◾️برگزاری دومین سالگرد ارتحال آیتالله مصباح یزدی
✔️دومین سالگرد ارتحال مرحوم آیتالله محمد تقی مصباح یزدی با سخنرانی آیتالله مدرسی یزدی پنجشنبه، ۸ دی ۱۴۰۱ بعد از نماز مغرب و عشاء در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت معصومه (سلام الله علیها) برگزار میشود.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 وبگاه«گام به گام با امام» در دسترس قرار گرفت
✔️این سایت حاوی مجموعهٔ گفتارها، مصاحبهها و مقالات امام موسی صدر است که به صورت تخصصی نمایهسازی شده و پژوهشگران و علاقهمندان میتوانند با جستوجوی موضوعی و واژگانی، به محتواها دسترسی سریع و تخصصی داشته باشند؛ همچنین در این پایگاه امکان جستوجو بر پایهٔ تاریخ و جستوجوی ترکیبی (جستوجوی واژه در یک سند خاص) وجود دارد.
🌐 آدرس: http://www.gambegambaimam.ir
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 واکنشها به تصمیم طالبان درمورد منع دختران از تحصیل در دانشگاههای افغانستان
✔️طالبان چهارشنبه (21 دسامبر/ 30 آذرماه) در یک بیانیه رسمی دستور داد تا اطلاع ثانوی زنان و دختران از تحصیلات دانشگاهی منع شوند. این تصمیم واکنشهای زیادی را در جهان اسلام به دنبال داشته است.
👈 این گزارش را بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=69194
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢انتخابات مفتیها در لبنان، برای اولین بار در ۴۰ سال گذشته
✔️العربی الجدید گزارش داد که رایگیری برای انتخاب مفتیهای برگزیده که به مقام عالی ترین هیئت مذهبی سنی لبنان تبدیل خواهند شد، هفته گذشته در شش منطقه در سراسر کشور توسط مفتی اعظم اهل سنت، شیخ عبداللطیف دریان برگزار شد.
👈 جزئیات: http://ijtihadnet.ir/?p=69197
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 سخنان صریح مراجع تقلید درباره وضعیت فعلی کشور
✔️ آیتالله مکارم شیرازی: مردم از اوضاع اقتصادی بهشدت گلایهمند و نگران هستند. مسائل اقتصادی برای مردم به یک معضل و معما تبدیل شده که نمیتوانند آن را حل کنند. شرایط بهگونهای است که نهتنها رو به بهبود نیست، بلکه تورّم در بعضی کالاها نسبت به سال گذشته افزایش شدید داشته است. مردم نسبت به اقتصاد و فرهنگ حساس هستند و انتظار تغییر دارند. مردم وفادار و علاقهمند به نظام هستند، اما مردم از ما گلایه دارند. ما برای دولت و مسئولین دعا میکنیم، اما از اوضاع ناراضی هستیم.
✔️آیتالله نوری همدانی: متأسفانه مردم به لحاظ قدرت خرید دیگر آن توان سابق را ندارند. بیکاری، گرانی، کمارزشی پول ملی، اینها اموری هستند که باعث ناراحتی مردم شده است و باید مسئولین امر برای حل این مشکلات و رفع این کمبودها تمام توان و سعی خود را به کار بگیرند.
✔️آیتالله جوادی آملی: دو چیز مملکت را نگه میدارد؛ یکی سواد فعلی و دیگری امید آینده که مسئولین باید تلاش کنند این دو امر از دستشان در نرود. باید از واگذاری مسئولیت به آدمهای خوب بیعرضه در کشور جلوگیری شود و همچنین جلوی آدمهای بد اختلاسی و نجومی نیز گرفته شود.
✔️آیتالله سبحانی: الان مدتهاست که به مردم وعده حل مشکلات را میدهید اما این وعده هنوز محقق نشده است و اگر هم محقق شده، کمتر محقق شده است. قوه مقننه به دنبال قوه مجریه دنبال کار را بگیرد و این گرهها را بگشاید تا دشمن شاد نباشیم.
👈 گزارش کامل را بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=69221
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢افساد در محیط عام اجتماعی
✍️حجتالاسلام هادی عجمی: درباره نقش احکام در اصلاح محیط اجتماعی، آنها را میتوان در دو دسته جای داد: احکامی که فلسفه نفسی آنها اصلاح محیط است و احکام که فلسفه آن اصلاح محیط نیست اما زمینه اصلاح محیط اجتماعی میشوند؛ یعنی فلسفه دیگری دارند و محدود به اصلاح محیط نیستند و فارغ از آن، فلسفهای دارند؛ اما میتوانند طریق و راهی باشند برای اصلاح محیط عام اجتماعی.
