💢عزاداری؛ ظرفیتها و آسیبها
✔️استاد ابوالقاسم علیدوست
🔹هر وقت عزاداریهای ما با شکوهتر بوده وحدت ملی و دینی ما نیز پررنگ تر و منسجم تر بوده است. در دوران صفویه به موازاتی که عزاداری رواج پیدا کرده، کشور به وحدت رسیده و کمتر دورانی داریم که مانند صفویه وحدت دینی و ملی خودش را نشان داده باشد.
🔸تعظیم شعائر یا مستحب است و عبادت محسوب میشود و یا بالاتر از آن واجب است و اگر امروز کسی بگوید اصل عزاداری بر سیدالشهدا و بزرگداشت این حادثه واجب است، فتوای غیرفنی نداده است... اگر عزاداری انجام شود، اهداف امام حسین نیز زنده میشود و هدف آن حضرت احیای دین و ارزشها است.
🔹متاسفانه گاهی در کنار عزاداریهای شرع پسند و عقل پسند و مطابق شرع حرکاتی انجام میشود که وهن مذهب و دین و حتی وهن ملت است که یکی از آنها خرافه و دیگری بدعت است. بدعت یعنی چیزی که جزو دین نیست ولی وارد دین شود؛ مثلا من هیچوقت با قمه زدن کنار نیامدم و هیچوقت نتوانستم از زنجیر زدنهایی که باعث میشود تا خون جاری شود، دفاع کنم.
👈 ادامه مطلب: https://b2n.ir/m88428
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢کربلا از آغاز تا پایان
✔️آنچه در پی خواهد آمد گزارشی از واقعه کربلا آنچنان که در مصادر قدیمی آمده است و ضمیمه آن تحلیلهایی هست که بر اساس همان نقلهاست.
👈مقاله استاد رسول جعفریان را بخوانید: https://b2n.ir/j64711
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🏴 یک دهه عزاداری در بیوت مراجع
👈 مشاهده تصاویر: https://b2n.ir/m41234
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
46.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 کمالِ کمال
📽 مستندی درباره مرحوم آیتالله سید کمال فقیه ایمانی(ره)
👈 مروری بر زندگی و فعالیتهای علمی و اجتماعی: https://b2n.ir/e59665
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢دفتری در اتاقک شیشهای که همه مردم او را ببینند
✔️ مردمداری و تواضع مرحوم آیتالله سید کمال فقیه ایمانی
🔻کتابخانه مرحوم آیتالله سید کمال فقیه ایمانی، در چهارراه شکرشکن اصفهان بود و اتاق ملاقات ایشان هم در جلوی کتابخانه یک اتاقک شیشهای بود که تمام مردم و مسافرانی که از خیابان رد میشدند ایشان را پشت یک میز چوبی ساده در اتاقی ساده با ده صندلی برای مراجعان میدیدند.
زمانی به ایشان گفته شد حاج آقا این کتابخانه به این وسعت، چرا شما دفترتان را در جلوی کتابخانه آن هم در اتاقکی شیشهای که از هر طرف شما را میبینند قرار دادهاید؟! پاسخ داد: من باید در دسترس مردم باشم و اگر اتاقم دیواری داشته باشد که مانع دید مردم باشد، رهگذران نمیدانند من هستم و یا نیستم! بنابراین به جای دیوار، شیشه گذاشتهام تا هر کس از خیابان رد میشود ببیند من اینجا نشستهام و اگر کاری دارد بیاید!
آیتالله فقیه ایمانی روزی پنج بار و در مجموع چندین ساعت در خدمت مستقیم مردم بود. مردم هم به ایشان بسیار علاقه داشتند.
