🖼 #عکس_نوشت | فقه شیعی مبانی جامعه شیعی
👤 حجتالاسلام والمسلمین #سیدسجاد_ایزدهی، رئیس پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔺 هر جامعهای برای پیشبرد خود نیاز به یک نظام رفتاری دارد و این نظامهای رفتاری در هر جامعهای مبتنی بر هنجارهای همان جامعه شکل میگیرد. یعنی جوامع مادی نظام قانونیشان را بر مبنای مادیگری و نظامهای دیگر بر مبنای دینی ترسیم میکنند. اهل سنت مبتنی بر مبانی سنی و اهل شیعه مبتنی بر مبانی شیعی است و دانش فقه، دانشی است که متصدی بحث از رفتارها، روابط و کنشهای مربوط میشود.
🔺مبنای حقوق اسلامی در جامعه اسلامی و در جامعه شیعی، فقه شیعه است که اختصاص به شیعه هم ندارد. چون کنش انسانها چه کنش فردی و چه کنش اجتماعی در همه جوامع وجود دارد. در اهل سنت هم وجود دارد. اهل سنت هم مثل اهل شیعه فقه دارند که نقشه راه زندگی و رفتارشان باشد. چیزی که فقه سیاسی را متمایز میکند این است که فقه سیاسی ناظر بر رفتارها و کنشهای سیاسی است.
#همایش
#فقه_نظام_ساز
🆔 @iictchannel
🔰آغاز به کار کتابخانه و خانه گفتگوی استاد سید عباس موسویان
🔷به گفته محسن رحیمی مدیرعامل کانون اندیشه جوان ضرورت پرداختن به امر گفتگو در بستری مناسب و با محوریت دانشجویان، از اموری است که همواره در کانون اندیشه جوان مورد توجه ویژه بوده و پویش بیش از بیست ساله کانون وبرگزاری ۱۰۰ نشست مناظره دانشجویی با عنوان کالک در دو سال گذشته از مویدات این امر است. لذا تصمیم گرفتیم با راه اندازی کتابخانه ای غنی با محوریت کتب متناسب با قشر نخبه دانشگاهی و ایجاد بستری برای گفتگو به رشد بیش از پیش این امر در میان نخبگان دانشگاهی کمک نماییم.
🔶لازم به ذکر است مراسم افتتاح کتابخانه و خانه گفتگوی استاد سید عباس موسویان با حضور مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کل کشور، علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و علی قجری مدیرعامل خبرگزاری آنا روز چهارشنبه مورخ ۲۵ آبان از ساعت ۱۲ الی ۱۴ در محل کانون اندیشه جوان برگزار خواهد شد.
#کتاب
#کتابخانه
#علی_قجری
#خانه_گفتگو
#علی_رمضانی
#مهدی_رمضانی
#سید_عباس_موسویان
#کتابخانه_و_خانه_گفتگوی
📌@canoon_org
🖼 #عکس_نوشت | گسترش فقه سیاسی پس از انقلاب اسلامی
👤 حجتالاسلام #سیدکاظم_سیدباقری، مدیر گروه سیاست پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
◽️ تشکیل نظام جمهوری اسلامی، زمینههای علمی ـ عملی برای سنجش و ارزیابی فقه سیاسی را بیش از هر زمان دیگر به وجود آورد و موجب گردید تا دیدگاههای تقليلگرا و فردمحور در فقه سیاسی شیعه، نفی گردد، رویکرد اجتماعی نسبت به اجتهاد و برداشت حکم از منابع تشریع اسلامی تقویت شود، رهیافتی نو در معناشناختی و روششناسی دستگاه اجتهاد شکل گیرد و تلاش برای تحلیل و ارزیابی نظاممند و نظاموار از حقوق و فقه سیاسی شیعی به وجود آید.
◽️ رویکرد عقلانی، سنجیده و نظریهپرداز به فقه سیاسی، آن را در افقی نوین و فضایی متفاوت قرار داد. این امر زمینهای فراهم کرد برای ظهور برداشتها و روایتهای تازه و اجتماعی از فقه که میتوان جلوههای آن را علاوه بر فقه سیاسی در دیگر ابعاد اجتماعی آن مانند فقه اقتصادی، فقه تربیتی، فقه خانواده، فقه جزا و…مشاهده کرد و گرایشهای فردگرایانه فقه را به سمت و سوی استنباطها و اجتهادهای اجتماعی متمایل سازد.
#همایش
#فقه_نظام_ساز
🆔 @iictchannel
5.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖼 #ببینید | ظرافت اخلاص در عمل
👤 آیتالله #علی_اکبر_رشاد، رییس و موسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔺 اینقدر عمل اخلاص ظریف، دقیق و عملا سخت است که خیلی به زحمت باید این کار را کرد؛ یعنی باید انسان تمرین کند و بنشیند تحمل کند، جوانب عمل را ببنید، رخنهگاههای عمل را ببنید که ممکن از کجای عمل شیطان بیاید نفوذ و رخنه کند؛ من تصور کنم دارم خالصانه کار میکنم ولی درواقع اینجور نبوده باشد.
#پادکست
🆔 @iictchannel
🔻گفتگو دربارهی
ماهیّت اغتشاشات از دریچهی اجتماعی با حضور #مهدی_جمشیدی و محسن ردادی
اعضای هیات علمی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه
📎 امشب، ۲۳ آبان ۱۴۰۱
ساعت ۲۰
برنامه جریان، شبکه یک
@sedgh_mahdijamshidi
🖼 #عکس_نوشت | فلسفه و عرفان راههای کشف واقعیات
🔸 فلسفه و عرفان، دو طریقت برای کشف واقعاند. فیلسوف برای دستیابی به این مهم راه استدلال را میپیماید و برای اینکه به درک یقینی برسد، مقدمات استدلال را گزارههایی یقینی قرار میدهد تا از ترکیب دو امر یقینی، نتیجه یقینی حاصل گردد. عارف نیز برای دستیابی به درک یقینی، راه مشاهده و مکاشفه را برگزید. شهود عارف، از آن رو که بر نور غیبی مبتنی است و او با آن نور به مشاهده جهان بر میخیزد، درک خود را یقینی میداند؛ بنابراین فیلسوف و عارف هر دو در پی ادراک یقینی از جهان واقعاند؛ اما به هیچ وجه نمیتوان گفت یکی از این دو طریق به طور مطلق به یقین میرسند.
📖 برگرفته از کتاب جستارهایی در فلسفه عرفان (دفتر دوم)، نوشته حجتالاسلام والمسلمین #علی_فضلی، عضو گروه عرفان پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/21679
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | نقش ایمان در بهبود روابط اجتماعی
🔹 انسانها نمیتوانند نیازهای خود را بهتنهایی برطرف کنند و به نوعی تقسیم کار نیازمندند؛ از طرفی انسان، موجود آزاد و مختاری است، و بنابراین نیازمند قوانین و حقوقی است که همه به آن احترام بگذارند؛ آن چیزی که بیش از هر چیز حق را محترم، عدالت را مقدس، دلها را به یکدیگر مهربان، اعتماد متقابل را میان افراد برقرار میسازد، تقوا و عفاف را تا عمق وجدان آدمی نفوذ میدهد، به ارزشهای اخلاقی اعتبار میبخشد، شجاعت مقابله با ستم ایجاد میکند و همه افراد را مانند اعضای یک پیکر به هم پیوند میدهد و متحد میکند، ایمان مذهبی است. تجلیات انسانی انسانها که مانند ستارگان در آسمان تاریخ پر حادثه انسانی میدرخشد، همانهایی است که از احساسهای مذهبی سرچشمه گرفته است.
📖 برگرفته از کتاب دینشناسی، نوشته حجتالاسلام والمسلمین #عبدالحسین_خسروپناه، عضو هیأت علمی گروه فلسفه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/21679
🆔 @iictchannel
◽️ سلبریتیها چه سهمی از غیرت ملّی دارند؟
🔸 حجت الاسلام و المسلمین #سیدسجاد_ایزدهی رئیس پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه در گفتگویی عنوان کرد:
🔹 آن چیزی که تحت عنوان "غیرت" تلقی می شود، جنبه جانبدارانه ای از یک فرد نسبت به آن چیزی است که به او متعلق است؛ چه به شخص او؛ چه به اهل و عیالش؛ چه به خانواده اش؛ چه به شهر و جامعه اش و چه به حکومتش.
