقق مییابد. تلاش برای استقلال ملتها از سلطه قدرتها، یک هدف و وظیفه است. انقلاب اسلامی نهضتی برای مسلمانها و برای مستضعفان جهان است. با قیام مستضعفان، ابرقدرتها رو به افول خواهند رفت. با قیام مستضعفان و درک عمیق آنها از انقلاب اسلامی، نهضتی در مقابل جهانخواران شکل خواهد گرفت. انقلاب اسلامی از ناحیه قدرت لایزال الهی مورد حمایت است.
📖 برگرفته از کتاب صدور انقلاب از منظر امام خمینی(ره)، نوشته #عباسعلی_فرزندی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4499
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | جایگاه دانشجویان در رویارویی با فساد اقتصادی
🔸 مبارزه با مفاسد اقتصادی بدون شک نیازمند نقش آفرینی آحاد مردم، مسئولان و سایر نخبگان جامعه اسلامی است. در این میان، قشر دانشجو به سبب امتیازاتی که در آگاهیبخشی، گفتمانسازی، مطالبهگری و حتی ارائه راهکارهای نو در کشف و محو ریشههای فساد دارد، از جایگاه ویژهای در مبارزه با فساد برخوردار است.
🔸دانشجو به عنوان قشر نخبه جامعه در تصمیمسازی مردم و مسئولان بسیار میتواند اثرگذار باشد. به طور کلی، دانشجو به مثابه حلقه واسط آگاهیبخشی، مطالبه و ایجاد حرکت بین مردم و مسئولان بوده و این امر در خصوص مسئله رویارویی و پیشگیری از مفاسد اقتصادی هم خود را نشان میدهد.
📖 برگفته از کتاب روسیاهی با یقه سفید، نوشته #جواد_کجوری
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22406
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | اجتهاد نظامواره
◽️ سیستم(شبکه)، مجموعهای از عناصر است که با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند و برای تحقق یک هدف در تلاشاند. در هر شبکه، تغییر هر جزء بر دیگر اجزا و بر کل، تاثیر دارد و هیچ یک از عناصر، اثری مستقل و جدا از مجموعه نمیگذارند و نمیپذیرند.
◽️ اجتهاد سیستمی، به کارگیری تمام تلاش معرفتی برای کشف نظر خداوند در پاسخ به نیازهای خرد و کلان جامعه با تولید مدلها و سیستمهای مورد نیاز بشر، از منابع دین با روش اجتهاد جواهری علاوه منطق استنباط فرایندها است.
📖 برگفته از کتاب الگوریتم اجتهاد، نوشته حجتالاسلام والمسلمین #عبدالحمید_واسطی، عضو هیأت علمی گروه منطق فهم دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22573
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | عدل الهی و مرگ
🔸 چرا انسان به دنیا میآید و پس از آنکه لذت حیات را چشید و آرزوی جاوید ماندن در او زنده شد، به دیار نیستی فرستاده میشود؟ اگر اشیاء اصلا به وجود نمیآمدند، نسبت به اینکه به این دنیا آورده شوند، در آسایش و سعادت بیشتری بودند. پس چنین آوردنی ظلم است و خدایی که این کار را میکند، عادل نیست؟ این اشکال از اینجا پدید آمده که مرگ را نیستی پنداشتهاند و حال آنکه مرگ برای انسان نیستی نیست، بلکه گونهای تحول و انتقال است. مرگ نیستی در این جهان است و هستی در جهان دیگر.
🔸 انسان مرگ مطلق ندارد، آنچه که ما مرگ مینامیم، در حقیقت از دست دادن یک حالت و به دست آوردن حالتی دیگر است. با بازنگری در نحوه نگرش انسان به هدف از هستی و زندگی دنیا خواهیم دید که پدیده مرگ نه تنها با هدفمندی اجزا و پدیدههای جهان طبیعت، منافات ندارد، بلکه کاملا هم با آن هماهنگ است. دنیا اصلا جای ماندن نیست که مردن مخالف هدف آن باشد. دیدگاه قرآن درباره مرگ، حیات، اموال و فرزندان، روشنگر هدفمندی همه اینها است.
📖 برگرفته از کتاب عدل الهی، #سید_مصطفی_حسینی_نسب
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4316
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | دینپژوهی و جامعهشناسی
🔹 جامعهشناسی از آغاز پیدایش پیوند نزدیکی با دینپژوهی داشته است، زیرا دین را یکی از مؤلفههای پیوند اجتماعی میدانستند؛ از این رو دین موضوعی برای مطالعات جامعهشناسان قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر جامعهشناسان، دین را جنبهای جداناشدنی از سازمان اجتماعی میدانستند و دینپژوهی را جنبه مهمی از نظریاتشان درباره جامعه و رابطه انسان با جامعه قرار دادند و در تمام آثارشان به کارکرد دین در جامعه توجه داشتند.
🔹 امروزه توجه جامعهشناسان به دین نسبت به دو قرن گذشته عمیقتر شده است. مطالعات متعددی در زمینههای مختلف مانند رابطه اندیشه و رفتار دینی با طبقه اجتماعی، قومیت، ثروت و فقر، نظامهای اقتدار و مرجعیت، دین و ایدئولوژی سیاسی، دین به عنوان منشأ انسجام و همبستگی اجتماعی و نیز تحول اجتماعی و انقلابی انجام شده است.