👈 متن کامل یادداشت: http://ijtihadnet.ir/?p=69204
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚 کتاب غناء، تقریر مباحث فقهی استاد محسن فقیهی
✔️«تقریرات فقهی (۱): کتاب غناء»، مجموعه تقریر دروس استاد محسن فقیهی در باب مساله فقهی «غناء» است که توسط موسسه فقهی دارالثقلین امام عصر(عج) و انتشارات دارالعلم منتشر گردیده است.
👈 معرفی اثر: http://ijtihadnet.ir/?p=69224
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚متون فقه 3، حقوق عمومی و بینالملل
✔️کتاب «متون فقه 3، حقوق عمومی و بینالملل (ولایت فقیه، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر)» تألیف حجتالاسلام حسین جوان آراسته و حجتالاسلام محمدجواد ارسطا از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه چاپ و منتشر شد. متون انتخابی از بیش از 40 منبع مختلف فقهی گزینش و به دیدگاه فقهای اهل سنت نیز اشاره شده است.
👈 معرفی اثر: http://ijtihadnet.ir/?p=69211
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢چالش فقه حقوق شهروندی، مسائل غیرمسلمانان، غیرشیعیان و زنان است/ در فقه حقوق شهروندی، نباید نگاه حداکثری داشت
✔️استاد مهدی مهریزی در گفتگو با «اجتهاد»:
🔹مسئلههای فقه حقوق شهروندی جدید است و شاید یک درصد کمی از آن در فقه سنتی باشد و بیشتر مطالب آن باید در مطالعات جدیدی که در حوزههای حقوق صورتگرفته، استفتا و جمع شود.
🔸ما اگر فقه را باور کنیم و بپذیریم که فقه دایره کمی را شامل میشود، قاعدتاً پرداختن به فقه حقوق شهروندی به حداقل میرسد. پس هر چه ما دایره فقه را گسترده ببینیم این مقوله به همان اندازه وسیع میشود، لکن دایره آن خیلی کم است.
🔹با درنظرگرفتن فقه حداقلی، روشن میشود که بسیاری از این مسائل، مسائلی عقلایی است؛ چون لازم نیست آنها را از منظر یک فقیه و با مبانی خاص در نظر بگیریم، اینها مسائلی است که عقلای عالم هر چه به آن رسیدند ما هم میتوانیم آن را مبنای عمل قرار دهیم. نهایتاً ما در حوزه فقه شهروندی که یک امر کاملاً عقلایی است یک ایدههایی را میتوانیم از دین بگیریم که عمدتاً این ایدهها جنبههای سلبی و نه ایجابی دارد. ولی بقیه آن، خود آن چیزی است که عقلا به آن رسیدند.
🔸اگر بر اساس فقه سنتی و رایج بخواهیم به فقه و حقوق شهروندی بپردازیم در سه حوزه، محدودیتهای جدی داریم که تأثیرگذار است؛ حوزه غیر مسلمانان، حوزه غیرشیعیان و حوزه مسائل جنسیتی... ما در واقع «نه»ها را از آموزههای دینی میگیریم. ایجابیات آن را خود عقلا، قانونگذاران و حقوقدانان بشری تأمین میکنند.
👈 این گفتگو را ملاحظه نمایید: http://ijtihadnet.ir/?p=69214
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢ابتکارات و راه آقای مصباح باید ادامه پیدا کند/ نگذاریم آثار ایشان «کهنگی» پیدا کند
✔️ حضرت آیتالله خامنهای در دیدار با خانواده مرحوم آیتالله مصباح یزدی: در مورد حفظ آثار، نکتهای که وجود دارد، این است که نگذاریم این آثار کهنگی پیدا کند. یعنی آن روزی که ایشان این مؤسّسهی امام خمینی را راه انداختند، یک کار تازهای بود؛ آیا امروز هم اگر به همان شکلی که اوّل راه افتاده، اداره بشود، باز هم تازه است؟ این، جای سؤال است؛ این به عهدهی شماها است. آقای رجبی و شما آقایان ببینید چه کار باید کرد که آن تازگی و طراوت حفظ بشود. آن اوّلی که ایشان این کار را شروع کردند، خب یک کار خیلی نوِ جدیدی بود، توجّههایی را به خودش جلب کرد؛ حالا هم باید همان جور باشد.
👈 متن کامل بیانات + صوت و فیلم: http://ijtihadnet.ir/?p=69235
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢ناگفتههای تصحیح «کتاب الطهارة» امام خمینی توسط مرحوم مصباح یزدی
✔️تصحیح «کتاب الطهارة» امام خمینی توسط علامه مصباح یزدی، از جمله مسائلی است که تا کنون مغفول واقع شده و برخی تراجمنگارانِ متبحر معاصر، در مقامِ معرفیِ آثارِ امام، هیچ اشارهای به نام علامه مصباح نکردهاند! به عنوان نمونه نویسنده مقاله ارجمند «کتابها و آثار علمی امام خمینی»، در ضمن معرفی آثار امام، اسامی ۱۷ تن از روحانیونی که در راه تصحیح، ترجمه، تقریر، شرح، چاپ و نشر این آثار کوششی نمودهاند، ذکر کرده و معالاسف هیچ نامی از علامه مصباح به میان نیاورده است.
جالب آنکه در حالی از جناب آقای مسعودی خمینی به عنوان اولین نفر نام برده شده، که به گفته خود ایشان، علامه مصباح یزدی در تصحیح «کتاب الطهارة» نقشِ اصلی را داشته است. گرچه در این مقاله و سایر فهارس و تراجمنگاریهای مرتبط با شاگردان و آثار امام، نامی از آیتالله مصباح به عنوان یکی از مصححین آثار امام یاد نشده اما در خاطرات، مستنداتی در این باب وجود دارد که در ادامه به برخی از آنها به نحو جامع و جزئی پرداخته خواهد شد.
👈 بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=69241
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📣 فصل چهارم عرصهها و روشهای حدیثپژوهی مقارن با موضوع: روش ها و رویکردهای ارزیابی سندی در #فریقین
🔴 بازه ثبت نام و برگزاری مدرسه حدیث تغییر کرد
♦️ ثبت نام از 14 تا 19 دی ماه 1401 از طریق:
👉 paziresh.dte.ir
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔کرسی نظریه پردازی «طهارت سگ در اسلام»
🎙ارائه: حجتالاسلام علی رضائی بیرجندی
👥اساتید ناقد:
🎙محمد عشایری منفرد
🎙حسنعلی علی اکبریان
🎙منصور مظاهری
👥 استاتید داور:
🎙شکوری
🎙سیفالله صرامی
🎙محمودحکمتنیا
👤دبیرعلمی: دکتر موسی وند
👤مدیرکرسی:دکتر سید محمد رضوی
📆 زمان: یکشنبه ۱۱ دیماه،ساعت: ۱۳:۳٠
🏢 مکان: دانشگاه بیرجند؛ مرکزمشاوره و توانمندسازی، سالن بشارت
🔗لینک مجازی حضور در جلسه: https://ac5.birjand.ac.ir/rr2pisv28ef9/
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فقه هنر فردا، فقه گزارهگرا یا نتیجهگرا؟
✍️ حسن اجرایی
✔️آیا فقه هنر در دوره کوتاه عمر خویش، مسئلهای از فقه و هنر باز کرده است؟ آیا ناکامی احتمالی دانش فقه هنر تا امروز میتواند حاصل تلقی نادقیق از غایت خود باشد؟ غایت آن باید چه باشد؟ دانش فقه هنر، بهمثابه دانشی میانرشتهای که هنر و گرایشهای مختلف هنری را با رویکردی فقهی بازخوانی میکند، بهرغم آنکه به حدی از شکوفایی و رشد رسیده، اما همچنان در قدمهای ابتدایی خویش فرومانده و اتصالی طبیعی و خودکار با رشتههای هنری نیافته است. بدین ترتیب، مسائل فقه هنر بیش از آنکه حاصل اتصال فقه و گرایشهای هنری، و در نتیجه دادوستدی علمی باشد، نتیجه گسترش دغدغههای فقهی در رشتههای هنری است و از منظری استعلایی، به هنر مینگرد.
👈 مطالعه یادداشت: http://ijtihadnet.ir/?p=69208
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نگاهی به پروژههای مهم مؤسسه دانشوران در حوزه روش شناسی
✔️حجتالاسلام والمسلمین حمید درایتی، رئیس مؤسسه پژوهشی دانشوران:
🔹اولین عرصهای که موسسه در آن ورود کرده است، پروژههای مربوط به حوزه روش شناسی مانند کتاب الگوریتم اجتهاد است. اولین پژوهش بر اساس کتاب اصول فقه مرحوم مظفر تدوین و منتشر شده است. همچنین کتاب الگوریتم اجتهاد شهید صدر بر اساس حلقه دو و سه نیز نهایی گردید و مراحل انتشار را سپری میکند. در آینده استخراج الگوریتم اجتهاد آیتالله خویی و محقق خراسانی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
🔸محور دیگر پروژه اصول فقه کاربردی است که دو جلد آن تدوین و آماده انتشار است. در این پروژه به چگونگی جریان قواعد اصولی پرداخته میشود؛ بر خلاف اصول فقه نظری که به چیستی و چرایی قواعد نظر دارد. از دیگر دغدغهها و فعالیتهای در دست انجام، تدوین درسنامه فقه و اصول برای درس خارج و سطح چهار موسسه است.
🔹با توجه به پیگیری راه اندازی سطح چهار در مؤسسه، نظر بر این است که مدل تازهای از درس خارج ارائه شود که برای اجرایی سازی آن حدود یک سال و نیم است روی درسنامه ویژهای کار می شود. در این درسنامه به مبانی و پیش فرضهای مباحث اصولی و فقهی توجه میشود. در حال حاضر دو جلد از این درسنامه آماده انتشار است.
🔸اکنون در سطح برگزاری نشستهای تخصصی و ایجاد گفتمان پیگیری میشود، پروژه مبانی کلامی اجتهاد است که بخشی از آن با مشارکت پژوهشکده اسلام تمدنی و مرکز تخصصی آخوند خرسانی (ره) در قالب نشستهای تخصصی برگزار شده است و موسسه در حال برنامهریزی جهت ادامه این نشستها است.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔖جُستارهایی فقهی و حقوقی محاربه
✔️اعدام یکی از اغتشاشگران در هفتههای اخیر باعث شد برخی افراد شبهاتی وارد نمایند که حکم چنین فردی محاربه نیست. ازآنجاییکه محاربه و افساد فیالارض مانند دیگر مباحث فقهی و حقوقی بعضاً دارای چالشهای نظری است، «شبکه اجتهاد» برآن شد در جُستارهایی فقهی و حقوقی موضوع محاربه و افساد فیالارض را مورد مداقه قرار داده و به برخی شبهات پاسخ دهد.
🔻این پرونده با آثار و گفتارهایی از اساتید: عباس کعبی، علیاکبر سیفی مازندرانی، عبدالحسین خسروپناه، احمدعلی قانع، علیاکبر کلانتری، محمود قیوم زاده، غلامرضا پیوندی، داود مهدویزادگان، محمدعلی رنجبر، محمدرضا باقرزاده، رضا محمدی کرجی، محمدصادق ابوالحسنی، حسین زمانیان، هادی عجمی، مسعود بُندار، جلیل محبی، محسن برهانی و ... منتشر شده است.
👈 در «شبکه اجتهاد» مطالعه نمایید: http://ijtihadnet.ir/?p=69272
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نقد مرجعیت عرف در استناد
✔️از دیدگاه فقها، عرف تنها مرجع تعیین استناد است و این به این معناست که ضوابط کلی تعیین استناد باید توسط عرف مشخص شود و در صورت عدم حصول ضابطه، تعیین استناد نیازمند رجوع موردی به عرف است.
حجتالاسلام رضا پورصدقی، با درک ضرورت مسئله و درک عدم صلاحیت عرف بر مرجعیت چنین امری و همچنین یافتن مرجع دارای صلاحیت طبق قواعد و ضوابط مدون فقهی و اصولی، مرجعیت عرف را مورد انتقاد قرار داده و عقلاء بما هم عقلاء را بهعنوان تنها مرجع شایسته برای تعیین استناد میپذیرد.
او معتقد است اینکه در همه موارد شبهات صدقیه باید به عرف رجوع کرد مما لادلیل علیه است، چراکه عرف شناخت کافی از همه موضوعات در همه ابعاد آن ندارد. و نیز مسائل عرفی نسبت به هر منطقه تفاوت دارد و این تغییر موجب استهجان نیست، پس نمیتوان عرف را میزان برای تشخیص در استناد در همه شبهات صدقیه دانست.
👈 گزارش نشست: http://ijtihadnet.ir/?p=69261
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔عصرانه علمی «اعتبار سنجی احادیث شیعه با نگاه به تاریخ حدیث»
🎙با ارائه حجتالاسلام والمسلمین سید محمدکاظم طباطبایی؛ رئیس پژوهشکده علوم و معارف حدیث، پژوهشگاه قرآن و حدیث
📆 زمان: دوشنبه ۱۲ دیماه، ساعت ۱۲:۴۵
🏢مکان: قم، مدرسه تخصصی فقه امام کاظم علیهالسلام، طبقه ۳، سالن سلمان
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 پذيرش تکمیل ظرفیت رشته تخصصی علوم و معارف حدیث
🔺جهت تحصيل در مقطع سطح دو، سه و چهار
نیمسال دوم سال تحصيلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱
📆 زمان ثبت نام: ۳ لغایت ۱۵ دی ماه۱۴۰۱
📌جهت ثبت نام به سایت سنجش و پذیرش حوزههای علمیه مراجعه نمایید.
🔗لینک: https://paziresh.ismc.ir
👈برای کسب اطلاعات بیشتر از ساعت 13 الی 19 با شماره 02532938923 تماس بگیرید.
🏢 مرکز تخصصی علوم حدیث، مجتمع شهید صدوقی فاز یک طبقه اول
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢ضرورت سه گام بنیادین در زمینهٔ روایات تفسیری
✔️استاد علی نصیری:
🔹گام نخست، گردآوری همه میراث روایی ناظر به تفسیر آیات
گردآوری همه میراث روایی ناظر به تفسیر آیات اولین گام بنیادین درزمینهٔ روایات تفسیری است، زیرا بسیاری از روایات بهصورت غیرصریح و غیرمستقیم بهگونهای پرده از چهره آیات برگرفته و افقهایی از مدالیل و مفاهیم آنها را باز مینمایاند.
🔸گام دوم، اعتبارسنجی روایات تفسیری
وضعیت کنونی روایات تفسیری و ضعف و ارسال منابع آنها؛ همچون تفسیر امام حسن عسکری (ع)، تفسیر عیاشی و تفسیر قمی بهویژه بر اساس نظر مشهور در تعریف صحیح، عملاً زمینه اندکی برای اعتباربخشی به روایات تفسیری فراهم میآورد. از این جهت نوعاً نگاه بدبینانه به روایات تفسیری حاکم است.
🔹سومین گام، کوشش برای فهم مدالیل روایات تفسیری
متأسفانه در چند دهه گذشته بیشترین اهتمام درزمینهٔ مطالعات حدیثی روی گردآوری و تنظیم روایات معطوف شده و درزمینهٔ فهم و عرصه فقه الحدیث روایات، کمترین کار به چشم میآید. این غفلت مایه شگفتی است.
👈 گزارش نشست: http://ijtihadnet.ir/?p=69248
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢مفتی عمان: از تحریم مطلق رژیم صهیونیستی حمایت میکنم
✔️أحمد بن حمد الخلیلی مفتی عمان برای اولین بار به صورت علنی با انتشار بیانیهای در توییتر خود از تحریم مطلق رژیم صهیونیستی حمایت کرد.
در این بیانیه آمده است: ما کاملاً از پروژهای که در مجلس شورای عمان مطرح شد، یعنی تحریم شدید رژیم صهیونیستی در تجارت و سایر موارد، به دلیل پافشاری آنها در تجاوز و بیتوجهی آنها به حقوق مردم مظلوم فلسطین، حمایت میکنیم.
لازم به ذکر است، مجلس شورای عمان اخیرا لایحهای را به منظور تقویت تحریم رژیم صهیونیستی و تحریم کامل آن در تجارت و دیگر موارد تصویب کرد.
براساس گزارش اندیشکده مرصاد، واکنش مفتی عمان با استقبال گسترده کاربران فضای مجازی همراه شد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔖فهرست پانصد مسلمان تأثیرگذار جهان در سال ۲۰۲۳ میلادی
🔹در گزارش امسال به ترتیب رهبران جهان اسلام در کشورهای عربستان، ایران، قطر، ترکیه و اردن حائز رتبههای نخست شدهاند؛ که رهبر فرزانه انقلاب آیتالله خامنهای در صدر این لیست (نفردوّم) جای گرفته است.
🔸ناگفته نماند که هر چند نام مقام معظم رهبری در کنار رهبران سیاسی جای گرفته است؛ ولی غفلت از این نکته نیز جفاست که ایشان به عنوان تأثیرگذارترین «شخصیت و عالم دینی» جهان اسلام معرفی شده است و این امر از چشم ارزیابان مؤسسه اردنی پنهان نمانده است. ایشان رهبر سیاسی هستند که گرایشات عمیقی در اسلام سنّتی دارند.
🔹از غیرسیاسیون امسال نیز «محمّدتقی عثمانی» با تداوم توفیقات گذشته پا به پای سیاسیون در رتبه ششم پای ثابت این جایگاه باقی مانده است. تقابل «بن سلمان» ولیعهد سعودی در رتبه ۱۰ و «سلمان العوده» اپوزیسیون سرسخت نوسلفی عربستانی در جایگاه ۱۲ این لیست دیدنی است.
🔸در سر لیست امسال نیز بسان سالهای گذشته؛ «حضرت آیتالله سیستانی» رتبه نهم و «سیّد حسن نصرالله» در رتبه٢١ و «مقتدی صدر» با یک پله صعود نیز در رتبه ۴۱ ایستاده است.
🔹کماکان نام «آیتالله جوادی آملی» و «دکتر سیّدحسین نصر» و «آیتالله اسحاق فیاض» از نجف در این لیست چشم نواز است. با این تفاوت که امسال نام آیات «شیخ جعفر سبحانی»، «ناصر مکارم شیرازی» و «دکتر مصطفی محقق داماد» به این لیست اضافه شدهاند.
🔸شاید بتوان چهره ویژه امسال را «اسامه السیدالازهری» استاد اصول فقه جامعه الازهر معرفی کرد ....
👈 مطالعه کامل: http://ijtihadnet.ir/?p=69268
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💠 بازخوانی پیام مراجع تقلید در پیشهادت سردار بزرگ اسلام حاج قاسم سلیمانی: http://ijtihadnet.ir/?p=47987
💠واکنش شخصیتهای جهان اسلام به ترور سردار شهید قاسم سلیمانی: http://ijtihadnet.ir/?p=48089
💠فیلم کامل و تصاویر اقامه نماز بر پیکر شهید سلیمانی و یاران مجاهد او به امامت رهبر انقلاب: http://ijtihadnet.ir/?p=48069
💠نامه آیتالله سیستانی به رهبر انقلاب اسلامی در پی شهادت سردار سلیمانی: http://ijtihadnet.ir/?p=48076
💠پیام تصویری آیتالله سبحانی بمناسبت شهادت سردار جبهه مقاومت: http://ijtihadnet.ir/?p=47994
💠سخنان آیتالله جوادی آملی در رثای سردار سلیمانی: http://ijtihadnet.ir/?p=48080
💠مراجع و علما در مراسم وداع و تشییع پیکر سردار مقاومت در قم: http://ijtihadnet.ir/?p=48127
💠بیانیه ۱۵۷۰۰ حقوقدان در محکومیت اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی: http://ijtihadnet.ir/?p=48066
💠تحلیلی بر پیام ولی امر در شهادت سیدالشهدای مقاومت: http://ijtihadnet.ir/?p=48020
💠چرا حاج قاسم سلیمانی نیستیم؟: http://ijtihadnet.ir/?p=48030
💠حاج قاسم سلیمانی؛ شهید امت اسلامی: http://ijtihadnet.ir/?p=48024
💠مدرسه شهادت؛ خاطرات شهید ابومهدی المهندس از ارتباطش با شهید صدر: http://ijtihadnet.ir/?p=48176
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢پیوند تأثیر مردم و اصول دینی در تشکیل حکومت، حرف نو جمهوری اسلامی است
✔️ رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا، تبیین اصول جمهوری اسلامی از جمله پیوند و ارتباط جمهوریت و اسلامیت را کلیدی برشمردند و گفتند: حرف نوی جمهوری اسلامی همین است که در تشکیل یک حکومت، علاوه بر اثرگذاری مردم، اصول دینی و ایمانی نیز اثرگذار است.
👈 بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=69301
🆔 https://eitaa.com/ijtihad