🔻 معمولا سلبریتی ها اندیشمند نیستند؛ این افراد بیشتر دیده شده اند تا اینکه انسان های فرهیخته ای باشند؛ مشهورند تا اندیشمند باشند و طبیعتا خطا می کنند؛ مردم باید حواسشان باشد که زندگی خود را به این افراد گره نزنند؛ چون معمولا افراد فرهیخته و اندیشمندی نیستند.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
◽️ تقسیمبندی علوم انسانی در جهان اسلام
📌در نشست علمی «گستره #علوم_انسانی قرآنبنیان و یافتههای روششناختی آن»؛
🔸 دکتر #رمضان_علی_تبار عضو هیات علمی گروه منطق فهم دین پژوهشگاه تبیین نمود:
🔹درباره گستره و قلمروشناسی در حوزه علم، دو نکته حائز اهمیت است. اول اینکه به لحاظ موضوع و محتوا این گسترش تا کجاست و دوم تأثیر و حضور این علوم در سایر حوزههای علمی چیست. درباره معیار طبقهبندی علوم هم باید گفت چند معیار در این زمینه وجود دارد که مهمترین آنها، معیارِ موضوع و مسائل است و در اینجا با غایت و روش کاری نداریم چون آنها هم تابع موضوع هستند.
#سخنرانی
🆔 @iictchannel
◽️دلایل تأکید رهبر انقلاب بر بازسازی انقلابی ساختارهای کشور
📌در نشست «نظریه نظامِ انقلابی در روایت قرآنیِ آیتالله العظمی خامنهای»؛
🔸 #مهدی_جمشیدی عضو هیات علمی گروه فرهنگپژوهی پژوهشگاه تبیین نمود:
🔹ظاهراً رهبر انقلاب یکبار از امام می پرسند که فکر انقلاب از چه زمانی در ذهن شما شکل گرفت که ایشان میفرمایند یادم نمیآید. این نشان میدهد که امام آدمِ حکمت عملی بودند و دائماً حالت قیام داشتهاند. ایشان میفرمایند که اگر این قیام اتفاق افتاد همانگونه که خدای متعال در قرآن کریم فرموده است خیر و برکت برای جامعه پدید میآید.
#سخنرانی
🆔 @iictchannel
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔸کرسی فقه با انگاره قبول نظامات شرعی و لزوم استنباط آنها و انگاره انکار 🔻 در راستای برگزاری همایش م
🔴 هم اکنون در حال برگزاری...
🔸 کرسی فقه با انگاره قبول نظامات شرعی و لزوم استنباط آنها و انگاره انکار
🔻 در راستای برگزاری همایش ملی "فلسفه فقه نظامساز (با تأکید بر افکار و آرای شهید آیتالله محمدباقر صدر)"
🎙 با حضور #ابوالقاسم_علیدوست #محمود_حکمت_نیا #خالد_الغفوری #غلامرضا_پیوندی
🏢 قم، سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/nezamha
#کرسی
#فقه_نظام_ساز
🆔 @iictchannel
🔸نشست نقد و بررسی کتاب "مدارس کلامی شیعه"
🔰 توسط گروه کلام پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه برگزار می شود:
🎙 با حضور:
#محمدصفر_جبرئیلی
#رسول_رضوی
#حسن_طارمی_راد
#محمدحسین_محمدی
⏰ یکشنبه 29 آبانماه، ساعت 13
🏢 قم، سالن فرهنگ پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📡 حضور مجازی از طریق:
🌐 skyroom.online/ch/iict/naghdketab
🔍 مشروح خبر👇
🌐 iict.ac.ir/naghdkalami
#نشست
#نقد_کتاب
🆔 @iictchannel