📖 برگرفته از کتاب جامعهشناسی دین، نوشته #قاسم_اخوان_نبوی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/5996
🆔 @iictchannel
▫️تفاوت آینده پژوهی اسلامی با آینده پژوهی سکولار
🔸 حجت الاسلام والمسلمین #محسن_مهاجرنیا عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه در نشستی عنوان کرد:
◾️ در آینده پژوهی سکولار فقط به یک جامعه توسعه یافته قوی با درآمد و سرانه بالا و با حقوق و آزادی های مادی و.... می اندیشند، ولی آینده پژوهی اسلامی علاوه بر اینها، یک سری آرمان های متعالی مثل حیات طیبه، سعادت و کمال نهایی دارد.
#سخنرانی
🆔 @iictchannel
◽️ اربعین و قدرت نرم رسانه ای
📝 یادداشتی به قلم حجتالاسلام و المسلمین #محمد_عابدی عضو هیات علمی گروه #قرآن_پژوهی پژوهشگاه؛
◾️ شعار «حب الحسین(ع) یجمعنا» گویای واقعیتی است که در مراسم پیادهروی اربعین گوشههایی از آن رخ عیان کرده و مولود اجتماع اربعینی و از برکتهای کوثر اربعین است.
🔻 اگر در ماهیت این کارکرد سیاسی اربعین دقت شود به روشنی علت اصلی حس خطری که دشمنان سامانیابی امت اسلامی از برگزاری مراسم اربعین بروز میدهند روشن خواهد شد.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/arbaeiin-2
#اربعین
#یادداشت
🆔 @iictchannel
6.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💯 پیشنهاد ویژه
⚠️ #ببینید | پرسش های پیرامون حجاب
🔖 بخش دوم
💢 «اتفاق نظر همه مذاهب اهل سنت درباره محدوده حجاب زنان»
🎙 حجتالاسلام والمسلمین #سعید_داودی عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه به شبهاتی پیرامون حجاب زنان پاسخ می دهد....
💠 با ما همراه باشید...
#حجاب_عفاف
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | راههای متفاوت در کسب آگاهی
🔹 روش کسب آگاهی و کشف واقع، از منظر قرآن در یک روش منحصر بوده، بلکه طرق آن گوناگون و شامل علوم برخاسته از فعالیت حواس ظاهر از جمله تجربه و آزمون محسوس و نیز عقل و شهود باطن و نیز نقل و وحی میشود؛ بنابراین معیار اصلی علم، فهم صحیح واقع به شکل منطقی و وصول به یقین یا اطمینان است؛ حال چه با مشاهده حسی، یا با براهین عقلی یا شهود باطنی یا روش نقلی حاصل آید؛ بنابراین علوم انسانی اسلامی وحیانی هم تجربی وهم فرا تجربهای است.
🔸 در قرآن گزارههای بسیاری یافت میشود که تعداد فراوانی از آنها را میتوان از راه تجربه و آزمون، محک زد و میزان صحت آنها را بر اساس قواعد تجربی فهمید.
📖 برگرفته از کتاب مبانی قرآنشناختی علم دینی، نوشته #محمد_علی_اسدی_نسب، مدیر گروه قرآنپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22540
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | معنای حکمت الهی
🔺 حکمت یعنی دریافت حقیقت. کارهای ما انسانها دو گونه است: کارهای بیهودهای که در رساندن ما به سعادت واقعی تأثیری ندارند و کارهای عاقلانهای که نتایج مفیدی به بار میآورند. گونه اول را کارهای لغو و باطل و گونه دوم را کارهای اصیل و حکیمانه مینامند. بنابراین حکیم به کسی گفته میشود که کار بیهوده و بیفایده انجام نمیدهد و هر کاری را به جهت مصلحتی انجام میدهد.
🔺 بین حکمت الهی با حکمت انسانی تفاوت وجود دارد. انسان، رفتاری حکیمانه انجام میدهد تا خودش سودی ببرد و به مالی برسد. اما حکمت در خداوند گام برداشتن در مسیر کمال انسانی و رسیدن به کمالاتی است که فاقد آنها است، اما حکمت در خداوند گام برداشتن در مسیر کمالات مخلوقات است نه کمالات خویش؛ چرا که خداوند ذاتا دارای تمامی کمالات هست.
📖 برگرفته از کتاب عدل الهی، #سید_مصطفی_حسینی_نسب
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4316
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | پیشرفت تولید داخلی با وجود تحریمهای جهانی
◼️ تحریمهای اقتصادی یکی از تلاشهای همیشگی دشمنان علیه نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و هر روز بر شدت آن افزوده شده است. بهرغم تحریمهای گسترده، جمهوری اسلامی ایران پیشرفتهای زیادی در حوزههای مختلف داشته است. استکبار جهانی برای مقابله با پیشرفتهای روزافزون جمهوری اسلامی ایران، از وجود برخی ضعفها و بیتدبیریها در حوزه اقتصاد، سوء استفاده و برای رسیدن به اهداف شوم خود، جنگ تمام عیار اقتصادی را علیه ملت ایران آغاز کرد و اقتصاد و معیشت عموم مردم را مورد تهدید و حمله قرار داد.
◼️در برابر اقدامات خصمانه دشمنان، مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی را مطرح و ستون فقرات آن را تقویت تولید داخلی و ملی تعیین کردند. زمانی تولید داخلی تقویت میشود که با حمایت از کالای ایرانی تقویت پایدار تولید داخلی اتفاق بیفتد. این موضوع آن اندازه اهمیت دارد که رهبری شعار سال ۱۳۹۷ را حمایت از کالای ایرانی تعیین کرد.
📖 برگرفته از کتاب بررسی فقهی اقتصادی حمایت از کالای ایرانی، نوشته #احمدعلی_یوسفی، دانشیار گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22543
🆔 @iictchannel