🌐 حوزه نیوز
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📸 مراسم تشییع آیتالله سید کمال فقیه ایمانی
✔️مراسم تشییع و تدفین پیکر آیتالله سید کمال فقیه ایمانی از علما و فقهای بزرگ حوزه علمیه، روز یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ با حضور مردم و روحانیون از میدان امام(ره) تا چهارراه شکرشکن برگزار و پیکر این عالم ربانی بر اساس وصیت ایشان در کتابخانه امیرالمومنین علیه السلام به خاک سپرده شد./ عکس: ایمنا
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢رد برخی ادعاهای فقهی درباره مهندسی ژنتیک
✔️استاد علیاکبر رشاد🔻
🔹برخی مدعیان حرمت مهندسی ژنتیک و جا به جایی ژنها به آیهای استناد میکنند که در آن ابلیس در مقابل خداوند میگوید من انسانهای عاصی را به تغییر خلقت خداوند سوق میدهم، لذا جابهجایی ژنها را تغییر خلقت و امری ممنوع میدانند. بعضی دیگر هم به آخر آیه فطرت اشاره میکنند که میفرماید «لا تبدیل لخلق الله» و هر جا که مصداقی از تغییر در خلقت تلقی شود آن را بر اساس این آیه جایز نمیدانند مثلاً جابهجایی ژنها یا تغییر در طبیعت نباتات.
🔸اگر قرار باشد چنین قاعدهای را بپذیریم حتی نمیتوانیم در حوزه زیست فناوری تحقیق کنیم و هرگونه تغییر و تصرفی در انواع ممنوع خواهد بود. ما این قاعده را قبول نداریم و معتقدیم معنای این آیات آن طور که برخی ادعا میکنند نیست.... حقیقت این است که نه آیه مورد اشاره و نه دیگر آیات قرآن بر عدم تغییر خلقت به آن معنا که مخالفان فناوری زیستی و جابهجایی ژنها ادعا میکنند دلالت ندارد و خداوند هیچ گاه امر به محال نمیکند.
👈 ادامه مطلب: https://b2n.ir/s14037
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚آسیبشناسی امر به معروف و نهی از منکر
✔️کتاب «آسیب شناسی امر به معروف و نهی از منکر» نوشته مصطفی فرخی به همت مؤسسه بوستان کتاب در ۴۸۰ صفحه به چاپ رسید. این اثر پژوهشی میدانی و ملموس در حوزه «آسیب شناسی امر به معروف و نهی از منکر» است. بیشتر مباحثی که در پژوهش حاضر بر آن تمرکز شده، پاسخ به تردیدها درباره اثرگذاری این فرضیه است.
👈 معرفی اثر: https://b2n.ir/n36856
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔺مبانی(عناصر اساسی) نظام اداری از منظر آموزههای اسلام
🎙با حضور اساتید:
🔹علی آقا پیروز
🔸حسین بابایی مجرد
🔹موسی مهدوی
🔸علی نجات بخش
📅 زمان: سه شنبه 2 شهریور ماه 1400 / ساعت 11 تا 13
📡 تحت نرم افزار اسکایپ
📱هماهنگی و دریافت اطلاعات بیشتر : 09194760848 (آقای رضایی)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
45.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺فقه نظام فراتر از فقه متعارف
🎙بخشی از سخنان استاد محسن اراکی در مدرسه تابستانه مسائل فقهی معاصر
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔺مصرف باقی مانده اموال جمع آوری شده برای عزاداری
🔹سؤال: باقی مانده اموالی که به عنوان هزینههای مراسم عاشورای امام حسین (علیهالسلام) جمع آوری میشود، در چه موردی باید خرج شود؟
🔸جواب: اگر نذر شرعی صورت گرفته تابع نذر است و گرنه میتوان با کسب اجازه از اهدا کنندگان، اموال باقی مانده را در امور خیر مصرف کرد یا آنها را برای مصرف در مجالس عزاداری آینده نگاه داشت.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔺فقه حقوق شهروندی؛ حق بر تابعیت
🎙ارائه دهنده: استاد سید سجاد ایزدهی
🔸ناقد: استاد غلامرضا پیوندی
🔹دبیر: استاد علی شریفی
⏰زمان : یکشنبه 7 شهریور 1400؛ ساعت: 18 الی 20
👈لینک نشست (به صورت میهمان وارد شوید): https://vcpro.ir/riicj2
✅برگزار کننده: پژوهشگاه فقه معاصر با همکاری پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پژوهشکده اسلام تمدنی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad